Contabilii din sectorul bugetar invitați la cursuri privind administrarea Platformei „1C”

Provincial, 13 aprilie 2021 12:10

În perioada 19.04.2021-06.05.2021 și 17.05.2021-28.05.2021, Centrul de instruire și dezvoltare profesională din cadrul Instituției Publice „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (I.P. „CTIF”), invită contabilii din sectorul bugetar la cursul de instruire, cu genericul: „Sistemul Informațional Integrat de Evidență Contabilă în Autoritățile/Instituțiile Publice bazat pe Platforma „1C”” (SIIECAP 1C), transmite PROVINCIAL. În cadrul cursului vor […] Post-ul Contabilii din sectorul bugetar invitați la cursuri privind administrarea Platformei „1C” apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum o oră
07:10
În conformitate cu agenda de activitate a Consiliului raional Criuleni și la solicitarea președintelui raionului, Pavel Spînu, în fiecare joi a săptămânii angajații Direcției agricultură și servicii funciare a Consiliului raional Criuleni se vor deplasa în teritoriu pentru monitorizarea mersului lucrărilor agricole cu trecerea în revistă a problemelor cu care se confruntă agricultorii întru acumularea, […] Post-ul Consiliul Raional Criuleni: „În fiecare joi a săptămânii, angajații Direcției agricultură și servicii funciare se vor deplasa…” apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
18:30
Astăzi, Republica Moldova a primit încă o donație de 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca din partea României. Cu acest prilej, Președintele Maia Sandu a îndemnat încă o dată toți cetățenii să se vaccineze pentru a proteja viața și sănătatea noastră, și pentru a reveni cât mai curând la normalitate. „Acum avem suficiente doze ca […] Post-ul Republica Moldova a primit încă o donație de vaccin apare prima dată în Provincial.
16:50
Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) anunță că a sesizat Procuratura Generală cu privire la acțiunile ”Hi Sky” SRL. Astfel, în contextul unor informații apărute în spațiul public privind anularea curselor spre Federația Rusă de către Compania menționată, Autoritatea Aeronautică Civilă vine cu unele precizări, informează PROVINCIAL. „Din informația pe care o deținem, anularea curselor aeriene respective a […] Post-ul Autoritatea Aeronautică Civilă a sesizat Procuratura Generală apare prima dată în Provincial.
16:30
Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării s-au întrunit astăzi în ședință pentru a analiza posibilitatea lansării etapei a treia de imunizare împotriva COVID-19. În urma discuțiilor, membrii Comitetului au menționat necesitatea lansării graduale și organizate a noilor contigente pentru vaccinare, conform Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19. Astfel, pe data de 11 mai, odată […] Post-ul S-a decis lansarea graduală a etapei a treia de vaccinare apare prima dată în Provincial.
16:10
În rezultatul unei solicitări adițional remise prin canalul de dialog al oficiilor reprezentanților politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, prin care s-a intervenit cu rugămintea de a fi menținut și în continuare regimul circulației nestingherite în și dinspre localitățile, amplasate în stânga Nistrului și mun. Bender, Tiraspolul a informat despre prelungirea perioadei de […] Post-ul Libera circulație în regiunea transnistreană a fost prelungită până la 1 iunie apare prima dată în Provincial.
15:00
Comisia Electorală Centrală informează că alegătorii pot depune cereri privind declararea locului nou de ședere.  Astfel, pentru a putea vota la o altă secție de votare decât conform domiciliului sau reședinței valabile, alegătorul va depune o declarație de ședere la autoritatea administrației publice locale din localitatea unde dorește să voteze. Prin această procedură, alegătorul va […] Post-ul Comisia Electorală Centrală informează alegătorii cu privire la alegerile din 11 iulie apare prima dată în Provincial.
14:10
S.A. „Moldovagaz” va asigura livrarea gazelor naturale în regim de ultima opțiune pe un termen de 4 luni consumatorilor finali din comuna Negureni, raionul Telenești, și din satele Baimaclia, Ciobalaccia, Suhat, Câietu, Dimitrova, raionul Cantemir, informează PROVINCIAL. Potrivit serviciului relații publice al întreprinderii, decizia este luata pe fundalul hotărârii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică […] Post-ul Consumatorii noi ai S.A. „Moldovagaz”, în raioanele Telenești și Cantemir apare prima dată în Provincial.
13:10
Mai bine de un an, un tânăr de 22 de ani din satul Sipoteni, raionul Călărași, ar fi pus la cale o schemă de șantaj și a amenințat o tânără, estorcând de la aceasta bani, în diferite tranșe. Acum două luni, victima a sesizat Poliția. Ca urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații (INI) și Direcției generale […] Post-ul Un tânăr din Călărași riscă închisoare până la 10 ani: A ar fi pus la cale o schemă de șantaj apare prima dată în Provincial.
12:40
Din cauza primăverii reci și a creșterii neobișnuite pentru această perioada a anului a consumului de gaze naturale în Moldova, inclusiv de către întreprinderile din sectorul termoenergetic, limita de prelevare, stipulată în contractul dintre SAP „Gazprom” și SA „Moldovagaz”, a fost depășită semnificativ, informează PROVINCIAL. Potrivit serviciului relații publice al companiei, pentru luna aprilie 2021 […] Post-ul Primăvara rece a cauzat creșterea consumului de gaze naturale în Republica Moldova apare prima dată în Provincial.
12:10
Comisia raională extraordinară de sănătate publică din Soroca a luat decizia de a interzice accesul populației în cimitirele din teritoriul raionului în perioada 9-10 mai (Paștele Blajinilor), cu excepția procesiunilor funerare, informează PROVINCIAL. Citiți mai jos hotărârea integrală: Cristina Pendea Post-ul Accesul populației pe teritoriul cimitirelor din raionul Soroca – interzis apare prima dată în Provincial.
11:10
Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a avut o discuție cu un grup de conducători de instituții medicale din Autonomie, informează PROVINCIAL. „Subiectele discuției au fost evoluția situației epidemice și evaluare procesului de vaccinare a lucrătorilor medicali împotriva COVID-19 și a altor grupuri de risc”, se arată într-o declarație a Bașcanului. În același timp, Vlah spune că […] Post-ul 61,3% lucrători medicali din Găgăuzia au primit vaccinul împotriva Coronavirus apare prima dată în Provincial.
10:50
Administrația Națională a Penitenciarelor informează că cei trei deținuți minori evadați au fost reținuți, informează PROVINCIAL. Amintim că, în seara zilei de 4 mai, în jurul orei 21:00, din Penitenciarul nr.10-Goian au evadat trei deținuți. Pentru fapta săvârşită, suplimentar la pedeapsa pe care o ispăşesc, deținuții riscă a fi condamnați în baza art. 317 Cod […] Post-ul Deținuții minori care au evadat din Penitenciarul nr.10-Goian au fost reținuți apare prima dată în Provincial.
10:40
Oamenii de știință afirmă că până în anul 2050, întreaga planetă va consuma cu 80% mai multă energie decât în prezent. Exploatarea în exces a resurselor naturale și riscul de a le epuiza, determină statele să ia măsuri urgente pentru a redresa situația. O alternativă este utilizarea surselor de energie regenerabilă. Republica Moldova are o […] Post-ul Alexandru Ciudin: Plătim în continuare altor țări pentru resurse energetice sau plătim câțiva bani mai mulți, dar producătorilor locali? apare prima dată în Provincial.
10:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, astăzi a primit prima doză de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca, informează PROVINCIAL. „Mă bucur că am această oportunitate, pentru că astfel îmi protejez sănătatea mea și a celor cu care contactez – familia, prietenii, colegii”, notează șeful statului, pe facebook. La fel, Președintele a ținut să adauge că vaccinul ne va […] Post-ul Președintele țării: Vă îndemn pe toți să vă vaccinați. Folosiți această oportunitate apare prima dată în Provincial.
08:10
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și compania franceză SEURECA au semnat un contract de consultanță pentru elaborarea Studiului de fezabilitate și de impact pentru Stația de epurare a apelor uzate din municipiul Soroca, informează PROVINCIAL. Studiul de fezabilitate va fi elaborat cu scopul de a oferi o analiză complexă a situației privind starea sistemelor […] Post-ul MADRM a semnat un contract în elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Stația de epurare a apelor uzate din Soroca apare prima dată în Provincial.
Ieri
07:10
Inspectoratul de Poliție Bălți a lansat Campania de informare și sensibilizare a copiilor cu genericul „ Copilarie în siguranță și fără delicvență”, informează PROVINCIAL. Scopul campaniei este asigurarea măsurilor de prevenire a delicvenței juvenile și a victimizării minorilor, monitorizarea copiilor aflați în situație de risc, informarea și conştientizarea de către copii a consecinţelor comportamentului delincvent. […] Post-ul Inspectoratul de Poliție Bălți a lansat o campanie apare prima dată în Provincial.
6 mai 2021
16:50
Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a organizat astăzi o ședință de lucru, online, cu președinții de raioane și primarii din țară, pentru a-i informa despre situația curentă, la nivel național, în desfășurarea procesului de imunizare împotriva COVID-19. La ședință a participat Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, conducerea Ministerului Sănătății, a Agenției Naționale pentru Sănătate […] Post-ul Președinții de raioane și primarii, într-o ședință cu autoritățile centrale! apare prima dată în Provincial.
16:30
Primăria orașului Ialoveni informează că, reieșind din situația pandemică creată de raspăndirea virusului COVID-19, în perioada sarbatorilor „Paștele Blajinilor” în cimitirile din orașul Ialoveni se va permite pomenirea celor decedați în zilele de duminică și luni. Autoritățile menționează că în cimitire vor fi interzise mesele de pomenire. „Sănătatea trebuie să fie o prioritate pentru noi […] Post-ul Primăria Ialoveni: În cimitirile din oraș se va permite pomenirea celor decedați apare prima dată în Provincial.
16:10
În contextul situației epidemiologice prin COVID-19 la nivel național, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să se abțină de a participa la serviciile divine de pomenire în cimitire (Paștele Blajinilor), deoarece riscul de infectare cu noul Coronavirus este unul iminent. Conform ultimei Hotărâri a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 29 aprilie […] Post-ul Îndemnul Ministerului Sănătății pentru cetățeni privind Paștele Blajinilor! apare prima dată în Provincial.
15:30
Cu ocazia sărbătorii „Hederlez”, guvernatorul autonomiei găgăuze,Irina Vlah a adresat un mesaj de felicitare: „Dragi locuitori ai Găgăuziei! În fiecare primăvară noi – poporul Găgăuziei – sărbătorim Hederlez. Sunt sigură că nu întâmplător Hederlez e sărbătorit anume primăvara. Primăvara este una din cele mai mari minuni, pe care Pământul o oferă oamenilor în fiecare an. […] Post-ul Locuitorii din UTA Gagauz-Yeri sărbătoresc „Hederlez” apare prima dată în Provincial.
15:10
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu va primi mâine, 7 mai, prima doză de vaccin AstraZeneca, împotriva COVID-19. Președintelui țării vaccinul îi va fi administrat la Policlinica de Stat.   Cristina Parfeni Post-ul Președintele Republicii Moldova mâine se va vaccina apare prima dată în Provincial.
14:50
Un nou grup de 17 producători de fructe, pomușoare și struguri din Republica Moldova au început instruirea privind implementarea cerințelor de siguranță a alimentului conform standardelor GLOBALG.A.P și GRASP. Instruirea este organizată de Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova în perioada de 5-7 mai, informează PROVINCIAL. Implementarea și certificarea GLOBALG.A.P. și GRASP confirmă că gospodăria […] Post-ul Un nou grup de producători de fructe, pomușoare și struguri vor implementa standardul GLOBALG.A.P. pentru a-și diversifica piețele de export apare prima dată în Provincial.
14:40
Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah a participat la Sfânta Liturghie în biserica Sfântul Gheorghe, din satul Beșalma, raionul Comrat, dedicată Hramului satului Beșalma, informează PROVINCIAL. Anul acesta se împlinesc 230 de ani de la formarea localității. Slujba bisericească a fost condusă de parohul bisericii, părintele Dumitrii. Bașcanul a felicitat locuitorii satului Beșalma cu Hramul satului și […] Post-ul Hramul satului Beșalma. Anul acesta se împlinesc 230 de ani de la formarea localității! apare prima dată în Provincial.
14:30
Mitropolitul Vladimir a adresat o scrisoare Primarului municipiului Chișinău cu privire la desfășurarea Paștilor Blajinilor în cimitire, informează PROVINCIAL. În adresare se menționează că, credicioșii au fost precauți și s-au conformat recomandărilor impuse de autorități privind respectarea normelor sanitare și igienice în perioada pandemică. Astfel, Mitropolitul solicită permiterea desfășurării Paștilor Blajinilor în cimitirele municipiului Chișinău. Doina […] Post-ul Scrisoarea adresată de Mitropolitul Vladimir către autoritățile municipiului Chișinău apare prima dată în Provincial.
14:10
Comisia Naţională de Examene a aprobat lista centrelor de bacalaureat, sesiunea 2021. Astfel, examenele vor avea loc în 93 de Centre de bacalaureat, dintre care 31 vor fi în mun. Chişinău.   Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe de lucru prezidată de ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării Lilia Pogolşa, la care au fost discutate […] Post-ul Comisia Naţională de Examene: În 17 raioane din țară a fost instituit câte un singur centru de bacalaureat apare prima dată în Provincial.
14:10
Consiliul Concurenței a desfășurat ședința consultativă cu participarea reprezentanților Primăriei municipiului Chișinău și a unei întreprinderi municipale, în cadrul căreia au fost discutate și clarificate mai multe prevederi al Regulamentului privind ajutorul de stat acordat beneficiarilor ce prestează servicii de interes economic general (SIEG), aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Concurenței nr. 11 din 30.08.2013 care […] Post-ul Primăria Chișinău – informată despre Regulamentul privind ajutorul de stat apare prima dată în Provincial.
13:40
Un tânăr de 28 de ani a fost reținut, fiind suspectat de răpirea unui automobil de pe teritoriul unei parcări din capitală. Acțiunile au fost întreprinse de ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului sec. Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Botanica. Polițiștii au […] Post-ul Un bărbat din capitală a rămas fără mașină. Automobilul a depistat în satul Ivancea din raionul Orhei apare prima dată în Provincial.
12:40
În atenția posesorilor de arme: angajații Inspectoratului de Poliție Hîncești anunță că întreprind razii de verificare în raion. În urma primelor controale la domiciliu, polițiștii au întocmit 6 procese contravenționale conform art.362 alin. 2 și alin. 3, precum și în baza art. 361 alin.1 Cod Contravențional al RM și 4 arme de foc au fost […] Post-ul În atenția posesorilor de arme din Hîncești! apare prima dată în Provincial.
12:00
Marin Ciobanu, Administratorul Zonei Economice Libere „Bălți” va candida la funcția de deputat. El se va regăsi pe lista Blocului electoral „Renato Usatîi” pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent, informează PROVINCIAL. Președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi a declarat că Marin Ciobanu este un profesionist și ei lucrează împreună deja de câteva luni. „Marin […] Post-ul Administratorul Zonei Economice Libere „Bălți” va candida la funcția de deputat apare prima dată în Provincial.
11:50
Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban susține că în ultimele două zile a crescut numărul persoanelor în Chișinău care doresc să se vaccineze, informează PROVINCIAL. Edilul spune că oamenii s-au mobilizat și vin la toate punctele de vaccinare și la Centrul municipal creat. „Doar în ultimele 2 zile, numărul solicitărilor zilnice pentru vaccinare a crescut de […] Post-ul Primarul mun.Chișinău spune că a crescut numărul celor care doresc să se vaccineze apare prima dată în Provincial.
11:40
Patru pescari amatori au fost surprinși, în această dimineață, cum scoteau din apele de frontieră două plase de monofilament. Ilegalitatea a fost consemnată de către angajații Sectorului Poliției de Frontieră Cuconeștii Noi. În această dimineața, pe la orele 05:30 patrula SPF Cuconeștii Noi care se afla în misiune de serviciu pe direcția Horodiște – Sărata […] Post-ul Patru pescari amatori au fost surprinși cum scoteau din apele de frontieră plasele de prins pește apare prima dată în Provincial.
11:20
Autoritățile raionului Orhei au decis că de Paștele Blajinilor accesul cetățenilor în cimitire se va permite trei zile consecutiv, cu respectarea strictă a măsurilor antiepidemice. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în ședința din 5 mai a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică (CESP) a raionului Orhei, la propunerea lui Dinu Țurcanu, președintele raionului, […] Post-ul Noile decizii ale Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a raionului Orhei! apare prima dată în Provincial.
10:50
Osemintele unui ostaş kazah, decedat în cel de-al Doilea Război Mondial pe teritoriul ţării noastre, au fost transmise Ambasadei Republicii Kazahstan la Chişinău. La Complexul Memorial “Eternitate” a avut loc o ceremonie militar-protocolară, la care a participat corpul diplomatic al ambasadei, reprezentanţi din cadrul Ministerului Apărării, Agenţiei pentru Știință și Memorie Militară, precum şi ai Asociaţiei […] Post-ul Osemintele unui ostaş kazah, descoperite în raionul Hânceşti, transmise Ambasadei Republicii Kazahstan la Chişinău apare prima dată în Provincial.
10:40
O biserică-memorial cu hramul „Ștefan cel Mare și Sfânt” va fi edificată la Ministerul Apărării. Despre aceasta comunică reprezentanții Mitropoliei Moldovei, informează PROVINCIAL. Ieri, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove a oficiat slujba de sfințire a locului pentru zidirea lăcaşului pe teritoriul Ministerului Apărării și instalarea unei cruci pe locul unde va fi înălţat altarul […] Post-ul O biserică-memorial va fi edificată pe teritoriul Ministerului Apărării din capitală apare prima dată în Provincial.
10:30
Autoritățile din Băcioi anunță că se permite desfășurarea activităților ce țin de organizarea întrunirilor cu caracter religios, în perioada sărbătorii de „Paștele Blajinilor” din data de 09 și 10 mai 2021, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție și prevenire al infecției COVID 19. În acest fel, se admit pe teritoriul cimitirelor din com. Băcioi, municipiul […] Post-ul În comuna Băcioi se vor permite organizarea întrunirilor cu caracter religios în perioada 9 și 10 mai apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
07:10
La IMSP Spitalul Raional Cahul a început vaccinarea personalului medical cu a doua doză a serului „AstraZeneca”, informează PROVINCIAL. „Vaccinul AstraZeneca-Oxford determină sistemul imun uman să producă anticorpi, care să acționeze împotriva virusului, asigurând astfel protecția împotriva COVID-19”, comunică reprezentanții Spitalului. Sursa mai spune că în jur de 80 de lucrători medicali au fost imunizați. […] Post-ul Spitalul Raional Cahul: A început vaccinarea personalului medical cu a doua doză a serului „AstraZeneca” apare prima dată în Provincial.
5 mai 2021
16:40
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, anunță că România va dona țării noastre 100 mii doze de vaccin, informează PROVINCIAL. „Suntem profund recunoscători României pentru solidaritatea fără margini”, spune Maia Sandu. De asemenea, autoritățile de la Bucureşti au aprobat decizia de a oferi Republicii Moldova spre revânzare câte 200 mii de doze de vaccin pe lună. […] Post-ul România va dona țării noastre alte 100 mii doze de vaccin apare prima dată în Provincial.
16:20
Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, în ședința de astăzi, programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021, informează PROVINCIAL. Documentul stabilește acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru organizarea scrutinului, termenele de realizare a acestora, precum și responsabilii de fiecare acțiune pornind de […] Post-ul Începe perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate apare prima dată în Provincial.
16:10
Reprezentanții fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din cadrul Consiliului Municipal Chișinău susține că din cauza indiferenței lui Ion Ceban riscăm să ne pomenim cu un nou Țânțăreni la Ghidighici. „Lângă localitatea Ghidighici a fost creată o gunoiște pentru deșeuri vegetale, unde de fapt sunt aruncate și alte tipuri de deșeuri, precum cele de construcții, […] Post-ul Declarație: Riscăm să ne pomenim cu un nou Țânțăreni la Ghidighici apare prima dată în Provincial.
15:50
Până în prezent, 490 de polițiști de frontieră au fost imunizați împotriva infecției de tip Covid-19, transmite PROVINCIAL. În continuare, procesul de vaccinare al angajaților Poliției de Frontieră are loc în cinci puncte medicale, dislocate în orașele Chișinău, Ungheni, Cahul, Edineț și Ștefan Vodă. Adminstrarea vaccinului anti Covid-19 este benevolă și gratuită, astfel că sunt […] Post-ul 490 polițiști de frontieră au fost imunizați apare prima dată în Provincial.
15:10
Reprezentanții Asociației Promo-LEX declară că astăzi, în jurul orei 09:20, la pretinsul post vamal din s. Lunga, raionul Dubăsari, teritoriu controlat de către administrația de facto de la Tiraspol, a fost reținut Valeriu Mițul împreună cu soția și sora acestuia. Valeriu Mițul este locuitor al satului Corjova, raionul Dubăsari, veteran al războiului de pe Nistru […] Post-ul Promo-LEX: Un locuitor al satului Corjova a fost reținut timp de o oră la pretinsul post vamal din s. Lunga apare prima dată în Provincial.
14:40
Astăzi, în jurul orei 11:00, polițiștii de patrulare din sudul țării aflați la menținerea ordinii și securității circulației rutiere, în localitatea Mihailovca, raionul Cimișlia au stopat o motocicletă condusă de un bărbat de 30 ani, care era în stare de ebrietate alcoolică, având o concentrație de alcool în aerul expirat de 0.52 mg/l. Bărbatul a […] Post-ul Raionul Cimișlia: Un motociclist se deplasa în stare de ebrietate avansată pe străzile unui sat apare prima dată în Provincial.
14:10
Biserica „Sfântului Mucenic Gheorghe” din localitatea Ciuciulea a găzduit cea de-a VII-a ediție a Festivalului raional al cântecului sacru pascal cu genericul „Sub lumina Învierii”. La eveniment au fost prezenți: conducerea raionului Glodeni, deputați, primari, consilieri raionali, preoți, agenți economici și locuitori ai satului Ciuciulea. Potrivit unui comunicat al Consiliului Raional Glodeni, în cadrul evenimentului […] Post-ul În raionul Glodeni a avut loc un festival al cântecului sacru pascal apare prima dată în Provincial.
13:10
Reprezentanții Direcției Situații Excepționale din municipiul Ungheni anunță că la 30 aprilie, pompierii au intervenit la lichidarea unui focar de ardere a vegetației uscate în apropierea iazului din sectorul Berești, care s-a extins pe o suprafață de 100 m.p. „Stimați ungheneni, arderea vegetaţiei uscate provoacă multe efecte negative solului, incluisv se distruge microfauna. Consecinţele sunt […] Post-ul Focar de ardere a vegetației uscate la Ungheni. Apelul autorităților apare prima dată în Provincial.
12:40
În timpul sărbăborilor pascale, la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au parvenit 6068 apeluri pentru acordarea primului ajutor medical la etapa de prespital, în perioada sărbătorilor pascale. Intervenția ambulanței a fost solicitată cel mai des pentru cetățenii cu urgențe cardiovasculare – 1120 persoane, urmate de urgențele neurologice – 888 pacienți și urgențele traumatologice […] Post-ul A doua zi după Paști, o femeie din Orhei a născut o fetiță acasă apare prima dată în Provincial.
12:10
Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud anunță despre convocarea în ședință extraordinară a Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Sud.   În conformitate cu prevederile Legii nr. 438-ХVI din 28 decembrie 2006 privind dezvoltarea regională în Republica Moldova, Hotărârii Guvernului пr. 127 din 08.02.2008 cu privire la măsurile de realizare а Legii пr. 438-XVI din 28 decembrie 2006 […] Post-ul Consiliul Regional pentru Dezvoltare Sud se convoacă în ședință extraordinară apare prima dată în Provincial.
11:50
Până în prezent, 4% din populația Republicii Moldova a fost vaccinată împotriva COVID-19. Datele au fost prezentate de reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în cadrul unei conferințe de presă, informează PROVINCIAL. Potrivit Ministerului Sănătății, din data de 2 martie, țara noastră a recepționat un total de 684 970 de doze de vaccin anti-COVID-19. […] Post-ul Până în prezent, 4% din populația Republicii Moldova a fost vaccinată împotriva COVID-19 apare prima dată în Provincial.
11:40
Un bărbat din Cantemir a fost reținut, în aceasta dimineață, de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Acesta este bănuit că ar fi promis unui alt bărbat să-l ajute să obţină permisul de conducere, categoria B, transmite PROVINCIAL. Potrivit informației, acesta ar fi pretins de […] Post-ul Un bărbat din Cantemir – reținut de CNA. A pretins 800 euro pentru a perfecta actele de conducere apare prima dată în Provincial.
11:10
Șeful interimar al Poliției de Frontieră, însoțit de șefii Direcției Generale Control al Frontierei și Direcției management logistic și achiziții, au efectuat o vizită ad-hoc la Sectorul Poliției de Frontieră Valea Mare, subdiviziune aflată în construcție capitală. La fața locului, s-a urmărit procesul de reconstrucție a sediului, iar șeful de șantier a prezentat lucrul realizat […] Post-ul Inspecție inopinată la Sectorul Poliției de Frontieră Valea Mare apare prima dată în Provincial.
10:30
Cinci milioane de lei este cifra sechestrelor aplicate, săptămâna precedentă, de către Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI) a CNA. Printre bunurile indisponibilizate se numără trei automobile, o construcţie locativă şi una nelocativă, un teren agricol şi altul pentru construcţii, dar şi bani în numerar. Potrivit raportului ARBI, unele dintre cele mai valoroase bunuri […] Post-ul Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale a aplicat sechestru pe trei automobile de lux în valoare de peste 4 mln. Lei apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.