Un bărbat din Ialoveni, de negăsit. Poliția cere ajutorul cetățenilor

UNIMEDIA, 8 aprilie 2021 21:30

Polițiștii din Ialoveni caută un bărbat în vârstă de 83 de ani, locuitor al satului Pojăreni, care, în luna martie, a dispărut fără urmă și până la moment nu a fost găsit.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 30 minute
07:40
Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 14 aprilie, pentru euro un curs de 21 și 27 bani, iar un dolar costă 17,89 lei.
Acum o oră
07:30
ServiciulHidrometeorologic de Stat prognozează pentru astăzi, 14 aprilie, ploi în centrul și sudul țării. Mercurulîn termometre va oscila între +9 și +10 grade Celsius pe timp de zi.
Acum 12 ore
22:40
Deputatul socialist, Vlad Batrâncea, este de părere că declarația făcută de ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, depășește cu mult serviciul diplomatic. Declarația, aparent emotivă, trebuie explicată, crede Batrâncea. Mai mult, parlamentatul spune că pentru astfel de incidente există o procedură care pornește de la Ministerul de Externe, însă „nimeni nu are astăzi nici caracter nici voință la minister să vină cu anumite aprecieri concrete față de asemenea comportament a lui domnul Ioniță”. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Puterea a 4-a de la N4.
21:50
Liderul Partidului Socialiștilor Igor Dodon consideră că secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić s-a pronunțat împotriva dizolvării legislativului, în răspunsul la demersul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi. Dodon susține că dacă Înalta Curte va decide că președintele este în drept să dizolve parlamentul, CC va coborî „la nivelul Curții Constituționale din vremurile lui Plahotniuc”. De partea cealaltă, Maia Sandu spune că scrisoare „spune că CC decide dacă se întrunesc condiții în baza constituției și că sunt întrunite condițiile pentru dizolvarea Parlamentului”.
21:10
Președinta țării, Maia Sandu, respinge categoric orice acuzație că ar fi știut sau a participat în procesul de răpire a judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus. Subiectul privind răpirea lui Ceaus, totuși, a ajuns să fie discutat la ședința CSS, chiar dacă nu era inclus în ordinea de zi. Sandu susține că „a existat progres în identificarea celor care au fost implicați”. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni la Cotidianul.md
20:30
Epopea instalațiilor ilegale din zona parcului Afgan continuă. O gheretă cu două etaje a fost zărită astăzi pe același teren privat din parcul Afgan. 6 procese verbale au fost întocmite astăzi de oamenii legii celor care vând ilegal pe teritoriul privat de lângă parcul din strada M. Costin, anunță Ceban care se întreabă „în baza căror acte activează” unii.
20:10
O nouă ședință în dosarul ce-l vizează pe deputatul Ilan Șor a decurs cu incidente astăzi, la Curtea de Apel Cahul. Avocații lui Ilan Șor au cerut intervenția poliției, acuzând responsabilii de la Curtea de Apel Cahul că nu țin cont de restricțiile impuse de pandemia de Covid-19. De asemenea, juriștii sunt nemulțumiți că instanța nu a putut prezenta informații despre modul în care a fost repartizată cererea de recuzare a unui judecător și nici fișa de repartizare.
19:40
„Schemele care ar fi puse la cale de anumite grupuri de interese, controlate de Plahotniuc, Șor și Platon” au fost subiect de discuție astăzi, în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate. Președinta Maia Sandu susține că în lipsa unor acțiuni prompte din partea organelor de drept în cazul actelor de corupție, dar și a inacțiunii Parlamentului în raport cu membrii consiliului CNPF, atacurile raider continuă. În acest sens, CSS a venit cu mai multe solicitări în adresa Procuraturii Generale. Totodată, pe lângă problemele din sectorul asigurărilor s-a discutat și despre exportul grâului.
19:20
Circa 70 de mii de moldoveni au revenit în țară din 1 aprilie, ziua în care a fost instituită starea de urgență. Potrivit premierului, în această perioadă 122 de cetățeni au prezentat teste negative a Covid-19 pentru a evita cele 14 zile de carantină. Este un lucru regretabil, consideră premierul Ciocoi, care a menționat că deja ar exista o rețea care oferă astfel de teste, iar prețul începe de la 50 de euro.
Acum 24 ore
18:50
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene nu comentează informațiile apărute în presa din Ucraina ce vizează cazul răpirii judecătorului Ceaus. Într-un comentariu oferit pentru UNIMEDIA, reprezentanții MAEIE spun că toate informațiile actualizate vor fi făcute publice de organul de anchetă.
18:50
Premierul Aureliu Ciocoi susține un briefing de presă după ședința Centrului Unic de Comandă.
18:10
A decedat polițistul din Hîncești, Mihalcea Victor, ofițer al Sectorului de poliție nr.7 Bujor. Ofițerul a murit în urma unei hemorajii interne, acesta a fost căsătorit și era tată a cinci copii. Anunțul a fost făcut de către Poliția Republicii Moldova.
18:00
Ministerul Sănătății anunță astăzi, 13 aprilie, alte 29 de decese provocate de Covid-19. Bilanțul total a ajuns la 5438.
17:50
Alte 544 cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. .Numărul total teste efectuate – 4352, dintre care 939 teste Rapid – Antigen. Bilanțul cazurilor de Covid-19 în țara noastră a ajuns la 242 364.
17:40
Vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, este încă în stare de șoc, după ce a fost stropit cu verde de briliant de un membru PACE. Acesta a făcut în exclusivitate pentru UNIMEDIA declarații despre indicentul de acum o săptămână și starea lui de sănătate.
17:20
 Președintele Comisiei parlamentare pentru securitate șiordinea publică, Sergiu Sîrbu, a fost dat afară de la ședința ConsiliuluiSuprem de Securitate, din cauza unui conflict de interese legat de piațaasigurărilor.
17:20
Un bărbat se plimba prin capitală sub influiența substanțelor narcotice, dar și cu două pachețele de droguri la sine. Cazul s-a întâmplat la data de 12 aprilie, pe strada Ion Creangă din mun. Chișinău.
16:40
O expediție spre muntele Mera Peak(Nepal), cu o înălțime de 6 476, va avea loc în lunile aprilie-mai2021. Un grup format din patru amatori ai unui mod activ de viață, alergători,alpiniști și amatori de drumeție montană, vor parcurge câteva sute dekilometri, escaladând mai multe vârfuri de peste cinci mii de metri, pentru caîntr-un final să ajungă în locația unde nu au mai fost cetățeni ai RepubliciiMoldova.
16:40
Consiliul Superior al Magistraturii a amânatchestiunea privind stabilirea procedurii și criteriilor de selectare acandidaților la funcția de judecător la Curtea Constituțională, chiar dacăministrul în exercițiu al Justiției a solicitat ca examinarea acesteia să fieurgentată.
16:20
Judecătorii Curții de Apel Cahul calcă legea în picioare în procesul de examinare a dosarului deschis pe numele lui Ilan Șor, examinând cauza cu încălcări ale restricțiilor impuse de starea de urgență. Afirmațiile au fost făcute de avocații lui Ilan Șor, după ce instanța din Cahul a respins cererile avocaților de recuzare a judecătorului Tudor Berdilă și demersul în privința ridicării excepției de constituționalitate la unele articole din Codul de Procedură Penală.
16:00
Pe numele unui  inspectorprincipal din cadrul Direcției investigarea fraudelor vamale a ServiciuluiVamal al Republicii Moldova a fost emis act de contestare, acesta riscând sărămână fără avere în valoare de apropate un milion de lei. 
15:50
Interviu cu Gheorghe Bârlădean, director „George Standard Garage”. Magazinul „George Standard Garage” marchează în lunaaprilie  2 ani de activitate.  Inspirat  din New York și Rotterdam, acest magazincochet din sectorul Telecentru al capitalei a reușit într-o perioadă relativscurtă să cucerească adevărații gurmanziai capitalei. Hering din țările nordice, cașcaval olandez, bere belgiană, darși păstrăv proaspăt și pui crescuți în aer liber, în total peste 1500 de  denumiri de produse pot fi găsite perafturile acestui magazin unic.
15:40
Victor Stepaniuc a anunțat că va ataca îninstanța de judecată decizia privind demiterea sa din funcția de șef alDirecției Consultanță de la Președinție. Mai mult, acesta susținecă concedierea sa ar avea motive politice și a fost operată cu maimulște abateri de la legislația în vigoare, a declarat pentru UNIMEDIA,Stepaniuc.
15:20
După ce a fost dat afară de la ședința Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiției în demisie care este și membru al CSM, Fadei Nagacevshi a venit cu o reacție pe rețelele de socializare. Ministrul Justiței este nedumerit de decizia Consiliului Superior al Magistraturii de astăzi și o califică una ileaglă în conformitate cu art. 103 alin. 1 și 2 din Constituție, Guvernul îşi exercită mandatul pînă la data validării alegerilor pentru un nou Parlament.
15:10
Cei mai scumpi struguri din lume te lasă falit.Motivul care îi face speciali. Doar un bob costă 6500 de lei. Soiul este dinJaponia, transmite playtech.ro.
14:50
Oricine dorește să se vaccineze cu serul produs de AstraZeneca o poate face chiar dacă are sau nu programare. Măsura intră în vigoare peste câteva zile, anunță Comitetul Național de Vaccinare, scrie digi24.ro
13:30
Avocatul Iosip Andrei, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că acuzațiile aduse de membrii Comisiei de anchetă a modului de exploatare a substanțelor minerale utile, deputații Alexandr Slusari, Lilian Carp și Nicolae Ciubuc, cu privire la activitatea S.A. „Cariera Micăuți” sunt neîntemeiate și abuzive.
13:20
Un an și jumătate face primul caz decoronavirus înregistrat în China, în noiembrie 2019, iar Europa a depășit unmilion de decese provocate de pandemie, transmite playtech.ro 
13:10
Mafrko Shevcenko, ambasadorul ucrainean în Republica Moldova, ar fi fost invitat la Minsiterul de Externe, pe 9 aprilie, iar secretatul de stat Dumitru Socola i-ar fi transmis o notă oficială prin care se cerea ridicarea imunității diplomatice a atașatului militar al Ucrainei, Serghei Smetaniuk, scrie presa din Ucraina. Smetaniuk ar fi cel care l-ar fi transportat în portbagajul autoturismului cu numere diplomatice pe judecătorul Nicolae Ceaus, răpit de pe teritoriul R. Moldova.
13:00
Centrul Național de Asistență Medicală UrgentăPrespitalicească (CNAMUP) anunță că doar în ultima săptămână echipele AMU audeservit 14 210 solicitări.
12:40
Președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi a primit răspunsul Secretarului General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, la demersul pe care l-a adresat anterior. În răspuns se subliniază că dizolvarea unui parlament ales prin alegeri libere și echitabile pentru exprimarea voinței poporului este o măsură de ultim recurs care nu poate fi luată în mod facil ci doar respectând spiritul și litera Constituției.
12:10
Acum un an a început povestea unui mic magazin RAY STYLE, administratorul căruia este Raisa Țurcan, o doamnă care adoră copii.
11:50
Evenimentecomunitare, proiecte pentru antreprenori, programe educaționale în domeniul IT– sunt doar câteva dintre inițiativele care vor fi găzduite de viitorulEU4Innovation Centre din orașul Cahul. Acesta va fi construit pe teritoriulUniversității de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” și urmează să-și deschidăușile în anul 2022. Centrul va fi creat cu asistența financiară a UniuniiEuropene în parteneriat cu Suedia, în cadrul proiectului „EU4Moldova: StartupCity Cahul” implementat de ATIC. Odată cu lansarea acestuia, vor sporisemnificativ perspectivele și oportunitățile de angajare în IT sau domeniiconexe, de instruire continuă a profesioniștilor și specialiștilor non-IT,precum și posibilitățile de lansare și dezvoltare a noilor afaceri IT înregiunea Cahul.
11:50
Metropolitan Museum of Art este una dintre cele maiimportante instituții de artă de pe continentul american, cu un volum delucrări ce concurează cu Luvrul din Paris, transmite playtech.ro
11:30
Un echipaj de pompieri și salvatori din localitatea Copanca raionul Căușeni au intervenit pentru a acorda primul ajutor calificat unui bărbat în vârstă de 43 de ani care a căzut de pe bicicletă pe un gard de metal. Cazul a avut loc în după amiaza zilei de ieri. 
11:30
Un șofer din Chișinău și-a început dimineața cu stângul. După ce a uitat să tragă frâna de mână, mașina s-a izbit puternic de bara de protecție a scărilor unui bloc de locuit. Imaginile au fost surprinse, de camerele de supraveghere a clădirii.
11:10
Vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, stropit cu verde de briliant de un membru PACE a fost externat din Spitalul Clinic Republican. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către purtătoarea de cuvânt a SCR, Marina Zibliuc.
11:10
După gafa din demersul Președinției de către Guvern, princare se cere extinderea termenului de interdicție a exportului de grâu dinrezerva statului până la 31 iunie, deși luna iunie are doar 30 de zile, „greșealaa fost înlăturată, iar documentul a fost modificat, fiind comisă comisă o eroare, datacorectă este 30 iunie, ceea ce era evident”, a declarat pentru UNIMEDIA, MarinaNani, șef adjunct, Direcția comunicare și protocol.
11:10
Violonistul și dirijorul din RepublicaMoldova, Nicolae Botgros a fost infectat cu virusul Covid-19 în toamna anului2020. Acesta s-a luptat din greu cu boala cauzată de virus și complicațiilecare s-au declanșat într-un timp rapid.
11:10
În aceste clipe Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale susține o conferință de presă privind procesul de vaccinare împotriva Covid-19 în Republica Moldova.
10:30
Mașina liderului Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, a fost stropită cu verde de briliant. Incidentul vine la câteva zile, după ce Costiuc a stropit sigla de la sediul Partidului, în semn de protest. Într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook din această dimineață, politicianul a spus că Gheorghe Cavcaliuc ar sta în spatele acestei acțiuni.
10:10
Agenția Națională pentru Sănătate Publică a distribuit lotul de vaccin împotriva Covid-19 „Pfizer/BioNTech” în cantitate de 12.282 doze, tuturor Centrelor de vaccinare, pentru administrarea dozei II. Astfel, începând de astăzi, conducătorii instituțiilor medico-sanitare vor asigura vaccinarea contingentelor, imunizate cu prima doză, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, pentru lucrătorii medicali.
10:00
Un accident rutier s-a produs în localitatea Crasnoarmeiscoe din raionul Hîncești. Ajunși la fața locului, oamenii legii au stabilit că un bărbat, în vârstă de 52 ani, în urma unui conflict, fiind în stare de ebrietate, s-a urcat la volanul unui automobil de model Skoda. Acesta a pierdut controlul volanului și a derapat de pe carosabil, inversându-se pe acostament.
09:40
Ministrul Justiției în demisie, care este și membru al CSM, nu a fost acceptat la ședință de astăzi a CSM. Nagacevschi și-a motivat prezența, după o lungă pauză, prin demersul care l-a expediat în adresa CSM pentru a urgenta procedura de numire a unu judecător la Curtea Constituțională. După lungi dezbateri, membrii CSM au decis să pună la vot dreptul lui Nagacevschi de  particip la ședință, fiind ministru în demisie. Doar 2 membrii au fost pro, iar un membru s-a abținut de la vot. 
09:00
După o pauză de o săptămână, membrii CSM s-au întrunit în ședință. Pe ordinea de zi se regăsesc 19 subiecte, printre care și cel cu privire la stabilirea procedurii și criteriilor de selectare a candidaților la funcția de judecător la Curtea Constituțională.
08:50
Lucrările de betonare a albiei râului Bîc în preajma podului din strada Petru Rareș sunt în toi. Potrivit primarului capitalei, în acest an urmează ca malurile și albia râului, porțiunea dintre străzile Petru Rareș și Mihai Viteazul, să fie betonate. Bani pentru realizarea proiectului sunt prevăzute atât din bugetul municipal cât și de la Fondul Ecologic Național
08:20
Patru moldoveni sunt căutați de oamenii legii din România pentru contrabandă cu țigări. Acum două zile, în noapte de 11 aprilie, aceștia ar fi încercat să treacă frontiera cu 40 mii de țigarete, ticsite în mașina în care se aflau. În timpul operațiunii, polițiștii au tras și focuri de armă în plan vertical, întrucât suspecții nu s-au supus somațiilor.
Ieri
08:00
Horoscopul zilei, 13 aprilie 2021. Astrologii au vești bune pe planul carierei și al banilor pentru unii nativi. Tranzitul Soarelui în zodia Berbec ne aduce tuturor, energie, vitalitate dar crește și intensitatea emoțională și reactivitatea, scrie observatornews.ro.
07:40
Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 13 aprilie, un curs de 21,31 lei pentru un euro.
07:20
Meteorologii anunță cer variabil în toată țară și maxime care vor oscila între +18 și +20 grade Celsius. În următoarele zile, vremea se va răci, iar în unele localități vor cădea ploi slabe, începând cu ziua de miercuri.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.