Soroca: Au fost reinstalate limitatoarele de viteză

Provincial, 13 aprilie 2021 16:40

„Au fost reinstalate limitatoarele de viteză… În preajma mai multor instituții de învățământ din mun. Soroca au fost reinstalate limitatoarele de viteză din cauciuc”, comunică reprezentanții Primăriei municipiului Soroca, informează PROVINCIAL. Acestea au fost scoase ceva timp în urmă, la inițiativa primarului Lilia Pilipețchi, pentru că necesitau să fie reparate. „Acum șoferii ar trebuie să […] Post-ul Soroca: Au fost reinstalate limitatoarele de viteză apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 12 ore
16:50
Astăzi, 11 mai, a fost inaugurat un Centru de vaccinare în orașul Bălți, care va fi situat în incinta Spitalului Clinic Municipal Bălți. Astfel, persoanele din municipiul Bălți se vor putea adresa de sine-stătător pentru a fi vaccinate împotriva COVID-19, în baza buletinului de identitate. Centrul va deveni funcțional în următoarele zile. Prezent la evenimentul […] Post-ul Un Centru de vaccinare împotriva COVID-19 a fost deschis la Bălți apare prima dată în Provincial.
16:40
Autoritățile raionale din Orhei au semnat un acord de colaborare cu administrația raionului Puhovici din Belarus. În document se spune că părțile sunt interesate să dezvolte relații în mai multe domenii, în contextul acordurilor bilaterale încheiate între Republica Moldova și Republica Belarus. Acordul a fost încheiat pentru o perioadă de cinci ani și a fost […] Post-ul Raionul Orhei va colabora cu raionul Puhovici din Belarus apare prima dată în Provincial.
16:40
Lucrările de îmbunătățire a 3 sectoare de drum, parte a Coridorului 10, au demarat la sfârșitul lunii martie a anului curent. Proiectul privind reabilitarea segmentelor de drum cu o lungime totală de 36,5 km prevede reconstrucția și ranforsarea îmbrăcămintei rutiere existente, construcția a 21 de pavilioane auto de așteptare a transportului public, a peste 1600 […] Post-ul Lucrări de îmbunătățire a 3 sectoare de drum din raioanele Telenești și Rezina, parte a Coridorului 10 apare prima dată în Provincial.
16:10
Serghei Popovici, directorul Instituției Publice „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică” (STISC), în cadrul unui interviu pentru TRIBUNA, cu ocazia aniversării a 3 ani de la crearea I.P. „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică” prin reorganizarea Î.S. „Centrul de Telecomunicații Speciale”, a spus care au fost cele mai solicitate servicii ale I.P. STISC de la începutul […] Post-ul Cele mai solicitate servicii ale STISC, de la începutul anului 2021! apare prima dată în Provincial.
15:50
În după amiaza zilei de astăzi, pe teritoriul Republicii Moldova a avut loc o intervenție aero-medicală SMURD. Echipajul SMURD Iași a efectuat misiunea de transportare pe calea aerului de la Edineț la Chișinău a unui bărbat în vârstă de 21 de ani. Pacientul internat în spitalul raional a suportat mai multe traumatisme în urma unui […] Post-ul Misiune de transportare pe calea aerului – de la Edineț la Chișinău apare prima dată în Provincial.
15:30
Trecerile de pietoni din 26 de localități din raioanele Cahul, Ungheni, Fălești și Strășeni au prins viață. Cu ocazia Zilei Europei, aceste localități s-au angajat să promoveze egalitatea de gen drept valoare europeană fundamentală prin inscripționarea mesajelor pe trecerile de pietoni. În total, pe 60 de treceri de pietoni au fost scrise mesaje precum: „Împreună […] Post-ul Trecerile de pietoni din 26 de localități din raioanele Cahul, Ungheni, Fălești și Strășeni au prins viață apare prima dată în Provincial.
15:10
Angajații Inspectoratului de Poliție Ocnița au desfăşurat razii menite să prevină şi să combată criminalitatea pe timp de noapte, informează PROVINCIAL cu referire la un comunicat al Inspectoratului. Astfel, în vederea consolidării dialogului cu cetățenii și creșterii gradului de siguranță în comunitate, descurajării comportamentului delincvent prin prezența polițiștilor și realizarea activităților de prevenire și combatere […] Post-ul Razii nocturne desfășurate de polițiștii din Ocnița apare prima dată în Provincial.
14:50
„Vaccinuri sunt în capitală, iar procesul de imunizare decurge după principiul „primul venit – primul servit””, susține Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează PROVINCIAL. „În Chişinău şi suburbii avem funcţionale actualmente 63 puncte de vaccinare cu o capacitate de minimum 3500 imunizări pe zi”, adaugă Ceban. „Odată ce solicitarea pentru vaccinare va spori, avem identificate […] Post-ul Ion Ceban: „În Chişinău şi suburbii avem funcţionale actualmente 63 puncte de vaccinare” apare prima dată în Provincial.
14:30
Un şofer din raionul Criuleni a urcat beat la volan și a încercat să fugă de poliție. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 44 de ani. Cazul a avut loc la 10 mai curent, în jurul orei 20:35, în satul Olișcani. În cadrul măsurilor de profilaxie desfășurate de către polițiștii din Criuleni, a […] Post-ul (VIDEO) Un bărbat din raionul Criuleni – prins beat la volan apare prima dată în Provincial.
14:10
În săptămâna 04 – 07 mai 2021, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) s-a autosesizat în baza unui articol de presă și a pornit o cauză contravențională pentru depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale de către un membru al Consiliului Superior al Procurorilor. Și un consilier raional din Consiliul raional Glodeni riscă să fie sancționat contravențional […] Post-ul Mai mulți primari din țară – în atenția Autorității Naționale de Integritate! apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
13:10
Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) a împlinit, la sfârşitul lunii martie, patru ani de activitate. În cadrul unui interviu pentru OFICIAL, şeful ARBI, Sergiu Carapunarlî, a spus care este suma sechestrelor aplicate în toată perioada, de la înființare până la ziua de azi. „De la începutul activității, […] Post-ul Suma sechestrelor aplicate de ARBI, de la înființare până la ziua de azi! apare prima dată în Provincial.
12:30
Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării au aprobat, astăzi, în cadrul unei ședințe, contigentele de persoane din etapa trei de vaccinare împotriva COVID-19, care urmează să fie imunizate începând cu ziua de astăzi, informează PROVINCIAL, cu referire la un comunicat de presă. Potrivit deciziei aprobate, etapa trei de vaccinare a populației generale va începe cu […] Post-ul De astăzi se lansează gradual etapa trei de vaccinare apare prima dată în Provincial.
12:10
Fostul șef al statului, actual – lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, comunică despre o vizită la familia Gorgan din satul Șerpeni, raionul Anenii Noi care face față cu greu problemelor cotidiene și crește 5 băieți – tripleți de 8 luni, un baiat de 7 ani și unul de 10 ani. „Cuplul […] Post-ul Ajutor pentru o familie din Anenii Noi din partea unui lider de partid apare prima dată în Provincial.
11:50
Deși suntem pentru al doilea an consecutiv în pandemie, numărul de treceri ale frontierei de stat este în creștere față de anul precedent, informează PROVINCIAL cu referire la un comunicat al Poliției de Frontieră. „S-ar explica acest fapt prin relaxarea într-o oarecare măsură a restricțiilor de circulație transfrontalieră, deschiderea punctelor de trecere a frontierei și funcționarea […] Post-ul Poliția de Frontieră: Se așteptă o creștere a traversărilor pe sensul de ieșire din Moldova apare prima dată în Provincial.
11:10
„Asistența instituțiilor europene, care pe parcursul ultimilor 7 ani au alocat resurse substanțiale în vederea implementarea setului de reforme agreat în cadrul Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană, a contribuit la evoluția și dezvoltarea statului nostru. Ratificarea Acordului de Asociere a creat premise pentru o deschidere fără precedent a pieței comunitare pentru produsele din Republica […] Post-ul În această săptămână, Serviciul Vamal celebrează solidaritatea și valorile europene apare prima dată în Provincial.
10:50
A urcat beat la volan punând în pericol viața și sănătatea participanților la trafic. Cazul a avut loc la 8 mai curent, aproximativ la ora 20.00 în orașul Bălți. „Fiind implicați la supravegherea siguranței traficului rutier, polițiștii au observat un automobil avariat de marca Fiat Doblo ce se deplasa haotic prin oraș”, comunică reprezentanții Inspectoratului […] Post-ul Se deplasa haotic pe străzile din Bălți: Un bărbat a ignorat cerințele legale ale poliției apare prima dată în Provincial.
10:20
Parlamentul Republicii Moldova a făcut o nouă donație beneficiarilor Centrului de plasament pentru persoane vârstnice şi persoane cu dizabilități din comuna Cocieri, raionul Dubăsari, instituție patronată de Legislativ, informează PROVINCIAL, cu referire la un comunicat de presă. Donația include articole sanitare portabile pentru îngrijirea persoanelor imobilizate la pat.  Acestea au fost procurate din fondul Președintelui […] Post-ul Act de caritate pentru beneficiarii Centrului de plasament de la Cocieri, din partea Legislativului apare prima dată în Provincial.
10:10
Conform informației Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) colectate din subdiviziunile teritoriale, pe parcursul a trei zile de odihnă și sărbători, salvatorii și pompierii au realizat 94 de intervenții la lichidarea consecințelor situațiilor de risc. Acțiunile angajaților IGSU au fost orientate pentru stingerea incendiilor, focarelor de ardere, deblocare dar și acțiuni de salvare. Un […] Post-ul Două echipe de salvatori au intervenit la Orhei apare prima dată în Provincial.
10:10
Postul vamal intern Cricova a fost creat în data de 1 ianuarie 2010 printr-un ordin al Serviciului Vamal. Acesta este amplasat pe o suprafață de 20 000 m2, în comuna Stăuceni, situată în partea de nord a municipiului Chişinău. Postul vamal intern are o localizare bună din punct de vedere geografic. Transportatorii de mărfuri pot […] Post-ul Tot ce trebuie să cunoști despre postul vamal intern Cricova apare prima dată în Provincial.
07:10
„Soroca ar putea avea o Întreprindere municipală de transport public, aceasta este noua idee a primăriei mun. Soroca în cadrul Proiectului de dezvoltare intercomunitară privind îmbunătățirea serviciilor de transport public”, susțin autoritățile din Soroca, informează PROVINCIAL. Conducerea municipiului a avut o întâlnire cu proiectantul care va elabora proiectul tehnic și au vizitat terenul unde urmează […] Post-ul Noua idee a Primăriei municipiului Soroca! apare prima dată în Provincial.
Ieri
09:10
Primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, recent, a vizitat veteranii din municipiu, informează PROVINCIAL. „Pe lângă urările de sănătate și mulțumirile pentru sacrificii, domnul primar a venit cu flori, pachete cu produse alimentare (le va fi oferit și câte un ajutor financiar) la domnii Piotr Drochin, Vladimir Stadnic, Ivan Sușco și doamnele Sofia Zvonoriova și Maria […] Post-ul Veteranii din municipiul Cahul – susținuți de autorități apare prima dată în Provincial.
08:10
„Pași concreți spre soluționarea problemei cu câinii maidanezi… Construcția Centrului de plasament, temporar pentru câinii fără stăpân este în toi”, se arată într-o declarație a reprezentanților Primăriei municipiului Soroca, informează PROVINCIAL. Primarul Lilia Pilipețchi, împreună cu viceprimarul Valerii Ghimpu, au mers la fața locului pentru a vedea cum decurg lucrările. La construcția centrului este utilizat […] Post-ul Problema câinilor maidanezi din municipiul Soroca – în proces de soluționare apare prima dată în Provincial.
07:10
„Oameni de temelir. Dna Primar de Străşeni Valentina Casian are trei mandate de primar, ultimul din primul tur. Iubită şi apreciată de străşenenii, respectată în republică şi apreciată în România”, se arată într-o declarație a liderului Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, informează PROVINCIAL. La fel, politicianul s-a referit la Declarația de Reunire de la […] Post-ul Un lider de partid a spus ce crede despre primarul de Strășeni! apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:00
Echipa Partidului „ȘOR” anunță despre decesul Galinei Muntean, primar al comunei Ișcălău, raionul Fălești, care a pierdut lupta cu COVID-19. “Vestea tristă ne-a lovit ca un trăsnet și ne-a lăsat un gol imens în sufletele noastre. Fără îndoială, Galina Muntean a plecat prea devreme dintre noi și a lăsat multă durere în urmă. Avea doar […] Post-ul O comună din raionul Fălești a rămas fără primar apare prima dată în Provincial.
10:10
Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu l-a decorat pe Membrul fondator al Clubului colecționarilor din Republica Moldova, membru al Consiliului Internațional al Muzeelor, colecționarul Petru Costin, cu distincția MAI. Astfel, ministrul și-a exprimat admirația față de colecția domnului Petru Costin, chiar din propriul muzeu, printre care se regăsesc uniforme militare și berete din diferite instituții de […] Post-ul Ministrul Pavel Voicu l-a decorat pe renumitul colecționar Petru Costin apare prima dată în Provincial.
09:10
Ambasada SUA la Chișinău a oferit 19 calculatoare Google Chromebook unui grup de studenți și profesori din Dondușeni, Dubăsari, Taraclia și Drochia, informează PROVINCIAL. Aceste dispozitive vor fi utilizate atât în cadrul orelor în sălile de clasă, cât și acasă de către elevi din familii social vulnerabile. Prezent la eveniment, Șeful adjunct al misiunii, Martin […] Post-ul Calculatoare pentru un grup de studenți și profesori din Dondușeni, Dubăsari, Taraclia și Drochia apare prima dată în Provincial.
08:10
Primăria municipiului Soroca, în colaborare cu poliția, lucrează la instalarea indicatoarelor rutiere, informează PROVINCIAL. „Primarul Lilia Pilipețchi a mers la fața locului unde a discutat cu poliția referitor la corectitudinea instalării acestor indicatoare”, se arată într-o declarație a reprezentanților Primăriei. În atenția autorităților este acum intersecția străzilor Ștefan cel Mare – Alhionia. „Astfel de indicatoare […] Post-ul Indicatoare rutiere noi, pe străzile din Soroca! apare prima dată în Provincial.
07:10
„Prieteni, la inițiativa Platformei DA a fost corectată o nedreptate și astfel, satul Gura Bâcului din raionul Anenii Noi – a fost inclus în lista localităților din zona de securitate la hotarul administrativ cu Transnistria, care beneficiază de compensații semnificative pentru energia electrică și gazele natural”, comunică reprezentanții Platformei DA, informează PROVINCIAL. De asemenea, adaugă […] Post-ul La inițiativa Platformei DA a fost corectată o nedreptate, satul Gura Bâcului, raionul Anenii Noi, a fost inclus… apare prima dată în Provincial.
8 mai 2021
18:50
Autoritățile din Orhei și-au propus să preia bunele practici privind administrarea treburilor publice de la omologii lor din Belarus, informează PROVINCIAL, cu referire la un comunicat de presă. Astfel, o delegație, condusă de președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, se află în această țară, în perioada 5-9 mai, pentru un schimb de experiență, unde a avut […] Post-ul Schimb de experiență dintre autoritățile din Orhei și administrația locală din Belarus apare prima dată în Provincial.
10:40
În perioada 9-10 mai curent, circa 3500 de polițiști se vor afla la datorie pentru a asigura ordinea publică, circulația rutieră și pentru a monitoriza respectarea regulilor de prevenire a infectării cu virusul COVID-19.  Oamenii legii se vor afla pe teritoriul și în adiacentul cimitirelor, atât în localitățile unde a fost permisă oficierea procesiunii de […] Post-ul În perioada 9-10 mai, polițiștii se vor afla pe teritoriul și în adiacentul cimitirelor din țară apare prima dată în Provincial.
10:20
Inspectoratul de Poliție Strășeni anunță despre lansarea campaniei de informare „Protejează banii tăi și datele cardului bancar”, informează PROVINCIAL. „În ultima perioadă, hackerii îi sună pe deţinătorii de carduri şi se prezintă drept angajaţi ai băncii. Ei au învăţat să falsifice numerele de telefon de pe care sună, iar deținătorul de card bancar, vede pe […] Post-ul Inspectoratul de Poliție Strășeni a lansat o campanie: „E important să rețineți…” apare prima dată în Provincial.
10:00
“Eu m-am vaccinat, dar Dumneavoastră?”, declarația aparține Președintelui raionului Căușeni, Nicolae Gorban, care s-a vaccinat și îndeamnă populația să facă la fel, informează PROVINCIAL. „Doar prin vaccinare se va putea reveni la normalitate. Protejați-vă sănătatea Dumneavoastră și a celor din jur”, comunică șefia raionului. Cristina Pendea Post-ul Președintele raionului Căușeni: Eu m-am vaccinat, dar Dumneavoastră? apare prima dată în Provincial.
09:00
Inspectoratul de Poliție Strășeni anunță despre lansarea campaniei de informare „Protejează banii tăi și datele cardului bancar”, informează PROVINCIAL. „În ultima perioadă, hackerii îi sună pe deţinătorii de carduri şi se prezintă drept angajaţi ai băncii. Ei au învăţat să falsifice numerele de telefon de pe care sună, iar deținătorul de card bancar, vede pe […] Post-ul Inspectoratul de Poliție Strășeni a lansat o campanie: „E important să rețineț…” apare prima dată în Provincial.
08:10
Peste 500 de angajați IGSU vor fi la datorie de Paștele Blajinilor. Salvatorii și pompierii vor fi gata să intervină la lichidarea consecințelor situațiilor excepționale, stingerea incendiilor și focarelor de ardere, dar și pentru lucrări de deblocare. În servantul de luptă a instituției sunt 150 unități de tehnică care sunt pregătite pentru misiuni de salvare. […] Post-ul Salvatorii și pompierii vor fi la datorie de Paștele Blajinilor apare prima dată în Provincial.
07:10
În conformitate cu agenda de activitate a Consiliului raional Criuleni și la solicitarea președintelui raionului, Pavel Spînu, în fiecare joi a săptămânii angajații Direcției agricultură și servicii funciare a Consiliului raional Criuleni se vor deplasa în teritoriu pentru monitorizarea mersului lucrărilor agricole cu trecerea în revistă a problemelor cu care se confruntă agricultorii întru acumularea, […] Post-ul Consiliul Raional Criuleni: „În fiecare joi a săptămânii, angajații Direcției agricultură și servicii funciare se vor deplasa…” apare prima dată în Provincial.
7 mai 2021
18:30
Astăzi, Republica Moldova a primit încă o donație de 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca din partea României. Cu acest prilej, Președintele Maia Sandu a îndemnat încă o dată toți cetățenii să se vaccineze pentru a proteja viața și sănătatea noastră, și pentru a reveni cât mai curând la normalitate. „Acum avem suficiente doze ca […] Post-ul Republica Moldova a primit încă o donație de vaccin apare prima dată în Provincial.
16:50
Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) anunță că a sesizat Procuratura Generală cu privire la acțiunile ”Hi Sky” SRL. Astfel, în contextul unor informații apărute în spațiul public privind anularea curselor spre Federația Rusă de către Compania menționată, Autoritatea Aeronautică Civilă vine cu unele precizări, informează PROVINCIAL. „Din informația pe care o deținem, anularea curselor aeriene respective a […] Post-ul Autoritatea Aeronautică Civilă a sesizat Procuratura Generală apare prima dată în Provincial.
16:30
Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării s-au întrunit astăzi în ședință pentru a analiza posibilitatea lansării etapei a treia de imunizare împotriva COVID-19. În urma discuțiilor, membrii Comitetului au menționat necesitatea lansării graduale și organizate a noilor contigente pentru vaccinare, conform Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19. Astfel, pe data de 11 mai, odată […] Post-ul S-a decis lansarea graduală a etapei a treia de vaccinare apare prima dată în Provincial.
16:10
În rezultatul unei solicitări adițional remise prin canalul de dialog al oficiilor reprezentanților politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, prin care s-a intervenit cu rugămintea de a fi menținut și în continuare regimul circulației nestingherite în și dinspre localitățile, amplasate în stânga Nistrului și mun. Bender, Tiraspolul a informat despre prelungirea perioadei de […] Post-ul Libera circulație în regiunea transnistreană a fost prelungită până la 1 iunie apare prima dată în Provincial.
15:00
Comisia Electorală Centrală informează că alegătorii pot depune cereri privind declararea locului nou de ședere.  Astfel, pentru a putea vota la o altă secție de votare decât conform domiciliului sau reședinței valabile, alegătorul va depune o declarație de ședere la autoritatea administrației publice locale din localitatea unde dorește să voteze. Prin această procedură, alegătorul va […] Post-ul Comisia Electorală Centrală informează alegătorii cu privire la alegerile din 11 iulie apare prima dată în Provincial.
14:10
S.A. „Moldovagaz” va asigura livrarea gazelor naturale în regim de ultima opțiune pe un termen de 4 luni consumatorilor finali din comuna Negureni, raionul Telenești, și din satele Baimaclia, Ciobalaccia, Suhat, Câietu, Dimitrova, raionul Cantemir, informează PROVINCIAL. Potrivit serviciului relații publice al întreprinderii, decizia este luata pe fundalul hotărârii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică […] Post-ul Consumatorii noi ai S.A. „Moldovagaz”, în raioanele Telenești și Cantemir apare prima dată în Provincial.
13:10
Mai bine de un an, un tânăr de 22 de ani din satul Sipoteni, raionul Călărași, ar fi pus la cale o schemă de șantaj și a amenințat o tânără, estorcând de la aceasta bani, în diferite tranșe. Acum două luni, victima a sesizat Poliția. Ca urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații (INI) și Direcției generale […] Post-ul Un tânăr din Călărași riscă închisoare până la 10 ani: A ar fi pus la cale o schemă de șantaj apare prima dată în Provincial.
12:40
Din cauza primăverii reci și a creșterii neobișnuite pentru această perioada a anului a consumului de gaze naturale în Moldova, inclusiv de către întreprinderile din sectorul termoenergetic, limita de prelevare, stipulată în contractul dintre SAP „Gazprom” și SA „Moldovagaz”, a fost depășită semnificativ, informează PROVINCIAL. Potrivit serviciului relații publice al companiei, pentru luna aprilie 2021 […] Post-ul Primăvara rece a cauzat creșterea consumului de gaze naturale în Republica Moldova apare prima dată în Provincial.
12:10
Comisia raională extraordinară de sănătate publică din Soroca a luat decizia de a interzice accesul populației în cimitirele din teritoriul raionului în perioada 9-10 mai (Paștele Blajinilor), cu excepția procesiunilor funerare, informează PROVINCIAL. Citiți mai jos hotărârea integrală: Cristina Pendea Post-ul Accesul populației pe teritoriul cimitirelor din raionul Soroca – interzis apare prima dată în Provincial.
11:10
Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o discuție cu un grup de conducători de instituții medicale din Autonomie, informează PROVINCIAL. „Subiectele discuției au fost evoluția situației epidemice și evaluare procesului de vaccinare a lucrătorilor medicali împotriva COVID-19 și a altor grupuri de risc”, se arată într-o declarație a Bașcanului. În același timp, Vlah spune că […] Post-ul 61,3% lucrători medicali din Găgăuzia au primit vaccinul împotriva Coronavirus apare prima dată în Provincial.
10:50
Administrația Națională a Penitenciarelor informează că cei trei deținuți minori evadați au fost reținuți, informează PROVINCIAL. Amintim că, în seara zilei de 4 mai, în jurul orei 21:00, din Penitenciarul nr.10-Goian au evadat trei deținuți. Pentru fapta săvârşită, suplimentar la pedeapsa pe care o ispăşesc, deținuții riscă a fi condamnați în baza art. 317 Cod […] Post-ul Deținuții minori care au evadat din Penitenciarul nr.10-Goian au fost reținuți apare prima dată în Provincial.
10:40
Oamenii de știință afirmă că până în anul 2050, întreaga planetă va consuma cu 80% mai multă energie decât în prezent. Exploatarea în exces a resurselor naturale și riscul de a le epuiza, determină statele să ia măsuri urgente pentru a redresa situația. O alternativă este utilizarea surselor de energie regenerabilă. Republica Moldova are o […] Post-ul Alexandru Ciudin: Plătim în continuare altor țări pentru resurse energetice sau plătim câțiva bani mai mulți, dar producătorilor locali? apare prima dată în Provincial.
10:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, astăzi a primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca, informează PROVINCIAL. „Mă bucur că am această oportunitate, pentru că astfel îmi protejez sănătatea mea și a celor cu care contactez – familia, prietenii, colegii”, notează șeful statului, pe facebook. La fel, Președintele a ținut să adauge că vaccinul ne va […] Post-ul Președintele țării: Vă îndemn pe toți să vă vaccinați. Folosiți această oportunitate apare prima dată în Provincial.
08:10
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și compania franceză SEURECA au semnat un contract de consultanță pentru elaborarea Studiului de fezabilitate și de impact pentru Stația de epurare a apelor uzate din municipiul Soroca, informează PROVINCIAL. Studiul de fezabilitate va fi elaborat cu scopul de a oferi o analiză complexă a situației privind starea sistemelor […] Post-ul MADRM a semnat un contract în elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Stația de epurare a apelor uzate din Soroca apare prima dată în Provincial.
07:10
Inspectoratul de Poliție Bălți a lansat Campania de informare și sensibilizare a copiilor cu genericul „ Copilarie în siguranță și fără delicvență”, informează PROVINCIAL. Scopul campaniei este asigurarea măsurilor de prevenire a delicvenței juvenile și a victimizării minorilor, monitorizarea copiilor aflați în situație de risc, informarea și conştientizarea de către copii a consecinţelor comportamentului delincvent. […] Post-ul Inspectoratul de Poliție Bălți a lansat o campanie apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.