Dezvăluiri despre „Salvator Mundi”, cel mai scump tablou din lume, prezentate într-un documentar TV

Deschide.md, 8 aprilie 2021 21:10

"Salvator Mundi", considerat cel mai scump tablou din lume, după ce a fost achiziţionat cu 450 de milioane de dolari de prinţul saudit Mohammed bin Salman, provine cel mai probabil din atelierul lui Leonardo da Vinci, însă nu ar fi fost realizat de maestrul renascentist, potrivit unui documentar TV care va fi difuzat în curând în Franţa, informează AFP. • Acelaşi film dezvăluie că autorităţile din Paris ar fi respins condiţiile cerute de autorităţile de la Riad pentru a prezenta această pictură...

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 10 minute
12:10
Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării a criticat dur declarațiile socialistului Vasile Bolea care și-a permis să atace oponenții politici, folosind cuvântul „autist”. Totuși, acesta doar a recomandat deputatului „să fie mai prudent în exprimările sale publice”, fără a propune o sancțiune mai dură în raport cu acesta. Hotărârea Consiliului a fost publicată de parlamentarul Platformei DA, Liviu Vovc, care a sesizat autoritate publică.
Acum o oră
11:40
Consiliul Superior al Magistraturii a atacat la Curtea Constituțională Legea privind indexarea pensiilor de două ori pe an, votată la finele anului 2019, la inițiativa Guvernului Chicu. Potrivit CSM, modificările aprobate de Parlament au un impact negativ asupra sistemului judecătoresc, diminuând semnificativ garanțiile sociale ale magistraților.
11:20
O pisică a fost prinsă de autorități în timp ce încerca să aducă droguri într-o închisoare din Panama.
Acum 2 ore
11:10
NO COMMENT (VIDEO) // Cum se lua mită la Direcţia mun. pentru Siguranţa Alimentelor. „Tu aduci toate zdohniturile pentru vânzători”...
10:30
O discuție privind abordarea conflictelor prelungite în regiunea Mării Negre va avea loc, la propunerea României, la reuniunea informală a miniștrilor de externe din țările UE din luna mai, a anunțat ministrul Bogdan Aurescu, la finalul reuniunii prin videoconferință a șefilor diplomațiilor europene în care temele pe agendă au inclus situațiile din Georgia, Belarus, Ucraina și cea a opozantului rus Alexei Navalnîi. La discuțiile cu privire la Ucraina a participat și ministrul afacerilor externe al acestei țări, Dmytro Kuleba, care a avut un schimb de opinii informal cu omologii săi din UE.
10:20
Astăzi are loc o nouă ședință de judecată unde urmează să fie examinată situația celor două clădiri pe care vrea să și le atribuie controversatul om de afaceri Veaceslav Platon. Este vorba despre „Casa Modei”, amplasată pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 182 și fosta clădire ASITO de pe bd. Bănulescu Bodoni 57/1.
10:20
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a transmis luni întrebări Rusiei despre condiţiile de detenţie a opozantului Aleksei Navalnîi, la câteva ore după anunţul spitalizării sale şi în contextul în care susţinătorii se tem pentru viaţa sa, relatează AFP. Soarta principalului opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin, încarcerat în Rusia de la începutul lunii februarie şi aflat în greva foamei de trei săptămâni, alimentează tensiunile diplomatice între Rusia şi Uniunea Europeană. CEDO a a...
10:20
Două mașini de teren au fost avariate, iar o fetiță a fost rănită, după ce au fost implicate într-un accident rutier provocat de un șofer în stare de ebrietate. Incidentul a avut loc ieri-seara în jurul orei 20:20, pe traseulR-17, Fălești - Pîrlița.
Acum 4 ore
10:10
Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova (CSE) e emis o nouă dispoziție, prin care dispune că prevederile Hotărârii nr. 51 din 19 martie 2021 și Hotărârii nr. 53 din 26 martie 2021 ale Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică (CNESP), în măsura în care nu contravin prevederilor dispozițiilor CSE, produc efecte juridice pe toată perioada stării de urgență. Totodată, nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de CSE constituie pericol pentru sănătatea publică și va...
10:00
Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova (CSE) e emis o nouă dispoziție, prin care dispune că prevederile Hotărârii nr. 51 din 19 martie 2021 și Hotărârii nr. 53 din 26 martie 2021 ale Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică (CNESP), în măsura în care nu contravin prevederilor dispozițiilor CSE, produc efecte juridice pe toată perioada stării de urgență. Totodată, nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de CSE constituie pericol pentru sănătatea publică și va...
09:50
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut în după-amiaza zilei de ieri o întrevedere cu Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, doamna Dunja Mijatović. Întâlnirea a avut loc în cadrul vizitei întreprinse de șefa statului la Strasbourg. „Am discutat cu doamna Comisar mai multe măsuri necesare pentru a îmbunătăți starea lucrurilor în domeniul drepturilor omului în contextul pandemiei: ratificarea Convenției de la Istanbul privind prevenirea și combaterea violenței împo...
09:40
Ofițerii Centrului Național Anticorupție au reținut în această dimineață cinci persoane suspectate de acte de corupție. Printre cei reținuți ar fi și angajați ai Direcţiei Municipale pentru Siguranţa Alimentelora, dar și agenți economici. Perchezițiile ar fi fost demarate și la hala de carne de pe strada Vaarlam din centrul capitalei.
09:40
Inspectoratul General al Poliției vine cu mai multe detalii despre bărbatul dispărut acum trei ani, a cărui cadavru a fostgăsitieri îngropatîntr-unșopron dinlocalitatea Lopatnic, din raionul Edineț.
09:40
Statele Unite au denunţat luni "escaladarea neprovocată" pe care o reprezintă decizia rusă de a limita navigaţia navelor militare şi oficiale străine în trei zone din largul Peninsulei Crimeea, a indicat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, într-un comunicat, transmite AFP.
09:30
Ofițerii Centrului Național Anticorupție au reținut în această dimineață cinci persoane suspectate de acte de corupție. Printre cei reținuți ar fi și angajați ai ANSA, dar și agenți economici. Perchezițiile ar fi fost demarate și la hala de carne de pe strada Vaarlam din centrul capitalei.
09:30
„Decizia Curții Constituționale, de săptămâna trecută, a pregătit o cale clară de a ieși din criza instituțională prelungită”. Declarația a fost făcută de Peter Stano, purtătorul de cuvânt al coordonatorului politicii externe și de securitate a Uniunii Europene (UE), Josep Borrel. Acesta mai spune că atacurile asupra judecătorilor CCM sunt inacceptabile.
08:50
Guvernul ceh a anunţat luni că exclude agenţia nucleară rusă Rosatom dintr-o licitaţie de mai multe miliarde de euro pentru construirea unei noi unităţi într-o centrală nucleară locală, pe fondul tensiunilor diplomatice cu Moscova, relatează AFP.
08:30
Armata rusă a anunţat luni că a ucis „în jur de 200 de luptători” în Siria în cursul unui bombardament aerian asupra unei baze ce adăpostea „terorişti”, la nord-est de oraşul Palmira, informează AFP, preluată de Agerpres.
08:20
Liderul PDM, Pavel Filip, spune că asupra Partidului Democrat ar fi fost inițiată o adevărată campanie de distrugere, pentru a împiedica accederea formațiunii în viitorul Legislativ. Potrivit președintelui democraților, există forțe politice care se tem că PDM va fi partidul care va asigura o coaliție proeuropeană în viitorul Legislativ. Pavel Filip spune că formațiunea fostului premier Chicu nu ar fi creată pentru o luptă politică veritabilă, ci pentru a încurca planurile altor partide politice, notează IPN.
Acum 6 ore
08:10
Rușii vor să izoleze Ucraina de Marea Neagră și apoi să își extindă capacitatea de a controla regiunea. Acesta este motivul pentru care au peste 2.000 de soldați în Transnistria, pentru că este capătul opus al liniei, spune generalul în rezervă Ben Hodges, fostul comandant al trupelor SUA din Europa, într-un interviu pentru Digi24. El vorbește despre o nouă Cortină de Fier de-a lungul Mării Negre și spune că Rusia nu vrea să lupte împotriva NATO, în schimb, nu va avea nicio problemă să folosească forța împotriva Moldovei, Ucrainei și Georgiei.
07:50
Democrații, deputații Platformei DA și cei ai PAS nu exclud posibilitatea prelungirii stării de urgență de către coaliția PSRM-Șor pentru a amâna data alegerilor parlamentare anticipate. Potrivit deputaților celor 3 formațiuni, socialiștii vor merge până în pânzele albe pentru a tergiversa procesul organizării scrutinului anticipat, pasând responsabilitatea crizei economice și pandemice către președintele Sandu și partidul proprezidențial, notează IPN.
Acum 24 ore
22:40
O bătrână din Italia, ieşită la pensie după ce a profesat zeci de ani ca medic stomatolog, a lăsat moştenire 5 milioane de euro unor organizaţii caritabile, care vor ajuta oamenii nevoiași. Femeia și-a exclus rudele din testament pentru că a vrut să o interneze într-un centru de îngrijire, iar în schimb i-a trecut pe fosta sa asistentă de la cabinetul medical, dar și pe femeia de serviciu.
22:10
NASA a ales compania spaţială privată SpaceX, condusă de Elon Musk, pentru a trimite următorul echipaj de astronauţi americani pe Lună, într-o misiune care va reprezenta o premieră după anul 1972, a anunţat vineri agenţia spaţială americană, citată de AFP, citată de Agerpres. Contractul semnat, în valoare de 2,9 miliarde de dolari, vizează prototipul vehiculului spaţial Starship, care este testat într-un centru deţinut de SpaceX în statul american Texas. „Astăzi, sunt foarte entuziasmată, suntem...
21:50
Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a dispus să fie întocmită „o listă a lustrației”, în care să fie trecute persoanele care se fac vinovate de vinderea ,,pe sub masă” a pământurilor și terenurilor, iar ulterior să fie pedepsite. ,,În inspecția de sâmbătă̆ în sectorul Buiucani, am găsit spaţii verzi şi ogrăzi vândute pentru construcții cu multe etaje, frizerii și restaurante, magazine și oficii. Pe trotuare a fost luat fiecare metru pătrat pentru tot felul de unități de comerț. Parcări nu mai există şi nici nu mai ai unde le amenaja”, a scris primarul pe pagina sa de Facebook. Unii au dreptul de arendă până̆ în 2049, susține edilul, citat de IPN.
21:20
Banca Angliei și Trezoreria Regatului Unit intenționează să lanseze o monedă digitală care ar urma să poarte denumirea de „Britcoin”. La acest moment, a fost înființat, la nivelul acestor instituții, un grup operativ de lucru care va coordona activități experimentale privind această nouă monedă.  Ministrul de Finanțe din Guvernul Regatului Unit, Rishi Sunak, spune că grupul operativ creat urmează să analizeze riscurile și oportunitățile care ar putea apărea prin creare unei monede digitale, conf...
21:20
O femeie a murit, după ce a fost snopită în bătaie de către soțul său. Crima a avut loc în această seară, în jurul orei 17:00, într-o locuință din orașul Leova.
21:00
Persoanele care nu respectă deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale riscă amenzi de la 40 la 100 de unități convenționale (de la 2000 la 5000 de lei). În cazul persoanelor juridice, amenda poate fi de la 200 la 700 de unități convenționale (de la 10 000 de lei la 35 000 de lei).
20:30
Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, "nu se ocupă cu monitorizarea stării de sănătate şi a respectării drepturilor bloggerului condamnat Aleksei Navalnîi", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează agenţia de presă TASS.
20:00
După ce a ținut discursul în planul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Maia Sandu a avut o sesiune de întrebări și răspunsuri. • Referindu-se la problema transnistreană, președintele Maia Sandu a declarat că federalizarea nu este o soluție. „Noi facem tot ce ne stă în putere ca oamenii de pe malul stâng să trăiască mai bine. Nu există o soluție imediată pentru conflictul din Transnistria, acum scopul nostru de a promova condiții de viață bune și să asigurăm respectarea drepturilor omul...
19:30
Alte 341 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 3 cazuri sunt de import : Rusia-1, Turcia-1, Ucraina-1.
19:20
Un minor a murit în această seară după ce a fost lovit pe șoseaua Balcani de o mașină. În urma impactului, copilul de 10 a fost proiectat într-un Kamaz care era prins în ambuteiaj.
19:00
Peste 150.000 de militari ruşi au fost comasaţi la frontiera Ucrainei şi în Crimeea anexată, a anunţat luni şeful diplomaţiei Uniunii Europene, Josep Borrell, după reuniunea în sistem de videoconferinţă a miniştrilor de externe din UE, în cadrul Consiliului Afaceri Externe (CAE), informează Reuters şi AFP.
18:30
Trupul neînsuflețit al unui bărbat a fost găsit îngropat într-un șopron al unei gospodării din localitatea Lopatnic, din raionul Edineț.
18:20
Agenția Servicii Publice anunță că s-a autosesizat, în privința utilizării unui pașaport moldovenesc pe numele Nicolai Popa, în anul 3014. Se întâmplă după ce după ce Poliția Cehiei i-a anunțat în căutare pe doi cetățeni ruși, agenți ai Direcției Principale de Informații (GRU) a statului major al Forțelor Armate ale Federației Ruse, acuzați de organizarea explodării a două depozite de muniții, în 2014, iar unul dintre ei ar fi folosit pașaportul moldovenesc în 2014.
18:10
Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a ținut un discurs în fața plenului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg, unde se desfășoară sesiunea de primăvară a APCE.
18:00
Președintele R.Moldova, Maia Sandu, a ținut un discurs în fața plenului Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg, unde se desfășoară sesiunea de primăvară a APCE.
18:00
În contextul producerii evenimentului de aviație civilă, care a avut loc la data de 18 aprilie curent, în jurul orei 12.30, în apropiere de aerodromul Vadul lui Vodă, Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că pe marginea evenimentului dat a fost demarată o investigație tehnică de siguranță, care are drept obiectiv elucidarea circumstanțelor și cauzelor care au dus la producerea lui.
17:40
Mulți analiști tind să creadă că decizia președintelui rus Vladimir Putin de a desfăşura noi forţe militare la graniţa cu Ucraina este un fel de șantaj conceput să oblige Kievul și Washingtonul să facă concesii, spune analistul rus Andrei Piontkovski. Dar, ceea ce vrea Putin de la Ucraina și Statele Unite sunt lucruri pe care cele două nu vor fi dispuse să le ofere, astfel încât liderul de la Kremlin ar putea fi determinat să intre în război.
17:20
Maia Sandu a avut o întrevedere astăzi cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio. Sandu declară într-o postare pe pagina sa de Facebook că în cadrul dialogului a reiterat prioritatea principală în mandatul său de președinte al Republicii Moldova - reformarea veritabilă a justiției și combaterea corupției.
17:20
Experții din componența grupurilor de lucru pentru dezvoltarea transportului auto şi infrastructurii drumurilor s-au convocat în cea de-a 4-a ședință din anul curent pentru a analiza realizările fixate în soluționarea problemelor cu caracter tehnic, constatate în activitatea punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport din orașele Tiraspol și Râbnița, dar și pentru a puncta pașii următori ce pot fi întreprinși întru optimizarea proceselor, anunță Biroul pentru Reintegrare. • De cealaltă...
17:10
Dacă în anii 1990 și 2000, doar cei mai înstăriți se puteau gândi la propria locuință, scăderea prețurilor la imobile, creșterea veniturilor populației și promovarea politicii monetare de către Banca Națională, urmată de reducerea dobânzilor bancare au adus la democratizarea pieței imobiliare. Toate acestea împreună, au făcut ca prețul unei chirii să fie, în anumite condiții, mai mare ca prețul lunar al unei ipoteci, se arată în podcastul „Ce este mai avantajos: creditul ipotecar sau chiria?”, publicat de Banca Națonală, transmite IPN.
17:10
Secretarul de Stat al Departamentului pentru Relația cu R.Moldova din cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, a avut astăzi o întrevedere, la Palatul Victoria, cu reprezentanții organizațiilor și asociațiilor studenților originari din Republica Moldova în România.
16:50
Maia Sandu a avut o întrevedere astăzi cu președintele Comisiei de la Veneția, Gianni Buquicchio. Sandu declară într-o postare pe pagina sa de Facebook că în cadrul dialogului a reiterat prioritatea principală în mandatul său de președinte al Republicii Moldova - reformarea veritabilă a justiției și combaterea corupției.
16:30
Curtea Constituțională anunță că va examina la data de 27 aprilie sesizările depuse de deputatul PAS Sergiu Litvinenco și deputații Platformei DA, Dinu Plîngău și Maria Ciobanu, privind re-subordonarea Serviciului de Informații și Securitate către Parlament.
16:10
Situația financiară a sectorului bancar din anul 2020 se caracterizează prin creșterea activelor, creditelor, fondurilor proprii, depozitelor persoanelor fizice și depozitelor persoanelor juridice. Totodată, sectorul bancar dispune de un nivel înalt de lichiditate. Potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei, calitatea portofoliului de credite s-a îmbunătățit comparativ cu finele anului precedent, iar profitul obținut în anul 2020 a înregistrat o descreștere față de perioada similară a anului precedent, transmite IPN.
15:50
Nouă premieră a misiunii NASA pe Marte. Elicopterul Ingenuity a decolat de pe suprafața Planetei Roșii și a efectuat cu succes primul zbor al unui astfel de aparat pe o altă planetă. Oficialii NASA compară acest lucru cu primul zbor pe pământ al fraților Wright în 1903, relatează The Washington Post, citat de Digi24.   Misiunea elicopterului a avut loc cu o întârziere de peste o săptămână a zborului din cauza unei erori tehnice. Ingenuity s-a desprins de suprafața marțiană, s-a ridicat la peste...
15:40
Un accident grav a avut astăzi în sectorul Botanica al Capitalei la intersecția străzii trandafirilor cu bulevardul Decebal. Reprezentanții poliției susțin că în accidentul rutier au fost implicate 4 automobile: Skoda, Mercedes, Toyota și Honda. În rezultatul impactului microbusul de model ,, Mercedes” s-a inversat.
15:40
Potrivit topcor.ru, autoritățile americane sunt îngrijorate pentru siguranța cetățenilor săi, care zboară peste anumite regiuni din Rusia și Ucraina. Astfel, acestea au avertizat companiile aeriene că o serie de zone din cele două țări reprezintă “o amenințare” pentru zborurile aviației civile americane, “din cauza tensiunilor geopolitice”.
15:30
Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) își va consolida colaborarea cu Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRE). Subiectul a fost discutat în cadrul vizitei oficiale de la Strasbourg a președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, unde s-a întâlnit cu Președintele Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei (CALRE), Leen Verbeek. Cei doi oficiali au discutat despre promovarea democrației locale în țara noastră.
15:20
În dimineața zilei de 19 aprilie angajații IGSU din orașul Orhei au fost solicitați pentru a salva un bărbat în vârstă de 59 de ani de la o înălțime de 30 de metri de pe un șantier de construcții. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 11:25.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.