Tertea, vizată într-un nou dosar penal; Ar fi cerut forțat o mie de dolari de la un antreprenor

Jurnal TV, 8 aprilie 2021 17:40

Judecătoarea Maria Tertea, reținută recent pentru mită, s-a mai ales cu o cauză penală, pentru trafic de influență.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 12 ore
21:30
Prezentat de Sofia Obadă
21:30
Prezentat de Daniela Ciocanu
21:30
Prezentat de Daniela Vizitiu
20:10
Numărul persoanelor cu vârsta de peste 60 ani este în creştere, în Republica Moldova. Mulți trăiesc la limita sărăciei. Ajutorul venit din diaspora le dă speranță că nu sunt uitați și că viața lor contează. Vă invităm să descoperiți în continuare istoriile emoționante ale unor femei din satul Izbiște, Criuleni, spuse la emisiunea Cealaltă Basarabie de la Jurnal TV.
20:00
Autoritățile anunță că în ultimele 24 de ore, NICIUN medic nu a fost infectat cu noul coronavirus în Republica Moldova. Se întâmplă pentru prima oară, de la începutul pandemiei încoace.
20:00
Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău a donat un lot de aproximativ 100 de decodoare care va aduce televiziunea digitală în casele mai multor familii sărace din sectorul Buiucani al capitalei. Donatorii susțină că astfel mai mulți oameni vor avea acces gratuit la informații televizate de calitate. Transmiterea dispozitivelor a avut loc în incinta Preturii Buiucani.
19:50
Unii deputați independenți și neafiliați s-au ales, anul trecut, cu venituri de milioane de lei. Aceștia și-au cumpărat inclusiv mașini de lux. Jurnal TV vă prezintă astăzi top trei cei mai bogați aleși ai poporului fără partid.
19:50
Zinaida Greceanîi a primit răspunsul secretarului general al Consiliului Europei la scrisoarea, în care șeful legislativului de la Chișinău se plângea că președintele Maia Sandu ar încerca să uzurpeze puterea în stat prin provocarea alegerilor anticipate. Se întâmplă cu două zile înainte ca Înalta Curte să se expună asupra existenței sau inexistenței circumstanțelor pentru dizolvarea Parlamentului. Chiar dacă răvașul de la Strasbourg este scris într-o manieră diplomatică, Zinaida Greceanîi spune că a înțeles din scrisoare că ”actualul Parlament nu poate fi dizolvat”. Deputații din opoziție afirmă însă că președintele Parlamentului interpretează cuvintele oficialilor europeni.
19:40
Transporatorii de colete, pe care îi vedeam parcați lângă Circ, astăzi au fost somați de poliție să elibereze locația. Aceștia sunt revoltați și spun că nu au un alt loc unde să transmită oamenilor coletele pe care le aduc din Italia. Transportatorii cer autorităților un alt loc accesibil, unde să-și poată continua activitatea. Pretorul sectorului Râșcani ne-a spus că transportatorii au fost alungați deoarece parcarea este destinată vizitatorilor și angajaților circului - o instituție care nu mai activează de zeci de ani.
19:30
Distribuitorul de electricitate „RED-Nord”, care este o întreprindere strategică a statului și una din cele profitabile din țară, are un nou director general. Anunțul a apărut pe site-ul Agenției Proprietății Publice. Este vorba despre Vitalie Prisacari, fiul unui consilier socialist din Bălți, despre care se spune că ar fi persoană de încredere a lui Igor Dodon. În lupta pentru această funcție, el a avut doi concandidați. Cu câteva zile înainte de interviul de angajare, presa a scris că Prisacari ar fi fost promovat de PSRM și că avea pregătite din timp răspunsurile la întrebări.
Acum 24 ore
18:50
Prezentat de Vasile Luchianu
17:40
După ce ieri, deputații Alexandru Slusari și Lilian Carp au blocat lucrările la cariera Micăuți, pe care le consideră abuzive, astăzi avocatul instituției, Andrei Iosip, i-a acuzat pe cei doi aleși că au pătruns ilegal pe teritoriul carierei. Avocatul susține că deputații nu dispuneau de acte care să le permită să stopeze activitatea carierei. Avocatul insistă că activitatea la Micăuți este legală, iar sigilarea mașinilor de lucru de către Inspectoratul pentru Protecția Mediului este ilegală. Cum au reacționat la aceste afirmații deputații Carp și Slusari vedeți în materailul ce urmează.
17:40
Autoritatea Națională de Integritate a sesizat Procuratura Generală, după ce a depistat că un vameș nu a declarat peste două milioane de lei. Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, funcționarul riscă să rămână fără banii nedeclarați și să nu mai poată deține o funcție publică sau de demnitate publică, o perioadă de trei ani.
16:10
Prezentat de Eugenia Apostu
15:50
Mai multe persoane au fost împuşcate într-un liceu din statul american Tennessee. Un bărbat a murit, iar altul a fost arestat, au transmis autorităţile.
15:50
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a cerut astăzi Rusiei să-şi retragă trupele de la frontiera cu Ucraina. ”Alianţa Nord-Atlantică, nu Moscova, este cea care va decide dacă Ucraina va deveni membră a organizaţiei”, a precizat Stoltenberg.
15:50
Două figuri importante de la Washington se află la Bruxelles pentru a coordona cu NATO o abordare comună faţă de Rusia. Secretarul de stat Antony Blinken va avea marţi primele reuniuni, iar miercuri i se va alătura şi Lloyd Austin, șeful Pentagonului. Unul dintre obiectivele vizitei va fi coordonarea împreună cu NATO a unei poziţii comune pe fondul escaladării conflictului în regiunea Donbas, dominat de separatişti proruşi.
15:40
Victor Stepaniuc, fost deputat comunist și viceprim-ministru în Guvernul Greceanîi, a fost demis din funcția de șef al Direcției consultanță a Aparatului Președinției.
15:40
Membrii Consiliului Superior al Magistraturii i-au interzis ministrului interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi, să participe la ședința CSM. Motivul ar fi că statutul de ministru al unui guvern demisionar nu îi permite acest lucru.
15:30
Numărul lucrătorilor medicali infectați cu COVID-19 a scăzut cu 75 la sută de la demararea campaniei de vaccinare în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de gestionarii procesului de vaccinare în cadrul unei conferințe de presă. Autoritățile ne asigură că nu a fost înregistrat niciun caz de reacții severe sau tromboze urmare a administrării vaccinului anti-COVID. Responsabilii au evitat să comenteze controversele privind vaccinul chinezesc CoronaVac și nu au oferit detalii despre negocierile privind achiziționarea acestuia.
15:30
Pandemia și seceta de anul trecut i-a pus la pâmânt pe crescătorii de pui. Din cauza prețului exagerat la hrană, a scăzut drastic și numărul de păsări scoase la vânzare. Oamenii nu mai cumpără cum o făceau înainte, așa că unii fermieri au redus considerabil numărul de pui crescuți, cifra fiind de trei-patru ori mai mică decât în anii precedenți.
15:30
Scandal între consilierii din raionul Criuleni! De mai bine de o lună, ședințele consiliului raional nu pot avea loc din lipsă de cvorum. Președintele raionului Criuleni, Pavel Spânu, spune că, la ședințe, nu vin mai mulți consilieri din fracțiunile PSRM, PLDM, PUN, PAS și câțiva consilieri independenți, iar din această cauză suferă tot raionul. Proiectele noi nu pot fi votate, iar în rezultat, în plină pandemie, rămân nefinanțate spitalele, școlile și alte obiecte de menire socială. În replică, consilierii cu absențe spun că e pandemie, iar legea nu le permite să se adune în grupuri mai mari de 20 de persoane.
Ieri
21:10
Prezentat de Daniela Ciocanu
21:00
Prezentat de Daniela Vizitiu
20:50
Prezentat de Sofia Obadă
20:10
Un moldovean a fost extrădat din Cehia, după ce acum doi ani a fost dat în urmărire pentru trafic de oameni în scop de exploatare sexuală. Aflați detalii din grupajul de știri pe scurt.
20:00
Unii președinți de raion controlează afaceri prospere, stau în palate, iar în garaj au adevărate bijuterii. Dar, în declarațiile de avere pentru anul trecut arată niște imobile, mașini sau terenuri estimate la preț simbolic. Pentru a înțelege cum se întâmplă lucrurile în localitățile mai îndepărtate, am pornit o investigație. Ce am aflat, vedeți în materialul ce urmează.
19:50
A fost scandal astăzi la cariera din Micăuți. Un deputat PAS și unul de la Platforma DA au mers acolo și au cerut ca lucrările de extracție să fie stopate, deoarece au loc ilegal. Ajunși la fața locului, reprezentanții Ispectoratului pentru Protecția Mediului au spus că teritoriul carierei va fi sigilat astăzi, iar lucrările vor fi oprite. Numai că, după plecarea acestora, muncitorii au reluat extragerea piatrei. În cele din urmă, au fost sigilate doar mașinile de lucru, nu și intrările pe teritoriu.
19:50
Jurnal TV continuă să analizeze declarațiile de avere ale deputaților pentru anul 2020. De data aceasta, în vizorul colegilor noștri au fost deputații Platformei „Pentru Moldova”. Și aceștia dețin case spațioase și mașini de lux. Unele bunuri au fost cumpărate chiar în acest an, se arată în declarațiile de avere și interese personale depuse la ANI. În continuare vedeți top cinci cei mai bogați aleși ai poporului din această structură parlamentară.
19:40
Alte 603 cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Bilanțul a ajuns la 241 de mii 820. Din numărul total de îmbolnăviri, șase sunt la lucrători medicali.
19:30
Apar tot mai multe dispute în legătură cu vaccinul chinezesc CoronaVac pe care autoritățile moldovene vor să-l cumpere, din bani publici, fără licitație.
19:30
Noul proiect privind abrogarea ”legii miliardului”, votat de Parlament în prima lectură, după ce o lege similară a fost anulată de Curtea Constituțională, ar putea avea efecte similare cu ”furtul miliardului”. Este atenționarea Centrului Analitic Independent ”Expert-Grup”, potrivit căruia inițiativa ar putea avea consecințe extrem de negative asupra stabilității macrofinanciare și asupra imaginii Republicii Moldova în fața potențialilor finanțatori, creditori și investitori.
18:30
Prezentat de Vasile Luchianu
17:40
Pe parcursul anului trecut, în Moldova, drepturile omului au fost încălcate în repetate rânduri. Au fost impuse limitări exagerate, care au avut impact negativ asupra unor libertăți și procese democratice. Criza COVID-19 a condus la adâncirea sărăciei, creșterea inegalității și discriminării. Sunt doar câteva dintre concluziile prezentate de Oficiul Avocatului Poporului, într-un raport privind respectarea drepturilor omului în anul 2020.
17:30
Un incident sângeros a avut loc luni în Paris, în apropiere de spitalul Henri Dunant. Cel puțin două persoane au fost împușcate.
16:20
Prezentat de Eugenia Apostu
16:00
O femeie și-a găsit soțul într-o baltă de sânge, în propria locuință din satul Codreni, raionul Ocnița. Lângă victimă se afla o armă de vânătoare de calibrul 16.
16:00
Un nou caz de violență în Statele Unite, cu implicarea unei persoane de culoare. Guvernatorul statului american Virginia a ordonat declanşarea unei anchete după difuzarea unor imagini, în care se vede cum doi poliţişti îşi îndreaptă armele spre un militar de culoare şi îl stropesc pe faţă cu spray paralizant.
16:00
Clipe de groază în această dimineață pentru o femeie care traversa drumul regulamentar. A fost la un pas de a fi luată pe capotă cu tot cu căruciorul pe care îl împingea. Scena a fost surprinsă de camera de bord a unui alt automobil.
15:50
Elevii din Chișinău vor reveni la regimul obișnuit de studii, față în față, dacă rata de vaccinare în rândul cadrelor didactice va fi de 70 la sută. Până acum s-au vaccinat doar 30 la sută din totalul de învățători, a anunțat astăzi primarul de Chișinău, Ion Ceban.
15:50
Focul Haric va fi adus sâmbătă seara, pe data de 1 mai, anunță Mitropolia Moldovei. Potrivit sursei, chiar dacă Republica Moldova va fi în stare de urgență de Paște, tradiția nu va fi întreruptă.
15:50
Încă 49 de teste false COVID-19 au fost depistate de Poliția de Frontieră, pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire. Dintre persoanele documentate, 48 sunt cetățeni ai Republicii Moldova și unul din Rusia.
15:40
Apartamente de milioane, automobile de lux și donații de zeci de mii de euro pentru studiile copiilor. Asta au raportat șefii de la Curtea de Apel Chișinău în declarațiile lor de avere și interese personale. De departe, cele mai multe achiziții și tranzacții le-a efectuat președintele Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima.
15:40
Secretarul de stat Antony Blinken a avertizat Moscova că "vor exista consecinţe" în caz de agresiune rusă în Ucraina. Blinken a discutat această problemă cu omologii săi francez şi german, subliniind că Statele Unite şi "aliaţii europeni au aceeaşi preocupare". Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a exclus posibilitatea unui război cu Ucraina, relatează AFP.
15:40
Patru persoane cu vârste cuprinse între 38 și 51 de ani au fost reținute de polițiști, procurori și ofițerii SIS din Hîncești. Aceștia cumpărau substanțe psihotrope cu rețete medicale, apoi le vindeau pe piața neagră a drogurilor. Suspecții sunt cercetați penal.
15:40
Eșec total cu vaccinul chinezesc. Un studiu efectuat în Chile arată că serul Coronavac oferă protecție de doar trei la sută împotriva COVID-19, după prima doză. Chile este țara care are una dintre cele mai avansate campanii de vaccinare de pe continentul sud-american. Un oficial chinez a recunoscut că vaccinurile produse de Beijing nu sunt eficiente, însă declarațiile sale au fost rapid cenzurate.
15:30
Maia Sandu a cerut prelungirea interdicției pentru exportul de grâu din țară până pe 31 iunie. Informația a fost confirmată pentru Jurnal TV de consilierul prezidențial pe probleme de apărare și securitate națională, Ana Revenco, cea care a transmis Guvernului o adresare în acest sens.
12:50
Prezentat de Felicia Jenunchi
12:40
Prezentat de Felicia Jenunchi
Mai mult de 2 zile în urmă
00:30
Un raport al Amnesty International Moldova, arată că dreptul la sănătate în 2020 a fost grav afectat.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.