Biroul pentru Reintegrare: Alte doze de vaccin anti-COVID-19 au fost donate regiunii transnistrene

Provincial, 12 aprilie 2021 15:50

Astăzi, reprezentanții de la Tiraspol, au preluat cele 120 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech din totalul celor 942 de doze ce au fost repartizate cu titlu gratuit localităților din stânga Nistrului și mun. Bender, dintre care 822 au fost ridicate în data de 06 aprilie curent, informează PROVINCIAL, cu referire la un comunicat de presă al […] Post-ul Biroul pentru Reintegrare: Alte doze de vaccin anti-COVID-19 au fost donate regiunii transnistrene apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 12 ore
16:50
Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a organizat astăzi o ședință de lucru, online, cu președinții de raioane și primarii din țară, pentru a-i informa despre situația curentă, la nivel național, în desfășurarea procesului de imunizare împotriva COVID-19. La ședință a participat Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, conducerea Ministerului Sănătății, a Agenției Naționale pentru Sănătate […] Post-ul Președinții de raioane și primarii, într-o ședință cu autoritățile centrale! apare prima dată în Provincial.
16:30
Primăria orașului Ialoveni informează că, reieșind din situația pandemică creată de raspăndirea virusului COVID-19, în perioada sarbatorilor „Paștele Blajinilor” în cimitirile din orașul Ialoveni se va permite pomenirea celor decedați în zilele de duminică și luni. Autoritățile menționează că în cimitire vor fi interzise mesele de pomenire. „Sănătatea trebuie să fie o prioritate pentru noi […] Post-ul Primăria Ialoveni: În cimitirile din oraș se va permite pomenirea celor decedați apare prima dată în Provincial.
16:10
În contextul situației epidemiologice prin COVID-19 la nivel național, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă populația să se abțină de a participa la serviciile divine de pomenire în cimitire (Paștele Blajinilor), deoarece riscul de infectare cu noul Coronavirus este unul iminent. Conform ultimei Hotărâri a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 29 aprilie […] Post-ul Îndemnul Ministerului Sănătății pentru cetățeni privind Paștele Blajinilor! apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
15:30
Cu ocazia sărbătorii „Hederlez”, guvernatorul autonomiei găgăuze,Irina Vlah a adresat un mesaj de felicitare: „Dragi locuitori ai Găgăuziei! În fiecare primăvară noi – poporul Găgăuziei – sărbătorim Hederlez. Sunt sigură că nu întâmplător Hederlez e sărbătorit anume primăvara. Primăvara este una din cele mai mari minuni, pe care Pământul o oferă oamenilor în fiecare an. […] Post-ul Locuitorii din UTA Gagauz-Yeri sărbătoresc „Hederlez” apare prima dată în Provincial.
15:10
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu va primi mâine, 7 mai, prima doză de vaccin AstraZeneca, împotriva COVID-19. Președintelui țării vaccinul îi va fi administrat la Policlinica de Stat.   Cristina Parfeni Post-ul Președintele Republicii Moldova mâine se va vaccina apare prima dată în Provincial.
14:50
Un nou grup de 17 producători de fructe, pomușoare și struguri din Republica Moldova au început instruirea privind implementarea cerințelor de siguranță a alimentului conform standardelor GLOBALG.A.P și GRASP. Instruirea este organizată de Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova în perioada de 5-7 mai, informează PROVINCIAL. Implementarea și certificarea GLOBALG.A.P. și GRASP confirmă că gospodăria […] Post-ul Un nou grup de producători de fructe, pomușoare și struguri vor implementa standardul GLOBALG.A.P. pentru a-și diversifica piețele de export apare prima dată în Provincial.
14:40
Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah a participat la Sfânta Liturghie în biserica Sfântul Gheorghe, din satul Beșalma, raionul Comrat, dedicată Hramului satului Beșalma, informează PROVINCIAL. Anul acesta se împlinesc 230 de ani de la formarea localității. Slujba bisericească a fost condusă de parohul bisericii, părintele Dumitrii. Bașcanul a felicitat locuitorii satului Beșalma cu Hramul satului și […] Post-ul Hramul satului Beșalma. Anul acesta se împlinesc 230 de ani de la formarea localității! apare prima dată în Provincial.
14:30
Mitropolitul Vladimir a adresat o scrisoare Primarului municipiului Chișinău cu privire la desfășurarea Paștilor Blajinilor în cimitire, informează PROVINCIAL. În adresare se menționează că, credicioșii au fost precauți și s-au conformat recomandărilor impuse de autorități privind respectarea normelor sanitare și igienice în perioada pandemică. Astfel, Mitropolitul solicită permiterea desfășurării Paștilor Blajinilor în cimitirele municipiului Chișinău. Doina […] Post-ul Scrisoarea adresată de Mitropolitul Vladimir către autoritățile municipiului Chișinău apare prima dată în Provincial.
14:10
Comisia Naţională de Examene a aprobat lista centrelor de bacalaureat, sesiunea 2021. Astfel, examenele vor avea loc în 93 de Centre de bacalaureat, dintre care 31 vor fi în mun. Chişinău.   Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe de lucru prezidată de ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării Lilia Pogolşa, la care au fost discutate […] Post-ul Comisia Naţională de Examene: În 17 raioane din țară a fost instituit câte un singur centru de bacalaureat apare prima dată în Provincial.
14:10
Consiliul Concurenței a desfășurat ședința consultativă cu participarea reprezentanților Primăriei municipiului Chișinău și a unei întreprinderi municipale, în cadrul căreia au fost discutate și clarificate mai multe prevederi al Regulamentului privind ajutorul de stat acordat beneficiarilor ce prestează servicii de interes economic general (SIEG), aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Concurenței nr. 11 din 30.08.2013 care […] Post-ul Primăria Chișinău – informată despre Regulamentul privind ajutorul de stat apare prima dată în Provincial.
13:40
Un tânăr de 28 de ani a fost reținut, fiind suspectat de răpirea unui automobil de pe teritoriul unei parcări din capitală. Acțiunile au fost întreprinse de ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului sec. Botanica din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Botanica. Polițiștii au […] Post-ul Un bărbat din capitală a rămas fără mașină. Automobilul a depistat în satul Ivancea din raionul Orhei apare prima dată în Provincial.
12:40
În atenția posesorilor de arme: angajații Inspectoratului de Poliție Hîncești anunță că întreprind razii de verificare în raion. În urma primelor controale la domiciliu, polițiștii au întocmit 6 procese contravenționale conform art.362 alin. 2 și alin. 3, precum și în baza art. 361 alin.1 Cod Contravențional al RM și 4 arme de foc au fost […] Post-ul În atenția posesorilor de arme din Hîncești! apare prima dată în Provincial.
12:00
Marin Ciobanu, Administratorul Zonei Economice Libere „Bălți” va candida la funcția de deputat. El se va regăsi pe lista Blocului electoral „Renato Usatîi” pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent, informează PROVINCIAL. Președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi a declarat că Marin Ciobanu este un profesionist și ei lucrează împreună deja de câteva luni. „Marin […] Post-ul Administratorul Zonei Economice Libere „Bălți” va candida la funcția de deputat apare prima dată în Provincial.
11:50
Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban susține că în ultimele două zile a crescut numărul persoanelor în Chișinău care doresc să se vaccineze, informează PROVINCIAL. Edilul spune că oamenii s-au mobilizat și vin la toate punctele de vaccinare și la Centrul municipal creat. „Doar în ultimele 2 zile, numărul solicitărilor zilnice pentru vaccinare a crescut de […] Post-ul Primarul mun.Chișinău spune că a crescut numărul celor care doresc să se vaccineze apare prima dată în Provincial.
11:40
Patru pescari amatori au fost surprinși, în această dimineață, cum scoteau din apele de frontieră două plase de monofilament. Ilegalitatea a fost consemnată de către angajații Sectorului Poliției de Frontieră Cuconeștii Noi. În această dimineața, pe la orele 05:30 patrula SPF Cuconeștii Noi care se afla în misiune de serviciu pe direcția Horodiște – Sărata […] Post-ul Patru pescari amatori au fost surprinși cum scoteau din apele de frontieră plasele de prins pește apare prima dată în Provincial.
11:20
Autoritățile raionului Orhei au decis că de Paștele Blajinilor accesul cetățenilor în cimitire se va permite trei zile consecutiv, cu respectarea strictă a măsurilor antiepidemice. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în ședința din 5 mai a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică (CESP) a raionului Orhei, la propunerea lui Dinu Țurcanu, președintele raionului, […] Post-ul Noile decizii ale Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a raionului Orhei! apare prima dată în Provincial.
10:50
Osemintele unui ostaş kazah, decedat în cel de-al Doilea Război Mondial pe teritoriul ţării noastre, au fost transmise Ambasadei Republicii Kazahstan la Chişinău. La Complexul Memorial “Eternitate” a avut loc o ceremonie militar-protocolară, la care a participat corpul diplomatic al ambasadei, reprezentanţi din cadrul Ministerului Apărării, Agenţiei pentru Știință și Memorie Militară, precum şi ai Asociaţiei […] Post-ul Osemintele unui ostaş kazah, descoperite în raionul Hânceşti, transmise Ambasadei Republicii Kazahstan la Chişinău apare prima dată în Provincial.
10:40
O biserică-memorial cu hramul „Ștefan cel Mare și Sfânt” va fi edificată la Ministerul Apărării. Despre aceasta comunică reprezentanții Mitropoliei Moldovei, informează PROVINCIAL. Ieri, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove a oficiat slujba de sfințire a locului pentru zidirea lăcaşului pe teritoriul Ministerului Apărării și instalarea unei cruci pe locul unde va fi înălţat altarul […] Post-ul O biserică-memorial va fi edificată pe teritoriul Ministerului Apărării din capitală apare prima dată în Provincial.
10:30
Autoritățile din Băcioi anunță că se permite desfășurarea activităților ce țin de organizarea întrunirilor cu caracter religios, în perioada sărbătorii de „Paștele Blajinilor” din data de 09 și 10 mai 2021, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție și prevenire al infecției COVID 19. În acest fel, se admit pe teritoriul cimitirelor din com. Băcioi, municipiul […] Post-ul În comuna Băcioi se vor permite organizarea întrunirilor cu caracter religios în perioada 9 și 10 mai apare prima dată în Provincial.
07:10
La IMSP Spitalul Raional Cahul a început vaccinarea personalului medical cu a doua doză a serului „AstraZeneca”, informează PROVINCIAL. „Vaccinul AstraZeneca-Oxford determină sistemul imun uman să producă anticorpi, care să acționeze împotriva virusului, asigurând astfel protecția împotriva COVID-19”, comunică reprezentanții Spitalului. Sursa mai spune că în jur de 80 de lucrători medicali au fost imunizați. […] Post-ul Spitalul Raional Cahul: A început vaccinarea personalului medical cu a doua doză a serului „AstraZeneca” apare prima dată în Provincial.
Ieri
16:40
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, anunță că România va dona țării noastre 100 mii doze de vaccin, informează PROVINCIAL. „Suntem profund recunoscători României pentru solidaritatea fără margini”, spune Maia Sandu. De asemenea, autoritățile de la Bucureşti au aprobat decizia de a oferi Republicii Moldova spre revânzare câte 200 mii de doze de vaccin pe lună. […] Post-ul România va dona țării noastre alte 100 mii doze de vaccin apare prima dată în Provincial.
16:20
Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, în ședința de astăzi, programul calendaristic pentru realizarea acţiunilor de organizare şi desfăşurare a alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021, informează PROVINCIAL. Documentul stabilește acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru organizarea scrutinului, termenele de realizare a acestora, precum și responsabilii de fiecare acțiune pornind de […] Post-ul Începe perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate apare prima dată în Provincial.
16:10
Reprezentanții fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din cadrul Consiliului Municipal Chișinău susține că din cauza indiferenței lui Ion Ceban riscăm să ne pomenim cu un nou Țânțăreni la Ghidighici. „Lângă localitatea Ghidighici a fost creată o gunoiște pentru deșeuri vegetale, unde de fapt sunt aruncate și alte tipuri de deșeuri, precum cele de construcții, […] Post-ul Declarație: Riscăm să ne pomenim cu un nou Țânțăreni la Ghidighici apare prima dată în Provincial.
15:50
Până în prezent, 490 de polițiști de frontieră au fost imunizați împotriva infecției de tip Covid-19, transmite PROVINCIAL. În continuare, procesul de vaccinare al angajaților Poliției de Frontieră are loc în cinci puncte medicale, dislocate în orașele Chișinău, Ungheni, Cahul, Edineț și Ștefan Vodă. Adminstrarea vaccinului anti Covid-19 este benevolă și gratuită, astfel că sunt […] Post-ul 490 polițiști de frontieră au fost imunizați apare prima dată în Provincial.
15:10
Reprezentanții Asociației Promo-LEX declară că astăzi, în jurul orei 09:20, la pretinsul post vamal din s. Lunga, raionul Dubăsari, teritoriu controlat de către administrația de facto de la Tiraspol, a fost reținut Valeriu Mițul împreună cu soția și sora acestuia. Valeriu Mițul este locuitor al satului Corjova, raionul Dubăsari, veteran al războiului de pe Nistru […] Post-ul Promo-LEX: Un locuitor al satului Corjova a fost reținut timp de o oră la pretinsul post vamal din s. Lunga apare prima dată în Provincial.
14:40
Astăzi, în jurul orei 11:00, polițiștii de patrulare din sudul țării aflați la menținerea ordinii și securității circulației rutiere, în localitatea Mihailovca, raionul Cimișlia au stopat o motocicletă condusă de un bărbat de 30 ani, care era în stare de ebrietate alcoolică, având o concentrație de alcool în aerul expirat de 0.52 mg/l. Bărbatul a […] Post-ul Raionul Cimișlia: Un motociclist se deplasa în stare de ebrietate avansată pe străzile unui sat apare prima dată în Provincial.
14:10
Biserica „Sfântului Mucenic Gheorghe” din localitatea Ciuciulea a găzduit cea de-a VII-a ediție a Festivalului raional al cântecului sacru pascal cu genericul „Sub lumina Învierii”. La eveniment au fost prezenți: conducerea raionului Glodeni, deputați, primari, consilieri raionali, preoți, agenți economici și locuitori ai satului Ciuciulea. Potrivit unui comunicat al Consiliului Raional Glodeni, în cadrul evenimentului […] Post-ul În raionul Glodeni a avut loc un festival al cântecului sacru pascal apare prima dată în Provincial.
13:10
Reprezentanții Direcției Situații Excepționale din municipiul Ungheni anunță că la 30 aprilie, pompierii au intervenit la lichidarea unui focar de ardere a vegetației uscate în apropierea iazului din sectorul Berești, care s-a extins pe o suprafață de 100 m.p. „Stimați ungheneni, arderea vegetaţiei uscate provoacă multe efecte negative solului, incluisv se distruge microfauna. Consecinţele sunt […] Post-ul Focar de ardere a vegetației uscate la Ungheni. Apelul autorităților apare prima dată în Provincial.
12:40
În timpul sărbăborilor pascale, la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au parvenit 6068 apeluri pentru acordarea primului ajutor medical la etapa de prespital, în perioada sărbătorilor pascale. Intervenția ambulanței a fost solicitată cel mai des pentru cetățenii cu urgențe cardiovasculare – 1120 persoane, urmate de urgențele neurologice – 888 pacienți și urgențele traumatologice […] Post-ul A doua zi după Paști, o femeie din Orhei a născut o fetiță acasă apare prima dată în Provincial.
12:10
Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud anunță despre convocarea în ședință extraordinară a Consiliului Regional pentru Dezvoltare (CRD) Sud.   În conformitate cu prevederile Legii nr. 438-ХVI din 28 decembrie 2006 privind dezvoltarea regională în Republica Moldova, Hotărârii Guvernului пr. 127 din 08.02.2008 cu privire la măsurile de realizare а Legii пr. 438-XVI din 28 decembrie 2006 […] Post-ul Consiliul Regional pentru Dezvoltare Sud se convoacă în ședință extraordinară apare prima dată în Provincial.
11:50
Până în prezent, 4% din populația Republicii Moldova a fost vaccinată împotriva COVID-19. Datele au fost prezentate de reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în cadrul unei conferințe de presă, informează PROVINCIAL. Potrivit Ministerului Sănătății, din data de 2 martie, țara noastră a recepționat un total de 684 970 de doze de vaccin anti-COVID-19. […] Post-ul Până în prezent, 4% din populația Republicii Moldova a fost vaccinată împotriva COVID-19 apare prima dată în Provincial.
11:40
Un bărbat din Cantemir a fost reținut, în aceasta dimineață, de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Acesta este bănuit că ar fi promis unui alt bărbat să-l ajute să obţină permisul de conducere, categoria B, transmite PROVINCIAL. Potrivit informației, acesta ar fi pretins de […] Post-ul Un bărbat din Cantemir – reținut de CNA. A pretins 800 euro pentru a perfecta actele de conducere apare prima dată în Provincial.
11:10
Șeful interimar al Poliției de Frontieră, însoțit de șefii Direcției Generale Control al Frontierei și Direcției management logistic și achiziții, au efectuat o vizită ad-hoc la Sectorul Poliției de Frontieră Valea Mare, subdiviziune aflată în construcție capitală. La fața locului, s-a urmărit procesul de reconstrucție a sediului, iar șeful de șantier a prezentat lucrul realizat […] Post-ul Inspecție inopinată la Sectorul Poliției de Frontieră Valea Mare apare prima dată în Provincial.
10:30
Cinci milioane de lei este cifra sechestrelor aplicate, săptămâna precedentă, de către Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI) a CNA. Printre bunurile indisponibilizate se numără trei automobile, o construcţie locativă şi una nelocativă, un teren agricol şi altul pentru construcţii, dar şi bani în numerar. Potrivit raportului ARBI, unele dintre cele mai valoroase bunuri […] Post-ul Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale a aplicat sechestru pe trei automobile de lux în valoare de peste 4 mln. Lei apare prima dată în Provincial.
10:10
În seara zilei de ieri, pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din raionul Hâncești au intervenit la lichidarea unui incendiu, care s-a produs într-o casă de locuit din localitatea Sărata-Galbenă. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 20:15. Potrivit informațiilor înregistrate, o casă a fost cuprinsă de flăcări. La fața locului, […] Post-ul Un bărbat din Hîncești și-a pierdut viața într-un incendiu apare prima dată în Provincial.
09:30
„Încasările Serviciului Vamal în primele 4 luni ale anului 2021 se ridică la peste 8 miliarde de lei, în creștere cu 20% față de încasările din aceeași perioadă a anului precedent. În pofida crizei provocate de pandemie, cifra încasărilor este în creștere cu cca 21% comparativ și cu anul 2019 (ianuarie-aprilie)”, se arată într-un comunicat al Serviciului Vamal, informează PROVINCIAL. […] Post-ul Serviciul Vamal raportează creșteri ale încasărilor apare prima dată în Provincial.
09:20
Administrația Națională a Penitenciarelor anunță că trei deținuți au evadat din Penitenciarul nr.10-Goian. Cei care dețin informații despre locul aflării deținuților sunt rugați să sune la numerele de telefon: 0 (22) 40-97-87, 0(22) 35-08-90; 078777450.    Doina Munteanu Post-ul Au evadat din Penitenciarul nr.10-Goian apare prima dată în Provincial.
07:10
Biroul de probațiune Nisporeni a încheiat un Acord de colaborare cu Inspectoratul de Poliție Nisporeni, acesta fiind elaborat în cadrul Campaniei de informare, prevenire și combatere a faptelor ce antentează la viața și sănătatea persoanei în sfera relațiilor familiale, având genericul „Familie fără violență”. „Scopul Acordului este edificarea și dezvoltarea unui parteneriat continuu și eficient […] Post-ul Inspectoratul de Poliție Nisporeni a semnat un Acord de colaborare apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:40
Pescuitul Scrumbiei de Dunăre (Alosa immaculata) este permis, începând cu data de 16 mai 2021, în cursul inferior al fluviului Nistru, în zona localității Palanca, raionul Ștefan-Vodă și până la barajul Centralei hidroelectrice Dubăsari, precum și pe brațul Turunciuc, informează PROVINCIAL. Deținătorii permiselor de pescuit au dreptul să pescuiască în perioada de prohibiție doar această […] Post-ul Pescuitul Scrumbiei de Dunăre – permis. Iată în ce condiții apare prima dată în Provincial.
15:40
Ministerul Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) inițiază procesul de elaborare a Raportului Național de Implementare a Prevederilor Convenției Aarhus, în contextul demarării celui de-al VI-lea ciclu de Raportare de către Părți a prevederilor Convenţiei privind accesul la informaţie, justiţie şi participarea publicului la adoptarea deciziilor în domeniul mediului, semnată 25 iunie 1998, în Danemarca. […] Post-ul MADRM invită autoritățile publice locale… apare prima dată în Provincial.
14:40
În săptămâna 26 – 30 aprilie 2021, au fost demarate două proceduri de control al averii în care sunt vizați un fost viceministru al Ministerului Afacerilor Interne și un vicedirector de spital raional. Alte nouă controale au fost pornite pentru a stabili posibile conflicte de interese admise de către un ex-director interimar al Societății pe Acțiuni „FEE Nord”, director al […] Post-ul Un primar din raionul Râșcani – verificat de ANI apare prima dată în Provincial.
14:10
Alte 27 de persoane sunt documentate pentru deținerea sau prezentarea Testelor PCR Covid-19 falsificate. Ilegalitățile au fost înregistrate pe parcursul săptămânii trecute, la trecerea frontierei de stat prin PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Criva și PTF Palanca. Ca exemplu, doar 12 teste falsificate au fost depistate la pasagerii rutei Polonia – Moldova, toți fiind cetățeni […] Post-ul 12 teste COVID-19 falsificate depistate la pasagerii rutei Polonia – Moldova apare prima dată în Provincial.
13:40
Polițiștii de patrulare, în perioada 1 – 3 mai, anunță că au documentat mii de abateri de la Regulamentul Circulației Rutiere, cea mai gravă încălcare fiind depășirea limitei de viteză – peste 860 de cazuri. Totodată, zeci de mașini din toată țara au fost trase pe dreapta de către angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică […] Post-ul Depistat pentru a 4-a oară în stare de ebrietate la volan. Cazul a avut loc pe strada Decebal din Ungheni apare prima dată în Provincial.
13:10
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) continuă măsurile de profilaxie în raioanele țării cu scopul evitării riscurilor de producere a cazurilor de deflagrații și incendii în urma exploatării necorespunzătoare a buteliilor cu gaz lichefiat și instalațiilor de utilizare a gazelor naturale. Astfel, în săptămâna precedentă, pompierii au desfășurat măsuri de prevenire în 1352 gospodării […] Post-ul Măsuri de profilaxie în raioanele țării apare prima dată în Provincial.
12:40
„Cu tristețe și profund regret am aflat trecerea în cele veșnice a domnului Ivan Ostaficiuc PRIMAR al or. Cupcini din raionul Edineț…”. Anunțul a fost făcut de primarul de Selemet, președinta Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova, Tatiana Badan. „Domnul Primar a fost unul din ce-i mai longevivi primar (8 mandate) din Republica Moldova, care […] Post-ul Cel mai vârstnic primar din Republica Moldova a decedat apare prima dată în Provincial.
12:30
În cadrul unui interviu acordat portalului www.curentul.md, Mihail Caraseni, director comercial, vicepreşedinte al holdingului „Trans Oil”, a vorbit despre situaţia actuală în domeniul producerii agricole şi industriei de prelucrare, despre premisele ce există, dar şi despre planurile holdingului îndreptate spre susţinerea fermierilor. C: Dle Caraseni, „Trans Oil” e implicat plenar în domeniul producerii agricole, dar […] Post-ul (INTERVIU) Mihail Caraseni: Producţia agricolă şi industria de prelucrare sunt baza dezvoltării prospere a Moldovei apare prima dată în Provincial.
12:10
„Franzeluța” S.A. a publicat o rețetă de tort, ușor de făcut, pe bază de cozonac, informează PROVINCIAL. „Dacă ți-a mai rămas cozonac de la Paște, transformă-l într-un tort delicios și usor de făcut! Taie felii groase de aproape un deget și îndepărtează coaja tare, să rămână numai miezul. Apoi, pregătește o cremă la alegere, ideal […] Post-ul „Franzeluța”: Dacă ți-a mai rămas cozonac de la Paște, transformă-l într-un tort delicios! apare prima dată în Provincial.
11:40
Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, declară că înainte de sărbători a fost remarcată o diminuare a numărului de persoane vaccinate. „Eu sper că oamenii au decis probabil să revină la vaccinări după sărbători”, a precizat edilul, informează PROVINCIAL. „Pe 30 aprilie și pe 1 mai au avut loc ședințe ale Comisiei Extraordinare de Sănătate Publica […] Post-ul Primarul mun.Chișinău: Specialiștii spun că, astăzi, vaccinurile sunt suficiente si pentru etapa I, și pentru etapa II apare prima dată în Provincial.
11:10
Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, astăzi, a anunțat despre înregistrarea unui bloc electoral la Comisia Electorală Centrală (CEC) în vederea participării la următorul scrutin – alegerile parlamentare anticipate, informează PROVINCIAL. „Ceva timp în urmă, Consiliile Național Politice ale „Partidului Nostru” și Partidului „Patria” au decis să fie creat un bloc electoral. Blocul electoral se va […] Post-ul Renato Usatîi a spus când și în ce circumstanțe își va suspenda calitatea de primar! apare prima dată în Provincial.
10:40
Președintele PDCM, Ion Chicu, care a publicat pe pagina sa de Facebook prioritățile partidului în domeniul dezvoltării economiei și consolidării finanțelor publice, a menționat că reducerea fenomenului economiei tenebre și eliminarea discriminării fiscale a agenților economici onești, sunt cruciale pentru asigurarea unei creșteri economice semnificative. Ion Chicu afirmă că facilitățile fiscale urmează a fi aplicate […] Post-ul Diminuarea în continuare a poverii fiscale, concomitent cu creșterea disciplinei fiscale – obiectivul PDCM apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.