Atenție! Noi alerte de călătorii în contextul pandemiei COVID-19

Realitatea.md, 16 aprilie 2021 22:10

Astăzi au fost actualizate informațiile cu privire la călătoriile pe teritoriile țărilor străine pentru cetățenii din R. Moldova, informează Realitatea.md. Citește mai departe...

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 4 ore
22:20
Relația dintre fostul lider PLDM, Vlad Filat, și fostul lider al PD, Vlad Plahotniuc, a fost una destul de încordată. Îndeosebi, tensiunile au crescut după ce cele două formațiuni nu au putut împărți puterea în cadrul fostelor Alianțe pentru Integrare Europeană și au culminat cu reținerea și întemnițarea liderului liberal-democrat. În acest context, fostul șef […] Articolul Filat despre Plahotniuc: Acest om nu există pentru mine apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
21:30
Organizația municipală PDM Buiucani are un nou președinte. În această funcție a fost ales Valentin Crudu, fostul vicepreședinte al Organizației municipale de sector. Președintele PDM, Pavel Filip l-a felicitat pe noul ales în funcție, menționând că PDM mizează pe implicarea și profesionalismul său. „Am prezentat astăzi Planul de țară „MOLDOVA ALTFEL”. Suntem unicul partid care […] Articolul Democrații și-au ales un nou președinte la o organizație municipală apare prima dată în Realitatea.md.
21:30
Președinta țării, Maia Sandu, a anunțat că le-a cerut reprezentanților de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să faciliteze procesul de vaccinare a populației, informează Realitatea.md. În acest sens, ea a solicitat ca să nu mai fie făcute liste pe categorii de persoane și să se deschidă mai multe centre de vaccinare. „Am accentuat […] Articolul Maia Sandu cere mai multe centre de vaccinare împotriva Covid-19 apare prima dată în Realitatea.md.
20:40
Partidul Liberal Democrat din Moldova va refuza să participe la alegerile anticipate din 11 iulie. Despre acest lucru a anunțat fostul lider al formațiunii, Vlad Filat, informează Realitatea.md. Potrivit lui Filat, această decizie este discutată în cadrul formațiunii după ce au eșuat negocierile privind formarea unui bloc electoral dintre membrii PLDM și cei din PPDA. […] Articolul Filat: PLDM nu va participa la alegeri, dar va susține un alt partid apare prima dată în Realitatea.md.
20:10
Până în prezent, cetățenii cu drept de vot din R Moldova s-au înregistrat pe listele prealabile pentru alegerile din iulie – în număr de 72.606 , informează Realitatea.md. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, cei mai mulți cetățeni sunt din: Italia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Germania, Rusia, Franța și România. Iată […] Articolul Peste 72 de mii de cetățeni s-au înregistrat prealabil pentru alegerile anticipate apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
18:40
Consilierul prezidențial pentru domeniul energiei, Sergiu Tofilat, a părăsit echipa Maiei Sandu și s-a alăturat Partidului Schimbării, fondat de Ștefan Gligor. Informația ne-a fost confirmată de Tofilat. Funcționarul a precizat că cererea de demisie a fost depusă încă de sătpămâna trecută, motivând că vrea să fie alături de Gligor în campania electorală pentru alegerile anticipate […] Articolul A lăsat Președinția pentru un partid politic de la noi. Cu ce se va ocupa Sergiu Tofilat apare prima dată în Realitatea.md.
18:10
Echipa de consilieri ai Partidului Socialiștilor din satul Zastînca, Raionul Soroca au părăsit formațiunea și s-au declarat neafiliați pe motiv că „PSRM nu mai are viziune și un program concret pentru susținere a activului organizației primare și care ar rezolva problemele cetățenilor”. „Din păcate, în ultima perioadă lucrurile s-au înrăutățit simțitor, iar evoluțiile de pe […] Articolul (DOC) A început dezbinarea PSRM? Toți consilierii locali dintr-un sat din raionul Soroca au părăsit formațiunea apare prima dată în Realitatea.md.
18:10
Noul coronavirus bate în retragere. În ultimele 24 de ore, în țara noastră au fost înregistrate alte 151 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, în urma procesării a 2 702 teste. Din numărul total de cazuri, unul e de import, din Romania. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 252 […] Articolul Statistica MSMPS: 151 de cazuri noi de COVID-19 și alte 12 decese apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
17:20
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) s-a întrunit astăzi în ședință în componența Comitetului Central și a decis astăzi inițiativa de a crea un bloc electoral cu PSRM. Informația a fost făcută public de către un membru al Comitetului Central al PCRM. Precizăm că, anterior PCRM a declarat că va examina propunerea PSRM cu privire […] Articolul Voronin va da mâna cu Dodon după trădare? PCRM a aprobat inițiativa creării unui bloc electoral cu PSRM apare prima dată în Realitatea.md.
17:00
Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, miercuri, 12 mai 2021, vor avea loc lucrări programate de întreținere, renovare și modernizare a rețelelor electrice pe adresele și în intervalele de timp indicate mai jos. Chişinău, sectorul Botanica:str. Burebista 112, 114, 116, 118, 118/1, 120, bd. Dacia 49/2, 51, 51/1, 51/2, 51/8, 53, 53/2, 53/3, 53/4, 53/5, 57, 999, […] Articolul Atenție! Lucrări programate de renovare a rețelelor electrice în mai multe localități din țară apare prima dată în Realitatea.md.
17:00
Bărbatul de 30 de ani, reținut de PCCOCS și învinuit că este implicat în răpirea fostului judecător ucrainean, Nicolae Ceaus, va sta în arest următoarele 30 de zile. Decizia vine la solicitarea procurorilor PCCOCS. Măsura a fost luată cu puțin timp în urmă de magistrați. Este vorba despre un fost mercenar, care a luptat pentru […] Articolul Bărbatul din Ocnița care a participat la răpirea lui Nicolae Ceaus, plasat în arest apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Uniunea Salvați Basarabia (USB) a dat curs invitației Alianței pentru Unirea Românilor din Republica Moldova (AUR) de a participa în comuni la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Anunțul a fost făcut de liderul USB, Valeriu Munteanu. „Uniunea Salvați Basarabia (USB) partid ce militează activ pentru Unirea Basarabiei cu România a luat act de […] Articolul USB merge cu AUR în alegeri. Decizia anunțată de Valeriu Munteanu apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Mai mulți locuitori ai Capitalei vor rămâne mâine, 12 mai fără apă la robinet, anunță Apă-Canal Chișinău. Măsura are loc în legătură cu executarea lucrărilor de reabilitare a apeductului. Astfel, în intervalul de timp 09:00-23:00, va fi posibilă deconectarea apei potabile de pe următoarele străzi: strada Păşunilor, strada+stradela Imaşului, stradela Gheorghe Cucereanu, strada Zmeurei, strada […] Articolul Sistări de apă pe mai multe străzi din Capitală. Vezi adresele anunțate de furnizor apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
În contextul pandemiei și scăderii activității economice, activitatea Mobiasbanca – OTP Group S.A. este stabilă, înregistrând profit și un nivel satisfăcător al rentabilității la sfârșitul anului 2020. Cu un bilanț solid, un raport de capital în creștere și o lichiditate foarte bună, banca a continuat toate proiectele de dezvoltare și investiții, urmând strategia aprobată pentru […] Articolul Rezultatele financiare Mobiasbanca-OTP Group în 2020: performanță operațională rezilientă apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
Agenții economici care își desfășoară activitatea pe teritoriul municipiului Chișinău pot participa la concursul „Cel mai bun antreprenor al anului 2020 din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii”, lansat de municipalitate. Scopul acestuia este de a susține și încuraja antreprenorii din sectorul întreprinderilor mici și mijlocii cărora le revine un rol aparte în dezvoltarea municipiului, prin […] Articolul Start concurs! Municipalitatea vrea să afle cine este cel mai bun antreprenor al anului 2020 apare prima dată în Realitatea.md.
16:00
Tragedia care a avut loc în această dimineață într-o școală din Federația Rusă, a trezit o mulțime de reacții în rândul autorităților rusești. Șeful administrației din Kazan, Ilsur Metshin, a numit împușcăturile de la școala nr. 175 „un atac terorist îndreptat împotriva copiilor”. „Aceasta este o tragedie uriașă, teribilă. Inimile noastre de azi sunt pline […] Articolul Împușcăturile de astăzi de la o școală din Rusia, „un atac terorist îndreptat împotriva copiilor” apare prima dată în Realitatea.md.
16:00
Un proiect de lege care vine să stabilească modul de întreținere și protecție a animalelor de companie este propus de deputata Platformei DA, Arina Spătaru, pentru a fi dezbătut în cadrul unei ședințe plenare și aprobat de plen, deși Parlamentul a fost dizolvat. Spătaru afirmă că, acest proiect de lege este unul ordinar și poate […] Articolul Chiar dacă e dizolvat Parlamentul o deputată propune examinarea unui proiect privind protecția animalelor de companie apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Un bărbat în vârstă de 21 de ani, a fost transportat pe calea aerului de la Edineț la Chișinău. Misiunea a fost îndeplinită cu succes de echipajul SMURD Iași, în după-amiaza zilei de 11 mai. La Chișinău, elicopterul a aterizat pe stadionul „Dinamo” din Capitală de unde pacientul a fost preluat de o echipă a […] Articolul (FOTO, VIDEO) Intervenție aero-medicală SMURD. Tânăr de 21 de ani, transportat de urgență la Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Lilia Dulgher a deprins pasiunea pentru vinificație încă de când era mică, chiar de la mama sa, care este vinificator de profesie. În 1999, familia Dulgher a achiziționat Vinăria Țiganca, din satul Plopi. Vechea vinărie se afla într-o stare dezastruoasă, însă era dotată cu necesarul pentru a produce vinuri de calitate. A urmat o perioadă […] Articolul Gitana Winery – o afacere de familie în continuă dezvoltare apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Un bărbat în vârstă de 21 de ani, a fost transportat pe calea aerului de la Edineț la Chișinău. Misiunea a fost îndeplinită cu succes de echipajul SMURD Iași, în după-amiaza zilei de 11 mai. La Chișinău, elicopterul a aterizat pe stadionul „Dinamo” din Capitală de unde pacientul a fost preluat de o echipă a […] Articolul (FOTO) Intervenție aero-medicală SMURD. Tânăr de 21 de ani, transportat de urgență la Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Partidul Popular Românesc (PPR) va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent alături de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din Republica Moldova, deși la alegerile prezidențiale din toamna anului trecut a făcut parte din Mișcarea Politică Unirea (MPU), din care făceau parte cinci partide politice unioniste. Președinta interimară a Partidului Popular Românesc, Tatiana […] Articolul Din MPU în AUR. Partidul Popular Românesc „și-a schimbat fața”, însă și-a păstrat crezul apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
În următoarele 24 de ore, Partidul Socialiștilor va lua o decizie finală privind formula de participare în alegeri parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Anunțul a fost făcut astăzi de liderul PSRM, Igor Dodon, după ședința de astăzi a Executivului politic al formațiunii. Dodon afirmă că, la moment se poartă discuții despre unificarea forțelor cu […] Articolul Bloc electoral sau separat? Dodon anunță când va decide PSRM formula prin care va participa la anticipate apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
Un bărbat de 44 de ani din raionul Criuleni a urcat în stare de ebrietate la volanul automobilului și a încercat să fugă de oamenii legii, însă a fost stopat la scurt timp. Cazul a avut loc la data de 10 mai curent, în jurul orei 20:35, în satul Olișcani. „În cadrul măsurilor de profilaxie […] Articolul Beat și neînfricat. Un şofer din raionul Criuleni a încercat să fugă de poliție apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
După Chișinău, și cei din Bălți vor avea un centru unic de vaccinare împotriva infecției COVID-19, deschis astăzi. Acesta va activa în cadrul Spitalului Clinic din oraș şi va fi deschis pentru toți doritorii din zona de nord a țării, anunță moldpress. „Este primul centru în care se vor putea vaccina toți cetățenii din regiune, […] Articolul Un Centru unic de vaccinare anti-COVID, deschis la Bălți. Doritorii sunt așteptați la imunizare apare prima dată în Realitatea.md.
14:10
Un șef de sector al Poliției de Frontieră a fost reținut de către oamenii legii și învinuit că a luat parte la tentativa de contrabandă cu mărfuri accizate, deconspirată de PCCOCS în luna aprilie. Este vorba de dosarul contrabandei cu țigări în valoare de circa 0,5 milioane lei depistată pe malul râului Prut, în perimetrul […] Articolul Un angajat al Poliției de Frontieră, reținut în dosarul contrabandei cu țigări de pe malul Prutului apare prima dată în Realitatea.md.
14:00
Salarii mai mari, accesul la un sistem de sănătatea calitativ, educație mai bună și justiție echidistantă. Acestea sunt doar câteva din avantajele pe care le deduc moldovenii dintr-o eventuală unire cu România. Datele au fost prezentate într-un nou sondaj publicat astăzi, „Percepțiile privind viitorul Moldovei: între status quo, riscuri geopoliticie, politici europene și unire”.  Sondajul […] Articolul SONDAJ: Ce avantaje găsesc moldovenii în unirea cu România apare prima dată în Realitatea.md.
14:00
Imagini desprinse parcă din povești. Aleea de castani de la Ungheni a înflorit și în această primăvară. Cei peste 650 de arbuști, sădiți de-a lungul străzii, pe o lungime de 4 km, bucură privirile trecătorilor, iar mirosul îmbătător se răspândește prin tot orașul. Fotografii cu frumusețea de la Ungheni au fost postate pe Facebook de […] Articolul (FOTO) Au înflorit castanii! Imagini uimitoare de la Ungheni apare prima dată în Realitatea.md.
14:00
Pandemia de coronavirus ar putea avea efecte neprevăzute, ducând la o mai mare obezitate în rândul copiilor, a avertizat Biroul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Un raport al biroului regional al OMS publicat marţi a constatat că închiderea şcolilor în timpul perioadelor de lockdown ar putea avea consecinţe negative asupra nutriţiei şi exerciţiilor […] Articolul Îngrijorarea OMS: Pandemia de COVID-19 riscă să crească obezitatea în rândul copiilor apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip a prezentat astăzi „un program de țară” în contextul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Astfel, Filip afirmă că, PDM propune un plan care să scoată Moldova din criză, să ajute oamenii la creșterea calității vieții și care să ofere posibilitatea „de a construi Moldova altfel”. „Noi știm cum […] Articolul (VIDEO) O altfel de campanie electorală! PDM propune un plan pentru „Moldova altfel” și lansează un apel concurenților apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Trupul neînsuflețit al unui bărbat din Glodeni a fost găsit într-un iaz din localitatea Hîjdieni. Astfel, potrivit poliției, cadavrul în stare de putrefacție a fost depistat de un locuitor care a alarmat imediat poliția. Contactat de Realitatea.md, ofițerul de presă IP Glodeni, Eugenia Molceanov a comunicat că trupul neînsuflețit aparține unui bărbat în vârstă de […] Articolul Îngrozitor! Cadavrul unui bărbat din Glodeni, identificat după un an de la dispariție apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Bărbatul de 30 de ani, reținut de PCCOCS și învinuit că este implicat în răpirea lui Nicolae Ceaus este un fost mercenar, care a luptat pentru ucraineni în Donbas, la fel ca și tatăl acestuia. Informația a apărut pe un canal de Telegram. Potrivit Index, cetățeanul Iaroslav S., născut în 1991, a luptat în calitate […] Articolul (VIDEO) Momentul reținerii bărbatului din Ocnița, învinuit de PG, că a participat la răpirea lui Nicolae Ceaus apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Pe 11 mai, 2021, în întreaga lume, dar și în Republica Moldova, se celebrează zece ani de la semnarea Convenției de la Istanbul, sau a Convenției Consiliului Europei pentru Prevenirea Violenței împotriva Femeilor și a Violenței Domestice. Astfel, UN Women Moldova se alătură evenimentelor organizate prin lansarea unui spot video menit să combată miturile privind […] Articolul (SPOT VIDEO) Zece ani de la semnarea Convenției de la Istanbul, eveniment marcat în Republica Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Subiectul fraudei bancare de acum șapte ani este folosit drept un instrument politic și, mai mult, acesta ar fi utilizat în scopul dezorientării publicului. O asemenea apreciere a situației este văzută în cadrul Băncii Naționale a Moldovei. Banca Națională a Moldovei (BNM) a anunțat despre faptul că „constată că recuperarea banilor de pe urma fraudei […] Articolul BNM: Recuperarea banilor de pe urma fraudei bancare, instrument politic pentru dezorientarea publicului apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
13:00
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a interzis importul cărnii de porc din România. Informația oficială a fost transmisă către asociațiile producătorilor din țara vecină, care activează și la noi, scrie agrotv.md. Autoritățile de peste Prut au fost înștiințate încă în martie. Este o măsură de protecție a populației din Moldova împotriva introducerii și răspândirii pestei […] Articolul Importul de porci și carne din România, interzis în Moldova. Motivul apare prima dată în Realitatea.md.
13:00
Deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari susține că o navă a acostat în Portul Internațional din Giurgiulești și urmează să fie încărcată cu grâu pentru a fi exportat. Declarațiile au fost făcute de deputat în cadrul unui live pe Facebook chiar din Portul Internațional Giurgiulești. Alexandr Slusari afirmă că nava care a acostat în Port este […] Articolul (VIDEO) Slusari, din Portul Giurgiulești: O navă așteaptă să se încarce cu grâu pentru a fi exportat apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Deputatul Iurie Reniță a prezentat astăzi un document, o frântură de raport, adresat fostului Procuror General, Eduard Harujen, în care este precizat că Procuratura Anticorupție s-a autosesizat pe marginea imaginilor video apărute în vara anului 2019, în care Igor Dodon se lăuda că primește 600-700 de mii de dolari lunar din Federația Rusă. Tot în […] Articolul Eduard Harujen susține că nu cunoaște nimic despre ultimul document prezentat de către deputatul Iurie Reniță apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării au aprobat în cadrul unei ședințe, contigentele de persoane din etapa trei de vaccinare împotriva COVID-19 care urmează să fie imunizate începând cu ziua de astăzi. Este anunțul făcut de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Potrivit deciziei aprobate, etapa trei de vaccinare a populației generale va […] Articolul Moldova dă start, treptat, etapei III de vaccinare anti-COVID. Categoriile de persoane eligibile apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării au aprobat în cadrul unei ședințe, contigentele de persoane din etapa trei de vaccinare împotriva COVID-19 care urmează să fie imunizate începând cu ziua de astăzi. Este anunțul făcut de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Potrivit deciziei aprobate, etapa trei de vaccinare a populației generale va […] Articolul Moldova dă start, treptat, etapei III de vaccinare anti-COVID. Categoriile eligibile apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
O persoană înarmată a tras într-o școală din orașul rus, Kazan, în această dimineață. Potrivit informațiilor preliminare, 11 persoane au fost ucise în urma împușcăturilor. Anterior, s-au raportat aproximativ șase, apoi aproximativ nouă victime. Doi elevi s-au prăbușit, sărind de la etajul trei al instituției.  Mai devreme, președintele Tatarstanului, Rustam Minnikhanov, a anunțat șapte morți – […] Articolul (VIDEO) Tragedie într-o școală din Rusia. În urma unor împușcături, 11 persoane au murit, inclusiv copii apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
S-a dat drept clarvăzătoare și a înșelat o persoană de 12 000 de lei, dar a fost reținută de oamenii legii. Este vorba despre o femeie de 35 de ani, originară din raionul Ocnița. În cadrul acțiunilor procesual penale, suspecta și-a recunoscut vina, iar ulterior s-a depistat că aceasta nu este la prima abatere fiind […] Articolul (VIDEO) „Ritualuri pentru însănătoșire”. Cum o femeie din Ocnița a câștigat 12 mii de lei prin înșelăciune apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Urmărire ca în filme pe străzile din Bălți. Un șofer, de 33 de ani, originar din Bălți, a urcat beat la volan punând în pericol viața și sănătatea participanților la trafic, iar ulterior acesta nu a oprit vehiculul la indicația oamenilor legii. Totul s-a produs în data de 8 mai, în jurul orei 20:00, însă […] Articolul (VIDEO) S-a urcat beat criță la volanul unei mașini avariate. Șoferul s-a ales cu un proces penal apare prima dată în Realitatea.md.
12:10
Procuratura Generală (PG) informează că nu a recepționat vreun autodenunț sau denunț de la Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov în cazul înregistrărilor video în care Igor Dodon ar fi primit o pungă, în care se prezumă că ar fi fost bani, nici într-un alt caz gestionat de procurori. Cu o asemenea reacție a venit astăzi […] Articolul Reniță acuză, Procuratura infirmă. Reacții în lanț la ultima postare a deputatului de pe Facebook apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 13-14 mai curent. Oficialul va avea întrevederi cu șefa statului, Maia Sandu, fiind invitat de aceasta în vizită în țara noastră. Astfel, Președinția anunță că, Maia Sandu se va întâlni vineri, 14 mai, cu omologul său lituanian, Gitanas Nauseda. Discuțiile […] Articolul Al doilea șef de stat pe care Maia Sandu îl va primi în vizită. Întrevedere programată pentru sfârșitul săptămânii apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Un membru al Consiliului Superior al Procurorilor a fost „luat la ochi” de Autoritatea Națională de Integritate care s-a autosesizat în baza unui articol de presă și care a pornit o cauză contravențională pentru depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale. Iar un consilier raional din Consiliul raional Glodeni riscă să fie sancționat contravențional […] Articolul Raport ANI: un membru CSP va înhăța o amendă. Care este motivul apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Amenzi de peste 400 mii de lei au fost aplicate mai multor șoferi pentru transportarea mărfurilor în condiții ilegale de către inspectorii ANTA în perioada 26 aprilie – 11 mai 2021. Conducătorii auto au încălcat normele de efectuare a transportului rutier de persoane, mărfuri și colete. Totodată, pentru 29 conducători auto a fost aplicată și […] Articolul Inspectorii ANTA în acțiune: Au aplicat amenzi în valoare de peste 400 mii de lei apare prima dată în Realitatea.md.
11:10
Un nou sondaj a fost publicat astăzi în Republica Moldova, unde sunt vizate „Percepții privind viitorul Moldovei: între status quo, riscuri geopoliticie, politici europene și unire”. Sondajul a fost realizat în perioada 12 -27 aprilie de către către compania IMAS pe un eșantion de 1103 respondenţi în 12 unităţi administrativ-teritoriale. Conform sondajului, în varianta în […] Articolul SONDAJ! Moldovenii împotriva unirii cu România, nu și în cazul în care ar avea salarii și pensii ca peste Prut apare prima dată în Realitatea.md.
11:10
Începând de astăzi, troleibuzele destinate transportării copiilor la școli și grădinițe și-au reluat activitatea. Mai mult, cu aceste unități de trasnport circulă și cadrelor pedagogice (profesori și educatori), însă cu anumite condiții. Este vorba de legitimația de serviciu sau a unui act confirmativ pe care trebuie să-l prezinte angajații din educație. În caz contrar, accesul […] Articolul Au revenit pe străzile Capitalei! Cum circulă troleibuzele destinate școlarilor apare prima dată în Realitatea.md.
11:00
Asigurarea cu vaccin anti-COVID-19 a Republicii Moldova pentru următorii câțiva ani, dezvoltarea unui certificat digital al vaccinării cetățenilor, redresarea economiei și recuperarea banilor furați din țara noastră, cu suportul instituțiilor internaționale sunt câteva scopuri pe care ar trebui autoritățile ar trebui să le implementeze într-un timp restrâns. De o asemenea părere este directorul Executiv al […] Articolul Opinii și recomandări: Patru direcții pe termen scurt pe care Moldova trebuie să le implementeze apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
De curând, teatrele din Capitală și-au redeschis ușile pentru spectatorii care au reușit să li se facă dor de cultură, în perioada de inactivitate, impusă de restricțiile COVID-19. Actorii sunt pregătiți să iasă în scenă, alintându-ne cu diverse piese de teatru. Vezi ce ne-au pregătit artiștii pentru această săptămână, în repertoriul de mai jos. La […] Articolul Invitație la teatru! Ce spectacole ne-au pregătit actorii teatrelor din Chișinău pentru această săptămână apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
A fost prins cu „mâța-n buzunar”. Un tânăr de 22 de ani din Chișinău a fost reținut de oamenii legii și condus la Inspectoratul de Poliție din sectorul Buiucani, după ce se plimba nestingherit cu droguri în buzunare. Potrivit poliției, cazul a avut loc în după-amiaza zilei de ieri. Individul a afost somat de carabinierii […] Articolul (FOTO) A petrecut Paștele Blajinilor în izolator. Un tânăr din Capitală prins cu droguri apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.