Reprezentanții liceului „Mihai Eminescu” din raionul Ungheni și autoritățile publice raionale își consolidează eforturile!

Provincial, 13 aprilie 2021 12:20

Reprezentanții liceului „Mihai Eminescu” din raionul Ungheni și autoritățile publice raionale își consolidează eforturile pentru reducerea consumului de energie în instituția de învățământ și pentru crearea unor condiții de studii mai bune. Proiectul investițional „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Ungheni” este finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul […] Post-ul Reprezentanții liceului „Mihai Eminescu” din raionul Ungheni și autoritățile publice raionale își consolidează eforturile! apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 12 ore
17:10
Alte 4 stații de producere a oxigenului medical au fost instalate în cadrul instituțiilor medicale din țară, printre care: două cu capacitatea de 54,5 m³/h la IMSP SCM „Sfânta Treime” și Spitalul Clinic Republican din Bălți și două cu capacitatea de 16,8 m³/h la SR Căușeni și Soroca. Anterior, 3 stații de 16,8 m³/h au fost instalate la SR Hâncești, SR […] Post-ul Alte 4 stații de producere a oxigenului medical – instalate în cadrul instituțiilor medicale din țară apare prima dată în Provincial.
16:40
„Doi motocicliști au fost depistați în stare ebrietate. Ambii conducători au fost stopați pentru că, conduceau atât ei fără cască, cât și pasagerii lor”, comunică reprezentanții Inspectoratului Național de Securitate Publică al IGP, informează PROVINCIAL. Aceștia sunt locuitori ai satului Lucești din raionul Cahul. Unul, de 23 de ani avea o concentrație de alcool în […] Post-ul Doi motocicliști din raionul Cahul — în stare de ebrietate apare prima dată în Provincial.
16:10
Un conațional, căutat pentru comiterea unei infracțiuni frontaliere, a fost depistat la Comrat, deși își tăinuia locația de mai bine de un an de zile, informează PROVINCIAL. Ca urmare a cercetării informațiilor operative, ofițerii de investigații din cadrul Direcției regionale Sud au acționat la sfârșitul săptămânii trecute, reținând cetățeanul la o adresă din orașul Comrat. […] Post-ul A fost depistat la Comrat: Un bănuit în comiterea unei infracțiuni la frontieră – găsit după un an de căutări apare prima dată în Provincial.
15:10
Situația în ceea ce privește infecția Covid-19 în municipiul Ungheni devine din ce în ce mai stabilă. În ultimele 6 zile au fost înregistrate doar 2 cazuri, informează PROVINCIAL cu referire la un comunicat al Primăriei municipiului Ungheni. „Cu toate acestea, fiți precauți, respectați recomandările specialiștilor și autorităților”, se arată într-o declarație a autorităților. Potrivit […] Post-ul Primăria mun.Ungheni: Situația în ceea ce privește infecția Covid-19 devine mai stabilă apare prima dată în Provincial.
14:40
La 11 mai, în jurul orei 15:00, poliția din Ștefan Vodă a fost anunțată despre decesul unei persoane, pe malul stâng al râului Nistru. În urma măsurilor întreprinse de polițiști s-a stabilit că, bărbatul de 47 de ani, locuitor al satului Răscăieți din raionul Ștefan Vodă, împreună cu un consătean de 43 de ani pescuiau […] Post-ul Un bărbat din Ștefan Vodă a fost găsit decedat pe malul râului Nistru apare prima dată în Provincial.
14:10
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, declară că a avut o ședință de lucru cu secretarii de Stat din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale unde a accentuat că procesul de vaccinare împotriva Covid-19 este prea încet, raportat la cantitatea de vaccin pe care s-a reușit să fie adusă în țară până în prezent. „Mulți […] Post-ul Președintele țării a solicitat să fie deschise mai multe centre de vaccinare în cât mai multe localități apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
13:40
Expertul european, Kevin Suttie și membrul Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), Petru Rotaru, s-au întrunit într-o ședință de lucru online. Ședința a fost organizată în contextul Proiectului finanțat de Uniunea Europeană, la obiectivul specific privind consolidarea capacităților în domeniul auditului financiar, informează PROVINCIAL. „Participanții au pus în discuție rezultatele misiunii recente a expertului, […] Post-ul CCRM: Ședință de analizare a rezultatelor misiunii de conciliere a echipelor de audit-pilot apare prima dată în Provincial.
13:10
Tânăr de 24 de ani a fost reținut de polițiștii din Criuleni pentru că ar fi răpit un microbuz de marca „Mercedes” din fața unei gospodării din satul Ratuș, raionul Criuleni. În noaptea de 8 mai, după orele 01.40, polițiștii au fost sesizați de către proprietarul automobilului că din fața porții gospodăriei i-a fost răpit […] Post-ul Un bărbat din Ratuș a rămas fără automobilul parcat în fața gospodăriei apare prima dată în Provincial.
12:40
În cadrul unui interviu acordat portalului www.oficial.md, Denis Şova, Director general al „Cricova” SA  a vorbit despre viziunile sale privind managementul întreprinderilor de stat, principiile cărora trebuie să corespundă conducătorii de întreprinderi de stat, ce întreprinderi trebuie să rămână şi în continuare de stat etc.   O: Dle Şova, opinia publică vă cunoaşte ca Director al uneia […] Post-ul (INTERVIU) Denis Şova: Rezultatele bune vin doar acolo unde conducătorul munceşte minimum de două ori mai mult decât cel mai bun angajat din subordinea sa apare prima dată în Provincial.
12:40
„Lupul, Dany a fost prins. Este rănit și obosit, a fost transportat la mini zoo de unde a evadat, va fi examinat de un medic veterinar”, anunță Primarul de Dănceni, raionul Ialoveni, cu privire la cazul care a avut loc astăzi dimineață în localitate, informează PROVINCIAL. Amintim că un lup care ar fi fost crescut […] Post-ul Lupul care ar fi fugit de la o grădină zoologică improvizată și s-a plimbat prin Dănceni – prins de localnici (VIDEO) apare prima dată în Provincial.
12:10
Echipa Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), implicată în realizarea activităților Componentei 4: Sistemul de asigurare / control al calității, a avut o discuție organizatorică cu experții Oficiului Național de Audit al Suediei (ONAS), organizată în format online la data de 6 mai curent, informează PROVINCIAL. Coordonatorul grupului de lucru, Ecaterina Paknehad, șef al […] Post-ul Echipa CCRM a avut o discuție cu experții ONAS apare prima dată în Provincial.
11:40
Un lup care ar fi fost crescut de o persoană în apropiere de Dănceni, raionul Ialoveni terorizează oamenii din localitate. Acesta a evadat din încăperea unde era ținut, informează PROVINCIAL. Primarului de Dănceni, Victoria Butuc-Guranda, astăzi, a venit cu următorul mesaj: „Dragi consăteni, rog să fiți prudenți, lupul a evadat peste noapte…. Încercăm să-i prindem […] Post-ul Dănceni: Un lup se plimbă prin localitate apare prima dată în Provincial.
11:30
Republica Moldova este tot mai dependentă din punct de vedere energetic de Federația Rusă. Practic, avem un singur furnizor de energie electrică și de gaze naturale. O văd cetățenii, o spun experții, o recunosc autoritățile naționale și ne atenționează organele internaționale cu referire la acest subiect. Riscul iminent al acestei dependențe ține de controlul indirect […] Post-ul Moldova, tot mai dependentă de Rusia din punct de vedere energetic. Ce pericole sunt evidențiate. Soluții – UNA SINGURĂ apare prima dată în Provincial.
11:20
În legătură cu informațiile apărute în spațiul public referitor la cazul tragic care s-a produs ieri, 11 mai 2021, în apropierea satului Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, soldat cu înecul unui cetățean în râul Nistru, Biroul politici de reintegrare vine cu următoarele precizări. Biroul politici de reintegrare s-a autosesizat asupra incidentului în urma informațiilor operative obținute […] Post-ul Caz tragic în Zona de Securitate apare prima dată în Provincial.
11:10
Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) angajează Auditor Intern – Serviciul Audit Intern (termen prelungit). AIPA solicită să participi, dacă întrunești câteva cerințe: Studii superioare, de licenţă sau echivalente, preferențial în domeniul economic/juridic; Minim 1 an experiență profesională în unul din domeniile menționate, preferinţă în serviciul public; Cunoştințe: -Cunoaşterea legislaţiei în domeniu; – […] Post-ul AIPA angajează auditor intern. Detalii apare prima dată în Provincial.
10:50
Un festival pascal a avut loc recent la Drochia, fiind organizat de Direcția cultură, turism, tineret și sport în parteneriat cu Protopopiatul din Drochia. Organizatorii festivalului au oferit diplome și premii bănești învingătorilor Festivalului-concurs. Evenimentul a avut loc în scuarul Catedralei „Adormirea Maicii Domnului” din oraşul Drochia și este la prima ediție. „Acest moment important […] Post-ul La Drochia a avut loc un festival. Consiliul Raional: A reușit să unească tradițiile și obiceiurile noastre pascale apare prima dată în Provincial.
10:30
Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah s-a întâlnit cu un grup de sportivi emeriți, originari din satul Сopceac – Petru Ianulov, Serghei Franjev, Mihail Ialanji, Veaceslav Iusumbeli. La întâlnire au participat deputatul Adunării Populare Nicolai Dragan. În cadrul întâlnirii a fost discutată susținerea luptelor libere. Sportivii au prezentat Bașcanului inițiativa de a crea un club de lupte. […] Post-ul Bașcanul Găgăuziei a avut o discuție cu un grup de sportivi din satul Сopceac apare prima dată în Provincial.
10:20
Polițiștii de frontieră au surprins în această dimineață pe doi conaționali în timp ce scoteau din apele râului Prut plase care erau destinate pentru prinderea ilicită a peștelui. Chiar dacă nu au reușit să prindă pește, bărbații sunt documentați pentru aflarea în zona de frontieră fără permisiunea necesară, informează PROVINCIAL, cu referire la un comunicat […] Post-ul Le-a pierit pofta de pește după ce au fost amendați pentru aflarea ilegală în zona de frontieră apare prima dată în Provincial.
10:10
În după-amiaza zilei de ieri, carabinierii din cadrul Direcției regionale ,,SUD’’, în timpul executării serviciului de menținere a ordinii publice au găsit un card bancar pe str. Victoriei din mun.Comrat. În urma măsurilor întreprinse de carabinieri, la scurt timp a fost identificat proprietarul și cardul bancar a fost restituit. Dina Roșca Post-ul Un bărbat din Comrat și-a recuperat cardul bancar datorită carabinierilor apare prima dată în Provincial.
09:20
Partidul Democrat îşi propune drept obiectiv majorarea salariului unui medic de familie până la 35 mii lei. Prevederea se conţine în programul de ţară al PDM „Moldova altfel”, prezentat de liderul formaţiunii, Pavel Filip.   De asemenea, potrivit programului, fiecare sat din Moldova ar urma să fie asigurat obligatoriu cu minimum un medic, care ar […] Post-ul Propuneri revoluţionare ale PDM în domeniul sănătăţii apare prima dată în Provincial.
Ieri
16:50
Astăzi, 11 mai, a fost inaugurat un Centru de vaccinare în orașul Bălți, care va fi situat în incinta Spitalului Clinic Municipal Bălți. Astfel, persoanele din municipiul Bălți se vor putea adresa de sine-stătător pentru a fi vaccinate împotriva COVID-19, în baza buletinului de identitate. Centrul va deveni funcțional în următoarele zile. Prezent la evenimentul […] Post-ul Un Centru de vaccinare împotriva COVID-19 a fost deschis la Bălți apare prima dată în Provincial.
16:40
Autoritățile raionale din Orhei au semnat un acord de colaborare cu administrația raionului Puhovici din Belarus. În document se spune că părțile sunt interesate să dezvolte relații în mai multe domenii, în contextul acordurilor bilaterale încheiate între Republica Moldova și Republica Belarus. Acordul a fost încheiat pentru o perioadă de cinci ani și a fost […] Post-ul Raionul Orhei va colabora cu raionul Puhovici din Belarus apare prima dată în Provincial.
16:40
Lucrările de îmbunătățire a 3 sectoare de drum, parte a Coridorului 10, au demarat la sfârșitul lunii martie a anului curent. Proiectul privind reabilitarea segmentelor de drum cu o lungime totală de 36,5 km prevede reconstrucția și ranforsarea îmbrăcămintei rutiere existente, construcția a 21 de pavilioane auto de așteptare a transportului public, a peste 1600 […] Post-ul Lucrări de îmbunătățire a 3 sectoare de drum din raioanele Telenești și Rezina, parte a Coridorului 10 apare prima dată în Provincial.
16:10
Serghei Popovici, directorul Instituției Publice „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică” (STISC), în cadrul unui interviu pentru TRIBUNA, cu ocazia aniversării a 3 ani de la crearea I.P. „Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică” prin reorganizarea Î.S. „Centrul de Telecomunicații Speciale”, a spus care au fost cele mai solicitate servicii ale I.P. STISC de la începutul […] Post-ul Cele mai solicitate servicii ale STISC, de la începutul anului 2021! apare prima dată în Provincial.
15:50
În după amiaza zilei de astăzi, pe teritoriul Republicii Moldova a avut loc o intervenție aero-medicală SMURD. Echipajul SMURD Iași a efectuat misiunea de transportare pe calea aerului de la Edineț la Chișinău a unui bărbat în vârstă de 21 de ani. Pacientul internat în spitalul raional a suportat mai multe traumatisme în urma unui […] Post-ul Misiune de transportare pe calea aerului – de la Edineț la Chișinău apare prima dată în Provincial.
15:30
Trecerile de pietoni din 26 de localități din raioanele Cahul, Ungheni, Fălești și Strășeni au prins viață. Cu ocazia Zilei Europei, aceste localități s-au angajat să promoveze egalitatea de gen drept valoare europeană fundamentală prin inscripționarea mesajelor pe trecerile de pietoni. În total, pe 60 de treceri de pietoni au fost scrise mesaje precum: „Împreună […] Post-ul Trecerile de pietoni din 26 de localități din raioanele Cahul, Ungheni, Fălești și Strășeni au prins viață apare prima dată în Provincial.
15:10
Angajații Inspectoratului de Poliție Ocnița au desfăşurat razii menite să prevină şi să combată criminalitatea pe timp de noapte, informează PROVINCIAL cu referire la un comunicat al Inspectoratului. Astfel, în vederea consolidării dialogului cu cetățenii și creșterii gradului de siguranță în comunitate, descurajării comportamentului delincvent prin prezența polițiștilor și realizarea activităților de prevenire și combatere […] Post-ul Razii nocturne desfășurate de polițiștii din Ocnița apare prima dată în Provincial.
14:50
„Vaccinuri sunt în capitală, iar procesul de imunizare decurge după principiul „primul venit – primul servit””, susține Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, informează PROVINCIAL. „În Chişinău şi suburbii avem funcţionale actualmente 63 puncte de vaccinare cu o capacitate de minimum 3500 imunizări pe zi”, adaugă Ceban. „Odată ce solicitarea pentru vaccinare va spori, avem identificate […] Post-ul Ion Ceban: „În Chişinău şi suburbii avem funcţionale actualmente 63 puncte de vaccinare” apare prima dată în Provincial.
14:30
Un şofer din raionul Criuleni a urcat beat la volan și a încercat să fugă de poliție. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 44 de ani. Cazul a avut loc la 10 mai curent, în jurul orei 20:35, în satul Olișcani. În cadrul măsurilor de profilaxie desfășurate de către polițiștii din Criuleni, a […] Post-ul (VIDEO) Un bărbat din raionul Criuleni – prins beat la volan apare prima dată în Provincial.
14:10
În săptămâna 04 – 07 mai 2021, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) s-a autosesizat în baza unui articol de presă și a pornit o cauză contravențională pentru depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale de către un membru al Consiliului Superior al Procurorilor. Și un consilier raional din Consiliul raional Glodeni riscă să fie sancționat contravențional […] Post-ul Mai mulți primari din țară – în atenția Autorității Naționale de Integritate! apare prima dată în Provincial.
13:10
Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) a împlinit, la sfârşitul lunii martie, patru ani de activitate. În cadrul unui interviu pentru OFICIAL, şeful ARBI, Sergiu Carapunarlî, a spus care este suma sechestrelor aplicate în toată perioada, de la înființare până la ziua de azi. „De la începutul activității, […] Post-ul Suma sechestrelor aplicate de ARBI, de la înființare până la ziua de azi! apare prima dată în Provincial.
12:30
Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării au aprobat, astăzi, în cadrul unei ședințe, contigentele de persoane din etapa trei de vaccinare împotriva COVID-19, care urmează să fie imunizate începând cu ziua de astăzi, informează PROVINCIAL, cu referire la un comunicat de presă. Potrivit deciziei aprobate, etapa trei de vaccinare a populației generale va începe cu […] Post-ul De astăzi se lansează gradual etapa trei de vaccinare apare prima dată în Provincial.
12:10
Fostul șef al statului, actual – lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon, comunică despre o vizită la familia Gorgan din satul Șerpeni, raionul Anenii Noi care face față cu greu problemelor cotidiene și crește 5 băieți – tripleți de 8 luni, un baiat de 7 ani și unul de 10 ani. „Cuplul […] Post-ul Ajutor pentru o familie din Anenii Noi din partea unui lider de partid apare prima dată în Provincial.
11:50
Deși suntem pentru al doilea an consecutiv în pandemie, numărul de treceri ale frontierei de stat este în creștere față de anul precedent, informează PROVINCIAL cu referire la un comunicat al Poliției de Frontieră. „S-ar explica acest fapt prin relaxarea într-o oarecare măsură a restricțiilor de circulație transfrontalieră, deschiderea punctelor de trecere a frontierei și funcționarea […] Post-ul Poliția de Frontieră: Se așteptă o creștere a traversărilor pe sensul de ieșire din Moldova apare prima dată în Provincial.
11:10
„Asistența instituțiilor europene, care pe parcursul ultimilor 7 ani au alocat resurse substanțiale în vederea implementarea setului de reforme agreat în cadrul Acordului de Asociere Republica Moldova-Uniunea Europeană, a contribuit la evoluția și dezvoltarea statului nostru. Ratificarea Acordului de Asociere a creat premise pentru o deschidere fără precedent a pieței comunitare pentru produsele din Republica […] Post-ul În această săptămână, Serviciul Vamal celebrează solidaritatea și valorile europene apare prima dată în Provincial.
10:50
A urcat beat la volan punând în pericol viața și sănătatea participanților la trafic. Cazul a avut loc la 8 mai curent, aproximativ la ora 20.00 în orașul Bălți. „Fiind implicați la supravegherea siguranței traficului rutier, polițiștii au observat un automobil avariat de marca Fiat Doblo ce se deplasa haotic prin oraș”, comunică reprezentanții Inspectoratului […] Post-ul Se deplasa haotic pe străzile din Bălți: Un bărbat a ignorat cerințele legale ale poliției apare prima dată în Provincial.
10:20
Parlamentul Republicii Moldova a făcut o nouă donație beneficiarilor Centrului de plasament pentru persoane vârstnice şi persoane cu dizabilități din comuna Cocieri, raionul Dubăsari, instituție patronată de Legislativ, informează PROVINCIAL, cu referire la un comunicat de presă. Donația include articole sanitare portabile pentru îngrijirea persoanelor imobilizate la pat.  Acestea au fost procurate din fondul Președintelui […] Post-ul Act de caritate pentru beneficiarii Centrului de plasament de la Cocieri, din partea Legislativului apare prima dată în Provincial.
10:10
Conform informației Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) colectate din subdiviziunile teritoriale, pe parcursul a trei zile de odihnă și sărbători, salvatorii și pompierii au realizat 94 de intervenții la lichidarea consecințelor situațiilor de risc. Acțiunile angajaților IGSU au fost orientate pentru stingerea incendiilor, focarelor de ardere, deblocare dar și acțiuni de salvare. Un […] Post-ul Două echipe de salvatori au intervenit la Orhei apare prima dată în Provincial.
10:10
Postul vamal intern Cricova a fost creat în data de 1 ianuarie 2010 printr-un ordin al Serviciului Vamal. Acesta este amplasat pe o suprafață de 20 000 m2, în comuna Stăuceni, situată în partea de nord a municipiului Chişinău. Postul vamal intern are o localizare bună din punct de vedere geografic. Transportatorii de mărfuri pot […] Post-ul Tot ce trebuie să cunoști despre postul vamal intern Cricova apare prima dată în Provincial.
07:10
„Soroca ar putea avea o Întreprindere municipală de transport public, aceasta este noua idee a primăriei mun. Soroca în cadrul Proiectului de dezvoltare intercomunitară privind îmbunătățirea serviciilor de transport public”, susțin autoritățile din Soroca, informează PROVINCIAL. Conducerea municipiului a avut o întâlnire cu proiectantul care va elabora proiectul tehnic și au vizitat terenul unde urmează […] Post-ul Noua idee a Primăriei municipiului Soroca! apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
09:10
Primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, recent, a vizitat veteranii din municipiu, informează PROVINCIAL. „Pe lângă urările de sănătate și mulțumirile pentru sacrificii, domnul primar a venit cu flori, pachete cu produse alimentare (le va fi oferit și câte un ajutor financiar) la domnii Piotr Drochin, Vladimir Stadnic, Ivan Sușco și doamnele Sofia Zvonoriova și Maria […] Post-ul Veteranii din municipiul Cahul – susținuți de autorități apare prima dată în Provincial.
08:10
„Pași concreți spre soluționarea problemei cu câinii maidanezi… Construcția Centrului de plasament, temporar pentru câinii fără stăpân este în toi”, se arată într-o declarație a reprezentanților Primăriei municipiului Soroca, informează PROVINCIAL. Primarul Lilia Pilipețchi, împreună cu viceprimarul Valerii Ghimpu, au mers la fața locului pentru a vedea cum decurg lucrările. La construcția centrului este utilizat […] Post-ul Problema câinilor maidanezi din municipiul Soroca – în proces de soluționare apare prima dată în Provincial.
07:10
„Oameni de temelir. Dna Primar de Străşeni Valentina Casian are trei mandate de primar, ultimul din primul tur. Iubită şi apreciată de străşenenii, respectată în republică şi apreciată în România”, se arată într-o declarație a liderului Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, informează PROVINCIAL. La fel, politicianul s-a referit la Declarația de Reunire de la […] Post-ul Un lider de partid a spus ce crede despre primarul de Strășeni! apare prima dată în Provincial.
9 mai 2021
11:00
Echipa Partidului „ȘOR” anunță despre decesul Galinei Muntean, primar al comunei Ișcălău, raionul Fălești, care a pierdut lupta cu COVID-19. “Vestea tristă ne-a lovit ca un trăsnet și ne-a lăsat un gol imens în sufletele noastre. Fără îndoială, Galina Muntean a plecat prea devreme dintre noi și a lăsat multă durere în urmă. Avea doar […] Post-ul O comună din raionul Fălești a rămas fără primar apare prima dată în Provincial.
10:10
Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu l-a decorat pe Membrul fondator al Clubului colecționarilor din Republica Moldova, membru al Consiliului Internațional al Muzeelor, colecționarul Petru Costin, cu distincția MAI. Astfel, ministrul și-a exprimat admirația față de colecția domnului Petru Costin, chiar din propriul muzeu, printre care se regăsesc uniforme militare și berete din diferite instituții de […] Post-ul Ministrul Pavel Voicu l-a decorat pe renumitul colecționar Petru Costin apare prima dată în Provincial.
09:10
Ambasada SUA la Chișinău a oferit 19 calculatoare Google Chromebook unui grup de studenți și profesori din Dondușeni, Dubăsari, Taraclia și Drochia, informează PROVINCIAL. Aceste dispozitive vor fi utilizate atât în cadrul orelor în sălile de clasă, cât și acasă de către elevi din familii social vulnerabile. Prezent la eveniment, Șeful adjunct al misiunii, Martin […] Post-ul Calculatoare pentru un grup de studenți și profesori din Dondușeni, Dubăsari, Taraclia și Drochia apare prima dată în Provincial.
08:10
Primăria municipiului Soroca, în colaborare cu poliția, lucrează la instalarea indicatoarelor rutiere, informează PROVINCIAL. „Primarul Lilia Pilipețchi a mers la fața locului unde a discutat cu poliția referitor la corectitudinea instalării acestor indicatoare”, se arată într-o declarație a reprezentanților Primăriei. În atenția autorităților este acum intersecția străzilor Ștefan cel Mare – Alhionia. „Astfel de indicatoare […] Post-ul Indicatoare rutiere noi, pe străzile din Soroca! apare prima dată în Provincial.
07:10
„Prieteni, la inițiativa Platformei DA a fost corectată o nedreptate și astfel, satul Gura Bâcului din raionul Anenii Noi – a fost inclus în lista localităților din zona de securitate la hotarul administrativ cu Transnistria, care beneficiază de compensații semnificative pentru energia electrică și gazele natural”, comunică reprezentanții Platformei DA, informează PROVINCIAL. De asemenea, adaugă […] Post-ul La inițiativa Platformei DA a fost corectată o nedreptate, satul Gura Bâcului, raionul Anenii Noi, a fost inclus… apare prima dată în Provincial.
8 mai 2021
18:50
Autoritățile din Orhei și-au propus să preia bunele practici privind administrarea treburilor publice de la omologii lor din Belarus, informează PROVINCIAL, cu referire la un comunicat de presă. Astfel, o delegație, condusă de președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, se află în această țară, în perioada 5-9 mai, pentru un schimb de experiență, unde a avut […] Post-ul Schimb de experiență dintre autoritățile din Orhei și administrația locală din Belarus apare prima dată în Provincial.
10:40
În perioada 9-10 mai curent, circa 3500 de polițiști se vor afla la datorie pentru a asigura ordinea publică, circulația rutieră și pentru a monitoriza respectarea regulilor de prevenire a infectării cu virusul COVID-19.  Oamenii legii se vor afla pe teritoriul și în adiacentul cimitirelor, atât în localitățile unde a fost permisă oficierea procesiunii de […] Post-ul În perioada 9-10 mai, polițiștii se vor afla pe teritoriul și în adiacentul cimitirelor din țară apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.