Până aici: Sezonul termic va fi încheiat pe 19 aprilie, în capitală

Agora.md, 17 aprilie 2021 10:50

Primăria capitalei a decis. Sezonul termic 2020-2021 va fi încheiat pentru toți consumatorii luni, 19 aprilie. Decizia vine în contextul în care pe parcursul a trei zile consecutive au fost înregistrate temperaturi medii ce au depășit 10 grade Celsius între orele 18:00-06:00, transmite edilul Ion Ceban.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 5 minute
22:40
Muzeul Madame Tussauds din Londra a decis să separe figurile de ceară ale prințului Harry și soției sale, Meghan Markle, de cele ale familiei regale britanice, la aproximativ un an după ce ducii de Sussex au părăsit Marea Britanie. Cele două exponate au fost duse în zona celebrităților de la Hollywood, au anunțat reprezentanții muzeului londonez, transmite digi24.
Acum o oră
21:50
Igor Dodon spune că îi oferă întâietate lui Vladimir Voronin. Liderul comuniștilor va fi cap de listă în blocul electoral format dintre cele două formațiuni.
Acum 4 ore
20:40
O moldoveancă de 55 de ani a ajuns la spital după ce ar fi căzut de pe o scară în timp ce făcea curățenie. Cea care a gasit-o a fost proprietara, care tocmai sosise acasă și a observat că moldoveanca stătea întinsă pe podea, fiind leșinată.
20:20
Magistrații de la Curtea Constituțională declara inadmisibilă sesizarea depusă de câțiva deputati, care au pus sub semnul întrebării constituționalitatea Partidului Sor. Judecătorii spun că este necesar ca solicitarea să fie semnată de funcționarii anumitor instituții de stat, iar deputații nu sunt în drept să înainteze o asemenea cerere Înaltei Curți.
19:40
Președintele român Klaus Iohannis a anunțat că prima etapă de relaxare a restricțiilor va avea loc chiar în acest weekend. Este vorba despre renunțarea la masca de protecție în aer liber, cu câteva excepții, și la restricțiile de circulație pe timp de noapte.
Acum 6 ore
18:40
Cu durere de cap, cu brațul în care a primit cele șase doze de Pfizer umflat și cu o deshidratare severă. Așa poate fi descrisă starea de sănătate a tinerei de 23 de ani din Italia. Mama acesteia a vorbit pentru presa italiană și a explicat cum se simte fiica la câteva zile de la administrarea mai multor doze de vaccin concomitent.
18:00
Veste bună pentru toți locuitorii orașului Rîșcani și oaspeții acestuia, din împrejurimi. O nouă filială Invitro Diagnostics a fost inaugurată în orașul Rîșcani, pe strada 31 August 1989, 7. După exemplul recentei filiale deschise la Drochia, Invitro Diagnostics a pregătit o ofertă specială și de această dată – reduceri de – 50% la o serie de investigații.
17:50
La 13 mai, au fost confirmate alte 213 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, două sunt de de import, din Turcia și Italia. La fel, Ministerul Sănătății informează despre 14 cazuri de deces printre pacienții infectați.
16:50
Ministerul de Externe din Republica Moldova a emis un comunicat în care explică situația din Nepal cauzată de răspândirea COVID-19 și afirmă că menține legătura cu moldovenii rămași blocați acolo.
Acum 8 ore
16:20
Pandemia a demonstrat cât de importantă este transparența și posibilitatea de a vorbi deschis despre neregulile și ilegalitățile săvârșite în cadrul sectorului public și privat. Persoanele care dețin informații privind prejudicierea interesului public și doresc să scoată în lumina zilei neregulile comise sunt avertizorii de integritate. Legislația Republicii Moldova asigură protecția avertizorilor împotriva răzbunărilor, amenințărilor și a represaliilor. În timpul pandemiei, am urmărit o serie de semnalări a neregulilor privind situația din instituțiile medicale, precum lipsa echipamentului de protecție, a măștilor și altor echipamente, dotări medicale. Procesul de imunizare a scos la iveală scheme prin care vaccinul le este administrat persoanelor ce activează în anumite Primării, agenți economici, care nu se încadrau în prima etapă de imunizare.
16:20
Apă, spumă, brancarde și pompieri echipați în cele mai sigure costume de protecție. Așa a fost la 13 mai pe Aeroportul Internațional Chișinău. Forțele Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și-au propus să testeze cât de rapid și eficient pot interveni în situații de risc. Imaginile vorbesc de la sine.
16:00
Palatul Buckingham cere ca fotografia Reginei Elisabeta a II-a să fie dată jos de pe așa-numitul „autobuz al lui Trump”, deținut de unul dintre susținătorii fostului președinte american, arată un raport BuzzFeed, transmite digi24.
15:40
De câte ori vi s-a întâmplat ca atunci când sunteți stresat să aveți probleme cu digestia? Fie că se manifestă prin arsuri gastrice, balonare, meteorism abdominal, dureri abdominale sau orice alt fel de dereglări, stresul poate fi una dintre principalele cauze ale acestora. Stresul psihologic pare să aibă un rol major în tulburările funcționale gastrointestinale, intensificând simptomele la care poate până acum nici nu atrăgeam atenția. Asocierea problemelor emoționale cu tulburările funcției gastrointestinale, care cauzează disconfort, a fost studiată de mai multe secole și s-a demonstrat în mod clar existența interacțiunilor creier-intestin. Răspunsul tractului gastrointestinal la stres este probabil cel mai extins fenomen de interdependență, studiat de medici practic în continuu.
15:40
Comisia Electorală Centrală a înregistrat azi, 13 mai, blocul electoral PCRM-PSRM cu șapte voturi pentru și unul împotrivă.
15:40
Cele trei imobile de peste hotare sunt închiriate, iar 53 de mii de lei sunt venituri ale soției pe care a uitat să le indice în declarația de avere. Așa explică deputatul Alexandru Jizdan, în apărarea sa, proveniența unor bunuri despre care Autoritatea Națională de Integritate afirmă că ar fi nejustificate și pentru care solicită confiscare.
15:20
Comisia Electorală Centrală a înregistrat azi, 13 mai, blocul electoral PCRM-PSRM cu șapte voturi pentru și unul împotrivă.
15:10
Începând cu luna mai se dă startul testărilor naționale în instituțiile de învățământ din țară, informează Ministerul Educației. Primii încep evaluările absolvenții ciclului primar de învățământ - elevii claselor a IV-a, începând cu 12 mai. Examenele se încheie la 22 iunie cu ultima zi de bacalaureat. Iată în ce condiții se vor desfășura examenele
15:00
Începând cu luna mai se dă startul testărilor naționale în instituțiile de învățământ din țară, informează Ministerul Educației. Primii încep evaluările absolvenții ciclului primar de învățământ - elevii claselor a IV-a, începând cu 12 mai. Examenele se încheie la 22 iunie cu ultima zi de bacalaureat. Iată în ce condiții se vor desfășura examenele
14:50
Brazilia ocupă locul doi în lume după numărul deceselor provocate de COVID-19. Peste 425 de mii de oameni și-au pierdut viața, însă experții spun că acesta este doar vârful aisbergului. Potrivit statisticilor, de la începutul acestui an, peste 30 la sută din totalul persoanelor care au murit în Brazilia au fost victime ale COVID-19. În ultimele luni, virusul a luat amploare, iar noi mutații extrem de contagioase au fost înregistrate. Erorile de gestionare a pandemiei au costat scump această țară, iar politica și religia au influențat mult cursul acesteia.
Acum 12 ore
14:40
Uniunea Salvați Basarabia va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie alături de Alianța pentru Unirea Românilor. Declarația a fost făcută de liderul USB, Valeriu Munteanu, în cadrul unei conferințe de presă. Munteanu a spus că decizia a fost analizată și i-a îndemnat și pe alți colegi de pe filiera unionistă să se alăture.
14:40
După ce Vladimir Voronin a bătut palma cu Igor Dodon în privința formării unui bloc electoral, rețelele sociale au fost invadate cu imagini în care cei doi sunt protagoniști. Aceștia i-au reprezentat pe politicieni în diferite ipostaze, iar unele poze au devenit în scurt timp virale.
14:20
Activis Teambuilding vin cu 5 ani de experiență în domeniul teambuildingurilor indoor și outdoor. Echipa se poate lăuda cu peste 150 de clienți - companii naționale și internaționale și mai bine de 6500 de angajați – beneficiari ai activităților pe care le-au organizat de-a lungul timpului. Iată cum arată pensiunea în care acum îi pot găzdui și ce facilități are.
14:00
Vaccinul anti-COVID a ajuns și la directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS.) Tedros Adhanom Ghebreyesus s-a imunizat împotriva COVID-19 cu prima doză de ser la 12 mai. Prin exemplul său, directorul OMS a ținut să încurajeze în continuare procesul de imunizare la nivel mondial.
13:30
PSRM revine la ideile vociferate în repetate rânduri de liderul socialist Igor Dodon cu privire la „valorile familiei tradiționale”. În prag de campanie electorală și ajun al Zilei Familiei, socialiștii propun modificări în Constituție așa încât să fie interzise căsătoriile între persoanele de același sex, iar copii să poată avea doar tată de sex masculin și mamă de sex feminin.
13:20
Ion Dodon, tânărul muzician moldovean stabilit în Italia, a devenit abonat AGORA în urmă cu două luni. Printre munca la fabrică, activitatea de interpret și spectacolele stradale, Ion își face timp și pentru noutățile de acasă. A ales să ne susțină pentru că, spune el, vrea să stimuleze independența profesioniștilor din mass-media.
13:00
Începând cu 13 mai, populația R. Moldova poate accesa platforma online vaccinare.gov.md pentru înregistrare prealabilă la imunizarea cu ser anti-COVID. Totodată, rămâne funcțională metoda de programare prin contactarea medicului de familie.
12:30
În procesul de vaccinare împotriva infecției cu COVID-19 în R. Moldova, responsabilii din Sănătate au decis să asigure vaccinarea persoanelor care nu se pot deplasa la centrele de sănătate. Astfel, echipele mobile se deplasează la domiciliu, la indicația și decizia medicului de familie care cunoaște starea de sănătate a persoanei ce va fi imunizată.
12:00
Din totalul celor 202.883 de persoane vaccinate, 335 de persoane au fost identificate pozitiv cu virusul COVID-19. Rata este 0,17 %, informează responsabilii de procesul de imunizare. Totodată, din cei vaccinați 0,68% au manifestat reacții adverse. 96% dintre aceste evenimente au fost forme ușoare, iar evenimente severe postimunizare nu s-au constatat.
12:00
Autoritatea Națională de Integritate solicită confiscarea averii nejustificate în valoare de circa 770 de mii de lei de la deputatul democrat Alexandru Jizdan.
11:50
Discursul de ură, tot mai utilizat în perioadele pre-electorale și electorale, reducerea constantă a numărului de alegători precum și impactul pandemiei de COVID-19 asupra viitoarelor alegeri. Sunt doar câteva dintre constatările Misiunii Promo-LEX de Observare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Promo-LEX a lansat astăzi cea de-a XXI-a Misiune de observare a Alegerilor. Totodată, a fost prezentat și primul Raport de monitorizare a alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.
11:40
La 12 mai, R. Moldova depășește pragul de 200 mii de doze de vaccin anti-COVID administrat populație adulte din țară. Astfel, țara atinge rata vaccinare de 5%. Cea mai multă populație a fost imunizată în capitală, unde rata este de circa 7%, iar lista e încheiată de raioanele Comrat, Ceadîr-Lunga cu rata de sub 2% din populația vaccinată, informează responsabilii de procesul de imunizare din R. Moldova.
11:00
PSRM revine la ideile vociferate în repetate rânduri de liderul socialist Igor Dodon cu privire la „valorile familiei tradiționale”. În prag de campanie electorală și ajun al Zilei Familiei, socialiștii propun modificări în Constituție așa încât să fie interzise căsătoriile între persoanele de același sex, iar copii să poată avea doar tată de sex masculin și mamă de sex feminin.
10:50
PSRM revine la ideile vociferate în repetate rânduri de liderul socialist Igor Dodon cu privire la „valorile familiei tradiționale”. În prag de campanie electorală și ajun al Zilei Familiei, socialiștii propun modificări în Constituție așa încât să fie interzise căsătoriile între persoanele de același sex, iar copii să poată avea doar tată de sex masculin și mamă de sex femenin.
10:40
Un grup de 23 de moldoveni a rămas blocat în Nepal, după ce acolo a fost instituită stare de urgență până în data de 30 mai. Prin urmare, au fost interzise toate zborurile internaționale din și spre Nepal, iar alpniștii nu se pot reîntoarce în Republica Moldova.
10:10
Întreprinderea TV-Comunicații Grup SRL a întreprins acţiuni de discreditare a concurentului său prin răspândirea unor informații false despre activitatea Casa Media Corp SRL. Constatarea aparține plenului Consiliului Concurenței, notează mold-street.com. Ar fi vorba deacțiuni care ar pune în pericol reputația și credibilitateainstiutuției. Sancţiuni pecuniare însă nu s-au aplicat, pe motiv că termenul deprescripție esteun an de la data comiterii încălcării.
10:10
Preţul la o serie de tipuri de pâine, produsă de un producător din sudul țării a fost majorat cu 2-7%, scrie mold-street.md. Potrivit sursei citate, motivul invocat de administraţia combinatului Milina din Taraclia este scumpirea semnificativă a făinei, precum și a uleiului, drojdiei sau margarinei. Un alt argument al producătorilor ține de deprecierea leului şi scumpirea carburanţilor.
Acum 24 ore
09:30
Îngroziți de sutele de rachete pe cerul de peste oraș și cu geanta gata de plecare. Este starea pe care o trăiesc oamenii din regiunea de centru al Israelului în ultimele zile. Printre ei, și zeci de moldoveni. AGORA a reușit să discute cu o conațională, Virginia Mîrza. „Sunt de șapte ani aici, dar atâtea rachete pe minut, încă n-am văzut așa ceva. Sar sticlele de la geamuri”, spune femeia.
09:20
Stagiile le permit studenților să exploreze piața muncii și să devină conștienți de realitățile ei. De altfel, aceasta este o oportunitate de a pune în practică toate cunoștințele acumulate de-a lungul anilor de facultate. Philip Morris Moldova a dat startul înscrierilor la programul de internshipINKOMPASS 2021, care le va oferi tinerilor posibilitatea de a descoperi lumea profesională și de a înțelege cum funcționează o companie de talie mondială.
09:00
Unul dintre cele mai populare terenuri de joacă din orașul Ialoveni s-a trasnformat în ultimele luni într-un adevărat pericol pentru copiii care ajung să-și petreacă timpul acolo. Asta pentru că pavelele de cauciuc sunt desprinse parțial, făcându-i pe pici să se împiedice și să cadă. Localnicii spun că starea terenului de joacă s-a deteriorat după ce spațiul ar fi fost mutat, pentru ca unul dintre restaurantele din apropiere să amenajeze o terasă.
08:50
Noi tiruri de rachete au fost lansate de Hamas după raidurile în forță din Fâșia Gaza. Potrivit rapoartelor, mai multe locații din sudul Israelului au fost lovite, iar un copil a fost omorât în Sderot, scrie BBC. La scurt timp după miezul nopţii de miercuri spre joi, alarmele s-au activat în sudul ţării, la Tel Aviv însă, pentru prima oară de la escaladarea violenţelor luni, şi în nordul Israelului.
08:30
Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a reiterat, prin intermediul unei convorbiri telefonice cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, apelurile la încetarea violenţelor dintre Israel şi palestinieni, scrie Agerpres. Potrivit sursei citate,secretarul de stat a făcut un apel către toate părţile în favoarea unei dezescaladări a tensiunilor şi a încetării violenţei.
07:30
Reducerea consumului și a producției degaze cu efect de seră, utilizate în sectorul frigorific și de condiționare a aerului. Acesta este scopul Acordului de inițiere a proiectului „Implementarea activităților de facilitare a ratificării Amendamentului de la Kigali de către Republica Moldova”, semnat de Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju.
12 mai 2021
22:50
Blocul electoral format de comuniști și socialiști este privit cu reticență de celelalte formațiuni, care le-au atribuit acestor două partide expresii tari, la scurt timp de la semnarea acordului oficial de constituire a parteneriatului Voronin-Dodon.
Ieri
21:50
202.883 de cetățeni ai Republicii Moldova au fost imunizați până în data de 12 mai. Țara noastră a depășit astfel pragul de 200.000, la două luni și jumătate de la începerea campaniei. Deocamdată, cu prima doză au fost vaccinați peste 175 de mii de oameni, iar cu cea de-a doua doză - în jur de 27 de mii.
21:10
Igor Munteanu spune că nu întelege motivele de supărare invocate de Partidul Liberal Democrat din Moldova. PLDM și PPDA ar fi purtat doar niște discuții lipsite de angajamente și nici măcar nu s-ar fi ajuns la stabilirea unei liste. Reacția vine după declarațiile făcute acum o zi de Vlad Filat, cel care spunea că PLDM ar fi primit o propunere umilitoare din partea PPDA în vederea creării unui bloc comun.
20:40
Ellen DeGeneres nu va mai fi realizatoarea talk-show-ului său multipremiat cu Emmy, pe care l-a prezentat timp de 19 ani, a declarat vedeta de televiziune pentru The Hollywood Reporter, într-un interviu publicat miercuri, transmite Agerpres.
19:40
Comedii muzicale, drame, un monospectacol și multe alte emoții frumoase poți admira și în această săptămână la Teatrul Național „Eugene Ionesco”. Iată de ce spectacole ai parte și cum poți rezerva un bilet la teatru printr-un singur click.
19:30
Acum 10 ani, Igor Dodon părăsea Partidul Comuniștilor, spre suprinderea fostului șef de partid, Vladimir Voronin, care l-a catalogat imediat drept „trădător”. Au urmat ani lungi de schimburi de replici, în care liderul comunist dădea clar de înțeles că nu îl va ierta niciodată pe fostul discipol. Nici Igor Dodon nu a rămas în urmă, declarând la un moment dat că Vladimir Voronin „a vândut țara”.
19:30
Accesul cetățenilor străini pe teritoriul României în baza buletinului biometric este restricționată. Aceasta în baza Hotărârii 26 din 10 mai a Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă, prin care se prelungește starea de alertă pe întreg teritoriul României, pentru o perioadă de încă 30 de zile. Informația este confirmată și de Ministerul Afacerilor Externe al R. Moldova.
19:20
Accesul cetățenilor străini pe teritoriul României în baza buletinului biometric este restricționată. Aceasta în baza Hotărârii 26 din 10 mai a Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă, prin care se prelungește starea de alertă pe întreg teritoriul României, pentru o perioadă de încă 30 de zile. Informația este confirmată și de Ministerul Afacerilor Externe al R. Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.