Comisie parlamentară de anchetă în privința dispariției judecătorului Ceaus: „Gațcan să fie președinte”

Cotidianul, 9 aprilie 2021 12:30

Parlamentul a constituit vineri o comisie de anchetă care să elucideze circumstanțele dispariției judecătorului ucrainean Mykola Ceaus, care ar fi fost răpit săptămâna trecută chiar din centrul capitalei. Comisia a fost constituită la inițiativa Partidului Socialiștilor și a fost susținută de majoritatea deputaților aflați la ședință. Președintele comisiei va fi Vasile Năstase de la Platforma […] Articolul Comisie parlamentară de anchetă în privința dispariției judecătorului Ceaus: „Gațcan să fie președinte” apare prima dată în Cotidianul.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Cotidianul

Acum 24 ore
17:40
Comisia Electorală Centrală a făcut publică vineri, 7 mai, lista partidelor și altor organizații social-politice ce au dreptul să participe la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. În conformitate cu prevederile legislației electorale, dreptul de a desemna candidați pentru alegeri îl au partidele şi alte organizații social-politice înregistrate, în modul determinat, până la stabilirea […] Articolul Lista partidelor care au dreptul să participe la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie apare prima dată în Cotidianul.
17:30
Reprezentanții Procuraturii Generale au anunțat vineri, 7 mai, că au clasat dosarul dublelor identități în cazul fostului lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, și a omului de afaceri Vaja Jhashi. „În cursul urmăririi penale s-a stabilit că pașapoartele cetățenilor Republicii Moldova, emise pe numele Novak Vladislav și Reznic Alexandr au fost confecționate […] Articolul Dosarul dublelor identități în cazul lui Plahotniuc și Jhashi, clasat. Explicația Procuraturii Generale apare prima dată în Cotidianul.
17:10
Proiectul de reparație capitală a clădirii Circului din Chișinău se află la etapa de finalizare. Valoarea estimativă a lucrărilor de reparație capitală a clădirii Circului din Chișinău a fost estimată la peste 9 milioane de euro. Până în prezent, la implementarea proiectului de reparație capitală a edificiului Circului din Chișinău s-a realizat raportul expertizei tehnice […] Articolul Lucrările ar putea costa peste 9 milioane de euro. Proiectul de reparație a Circului, pe ultima sută de metri apare prima dată în Cotidianul.
16:20
Fostul premier Ion Chicu îl critică pe vicepreședintele Parlamentului din partea Platformei DA, Alexandru Slusari, pentru faptul că a cerut revizuirea tarifelor la unele servicii prestate de Agenția Servicii Publice (ASP). Potrivit lui Chicu, decizia de a majora tarifele are menirea de a apăra banii publici de populism. Cu o reacție au venit și reprezentanții […] Articolul Replica lui Chicu și precizările ASP privind „tarifele la serviciile care s-au dublat sau chiar mai mult au crescut” apare prima dată în Cotidianul.
15:50
Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării s-au întrunit în ședință vineri, 7 mai, pentru a analiza posibilitatea lansării etapei a treia de imunizare împotriva COVID-19. „În urma discuțiilor, membrii Comitetului au menționat necesitatea lansării graduale și organizate a noilor contigente pentru vaccinare, conform Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19. Astfel, pe data de 11 […] Articolul COVID-19. Lansarea graduală a etapei trei de vaccinare în R. Moldova, aprobată de Comitetul Național de Coordonare a Imunizării apare prima dată în Cotidianul.
14:50
Alegătorii care vor să voteze la locul aflării lor în ziua scrutinului pot să-și deja declare noul loc de ședere, anunță vineri, 7 mai, Comisia Electorală Centrală. Pentru a putea vota la o altă secție de votare decât conform domiciliului sau reședinței valabile, alegătorul va depune o declarație de ședere la autoritatea administrației publice locale […] Articolul Cetățenii care vor să voteze la locul aflării lor în ziua alegerilor din 11 iulie pot să depună deja declarațiile apare prima dată în Cotidianul.
14:40
Președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, consideră că ar trebui efectuate unele modificări ale cadrului juridic în vigoare, mai exact, ar trebui extins mandatul judecătorilor constituționali de la șase ani la nouă, cu imposibilitatea de a deține un al doilea mandat. Opinia a fost exprimată în cadrul unui interviu acordat revistei franceze Lettre de l’Est. „În […] Articolul Domnica Manole: Mandatul judecătorilor de la Curtea Constituțională ar trebui extins, dar cu imposibilitatea de a deține un al doilea mandat (DOC) apare prima dată în Cotidianul.
14:30
Consiliera prezidențială pe probleme de Sănătate Ala Nemerenco solicită Ministerului Sănătății să permită vaccinarea liberă pentru toți cetățenii, în condițiile în care Republica Moldova dispune de suficiente seruri pentru a asigura cererea. Ea a precizat că astăzi mai vin încă 100 de mii de vaccinuri din donația românească, iar lunar Bucureștiul s-a angajat să acorde […] Articolul Nemerenco solicită Ministerului Sănătății să dea liber la vaccinare pentru toți cetățenii: Avem suficiente vaccinuri apare prima dată în Cotidianul.
13:30
Germania va permite ca vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca să fie administrat adulţilor de toate vârstele şi intenţionează să ofere adolescenţilor între 12 şi 18 ani un vaccin împotriva noului coronavirus până la sfârşitul lunii august, întrucât doreşte să îşi accelereze campania de vaccinare, a anunţat joi ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, citat […] Articolul Germania a decis că va administra vaccinul AstraZeneca tuturor adulților apare prima dată în Cotidianul.
12:50
Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) s-au vaccinat astăzi, 7 mai, împotriva COVID-19 cu prima doză de vaccin AstraZeneca. Declarațiile deputaților PAS, după ce s-au vaccinat împotriva COVID-19: „Vaccinarea, alături de respectarea în continuare a măsurilor de protecție, ne va ajuta să ieșim din pandemie. Sper că în zilele următoare Ministerul Sănătății va anunța etapa […] Articolul Deputații PAS s-au vaccinat împotriva COVID-19. Ce ser au ales (FOTO) apare prima dată în Cotidianul.
12:40
Un studiu efectuat în rândul personalului sanitar al Hospital Infantil Saint Jude (SUA) sugerează că vaccinarea împotriva COVID-19 se asociază şi unui număr mai mic de infecţii asimptomatice, potrivit unui studiu publicat joi în Journal of the American Medical Association, relatează EFE și Agerpres. Studiul a fost realizat pe baza vaccinului de la Pfizer, care […] Articolul (STUDIU) Cât de eficientă este vaccinarea anti COVID-19 în privința infecţiilor asimptomatice apare prima dată în Cotidianul.
12:30
Deputatul Iurie Reniță susține că fostul lider al Partidului Democrat (PDM), Vladimir Plahotniuc, și Serghei Iaralov – unul dintre consilierii acestuia, au depus autodenunțuri în dosarul „kuliok” – cazul înregistrărilor video în care Igor Dodon ar fi primit de Plahotniuc o pungă în care se prezuma că ar fi fost bani. Pe de altă parte, […] Articolul Cazul „kuliokul”. Procuratura Generală, despre autodenunțurile lui Plahotniuc și Iaralov, anunțate de Reniță apare prima dată în Cotidianul.
12:10
Ilan Șor, principalul figurant în dosarul privind devalizarea sistemului bancar din Republica Moldova, s-a plâns în cadrul unui mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, că autoritățile de la Chișinău nu s-au interesat de propunerea sa, de a întoarce prejudiciile, făcând în același timp un apel către președinta Maia Sandu. Șor acuză că „interesul […] Articolul Ilan Șor se plânge că autoritățile nu vor înapoi miliardul furat și face un apel către Maia Sandu apare prima dată în Cotidianul.
11:20
Liderul socialiștilor Igor Dodon insistă în continuare că are dubii că alegerile anticipate se vor desfășura la 11 iulie, el prognozând o nou explozie a pandemiei și chiar „mii de morți”. În opinia acestuia, vina pentru prognozele sale va fi purtată de șefa statului Maia Sandu și președinta Curții Constituționale Domnica Manole. „Rămân pe poziția […] Articolul Igor Dodon, iarăși cu prognoze sumbre: Vor fi proteste non-stop. Mii de oameni vor muri din cauza Maiei Sandu și a Domnicăi Manole apare prima dată în Cotidianul.
11:20
Președinta Maia Sandu s-a vaccinat împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca, vineri, 7 mai, la Policlinica de Stat. După imunizare, șefa statului a adus mulțumiri lucrătorilor medicali și a îndemnat cetățenii să se vaccineze. „Astăzi am primit prima doză de vaccin anti-Covid-19 AstraZeneca. Mă bucur că am această oportunitate, pentru că astfel îmi protejez sănătatea mea […] Articolul Maia Sandu, după ce s-a imunizat împotriva COVID-19: Mă bucur că am această oportunitate. Vă îndemn pe toți să vă vaccinați apare prima dată în Cotidianul.
10:50
O noua tranșă de 100.800 de doze de vaccin AstraZeneca împotriva COVID-19 este transportată în Republica Moldova, vineri, 7 mai. Ambasada României în Republica Moldova a anunțat că, în conformitate cu decizia Guvernului României, un lot de 100.800 doze de vaccin anti-COVID-19 AstraZeneca, donate R. Moldova, va sosi cu autocamioanele în vama Leușeni, astăzi, 7 […] Articolul Încă un lot de vaccinuri împotriva COVID-19, donat de România, ajunge azi la Chișinău apare prima dată în Cotidianul.
10:30
Moderna a anunţat joi că vaccinul său împotriva COVID-19 este 96% eficient la adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, conform rezultatelor iniţiale ale studiilor clinice, relatează AFP și Agerpres. Dintre cei 3.235 de participanţi la aceste studii din Statele Unite, două treimi au primit vaccinul, iar o treime au primit un placebo. […] Articolul (STUDIU) Cât de eficient este vaccinul Moderna în rândul adolescenților apare prima dată în Cotidianul.
10:30
Fostul deputat român Cristian Rizea susține că fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, i-a propus funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, înainte de alegerile parlamentare din februarie 2019. Lugian Rogac, avocatul lui Plahotniuc, a negat această informație. Fostul lider PDM le sugerează unor persoane să se remarce fără a-i folosi […] Articolul Rizea susține că Plahotniuc i-a propus să fie deputat în Parlamentul de la Chișinău. Reacția fostului lider PDM apare prima dată în Cotidianul.
10:00
Inspectoratul Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției (IGP) a anunțat că a fost reținut și cel de-al treilea deținut evadat din Penitenciarul Goian zilele trecute. Al treilea deținut a fost găsit într-o pădure din Țîpova. „Cei trei deținuți intenționau să treacă Nistrul, pentru a ajunge în regiunea transnistreană”, au precizat reprezentanții IGP. Cei […] Articolul A fost găsit al treilea deținut care a fugit din Peniteniciarul nr. 10 Goian. Unde se ascundea (VIDEO) apare prima dată în Cotidianul.
09:50
Peste 11 de doze de vaccin au fost administrate joi în Republica Moldova, un record zilnic de la demararea procesului de imunizare în țara noastră. Potrivit datelor Ministerului Sănătății, 11.344 de doze de vaccin anti-COVID s-au administrat joi. Dintre acestea 9.999 au reprezentat prima doză, iar 1.345 rapelul. În total, în Republica Moldova s-a ajuns […] Articolul Număr record de vaccinuri anti-COVID administrate joi în Republica Moldova; Câte și ce fel de reacții adverse s-au înregistrat apare prima dată în Cotidianul.
09:10
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, își administrează de la această oră prima doză de vaccin împotriva COVID-19. Ea se va imuniza cu serul AstraZeneca. Sandu a declarat că a decis să se imunizeze acum după anunțul României că mai mai dona un lot de 100 de mii de doze și după ce s-a asigurat că […] Articolul (VIDEO LIVE) Maia Sandu se vaccinează cu AstraZeneca apare prima dată în Cotidianul.
09:00
Liderul socialiștilor Igor Dodon l-a convins pe președintele PCRM Vladimir Voronin să se așeze la masa de negocieri cu el privind formarea unui bloc electoral prin trimiterea unei scrisori, a anunțat liderul PSRM. „PSRM a adresat o scrisoare oficială, semnată de mine, pe numele domnului Voronin, cu propunerea de a crea un bloc electoral! Țara […] Articolul Cum l-a convins Dodon pe Voronin să se așeze la masa de negocieri cu el; I-a trimis și o scrisoare apare prima dată în Cotidianul.
08:40
Două rapoarte ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) privind pandemia de COVID-19, care vor fi prezentate la viitoarea sa adunare generală, recunosc reacţia lentă a organizaţiei în primele luni ale crizei sanitare în ceea ce priveşte emiterea de recomandări şi adoptarea de măsuri, relatează EFE și Agerpres. Unul dintre elementele cheie ale lentorii OMS a […] Articolul OMS își recunoaște greșelile comise în primele luni ale pandemiei apare prima dată în Cotidianul.
08:30
Rusia a anunţat joi că a omologat versiunea ”Light” a vaccinului său anti-COVID-19 Sputnik V, noul ser fiind administrat într-o doză unică, faţă de două doze în cazul Sputnik V, şi va fi destinat în principal exportului, relatează AFP și Agerpres. Omologarea a fost anunţată în paralel de producătorul vaccinului, centrul Gamaleia, şi de vicepremierul […] Articolul Rusia a omologat vaccinul „Sputnik Light”; Care este diferența față de Sputnik V apare prima dată în Cotidianul.
08:20
Alegerile parlamentare anticipate ar putea să nu se desfășoare în anumite circumstanțe, dar acestea sunt mai mult la nivel teoretic, susține președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil. „Din punctul meu de vedere există acest risc de a fi demiși toți membrii CEC sau să-și depună singuri mandatele pentru a nu fi cvorumul necesar. Dar acesta […] Articolul Șeful CEC susține că există riscul ca alegerile anticipate să nu aibă loc; Care ar fi circumstanțele apare prima dată în Cotidianul.
08:00
Blocul electoral format de către comuniști și socialiști e tot mai aproape de a deveni realitate, după ce PCRM a anunțat joi, într-un comunicat de presă, că Vladimir Voronin și Oleg Reidman vor continua consultările cu PSRM privind formarea unui bloc electoralpentru alegerile parlamentare anticipate. „În cadrul consultărilor cu reprezentanții PSRM cu privire la crearea […] Articolul Voronin, gata de negocieri cu Dodon pentru formarea unui bloc electoral apare prima dată în Cotidianul.
Ieri
18:10
Cu prilejul Zilei Europei 2021, Delegația Uniunii Europene vă invită să marcăm împreună solidaritatea și valorile europene. Și în acest an publicul va avea acces la emisiuni, activități și informații utile prin intermediul platformelor online, TV și radio. Pe parcursul lunii mai, veți avea prilejul să aflați mai multe despre suportul acordat de către #EchipaEuropa, […] Articolul Ziua Europei 2021 (VIDEO) apare prima dată în Cotidianul.
18:00
Alte 333 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate joi, 6 mai, în Republica Moldova. Astfel, bilanțul în țara noastră a ajuns la 252.153 de persoane infectate cu coronavirus. Potrivit datelor din ultimele 24 de ore, au fost efectuate 4.474 de teste, dintre care 1.162 – teste Rapid – Antigen. Din numărul total […] Articolul Ultimele date în R. Moldova: Alte 333 de persoane au fost confirmate cu COVID-19, iar 20 de pacienți au decedat din cauza complicațiilor apare prima dată în Cotidianul.
17:30
Doi dintre deținuții evadați din Penitenciar au fost reținuți în preajma localității Buciușca din raionul Rezina. La moment sunt întreprinse măsuri pentru localizarea și reținerea și celui de-al treilea. Menționăm că, trei deținuț au evadat marți seara, 4 mai, din Penitenciarul nr. 10 Goian. Potrivit informațiilor publicate de angajații din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor […] Articolul Doi dintre deținuții care au evadat din Penitenciarul Goian au fost reținuți apare prima dată în Cotidianul.
16:50
Tarifele la serviciile prestate de Agenția Servicii Publice (ASP) urmează să crească treptat, dublu sau chiar de mai multe ori. Se întâmplă în urma unor modificări, aprobate la ultima ședință a fostului Guvern Chicu. Atenționarea a fost făcută de către vicepreședintele Parlamentului din partea Platformei DA, Alexandru Slusari. Astfel, într-o interpelare adresată Executivului și Agenției […] Articolul „Unele tarife s-au dublat sau chiar mai mult au crescut”. Slusari solicită revizuirea tarifelor pentru serviciile prestate de ASP apare prima dată în Cotidianul.
16:00
La ai săi 73 de ani, Parascovia Rusu din satul Revaca, municipiul Chișinău, se trezește dis-de-dimineață și se apucă de grădinărit. Împreună cu soțul său, își cultivă propriile legume și fructe. Astfel, reușesc să mai reducă din cheltuielile pentru întreținere. Femeia a activat timp de 40 de ani în cadrul întreprinderii municipale „Apă-Canal Chișinău”, dar […] Articolul VIDEO. „Vindeam florile din grădină, pentru a câștiga un ban”. Află istoria mătușei Parascovia, care își crește nepoții apare prima dată în Cotidianul.
15:50
Comisia Naţională de Examene a aprobat lista centrelor de bacalaureat, sesiunea 2021. Astfel, examenele vor avea loc în 93 de Centre de bacalaureat, dintre care 31 vor fi în municipiul Chişinău. Anunțul a fost făcut joi, 6 mai, de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Reprezentanții Ministerului Educației au menționat că reieşind din numărul total de […] Articolul Ministerul Educației a aprobat lista centrelor de bacalaureat pentru sesiunea 2021 apare prima dată în Cotidianul.
15:20
Membrii Partidului Unității Naționale (PUN) au anunțat joi, 6 mai, că au solicitat demisia judecătorului Vladimir Țurcanu de la Curtea Constituțională. Aceștia au sesizat Autoritatea Națională de Integritate (ANI). „Judecătorului Curții Constituționale Vladimir Țurcan trebuie să-i fie ridicată imunitatea și să fie demis din funcție. Într-un stat de drept este inadmisibilă situația ca un judecător […] Articolul PUN sesizează ANI: Cerem demisia judecătorului Vladimir Țurcanu de la Curtea Constituțională apare prima dată în Cotidianul.
14:00
Compania americană de biotehnologie Moderna a anunţat miercuri o serie de prime rezultate pozitive furnizate de testele ce au vizat atât o versiune modificată a vaccinului său anti-COVID-19 dezvoltat special împotriva variantei sud-africane, cât şi studierea efectului generat de administrarea celei de-a treia doze a serului iniţial, informează AFP și Agerpres. „Suntem încurajaţi de aceste […] Articolul (STUDIU) Ce arată primele rezultate ale testelor realizate de Moderna privind a treia doză a vaccinului său apare prima dată în Cotidianul.
13:30
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a reafirmat joi, la Kiev, sprijinul Washingtonului faţă de Ucraina, aflată de şapte ani într-un război cu separatiştii proruşi şi într-un context de nouă intensificare a tensiunilor cu Rusia, transmit AFP și Agerpres. ‘Mă aflu aici dintr-un motiv foarte simplu, acela de a reafirma cu putere, în numele […] Articolul Secretarul de stat al SUA, în vizită la Kiev: Mesaje ferme de susținere apare prima dată în Cotidianul.
13:20
Directoarea întreprinderii municipale „Combinatul Servicii Funerare”, Ludmila Boțan, a venit cu mai multe precizări, după ce Mitropolitul Vladimir i-a adresat o scrisoare primarului general al Capitalei, Ion Ceban, prin care solicită autorităților municipale să fie permisă organizarea Paștelui Blajinilor în cimitirele din municipiul Chișinău. „În situația pandemică din Republica Moldova, organizarea și desfășurarea sărbătorii Paștele […] Articolul „Pericol major”. Directoarea „Combinatului Servicii Funerare”, despre solicitarea Mitropoliei privind desfășurarea Paștelui Blajinilor apare prima dată în Cotidianul.
13:00
Vaccinul Pfizer este eficient într-un procent de peste 95% împotriva maladiei COVID-19, însă nivelul eficacităţii sale scade semnificativ atunci când o persoană primeşte doar una dintre cele două doze ale sale, potrivit unei cercetări ştiinţifice din Israel, considerată cel mai mare studiu realizat vreodată în condiţii reale, informează AFP și Agerpres. Publicat în revista medicală […] Articolul Concluziile celui mai mare studiu realizat în condiţii reale privind eficacitatea vaccinului Pfizer apare prima dată în Cotidianul.
12:30
Procuratura Generală a anunțat joi, 6 martie, că a luat act de declarațiile făcute în cadrul unei emisiuni televizate de către fostul deputat român Cristian Rizea, potrivit căruia, fostul deputat Ion Butmalai, dar și oamenii de afaceri Iurie Luncașu și Saro Salemi ar fi fost asasinați. „Având în vedere faptul că dosarele penale în cazul […] Articolul Rizea, citat la Procuratura Generală pentru audieri în cazul deceselor lui Butmalai, Luncașu și Salemi apare prima dată în Cotidianul.
12:10
Fostul premier al României, Victor Ponta, ar fi încercat să-l convingă pe președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, să-i acorde protecție oligarhului Vladimir Plahotniuc, susține fostul deputat român Cristian Rizea. Rizea, care a fost ani la rândul un apropiat al lui Plahotniuc și Ponta, a declarat miercuri, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal TV, că […] Articolul Rizea: Ponta a încercat să-l convingă pe Erdogan să-l ajute pe Plahotniuc apare prima dată în Cotidianul.
12:00
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, își va administra vineri, 7 mai, prima doză de vaccin împotriva COVID-19. Șefa statului se va imuniza cu vaccinul anti-coronavirus AstraZeneca. „Maia Sandu își va administra mâine, 7 mai, prima doză de vaccin AstraZeneca, împotriva Covid-19”, au anunțat reprezentanții Președinției. Potrivit Președinției, Maia Sandu va primi vaccinul la sediul Policlinicii […] Articolul Maia Sandu a anunțat când se va imuniza împotriva COVID-19. Ce ser a ales apare prima dată în Cotidianul.
11:50
Principalul expert epidemiologic al guvernului american, Anthony Fauci, a declarat miercuri că vaccinurile împotriva COVID-19 oferă o protecţie mai mare decât imunizarea naturală, relatează EFE și Agerpres. Acesta este motivul pentru care Anthony Fauci a lansat un apel şi i-a îndemnat pe oamenii din lumea întreagă să se vaccineze împotriva maladiei COVID-19, deoarece serurile dezvoltate […] Articolul Epidemiologul-șef al SUA: Vaccinurile Pfizer și Moderna produc de 10 ori mai mulți anticorpi decât imunizarea naturală apare prima dată în Cotidianul.
11:50
Liderul Partidului Democrat (PDM), Pavel Filip, regretă plecarea consilierului municipal Veaceslav Nedelea, fost deputat, care a anunțat că părăsește formațiunea. Filip a declarat pentru COTIDIANUL că membrii PDM speră că Nedelea va reveni în echipă. „Regretăm plecarea colegului nostru Veaceslav Nedelea, care a fost un membru activ și dedicat. Sperăm că va ști să lase […] Articolul Reacția lui Filip, după plecarea lui Nedelea din PDM: Sperăm că va reveni în echipă apare prima dată în Cotidianul.
11:10
O companie de investiții aparținând lui Bill Gates i-a transferat acțiuni de pe peste 1,8 miliarde de dolari Melindei Gates imediat după anunțul divorțului celor doi, scrie Bloomberg, citat de Digi24. Separarea cuplului este văzută ca una dintre cele mai scumpe din lume, după divorțul de acum câțiva ani dintre Jeff Bezos, fondatorul Amazon, și […] Articolul Melinda Gates a primit 1,8 miliarde de dolari la o zi după divorț. În ce a investit banii fostul ei soț apare prima dată în Cotidianul.
10:50
Cele mai puternice economii ale lumii s-au pus de acord să susţină planurile pentru emiterea de aşa-numite paşapoarte de vaccinare în încercarea de a scoate industria de travel şi turism din declinul provocat de pandemie, scrie Bloomberg, citată de zf.ro. Miniştrii turismului din ţările G20 şi-au declarat susţinerea pentru noile certificate, subliniind că re­luarea activităţii […] Articolul Cele mai mari economii ale lumii mizează pe paşapoarte de vaccinare pentru salvarea turismului; Cum vor funcționa apare prima dată în Cotidianul.
10:30
A crescut numărul persoanelor în Chișinău care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19. Astfel, la primele ore ale dimineții, cetățenii au format cozi la centrele de vaccinare din Capitală. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, într-un mesaj pe Facebook, menționând că la necesitate, vom fi activate centre de vaccinare suplimentare. Edilul susține […] Articolul Ceban: „La mai multe centre de vaccinare din Capitală s-au format cozi”. Ar putea activa centre suplimentare apare prima dată în Cotidianul.
10:10
În spatele morții controversatului om de afaceri Iurie Luncașu, un fost apropiat al lui Vladimir Plahotniuc, ar sta oligarhul fugar, așa cum au anunțat autoritățile, acuză fostul deputat român Cristian Rizea. Rizea, care îi acuză pe Vladimir Plahotniuc și Igor Dodon că ar sta în spatele problemelor sale cu justiția, a lansat acuzații dure la […] Articolul (VIDEO) Rizea acuză că în spatele morții lui Luncașu ar sta Plahotniuc: Îi transmit că eu nu vreau să mă sinucid apare prima dată în Cotidianul.
10:00
Președinta Maia Sandu a anunțat că Legea cu privire la plafonarea prețurilor la produsele petroliere a fost promulgată miercuri, 5 mai. În urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate din 26 februarie 2021, șefa statului a recomandat Parlamentului modificarea cadrului legal pentru plafonarea prețurilor. Maia Sandu a argumentat că necesitatea de a plafona prețurile la produsele […] Articolul Maia Sandu a promulgat legea cu privire la plafonarea prețurilor la produsele petroliere apare prima dată în Cotidianul.
09:40
Ministerul canadian al Sănătăţii a anunţat miercuri că a autorizat utilizarea vaccinului anti-COVID19 produs de Pfizer-BioNTech pentru adolescenţii începând cu vârsta de 12 ani, Canada devenind astfel prima ţară care aprobă vaccinul pentru această grupă de vârstă, relatează AFP și Agerpres. Health Canada a concluzionat că vaccinul este „sigur şi eficient” pentru prevenirea COVID-19 la […] Articolul Prima țară din lume care aprobă un vaccin anti-COVID pentru copiii mai mari de 12 ani apare prima dată în Cotidianul.
09:40
Mitropolitul Vladimir i-a adresat o scrisoare primarului general al Capitalei, Ion Ceban, prin care solicită autorităților municipale să fie permisă organizarea Paștelui Blajinilor în cimitirele din municipiul Chișinău. „Intervenim cu rugămintea de a permite desfășurarea Paștilor Blajinilor în cimitirile municipiului Chișinău”, se menționează în documentul semnat de Mitropolitul Vladimir. Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove […] Articolul Mitropolitul Vladimir cere autorităților municipale să fie permisă desfășurarea Paștelui Blajinilor în cimitire apare prima dată în Cotidianul.
09:30
Chelsea s-a calificat meritat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Real Madrid cu scorul de 2-0 (1-0), miercuri seara, la Londra, în manşa secundă a semifinalelor. După 1-1 la Madrid, londonezii au câştigat pe teren propriu prin golurile înscrise de Timo Werner (28) şi Mason Mount (85). Finala programată pe […] Articolul (VIDEO) Chelsea, în finala Ligii Campionilor după o prestație excepțională cu Real Madrid apare prima dată în Cotidianul.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.