Seceta, irigarea și subvenționarea - subiectele discutate de Maia Sandu cu membrii sectorului agroalimentar

Realitatea.md, 16 aprilie 2021 16:00

Cele mai mari probleme din sectorul agroalimentar, cauzate de pandemie și seceta din anul 2020, au fost discutate astăzi, în format online, de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu reprezentanții asociațiilor din domeniu. Citește mai departe...

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 8 ore
22:20
Alte 145 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate duminică, 9 mai, în Republica Moldova. Din numărul total, unul e de import din Egipt. Au fost efectuate 2.393 teste, dintre care 392 – teste Rapid – Antigen. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 252.749. Din fericire, pentru azi, […] Articolul TRAGIC! Cifră-simbol de 9 mai: Nouă oameni au pierdut lupta cu coronavirusul apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
19:40
Pavel Durov caută un asistent personal. Candidatul trebuie să aibă un IQ ridicat și dorința de a se muta în altă țară. Responsabilitățile vor include gestionarea calendarului miliardarului rus și planificarea călătoriilor sale. Pe Telegram a fost publicat anunțul de angajare a unui asistent personal pentru directorul general al companiei, Pavel Durov. De la potențialul […] Articolul Miliardarul rus Pavel Durov își caută asistent! Care sunt cerințele apare prima dată în Realitatea.md.
18:00
Jocurile Olimpice din vară de la Tokyo vor intra în istorie, pentru că va participa primul sportiv transgender. Este vorba despre Laurel Hubbard – halterofil din Noua Zeelandă, în vârstă de 43 de ani. Până acum, candidatura sa nu era acceptată în echipa națională, însă o sursă demnă de încredere a dezvăluit pentru The Guardian […] Articolul Ce se știe despre Laurel Hubbard – prima sportivă transgender la Jocurile Olimplice, cu șanse reale să facă istorie apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
În Australia, în timpul construcției unei școli, a fost găsită cea mai mare molie din lume. Femelele unor astfel de fluturi pot cântări până la 30 grame și cresc până la 15 centimetri în lungime. Aripile ating 25 cm. Doar că oamenii au povestit că e așa de grea, încât nu poate zbura. Descoperirea a […] Articolul (FOTO) A fost găsită cea mai mare molie, în timp ce se construia o școală. E așa de grea, încât nu poate zbura! apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Cu un concept interesant și diferit a apărut a treia ediție din luna mai a renumitei reviste Vogue Portugalia, în special coperta a cărei tematică este „pink issue” cu mesajul „o problemă care vine ca o suflare de atitudine pozitivă în mijlocul unor vremuri gri”. O mamă bună are întotdeauna bebeluși ideali, satisfăcuți permanent, zâmbitori, […] Articolul Roz și un bebeluș în brațe care plânge… Ce vrea să spună noua copertă a revistei „Vogue” (VIDEO) apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
La Tambov, Rusia, un pensionar, în vârstă de 60 de ani, a fost amendat cu 510 mii de ruble pentru o acțiune în sprijinul lui Aleksei Navalnii – un nume care sperie actuala administrație a federației, în special, pe președintele Vladimir Putin. Bărbatul pe nume Oleg Bondarev este veteran al războiului din Afganistan. În ianuarie, […] Articolul Un veteran al războiului din Afganistan a fost amendat, pentru că a distribuit o postare apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
La 6 mai 2002, Elon Musk a fondat Space X. Atunci, probabil nici măcar el nu și-a dat seama la ce înălțimi (în toate sensurile cuvântului) va ajunge compania. În timp, s-au adunat alți milionari și miliardari, datorită cărora foarte curând vor fi trimiși în cosmos nu doar astronauții, dar și turiști. Elon Musk – […] Articolul 12 oameni de afaceri care trimit turiști în comos (FOTO) apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
15:30
Partidul Socialiștilor a desfășurat astăzi la Chișinău Marșul Victoriei și Acțiunea „Regimentul Nemuritor”, consacrate Zilei Victoriei. IPN scrie cu referire la datele poliției că la manifestare au participat 10-15 mii de oameni, în timp de Igor Dodon, președintele PSRM, a operat cu cifra de 20 de mii de persoane. Participanții la manifestare au mers din […] Articolul Despre Covid-19 în Moldova: Forfotă la unele cimitire și marșuri de Ziua Victoriei apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a deschis un proces penal cu privire la faptele răpirii fostului judecător Mykola Chaus, cunoscut la noi cu numele de Nikolai Ceaus, și transportarea ilegală a acestuia peste granița de stat. Despre asta a anunțat presa ucraineană acum o zi, făcând referire la informațiile oferite de purtătorul de cuvânt […] Articolul Serviciul de Securitate din Ucraina caută cum a fost răpit Ceaus de la Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
15:00
Margarita Șor, fiica de 9 ani a liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, rămâne fidelă tradiției de a marca, de fiecare dată, prin cântec și poezie, Ziua Victoriei. În acest an, Margarita, îmbrăcată în uniformă soldățească, a ales să recite o poezie în care sunt descrise ororile războiului prin prisma unui copil. Înregistrarea video în care […] Articolul (VIDEO) Margarita Șor, mesaj emoționant de Ziua Victoriei apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
Cu prilejul Zilei Europei, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a conferit astăzi „Ordinul de Onoare” lui Peter Michalko, ambasador al Uniunii Europene în Republica Moldova, în semn de recunoștință pentru susținerea constantă oferită cetățenilor Republicii Moldova în eforturile de a trăi în democrație și bunăstare. „Domnul Ambasador Michalko are merite deosebite în promovarea valorilor europene […] Articolul Șefa statului i-a conferit „Ordinul de Onoare” ambasadorului UE în Republica Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
De Paștile Blajinilor, creștinii trebuie să se abțină de la mese copioase, băuturi tari și ar fi bine să dea de pomană în special oamenilor săraci lipiți pământului. Totodată, în al doilea an de pandemie COVID-19, creștinii sunt sfătuiți să pomenească răposații acasă sau la biserici, în rugăciune și aprinzând o lumânare de sufletul celor […] Articolul Ce sfătuiește un preot să facă creștinii de Blajini, în loc să mănânce copios și să bea tărie apare prima dată în Realitatea.md.
14:10
Disinfo.md a colectat o serie de imagini prin care se înțelege cum are loc propaganda rusească despre ziua de 9 Mai.     Pentru mai multe imagini, accesați direct portalul pe acest link. Articolul Reportaj NO COMMENT pe Disinfo.md, despre propaganda rusească de 9 Mai, în imagini apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Timp de trei zile consecutiv, mai exact în 7, 8 și 9 mai, Partidul „ȘOR” desfășoară acțiuni dedicate Zilei Victoriei. Fiecare veteran, din toate localitățile din țară, este felicitat cu flori, cadouri și muzică de fanfară. De asemenea, în semn de înaltă prețuire și mulțumire, veteranilor li se oferă colete cu produse alimentare, de calitate […] Articolul Partidul „ȘOR” a felicitat personal fiecare veteran cu flori, cadouri și fanfară apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Paștele Blajinilor este o sărbătoare religioasă, creștină, sărbătorită preponderent în Europa de Sud-Est. Are loc la circa o săptămână de la ziua în care s-a marcat Paștele și are la bază pomenirea celor decedați și anume a rudelor și prietenilor apropiați. De Paștile Blajinilor credincioșii vizitează mormintele rudelor/apropiaților, iar după slujbă preoții săvârșesc sfințirea lor. […] Articolul Paștele Blajinilor: semnificația sărbătorii. În satul Chetrosu, răposații vor fi pomeniți mai multe zile apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Horoscopul zilei de duminică, 9 mai 2021. Încheiem weekendul cu veşti pe plan amoros, unele mai puţin plăcute, dar asta depinde de reacţiile fiecăruia dintre noi. Taurii primesc veşti bune în cuplu. Racii pot avea conflicte cu prietenii. Berbec Berbecii sunt foarte spirituali şi intuitivi, dar nu este momentul să facă alegeri privind o relaţie. […] Articolul Sfârşitul de săptămână aduce veşti importante, prezic astrele apare prima dată în Realitatea.md.
12:10
„Astăzi sărbătorim o zi care a fost și este relevantă pentru țara noastră – Ziua Europei. Fără îndoială, Republica Moldova își regăsește locul în Europa prin cultură, gradul de civilizație, dar și istoria sa. Ceea ce face un stat să se autoidentifice drept unul realmente european depinde de valorile, pe care le împărtășește în mod […] Articolul Două mesaje, de 9 Mai. Ce spune actualul premier interimar, Ciocoi, și fostul – Chicu apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Mihail Darciuc, medicul-ortoped care a contribuit plenar la fortificarea sistemului de sănătate în Republica Moldova, a murit. S-a întâmplat din cauza complicațiilor provocate post Covid-19. Colectivul Institutului de Medicină Urgentă a scris un mesaj de condoleanțe în seara de sâmbătă, 8 mai 2021. „În această după-amiază, cu profund regret, a încetat din viață, medicul ortoped, […] Articolul Mihail Darciuc, medicul care a contribuit plenar la fortificarea sistemului de sănătate în Republica Moldova, a murit apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Ziua Europei în anul 2021 marchează solidaritatea Echipei Europa pentru sănătate și pentru un viitor mai bun. Istoria ne demonstrează că omenirea depășește mai ușor orice provocare prin solidarizare, iar unitatea, respectarea drepturilor omului și guvernarea după principiile statutului de drept, piloni care stau la baza formării Uniunii Europene, ne permit să devenim mai puternici […] Articolul „Ziua Europei în 2021 marchează solidaritatea pentru sănătate și pentru un viitor mai bun”. Mesajul ambasadorului UE apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Primarul satului Cuizăuca din raionul Rezina, Ion Țurcan, ar fi fost bătut cu bestialitate de doi indivizi. Despre asta a dezvăluit chiar el pentru colegii de la Publika.md. Informația despre acest caz a fost confirmată de poliția locală. Potrivit informațiilor preliminare, totul s-ar fi întâmplat în seara de sâmbătă, 8 mai, pe la ora 17:00. […] Articolul Primarul unui sat din raionul Rezina ar fi fost bătut cu bestialitate apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
Evenimentul inaugural al Conferinţei privind viitorul Europei va avea loc la sediul Parlamentului European de la Strasbourg, duminică, 9 mai, animat de cadrul festiv al celebrării Zilei Europei. Calea Europeană transmite că liderii principalelor instituții ale Uniunii Europene – Parlamentul, Comisia și Consiliul – și președintele francez Emmanuel Macron, în calitate de gazdă, vor lansa Conferința […] Articolul Conferința privind viitorul Europei, la Strasbourg: Liderii UE vor susține discursuri LIVE apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Ziua Victoriei şi a Comemorării Eroilor Căzuţi pentru Independenţa Patriei este marcată, în fiecare an, la Moscova, Federația Rusă. De 9 Mai, se organizează parada militară. Anul acesta cetățenii au fost felicități cu a 76-a aniversare de la evenimentul care, în același timp, vine să comemoreze capitularea Germaniei în cel de-al doilea război mondial, semnată […] Articolul Parada de 9 Mai de la Moscova în direct: Putin a venit însoțit de președintele Tadjikistanului apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate” în această dimineață, 9 mai 2021, în memoria milioanelor de oameni care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea Război Mondial. „Mi-am exprimat respectul și recunoștința pentru cei care au luptat și și-au dat viața pentru ca, în mai 1945, pacea să revină […] Articolul Maia Sandu a depus flori azi-dimineața la Complexul Memorial „Eternitate” apare prima dată în Realitatea.md.
09:00
Discuțiile în jurul unei fotografii postate de deputata ȘOR, Marina Tauber, pe conturile sale de pe rețelele de socializare au luat amploare, în special, după ce a fost observat pe mâna sa un inel care costă aproape 10 mii de dolari. Mai târziu, deputata a venit cu o reacție în presă. Inelul este Boucheron și […] Articolul Deputata Marina Tauber, despre inelul de aproape de 10 mii de dolari. Spune că este original apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
18:20
Cetățenii din stânga Nistrului care vor să-și exprime votul la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, într-o altă secție de votare decât conform domiciliului sau a reședinței valabile, pot depune declarațiile de ședere la autoritatea administrației publice locale. Data limită este 26 mai. Despre asta anunță reprezentanții Comisiei Electorale Centrale, într-un comunicat de presă. Potrivit […] Articolul Anunț important pentru alegătorii din stânga Nistrului. CEC avertizează, data limită este 26 mai apare prima dată în Realitatea.md.
18:00
Liderii UE vor lua în considerare la summitul Consiliului din 25 mai politica față de Rusia și subiectul Brexitului. Acest lucru a fost anunțat astazi de către președintele francez Emmanuel Macron în timpul unui summit informal al UE ținut Porto (Portugalia). Discursul liderului francez a fost difuzat de către serviciul de presă al Consiliului European. […] Articolul Emmanuel Macron vine cu detalii despre discuțiile UE cu privire la Rusia și Brexit apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
În timp ce numărul cazurilor noi de COVID-19 înregistrate în țara noastră scade, cel al deceselor rămâne în continuare alarmant. În ultimele 24 de ore, 14 moldoveni s-au stins din viață din cauza complicațiilor provocate de virusul ucigaș. Între timp, au fost confirmate pozitiv alte 191 de cazuri noi. Din numărul total de cazuri, unul […] Articolul TRIST! Alți 14 moldoveni au pierdut lupta cu noul coronavirus. Câte cazuri noi au fost înregistrate apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Organizația Mondială a Sănătății  a introdus, în data de 7 mai, vaccinul Sinopharm împotriva COVID-19 în Lista de utilizare în urgențe, aprobând utilizarea acestuia la nivel mondial. Despre asta anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Potrivit specialiștilor, vaccinul Sinopharm este produs de Beijing Bio-Institute of Biological Products Co Ltd, filială a China National Biotec […] Articolul OMS a autorizat vaccinul anti-COVID Sinopharm produs de chinezi. Antidotul prezent și în Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
17:10
Premierul ceh Andrej Babiš a cerut țerilor membre ale UE să expulzeze fiecare cel puțin câte un diplomat rus în semn de solidaritate privind incidentul de la Vrbetica. Declarațiile au fost făcute e către înaltul oficial în timpul summitului UE de la Porto. „Întotdeauna ar trebui să luam asemenea incidente (incidentul din Vrbetica), în care […] Articolul Premierul ceh cere sprijinul UE: Atunci când un stat membru este atacat, acesta este un atac asupra tuturor apare prima dată în Realitatea.md.
17:10
După ce autoritățile de la Chișinău s-au răzgândit și au permis accesul oamenilor de Paștele Blajinilor în cimitire, și cei de la Hîncești și-au schimbat decizia. Mai nou, locuitorii raionului vor putea merge să-și comemoreze rudele, însă cu anumite restricții. Anunțul a fost făcut de administrația Primăriei Hîncești, pe Facebook. „Primăria municipiului Hîncești vă informează […] Articolul (DOC) Turnură de situație! Accesul în cimitirele din Hîncești va fi permis de Blajini apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
După ce Primăria municipiului Chișinău a dat undă verde locuitorilor Capitalei de a merge, de Paștele Blajinilor, în cimitire, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției, vin cu un set de recomandări către moldoveni. Oamenii legii avertizează cetățenii că decizia Comisiei Extraordinare pentru Sănătate Publică a municipiului Chişinău nu anulează respectarea măsurilor sanitare impuse pentru a combate […] Articolul Recomandările IGP în contextul Paștelui Blajinilor: Persoanele vârstnice să rămână acasă! apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Au trecut mai bine de trei săptămâni de la „marea relaxare” din Marea Britanie, când, după patru luni de lockdown, s-au redeschis barurile, pub-urile, saloanele de înfrumusețare și sălile de sport. Pentru mare parte dintre britanici, prima și cea mai arzătoare dorință a fost să ajungă să bea o bere, dar după nici o lună, […] Articolul Marea Britanie rămâne fără bere la mai puțin de o lună de la ieșirea din lockdown apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Ofițerii de poliție din Seversk, o regiune din Tomsk au elaborat un mandat de arest la sfârșitul lunii aprilie împotriva unui localnic, privind lipsa de respect față de autorități (partea 3 a articolului 20.1 din Codul administrativ). Potrivit autorităților, Andrei Gutovcu este acuzat de către poliție că ar fi postat o fotografie indecentă cu președintele […] Articolul (FOTO) Revoltător! O imagine cu Putin de pe Odnoklassniki, va aduce un rus în fața instanței. Vezi postarea apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
În preajma Zilei Victoriei, veteranii celui de-Al Doilea Război Mondial, din mai multe localități din țară, sunt felicitați de reprezentanții Partidului „ȘOR” cu flori, cadouri și muzică de fanfară. Startul a fost dat ieri la Chișinău, după care formațiunea a mers la casele veteranilor din toată țara, aceasta fiind o premieră. Și anul acesta, marcarea […] Articolul Flori, cadouri și acorduri de fanfară. Astfel i-a felicitat Partidul „ȘOR” pe veterani, cu ocazia Zilei Victoriei apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
Lâna oilor Latxa este folosită pentru a înlocui plasticul și materialele obținute din petrol, într-un proiect european denumit Lanaland. Lanaland este un proiect hispano-francez coordonat de Neiker, centru tehnologic aflat sub controlul guvernului regional basc specializat în crearea de soluţii inovatoare pentru sectoarele agro-zootehnic şi forestier, scrie Bani.md. Proiectul este finanţat din fonduri europene de […] Articolul Proiectul Lanaland. Cum vor salva oile Latxa planeta de poluare cu plastic și poliester apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
Deși situația epidemiologică din Capitală, dar și la nivel național în contextul noului coronavirus, s-a îmbunătățit considerabil, iar numărul cazurilor noi este în descreștere, activitatea cluburilor de noapte, a discotecilor rămâne în continuare intersiză. Decizia a fost luată, astăzi, de Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică a muncipiului Chișinău. Nerespectarea deciziei va fi pedepsită de către […] Articolul (DOC) Cluburile de noapte rămân tot cu lacăt la ușe. Ce alte decizii a luat astăzi CESP Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Începând cu data de 8 mai, Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică a muncipiului Chișinău a permis organizarea şi desfăşurarea evenimentelor festive, cu caracter unic, în unităţile de alimentaţie publică, cu participarea unui număr nu mai mare de 50 de persoane. Totuși, cei prezenți la evenimente trebuie să respecte unele norme epidemiologice în contextul pandemiei de […] Articolul (DOC) CESP Chișinău a decis! Se permite organizarea evenimentelor cu 50 de persoane în Capitală apare prima dată în Realitatea.md.
15:00
Statistici încurajatoare. Numărul pacientelor depistate cu cancer ovarian în Republica Moldova, în 2020, a scăzut. Mai exact, anul trecut au fost înregistrate 145 de cazuri, cu 15 cazuri mai puțin față de 2019 și cu 28 față de 2016. În prezent, la evidența Institutului Oncologic din Capitală sunt 1 124 de paciente, inclusiv patru minore. […] Articolul Mai puține paciente cu cancer ovarian în Moldova. Apelul Institutului Oncologic apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Amnesty International a anunţat că îi va acorda din nou statutul de „prizonier de conştiinţă” lui Alexei Navalnîi, pe care i l-a retras în 24 februarie din cauza unor afirmaţii din trecut ale disidentului rus în care acesta instiga la ură. Totodată, organizația își cere scuze față de impactul pe care decizia greșită din februarie […] Articolul Amnesty International restabilește statutul de „Prizonier de conștiință” al lui Alexei Navalnîi apare prima dată în Realitatea.md.
14:10
Mergând la picnic în pădure sau în alt loc, manifestați comportament rațional, luați întotdeauna pungi pentru deșeuri, iar înainte de a pleca adunați toate reziduurile și plasați-le la cel mai apropiat tomberon; nu utilizați farfurii din plastic, nu lăsați focul nesupravegheat. Sunt doar câteva din recomandările Agenției de Mediu pentru moldoveni, în prag de sezon […] Articolul Nu aruncați deșeuri la întâmplare! Îndemnul Agenției de Mediu, în pragul sezonului estival apare prima dată în Realitatea.md.
14:00
Aliații europeni ai SUA, au cerut Washingtonului să amâne retragerea trupelor din Afganistan, care, potrivit oficialilor americani, ar putea fi finalizată până pe 4 iulie. Solicitarea a fost făcută deoarece trupele NATO, vor avea nevoie de sprijinul militarilor americani în timpul plecării, în contextul în care le va lua ceva mai mult timp. Armata SUA […] Articolul Aliații NATO cer Statelor Unite să își amâne retragerea trupelor din Afganistan. Vezi de ce apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Numărul cazurilor detectate de infecție cu coronavirus în Germania a crescut la 15.685 pe zi. Din numărul de persoane infectate, 238 de persoane au murit, potrivit Institutului Robert Koch, care face parte din Ministerul Sănătății din Germania și menține statistici privind incidența COVID-19 în țară . Cu o zi înainte, au fost raportate 18.485 de […] Articolul Germania înregistrează peste 15 mii de cazuri noi de infectare cu coronavirus apare prima dată în Realitatea.md.
13:10
Curtea de Apel din New York a acceptat și va lua în considerare procesul elefantului numit „Happy” cu privire la legalitatea păstrării sale în grădina zoologică. Informația a fost făcută pe site-ul web al Nonhuman Rights Project, care de altfel a și intentat procesul. În comunicatul de pe site, se menționează că „este pentru prima […] Articolul O curte americană va analiza primul proces al unui elefant împotriva unei grădini zoologice apare prima dată în Realitatea.md.
13:10
Veste bună pentru locuitorii Capitalei. Începând cu săptămâna viitoare, doritorii de a se vaccina anti-COVID o pot face la Asociațiile Medicale Teritoriale, la Centrele Medicilor de Familie, la Centrele medicale private de asistență medicală primară și la Centrele de Sănătate din suburbii. Decizia a fost luată astăzi de membrii Comisiei teritoriale Extraordinare de Sănătate Publică […] Articolul (VIDEO) În Capitală începe imunizarea anti-COVID a tuturor doritorilor. Unde va fi administrat antidotul apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
În Kamceatka, un elicopter comercial Mi-8 nu a luat legătura la ora stabilită. Informația a fost făcută publică de către un reprezentant al serviciilor de urgență. Conform datelor preliminare, la bord erau două persoane. Căutările au fost organizate de-a lungul traseului, a adăugat interlocutorul agenției, însă elicopterul este de negăsit. „În zona lacului Kotelnikov, trebuia […] Articolul Un elicopter rus a dispărut fără urmă în regiunea Kamceatka apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Elevii din clasa I-XII-a din instituțiile de învățământ primar și secundar din Capitală vor reveni în bănci, după vacanța de Paște care se va încheia în data de 11 mai. Anunțul a fost făcut de către edilul municipiului Chișinău, Ion Ceban, urmare a ședinței Comisiei Extraordinare pentru Sănătate Publică a municipiului Chișinău. Potrivit edilului, decizia […] Articolul (VIDEO) Fără lecții online în Capitală. Toți elevii din municipiul Chișinău revin de marți în bănci apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Angajații din HoReCa au fost auziți. După ce luni la rând au cerut ajutor din partea Guvernului pentru aplanarea restricțiilor, însă fără succes, astăzi, membrii Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău au permis unităților de alimentație publică să activeze până la ora 23:00. Anunțul a fost făcut de către edilul Capitalei, Ion Ceban, […] Articolul (VIDEO) HoReCa a fost auzită! Primăria Chișinău a permis ca localurile să activeze până la ora 23:00 apare prima dată în Realitatea.md.
12:00
Directorul executiv al Pfizer Inc., Albert Burla a declarat că țările cu venituri mici și medii au ales să nu comande vaccinul împotriva coronavirusului de la compania sa. Acest lucru a fost menționat într-o scrisoare de la un manager de top al companiei. „Am cerut tuturor țărilor să plaseze comenzi, astfel încât să putem distribui […] Articolul Țările cu venituri mici refuză să cumpere vaccinul dezvoltat de Pfizer-BioNTech apare prima dată în Realitatea.md.
12:00
Primăria municipiului Chișinău dă undă verde locuitorilor Capitalei. De Paștele Blajinilor, accesul în cimitire va fi permis, începând de mâine. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, după ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a municipiului Chișinău. Ceban a precizat că oamenii vor avea acces liber până la ora 17:00. Știrea e în […] Articolul (VIDEO) Pandemia a dispărut? De Blajini, porțile cimitirelor din Capitală vor fi deschise apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Liderul PSRM, Igor Dodon îndeamnă oamenii să participe, în plină pandemie, la „Marșul Memoriei” care urmează a fi organizat, mâine, în centrul Capitalei. Într-o postare pe Facebook, Dodon susține că manifestația va începe la ora 09:30, în Piața Marii Adunări Naționale. „Mâine se împlinesc 76 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea […] Articolul (VIDEO) Dodon a uitat de pandemie? Liderul PSRM cheamă oamenii la „Marșul Memoriei” apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.