DOC // PAS, la Curtea Constituțională, cere verificarea constituționalității hotărârii privind starea de urgență în Republica Moldova

SafeNews, 9 aprilie 2021 16:30

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco anunță că, acum câteva minute, a depus la Curtea Constituțională o sesizare cu privire la declararea neconstituționalității a stării de urgență în Republica Moldova. „Dincolo de faptul că starea aceasta este un fake neordinar, la adoptarea Hotărârii s-au încălcat mai multe prevederi. S-a încălcat procedura prescrisă de […] Articolul DOC // PAS, la Curtea Constituțională, cere verificarea constituționalității hotărârii privind starea de urgență în Republica Moldova apare prima dată în SafeNews.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de SafeNews

Acum 30 minute
13:30
Procuratura Generală l-a scos de sub urmărire penală pe fostul polițist Vladislav Corcodel, învinuit într-un dosar de luare de mită de 50.000 de euro pentru mușamalizarea unui dosar de contrabandă. Decizia vine după 4,5 ani de la intentarea dosarului. Procuratura a dispus scoaterea imobilelor de sub sechestru şi restituirea bunurilor, obiecte de preţ şi bijuterii […] Articolul ULTIMA ORĂ! Stoianoglo a scos de sub urmărire penală și pe fostul polițist Vladislav Corcodel, învinuit într-un dosar de luare de mită de 50.000 de euro: S-ar fi întâlnit personal cu acesta apare prima dată în SafeNews.
Acum 2 ore
12:10
Accesul în cimitirele din capitală va fi permis, începând de mâine. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei după ședința Comisiei Locale de Sănătate. Acesta a precizat că accesul va fi permis până la ora 17:00. „Se permite, începând cu ziua de mâine, accesul în toate cimitirele din municipiu, până la ora 17:00, cu portul […] Articolul ULTIMA ORĂ! Accesul în cimitirele din capitală, de Paștele Blajinilor, va fi permis apare prima dată în SafeNews.
Acum 4 ore
11:50
Acum 31 de ani se scria cea mai frumoasă pagină din istoria statului „Republica Moldova”. Ironia sorții constă în faptul că „cea mai frumoasă pagină” se consuma înainte ca statul respectiv să apară pe harta lumii. Mă refer, din câte ați înțeles, la „Podul de flori” din 1990: simbolul marei ratări care ne definește. În afară […] Articolul Vitalie Vovc: Săptămâna în care am aflat că Родина va fi în parlament apare prima dată în SafeNews.
11:40
Uriaşul val de infectări cu coronavirus înregistrat de India a lovit în plin industria internaţională de transport maritim care se bazează pe această ţară pentru navigatori, în condiţiile în care echipajele se îmbolnăvesc în masă, iar porturile interzic intrarea navelor, scrie Financial Times. Pe lângă Filipine şi China, India este una dintre cele mai importante […] Articolul Criza din India a lovit industria internaţională de transport maritim apare prima dată în SafeNews.
11:40
Au interzis accesul în cimitirele din Chișinău de Paștele Blajinilor, dar au permis organizarea marșului cu drapele bicolore, în centrul capitalei, cu ocazia zilei de 9 Mai. Responsabilii de la Primăria Chișinău susțin că 9 Mai este sărbătoare națională și, în pofida pandemiei, municipalitatea nu poate interveni cu restricții în acest sens, transmite SafeNews.md cu referire la Jurnal.md. […] Articolul Primăria a interzis accesul în cimitire, dar a permis marșul de 9 mai apare prima dată în SafeNews.
11:40
Studenții de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) vor susține examenele din sesiunea de vară în format online. O dispoziție în acest sens a fost semnată ieri, 7 aprilie, de rectorul universității, Igor Șarov. Motivul care a stat la baza acestei decizii este situația epidemiologică din țară, transmite SafeNews.md cu referire la Unimedia. Potrivi documentului, probele de […] Articolul DOC // Studenții de la USM vor susține examenele din sesiunea de vară online apare prima dată în SafeNews.
11:30
Preşedintele interimar al partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Igor Grosu, admite că pe liste ar putea fi incluşi, oamenii care nu sunt membri ai partidului. Potrivit Infotag, el a spus acest lucru în cadrul unei emisiuni de la postul TVR Moldova. „Nu excludem posibilitatea de a invita oameni din exterior, care să contribuie la „valoarea adăugată” şi […] Articolul PAS: Pe liste ar putea fi incluși oameni care nu sunt membri ai partidului apare prima dată în SafeNews.
11:30
Ambasadorul Uniunii Europene Peter Michalko consideră că sunt necesare alegeri parlamentare anticipate în Moldova, pentru a relua implementarea reformelor. Potrivit Infotag, el a spus acest lucru joi seară în cadrul unei emisiuni la postul ProTV-Chişinău. „Consider că la alegerile prezidenţiale de anul trecut, oamenii au trimis un semnal foarte puternic: sunt necesare reforme, sunt necesare transformări, […] Articolul Ambasadorul UE: Alegerile sunt necesare pentru implementarea reformelor apare prima dată în SafeNews.
11:20
În Transnistria, în prima zi de vaccinare cu serul rusesc Sputnik V au fost imunizate 525 de persoane. Campania de vaccinare din regiune a început pe 29 martie cu vaccinul AstraZeneca, iar cu Pfizer pe 7 aprilie, transmite SafeNews.md cu referire la Infotag. În total, 2 171 de persoane au fost imunizate cu AstraZeneca şi 918 cu Pfizer, […] Articolul Câte persoane din Transnistria s-au vaccinat anti-COVID cu Sputnik V apare prima dată în SafeNews.
Acum 6 ore
09:50
Cu 21 de ani în urmă, Vladimir Putin a devenit pentru prima oară președintele Federației Ruse. Mai întâi, președintele Boris Elțîn l-a numit prim-ministru, apoi, începând cu anul 2000, Putin a deținut două mandate de președinte, de câte patru ani fiecare, transmite SafeNews.md cu referire la Zdg.md. În 2008 a fost ales prim-ministru și a modificat Constituția, pentru […] Articolul Cum au fost influențate relațiile moldo-ruse cu Putin la putere în 21 de ani: ”Mereu dictate de Putin” apare prima dată în SafeNews.
09:30
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 21.964 de traversări, dintre care cele mai multe au fost efectuate de către moldoveni pe sensul de ieșire din țară. Astfel, potrivit informației oferite de către Poliția de Frontieră, în doar 24 de ore 10.759 de cetățeni au revenit […] Articolul Situația la frontieră: 46 de amenzi pentru nerespectarea regulilor COVID apare prima dată în SafeNews.
09:30
Venus din Taur face azi un careu tensionat la Jupiter din Vărsător, semn că zodiile Fixe (Taur, Leu, Scorpion, Vărsător) întâmpină astăzi neînţelegeri în relaţii. Trebuie să înveţe în cine să aibă încredere. Berbec   Dacă ţi-ai făcut planuri cu prieteni, există riscul ca acestea să nu se materializeze. Sau poate că propunerile lor de […] Articolul Horoscop 8 mai 2021: Zodii care riscă să fie dezamăgite apare prima dată în SafeNews.
09:20
Ziua Europei în anul 2021 marchează solidaritatea Echipei Europa pentru sănătate și pentru un viitor mai bun. Istoria ne demonstrează că omenirea depășește mai ușor orice provocare prin solidarizare, iar unitatea, respectarea drepturilor omului și guvernarea după principiile statutului de drept, piloni care stau la baza formării Uniunii Europene, ne permit să devenim mai puternici […] Articolul Michalko: Ziua Europei în 2021 marchează solidaritatea pentru sănătate apare prima dată în SafeNews.
09:20
Lotul de 100.800 doze de vaccin AstraZeneca, oferit cu titlul gratuit de România, a ajuns vineri, 7 mai, în Republica Moldova. Dozele de vaccin sunt destinate Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și face parte din rezerva Ministerului Sănătății României. Pentru a transporta dozele au fost utilizate două autospeciale de transport personal și victime multiple (ATPVM) […] Articolul FOTO // Lotul de 100.800 doze de vaccin anti-COVID donate de România a ajuns în R. Moldova apare prima dată în SafeNews.
09:20
După o dinamică descendentă din anul precedent, în trimestrul I 2021, rata anuală a inflației a reflectat începutul unei traiectorii ascendente, majorându-se de la 0,2 la sută în luna ianuarie 2021 până la 1,5 la sută în luna martie 2021. Totuși, aceasta a continuat să se plaseze sub limita inferioară a intervalului de variație de […] Articolul BNM: Rata anuală a inflației continuă să se plaseze sub limita de 5% apare prima dată în SafeNews.
09:10
Meteorologii prognozează pentru astăzi, 8 mai, ploi în toată țara și maxime de +17 grade Celsius pe timp de zi. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), vântul va sufla din nord, iar presiunea atmosferică va fi normală. În raioanele de nord, valorile termice vor arăta +8…+11 grade la noapte, și +12… +15 grade, ziua. În […] Articolul METEO: Ploile pun stăpânire pe întreg teritoriul Moldovei. Vezi ce temperaturi se vor înregistra apare prima dată în SafeNews.
09:00
În anul 2020 subsidiarele din Republica Moldova ale operatorului de transport al gazelor Transgaz din România, Eurotransgaz SRL și Vestmoldtransgaz SRL nu au desfășurat activitate de transport şi au generat doar pierderi. Potrivit raportului anual al Transgaz, activele înregistrate la finele anului 2020 de cele două subsidiare constituiau 390,6 milioane lei româneşti (circa 1,7 miliarde […] Articolul Transgaz a înregistrat pierderi de 42 milioane de lei din activitatea din Moldova apare prima dată în SafeNews.
08:00
Guvernul britanic a anunţat vineri relaxarea de la 17 mai a restricţiilor pentru călătoriile în străinătate, exceptând în special carantina pentru sosirile în Anglia din 12 ţări, între care Israel şi Portugalia, dar nu şi din Franţa, relatează AFP. În cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Transporturilor Grant Shapps a anunţat ridicarea interdicţiei de călătorie […] Articolul Anglia relaxează restricţiile privind călătoriile în străinătate apare prima dată în SafeNews.
Acum 8 ore
07:50
Organizația internațională pentru drepturile omului Amnesty International i-a atribuit din nou opozantului rus Alexei Navalny statutul de „prizonier de conștiință”, scrie Novaya Gazeta. „În timp ce reafirmăm statutul lui Navalny de prizonier de conștiință, nu susținem agenda sa politică, dar subliniem nevoia urgentă ca drepturile sale, inclusiv accesul la îngrijiri medicale independente, să fie recunoscute și […] Articolul Amnesty International i-a atribuit din nou lui Alexei Navalny statutul de „prizonier de conștiință” apare prima dată în SafeNews.
07:40
Toţi angajaţii din Arabia Saudită trebuie să fie vaccinaţi anti-Covid pentru a putea merge la muncă, au anunțat vineri, autoritățile. Măsura se referă atât la angajații din domeniul public, cât și la cei din sectorul privat. „Vaccinarea împotriva noului coronavirus va fi condiţia obligatorie pentru prezenţa fizică a tuturor angajaţilor şi lucrătorilor din toate sectoarele […] Articolul Decizie tranșantă în Arabia Saudită. Toți angajații trebuie să fie vaccinați anti-Covid pentru a putea merge la muncă apare prima dată în SafeNews.
07:30
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a actualizat astăzi, 7 mai, lista țărilor care impun restricții la intrarea sau tranzitarea țării pentru cetățenii Republicii Moldova. Astfel, România menține interdicția de intrare a cetățenilor străini cu o serie de excepții. Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de […] Articolul DOC // Alerte de călătorie pentru moldoveni. MAEIE a actualizat informațiile apare prima dată în SafeNews.
07:20
65% dintre români consideră că un vaccin anti-COVID este unica modalitate de a pune capăt pandemiei, iar jumătate dintre cei chestionați nu înțeleg de ce oamenii ezită să se vaccineze, relevă un sondaj Eurobarometru dat publicităţii vineri. Când se gândesc la vaccinarea împotriva COVID-19, românii apreciază în proporție de 67% că vaccinurile împotriva COVID-19 au fost dezvoltate, […] Articolul 65% dintre români spun că vaccinurile sunt singura modalitate de a depăși pandemia (Eurobarometru) apare prima dată în SafeNews.
07:10
Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat astăzi, 7 mai, lista partidelor politice cu drept de a participa la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Este vorba despre 53 de formațiuni politice. Potrivit CEC, în conformitate cu prevederile legislației electorale, dreptul de a desemna candidați pentru alegeri îl au partidele şi alte organizații social-politice înregistrate, în […] Articolul CEC: Peste 50 de partide politice vor putea participa la alegerile parlamentare anticipate apare prima dată în SafeNews.
07:00
Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a lansat o investigaţie privind un nou medicament pentru tratarea pacienţilor de COVID -19, relatează vineri dpa, citată de Agerpres. Rezultatele studiului pentru medicamentul sotrovimab vor fi evaluate sub procedura de revizuire accelerată, a anunţat EMA vineri. Medicamentul este produs de compania britanică GlaxoSmithKline împreună cu compania americană Vir Biotechnology. Potrivit EMA, […] Articolul Agenția Europeană pentru Medicamente analizează în procedură accelerată un nou tratament împotriva COVID-19 apare prima dată în SafeNews.
06:40
Pasiunea unor tineri chinezi pentru „cutiile misterioase” cu pisici și căței a dus săptămâna aceasta la o descoperire macabră. 160 de animale au fost găsite închise în colete, unele deja moarte prin asfixiere, informează AFP. Coletele au fost descoperite de voluntari de la adăpostul pentru animale Aizhijia în duba unei companii de logistică, ZTO, la […] Articolul Moda „coletelor-surpriză” din China a iscat un scandal uriaș, după ce 160 de pisoi și căței au fost găsiți morți sau în agonie în cutii apare prima dată în SafeNews.
06:30
Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurării Egalității îi recomandă Silviei Grigorieva, consilieră PSRM în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) să își ceară scuze publice, după ce într-o postare pe Facebook i-a numit pe români țigani. Denunțul în adresa Consiliului pe faptul instigării la ură pe criteriu de origine etnică a fost depus de activistul […] Articolul O consilieră PSRM în CMC, somată să aducă scuze publice după ce i-a numit pe români țigani apare prima dată în SafeNews.
06:20
Partidul Angelei Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta) a fost depășită de Partidul Verzilor în sondajele de opinie şi ar putea pierde postul de cancelar, informează publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung, citată de Mediafax. Formaţiunea ecologistă Alianţa 90 / Verzi, condusă de Annalena Baerbock, este creditată cu 26% din intenţiile de vot înaintea scrutinului parlamentar programat în septembrie […] Articolul Partidul Angelei Merkel a fost depășit de Partidul Verzilor în sondajele de opinie apare prima dată în SafeNews.
06:10
Procurorii din Comrat au finalizat investigațiile cazului care a șocat întreaga țară la începutul acestui an. Dosarul minorei de 12 ani violată de doi amici la o zi de naștere a fost transmis judecătorilor spre examinare. Amintim că totul a avut loc de Crăciun, în noaptea de 7 spre 8 ianuarie, în satul Chirsova. Victima […] Articolul Dosarul minorei de 12 ani violată de doi amici la o zi de naștere, trimis în judecată apare prima dată în SafeNews.
06:00
Ungaria pare să cadă în plasa Chinei. Proiectele de construcții și infrastructură promovate de Beijing în Europa de Est și Africa folosesc finanțare și muncitori chinezi, iar economia locală nu profită mai deloc de aceste investiții. Deși acesta este un fapt cunoscut, Budapesta nu ține cont. Guvernul ungar plănuiește că construiască la Budapesta un campus pentru […] Articolul VIDEO // Ungaria, calul troian al Chinei în Europa. Ultima investiție chineză la Budapesta ridică semne de întrebare apare prima dată în SafeNews.
Acum 12 ore
05:50
Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale (CEC) au aprobat vineri, 7 mai, Regulamentul privind particularitățile de desemnare și înregistrare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova. Dosarele pentru înregistrarea candidaților la funcția deputat, vor fi depuse la CEC, cel târziu cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor. În termen de 7 zile, acestea […] Articolul CEC a aprobat un regulament privind înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul din 11 iulie apare prima dată în SafeNews.
05:40
Administraţia Joseph Biden a exprimat disponibilitatea de a suspenda unele dintre sancţiunile impuse Iranului, dar Teheranul solicită mai multe facilităţi, afirmă negociatorul iranian pe tema Acordului nuclear, Abbas Araqchi, conform agenţiei Reuters. „Informaţiile pe care le-am primit de la partea americană sunt că tratează cu seriozitate revenirea în Acordul nuclear şi că până acum au declarat disponibilitatea […] Articolul Administraţia SUA ar vrea să suspende unele sancţiuni impuse Iranului, dar Teheranul cere mai mult apare prima dată în SafeNews.
05:30
Privatizare cu bucluc în Chișinău! Un teren de 15 mii de metri pătrați de pe teritoriul Parcului industrial „Tracom” este pe cale să fie privatizat, cu tot cu o construcție făcută pe jumătate. Rezidenții parcului sunt împotrivă, deoarece concursul a fost organizat cu abateri de la legislație. În opinia rezidenților, o problemă este și faptul […] Articolul Un teren de 15 mii de metri pătrați de pe teritoriul Tracom riscă să fie privatizat apare prima dată în SafeNews.
05:20
Vaccinul chinezesc anti-COVID-19 produs de Sinopharm a primit o autorizație de urgență, anunță Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Vaccinul, unul dintre cele două principale seruri chinezeşti cu care au fost deja imunizate sute de milioane de persoane din China şi din străinătate, devine primul vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de o ţară non-occidentală care a obţinut undă verde din […] Articolul OMS a acordat o autorizaţie de urgenţă pentru vaccinul chinezesc Sinopharm apare prima dată în SafeNews.
05:10
Sunt roşii, parfumate şi extrem de aromate. Vorbim despre căpşunile moldoveneşti care au împânzit pieţele şi sunt la mare căutare. Unul dintre producătorii autohtoni care cunoaşte secretele cultivării acestor fructe delicioase este şi Ion Bobeico din oraşul Criuleni. Bărbatul se ocupă cu plantarea căpşunilor de șapte ani şi spune că recolta de anul acesta va […] Articolul S-au copt primele căpșuni moldovenești. Cât costă un kilogram apare prima dată în SafeNews.
04:10
Pe lângă poliţistul Derek Chauvin, încă trei colegi ai acestuia au fost inculpați în dosarul decesului lui George Floyd, pentru „încălcarea drepturilor constituţionale”. Derek Chauvin a fost deja găsit vinovat şi îşi va primi verdictul pe 25 iunie. Pe 25 mai anul trecut, la Minneapolis, în timp ce-l reţinea pe Floyd pentru folosirea de bani […] Articolul Încă trei poliţişti au fost inculpaţi pentru moartea lui George Floyd apare prima dată în SafeNews.
03:50
Fostul deputat român Cristian Rizea, condamnat definitiv la aproape 5 ani de închisoare cu executare în România, eliberat recent de autorităţile moldoveneşti, a anunţat că intenţionează să se lanseze în politica din Republica Moldova. Cristian Rizea a declarat, pentru ProTV Chişinău, că are oferte de la două partide politice, care i-ar fi propus să fie pe […] Articolul Cristian Rizea renunţă la cetăţenia română şi se lansează în politica de la Chişinău: Vreau să distrug sistemul mafiot din Moldova apare prima dată în SafeNews.
03:30
Autritățile de la Chișinău anunță că regimul circulației nestingherite în și dinspre localitățile, amplasate în stânga Nistrului și mun. Bender, va fi prelungit până în data de 1 iunie. Acest lucru se datorează unei solicitări adițional remise prin canalul de dialog al oficiilor reprezentanților politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, informează responsabilii de […] Articolul Libera circulație peste Nistru va fi menținută până la sfârșitul lunii mai apare prima dată în SafeNews.
03:10
De la o zi la alta, statisticile oficiale adăugă sute de mii de cazuri noi de COVID în India. După un nou record, de 414 mii de infectări, India a depăşit pragul de 21 de milioane de cazuri. În timp ce oamenii mor zilnic cu miile, premierul Modi face presiuni pentru adoptarea unui buget de […] Articolul În mijlocul crizei sanitare, premierul Indiei vrea să-și renoveze reședința din banii statului apare prima dată în SafeNews.
02:50
Partidul Mișcarea Populară din Republica Moldova a decis să-l aleagă pe Octavian Țâcu președintele interimar al formațiunii politice. Despre acest lucru anunță PMP într-un comunicat de presă. Potrivit PMP, această numire întărește abordarea concretă, programatică, a proiectului de unire a celor doua țări. „La sediul Partidului Mișcarea Populară, a avut loc reuniunea Consiliul Executiv Național. În […] Articolul Țîcu este noul președinte interimar al PMP-RM. „Această numire întărește abordarea pragmatică a proiectului de unire a celor două țări” apare prima dată în SafeNews.
02:30
Vicepreședintele Parlamentului, deputatul Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Alexandru Slusari susține că în perioada următoare compania „Agrofloris Nord” ar urma să exporte 6000 de tone de grâu prin Portul Giurgiulești. Majoritatea acestei cantități de grâu ar fi fost scoasă din rezerva de stat a R. Moldova, transmite SafeNews.md cu referire la zdg.md. Compania ar fi solicitat […] Articolul Alexandru Slusari: „Compania Agrofloris Nord intenționează să exporte în perioada următoare 6000 de tone de grâu prin Portul Giurgiulești” apare prima dată în SafeNews.
02:10
Sala Palatului și Biblioteca Națională găzduiesc cel mai mare efort de imunizare de până acum: maratonul vaccinării din București, care a început vineri, 7 mai. În momentul deschiderii, sute de persoane stăteau la coadă pentru a se vaccina fără programare, cu vaccin produs de Pfizer, scrie Digi 24. Maratonul se va încheia luni, 10 mai, la […] Articolul România: Maratonul vaccinării la București a început. Sute de persoane stăteau la coadă la ora deschiderii apare prima dată în SafeNews.
Acum 24 ore
18:30
Penibil! Sfidător! O nouă mare rușine marca Stoianoglo! Este reacția jurnalistului Alexandru Cozer, cel care de fapt a și semnalat în premieră despre acele ilegalități. Mai mult decât atât, potrivit jurnalistului Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a decis să nu-l condamne pentru identitate falsă în primul rând pe Vaja și abia apoi pe Plahotniuc, li asta […] Articolul Jurnalist, despre CLASAREA dosarului dublelor identități în cazul lui Vlad Plahotniuc și Vaja Jhashi: ”O nouă mare rușine marca Stoianoglo” apare prima dată în SafeNews.
18:20
Alte 260 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 5 cazuri  sunt de import: 3-Italia, 1-Irlanda, 1-Franța. Numărul total de teste efectuate – 5.222, dintre care 1.335 – teste Rapid – Antigen. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 252.413. […] Articolul Alte 260 de cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore apare prima dată în SafeNews.
18:10
Cauza penală, inițiată de Procuratura Anticorupție la 29 octombrie 2019 pe faptul pretinselor acțiuni ilegale ale angajaților Agenției Servicii Publice la documentarea dublelor identități ale unor persoane, a fost clasată. Despre acest fapt anunță Procuratura Generală printr-un comunicat de presă.Potrivit informațiilor, în cursul urmăririi penale s-a stabilit că pașapoartele cetățenilor Republicii Moldova, emise pe numele […] Articolul ULTIMA ORĂ! Procuratura Anticorupție a clasat dosarul dublelor identități în cazul lui Vlad Plahotniuc și Vaja Jhashi apare prima dată în SafeNews.
16:30
Jurnalistul-investigator RISE Vladimir Thorik l-a găsit pe adevăratul titular al pașaportului de străinătate pe numele cetățeanului Moldovei Nicolae Popa, care ar fi putut fi folosit de presupusul ofițer al serviciului de informații militare al Rusiei (GRU) Aleksandr Mishkin (alias „Alexandr Petrov”) în timpul operațiunii de detonare a depozitelor militare din Cehia în 2014, transmite IPN […] Articolul RISE: Cine e moldoveanul cu pașaport falsificat pentru spionul din Rusia apare prima dată în SafeNews.
16:20
Articolul LIVE // Ședința Comisiei Electorale Centrale din 7 mai 2021 apare prima dată în SafeNews.
16:20
Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării s-au întrunit astăzi în ședință pentru a analiza posibilitatea lansării etapei a treia de imunizare împotriva COVID-19, informează Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă. În urma discuțiilor, membrii Comitetului au menționat necesitatea lansării graduale și organizate a noilor contigente pentru vaccinare, conform Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19. […] Articolul Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea graduală a etapei a treia de vaccinare apare prima dată în SafeNews.
15:30
Ex-deputatul român Cristian Rizea a primit cetățenia Republicii Moldova în 2017, fără acceptul președintelui țării și cu încălcarea legislației. Sunt declarațiile făcute de către fostul președinte Igor Dodon, actual lider al PSRM. Mai mult, potrivit acestuia, nu îl cunoaște și nici nu l-a văzut vreodată.  „Eu cred că cei care sunt condamnați în țara lor, […] Articolul Dodon despre Rizea și cazul Mykola Chaus: ” Nu-l cunosc și nici nu l-am văzut vreodată” apare prima dată în SafeNews.
15:20
Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, susține că alegerile parlamentare anticipate, anul acesta, sunt inevitabile și formațiunea sa este gata de ele. Însă, politicianul are dubii că se va reuși desfășurarea scrutinului pe 11 iulie și, potrivit lui, acest lucru rămâne de văzut. Chiar și așa, spune Igor Dodon, săptămâna viitoare vor merge să se înregistreze […] Articolul Igor Dodon are dubii că alegerile anticipate vor avea loc pe 11 iulie apare prima dată în SafeNews.
15:10
După ce deputatul Iurie Reniță, a anunțat că va prezenta dovezi ale mărturiilor depuse de către cetățenii Plahotniuc și Iaralov, în cazul înregistrărilor video în care Igor Dodon ar fi primit o pungă, în care se prezumă că ar fi fost bani, parlamentarul a decis să facă publice anumite documente. Reacția a venit după ce Procuratura […] Articolul ULTIMA ORĂ! DOC // După cum a promis, Iurie Reniță a publicat ACTE ce conțin MĂRTURIILE lui Plahotniuc și Iaralov, în legătură cu imaginile în care îi transmite un ”kuliok” pentru Dodon apare prima dată în SafeNews.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.