Președintele Belarusului va zbura în Rusia pentru o „întâlnire serioasă” cu Vladimir Putin

Realitatea.md, 16 aprilie 2021 18:10

Kremlinul a declarat că președinții Federației Ruse și Belarus, Vladimir Putin și Alexander Lukașenko, se vor întâlni la Moscova. „Întâlnirea este programată pentru după-amiaza zilei de 22 aprilie. Citește mai departe...

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 5 minute
16:30
Un bărbat de 37 de ani a fost încătușat, ieri, de oamenii legii, după ce a fost observat cum se deplasa haotic pe o stradă din Capitală. S-a întâmplat pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana. Potrivit poliției, acesta avea o concentrație de alcool de 1.54 mg/l în aerul expirat. Nu este clar, deocamdată, […] Articolul Pericol pe străzile Capitalei! Un șofer, beat criță, se plimba cu mașina prin Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 30 minute
16:10
Caz șocant în satul Caracui din raionul Hîncești. Trupul neînsuflețit al unui bărbat de 27 de ani a fost găsit zăcând în podul casei. Bărbatul a fost depistat de verișorul său care a și anunțat poliția. După recepționarea apelului, la fața locului s-au deplasat angajații poliției pentru a documenta cazul. Polițiștii au stabilit că bărbatul, […] Articolul Tragic! Bărbat din Caracui, găsit strangulat în podul casei apare prima dată în Realitatea.md.
Acum o oră
16:00
Vladimir Voronin, președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, o ia prin arătură. În cadrul unei emisiuni televizate, Voronin a făcut o declarație cu tentă rasistă. Mai exact, liderul PCRM se arată încrezut în faptul că soldații NATO vor veni în țara noastră, iar moldovenii vor naște copii cu pielea întunecată în cazul în care partidele […] Articolul (VIDEO) Voronin lansează mesaje rasiste și înjositoare la adresa femeilor „Vreți ca cetățenii să nască copii mulatri?” apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
În perioada lunilor ianurie – aprilie 2021, la Serviciul Fiscal de Stat s-au înregistrat 5 936 contracte de locațiune/chirie. Totodată, urmare a acțiunilor întreprinse, au fost identificate 2 091 persoane fizice ce dau în locațiune/chirie bunuri imobile. „La 231 persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile și nu s-au conformat prevederilor legale au fost calculate suplimentar spre plată la buget: plăți […] Articolul Bilanțul SFS: Câte contracte de locațiune au fost înregistrate în perioada ianuarie – aprilie 2021 apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Partidul „Congresul civic” a depus astăzi documente la CEC pentru a se înscrie la alegerile parlamentare anticipate, care vor avea loc pe 11 iulie. La finalizarea procedurii de depunere a setului de documente, Iurie Muntean a spus că lista candidaților pentru deputații formațiunii politice este foarte formată din oameni profesioniști și echilibrați. „Sunt sigur că […] Articolul (VIDEO) „Congresul civic” a depus actele la CEC. Mark Tkaciuk și Iurie Muntean pe primele poziții apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
14:50
Cu suportul UE, în cadrul uni program de instruire, femeile cu dizabilități din Fălești și Strășeni vor învăța să-și revendice dreptul la o viață fără violență și să-și dezvolte abilitatea informațională și psihologică. Programul a fost lansat de Asociația „MOTIVAȚIE” din Moldova în cadrul proiectului „Acceptă dizabilitatea, nu și violența”. Astfel, primele instruiri au avut […] Articolul Program de instruire pentru femei cu dizabilități: Vor învăța să-și revendice dreptul la o viață fără violență apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, care deține și portofoliul externelor, nu se vede membru al niciunui partid politic din Republica Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu oferit pentru Radio Europa Liberă. Ciocoi spune că este îmbucurător faptul că, la etapa actuală, nu există un partid parlamentar care să conteste drumul european al țării […] Articolul Aureliu Ciocoi „Nu văd la ora actuală, în Moldova, niciun partid politic care să corespundă valorilor mele” apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Deși pe parcursul anilor Partidul Comuniștilor a criticat la greu activitatea Partidului Socialiștilor, l-a învinuit de hoție, trădare și afiliere cu Vlad Plahotniuc, PCRM acum nu mai este deranjat de aceste derapaje și a făcut Bloc electoral cu PSRM. Drept dovadă sunt ziarele publicate de PCRM pe parcursul anilor, unde informau despre toate ilegalitățile pe […] Articolul Au închis ochii și au creat BECS?! Ziarele PCRM unde comuniștii convingeau cetățenii că PSRM este partidul hoților apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Primii 10 candidați ai PAS la funcția de deputat în Parlament. Nata Albot printre pretendenți Partidul Acțiune și Solidaritate a făcut public astăzi lista deputaților, care candidează la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, în cadrul alegerilor parlamentare din 11 iulie curent. Astfel, printre primii candidați se regăsește actualul președinte interimar al PAS, Igor […] Articolul Primii 10 candidați ai PAS la funcția de deputat în Parlament. Nata Albot – printre pretendenți apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
14:00
Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor au depus astăzi, la Comisia Electorală Centrală, documentele pentru înregistrarea în calitate de concurent electoral la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, acte unde se regăsește lista candidaților la funcția de deputat în cadrul scrutinului. Deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, a declarat că au fost depuse actele pentru 101 candidați, […] Articolul Încă unul. BECS au depus actele la CEC pentru a fi înregistrați în cursa electorală apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Se dădea drept angajat al unei întreprinderi de furnizare a gazelor, și intra în locuințele oamenilor din Capitală, iar acum riscă până la șapte ani de închisoare. Este vorba de un tânăr de 23 de ani, locuitor al Capitalei, care a fost reținut fiind suspectat de comiterea mai multor furturi din locuință și jaf. Anterior, […] Articolul (VIDEO) Nu-l așteaptă zile fericite după gratii. Un tânăr din Capitală, reținut pentru furturi din locuințe apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Calitatea învățământului din Republica Moldova este în degradare continuă și lasă de dorit, începând de la grădiniță, după care continuă în școli. Nu o spunem noi, ci prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi. În cadrul unui interviu la Radio Europa Liberă, premierul a menționat că „dacă noi mai continuăm să menținem actualul sistem de […] Articolul Aureliu Ciocoi: Dacă menținem actualul sistem de învățământ, nu știu dacă mai existăm ca țară peste 10-15 ani apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Autoritățile din sănătate fac apel către toate persoanele care sunt eligibile pentru vaccinare să se imunizeze împotriva COVID-19, întrucât doar în acest mod putem scăpa de pandemie și de virusul ucigaș. Responsabilii anunță că toate Centrele de vaccinare la nivel național vor activa în regim non-stop, inclusiv și în zilele de sâmbătă și duminică. Cetățenii […] Articolul Apelul MSMPS către moldoveni: „Împreună putem salva vieți, putem opri pandemia. Vaccinează-te împotriva COVID-19.” apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Imediat după crearea blocului electoral PCRM-PSRM (BECS) și înregistrarea acestuia de către Comisia Electorală Centrală, Vladimir Voronin a preluat narațiunile promovate de Igor Dodon. Evident, că toată mașinăria de propagandă a PSRM a răspândit declarațiile lui Vladimir Voronin pe toate site-urile sale anonime, dar și pe cele care aparțin deschis Socialiștilor, cum ar fi cele […] Articolul Voronin în stilul lui Dodon! Zeci de site-uri afiliate au distribuit narațiunile promovate ani de zile de către PSRM apare prima dată în Realitatea.md.
13:10
În contextul celebrării Zilei Europei în Republica Moldova, Academia de Științe a Moldovei a organizat ediția a XV-a a Conferinței științifice naționale cu participare internațională. Astfel, în cuvântul de deschidere, directorul Institutului de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice, profesor universitar Victor Juc a menționat că organizarea și desfășurarea conferinței științifice, reprezintă o oportunitate pentru revederea […] Articolul Conferință științifică consacrată Zilei Europei în Moldova, desfășurată la AȘM apare prima dată în Realitatea.md.
13:10
Președinta țării, Maia Sandu, l-a primit astăzi în vizită la Președinție pe omologul ei lituanian, Gitanas Nauseda. După o discuție privată, cei doi șefi de stat au făcut declarații de presă, unde au anunțat că au vorbit despre convertirea reciprocă a permiselor de conducere, iar Maia Sandu i-a mulțumit lui Gitanas Nauseda pentru suportul constant […] Articolul Sandu l-a primit în vizită pe președintele Lituaniei. Un subiect discutat: convertirea permiselor de conducere apare prima dată în Realitatea.md.
13:00
Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, îi dă replică liderului Platformei „DA”, Andrei Năstase, după ce ultimul a anunțat că va solicita instituțiilor împuternicite de a depune sesizări la Curtea Constituțională, în vederea scoaterii în afara legii a Partidului „ȘOR”. Într-o postare pe Facebook, Nagacevschi a catalogat solicitarea lui Năstase drept una populistă. „APEL către […] Articolul Nagacevschi îi răspunde lui Năstase: „Nu atrageți Ministerul Justiției în luptele electorale” apare prima dată în Realitatea.md.
13:00
Primarul satului Năpădeni, Cioropcani și Buciumeni anunță că părăsesc partidul din care fac parte – Partidul Democrat din Moldova. Articolul Trei primari ai PDM din Ungheni părăsesc formațiunea: De vină este Pavel Filip și conducerea partidului apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Blocul electoral „Renato Usatîi” a depus astăzi la Comisia Electorală Centrală (CEC) documente pentru a înregistra lista candidaților de deputați la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Lista electorală a blocului include 24 de avocați, 16 economiști, 12 ingineri, peste 10 finanțiști precum și profesori. Renato Usatîi le-a dat citirii numele primilor 10 candidați din […] Articolul (VIDEO) „Fac coadă” la CEC. Blocul lui Usatîi a depus dosarul. Primii 10 candidați de pe listă apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
12:30
Blocul electoral „Renato Usatîi” a depus astăzi la Comisia Electorală Centrală (CEC) documente pentru a înregistra lista candidaților de deputați la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Lista electorală a blocului include 24 de avocați, 16 economiști, 12 ingineri, peste 10 finanțiști precum și profesori. Renato Usatîi le-a dat citirii numele primilor 10 candidați din […] Articolul (VIDEO) „Fac coadă” la CEC. Blocul lui Usatîi a depus dosarul. Primii 10 candidații de pe listă apare prima dată în Realitatea.md.
12:00
De câteva zile tot mai mulți agenți economici au început să mărească prețul la pâine, iar Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) acuză de această scumpire actuala coaliție de guvernare PSRM-Șor, deoarece ar coordona aceste acțiuni în folosul unor factori din mediul de afaceri. Potrivit președintelui interimar PAS, Igor Grosu, de mai multe zile primește mesaje […] Articolul Pâinea noastră cea de toate zilele a început să se scumpească. PAS îi acuză pe socialiști: Dodon ar coordona procesul apare prima dată în Realitatea.md.
12:00
Franța relaxează măsurile stricte impuse împotriva pandemiei de COVID-19. Se redeschid magazinele, terasele, muzeele și sălile de sport, iar din 9 iunie sunt primiți turiștii vaccinați sau care vor prezenta un test PCR COVID-19 negativ.  Pe fondul unei campanii accelerate de vaccinare, Franța renunță la câteva restricții. De săptămâna viitoare, cafenelele, barurile și restaurantele vor […] Articolul Din 9 iunie, Franța primește turiști vaccinați sau care vor prezenta un test PCR COVID-19 negativ apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
În contextul în care Vladimir Voronin și Igor Dodon au semnat documentul oficial de creare a Blocului Electoral al PSRM și PCRM, întrebările referitoare la „mariajul” dintre cei doi nu contenesc să apară.  În cadrul ediției de astăzi a emisiunii „Președintele răspunde”, Igor Dodon a declarat că la CEC a fost înregistrat Blocul Electoral al […] Articolul (VIDEO) De ce BECS? Igor Dodon explică cum a fost formată denumirea blocului PCRM-PSRM apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
După ce ieri Curtea Constituțională a emis o hotărâre prin care a declarat inadmisibilă scoaterea în afara legii a Partidului Politic „ȘOR”, astăzi, membrii Platformei „DA”, autorii sesizării au venit cu o reacție în acest sens. Andrei Năstase, liderul formațiunii susține că va expedia astăzi scrisori către președintele țării, Maia Sandu, procurorul general, Alexandr Stoianogolo, […] Articolul Platforma „DA” nu renunță și vrea în afara legii Partidul „ȘOR”. Deputații cer implicarea autorităților împuternicite apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Societatea palestiniană a oferit asistență medicală pe parcursul nopții pentru 349 de victime din Cisiordania, Gaza și Ierusalim. Potrivit informațiilor, majoritatea răniților se aflau în Gaza, 206 persoane la număr. Aceștia au suferit ca urmare a bombardamentelor armatei israeliene. În Cisiordania și Ierusalim, oamenii au fost în mare parte afectați de gloanțe de cauciuc și […] Articolul Pe parcursul nopții, aproximativ 350 de persoane au fost rănite în Israel și Palestina apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Prințul Harry a criticat din nou familia regală britanică și a sugerat că felul în care a fost crescut de tatăl său, prințul Charles, a fost greșit. Ducele de Sussex a vorbit de „durere și suferință genetică” în familia regală și a accentuat faptul că își va educa și crește copiii într-un fel diferit de […] Articolul Prințul Harry iese din nou la rampă și compară viața în cadrul familiei regale cu viața unui animal într-o cușcă la zoo apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Tânărul de 26 de ani implicat, în această dimineață, într-un accident grav rutier pe strada Uzinelor din Capitală, a decedat la spital. Acesta a fost adus în jurul orei 04:00 la Institutul de Medicină Urgentă, iar după patru, acesta s-a stins din viață. Potrivit ofițerului de presă al instituției, Dorina Arsene, acesta a fost adus […] Articolul UPDATE: Tânărul, implicat în accidentul șocant din Capitală, a decedat subit la spital apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Partidul Uniunea Salvați Basarabia (USB) precizează că nu doar participă la alegerile parlamentare anticipate pe listele Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), ci fuzionează în AUR. USB afirmă că, din punct de vedere statutar și juridic procedurile vor fi cele de fuziune, prin absorbție, însă „acum nu există timpul necesar unui congres în acest scop, astfel, […] Articolul USB nu va mai exista ca partid. „Intră” în AUR pentru totdeauna, nu doar în alegeri apare prima dată în Realitatea.md.
11:10
În contextul în care pandemia contribuie semnificativ la creșterea alarmantă a numărului de copii aflați în risc de a fi separați de cei dragi, a fost creată campania „Cu grijă față de copii!”. Campania socială își propune să suțină peste 700 de copii în mai puțin de un an. Astfel, de Ziua Internațională a Familiei, […] Articolul Campania „Cu grija față de copii” ia amploare. Cea de-a doua ediție va fi lansată de Ziua Familiei apare prima dată în Realitatea.md.
11:10
Ex-deputatul român Cristian Rizea, condamnat în România pentru acte de corupție, însă se ascunde în Republica Moldova, dorește să devină candidat la funcția de deputat în Parlamentul de la Chișinău, iar astăzi a mers la CEC pentru a se interesa cum poate face acest lucru. Rizea spune că va candida independent la alegerile parlamentare anticipate […] Articolul Rizea se vrea deputat în Parlamentul de la Chișinău. A mers la CEC să se documenteze cum ar putea să o facă apare prima dată în Realitatea.md.
11:00
Fostul deputat român, Cristian Rizea se vrea în Parlamentul Republicii Moldova, deși nu deține cetățenia acestei țări. Acesta s-a prezentat în dimineața zilei de astăzi la Comisia Electorală Centrală și este convins că va reuși să adune semnăturile necesare. Primul care a comentat această veste a fost liderul PSRM, Igor Dodon în cadrul blogului său […] Articolul (VIDEO) „Eu trebuie să comentez fiecare clovn?” Reacția lui Dodon după ce Rizea a anunțat că se vrea deputat apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
Un cetățean străin, suspectat de escrocherie în proporții deosebit de mari, a fost extrădat în Moldova. Este vorba de un bărbat de 62 de ani, de origine germană. Individul a fost reținut în Polonia. Totodată, potrivit informațiilor, acesta era anunțat în căutare internațională pe canalele Interpol din anul 2019 cu scop de arest și extrădare. […] Articolul (FOTO) Individ în căutare internațională din 2019, reținut în Polonia. Suspectul a fost extrădat în Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Uniunea Europeană se teme că Rusia încearcă să „absoarbă” gradual părți ale regiunii separatiste din estul Ucrainei, conform unui document transmis guvernelor statelor-membre. Conform jurnaliștilor de la Bloomberg, Uniunea Europeană vede pașii făcuți de Kremlin, precum organizarea de alegeri nelegitime și emiterea de pașapoarte pentru locuitorii din Donbass, drept măsuri pentru „integrarea de facto a […] Articolul Bloomberg: UE susține că Rusia încearcă să integreze regiunile separatiste din estul Ucrainei apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
10:30
Liderul PSRM, Igor Dodon, a a dezvăluit primele nume ale celor își doresc să ajungă deputați din partea Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Cap de listă este Vladimir Voronin, așa cum a fost anunțat anterior, iar ulterior în listă apare Igor Dodon. Lista este urmată de Zinaida Greceanîi, […] Articolul Igor Dodon anunță primii 10 candidați de pe lista BECS. Câți dintre aceștia sunt socialiști și câți comuniști apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Partidul politic Acasă Construim Europa (PACE) a depus astăzi la Comisia Electorală Centrală (CEC) lista candidaților la funcția de deputat, în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie și pentru a fi înregistrată formațiunea în cursa electorală. Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc nu a participat la depunerea dosarului, întrucât s-ar afla într-o vizită în România, unde […] Articolul „Cu noaptea-n cap” PACE a mers la CEC și a depus documentele pentru a fi înregistrat în cursa electorală apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Agenția Servicii Publice (ASP) a venit cu un apel la corectitudine și solicită politicienilor să nu admită atragerea instituției în „jocuri politice, indiferent de interesele pe care le propagă”. Mesajul a fost lansat de ASP în contextul interesului sporit în ultima perioadă a actorilor politici pe care-l manifestă către instituție, fapt ce ar discredita întreprinderea […] Articolul ASP reclamă un interes sporit din partea politicului față de activitatea instituției, fapt ce i-ar afecta imaginea apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
Șoferul de 50 de ani, aflat la volanul automobilului de model Volkswagen, care a provocat, ieri, groaznicul accident de la Bălți riscă ani grei de pușcărie. În acest caz, oamenii legii au pornit o cauză penală. Informația ne-a fost confirmată de către ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Bălți, Eugenia Molceanov. Potrivit poliției: „Persoana […] Articolul Riscă ani grei de pușcărie. Ce spune poliția despre accidentul violent de ieri de la Bălți apare prima dată în Realitatea.md.
09:10
Fostele componente ale blocului ACUM, PAS și Platforma DA, merg separat la alegerile parlamentare anticipate. Reprezentanții PAS spun că și-au definitivat lista electorală și în scurt timp o vor depune la CEC. De cealaltă parte, reprezentanții Platformei DA resping ideea unui bloc electoral cu PLDM, însă așteaptă ca oamenii profesioniști și integri din echipa fostului […] Articolul PAS și-a definitivat lista candidaților și o va depune la CEC. Platforma DA încă se gândește apare prima dată în Realitatea.md.
08:50
Ministra interimară a Educației, Lilia Pogolșa, afirmă că în acest an examinarea elevilor va avea loc în contextul unor reguli noi, ținând cont de situația pandemică în care ne aflăm, informează Realitatea.md. Astfel, principala regulă este ca să fie respectate măsurile de protecție anti Covid-19 și anume: purtarea măștilor pe toată durata examinării, efectuarea termometriei […] Articolul Lilia Pogolșa, despre noile reguli la examene în școli și licee, în perioada pandemică apare prima dată în Realitatea.md.
08:50
Mai mulți locuitori ai Capitalei vor rămâne astăzi, 14 mai, fără apă la robinet, anunță Apă-Canal Chișinău. Măsura are loc în legătură cu executarea lucrărilor de reabilitare a apeductului. Astfel, în intervalul de timp 09:00-15:00, vor fi afectaţi de lipsa apei potabile consumatorii din comuna Ghidighici pe următoarele străzi: strada Nucarilor, strada Ghioceilor, strada Vasile Costin, strada Alba […] Articolul Atenție consumatori! Astăzi va fi sistată apa potabilă pe mai multe străzi din Capitală apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Accident de groază în Chișinău. Un șofer cu vârsta de aproximativ 20-25 de ani a pierdut controlul asupra volanului, iar în rezultat acesta a ajuns cu mașina într-un copac. Totul s-a produs în jurul orei 03:00, pe strada Uzinelor din Capitală. Din imaginile făcute de oamenii legii se vede cum vehiculul a fost rupt în […] Articolul (FOTO) Accident teribil în Capitală. O mașină, făcută zob, iar șoferul se află în stare gravă apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
07:40
Numărul zborurilor aeriene fără pilot la bord a crescut considerabil în ultima perioadă în țara noastră, iar odată cu acest fapt și posibile tragedii. În acest sens, Autoritatea Aeronautică Civilă îndeamnă societatea civilă să raporteze astfel de cazuri. Potrivit ACC, consecințele utilizării necorespunzătoare a aparatelor de zbor fără pilot, nerespectarea legislației aeriene și a regulilor […] Articolul Posesorii de drone, luați la ochi de Autoritatea Aeronautică Civilă. Anunțul instituției apare prima dată în Realitatea.md.
06:50
Spitalele din India au raportat o creștere a „ciupercii negre” găsite la pacienții cu COVID-19, în timp ce medicii au avertizat oamenii să nu folosească bălegar de vacă în convingerea că va îndepărta virusul. Este o povară suplimentară pentru spitalele pline din India, care nu au paturi libere, precum și oxigenul necesar pentru pacienții cu […] Articolul Excremente și urină de vacă, ulterior lapte! Indienii cred că așa se pot trata de COVID-19 apare prima dată în Realitatea.md.
06:30
Deși în campania electorală merg împreună, comuniștii și socialiștii planifică să formeze două fracțiuni separate în Legislativ. O declarație în acest sens a fost lansată de către șeful PSRM, Igor Dodon, informează Realitatea.md. „Vor fi create două fracțiuni: una a Socialiștilor și una a Comuniștilor. Pentru că oamenii ne votează împreună, dar suntem două partide […] Articolul PSRM-PCRM/ Împreună doar în campanie. Dodon: În Parlament vom fi două fracțiuni separate apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
22:00
Lista candidaților la funcția de deputați a Blocului Electoral al Socialiștilor și Comuniștilor va fi condusă de către liderul PCRM, Vladimir Voronin, informează Realitatea.md. Următorul pe listă va fi liderul PSRM, Igor Dodon. Despre acest lucru a anunțat șeful socialiștilor, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Prime Time” de la postul PrimeTV. Articolul Vladimir Voronin – primul pe lista electorală. Pe locul secund – Igor Dodon apare prima dată în Realitatea.md.
21:00
Judecătorii Curții Constituționale au examinat astăzi sesizările privind controlul constituționalității Partidului Politic „Şor”, depuse de către deputații: Dinu Plîngău, Maria Ciobanu, Liviu Vovc și Octavian Țîcu. Înalta Curte a respins ca fiind inadmisibile aceste sesizări pe motiv că deputații din Parlamentul Republicii Moldova nu se încadrează în categoria celor, care dețin prerogative de sesizare a […] Articolul Curtea Constituțională, despre scoaterea partidului „Șor” în afara legii apare prima dată în Realitatea.md.
20:30
Autoritatea Aeronautică Civilă face apel către toți cetățenii Republicii Moldova să semnaleze cazurile de utilizare neautorizată a aeronavelor fără pilot la bord (Drone). Solicitarea nu este una obișnuită, ci se cere anunțarea imediată – prin e-mail sau poștă! „Autoritatea Aeronautică Civilă face apel către toți cetățenii Republicii Moldova să semnaleze cazurile de utilizare neautorizată a […] Articolul Imediat, prin poștă. Autoritatea Aeronautică cere oamenilor să anunțe când observă drone apare prima dată în Realitatea.md.
18:20
12 camioane supradimensionate au fost surprinse pe traseul Bălți-Chișinău, în apropiere de satul Glinjeni, raionul Fălești care, potrivit autorului postării, transporta trunchiul şi palele unor turbini eoliene. Din cauza greutății mari pe care o transportau, vehiculele circulau pe tot carosabilul, iar șoferii care veneau din sens opus au fost nevoiți să tragă pe dreapta. În […] Articolul (VIDEO) Convoi format din 12 camioane surprins la Fălești. Internaut: Transportă turbini eoliene apare prima dată în Realitatea.md.
18:10
Moldova Agroindbank (MAIB) este onorată să anunțe că Banca Națională a Moldovei (BNM) a aprobat la 13.05.2021 candidatura lui Giorgi Shagidze în calitate de Președinte al Comitetului de Conducere al Băncii. Anterior, Giorgi Shagidze a fost desemnat în această funcție de Consiliul MAIB și, în conformitate cu reglementările existente, a trecut procedura de aprobare de […] Articolul Giorgi Shagidze a fost aprobat în funcția de Președinte al MAIB de către Banca Națională a Moldovei apare prima dată în Realitatea.md.
18:00
În ultimele 24 de ore, din cele 4 452 de teste efectuate, au fost confirmate alte 213 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 și 14 decese. Astfel, din numărul total de cazuri, două sunt de de import: 1-Turcia, 1- Italia. În acest context, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 253.386. […] Articolul MSMPS: În ultimele 24 de ore, în Moldova s-au înregistrat 213 cazuri de infectare cu COVID-19 apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.