Partidul „ȘOR” și Platforma „Pentru Moldova” cer să fie redeschise școlile: Tot mai mulți copii își strică vederea

Realitatea.md, 16 aprilie 2021 12:40

Deputații Partidului „ȘOR” și ai Platformei „Pentru Moldova” trag un semnal de alarmă și cer să fie reluat învățământul cu prezența fizică la ore. Citește mai departe...

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 8 ore
21:30
Actualul premier interimar, Aureliu Ciocoi, a venit cu destăinuiri uluitoare despre plecarea sa bruscă de la Ambasada țării noastre la Washington, pe timp cât era ambasador în SUA, informează Realitatea.md. Oficialul a explicat că decizia a venit după ce fostul lider democrat Vlad Plahotniuc a fost deranjat de unele acțiuni ale lui Ciocoi și anume […] Articolul Aureliu Ciocoi, destăinuri uluitoare. Forțat de regimul Plahotniuc să părăsească brusc Washingtonul apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
19:30
Partidul Comuniștilor a anunțat oficial că este dispus să meargă la negocieri cu Partidul Socialiștilor, privind crearea unui bloc electoral, informează Realitatea.md. Acest lucru a fost anunțat prin intermediul unui comunicat de presă emis de către reprezentanții PCRM. Articolul Oficial! Comuniștii merg la negocieri cu PSRM, privind crearea unui bloc electoral apare prima dată în Realitatea.md.
19:20
Alte 333 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 4 cazuri  sunt de import: 1-Rusia, 1-Ucraina, 1-Franța, 1-Italia. Numărul total de teste efectuate – 4.474, dintre care 1.162 – teste Rapid – Antigen. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 252.153. […] Articolul Noi victime Covid-19: 333 de oameni infectați și 20 de morți apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
Academicianul, compozitorul, dirijorul Gheorghe Mustea a împlinit recent 70 de ani. Cu această ocazie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Institutul Patrimoniului Cultural și Academia de Științe a Moldovei au organizat o masa rotundă aniversară. Nume notorii i-au adresat omagiatului cuvinte de apreciere și laudă. În mesajul său de felicitare, academicianul Mihai Cimpoi a menționat că […] Articolul Gheorghe Mustea, celebrat la cei 70 de ani în incinta Academiei de Științe a Moldovei apare prima dată în Realitatea.md.
18:10
Ambasada României la Chișinău informează că, pe parcursul lunii mai, Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) suplimentează numărul ceremoniilor de depunere a jurământului de credință față de România alocate Ambasadei României la Chișinău și celor două Consulate generale din Bălți și Cahul. Totodată, în luna iulie curent, ANC organizează două ceremonii de depunere a jurământului de […] Articolul Dacă iești în proces de redobândire a cetățeniei române, atunci anunțul Ambasadei României la Chișinău te vizează apare prima dată în Realitatea.md.
18:00
A tamponat o adolescentă care se deplasa pe bicicletă și a fugit de la fața locului. Este vorba despre un bărbat de 59 de ani din satul Vadul lui Isac din raionul Cahul. Astfel, în urma accidentului, adolescenta de 18 ani a fost transportată la spital. „Astăzi, un cetățean a informat că în satul Vadul […] Articolul (FOTO) A lovit o adolescentă, iar apoi a fugit. Bărbatul a fost identificat la scurt timp apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
A tamponat o adolescentă care se deplasa pe bicicletă și a fugit de la fața locului. Este vorba despre un bărbat de 59 de ani din satul Vadul lui Isac din raionul Cahul. Astfel, în urma accidentului, adolescenta de 18 ani a fost transportată la spital. „Astăzi, un cetățean a informat că în satul Vadul […] Articolul (FOTO) A lovit o adolescentă, iar apoi a fugit. Oamenii legii l-au identificat la scurt timp apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Serbia este prima țară din lume care a anunțat inițiativa de a oferi cetățenilor o remunerare pentru faptul că aceștia se vor vaccina împotriva coronavirusului. Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat că inițiativa presupune remunerarea cetățenilor pentru „responsabilitatea” lor de a fi imunizați, iar suma plății unice oferite de autorități este de 25 Euro.  Cetățenii cu […] Articolul Te-ai vaccinat și primești 25 de euro. Prima țară care răsplătește cetățenii pentru că se imunizează împotriva COVID-19 apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Încă un beneficiu cu cardurile Premium Mastercard – testarea gratuită PCR pentru COVID-19 la Alfa Diagnostica. Pentru că ne pasă și avem grijă de tine, Moldova Agroindbank și Mastercard au lansat un nou serviciu, disponibil pentru cardurile Premium Mastercard – testarea gratuită PCR pentru COVID-19 în laboratoarele medicale Alfa Diagnostica. Astfel, dacă deții unul din cardurile Premium Mastercard: World Elite […] Articolul Călătorește cu privilegiile oferite de MAIB și Mastercard apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
La sfârșitul lunii aprilie s-a încheiat Hackathonul „Verticala Fintech 2021”, în cadrul căruia au participat 78 de tineri ingineri, programatori și persoane interesate de industria IT. Sub îndrumarea trainerilor cu experiență, participanții au parcurs sesiuni de mentorat pentru a-și crește abilitățile și potențialul de creație, dar și pentru a pune în aplicare cu mai mult […] Articolul FinTech Hackathon Moldova: Descoperă experiențele celor 8 echipe câștigătoare care trec în etapa următoare apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Douăsprezece colegii, centre de excelență și școli profesionale, au primit tehnică IT performantă. Acest lucru a fost posibil grație proiectului „Dezvoltarea abilităţilor de viaţă şi a comportamentelor sănătoase în rândul elevilor din învățământul profesional tehnic (ÎPT) pentru o mai bună pregătire de angajare în câmpul muncii”. Astfel, instituțiile au primit 65 de tablete, 13 laptopuri, […] Articolul Lecții cu ochelari „Realitate Virtuală”. Tehnica specială care va fi folosită în mai multe colegii în urma unei donații apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Doi dintre deținuții evadați din Penitenciarul nr. 10 din localitatea Goian au fost reținuți abia astăzi în preajma localității Buciușca din raionul Rezina, anunță Poliția Națională. Potrivit oamenilor legii, în prezent sunt întreprinse măsuri pentru localizarea și reținerea celui de-al treilea deținut care a evadat cu ceilalți doi tineri, în noaptea de 3 spre 4 […] Articolul Ultima oră! Doi dintre deținuții evadați din Penitenciarul din Goian, reținuți. Al treilea încă se plimbă în libertate apare prima dată în Realitatea.md.
17:10
Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, vine cu un îndemn către primari să depună eforturile necesare, în comun cu Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), în organizarea cât mai multor centre de vaccinare în centrele raionale, localități, dar și în întreprinderile cu un număr mare de angajați. Solicitarea a fost făcută astăzi de către Ciocoi, în […] Articolul Ciocoi implică primarii în organizarea vaccinării în masă a cetățenilor. Ce le-a solicitat premierul interimar apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
În contextul în care rețeaua de canalizare a municipiului Chișinău se sufocă zilnic sub povara mai multor tipuri de deșeuri, cum ar fi măști, pungi, ambalaje, produse de igienă, cârpe, mănuși de unică folosință, SA „Apă-Canal Chișinău”, vine cu un apel către toți locuitorii Capitalei. Astfel, intreprinderea sugerează cetățenilor să protejeze rețeaua de canalizare, și […] Articolul Risc major pentru rețeaua de apă din Capitală. Îndemnul Apă-Canal Chişinău apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Serviciul Fiscal de Stat informează că, în urma anulării stării de urgență, prevederile privind extinderea Programului de subvenționare a dobânzilor pe perioada ianuarie-mai 2021, precum și a Programului de rambursare a TVA pe perioada ianuarie-mai 2021 a întreprinderilor care sunt înregistrate în calitate de contribuabili ai TVA şi înregistrează sume TVA spre deducere în perioada […] Articolul FISC: Lipsa stării de urgență a anulat unele facilități pentru întreprinderi. Vezi care sunt acestea apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Secretarul de stat american Antony Blinken este convins că, în scurt timp, Federația Rusă are capacitatea de a lansa noi acțiuni agresive în Donbas, deoarece nu au fost retrase toate forțele de la frontiera ucraineană. Potrivit informațiilor din presa internațională, Blinken a declarat acest lucru la Kiev după o întâlnire cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, […] Articolul Antony Blinken: Federația Rusă nu și-a retras toate trupele de la frontiera ucraineană, astfel, amenințarea rămâne apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Ministerului rus de Externe, Serghei Lavrov, a numit seria de sancțiuni anti-rusești ale Occidentului „nelegitime, care sunt introduse fără niciun motiv convingător”, iar Moscova ar putea răspunde la gestul făcut de europeni. „Faptul că Uniunea Europeană a declarat ilegitimitatea și lipsa justificării juridice internaționale pentru acțiunile noastre înseamnă doar un singur lucru: Uniunea Europeană crede […] Articolul Lavrov din Armenia: „întreaga arhitectură a relațiilor ruse cu UE a fost distrusă de Bruxelles” apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
Serviciul Fiscal de Stat informează că, în urma anulării stării de urgență, prevederile privind extinderea Programului de subvenționare a dobânzilor pe perioada ianuarie-mai 2021, precum și a Programului de rambursare a TVA pe perioada ianuarie-mai 2021 a întreprinderilor care sunt înregistrate în calitate de contribuabili ai TVA şi înregistrează sume TVA spre deducere în perioada […] Articolul FISC: După anularea stării de urgență, unele facilități nu mai sunt valabile. Vezi care sunt acestea apare prima dată în Realitatea.md.
16:00
Cetățenii sunt îndemnați de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să se abțină de la participarea la serviciile divine de pomenire în cimitire de Paștele Blajinilor, pentru a preveni riscul de infectare cu noul coronavirus. Conform ultimei hotărâri a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, din 29 aprilie, starea de urgență în sănătate publică […] Articolul Stați acasă de Blajini! Îndemnul lansat de Ministerul Sănătății pentru a preveni infectarea „în masă” cu COVID-19 apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Un conducător auto de 18 ani din orașul Soroca, este cercetat de oamenii legii pentru deținerea actelor oficiale pentru mijlocul de transport. Audiat, tânărul a declarat că nu cunoaște absolut nimic, menționând că și-a procurat automobilul acum o săptămână cu tot pachetul de documente, fără a avea posibilitatea de a verifica actele. „Solicitat să ofere […] Articolul La volan, dar fără acte veridice asupra automobilului. Cum explică faptul apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
În urma tragerii la sorţi efectuate astăzi la Casa Fotbalului, Sheriff Tiraspol a fost desemnată gazda finalei Cupei Moldovei, ediția 2020/2021. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Federației Moldovenească de Fotbal.  Pe 30 mai, la stadionul Zimbru din Chișinău, va avea loc meciul FC Sheriff Tiraspol – FC Sfîntul Gheorghe Suruceni, iar ora începerii […] Articolul Sheriff Tiraspol va fi gazda finalei Cupei Moldovei la fotbal apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
15:00
În contextul în care rețeaua de canalizare a municipiului Chișinău se sufocă zilnic sub povara mai multor tipuri de deșeuri, cum ar fi măști, pungi, ambalaje, produse de igienă, cârpe, mănuși de unică folosință, SA „Apă-Canal Chișinău”, vine cu un apel către toți locuitorii Capitalei. Astfel, intreprinderea sugerează cetățenilor să protejeze rețeaua de canalizare, și […] Articolul Îndemnul ACC: Protejați rețeaua de canalizare și nu o confundați cu un coș de gunoi! apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
România anunță că, în sezonul estival din acest an, își va deschide plajele pentru turiști. Potrivit anunțului făcut de premierul Florin Cîțu, deschiderea litoralurilor se va face în două etape, la 1 iunie şi la 1 august, atunci când persoanele vaccinate ar putea merge la plajă, la restaurant sau la hotel fără mască de protecţie.  […] Articolul România deschide plajele pentru turiși, nu pentru toți, doar pentru cei vaccinați apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
Activitatea ilegală a trei tineri cu vârste cuprinse între 19 și 21 de ani, originari din municipiul Chișinău și orașul Bender, a fost deconspirată de oamenii legii. Grupul era specializat în păstrarea şi realizarea în cantităţi mari şi deosebit de mari a drogurilor, atât pe teritoriul municipiului Chișinău cât și pe teritoriul orașului Tiraspol și […] Articolul (VIDEO) Cantități impresionante de droguri, ridicate de oamenii legii. Suspecții riscă până la 15 ani de închisoare apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
Examenele de bacalaureat în acest an se vor organiza în 93 de centre, dintre care 31 vor fi în municipiul Chişinău. Anunțul a fost făcut astăzi de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC). Potrivit MECC, decizia a fost luată în cadrul unei ședințe de lucru, la care au fost discutate propunerile reprezentanţilor organelor locale […] Articolul Ministerul Educației anunță câte centre de bacalaureat vor fi deschise în țară. Mai multe decât în sesiunea precedentă apare prima dată în Realitatea.md.
14:10
Biroul politici de reintegrare dezaprobă abordările discriminatorii, aplicate în privința unor cetățeni ai Republicii Moldova cărora le este îngrădit dreptul fundamental la libera circulație în localitățile din stânga Nistrului și accesul la propriile domicilii sau comunicarea cu persoanele apropiate. Cu o asemenea reacție a venit abia astăzi autoritățile de la Chișinău referitor la cazul de […] Articolul Reacție întârziată de la Chișinău în cazul unui veteran și a încă două persoane, reținute „la un post” de pe Nistru apare prima dată în Realitatea.md.
14:00
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România stă „extraordinar de bine” în ceea ce priveşte campania de vaccinare anti-COVID-19, arătând că joi se va depăşi numărul de 100.000 de persoane imunizate într-o zi. „Noi, în România, stăm extraordinar de bine cu această campanie de vaccinare, în altă parte lucrurile sunt încă în organizare şi nu […] Articolul România bate un record unic: 100 000 de persoane vaccinate într-o singură zi apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Paștele Blajinilor e tot mai aproape, iar în acest context Ludmila Boțan, directoarea întreprinderii municipale „Combinatul Servicii Funerare”, face apel către cetățeni să nu meargă la cimitirele din Capitală în zilele următoare, deoarece „întrunirile în cimitir de Paștele Blajinilor este un pericol pentru infectarea cu COVID-19”. Astfel, Ludmila Boțan face apel la rațiune și spiritul […] Articolul Directoarea întreprinderii Capitalei „Combinatul Servicii Funerare” îndeamnă oamenii să nu vină de Blajini în cimitire apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Prima întâlnire dintre președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski și Secretarul de Stat american, Antony Blinken, aflat în vizită în Ucraina, a început. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al biroului președintelui. „Este foarte plăcut pentru mine personal și pentru Ucraina și este o onoare să primesc delegația SUA, partenerul nostru strategic, la un […] Articolul În aceste momente, are loc prima întâlnire dintre Vladimir Zelenski și Antony Blinken la Kiev apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Premierul României, Florin Cîțu a declarat joi, la Constanța, că evenimentele mari, de genul Untold sau Neversea nu vor putea fi organizate de la 1 iunie, ci doar „mai aproape de 1 august sau după 1 august”. Întrebat dacă crede că Untold și Neversea vor putea avea loc anul acesta, premierul Florin Cîțu a spus […] Articolul Două dintre cele mai mari festivaluri de muzică, Untold și Neversea, ar putea fi organizate în acest an. Condițiile apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Președintele Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, a sesizat Autoritatea Națională de Integritate (ANI) în privința judecătorului Curții Constituționale (CCM), Vladimir Țurcan, pe care-l acuză de incompatibilitate, pentru că ar deține funcții, care nu corespunde legislației privind statutul magistratului constituțional. Potrivit lui Țîcu, judecătorul constituțional Vladimir Țurcan ar deține mandatul de judecător al CCM și […] Articolul (DOC) Țîcu cere demisia unui judecător constituțional. Ar deține funcția de președinte al unui partid apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Perioada de interdicție pentru pescuit continuie să tenteze amatorii acestei activități să încalce legislația. În această dimineață, patru bărbați au fost surprinși cum scoteau din apele de frontieră două plase de monofilament. Potrivit informațiilor, angajații Sectorului Poliției de Frontieră Cuconeștii Noi au consemnat ilegalitatea.  Patrula Sectorului Poliției de Frontieră, care se afla în misiune de […] Articolul După ce au primit „ajutor” din partea polițiștilor de frontieră, au fost amendați pentru pescuit ilegal apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Echipa Partidului „ȘOR” a aprins lumina și pe străzile satului Voroteț, din componența comunei Chiperceni, raionul Orhei, unde a fost dus la bun sfârșit proiectul iluminatului public. În această localitate a fost montată o rețea de curent electric cu lungimea de peste 13 kilometri, cu aproape 360 de corpuri de iluminat de tip LED. În […] Articolul Încă o localitate din raionul Orhei a fost iluminată de echipa Partidului „ȘOR” apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Procuratura Generală (PG) a dispus subdiviziunilor să organizeze reluarea urmăririi penale în dosarele decesului fostului deputat PLDM, Ion Butmalai, dar și a oamenilor de afaceri Iurie Luncașu și Saro Salemi, după ce ieri seara, ex-deputatul român fugar, Cristian Rizea, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că aceștia ar fi fost asasinați. „Având în vedere […] Articolul Mai multe dezvăluiri ale ex-deputatului român-fugar Rizea, motiv pentru PG să redeschidă câteva dosare penale apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Excluderea carențelor existente în mediul concurențial de pe piața petrolieră din Republica Moldova, efectuarea unei analize mai minuțioasă a practicilor existente în domeniul vizat din partea instituțiilor competente, precum și reglementarea densității stațiilor de alimentare, pentru a exclude exercitarea presiunii asupra prețurilor datorată de cheltuielile operaționale exagerate raportate la vânzările înregistrate per stație sunt câteva […] Articolul Analiză și recomandări. Experții vin cu propuneri la stabilirea prețului la carburanți pentru a nu admite majorările apare prima dată în Realitatea.md.
12:10
Un tânăr de 28 de ani, a fost reținut fiind suspectat de răpirea unui automobil de pe teritoriul unei parcări. Astfel, în urma investigațiilor, s-a constatat că prejudiciul cauzat se estimează la circa 70 000 de lei. „Oamenii legii au fost sesizați la 2 mai, de către un bărbat care a comunicat că i-a fost […] Articolul (VIDEO) Tânăr de 28 de ani, arestat pentru răpirea unui automobil. Riscă până la trei ani de închisoare apare prima dată în Realitatea.md.
12:00
După o serie de zboruri de testare la mare altitudine care s-au încheiat cu explozii, miercuri, în sudul Texasului, noul vehicul s-a așezat într-o singură bucată pe o platformă de lansare. Potrivit presei internaționale, Starship este naveta cu care, peste câțiva ani, Elon Musk vrea să exploreze Luna și apoi planeta Marte. Starship este vehiculul […] Articolul (VIDEO) Prototipul rachetei SpaceX Starship a aterizat cu succes în Texas apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Liderul socialiștilor, Igor Dodon, care se află într-o vizită de două zile în Belarus, exact ca și o delegație a Parlamentului Republicii Moldova, deși acesta nu deține nici o funcție publică în stat îl laudă pe Alexandr Lukașenko, președintele belarus, pentru faptul că a reușit să înăbușe protestele masive după alegerile din toamna anului 2020, […] Articolul (VIDEO) Dodon îl laudă pe Lukașenko că a reprimat protestele din Belarus după alegerile din toamna anului 2020 apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Autoritățile raionului Orhei permit organizarea Paștelui Blajinilor. Astfel, accesul cetățenilor în cimitire va fi permis trei zile consecutiv, însă cu respectarea tututor măsurilor de protecție. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în ședința din 5 mai a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică (CESP) a raionului Orhei, la propunerea lui Dinu Țurcanu, președintele raionului, […] Articolul De Blajini, la cimitir. Și la Orhei oamenii au acces la mormintele celor dragi apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, își va administra mâine, 7 mai, prima doză de vaccin AstraZeneca, împotriva Covid-19. Anunțul a fost făcut astăzi de către Administrația Prezidențială. Potrivit Președinției, evenimentul va avea loc la ora 9:00, la sediul Policlinicii de Stat. După vaccinare, Maia Sandu va face declarații de presă pe holul spitalului sau afară, […] Articolul Maia Sandu anunță când, unde și cu ce vaccin se va imuniza. Presa invitată să reflecte evenimentul apare prima dată în Realitatea.md.
11:10
Oficiul Băncii Europene de Investiții din Republica Moldova are un nou șef. Este vorba despre Alberto Carlei, a cărui investire a avut loc la începutul anului curent. Noul șef are peste 16 ani de experiență în managementul bancar și al relațiilor dintre clienții corporativi și instituțiile financiare. „Proiectele implementate în Republica Moldova, cu sprijinul BEI, […] Articolul Un nou șef pentru Oficiul Băncii Europene de Investiții din Republica Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
11:00
Primarul orașului Bălți, Renato Usatîi, a declarat că în ultimele două săptămâni au fost înregistrate 253 de cazuri noi de COVID-19. Această cifră conferă orașului cod roșu, deoarece rata incidenței depășește 100 de cazuri la 100 de mii de populație în 14 zile. Cu toate acestea, Renato Usatii a spus că nu găsește niciun motiv […] Articolul De Blajini, autoritățile de la Bălți nu vor restricționa activitatea cimitirelor apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
Platforma DA cere Guvernului interimar și Agenției Serviciilor Publice (ASP) să revizuiască urgent tarifele pentru serviciile acordate, după ce acestea au fost modificate la sfârșitul anului trecut de Guvernul Chicu. Potrivit deputatului Platformei DA, Alexandr Slusari, înainte de a demisiona, Guvernul Chicu ne-a lăsat „o bombă cu ceas” prin faptul că a aprobat la 22 […] Articolul (DOC) Guvernul Chicu înainte de a demisiona „ne-a lăsat o bombă cu ceas”. Este vorba de majorări a unor tarife apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au respins, calificând drept neîntemeiată plângerea înaintată de Veaceslav Platon împotriva ordonanței emise de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, la 6 aprilie 2021, prin care Casa Modei și fosta clădire ASITO au fost transmise în posesia omului de afaceri Veaceslav Platon. Declarația a fost făcută de Sergiu Istrate, avocatul omului de […] Articolul Decis! „Casa Modei” și fostul sediu ASITO, transmise în posesia lui Vladimir Russu apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Protecția socială a cetățenilor moldoveni, recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere, echivalarea studiilor și deschiderea unui număr suficient de secții de vot la alegerile parlamentare anticipate sunt subiectele discutate ieri seara de către președinta țării, Maia Sandu, într-un live cu moldovenii stabiliți în Spania și Portugalia. Șefa statului afirmă că este complicat ca autoritățile moldovenești […] Articolul Diaspora din Spania și Portugalia și-a spus oful în cadrul unei discuții cu Maia Sandu. Cu ce i-a consolat președinta apare prima dată în Realitatea.md.
10:10
Un grup de 17 producători de fructe, pomușoare și struguri din Republica Moldova au început instruirea privind implementarea cerințelor de siguranță a alimentului conform standardelor GLOBALG.A.P și GRASP. Astfel, aceștia își vor diversifica piețele de export, iar instruirea se defășoară în perioada 5-7 mai. GLOBALG.A.P. este un standard internațional elaborat în Europa pentru producătorii agricoli, […] Articolul Oportunitate pentru un grup de producători agricoli. Vor implementa standardul GLOBALG.A.P. apare prima dată în Realitatea.md.
10:00
Chelsea s-a calificat meritat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Real Madrid cu scorul de 2-0,(3-1, la general) miercuri seara, la Londra, în manşa secundă a semifinalelor, informează Agerpres. Londonezii s-au impus cu 2-0, grație golurilor marcate de Timo Werner (28) și Mason Mount (85). Astfel, finala programată pe 29 […] Articolul (VIDEO) Chelsea s-a calificat în finala Ligii Campionilor, după ce a învins Real Madrid, scor 2-0 apare prima dată în Realitatea.md.
10:00
Parlamentul Republicii Moldova și Adunarea Națională a Republicii Belarus au semnat o Declarația comună privind colaborarea dintre cele două Legislative, care vine să consolideze legăturile tradiționale dintre cele două țări. În același timp, documentul inaugurează o nouă etapă în cooperarea moldo-belarusă, în care Parlamentelor le revine un rol distinct. „Urmărim cu atenție dezvoltarea progresivă a […] Articolul Roadele primei zile în Belarus a delegației moldovenești. A fost semnată o Declarație comună apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Mitropolitul Chișinăului și întregii Moldove, ÎPS Vladimir a adresat miercuri, 5 mai, o scrisoare edilului Capitalei, Ion Ceban, prin care solicită permisiunea ca Paștele Blajinilor să aibă loc în cimitirele municipiului. Totodată, în adresarea sa, Mitropolitul invocă că deja al doilea an consecutiv credincioșii nu se pot bucura de acest praznic pentru pomenirea adormiților. Printre […] Articolul (DOC) Mitropolitul Vladimir solicită ca cimitirele din Capitală să fie deschise de Blajini apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Fostul deputat democrat Iurie Bolboceanu, medicul Anatol Ciubotaru și șeful Zonei Economice Libere Bălți, Marin Ciobanu, sunt doar câteva dintre numele care se vor regăsi pe lista blocului electoral „Renato Usatîi” la alegerile prezidențiale din 11 iulie. Anunțul a fost făcut aseară de Usatîi la o emisiunea televizată. Renato Usatîi, liderul blocului electoral cu același […] Articolul Câteva personalități care se vor regăsi pe lista Blocului „Renato Usatîi”. Un ex-democrat și un fost director de spital apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.