Alte 1428 de persoane infectate și 39 persoane decedate. Raionul Soroca: 24 persoane infectate și un deces.

Observatorul de Nord, 8 aprilie 2021 21:40

  După efectuarea a 6679 de teste, alte 1428 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.  Bilanțul cazurilor de COVID-19  a ajuns la 239146.   Din numărul total de cazuri, 20 sunt lucrători medicali:  4-medici, 7-asistenți medicali, 9-personal auxiliar. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 3693 […] Post-ul Alte 1428 de persoane infectate și 39 persoane decedate. Raionul Soroca: 24 persoane infectate și un deces. apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 10 minute
08:40
   Banca Națională a Moldovei anunță că astăzi, 14 aprilie, euro se depreciază  cu 4 bani, iar dolarul rămâne stabil, în raport cu leul moldovenesc.    Astfel, astăzi un dolar american echivalează cu 17,89 lei, un euro – cu 21,27 lei, o hrivnă ucraineană – cu 63 de bani, un leu românesc – cu 4 […] Post-ul Euro pierde 4 bani, în raport cu leul moldovenesc. apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 30 minute
08:20
Astăzi, după cum promit meteorologii, în raioanele de nord, vom avea vreme mai posomorâtă decât ieri, deși ploile ar putea să vină mâine. În termometre vom avea +14 grade Celsius, maximum.  Noaptea vor fi +2..+5 grade la nord, +3..+6 grade se așteaptă în centru, iar la sud termometrele vor indica între +4 și +7 grade […] Post-ul În raioanele de nord, astăzi temperaturile scad, iar ploile sunt așteptate mâine. apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
18:50
Pandemia de COVID-19 a influențat negativ viața tuturor, inclusiv și viața școlilor. Am fost supuși unor provocări fără precedent, izolare și distanțare socială, lipsa tehnologiilor informaționale pentru organizarea lecțiilor la distanță. Deși în ultima perioadă, școlile au beneficiat de dotări semnificative cu tehnică de calcul, acestea nu sunt suficiente. Cu regret, mai bine de 400 […] Post-ul Direcția Învățământ Soroca a inițiat Campania ”Conectați la Educație” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:40
După efectuarea a 4352 de teste, au fost confirmate  544 cazuri noi de infectare, iar bilanțul general al cazurilor de COVID-19 a ajuns la 242 364.  Din numărul total de cazuri depistate astăzi,  9 sunt lucrători medicali: asistenți medicali – 5, personal auxiliar – 4. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești sunt internați 3345 de […] Post-ul 19 soroceni au fost confirmați cu COVID-19, iar un bărbat de 60 ani a decedat. apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:40
Guvernul de la București a decis să prelungească Starea de alertă cu încă 30 de zile. În acest sens, autoritățile române au actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, în care este inclusă și R. Moldova.  Astfel, Ambasada României în Republica Moldova a venit cu unele precizări privind traversarea frontierei române în cazul unor cetățeni: […] Post-ul România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. RM se regăsește printre ele. apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
   În perioada 15 aprilie – 18 iunie 2021, se va desfășura cel de-al VII-lea Apel de depunere a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans pentru proiecte start-up în domeniul agroindustrial.    În acest context, subvențiile în avans, sunt acordate doar în baza proiectelor investiționale depuse de producătorii agricoli, ce vor iniția o activitate […] Post-ul   În perioada 15 aprilie – 18 iunie 2021, se va desfășura cel de-al VII-lea Apel de depunere a cererilor de solicitare a subvențiilor în domeniul agroindustrial are a subvențiilor în avans pentru proiecte start-up în domeniul agroindustrial. apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
    Un monument istorico-arhitectural, pe teritoriul satului Cosăuţi, este şi Casa de cultură. Clădirea Băncii Agrare ,,Albina” din Cosăuţi a fost construită în anii 1908-1911 pe mijloacele băneşti a boierului Tito Mihalovschi, din iniţiativa lui Gavril Gusev, care a activat între anii 1911-1915.    Piatra a fost adusă de la Cariera Cosăuți. Cei care […] Post-ul Fosta Bancă Agrară „Albina”, actuala Casă de Cultură din Cosăuți – un monument istoric și arhitectural apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
Un grup de soroceni s-au mobilizat să o ajute pe Ina Zabrian Vlaicu, o femeie de 41 ani din municipiul Soroca. Aceasta este mamă a doi copii, dintre care unul de doar un an. Femeia are nevoie urgent de transplant al ambilor rinichi. Intervenția chirurgicală poate fi efectuată în afara Republicii Moldova, iar suma necesară […] Post-ul Oamenii buni sunt îndemnați să o ajute pe soroceanca Ina Zabrian Vlaicu apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
Agenția Națională pentru Sănătate Publică a distribuit astăzi lotul de vaccin împotriva COVID-19 „Pfizer/BioNTech”, în cantitate de 12.282 doze, tuturor Centrelor de vaccinare, pentru administrarea dozei II, comunică MOLDPRES. Potrivit datelor ANSP, începând de astăzi, conducătorii instituțiilor medico-sanitare vor asigura vaccinarea contingentelor, imunizate cu prima doză, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, pentru lucrătorii […] Post-ul Sorocenii care s-au vaccinat cu Pfizer/BioNTech” vor fi chemați la rapel. apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
    După cum ne promit meteorologii, de Paști ploile și temperaturile oscilante vor lăsa loc soarelui și temperaturilor generoase. Ba mai mult, în toate raioanele Republicii Moldova vom avea temperaturi normale pentru această perioadă sau chiar peste normă.     Post-ul Veste bună de la meteorologi: de Paști vom avea vreme frumoasă! apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
08:30
   Dacă celelalte valute se mențin pe poziții, astăzi dolarul american mai pierde 4 bani, în raport cu leul moldovenesc. Astfel, marți, 13 aprilie, un dolar american este cotat cu 17,89 lei, un euro – cu 21,31 lei, o hrivnă ucraineană – cu 64 de bani, un leu românesc – cu 4,33 lei moldovenești, iar […] Post-ul Dolarul, încă minus 4 bani, în raport cu leul moldovenesc apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
   Dacă astăzi vom avea și până la +18 grade Celsius și fără precipitații, mâine vor fi doar +12 grade și cer noros. În data de 14 aprilie sunt prognozate ploi de scurtă durată.   Post-ul Astăzi vom avea +18 grade Celsius, dar de mâine se răcește simțitor apare prima dată în Observatorul de Nord.
12 aprilie 2021
20:00
  După efectuarea a 3.330 de teste, alte 603 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, inclusiv 15 cazuri în raionul Soroca. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 241.820. Menționăm că în prezent sunt 12.589 de cazuri active în R. Moldova. Alţi 21 de moldoveni au fost […] Post-ul În raionul Soroca au fost depistate încă 15 persoane infectate cu COVID – 19 apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:30
Haryana este un stat  din nordul Indiei care combină în mod uimitor antichitatea cu abundența. Sectorul agriculturii și cel al manufacturii din Haryana au susținut creșterea economică a Indiei încă din anii 1970. A fost elaborat un plan cu 372 de puncte pentru reformarea business-ului cu scopul de a spori noile investiții. Cel mai mare […] Post-ul Descoperiți India! Oportunități economice în Haryana. apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:30
La începutul lunii aprilie, mai multe portaluri din R. Moldova și România au publicat articole în care anunțau că doi cercetători germani ar fi descoperit că „măștile de protecție sunt deșeuri periculoase” și un „cocktail otrăvitor”, care provoacă senzații de arsură la nivelul ochilor, nasului și gâtului, tuse, dar și stări de vomă. Informația a […] Post-ul FALS: Măștile de protecție sunt toxice apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:40
STOP FALS De la începutul pandemiei de COVID-19, unii promotori ai teoriilor conspirației afirmă că toate decesele în R. Moldova sunt trecute în statisticile oficiale ca fiind cauzate de noul coronavirus, iar pandemia este una artificială. În realitate, în anul 2020 în R. Moldova au fost înregistrate, în total, 40466 de decese, cu circa 3700 […] Post-ul FALS: Oamenii mor de alte boli, iar în statistică se indică cauza decesului COVID-19 apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
Spitalul de Ftiziopneumologie și spitalul Gheorghe Paladi din Chișinău vor fi scoase în timpul apropiat din circuitul COVID-19 și vor reveni la pofilele lor de bază. Anunțul a fost făcut astăzi de către edilul capitalei, Ion Ceban, la ședința serviciilor municipale, comunică MOLDPRES. Potrivit surse citate, în săptămâna curentă vor fi închise secțiile cu circa […] Post-ul Argumente că viața revine la normalitate: două spitale din Chișinău vor fi scoase din circuitul COVID-19. apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
Conform unui comunicat emis de Serviciul de presă al primăriei municipiului Soroca, membrii grupului de lucru responsabil de elaborarea Programului Operațional Regional (POR) Nord s-au întrunit  în cadrul unei sesiuni online, pentru a contribui la definitivarea primei variante a celui mai important document strategic ce va fi implementat în Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN), în […] Post-ul Membrii Grupului de lucru, responsabil de elaborarea POR, s-a întrunit într-o sesiune online. apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
Comunicat de presă Clubul Campionilor Locali a fost constituit în cadrul Programului „Comunitatea Mea”, iar din acest club face parte și munipiul Soroca.    Primarul Lilia Pilipețchi a participat la o ședință, online, unde reprezentanții Programului „Comunitatea Mea” au efectuat un sondaj al autoritățile publice locale, membri ai Clubului, pentru a vedea care sunt cele […] Post-ul Municipiul Soroca – membru al Clubului Campionilor Locali… apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
   După cum afirmă Ministerul sănătății, numărul infectărilor cu COVID-19, în săptămâna 5-11 septembrie, a scăzut simțitor în comparație cu săptămâna trecută: 6130 de cazuri față de 8.500 cazuri de infectare. Pe de altă parte, și numărul deceselor a scăzut la fel de semnificativ, de la 309 decese la 252 de decese.     Post-ul COVID-19 bate în retragere!? apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
  Dacă la începutul pandemiei în lume erau înregistrați 2095 de miliardari, după un an numărul acestora a atins cota 2755, iar 493 de persoane pentru prima dată au intrat în numărul miliardarilor.  După cum afirmă revista Forbes, acesta este un număr record de miliardari, anteriorul fiind înregistrat în anul 2915, cu + 290 de […] Post-ul Pandemia a dat „naștere” la 493 de miliardari! apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
08:40
   Luni, 12 aprilie, dolarul scade, în comparație cu leul moldovenesc, cu 4 bani, iar euro – cu un ban. Astfel, un dolar american este cotat cu 17,93 lei, un euro – cu 21,31 lei, o hrivnă ucraineană – cu 64,26 bani, un leu românesc – cu 4,33 lei moldovenești, o rublă rusească – cu 23,22 bani.   Post-ul Deja tradițional, la începutul săptămânii leul moldovenesc câștigă teren în fața dolarului și euro. apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
  După cum prognozează meteorologii, astăzi va fi S o zi însorită și caldă, fără precipitații, cu temperaturi de până la +18 grade Celsius, în raioanele de Nord.    Presiunea atmosferică va fi normală. În noaptea spre 13 aprilie, minimele termice ale aerului vor fi de +1..+4 grade în nord. Joi și vineri se așteaptă […] Post-ul Astăzi va fi soare și cald, de până la +18 grade Celsius. apare prima dată în Observatorul de Nord.
11 aprilie 2021
20:30
După efectuarea a 2255 de teste, alte 331 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 241 217. Din numărul total de cazuri, 6 sunt lucrători medicali: 2-medici, 2-asistenți medicali, 2-personal auxiliar. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt […] Post-ul A doua zi consecutiv, în Transnistria au fost depistate cele mai multe persoane infectate cu COVID-19. În raionul Soroca, +8 cazuri de infectare. apare prima dată în Observatorul de Nord.
20:30
Horoscopul săptămânii viitoare Berbec: Pe parcursul zilelor următoare o să îți stabilești cu atenție prioritățile profesionale. De cele mai multe ori, obiectivele tale sunt destul de dificil de atins. Este important să îţi menţii motivaţia la cote maxime, mai ales în această perioadă antrenantă. Nimic din ceea ce se întâmplă la birou nu reuşeşte însă să […] Post-ul Berbeci, săptămâna viitoare nu aveți timp pentru … melodrame apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
În arhiva redacției „Observatorul de Nord” și pe contul nostru de Youtube sunt sute de secvențe video de la diverse activități și evenimente care au avut loc de-a lungul anilor în raionul Soroca. Ne-am gândit că ar prinde bine să ne aducem aminte de ele… Post-ul Parada Festivalului Mărului de altădată / VIDEO / SĂ NE AMINTIM apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:10
  La ora actuală, în Moldova sunt confirmate 240 056 de cazuri de COVID-19, dintre care 220 881 de persoane s-au însănătoșit. Luând în considerare datele oficiale, echipa #diez a realizat topul celor 10 raioane/municipii din Moldova cu cea mai înaltă rată de tratare a infecției de COVID-19. #10. Telenești – 89 % (era pe […] Post-ul Raionul Soroca se regăsește în TOP-10 a raioanelor cu cea mai înaltă rată de tratare a infecției de COVID-19. apare prima dată în Observatorul de Nord.
10 aprilie 2021
20:20
După efectuarea a 5704 teste, alte 830 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate sâmbătă, 10 aprilie, în Republica Moldova, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 240.886. Din numărul total de cazuri, 12 sunt lucrători medicali: 1-medici, 8-asistenți medicali, 3-personal auxiliar. În […] Post-ul Scădere a numărului de persoane infectate în raionul Soroca. Astăzi, doar +5 și fără decese. apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
În arhiva redacției „Observatorul de Nord” și pe contul nostru de Youtube sunt sute de secvențe video de la diverse activități și evenimente care au avut loc de-a lungul anilor în raionul Soroca. Ne-am gândit că ar prinde bine să ne aducem aminte de ele…   Post-ul Meşteriţa Nina Manea ne vorbește despre cum se ţese o cingătoare / VIDEO / SĂ NE AMINTIM apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
La Soroca, este în toi derularea proiectului “Măsuri de modernizare a securității și calității serviciilor publice de aprovizionare cu apă a populației municipiului Soroca”, parte a unui proiect mai amplu — „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Pe lângă abilitarea […] Post-ul UE // Laboratorul SA “Regia Apă-Canal Soroca” urmează să fie reînnoit cu sprijinul Uniunii Europene / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
Bancuri Ierarhia unei firme: Boss-ul — director general Boss-umflata — secretara LimBoss-ul — purtătorul de cuvânt ScârBoss-ul — contabilul-șef GheBoss-ul — muncitorul * − Iubitule…, tocmai am fost la baie… Am două liniuțe! − Și eu am fost… și… Da, știu…, pe WC semnalul este foarte slab! * Un bărbat aflat în izolare cu nevasta: − Dacă voi muri, să […] Post-ul Când Boss-umflata este secretara, iar ScârBoss-ul este contabil șef apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:30
După ce câteva săptămâni, barza ne adusese mai multe fetițe, de data aceasta băieții „au revenit în forță”. Or, în săptămâna aceasta barza ne-a adus șase băieței și trei fetițe. Iată numele fericitelor mămici: Pănzari Cristina, Țepilova, 31 martie, băiat Gaiciuc Diana, Soroca, 1 aprilie, Soroca, fetiță Zabulica Alina, Racovăț, 1 aprilie, fetiță Rusu Valentina, […] Post-ul 9 copii ne-a adus barza în ultimele zile – 3 fetițe și șase băieței apare prima dată în Observatorul de Nord.
9 aprilie 2021
22:00
După efectuarea a 5799 de teste, alte 910 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.  Bilanțul cazurilor de COVID-19  a ajuns la 240056. Din numărul total de cazuri, 11 sunt lucrători medicali: 2-medici, 6-asistenți medicali, 3-personal auxiliar. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați  3670 pacienți confirmați […] Post-ul Situația epidemiologică se îmbunătățește: astăzi 1 din 6 testați a fost confirmat cu COVID-19. În raionul Soroca, +16 persoane infectate și o persoană decedată.. apare prima dată în Observatorul de Nord.
21:00
TABLETA DE VINERI. Nu știu când și de unde s-a luat teoria conform căreia calitatea și nivelul de implicare a unui sau altui funcționar de stat se măsoară în 100 de zile, dar nu-mi permit să pun la îndoială acest termen. În primul rând, pentru că este logic să fie așa, mai cu seamă când […] Post-ul Maia Sandu la 100 de zile: A VENIT TIMPUL SĂ ADUNĂM PIETRELE! apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:20
 Cea de-a X-a platformă de discuții inițiată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a întrunit reprezentanții organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, cadrele didactice și manageriale din raioanele  Dondușeni, Drochia și Soroca. Principalele subiecte abordate în cadrul întrunirii online au vizat: situația epidemiologică în instituțiile de învățământ; desfășurarea procesului educațional; dotarea cu tehnică de […] Post-ul Experiențele, bunele practici, provocările dar și necesitățile sistemului educațional din raionul Soroca a fost abordat în cadrul celei de-a X-a platforme de discuții apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:10
Președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, a semnat o dispoziție prin care urmează să fie alocați 115000 lei pentru achiziționarea a 5 concentratoare de oxigen de 10 litri pentru Spitalul Raional Soroca „A. Prisacari”. Banii sunt alocați din fondul de rezervă pe anul 2021 al Consiliului Raional Soroca. Prin aceeași dispoziție, alți 10190 lei sunt alocați […] Post-ul Consiliul Raional Soroca achiziționează 5 concentratoare de oxigen de 10 litri pentru Spitalul Raional Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:20
Angajații Secției de Amenajare și Înverzire, la inițiativa primarului Lilia Pilipețchi, au salubrizat malul râului Nistru, în regiunea plajei de la Soroca Nouă, dar și sectorul Teodorescu de Jos, care era într-o situație sanitară dezastruoasă. După cum scrie Serviciul de presă al primăriei municipiului Soroca, acum acest sector a fost curățat de gunoi, arbuști și […] Post-ul Primăria a făcut curat pe malul Nistrului, acum este rândul cetățenilor să păstreze curățenia. apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
Despre aceasta s-a discutat în cadrul unei întâlniri de lucru în regim online, organizat de MADRM, în special de Comitetul Tehnic și Grupul de lucru responsabil de implementarea Proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Republica Moldova”,  cu participarea primarului municipiului Soroca, Lilia Pilipețchi, și administrația SA Regia Apă Canal Soroca. După cum scrie […] Post-ul În luna septembrie ar putea începe construcția Stației de Epurare, iar până în anul 2025 aceasta ar putea deja să funcționeze apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
 Decretul de promulgare și legea pentru modificarea articolului 299 din Codul muncii, care prevăd că profesorii angajați în baza contractului individual vor beneficia de concediu anual plătit, sunt publicate în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES. Proiectul de modificare a articolului 299 este rezultatul consultărilor femeilor deputate din Platforma comună de dialog a doamnelor deputate cu femeile […] Post-ul Veste bună pentru profesorii pensionari angajați în câmpul muncii: vor beneficia de concediu anual plătit. apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
Fiindcă pandemia ne-a lipsit de evenimente culturale, vă prezentăm o înregistrare a concertului “Doina izvor nesecat de dragoste și dor” cu Band Orchestra “Doina” a Consiliului raional Soroca de pe lîngă Palatul de Cultură, director artistic și dirijor Ion Vorotneac. Soliști vocali: Tamara Coșciug, Anișoara Spinei, Ilona Ceban, Andrian Prodan, Corina Rotaru, Corina Teleatnic. Soliști […] Post-ul Concert “Doina izvor nesecat de dragoste și dor” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
Astfel, la ziua de astăzi, în raionul Soroca avem 223 de cazuri active, inclusiv 11o cazuri în municipiul Soroca și 113 cazuri în satele raionului. Din localitățile rurale, cea mai gravă situație se atestă la Visoca – 14 cazuri de infectare, după care urmează Zastânca – 11 cazuri și Iorjnița – 10 cazuri. În total, […] Post-ul Ieri, în raionul Soroca au fost depistate 24 cazuri noi de infectare, dintre care 13 în oraș și 11 în localitățile rurale apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de la București a actualizat, joi, lista zonelor considerate cu risc epidemiologic ridicat, persoanele care vin din acestea urmând a fi plasate în carantină. Printre țările cu risc epidemiologic se numără și Republica Moldova. Post-ul Bucureștiul menține RM în lista zonelor considerate cu risc epidemiologic ridicat apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:40
  Banca Națională a Moldovei a stabilit că astăzi, 9 aprilie, euro a urcat cu 8 bani , iar  dolarul american u coborât cu 2 bani, în raport cu leul moldovenesc. Astfel, un dolar american este cotat cu 17,97 lei, un euro – cu 21,32 lei, o hrivnă ucraineană – cu 64,37 bani, un leu românesc – cu 4,33 lei moldovenești, o rublă […] Post-ul Leul moldovenesc pierde 8 bani și câștigă 2 bani, în raport cu principalele valute apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
  Astăzi vom avea în termometre până  la +12 grade, cerul va fi senin,  vântul va sufla din direcția nord-west, iar presiunea atmosferică va fi ridicată.  Noaptea, vor fi -5..-2 grade la nord. Sâmbătă, pe parcursul zilei, va fi cu două grade mai cald, iar în duminică, ne așteaptă maxime de până la +17 grade. […] Post-ul Astăzi vom avea cer senin și soare apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:40
UE// Anunț de atribuire a contractului AO PLAI a organizat concursul de oferte pentru achiziția de lucrări ,,Lucrări de construcții și montare a două centrale electrice fotovoltaice in s.Viișoara și s.Corpaci, raionul Edineț” în cadrul proiectului ,,Eficientizarea energetică a grădinițelor din satele Corpaci și Viișoara, raionul Edineț”. În acest sens, a avut loc ședința de […] Post-ul „,ZEPTO” SRL a câștigat Concursul de oferte pentru achiziția de lucrări ,,Lucrări de construcții și montare a două centrale electrice fotovoltaice” apare prima dată în Observatorul de Nord.
04:50
Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova: COMUNICARE PENTRU SCHIMBARE    După activitățile de informare, de creștere a gradului de conștientizare a politicii energetice la instituții și de monitorizare a lucrărilor de eficientizare, am ajuns la înlocuirea ferestrelor. Activitatea de înlocuire a ferestrelor vechi cu ferestre noi din PVC face parte din proiectul „Eficientizare pentru buna educare” […] Post-ul După înlocuirea geamurilor, în Gimnaziul Cuconeștii Noi va fi mai cald apare prima dată în Observatorul de Nord.
8 aprilie 2021
21:40
  După efectuarea a 6679 de teste, alte 1428 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.  Bilanțul cazurilor de COVID-19  a ajuns la 239146.   Din numărul total de cazuri, 20 sunt lucrători medicali:  4-medici, 7-asistenți medicali, 9-personal auxiliar. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 3693 […] Post-ul Alte 1428 de persoane infectate și 39 persoane decedate. Raionul Soroca: 24 persoane infectate și un deces. apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:00
Mulțumesc că mi-ați acordat cuvântul. La început, aș dori să mulțumesc Excelenței Voastre, Ministrul de Externe al Tunisiei, domnul Othman Jerandi, pentru că m-a invitat să mă adresez reuniunii de astăzi a CSONU. Permiteți-mi să felicit delegația tunisiană pentru organizarea acestei întâlniri importante la cea de-a 20-a aniversare a Rezoluției 1373 a Consiliului de Securitate […] Post-ul Discursul Ministrului Afacerilor Externe la dezbaterea deschisă a CSONU privind amenințările la adresa păcii și securității internaționale cauzate de actele teroriste apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:10
 Iana Duminică din s. Chetrosu, Drochia, este una din campioanele familiei sale la capitolul studii. După ce a absolvit cu succes gimnaziul, ea a fost admisă la liceu. Mama Ianei, Ada, a absolvit doar opt clase, iar bunica, doar trei. De Ziua Internațională a Romilor, UNFPA Moldova povestește istoria lor. Căsătorii aranjate, fără drept la refuz Pe […] Post-ul Ada Duminică: „Dacă te măriți, nu mai înveți, apar alte griji” apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:00
  În cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, care a avut loc astăzi au fost primite câteva decizii importante, care țin să diminueze din efectele Stării de urgență…  Astfel, la intrarea în Republica Moldova, cetățenii moldoveni nu sunt obligați să prezinte un test negativ, dar sunt obligați să stea în carantină 14 zile. Pe de […] Post-ul Fără teste, dar în carantină; medicamente compensate în caz de tratament la domiciliu; plimbări nestingherite prin parcuri și păduri… apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.