Rusia: Procurorii cer ca organizaţiile lui Alexei Navalnîi să fie declarate „extremiste”

Agora.md, 17 aprilie 2021 09:20

Procurorii ruși au a cerut vineri ca mai multe organizaţii ale opozantului încarcerat Aleksei Navalnîi să fie declarate drept „extremiste” şi, prin urmare, interzise.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 6 ore
22:50
Blocul electoral format de comuniști și socialiști este privit cu reticență de celelalte formațiuni, care le-au atribuit acestor două partide expresii tari, la scurt timp de la semnarea acordului oficial de constituire a parteneriatului Voronin-Dodon.
21:50
202.883 de cetățeni ai Republicii Moldova au fost imunizați până în data de 12 mai. Țara noastră a depășit astfel pragul de 200.000, la două luni și jumătate de la începerea campaniei. Deocamdată, cu prima doză au fost vaccinați peste 175 de mii de oameni, iar cu cea de-a doua doză - în jur de 27 de mii.
Acum 8 ore
21:10
Igor Munteanu spune că nu întelege motivele de supărare invocate de Partidul Liberal Democrat din Moldova. PLDM și PPDA ar fi purtat doar niște discuții lipsite de angajamente și nici măcar nu s-ar fi ajuns la stabilirea unei liste. Reacția vine după declarațiile făcute acum o zi de Vlad Filat, cel care spunea că PLDM ar fi primit o propunere umilitoare din partea PPDA în vederea creării unui bloc comun.
20:40
Ellen DeGeneres nu va mai fi realizatoarea talk-show-ului său multipremiat cu Emmy, pe care l-a prezentat timp de 19 ani, a declarat vedeta de televiziune pentru The Hollywood Reporter, într-un interviu publicat miercuri, transmite Agerpres.
19:40
Comedii muzicale, drame, un monospectacol și multe alte emoții frumoase poți admira și în această săptămână la Teatrul Național „Eugene Ionesco”. Iată de ce spectacole ai parte și cum poți rezerva un bilet la teatru printr-un singur click.
19:30
Acum 10 ani, Igor Dodon părăsea Partidul Comuniștilor, spre suprinderea fostului șef de partid, Vladimir Voronin, care l-a catalogat imediat drept „trădător”. Au urmat ani lungi de schimburi de replici, în care liderul comunist dădea clar de înțeles că nu îl va ierta niciodată pe fostul discipol. Nici Igor Dodon nu a rămas în urmă, declarând la un moment dat că Vladimir Voronin „a vândut țara”.
19:30
Accesul cetățenilor străini pe teritoriul României în baza buletinului biometric este restricționată. Aceasta în baza Hotărârii 26 din 10 mai a Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă, prin care se prelungește starea de alertă pe întreg teritoriul României, pentru o perioadă de încă 30 de zile. Informația este confirmată și de Ministerul Afacerilor Externe al R. Moldova.
Acum 12 ore
19:20
Accesul cetățenilor străini pe teritoriul României în baza buletinului biometric este restricționată. Aceasta în baza Hotărârii 26 din 10 mai a Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă, prin care se prelungește starea de alertă pe întreg teritoriul României, pentru o perioadă de încă 30 de zile. Informația este confirmată și de Ministerul Afacerilor Externe al R. Moldova.
19:10
Actuala pandemie generată de COVID-19 a testat capacitățile sistemelor medicale din întreaga lume de a face față situațiilor de urgență în sănătate publică. Această provocare a scos în evidență necesitatea elaborării unor standarde care să definească clar obligațiile unui asistent medical, cum ar fi majoararea salariilor, sau motivarea angajaților să rămână în sistem. Toate necesitățile sistemului medical au fost identificate și punctate în Raportul privind activitatea asistenților medicali în perioada pandemiei COVID-19, prezentat de președinta Asociației de Nursing din Republica Moldova (NARM), Elena Stempovscaia.
19:10
Instituțiile mass-media, afiliate socialiștilor, au tratat subiectul formării blocului PSRM-PCRM cu o bunăvoință subiectivă. Jurnaliștii afiliați și-au intitulat știrile cu prognoze precum că cele două partide vor obține majoritatea parlamentară, în baza unei singure opinii formulate de un analist. Aceștia ba chiar au extrapolat ideea că tineretul Republicii Moldova ar saluta parteneriatul celor două formațiuni, deși, cu un asemenea mesaj public, a venit doar Garda Tânără a socialiștilor.
18:50
Necesitatea efectuării testelor la anticorpii Covid-19 apare în diferite situații, inclusiv legate de necesitatea vaccinării, pentru informare sau pentru siguranța personală. Dr. Irina Sumarev, director medical Invitro Diagnostics ne explică ce ne arată fiecare dintre teste, care dintre ele este mai potrivit și în ce situație, dar cel mai important, când le efectuăm.
18:40
469 - exact așa de multe zile au trecut de la ultimul eveniment YARDSALE! „Totul a reușit, pentru ca noi mereu am avut încredere că totul va fi bine!”, spun organizatorii și anunță următorul eveniment pe 23 mai, la Teatrul Verde de pe lacul Valea Morilor, începând cu ora 12:00!
18:10
Pandemia de COVID-19, care a dus la decesul a peste 3,3 milioane de persoane, la zeci de milioane de infectări cu noul coronavirus şi a afectat economia mondială, „putea fi evitată”, susţine o echipă de experţi independenţi mandataţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Agerpres.
17:20
La 12 mai, în R. Moldova au fost confirmate alte 224 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Printre aceste acestea se numără și patru cazuri de import, din Turcia, România și Rusia. La fel, Ministerul Sănătății informează că în ultimele 24 de ore au decedat 11 pacienți, infectați cu COVID-19.
17:20
Acum 80 de ani, era digital începea la Berlin. Pe 12 mai 1941 era prezentat primul computer din lume, inventat de un german pe nume Konrad Zuse. Mașinăria nu putea decât să înmulțească, să împartă, să facă rădăcini pătrate și să stocheze doar 64 de cuvinte. Totuși, era considerat primul computer programabil din lume, care a funcționat cu sistemul de numere binare.
17:10
Cetățenii R. Moldova pot merge în România pentru a se vaccina împotriva infecției cu COVID-19. Aceasta chiar dacă nu dețin cetățenie română. Inițiativa este anunțată de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și este planificată pentru 14-16 mai.
16:30
Escaladarea conflictului dintre Israel și Hamas continuă și miercuri. Noi lovituri aeriene ale Israelului au vizat poziții ale Hamas, din Gaza. În același timp, Hamas a lansat noi tiruri de rachete în sudul Israelului, scrie digi14.ro.
16:10
E oficial. Acordul de creare al blocului electoral PSRM-PCRM a fost semnat de liderii celor două partide. Evenimentul se pare că a avut loc la sediul comuniștilor, în biroul lui Vladimir Voronin. Ca să își oficializeze public parteneriatul, Dodon și Voronin au pozat la final, dându-și mâna.
15:30
Pe lângă Președinția R. Moldova va fi creat un cabinet de consultanță anticorupție și în domeniul justiției. Activitatea consilierilor va fi sprijinită prin finanțarea Marii Britanii. Despre aceasta a anunțat președinta Maia Sandu în cadrul întâlnirii din 12 mai cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton.
15:20
Guvernul Republicii Moldova a decis, în ședința din 12 mai, să aloce doar 70 de milioane de lei pentru organizarea scrutinului din 11 iulie. Asta deși, Comisia Electorală Centrală a calculat că este nevoie de 125 de milioane de lei pentru alegeri. Cele 70 de milioane sunt alocate din fondul de rezervă al bugetului țării.
15:10
Banii confiscați de Marea Britanie de la cetățeanul R. Moldova Luca Filat, în sumă totală de 458 de mii de lire sterline vor fi întorși în țară. Statul britanic va transfera suma în contul Agenția Națională de Asistență Socială în beneficiul persoanelor cu dizabilități. Anunțul a fost făcut de președinta Maia Sandu după întrevederea din 12 mai cu ministrul britanic pentru Vecinătatea Europeană, Wendy Morton.
14:50
UPDATE: Lupul care se plimba pe străzile din satul Dănceni a fost prins. Potrivit primarului, animalul fost transportat la mini zoo-ul de unde a evadat și va fi examinat de un medic veterinar. Pe acest caz Inspectoratul de Poliție Ialoveni și Agenția de Mediu urmează să se desfășoare o anchetă pentru a verifica actele proprietarului animalului, precum și condițiile în care este ținut lupul.ȘTIREA INIȚIALĂ: Un lup a evadat din încăperea în care era ținut și a fost văzut de localnici plimbându-se pe străzile din satul Dănceni. Autoritățile locale au fost anunțate că lupul a fost la poșta din localitate, pe malul unui bazin acvatic și chiar a reușit să mănânce o găină de la o bază de odihnă.
14:40
Locuitorii capitalei își vor putea petrece serile de miercuri la Teatrul Verde, ascultând muzică jazz. Autoritățile municipale anunță lansarea programului muzical săptămânal în aer liber - „Jazz în parc”. Astfel, în fiecare zi de miercuri, cu începere de la ora 18:00 se vor desfășura concerte de jazz.
Acum 24 ore
14:00
Fostul director al Spitalului Clinic Republican, Anatol Ciubotaru, confirmă că după ce aplecat din funcția de șef al instituției medicale a fost contactat de mai mulți politicieni pentru colaborări, inclusiv de liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi. Totuși, Ciubotaru afirmă că nu se va regăsi pe listele vreunui partid politic. Iată de ce.
14:00
Un bărbat care se ascundea de mai multe luni de oamenii legi a ajuns totuși pe mâna polițiștilor. El era căutat pentru că ar fi comis mai multe infracțiuni frontaliere, iar după mai bine de an de căutări a fost depistat la Comrat, deși își tăinuia locația. Astfel, săptămâna trecută, moldoveanu a fost reținut de oamenii legii.
13:30
O mică țară insulară din Pacific a anunțat că a vaccinat toată populația adultă cu prima doză de vaccin anti-Covid. Este vorba despre Republica Nauru, care s-a felicitat pentru recordul mondial obținut astfel în doar patru săptămâni, notează digi24.ro.
13:10
În primul trimestru al anului 2021 Victoriabank s-a evidențiat prin dezvoltare, adaptare la criza prelungită generată de pandemia de COVID-19 și promovare de soluții bancare noi. Victoriabank continuă să-și susțină clienții și să-i surprindă plăcut prin furnizarea de servicii și produse bancare inovative ce mereu tind să corespundă așteptărilor acestora.
13:10
O mică țară insulară din Pacific a anunțat că a vaccinat toată populația adultă cu prima doză de vaccin anti-Covid. Este vorba despre Republica Nauru, care s-a felicitat pentru recordul mondial obținut astfel în doar patru săptămâni, notează digi24.ro.
12:50
Agenția Servicii Publice a anunțat pe 29 aprilie o licitație în valoare de aproape 500 milioane lei pentru procurarea blanchetelor pentru actele de identitate, permise de conducere şi certificate de înmatriculare. În acest sens, deputatul PAS, Radu Marian, a anunțat pe pagina sa de Facebook că a trimis demersuri către prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi și șeful ASP - Vladislav Zara, prin care a solicitat stoparea achiziției.
12:30
În conturile grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților independenți la funcția de deputat pot fi trasferate mijloace financiare în sumă totală de maxim 108.950 lei. Decizia a fost aprobată de Comisia Electorală Centrală la ședința din 12 mai. Totodată, CEC a stabilit că partidele înscrise în cursa electorală pot accesa credite fără dobândă de maxim 50.000 lei.
12:10
Un lup a evadat din încăperea în care era ținut și a fost văzut de localnici plimbându-se pe străzile din satul Dănceni. Autoritățile locale au fost anunțate că lupul a fost la poșta din localitate, pe malul unui bazin acvatic și chiar a reușit să mănânce o găină de la o bază de odihnă.
12:10
Bucură-te de premii generoase și încearcă-ți norocul la Tirex Petrol! Trei mari extrageri, zeci de premii valoroase, sute de certificate valorice la combustibil și mii de alte premii câștigate momentan. Participă, iar compania îți garantează câștigul.
11:50
Candidații pentru funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova sunt așteptați la sediul Comisiei Electorale Centrale pentru depunerea documentelor în vederea înscrierii în cursa electorală. Termenul limită este stabilit pentru 11 iunie.
11:00
Constantin Vizitiu a contractat un credit de consum de la Mobiasbanca – OTP Group pentru a efectua lucrări de reparație în locuință. Norocul i-a surâs, deoarece anume acest credit i-a oferit oportunitatea să devină cel de-al patrulea câștigător al unui telefon ultramodern – un iPhone 12.
11:00
Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel îndeamnă cetățenii moldoveni aflați în această țară să urmărească și să urmeze directivele se securitate anunțate de autoritățile locale. Aceasta în contextul bombardamentele și atacurilor cu rachete asupra orașelor israeliene din timpul zilelor de 11 și 12 mai.
10:10
Un avion cu pasageri din R. Moldova, ce aparține companiei aeriene Air Moldova, a fost nevoit să se rețină în zbor preț de mai bine de aproape două ore înainte să aterizeze în Tel Aviv, capitala Israelului. Totul din cauza atacului armat din regiune din 11 mai.
10:10
Trupa Night Guguță vă invită la premieră! Pe data de15 și 16 mai,ora 19:00, laTeatrul Guguță(str. Maria Drăgan 1), actorii vă așteaptă la spectacolul „Ulciorul sfărâmat”, după H. von Kleist, în regia lui Iulian Bubuioc. Ulciorul sfărâmat este o satiră în adresa sistemului judiciar pe care trebuie să o vezi neapărat.
10:00
Un bărbat s-a înecat în râul Nistru. Internetul vuiește că ar fi fost omorât în bătaie de grăniceri, iar Biroul Politici de reintegrare a cerut analizarea detaliată a cazului. Accidentul a avut loc pe 11 mai 2021, în apropierea satului Răscăieți, raionul Ștefan Vodă.
09:50
Un bărbat s-a înecat în râul Nistru. Internetul vuiește că ar fi fost omorât în bătaie de grăniceri, iar Biroul Politici de reintegrare a cerut analizarea detaliată a cazului. Accidentul a avut loc pe 11 mai 2021, în apropierea satului Răscăieți, raionul Ștefan Vodă.
09:20
Orange Moldova, operatorul convergent #1, cu servicii sub un singur brand şi o experiența unică pentru clienți, continuă campania naţională „Conectăm elevii şi profesorii”, lansată în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova în luna aprilie 2020.
08:30
Sute de asociații de apărare a drepturilor omului și apropiați ai victimelor au făcut apel la Organizaţia Naţiunilor Unite solicitând înființarea unei comisii de anchetă independente asupra violențelor polițiste împotriva afro-americanilor în SUA, scrie Agerpres. Potrivit sursei citate, zeci de familii precum și mai multe organizații i-au scris Înaltului Comisar pentru drepturile omului al ONU, Michelle Bachelet, cerându-i să prezinte în iunie un raport despre violenţele poliţiste.
08:00
În Franța va fi creat un muzeu al terorismului, scrie Agerpres. Potrivit sursei citate, preşedintele francez Emmanuel Macron a ales o clădire din Suresnes, care va deveni sediul primului muzeu de acest fel. Construcția punctului de atracțe ar putea începe în luna martie a anului viitor, iar inaugurarea este prevăzută pentru anul 2027.
07:30
Statisticile școlilor din Moldova pot fi accesate mai ușor de managerii instituțiilor de învățământ. Se întâmplă datorită susținerii oferite de PNUD pentru platforma de e-learning studii.md. Din luna aprilie 2021, a fost dezvoltat un nou instrument, care permite directorilor de școli să colecteze și să analizeze toate datele, la o distanță de câteva click-uri. Datele pot fi sortate, filtrate și pot fi afișate pe o perioadă definită.
Ieri
23:00
Globurile de Aur, unele dintre cele mai prestigioase premii ale cinematografiei, se îndreaptă spre un dezastru, după ce industria de divertisment s-a întors împotriva organizatorilor.NBC a anunțat că nu va difuza gala de anul viitor, din cauza tot mai numeroaselor plângeri legate de problemele de etică și de lipsa diversității în rândul celor care decid an de an câștigătorii.În semn de protest, Tom Cruise a înapoiat toate cele trei trofee câștigate. Nu doar el, ci mai mulți actori, precum Scarlett Johansson și Mark Ruffalo, cer schimbări substanțiale. Iar Netflix, Amazon şi WarnerMedia au anunţat toate un boicot.
22:30
50 la sută dintre cetățenii Republicii Moldova declară că sunt gata să voteze pentru unirea cu România, daca ar avea siguranța unor salarii și pensii mai mari. Printre principalele avantaje pe care le văd moldovenii odată cu unirea mai sunt și dreptul de a munci în țările Uniunii Europene, serviciile medicale de calitate, un sistem educațional mai bun și o justiție corectă.
22:10
Deputatul socialist Ştefan Gaţcan a fost surprins îmbrăcat în uniformă militară în timp ce depunea flori la Memorialul Eternităţii în ziua de 9 mai. Parlamentarul care este de profesie medic gineolog susţine că este colonel în rezervă al Armatei Naţionale cu acte în regulă, deşi nu a slujit nici o zi, scrie anticorupție.md.
22:00
Maia Sandu a solicitat autorităților din sănătate să renunțe la vaccinarea populației pe categorii și să permită tuturor să se imunizeze împotriva COVID-19. Într-o discuție purtată cu secretarii de stat de la Ministerul Sănătății, președinta a mai cerut ca să fie deschise mai multe centre de vaccinare în cât mai multe localități și acestea să funcționeze inclusiv în zilele de odihnă.
20:50
Partidul Liberal Democrat a purtat discuții cu Platforma Demnitate și Adevăr pentru a se uni, eventual, pentru alegerile parlamentare din 11 iulie. Negocierile însă s-ar fi încheiat prost pentru membrii PLDM, care ar fi primit o propunere umilitoare din partea PPDA, declară Vlad Filat.
19:30
Sergiu Tofilat și-a dat demisia din funcția de consilier prezidențial pentru a se implica și mai mult în politică. Alături de colegii lui de la Partidul Schimbării, acesta se pregătește pentru alegerile parlamentare din vară.
18:50
Comuniștii spun că plenul Comitetului Central al fomațiunii a decis ca partidul să treacă de la formatul consultărilor la cel al negocierilor, dând astfel de înțeles că o decizie finală în privința unui front comun la parlamentare încă nu a fost luată.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.