Ședința de judecată în cazul lui Ilan Șor a fost întreruptă. Când va continua examinarea

Agora.md, 16 aprilie 2021 21:00

Potrivit informațiilor publicate de Curtea de Apel Cahul, ședința de judecată în dosarul Ilan Șor, care a avut loc pe 16 aprilie, a fost întreruptă. Examinarea dosarului va continua pe 20 aprilie începând cu ora 15:00.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum o oră
16:20
Lituania va dona 11 mii de doze de vaccin Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut în după amiaza de 14 mai de președinta Maia Sandu. Donația este rezultatul vizitei oficiale întreprinse de șeful Republicii Lituaniene în țara noastră. Maia Sandu nu a specificat despre ce fel de seruri este vorba.
16:00
La mii de kilometri distanță de baștină, plecați recent sau de ani buni, oamenii din diasporă nu uită de locurile natale. Dorul de casă și dorința de a pune umărul la dezvoltarea localităților din care se trag, i-a determinat pe sute de migranți să-și unească forțele în Asociații de băștinași. În 2021, după șase ani de la lansarea acestui model-soluție de dezvoltare a satelor și orașelor moldovenești, R. Moldova numără peste 200 de Asociații de băștinași plecați peste hotare. Astfel, sunt puse pe roate și finisate cu succes zeci de proiecte: iluminat stradal, campanii sociale, reparația școlilor, amenajarea parcurilor sau susținerea persoanelor cu dizabilități din localitate. Iată cum sunt întemeiate asociații și ce rezultate obțin în timp.
Acum 2 ore
15:40
Ion Perju a organizat o conferință de presă în care spune că prețurile ridicate la produsele de panificație nu sunt justificate, iar în baza acestor scumpiri ar sta alte raționamente, fără ca să le numească. Potrivit ministrului în exercițiu al agriculturii, grâu și făină în țară este, respectiv pâinea ar trebui să fie vândută la un preț rezonabil.
15:30
Mirosul de primăvară era de-a dreptul amețitor, iar soarele care se ia la întrecere cu vântul conferă o strălucire aparte meleagului moldav. Pe o râpă de la marginea satului Hîrtop, capre și vaci pasc savurând din crudul ierbii proaspete. Dinspre grădinița, recent reparată din banii României, Rusanda Alexandru vine la fuga pentru a schimba locul celor trei capre de care se îngrijește. E ora prânzului, iar asta înseamnă că mort-copt, animalele trebuiesc proponite într-un loc mai prielnic.
15:30
Deputații Platformei DA sesizează despre majorări nejustificate a tarifelor la serviciile acordate de Agenția Servicii Publice (ASP). Aceștia cer Curții de Conturi să intervină cu controale, iar Guvernul să revizuiască tarifele. Iată ce date prezintă.
15:00
În această primăvară, comunitatea Tech Women Moldova a lansat un program de mentorat pentru cei care își doresc să crească profesional sau să înceapă o carieră în IT, iar acum îți oferă posibilitatea să-ți alegi mentorul care te va ghida. Inițiativa desfășurată de comunitatea Tech Women Moldova și de cele 12 experte și profesioniste din domeniu se va desfășura timp de trei luni. Iar, în această perioadă, cei care-și doresc să facă parte din acest program, vor putea alege una dintre direcțiile: Project Management, QA Manual/ Automation, Software Development, UI/UX Design și IT Recruitment.
Acum 4 ore
14:40
Partidul Acțiune și Solidaritate a prezentat lista completă a candidaților pentru funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. În primele zece poziții se regăsesc nume vechi, dar și nume noi. Printre acestea - jurnalista Nata Albot, secretarul general al președintei - Andrei Spînu, dar și Natalia Davidovici, responsabilă de relațiile internetnice la Președinție.
14:20
Europe Day 2021: Startup City Cahul – una dintre cele mai importante platforme de discuții despre impactul tehnologiilor și a inovațiilor – va reuni online mai mulți experți renumiți în domeniu. Pe 17 mai, cei interesați să descopere viziunea europeană cu privire la digitalizare, bune practici implementate cu succes în instituțiile educaționale din alte state, viitorul erei digitale în Moldova sau programele UE de dezvoltare a acestui domeniu, sunt invitați să participe la eveniment la ora 14:00, pe pagina de Facebook Startup City Cahul. Participarea la forum este gratuită, prin completarea formularului de înscriereaici.
13:50
Ultimele evoluții politice din Republica Moldova, pregătirile pentru alegerile parlamentare anticipate și dorința cetățenilor Republicii Moldova de a-și construi un viitor prosper acasă, fără injustiție și fără corupție. Sunt doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul discuției care a avut loc între președinta Maia Sandu și președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda. În context, părțile au discutat și despre provocările cu care se confruntă țara noastră pe plan intern și extern - inclusiv provocările din regiune.
13:50
Primarii din trei localități ale raionului Ungheni au anunțat la 14 mai că părăsesc rândurile Organizația PDM din acest raion al țării. Decizia este confirmată printr-o declarație publică semnată de cei trei edili.
13:10
În cea de-a patra emisiune „Mai aproape de Uniunea Europeană” veți afladespre etapa la care sunt lucrările de eficientizare a Liceului „Constantin Spătaru” de la Leova. La fel, aflăm despre experiența UE în eficientizarea energetică și cum aceste experiențe pot ajuta țara noastră.
13:00
Casa Bunicului este o agropensiune din satul Pașcani, raionul Cahul, fondată în anul 2018 de către soții Dumitru și Lidia Lazăr. Situată în zona de sud a Moldovei, Casa Bunicului se află pe traseul internațional Cahul-Giurgiulești. Care a fost scopul familiei când au creat-o și cum își așteaptă oaspeții, aflăm dintr-un material marca #EposibilACASĂ.
13:00
Serviciul public de sănătate irlandez (HSE Ireland) a anunţat vineri că a fost nevoit să-şi oprească întregul sistem informatic din cauza unui atac cibernetic „important” în care a fost folosit un program tip „ransomware”, notează Agerpres cu referire la Reuters.
Acum 6 ore
12:00
Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, s-a prezentat la Comisia Electorală Centrală la 14 mai unde a depus documentele pentru înregistrare la alegerile parlamentare a Blocului Electoral ce-i poartă numele. Iată cine sunt primii 15 candidați de pe listă.
11:40
Președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, cere premierului interimar, Aureliu Ciocoi, să convoace de urgență ședința Cabinetului de miniștri la ca să aprobe măsuri de interzicere a exportului de grâu din țară. Aceasta în timp ce la portul Giurgiulești s-ar fi permis îmbarcarea grâului depozitat anterior, afirmă Grosu.
11:00
La 14 mai, socialiștii s-au prezentat la Comisia Electorală Centrală unde au depus actele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat. La CEC s-au prezentat doi socialiști - Vlad Batrîncea și Oleg Reidman.
11:00
Fostul deputat român Cristian Rizea se înregistrează în aceste momente în cursa electorală, candidând independent. Potențialul candidat a declarat că este convins că va reuși să adune semnăturile necesare. Rizea a primit deja listele din partea CEC.
Acum 8 ore
10:50
După ce ani de zile a îndreptat săgeți și declarații acide la adresa liderului comunist, Vladimir Voronin, acum, după ce au format un bloc comun pentru alegerile parlamentare anticipate, Igor Dodon îi oferă lui Voronin credite pentru parcursul său politic. În cadrul emisiunii „Igor Dodon răspunde” a vorbit despre aportul pe care l-a avut comunistul în evoluția sa pe scena politică și a spus că declarațiile făcute până nu demult ar trebui lăsate în trecut.
10:40
La 14 mai, socialiștii s-au prezentat la Comisia Electorală Centrală unde au depus actele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat. La CEC s-au prezentat doi socialiști - Vlad Batrîncea și Oleg Reidman.
10:40
Fostul deputat român Cristian Rizea se înregistrează în aceste momente în cursa electorală, pe listele PACE. Potențialul candidat a declarat că este convins că va reuși să adune semnăturile necesare. Rizea a primit deja listele din partea CEC.
10:30
La 14 mai, socialiștii s-au prezentat la Comisia Electorală Centrală unde au depus actele pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat. La CEC s-au prezentat doi socialiști - Vlad Batrîncea și Oleg Reidman.
10:30
Reprezentanți ai circa o sută de organizații ale societății civile din toată țara, beneficiari ai Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova” s-au reunit în cadrul unui Forum, desfășurat în format online, pentru a discuta despre rezultatele înregistrate în implementarea proiectelor.
10:20
Avionul prezidențial al fostului președinte comunist Nicolae Ceaușescu va fi scos la licitație. Prețul de pornire este 25.000 de euro. La licitație va fi scos și un avion folosit de fostul președinte român, Ion Iliescu. Ambele aeronave pot fi văzute la Aeroportul Internațional Henri Coandă.
10:10
Reprezentanții Partidului Acasă Construim Europa s-au prezentat printre primi la Comisia Electorală Centrală pentru a-și înregistra candidații la funcția de deputat pentru alegerile din 11 iulie.
Acum 12 ore
08:40
Avionul prezidențial al fostului președinte comunist Nicolae Ceaușescu va fi scos la licitație. Prețul de pornire este 25.000 de euro. La licitație va fi scos și un avion folosit de fostul președinte român, Ion Iliescu. Ambele aeronave pot fi văzute la Aeroportul Internațional Henri Coandă.
08:20
Un bărbat din America s-a făcut cu un SUV de 58.000 de dolari utilizând la așa zisa achiziționare o carte de identitate furată. Chiar dacă își dădea seama că mașina nu-i aparține, tânărul nu a rezistat tentației și a făcut câteva poze pentru Instagram cu noua achiziție chiar în curtea reprezentanței de unde a luat-o.
07:50
În Republica Moldova va fi lansat un Program Naţional pentru dezvoltarea Antreprenoriatului Social. Anunțul a fost făcută de Secretaral generală de la Ministerul Economiei, Lilia Palii, în cadrul Conferinței de Antreprenoriat Social: „Enterprising for tomorrow – Social Entrepreneurship & Youth Engagement. La eveniment au participat experți internaționali în economie socială, reprezentanți ai Comisiei Europene și ai Parlamentului European, autorități publice din Republica Moldova, România și Ucraina, antreprenori sociali și lideri vizionari.
Acum 24 ore
23:10
Vladimir Vornin, cel care a aruncat replici din cele mai usturătoare la adresa lui Igor Dodon, vorbește astăzi degajat despre parteneriatul pe care l-a oficializat. Fostul președinte spune că a luat această decizie, pentru binele Moldovei, deși hotărârea a fost intens criticată la sediul partidului comuniștilor.
22:40
Muzeul Madame Tussauds din Londra a decis să separe figurile de ceară ale prințului Harry și soției sale, Meghan Markle, de cele ale familiei regale britanice, la aproximativ un an după ce ducii de Sussex au părăsit Marea Britanie. Cele două exponate au fost duse în zona celebrităților de la Hollywood, au anunțat reprezentanții muzeului londonez, transmite digi24.
21:50
Igor Dodon spune că îi oferă întâietate lui Vladimir Voronin. Liderul comuniștilor va fi cap de listă în blocul electoral format dintre cele două formațiuni.
20:40
O moldoveancă de 55 de ani a ajuns la spital după ce ar fi căzut de pe o scară în timp ce făcea curățenie. Cea care a gasit-o a fost proprietara, care tocmai sosise acasă și a observat că moldoveanca stătea întinsă pe podea, fiind leșinată.
20:20
Magistrații de la Curtea Constituțională declara inadmisibilă sesizarea depusă de câțiva deputati, care au pus sub semnul întrebării constituționalitatea Partidului Sor. Judecătorii spun că este necesar ca solicitarea să fie semnată de funcționarii anumitor instituții de stat, iar deputații nu sunt în drept să înainteze o asemenea cerere Înaltei Curți.
19:40
Președintele român Klaus Iohannis a anunțat că prima etapă de relaxare a restricțiilor va avea loc chiar în acest weekend. Este vorba despre renunțarea la masca de protecție în aer liber, cu câteva excepții, și la restricțiile de circulație pe timp de noapte.
18:40
Cu durere de cap, cu brațul în care a primit cele șase doze de Pfizer umflat și cu o deshidratare severă. Așa poate fi descrisă starea de sănătate a tinerei de 23 de ani din Italia. Mama acesteia a vorbit pentru presa italiană și a explicat cum se simte fiica la câteva zile de la administrarea mai multor doze de vaccin concomitent.
18:00
Veste bună pentru toți locuitorii orașului Rîșcani și oaspeții acestuia, din împrejurimi. O nouă filială Invitro Diagnostics a fost inaugurată în orașul Rîșcani, pe strada 31 August 1989, 7. După exemplul recentei filiale deschise la Drochia, Invitro Diagnostics a pregătit o ofertă specială și de această dată – reduceri de – 50% la o serie de investigații.
17:50
La 13 mai, au fost confirmate alte 213 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, două sunt de de import, din Turcia și Italia. La fel, Ministerul Sănătății informează despre 14 cazuri de deces printre pacienții infectați.
Ieri
16:50
Ministerul de Externe din Republica Moldova a emis un comunicat în care explică situația din Nepal cauzată de răspândirea COVID-19 și afirmă că menține legătura cu moldovenii rămași blocați acolo.
16:20
Pandemia a demonstrat cât de importantă este transparența și posibilitatea de a vorbi deschis despre neregulile și ilegalitățile săvârșite în cadrul sectorului public și privat. Persoanele care dețin informații privind prejudicierea interesului public și doresc să scoată în lumina zilei neregulile comise sunt avertizorii de integritate. Legislația Republicii Moldova asigură protecția avertizorilor împotriva răzbunărilor, amenințărilor și a represaliilor. În timpul pandemiei, am urmărit o serie de semnalări a neregulilor privind situația din instituțiile medicale, precum lipsa echipamentului de protecție, a măștilor și altor echipamente, dotări medicale. Procesul de imunizare a scos la iveală scheme prin care vaccinul le este administrat persoanelor ce activează în anumite Primării, agenți economici, care nu se încadrau în prima etapă de imunizare.
16:20
Apă, spumă, brancarde și pompieri echipați în cele mai sigure costume de protecție. Așa a fost la 13 mai pe Aeroportul Internațional Chișinău. Forțele Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și-au propus să testeze cât de rapid și eficient pot interveni în situații de risc. Imaginile vorbesc de la sine.
16:00
Palatul Buckingham cere ca fotografia Reginei Elisabeta a II-a să fie dată jos de pe așa-numitul „autobuz al lui Trump”, deținut de unul dintre susținătorii fostului președinte american, arată un raport BuzzFeed, transmite digi24.
15:40
De câte ori vi s-a întâmplat ca atunci când sunteți stresat să aveți probleme cu digestia? Fie că se manifestă prin arsuri gastrice, balonare, meteorism abdominal, dureri abdominale sau orice alt fel de dereglări, stresul poate fi una dintre principalele cauze ale acestora. Stresul psihologic pare să aibă un rol major în tulburările funcționale gastrointestinale, intensificând simptomele la care poate până acum nici nu atrăgeam atenția. Asocierea problemelor emoționale cu tulburările funcției gastrointestinale, care cauzează disconfort, a fost studiată de mai multe secole și s-a demonstrat în mod clar existența interacțiunilor creier-intestin. Răspunsul tractului gastrointestinal la stres este probabil cel mai extins fenomen de interdependență, studiat de medici practic în continuu.
15:40
Comisia Electorală Centrală a înregistrat azi, 13 mai, blocul electoral PCRM-PSRM cu șapte voturi pentru și unul împotrivă.
15:40
Cele trei imobile de peste hotare sunt închiriate, iar 53 de mii de lei sunt venituri ale soției pe care a uitat să le indice în declarația de avere. Așa explică deputatul Alexandru Jizdan, în apărarea sa, proveniența unor bunuri despre care Autoritatea Națională de Integritate afirmă că ar fi nejustificate și pentru care solicită confiscare.
15:20
Comisia Electorală Centrală a înregistrat azi, 13 mai, blocul electoral PCRM-PSRM cu șapte voturi pentru și unul împotrivă.
15:10
Începând cu luna mai se dă startul testărilor naționale în instituțiile de învățământ din țară, informează Ministerul Educației. Primii încep evaluările absolvenții ciclului primar de învățământ - elevii claselor a IV-a, începând cu 12 mai. Examenele se încheie la 22 iunie cu ultima zi de bacalaureat. Iată în ce condiții se vor desfășura examenele
15:00
Începând cu luna mai se dă startul testărilor naționale în instituțiile de învățământ din țară, informează Ministerul Educației. Primii încep evaluările absolvenții ciclului primar de învățământ - elevii claselor a IV-a, începând cu 12 mai. Examenele se încheie la 22 iunie cu ultima zi de bacalaureat. Iată în ce condiții se vor desfășura examenele
14:50
Brazilia ocupă locul doi în lume după numărul deceselor provocate de COVID-19. Peste 425 de mii de oameni și-au pierdut viața, însă experții spun că acesta este doar vârful aisbergului. Potrivit statisticilor, de la începutul acestui an, peste 30 la sută din totalul persoanelor care au murit în Brazilia au fost victime ale COVID-19. În ultimele luni, virusul a luat amploare, iar noi mutații extrem de contagioase au fost înregistrate. Erorile de gestionare a pandemiei au costat scump această țară, iar politica și religia au influențat mult cursul acesteia.
14:40
Uniunea Salvați Basarabia va participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie alături de Alianța pentru Unirea Românilor. Declarația a fost făcută de liderul USB, Valeriu Munteanu, în cadrul unei conferințe de presă. Munteanu a spus că decizia a fost analizată și i-a îndemnat și pe alți colegi de pe filiera unionistă să se alăture.
14:40
După ce Vladimir Voronin a bătut palma cu Igor Dodon în privința formării unui bloc electoral, rețelele sociale au fost invadate cu imagini în care cei doi sunt protagoniști. Aceștia i-au reprezentat pe politicieni în diferite ipostaze, iar unele poze au devenit în scurt timp virale.
14:20
Activis Teambuilding vin cu 5 ani de experiență în domeniul teambuildingurilor indoor și outdoor. Echipa se poate lăuda cu peste 150 de clienți - companii naționale și internaționale și mai bine de 6500 de angajați – beneficiari ai activităților pe care le-au organizat de-a lungul timpului. Iată cum arată pensiunea în care acum îi pot găzdui și ce facilități are.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.