20 stații de producere a oxigenului medical vor fi instalate în cadrul instituțiilor din țară

Provincial, 8 aprilie 2021 16:10

20 stații de producere a oxigenului medical vor fi instalate în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice republicane, municipale și raionale, datorită proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”. Astfel, spitalele raionale din Cahul, Căușeni, Edineț, Soroca, Orhei, Ungheni, Florești, Comrat, Hâncești, Criuleni, Anenii Noi, Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”, Spitalul Clinic […] Post-ul 20 stații de producere a oxigenului medical vor fi instalate în cadrul instituțiilor din țară apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 2 ore
07:10
Cele mai bune lucrări de cercetare și experimentare practică, prezentate în cadrul Conferinței republicane științifico-practică a elevilor din învățământul profesional tehnic în domeniul agroindustrial, au fost apreciate cu diplome și premii bănești. Lucrările de cercetare și experimentare practică au vizat patru domenii: agricultură şi medicină veterinară; inginerie şi activități inginerești; fabricare şi prelucrare; afaceri şi […] Post-ul Elevii din instituțiile de învățământ agroindustrial au primit premii pentru cele mai reușite lucrări apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
16:40
„Au fost reinstalate limitatoarele de viteză… În preajma mai multor instituții de învățământ din mun. Soroca au fost reinstalate limitatoarele de viteză din cauciuc”, comunică reprezentanții Primăriei municipiului Soroca, informează PROVINCIAL. Acestea au fost scoase ceva timp în urmă, la inițiativa primarului Lilia Pilipețchi, pentru că necesitau să fie reparate. „Acum șoferii ar trebuie să […] Post-ul Soroca: Au fost reinstalate limitatoarele de viteză apare prima dată în Provincial.
16:10
O nouă ședință de lucru în contextul activităților planificate în cadrul Proiectului de consolidare instituțională, implementat de Uniunea Europeană (UE), a avut loc recent, informează PROVINCIAL.  Boris Filipov, manager de proiecte din cadrul Delegației UE (DUE), experții de proiect, Kevin Suttie și Peeter Latti, precum și membrii Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), Petru […] Post-ul Ultimele progresele ale implementării Proiectului UE — discutate cu experții europeni apare prima dată în Provincial.
15:10
Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, împreună cu Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, echipa din cadrul primăriei Chişinău şi şefii întreprinderilor municipale de profil, au întreprins astăzi o vizită de lucru la Poligonul municipal de deşeuri de la Ţînţăreni, Stația de tratare a levigatului, dar şi în localitate, informează PROVINCIAL. „Am comunicat despre […] Post-ul Primarul Ceban și ministrul Perju – în vizită de lucru la Ţînţăreni apare prima dată în Provincial.
14:10
Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) amintește tinerilor, femeilor fermieri și migranților reveniți, care intenționează să lanseze afaceri în domeniul agriculturii, că începând cu  15 aprilie și până pe 18 iunie 2021, pot depune în cadrul Subdiviziunilor Teritoriale ale AIPA cererile de solicitare a subvențiilor în avans pentru proiecte start-up, transmite PROVINCIAL. În […] Post-ul AIPA reamintește că de la 15 aprilie recepționează solicitările cererilor în avans pentru proiecte start-up apare prima dată în Provincial.
13:40
Avocatul Iosip Andrei, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că acuzațiile aduse de membrii Comisiei de anchetă a modului de exploatare a substanțelor minerale utile, deputații Alexandru Slusari, Lilian Carp și Nicolae Ciubuc, cu privire la activitatea S.A. „Cariera Micăuți” sunt neîntemeiate și abuzive, informează PROVINCIAL. „În opinia noastră, Comisia de anchetă, în […] Post-ul S.A. „Cariera Micăuți”: Scopul unor membri ai Comisiei de anchetă a modului de exploatare a substanțelor minerale utile este de a ne sista activitatea apare prima dată în Provincial.
13:30
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu ocazia deschiderii Reuniunii anuale a Adunării Generale a NALAS, a declarat că este onorată să participe la deschiderea Reuniunii, întrucât Moldova preia, pentru prima dată, președinția NALAS, informează PROVINCIAL. „Am toată încrederea că deținerea președinției de Congresul Autorităților Locale din Moldova va aduce plus valoare întregii rețele de autorități […] Post-ul Șeful statului: Voi continua să sprijin independența APL și să muncesc pentru construirea unei justiții apare prima dată în Provincial.
13:20
Până în prezent în Republica Moldova au fost recepționate în total 112 970 doze de vaccin. Din data de 2 martie 2021, 2% din populația Republicii Moldova a fost vaccinată împotriva COVID-19, informează PROVINCIAL. Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că, în total în Republica Moldova […] Post-ul 2% din populația Republicii Moldova a fost vaccinată împotriva COVID-19 apare prima dată în Provincial.
13:20
Recent, a fost inițiată o nouă cooperare dintre Solidarity Fund PL Moldova, ADR Nord și încă două orașe din Regiunea de Dezvoltare Nord, Fălești și Florești, în elaborarea Programului de revitalizare urbană, precum și cu orașele Bălți, Edineț, Soroca și Sângerei, implicate anterior în acest proces, dar care urmează să-și actualizeze Programele de revitalizare urbană, […] Post-ul Programe de revitalizare urbană pentru încă două orașe din nordul Moldovei. Alte patru orașe vor beneficia de programe actualizate apare prima dată în Provincial.
12:20
Reprezentanții liceului „Mihai Eminescu” din raionul Ungheni și autoritățile publice raionale își consolidează eforturile pentru reducerea consumului de energie în instituția de învățământ și pentru crearea unor condiții de studii mai bune. Proiectul investițional „Sporirea eficienței energetice a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din municipiul Ungheni” este finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul […] Post-ul Reprezentanții liceului „Mihai Eminescu” din raionul Ungheni și autoritățile publice raionale își consolidează eforturile! apare prima dată în Provincial.
12:10
În perioada 19.04.2021-06.05.2021 și 17.05.2021-28.05.2021, Centrul de instruire și dezvoltare profesională din cadrul Instituției Publice „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (I.P. „CTIF”), invită contabilii din sectorul bugetar la cursul de instruire, cu genericul: „Sistemul Informațional Integrat de Evidență Contabilă în Autoritățile/Instituțiile Publice bazat pe Platforma „1C”” (SIIECAP 1C), transmite PROVINCIAL. În cadrul cursului vor […] Post-ul Contabilii din sectorul bugetar invitați la cursuri privind administrarea Platformei „1C” apare prima dată în Provincial.
11:20
Un echipaj de pompieri și salvatori din localitatea Copanca raionul Căușeni au intervenit pentru a acorda primul ajutor calificat unui bărbat în vârstă de 43 de ani care a căzut de pe bicicletă pe un gard de metal, informează PROVINCIAL. Cazul a avut loc în după amiaza zilei de ieri. Salvatorii au fost alertați după […] Post-ul Pompierii din localitatea Copanca au acordat primul ajutor unui bărbat care a rămas blocat într-un gard apare prima dată în Provincial.
11:20
Primăria oraşului Ialoveni a lansat un apel către locuitorii urbei – să participe activ la campania anuală de amenajare și salubrizare de primăvară. „Locuitorii sectorului Bozu au răspuns la acest apel prin fapte concrete – au acumulat deșeurile din parcul plantat acum trei ani, au văruit arborii, au făcut curat pe terenul de joacă pentru […] Post-ul Apel către locuitorii orașului Ialoveni apare prima dată în Provincial.
10:50
Concursul este organizat și desfășurat în conformitate cu Regulamentul aprobat prin Ordinul Ministerului, Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului nr. 234 p din 05.04.2021, publicat pe pagina web a MADRM la compartimentul „legislație”, rubrica „acte departamentale”. Agenţiile de Dezvoltare Regională sunt instituţii publice necomerciale de utilitate publică, cu personalitate juridică, create pentru implementarea politicii de dezvoltare […] Post-ul Concurs pentru ocuparea postului vacant de Director al Agenţiei de Dezvoltare Regională UTA Găgăuzia apare prima dată în Provincial.
10:40
Ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Râșcani, în cadrul măsurilor desfășurate privind combaterea criminalității pe sectorul deservit, au observat un tânăr care manifesta un comportament suspect. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 18 ani, originar din raionul Cantemir, informează PROVINCIAL. În cadrul procesului de documentare, polițiștii au depistat asupra […] Post-ul Un tânăr de 18 ani din Cantemir – reținut de polițiști cu droguri asupra sa apare prima dată în Provincial.
10:30
Agenția Națională pentru Sănătate Publică a distribuit lotul de vaccin împotriva COVID-19 „Pfizer/BioNTech” în cantitate de 12.282 doze, tuturor Centrelor de vaccinare, pentru administrarea dozei II, informează PROVINCIAL, cu referire la un comunicat de presă. Astfel, începând de astăzi, conducătorii instituțiilor medico-sanitare vor asigura vaccinarea contingentelor, imunizate cu prima doză, inclusiv în zilele de sâmbătă […] Post-ul De astăzi, începe vaccinarea populației cu „Pfizer/BioNTech”, doza 2 apare prima dată în Provincial.
Ieri
07:50
În localitatea Chiriet-Lunga, UTA Gagauz-Yeri, au început lucrările de reparaţie capitală a Staţiei de pompieri, care se afla în stare deplorabilă. Potrivit autorităţilor, mulţi ani clădirea nu a fost reparată şi necesită să fie adusă în ordine pentru a fi sigură pentru angajaţi. „Planificăm să renovăm acoperişul care este şubred şi curge în caz de […] Post-ul Staţia de pompieri din Chiriet-Lunga, UTA Gagauz-Yeri, va fi renovată apare prima dată în Provincial.
12 aprilie 2021
16:20
Conform ultimelor date actualizate, la data de 9 aprilie, urmare a deciziei Comisiilor teritoriale în sănătate publică și organelor locale de specialitate în domeniul învățământului (OLSDÎ), Ministerul Educației, Culturii și Cercetării anunță că: – 494 (39,84%) instituții de învățământ general activează exclusiv online; – 327 (26,37%) instituții activează cu program cu participare fizică a elevilor claselor […] Post-ul 248 cadre didactice – confirmate pozitiv cu noul Coronavirus apare prima dată în Provincial.
16:10
Angajații din cadrul Inspectoratului de Poliție Ungheni patrulează pe biciclete în locurile publice din municipiul Ungheni. Polițiștii au trecut printr-un program internațional de instruire, în cadrul căruia au învățat cum să patruleze corect și eficient, utilizând bicicleta din dotare cu echipamentele necesare: girofar, mijloace speciale și trusă medicală pentru acordarea primului ajutor. „Datorită bicicletelor, oamenii […] Post-ul Polițiștii din Ungheni – pe biciclete în locurile publice din municipiu apare prima dată în Provincial.
16:00
Dat fiind interesul sporit ce se atestă în spaţiul public în ultimele zile faţă de informaţiile despre vaccinul CoronaVac, Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM) a făcut unele precizări, informează PROVINCIAL. Iată ce spune AMDM: „Vaccinul CoronaVac a fost produs de compania biofarmaceutică privată Sinovac Biotech. CoronaVac este cel de-al doilea vaccin produs în China, […] Post-ul AMDM vine cu precizări în privința vaccinului produs de China – CoronaVac apare prima dată în Provincial.
15:50
Astăzi, reprezentanții de la Tiraspol, au preluat cele 120 de doze de vaccin Pfizer/BioNTech din totalul celor 942 de doze ce au fost repartizate cu titlu gratuit localităților din stânga Nistrului și mun. Bender, dintre care 822 au fost ridicate în data de 06 aprilie curent, informează PROVINCIAL, cu referire la un comunicat de presă al […] Post-ul Biroul pentru Reintegrare: Alte doze de vaccin anti-COVID-19 au fost donate regiunii transnistrene apare prima dată în Provincial.
15:40
Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Lilian Carp, a mers împreună cu reprezentanți ai ordinii publice la cariera Micăuți, unde s-a reușit sigilarea tehnicii pentru a stopa extragerea ilegală din carieră, informează PROVINCIAL. „Sunt de dimineață împreună cu domnul Slusari la cariera Micăuți, unde au loc ilegalități comise de către deputații Nichiforciuc și Andronache. Au […] Post-ul Deputat, la cariera Micăuți: „Ilegalitățile continuă” (VIDEO) apare prima dată în Provincial.
15:10
În ultima perioadă se atestă o activizare a dialogului dintre autorităţi şi mediul de afaceri. Spre exemplu, recent Preşedintele Maia Sandu a avut o discuţie cu reprezentanţii Asociaţiei Patronale a Industriei Ușoare, iar Premierul interimar, Aureliu Ciocoi a discutat cu reprezentanţii a peste 100 de agenţi economici despre activitatea pe timp de pandemie. Este îmbucurător […] Post-ul Igor Roșca: Dialogul dintre autorităţi şi business trebuie să poarte un ritm accelerat şi să aibă loc diferite nivele apare prima dată în Provincial.
14:40
Primăria Chișinău informează că pe teritoriul municipiului este menținută în continuare starea de alertă epidemiologică sporită prin infecția COVID-19, deși pe parcursul săptămânii trecute a fost înregistrată o diminuare a numărului de îmbolnăviri. Până în prezent, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 103545 de cazuri confirmate cu coronavirus, inclusiv 95205 persoane recuperate și 1733 de […] Post-ul Municipiul Chișinău rămâne în continuare în alertă epidemiologică privind rata de infectare cu COVID-19 apare prima dată în Provincial.
14:10
Î.S. „Poșta Moldovei”, astăzi, 12 aprilie 2021, în parteneriat cu Uniunea Filateliștilor din Republica Moldova, a pus în circulație ștampila poștală specială „Iuri Gagarin – 60 de ani de la primul zbor în spațiu”. Evenimentul a fost desfășurat în cadrul Expoziției Filatelice „MOLDFILEX 2021”, informează PROVINCIAL. Alături de Vitalie Zaharia, director general interimar al Î.S. […] Post-ul „Iuri Gagarin – 60 de ani de la primul zbor în spațiu”- ștampilă poștală specială pusă în circulație astăzi! apare prima dată în Provincial.
13:40
Un permis de conducere neveridic și alte 49 de teste Covid-19 cu indici necaracteristici au fost ridicate în timpul verificărilor. Incidentele au fost înregistrate atât pe sensul de intrare cât și pe ieșire. Dintre persoanele documentate 49 sunt cetățeni ai Republicii Moldova și unul din Federația Rusă, transmite PROVINCIAL. Echipa mixtă formată din angajații Secției […] Post-ul Alte teste de COVID-19 falsificate au fost depistate de polițiștii de frontieră apare prima dată în Provincial.
13:10
În perioada 5 – 9 aprilie 2021, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat trei controale referitor la posibile conflicte de interese admise de către fostul director al S.A „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, un șef al unei Direcții din cadrul Consiliului raional Cahul și un primar din raionul Fălești. O procedură de control privind incompatibilitate în funcția publică […] Post-ul O procedură de control privind incompatibilitate în funcția publică a fost pornit pe numele unui primar din Fălești apare prima dată în Provincial.
12:50
Consiliul Raional Hînceşti s-a întrunit, astăzi, în cadrul unei ședințe operative. În cadrul întrunirii, s-a discutat despre activităţile stabilite în vederea monitorizării răspândirii infecţiei COVID-19 şi procesul de imunizare a populaţiei, informează PROVINCIAL. În acest fel, autoritățile raionale au menţionat că au fost administrate 180 doze de ser al vaccinului. Totodată, au fost efectuate 116 […] Post-ul Angajaţii Spitalului Raional Hînceşti – imunizaţi în proporţie de 90% apare prima dată în Provincial.
12:30
„În jurul orei 23:31, ieri, angajații Inspectoratului de Poliție Bălți care patrulau pe strada Ivano Franco au observat un automobil de marca Mercedes care se deplasa neuniform. Fiind somat să stopeze, conducătorul mijlocului de transport a ignorant cerințele legale ale poliției. În final oamenii legii au reușit să-l stopeze, iar în timpul discuțiilor s-a simțit […] Post-ul Doi șoferi, în stare de ebrietate, depistați de poliţiştii din Bălți apare prima dată în Provincial.
12:20
„Cu deosebită tristețe și profund regret am aflat despre trecerea în lumea celor drepți a domnului Serghei Osadcii, șeful secției agricultură, relații funciare și cadastru, din cadrul Consiliului Raional Căușeni”, se arată într-o declarație a Consiliului Raional Căușeni, informează PROVINCIAL.  „A fost un coleg și un șef desăvârșit, care a sprijinit prompt și cu bună […] Post-ul Un angajat al Consiliului Raional Căușeni a decedat apare prima dată în Provincial.
12:00
Peste 4000 de persoane s-au adresat de la începutul lunii aprilie la Centrele relații cu consumatorii (CRC) ale „Moldovagaz” din capitală și regiunile țării. Potrivit serviciului relații publice al întreprinderii, cel mai mare număr de vizite, și anume aproape 1500, este înregistrat la Chișinău. Totodată, în cazul centrului respectiv este valabil și serviciul de programare […] Post-ul Peste 4000 de persoane s-au adresat de la începutul lunii aprilie la Centrele relații cu consumatorii ale „Moldovagaz” din capitală și regiunile țării apare prima dată în Provincial.
11:50
Postul vamal Leușeni este un post vamal rutier internațional, unul dintre cele mai tranzitate posturi vamale din țară. Satul Leușeni a fost menționat documentar în anul 1425 cu denumirea Aliușeni, când domnitorul Alexandru cel Bun dăruia slugii sale Aliuș un loc pustiu la gura Nârnovei ca să-și facă sat. În documentele epocii, satul apare cu […] Post-ul Lucruri pe care nu le știai despre postul vamal Leușeni apare prima dată în Provincial.
11:30
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI continuă informarea populației în cadrul campaniei naționale „Fii în siguranță! COVID-19 nu a dispărut” cu scopul prevenirii  răspândirii virusului COVID-19 în Republica Moldova. Ieri, salvatorii au instalat 5 puncte de informare care au activat pe parcursul zilei în raioanele Glodeni, Briceni, Căușeni, Hâncești, UTA Găgăuzia. Aici, […] Post-ul 5 puncte de informare instalate de salvatori la Glodeni, Briceni, Căușeni, Hâncești și UTA Găgăuzia apare prima dată în Provincial.
11:20
Polițiștii, procurorii și ofițerii Serviciului de informații și securitate din Hîncești au deconspirat o rețea de punere în circulație a drogurilor în proporții mari. Patru persoane cu vârste cuprinse între 38 și 51de ani sunt cercetate penal.   În urma perchezițiilor efectuate la doi suspecți, domiciliați în raionul Cimișlia, polițiștii au depistat și ridicat mai multe fiole utilizate și nefolosite de Tramadol, care constituie substanță psihotropă și rețete de […] Post-ul Percheziții în raionul Cimișlia: A fost deconspirată o rețea de punere în circulație a drogurilor apare prima dată în Provincial.
11:10
În perioada 9 – 11 aprilie curent, angajații Inspectoratului de Poliție Bălți, de comun cu angajații IGC șiANSA, au desfășurat acțiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile impuse de CNESP, la nivel municipal. Astfel, a fost monitorizată activitatea a 201 unități de comerț, 73 stații PECO, 32 unități de alimentație publică, 3 […] Post-ul COVID-19: Amenzi în sumă de 80 000 lei au fost aplicate la Bălți apare prima dată în Provincial.
11:00
În pofida recoltei proaste de cereale din anul 2020, ca urmare a secetei, exportul de grâu alimentar a continuat şi în primul trimestru al acestui an, dar în volume ceva mai mici decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Principalul exportator a fost grupul Rusagro-Prim din Cupcini, raionul Edineţ, scrie Mold-Street. Exporturile de grâu alimentar a […] Post-ul O companie din Edineț, campioană la exportul de grâu alimentar în primele 3 luni ale 2021 apare prima dată în Provincial.
10:50
Astăzi se împlinesc 60 de ani de la primul zbor al omului în cosmos. „Fapta eroică a lui Iurii Gagarin este prilej de mândrie nu doar pentru oamenii din Rusia, dar și pentru cetățenii multor alte țări, pe care el le-a vizitat după data de 12 aprilie 1961”, comunică fostul șef al statului, Igor Dodon, […] Post-ul 60 de ani de la primul zbor al omului în cosmos. Politician: „Primul cosmonaut din istorie a vizitat și renumitele beciuri de la Cricova” apare prima dată în Provincial.
10:00
Silvicultorii de la Întreprinderea Silvică Iargara împreună cu cetățenii, consilierii locali și angajații Comisariatului de Poliție din Leova au desfășurat acțiuni comune de reconstrucţie ecologică. În weekendul trecut, la Leova, au fost plantați circa 11.000 de arbori și arbuști, în scopul sporirii gradului de împădurire din țara noastră. Dina Roșca Post-ul Acțiuni reconstrucţie ecologică, în raionul Leova apare prima dată în Provincial.
08:50
Un proiect transfrontalier de dezvoltare și promovare a turismului verde în sectorul dunărean al bazinului Mării Negre (raionul Cahul, Republica Moldova, municipiul Reni, Ucraina, și județul Galați, România) se desfășoară, în perioada decembrie 2020 – iunie 2023, fiind implementat de Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”, în parteneriat cu Consiliul raional Cahul, Primăria […] Post-ul Raionul Cahul participă la un proiect transfrontalier de promovare a turismului apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:00
„Tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim nu se întrerupe în perioada de criză pandemică prin care trecem, ci va avea loc, cu normele de protecție necesare”, comunică reprezentanții Mitropoliei. „Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, sâmbătă, 1 mai 2021, spre seară la Aeroportul Internaţional Chișinău”, adaugă sursa.   Doina Secrieru Post-ul Focul Haric de la Ierusalim va fi adus în R. Moldova pe 1 mai apare prima dată în Provincial.
09:30
Cea de-a X-a platformă de discuții inițiată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a întrunit reprezentanții organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, cadrele didactice și manageriale din raioanele  Dondușeni, Drochia și Soroca. Principalele subiecte abordate în cadrul întrunirii online au vizat: situația epidemiologică în instituțiile de învățământ; desfășurarea procesului educațional; dotarea cu tehnică de calcul; […] Post-ul Necesitățile sistemului educațional din Soroca, Dondușeni și Drochia – abordate în cadrul unei platforme apare prima dată în Provincial.
09:10
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă campania de prevenire cu scopul minimalizării riscurilor de producere a cazurilor de explozii/incendii cauzate de exploatarea buteliilor cu gaz lichefiat și instalațiilor de utilizare a gazelor naturale. Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale, săptămâna aceasta specialiștii Inspectoratului au instruit 4185 persoane din 101 localități din raioanele țării. Angajații […] Post-ul Persoane din 101 localități ale țării – instruite în cadrul unei campanii a IGSU apare prima dată în Provincial.
10 aprilie 2021
10:10
Biroul Naţional de Statistică informează că, în luna martie 2021 inflaţia anuală (pentru ultimele 12 luni) a constituit 1,49%, inclusiv la produse alimentare 3,02%, mărfuri nealimentare 2,34% și servicii prestate populaţiei (-1,89%), informează PROVINCIAL. Preţurile medii de consum în luna martie 2021 faţă de luna februarie 2021 au crescut cu 0,96% (informativ: în luna martie 2020 faţă de februarie 2020 […] Post-ul Cum s-au modificat prețurile pentru produse în luna martie apare prima dată în Provincial.
09:10
Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a participat la acțiunea de înverzire la liceul Gavriil Gaidarji din municipiul Comrat. Acțiunea a fost organizată în cadrul proiectului „Ecologica viitorului”, la care au luat parte 17 instituții de învățământ din Autonomie, informează PROVINCIAL. Elevii liceelor și gimnaziilor au realizat campanii masive de colectare a maculaturii, care ulterior a fost […] Post-ul Acțiune de înverzire la liceul Gavriil Gaidarji din municipiul Comrat (FOTO) apare prima dată în Provincial.
9 aprilie 2021
16:40
Ofițerii de urmărire penala ai CNA și procurorii anticorupție au operat astăzi acțiuni la câteva adrese în dosarele pornite pe obținerea frauduloasă a cetățeniei române. Astfel, percheziții s-au efectuat la Just Consult și Document Park, transmite PROVINCIAL. În urma acțiunilor de urmărire penală, CNA și procurorii au ridicat mai multe probe, relevante pentru cauzele penale, […] Post-ul Două companii, care prestează servicii juridice, percheziționate de CNA în dosarele „redobândirii cetățeniei române” apare prima dată în Provincial.
16:30
Urmăresc cu mare atenţie declaraţiile ce se fac în ultimul timp despre „Franzeluţa” S.A. şi, confruntându-le cu situaţia reală de la întreprindere, ajung la concluzia că cineva încearcă intenţionat să inducă în eroare opinia publică despre starea reală de lucruri.  Spre exemplu, acum câteva zile, pe o rețea de socializare, au fost plasate informaţii care […] Post-ul Mituri şi realităţi despre „Franzeluţa” S.A. apare prima dată în Provincial.
16:20
În dimineața zilei de astăzi, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit într-un bloc de locuit cu două nivele de pe strada Viilor nr.1 din orașul Cimișlia, informează PROVINCIAL. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 11:24. Potrivit primelor informații, focul a […] Post-ul Incendiu într-un bloc de locuit din orașul Cimișlia apare prima dată în Provincial.
16:10
Reprezentanții Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) și ai unui șir de entități publice s-au reunit în cadrul unei ședințe de lucru pentru a discuta dificultățile întâmpinate în procesul de implementare a unor recomandări, înaintate de CCRM în Raportul auditului asupra rapoartelor financiare ale Agenției „Moldsilva”, încheiate la 31 decembrie 2019, aprobat prin Hotărârea […] Post-ul Curtea de Conturi conlucrează cu entitatea auditată, în contextul implementării recomandărilor de audit! apare prima dată în Provincial.
15:40
Parlamentul a aprobat în a doua lectură, un proiect ce include introducerea unor interdicții și sancționări pentru deconectarea deliberată a consumatorilor de la rețelele electrice.Proiectul a fost înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de către un grup de deputați ai Fracțiunii PSRM, informează PROVINCIAL, cu referire la un comunicat de presă. Documentul prevede sancționarea deconectării […] Post-ul Proiect: Deconectarea deliberată a consumatorilor de la rețelele electrice va fi sancționată prin lege apare prima dată în Provincial.
15:10
Deși este perioada de prohibiție la pește, doi pescari braconieri s-au aventurat pe apele lacului Manta, bazin acvatic situat în zona de responsabilate a Direcției regionale Sud. Aceștia au fost surprinși de polițiștii de frontieră în timp ce-și ridicau plasa cu pește din lac. Cazul a fost înregistrat în dimineața zilei de astăzi, 9 aprilie […] Post-ul (VIDEO) Doi conaționali amendați pentru pescuit în apele de frontieră apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.