Germania, pe punctul de a începe negocierile cu Rusia pentru vaccinul ”Sputnik V”

Sputnik, 8 aprilie 2021 21:00

Germania ar putea începe în scurt timp negocierile bilaterale cu Rusia pentru achiziţia vaccinului ”Sputnik V” după ce și landul Bavaria a anunțat că are un contract preliminar cu o firmă locală pentru procurarea preparatului.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 15 minute
13:40
Primarul Chișinăului a făcut publice imagini de la ședința Consiliului Municipal de astăzi. Iată cum l-a surprins pe unul dintre consilieri.
Acum o oră
13:10
O femeie care a comandat omorul amantei soțului său va ajunge pe banca acuzaților. Iată ce riscă femeia înșelată.
Acum 2 ore
12:50
Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, a vorbit în studioul Radio Sputnik despre avizul Curții Constituționale privind dizolvarea Parlamentului și a constatat că există multe inadvertențe în acest sens.
12:30
Consiliul de experți va examina chestiuni ce țin de politica financiară și activitatea comercială externă a țărilor membre ale Comunității.
12:00
Guvernul a adoptat o hotărâre prin care măsurile antiepidemice instituite anterior sunt extinse pe toată perioada stării de urgență.
Acum 4 ore
11:40
De la declanșarea pandemiei, numărul cazurilor de violență domestică a crescut considerabil, potrivit organizațiilor care oferă suport victimelor. Fenomenul este confirmat și de către oamenii legii.
11:30
Șeful statului a discutat cu funcționarul european inclusiv situația privind respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană.
11:00
Ofițerii CNA au descins în această dimineața la Piața Centrală din Capitală. Cinci persoane au fost reținute pentru că emiteau certificate de calitate false contra unei taxe. Printre cei reținuți sunt și agenți economici.
10:40
Ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi nu exclude că Parlamentul ar putea să conteste legalitatea decretului de dizolvarea a Parlamentului, în cazul în care acest act administrativ va fi emis de șeful statului.
10:20
Municipalitatea își propune să vaccineze cadrele didactice din instituțiile educaționale de toate nivelurile, inclusiv din cele private.
10:00
După trei ani de la dispariție, corpul neînsuflețit a unui bărbat din raionul Edineț a fost găsit îngropat în curtea casei presupusului ucigaș. Suspectul a fost reținut.
Acum 6 ore
09:50
Circul, Manejul, Liceul Real, Palatul Feroviarilor, pădurea de la porțile orașului și Stadionul Republican sunt bunuri imobile pe care Ion Ceban ar vrea să le treacă în proprietatea municipalității și să le reabiliteze.
09:10
Cercetătorii din Rusia dezvoltă un test cutanat, care va ajuta aprecierea existenței unei reacții imune la coronavirus.
09:10
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: Olga Cara, medic epidemiolog la Institutul Oncologic Moldova, Ion Stefăniță, director general AIRM din cadrul Ministerului Culturii, medicul dentist și interpreta Ludmila Pamujac.
09:00
Ce șanse sunt ca Republica Moldova să devină membră a Uniunii Europene peste 10 ani? La această întrebare a răspuns cercetătorul științific al Institutului European al Academiei de Științe a Federației Ruse, Pavel Kandeli.
08:50
Decizia Parlamentului de a instaura starea de urgență, dar și vaccinarea a dus la o ușoară diminuare a numărului de cazuri noi de COVID-19. Este concluzia la care au ajuns autoritățile în cadrul ședinței președintelui Parlamentului cu membrii Guvernului în exercițiu.
08:30
Trei școli și 79 de clase din țară au fost plasate în carantină din cauza numărul mare de infectări în rândul elevilor. Datele au fost prezentate de Ministerul Educației. 
08:10
Analiza ultimelor date în privința a 3,8 milioane de persoane vaccinate arată că eficiența vaccinului rusesc Sputnik V este de 97,6 la sută, asigurând astfel cea mai bună protecție comparativ cu restul vaccinurilor din lume.
Acum 8 ore
07:30
Marți, 20 aprilie, un euro a ajuns să coste 21,60 de lei - cu 15 bani mai mult decât luni, anunță BNM. Totodată și celelalte valute s-au apreciat în raport cu moneda națională.
07:10
Foloseau uniforme de poliţişti, iar pe maşini aveau lipite inscripţii specifice automobilelor ofiţerilor. Scopul – răpirea oamenilor de afaceri.
06:30
Surplusul de petrol format în timpul pandemiei este aproape epuizat, relatează Bloomberg, citând date de la economiștii de la Citigroup și Agenția Internațională pentru Energie (AIE).
06:10
Maxime de până la 15 grade Celsius sunt prognozate pentru astăzi, 20 aprilie. Meteorologii anunță totodată că izolat vor cădea ploi de scurtă durată. 
Acum 24 ore
21:30
Două avioane de patrulare, unul al SUA și altul al Norvegiei, au fost îndepărtate de frontiera rusă de un MiG-31 în spațiul aerian deasupra Mării Barents.
21:20
Un teribil accident rutier s-a produs pe șoseaua Balcani. Un copil de 10 ani și-a pierdut viața după ce a fost lovit de un automobil.
21:10
Un accident grav a avut loc la ora 14:40, în sectorul Botanica al Capitalei. Un microbuz s-a răsturnat peste un autoturism, în accident fiind implicate și alte vehicule.
21:00
La APCE Maia Sandu a declarat că alegerea ei în funcția de președinte "i-au unit pe toți moldovenii, de toate etniile".
21:00
Țara noastră va achiziționa 400 de mii de doze de vaccin chinezesc împotriva coronavirusului CoronaVac, dezvoltat de compania farmaceutică Sinovac Biotech. Are oare nevoie Moldova de acest vaccin și cât de eficient este?
20:30
În spatele expulzării diplomaților ruși din Cehia se află Statele Unite, consideră purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.
20:10
Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova a venit cu o inițiativă inedită pentru sectorul HoReCa. Despre ce este vorba am aflat de la președintele Asociației, Aneta Zasavițchi.
19:40
40 de ani în urmă, la Chișinău a început construcția celui mai mare edificiu de circ din fosta Uniune Sovietică. Despre starea de lucruri din prezent a Circului din Capitală și perspectivele de dezvoltare am aflat de la directorul „Moldova-Concert”, Andrei Locoman.
19:30
În Republica Moldova astăzi au fost înregistrate doar 341 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.
19:10
Avioanele NATO și-au bătut propriul record în ultima săptămână. S-au apropiat de granițele rusești de 58 de ori. Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, cercetașii străini organizau provocări deliberate.
19:00
Potrivit comisarului european însărcinat cu piaţa internă, Thierry Breton, contractul UE cu AstraZeneca pentru vaccinuri anti-Covid ar putea să nu fie prelungit.
18:50
Ultima lună a relațiilor ruso-americane, și așa deja conflictuale, ar putea fi numită teatrul absurdului – în interpretarea actorilor de la Washington.
18:30
Președintele Maia Sandu a discutat cu președintele Comisiei de la Veneția despre reformarea justiției și combaterea corupției.
18:00
Summitul pentru probleme de climă în format de videoconferință va avea loc pe 22 și 23 aprilie. Președintele Putin va ține un discurs în prima zi a evenimentului.
17:40
Astăzi președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a început vizita oficială la Strasbourg, la invitația președintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Hendrik Daems, unde a participat la deschiderea sesiunii de primăvară a APCE.
17:10
Deputatul socialist a fost ales vicepreședintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), pentru perioada acestui an.
16:50
ANRE menționează că de la începutul lunii aprilie majoritatea companiilor petroliere au raportat de fapt o scădere a prețurilor la motorină și la gazul lichefiat.
16:40
Decretul privind noile măsuri împotriva Rusiei a fost semnat de președintele SUA, Joe Biden. Restricțiile au afectat persoanele fizice și juridice, precum și diplomații ruși, care vor fi expulzați din America.
16:10
Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a solicitat " să fie făcută̆ o listă a lustrației în care să fie trecute persoanele care se fac vinovate de eliberarea haotică în ultimii ani a actelor permisive atât în construcții, comerţ̦, cât și în alte domenii".
15:50
Întreprinderea municipală „Piața Centrală” a informat că, pentru a reduce riscurile de răspândire a coronavirusului, este necesară respectarea măsurilor antiepidemice instituite de autorități.
15:40
Expertul în drept constituțional Teodor Cârnaț spune când Parlamentul de legislatura a X-ea își va sista activitatea. Detalii - în materialul ce urmează.
15:10
Усыпанные розами поля в Саудовской Аравии Усыпанные розами поля в Саудовской Аравии Усыпанные розами поля в Саудовской Аравии
15:00
Un accident grav a avut loc acum câteva minute în sectorul botanica al Capitalei - un microbuz s-a răsturnat peste un autoturism, în accident fiind implicate și alte vehicule.
15:00
Curtea Constituțională a decis că Parlamentul poate fi dizolvat, însă nu înainte de a se încheia starea de urgență, valabilă până la 30 mai.
14:40
Doi bărbați au fost reținuți în flagrant în timp ce vindeau droguri la doi militari ai Armatei Naționale. Ei riscă până la 15 ani de pușcărie. 
14:10
Municipalitatea vrea să vină către CSE cu o solicitare de a permite reluarea spectacolelor teatrale. Propunerea vine din partea primarului general al Capitalei. 
Ieri
13:40
Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut declarații în cadrul lansării oficiale a Planului de Acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova pentru 2021-2024.
13:30
Specialiștii au explicat ce factori au condiționat reducerea numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în Capitală.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.