AIPA reamintește că de la 15 aprilie recepționează solicitările cererilor în avans pentru proiecte start-up

Provincial, 13 aprilie 2021 14:10

Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) amintește tinerilor, femeilor fermieri și migranților reveniți, care intenționează să lanseze afaceri în domeniul agriculturii, că începând cu  15 aprilie și până pe 18 iunie 2021, pot depune în cadrul Subdiviziunilor Teritoriale ale AIPA cererile de solicitare a subvențiilor în avans pentru proiecte start-up, transmite PROVINCIAL. În […] Post-ul AIPA reamintește că de la 15 aprilie recepționează solicitările cererilor în avans pentru proiecte start-up apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 6 ore
16:40
Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, declară că săptămâna viitoare va avea o ședință cu primarii din suburbii unde se va discuta despre distribuirea primei sume de 35 de milioane de lei pentru proiectele investiționale de infrastructură și anume în domeniul învățământului, informează PROVINCIAL. „Anul trecut am reușit să investim enorm în reparația și renovarea de […] Post-ul Primarul mun.Chișinău: Este pentru prima dată când primăria a început să investească atât de mult în localități apare prima dată în Provincial.
Acum 8 ore
16:20
În contextul semnalării Autorității Aeronautice Civile (AAC), prin diverse mijloace, în privința creșterii numărului de zboruri cu aeronave fără pilot la bord (Drone), Autoritatea face apel la toți cetățenii Republicii Moldova — să semnaleze cazurile de utilizare neautorizată a acestora, informează PROVINCIAL. Cazurile pot fi semnalate la adresa poștală MD-2026, str. Dacia 80/2, sau email safety@ […] Post-ul Apelul AAC către cetățeni: „ Dacă ați observat o aeronavă fără pilot…” apare prima dată în Provincial.
16:10
Două tractoare de tip MTZ-82, produse în Belarus, au completat astăzi parcul de mașini al Sectorului de amenajare a Primăriei muncipiului Ungheni, informează PROVINCIAL. Achiziția a fost făcută printr-un concurs anunțat anterior, banii fiind din bugetul Primăriei. Cele două tractoare cu toate echipamentele aferente au costat 911 mii de lei. De notat că în buget […] Post-ul Două tractoare, produse în Belarus, au completat parcul de mașini din Ungheni apare prima dată în Provincial.
15:40
Comisia Electorală Centrală (CEC) a constituit 38 de circumscripții electorale de nivelul al doilea pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, informează PROVINCIAL. „Hotarele circumscripțiilor electorale corespund hotarelor unităților administrativ-teritoriale, prevăzute de legislația în vigoare”, susțin reprezentanții CEC, Circumscripţiile electorale pentru localităţile din stânga Nistrului și pentru secțiile de votare constituite în străinătate […] Post-ul 38 de circumscripții electorale de nivelul al doilea pentru desfășurarea alegerilor anticipate – constituite apare prima dată în Provincial.
15:10
Vorbind despre efectele crizei politice asupra autonomiei locale, directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) Viorel Furdui a scos în evidență faptul că toate guvernele din RM, cu mici excepții, așa și nu au înțeles în profunzime cât de important este rolul autorităților locale și regionale în dezvoltarea statului. „Din păcate, aceasta este o […] Post-ul Directorul executiv al CALM: În ultimii 5-6 ani am observat o politizare excesivă a administrației publice apare prima dată în Provincial.
14:40
În cadrul unui interviu pentru curentul.md, directorul comercial al „Franzeluța” S.A, Aliona Voronov, a vorbit despre activitatea întreprinderii în perioada sărbătorilor de Paști, cu ce a bucurat consumatorul întreprinderea, ce produse au fost cele mai populare în această perioadă, secretele produselor pascale ale „Franzeluța” SA, dar și despre tradițiile păstrate de întreprindere. CURENTUL: Cum a […] Post-ul (INTERVIU) Aliona Voronov: „Perioada din preajma Sfintei sărbători de Paște a fost una destul de solicitantă pentru „Franzeluța” S.A” apare prima dată în Provincial.
Acum 12 ore
14:10
În zona frontierei de stat va fi organizat un maraton dedicat Zilei Poliției de Frontieră – Border Marathon, fiind o premieră absolută pentru Republica Moldova. Toți cei pasionați de sport și cei care doresc să petreacă timpul frumos, Poliția de Frontieră împreună cu Moldova Trail Run Club vă invită să participați la acest maraton. Evenimentul […] Post-ul Poliția de Frontieră invită doritorii la Border Marathon apare prima dată în Provincial.
13:40
Procesul de vaccinare anti-COVID-19 continuă în Armata Naţională. Până în prezent, circa 1 500 de militari pe contract şi angajaţi civili au fost imunizaţi împotriva noului coronavirus. Printre aceştia este şi ministrul Apărării în exerciţiu Victor Gaiciuc, care s-a vaccinat la Centrul Consultativ-Diagnostic. Potrivit șefului Inspectoratului Militar al Ministerului Apărării, colonel Victor Pîrțînă, din numărul total de persoane vaccinate în Armata Naţională, 306 au primit deja a doua doză de vaccin. Sursa […] Post-ul Militari şi angajaţi civili ai Armatei Naţionale din toată țara – imunizaţi împotriva COVID-19 apare prima dată în Provincial.
12:50
Începând de astăzi, cetățenii se pot programa online la vaccinare împotriva COVID-19, accesând platforma națională www.vaccinare.gov.md.  Astfel, cei care sunt eligibili pentru vaccinare la această etapă vor introduce datele la secțiune programare, iar cei care nu sunt eligibili la această etapă, se vor înregistra în lista de așteptare. Astfel, fiecare persoană va selecta, raionul, localitatea conform […] Post-ul Cetățenii se pot programa online la vaccinare împotriva COVID-19: „Fiecare persoană va selecta, raionul, localitatea…” apare prima dată în Provincial.
12:20
Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, declară că, în prezent, se lucrează la elaborarea Hărții Investiționale Chișinău, informează PROVINCIAL.  Tot el spune că este important ca informația să fie colectată atât ce ține de capitală, cât și de suburbiile din municipiu. „În acest sens, am făcut apel către toți primarii din suburbii să se implice la […] Post-ul Ceban: Astăzi suburbiile au un potențial enorm de a atrage investitori care ar contribui la crearea locurilor de muncă apare prima dată în Provincial.
11:50
Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în cadrul unei conferințe de presă, au declarat că, săptămâna trecută s-a înregistrat o reducere de 25% de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19, informează PROVINCIAL. „În cadrul instituțiilor spitalicești sunt internați 1 388 de pacienți, 171 dintre ei sunt în terapie intensivă. Rata de contagiozitate este în […] Post-ul Chișinăul – campion la vaccinarea anti COVID-19! Cine urmează în clasament? apare prima dată în Provincial.
11:20
În perioada 29 aprilie – 11 mai 2021, Inspectoratul General al Poliției a desfășurat pe întreg teritoriul țării operațiunea „Căutare”. Astfel, ofițerii de investigații împreună cu polițiștii din întreaga țară au întreprins acțiuni de căutare a infractorilor care se eschivează de la organele de urmărire penală, judecată, dezertorilor, condamnaților evadați, persoanelor dispărute fără veste și […] Post-ul Operațiunea Inspectoratului General al Poliției desfășurată pe întreg teritoriul țării! apare prima dată în Provincial.
11:00
Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, anunță despre lansarea procesului de creare a Agenției de Dezvoltare Regională Chișinău, informează PROVINCIAL. Ceban mai spune că astăzi au fost aleși membrii și este vorba de 5 primari din suburbiile: Budești, Bubuieci, Ghidighici, Ciorescu, Sîngera. „În această dimineață am avut o ședință cu primarii localităților care fac parte din […] Post-ul 5 primari din suburbiile mun.Chișinău vor fi membri ai celei mai noi Agenții create apare prima dată în Provincial.
10:20
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju a semnat Acordul de inițiere a proiectului „Implementarea activităților de facilitare a ratificării Amendamentului de la Kigali de către Republica Moldova”.   Scopul principal este de a susține țara noastră să îndeplinească acțiunile necesare pentru a reduce consumul și producția de hidrofluorocarburi – gaze cu efect de seră, ce […] Post-ul În Republica Moldova a fost inițiat un proiect ce va ajuta țara noastră să reducă consumul și producția de hidrofluorocarburi – gaze cu efect de seră apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
08:40
Salariul mediu pe economie va constitui 13 000 lei, iar salariul minim va fi cu 50% peste minimul de existenţă. Un asemenea obiectiv se conţine în planul de ţară al Partidului Democrat din Moldova (PDM), făcut public recent. În context, democraţii amintesc că, în perioada Guvernului condus de Pavel Filip, liderul actual al PDM, salariul […] Post-ul Salariul mediu pe economie – 13 500 lei, pensia medie – 4 250 lei. Vezi ce alte propuneri are PDM! apare prima dată în Provincial.
07:10
30 de liceeni din întreaga țară vor concura în cadrul etapei finale a celei de-a IV-a ediții a jocului intelectual pentru elevi și tineri „Cunoaște-ți Parlamentul”. Evenimentul va fi organizat de Parlamentul Republicii Moldova la 15 mai curent, informează PROVINCIAL. Jocul va include mai multe runde cu întrebări despre parlamentarism, activitatea legislativă, precum și un […] Post-ul 30 de liceeni din întreaga țară vor concura în cadrul unui joc intelectual apare prima dată în Provincial.
Ieri
17:10
Alte 4 stații de producere a oxigenului medical au fost instalate în cadrul instituțiilor medicale din țară, printre care: două cu capacitatea de 54,5 m³/h la IMSP SCM „Sfânta Treime” și Spitalul Clinic Republican din Bălți și două cu capacitatea de 16,8 m³/h la SR Căușeni și Soroca. Anterior, 3 stații de 16,8 m³/h au fost instalate la SR Hâncești, SR […] Post-ul Alte 4 stații de producere a oxigenului medical – instalate în cadrul instituțiilor medicale din țară apare prima dată în Provincial.
16:40
„Doi motocicliști au fost depistați în stare ebrietate. Ambii conducători au fost stopați pentru că, conduceau atât ei fără cască, cât și pasagerii lor”, comunică reprezentanții Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP, informează PROVINCIAL. Aceștia sunt locuitori ai satului Lucești din raionul Cahul. Unul, de 23 de ani avea o concentrație de alcool în […] Post-ul Doi motocicliști din raionul Cahul — în stare de ebrietate apare prima dată în Provincial.
16:10
Un conațional, căutat pentru comiterea unei infracțiuni frontaliere, a fost depistat la Comrat, deși își tăinuia locația de mai bine de un an de zile, informează PROVINCIAL. Ca urmare a cercetării informațiilor operative, ofițerii de investigații din cadrul Direcției regionale Sud au acționat la sfârșitul săptămânii trecute, reținând cetățeanul la o adresă din orașul Comrat. […] Post-ul A fost depistat la Comrat: Un bănuit în comiterea unei infracțiuni la frontieră – găsit după un an de căutări apare prima dată în Provincial.
15:10
Situația în ceea ce privește infecția Covid-19 în municipiul Ungheni devine din ce în ce mai stabilă. În ultimele 6 zile au fost înregistrate doar 2 cazuri, informează PROVINCIAL cu referire la un comunicat al Primăriei municipiului Ungheni. „Cu toate acestea, fiți precauți, respectați recomandările specialiștilor și autorităților”, se arată într-o declarație a autorităților. Potrivit […] Post-ul Primăria mun.Ungheni: Situația în ceea ce privește infecția Covid-19 devine mai stabilă apare prima dată în Provincial.
14:40
La 11 mai, în jurul orei 15:00, poliția din Ștefan Vodă a fost anunțată despre decesul unei persoane, pe malul stâng al râului Nistru. În urma măsurilor întreprinse de polițiști s-a stabilit că, bărbatul de 47 de ani, locuitor al satului Răscăieți din raionul Ștefan Vodă, împreună cu un consătean de 43 de ani pescuiau […] Post-ul Un bărbat din Ștefan Vodă a fost găsit decedat pe malul râului Nistru apare prima dată în Provincial.
14:10
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, declară că a avut o ședință de lucru cu secretarii de Stat din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale unde a accentuat că procesul de vaccinare împotriva Covid-19 este prea încet, raportat la cantitatea de vaccin pe care s-a reușit să fie adusă în țară până în prezent. „Mulți […] Post-ul Președintele țării a solicitat să fie deschise mai multe centre de vaccinare în cât mai multe localități apare prima dată în Provincial.
13:40
Expertul european, Kevin Suttie și membrul Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), Petru Rotaru, s-au întrunit într-o ședință de lucru online. Ședința a fost organizată în contextul Proiectului finanțat de Uniunea Europeană, la obiectivul specific privind consolidarea capacităților în domeniul auditului financiar, informează PROVINCIAL. „Participanții au pus în discuție rezultatele misiunii recente a expertului, […] Post-ul CCRM: Ședință de analizare a rezultatelor misiunii de conciliere a echipelor de audit-pilot apare prima dată în Provincial.
13:10
Tânăr de 24 de ani a fost reținut de polițiștii din Criuleni pentru că ar fi răpit un microbuz de marca „Mercedes” din fața unei gospodării din satul Ratuș, raionul Criuleni. În noaptea de 8 mai, după orele 01.40, polițiștii au fost sesizați de către proprietarul automobilului că din fața porții gospodăriei i-a fost răpit […] Post-ul Un bărbat din Ratuș a rămas fără automobilul parcat în fața gospodăriei apare prima dată în Provincial.
12:40
În cadrul unui interviu acordat portalului www.oficial.md, Denis Şova, Director general al „Cricova” SA  a vorbit despre viziunile sale privind managementul întreprinderilor de stat, principiile cărora trebuie să corespundă conducătorii de întreprinderi de stat, ce întreprinderi trebuie să rămână şi în continuare de stat etc.   O: Dle Şova, opinia publică vă cunoaşte ca Director al uneia […] Post-ul (INTERVIU) Denis Şova: Rezultatele bune vin doar acolo unde conducătorul munceşte minimum de două ori mai mult decât cel mai bun angajat din subordinea sa apare prima dată în Provincial.
12:40
„Lupul, Dany a fost prins. Este rănit și obosit, a fost transportat la mini zoo de unde a evadat, va fi examinat de un medic veterinar”, anunță Primarul de Dănceni, raionul Ialoveni, cu privire la cazul care a avut loc astăzi dimineață în localitate, informează PROVINCIAL. Amintim că un lup care ar fi fost crescut […] Post-ul Lupul care ar fi fugit de la o grădină zoologică improvizată și s-a plimbat prin Dănceni – prins de localnici (VIDEO) apare prima dată în Provincial.
12:10
Echipa Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), implicată în realizarea activităților Componentei 4: Sistemul de asigurare / control al calității, a avut o discuție organizatorică cu experții Oficiului Național de Audit al Suediei (ONAS), organizată în format online la data de 6 mai curent, informează PROVINCIAL. Coordonatorul grupului de lucru, Ecaterina Paknehad, șef al […] Post-ul Echipa CCRM a avut o discuție cu experții ONAS apare prima dată în Provincial.
11:40
Un lup care ar fi fost crescut de o persoană în apropiere de Dănceni, raionul Ialoveni terorizează oamenii din localitate. Acesta a evadat din încăperea unde era ținut, informează PROVINCIAL. Primarului de Dănceni, Victoria Butuc-Guranda, astăzi, a venit cu următorul mesaj: „Dragi consăteni, rog să fiți prudenți, lupul a evadat peste noapte…. Încercăm să-i prindem […] Post-ul Dănceni: Un lup se plimbă prin localitate apare prima dată în Provincial.
11:30
Republica Moldova este tot mai dependentă din punct de vedere energetic de Federația Rusă. Practic, avem un singur furnizor de energie electrică și de gaze naturale. O văd cetățenii, o spun experții, o recunosc autoritățile naționale și ne atenționează organele internaționale cu referire la acest subiect. Riscul iminent al acestei dependențe ține de controlul indirect […] Post-ul Moldova, tot mai dependentă de Rusia din punct de vedere energetic. Ce pericole sunt evidențiate. Soluții – UNA SINGURĂ apare prima dată în Provincial.
11:20
În legătură cu informațiile apărute în spațiul public referitor la cazul tragic care s-a produs ieri, 11 mai 2021, în apropierea satului Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, soldat cu înecul unui cetățean în râul Nistru, Biroul politici de reintegrare vine cu următoarele precizări. Biroul politici de reintegrare s-a autosesizat asupra incidentului în urma informațiilor operative obținute […] Post-ul Caz tragic în Zona de Securitate apare prima dată în Provincial.
11:10
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) angajează Auditor Intern – Serviciul Audit Intern (termen prelungit). AIPA solicită să participi, dacă întrunești câteva cerințe: Studii superioare, de licenţă sau echivalente, preferențial în domeniul economic/juridic; Minim 1 an experiență profesională în unul din domeniile menționate, preferinţă în serviciul public; Cunoştințe: -Cunoaşterea legislaţiei în domeniu; – […] Post-ul AIPA angajează auditor intern. Detalii apare prima dată în Provincial.
10:50
Un festival pascal a avut loc recent la Drochia, fiind organizat de Direcția cultură, turism, tineret și sport în parteneriat cu Protopopiatul din Drochia. Organizatorii festivalului au oferit diplome și premii bănești învingătorilor Festivalului-concurs. Evenimentul a avut loc în scuarul Catedralei „Adormirea Maicii Domnului” din oraşul Drochia și este la prima ediție. „Acest moment important […] Post-ul La Drochia a avut loc un festival. Consiliul Raional: A reușit să unească tradițiile și obiceiurile noastre pascale apare prima dată în Provincial.
10:30
Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah s-a întâlnit cu un grup de sportivi emeriți, originari din satul Сopceac – Petru Ianulov, Serghei Franjev, Mihail Ialanji, Veaceslav Iusumbeli. La întâlnire au participat deputatul Adunării Populare Nicolai Dragan. În cadrul întâlnirii a fost discutată susținerea luptelor libere. Sportivii au prezentat Bașcanului inițiativa de a crea un club de lupte. […] Post-ul Bașcanul Găgăuziei a avut o discuție cu un grup de sportivi din satul Сopceac apare prima dată în Provincial.
10:20
Polițiștii de frontieră au surprins în această dimineață pe doi conaționali în timp ce scoteau din apele râului Prut plase care erau destinate pentru prinderea ilicită a peștelui. Chiar dacă nu au reușit să prindă pește, bărbații sunt documentați pentru aflarea în zona de frontieră fără permisiunea necesară, informează PROVINCIAL, cu referire la un comunicat […] Post-ul Le-a pierit pofta de pește după ce au fost amendați pentru aflarea ilegală în zona de frontieră apare prima dată în Provincial.
10:10
În după-amiaza zilei de ieri, carabinierii din cadrul Direcției regionale ,,SUD’’, în timpul executării serviciului de menținere a ordinii publice au găsit un card bancar pe str. Victoriei din mun.Comrat. În urma măsurilor întreprinse de carabinieri, la scurt timp a fost identificat proprietarul și cardul bancar a fost restituit. Dina Roșca Post-ul Un bărbat din Comrat și-a recuperat cardul bancar datorită carabinierilor apare prima dată în Provincial.
09:20
Partidul Democrat îşi propune drept obiectiv majorarea salariului unui medic de familie până la 35 mii lei. Prevederea se conţine în programul de ţară al PDM „Moldova altfel”, prezentat de liderul formaţiunii, Pavel Filip.   De asemenea, potrivit programului, fiecare sat din Moldova ar urma să fie asigurat obligatoriu cu minimum un medic, care ar […] Post-ul Propuneri revoluţionare ale PDM în domeniul sănătăţii apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:50
Astăzi, 11 mai, a fost inaugurat un Centru de vaccinare în orașul Bălți, care va fi situat în incinta Spitalului Clinic Municipal Bălți. Astfel, persoanele din municipiul Bălți se vor putea adresa de sine-stătător pentru a fi vaccinate împotriva COVID-19, în baza buletinului de identitate. Centrul va deveni funcțional în următoarele zile. Prezent la evenimentul […] Post-ul Un Centru de vaccinare împotriva COVID-19 a fost deschis la Bălți apare prima dată în Provincial.
16:40
Autoritățile raionale din Orhei au semnat un acord de colaborare cu administrația raionului Puhovici din Belarus. În document se spune că părțile sunt interesate să dezvolte relații în mai multe domenii, în contextul acordurilor bilaterale încheiate între Republica Moldova și Republica Belarus. Acordul a fost încheiat pentru o perioadă de cinci ani și a fost […] Post-ul Raionul Orhei va colabora cu raionul Puhovici din Belarus apare prima dată în Provincial.
16:40
Lucrările de îmbunătățire a 3 sectoare de drum, parte a Coridorului 10, au demarat la sfârșitul lunii martie a anului curent. Proiectul privind reabilitarea segmentelor de drum cu o lungime totală de 36,5 km prevede reconstrucția și ranforsarea îmbrăcămintei rutiere existente, construcția a 21 de pavilioane auto de așteptare a transportului public, a peste 1600 […] Post-ul Lucrări de îmbunătățire a 3 sectoare de drum din raioanele Telenești și Rezina, parte a Coridorului 10 apare prima dată în Provincial.
16:10
Serghei Popovici, directorul Instituției Publice „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică” (STISC), în cadrul unui interviu pentru TRIBUNA, cu ocazia aniversării a 3 ani de la crearea I.P. „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică” prin reorganizarea Î.S. „Centrul de Telecomunicații Speciale”, a spus care au fost cele mai solicitate servicii ale I.P. STISC de la începutul […] Post-ul Cele mai solicitate servicii ale STISC, de la începutul anului 2021! apare prima dată în Provincial.
15:50
În după amiaza zilei de astăzi, pe teritoriul Republicii Moldova a avut loc o intervenție aero-medicală SMURD. Echipajul SMURD Iași a efectuat misiunea de transportare pe calea aerului de la Edineț la Chișinău a unui bărbat în vârstă de 21 de ani. Pacientul internat în spitalul raional a suportat mai multe traumatisme în urma unui […] Post-ul Misiune de transportare pe calea aerului – de la Edineț la Chișinău apare prima dată în Provincial.
15:30
Trecerile de pietoni din 26 de localități din raioanele Cahul, Ungheni, Fălești și Strășeni au prins viață. Cu ocazia Zilei Europei, aceste localități s-au angajat să promoveze egalitatea de gen drept valoare europeană fundamentală prin inscripționarea mesajelor pe trecerile de pietoni. În total, pe 60 de treceri de pietoni au fost scrise mesaje precum: „Împreună […] Post-ul Trecerile de pietoni din 26 de localități din raioanele Cahul, Ungheni, Fălești și Strășeni au prins viață apare prima dată în Provincial.
15:10
Angajații Inspectoratului de Poliție Ocnița au desfăşurat razii menite să prevină şi să combată criminalitatea pe timp de noapte, informează PROVINCIAL cu referire la un comunicat al Inspectoratului. Astfel, în vederea consolidării dialogului cu cetățenii și creșterii gradului de siguranță în comunitate, descurajării comportamentului delincvent prin prezența polițiștilor și realizarea activităților de prevenire și combatere […] Post-ul Razii nocturne desfășurate de polițiștii din Ocnița apare prima dată în Provincial.
14:50
„Vaccinuri sunt în capitală, iar procesul de imunizare decurge după principiul „primul venit – primul servit””, susține Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează PROVINCIAL. „În Chişinău şi suburbii avem funcţionale actualmente 63 puncte de vaccinare cu o capacitate de minimum 3500 imunizări pe zi”, adaugă Ceban. „Odată ce solicitarea pentru vaccinare va spori, avem identificate […] Post-ul Ion Ceban: „În Chişinău şi suburbii avem funcţionale actualmente 63 puncte de vaccinare” apare prima dată în Provincial.
14:30
Un şofer din raionul Criuleni a urcat beat la volan și a încercat să fugă de poliție. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 44 de ani. Cazul a avut loc la 10 mai curent, în jurul orei 20:35, în satul Olișcani. În cadrul măsurilor de profilaxie desfășurate de către polițiștii din Criuleni, a […] Post-ul (VIDEO) Un bărbat din raionul Criuleni – prins beat la volan apare prima dată în Provincial.
14:10
În săptămâna 04 – 07 mai 2021, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) s-a autosesizat în baza unui articol de presă și a pornit o cauză contravențională pentru depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale de către un membru al Consiliului Superior al Procurorilor. Și un consilier raional din Consiliul raional Glodeni riscă să fie sancționat contravențional […] Post-ul Mai mulți primari din țară – în atenția Autorității Naționale de Integritate! apare prima dată în Provincial.
13:10
Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) a împlinit, la sfârşitul lunii martie, patru ani de activitate. În cadrul unui interviu pentru OFICIAL, şeful ARBI, Sergiu Carapunarlî, a spus care este suma sechestrelor aplicate în toată perioada, de la înființare până la ziua de azi. „De la începutul activității, […] Post-ul Suma sechestrelor aplicate de ARBI, de la înființare până la ziua de azi! apare prima dată în Provincial.
12:30
Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării au aprobat, astăzi, în cadrul unei ședințe, contigentele de persoane din etapa trei de vaccinare împotriva COVID-19, care urmează să fie imunizate începând cu ziua de astăzi, informează PROVINCIAL, cu referire la un comunicat de presă. Potrivit deciziei aprobate, etapa trei de vaccinare a populației generale va începe cu […] Post-ul De astăzi se lansează gradual etapa trei de vaccinare apare prima dată în Provincial.
12:10
Fostul șef al statului, actual – lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, comunică despre o vizită la familia Gorgan din satul Șerpeni, raionul Anenii Noi care face față cu greu problemelor cotidiene și crește 5 băieți – tripleți de 8 luni, un baiat de 7 ani și unul de 10 ani. „Cuplul […] Post-ul Ajutor pentru o familie din Anenii Noi din partea unui lider de partid apare prima dată în Provincial.
11:50
Deși suntem pentru al doilea an consecutiv în pandemie, numărul de treceri ale frontierei de stat este în creștere față de anul precedent, informează PROVINCIAL cu referire la un comunicat al Poliției de Frontieră. „S-ar explica acest fapt prin relaxarea într-o oarecare măsură a restricțiilor de circulație transfrontalieră, deschiderea punctelor de trecere a frontierei și funcționarea […] Post-ul Poliția de Frontieră: Se așteptă o creștere a traversărilor pe sensul de ieșire din Moldova apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.