Ciocoi, după ședința CSE: „S-a corectat. A fost anulat punctul care interzicea aflarea cetățenilor în parcuri”

Cotidianul, 8 aprilie 2021 15:30

Premierul în exercițiu Aureliu Ciocoi a declarat după ședința Comisiei Situației Excepționale că punctul care interzicea aflarea cetățenilor în parcuri a fost anulat. „Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat o serie de măsuri care vin în susținerea cetățenilor în plan social și a mediului de afaceri pe perioada stării de urgență. Totodată, vin față de […] Articolul Ciocoi, după ședința CSE: „S-a corectat. A fost anulat punctul care interzicea aflarea cetățenilor în parcuri” apare prima dată în Cotidianul.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Cotidianul

Acum 4 ore
18:00
Pentru prima dată în istoria lor de patru decenii, Verzii germani au anunțat un candidat pentru funcția de cancelar. La alegerile din luna septembrie, Verzii vor juca un rol important. Luni, 19 aprilie, Partidul Verde a anunțat că Annalena Baerbock, de 40 de ani, va fi cea desemnată pentru a intra în cursa pentru funcția […] Articolul Femeia care ar putea fi următorul cancelar al Germaniei. Cine este Annalena Baerbock apare prima dată în Cotidianul.
Acum 6 ore
17:50
Vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat că pe fundalul haosului guvernamental, petroliștii continuă să jecmănească cetățenii și agenții economici. Astfel, cere audierea ANRE și a Consiliului Concurenței, menționând că dacă nici aceste acțiuni nu ajută, atunci rămâne ultimul mijloc de influență pentru cetățeni – proteste. UPDATE: La două zile distanță de la solicitarea deputatului […] Articolul Noi scumpiri la carburanți. Platforma DA cere audierea ANRE și a Consiliului Concurenței: Petroliștii continuă să jecmănească cetățenii și agenții economici apare prima dată în Cotidianul.
17:40
Primăria municipiului Chișinău a anunțat luni, 19 aprilie, că va înainta propunerea în adresa Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, pentru a fi reluată activitatea teatrelor, cu respectarea tuturor normelor de siguranță. Primarul Ion Ceban susține că inițiativa municipalității este dictată de faptul că locuitorii Capitalei au nevoie activități culturale, iar în ultima perioadă se atestă […] Articolul Teatrele din Capitală ar putea fi redeschise. Ceban: Suferă actorii. Vom înainta o solicitare către Comisie apare prima dată în Cotidianul.
17:10
Președinta Maia Sandu, află în vizită la Strasbourg, susține un discurs în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, la invitația președintelui forului Hendrik Daems. Vedeți mai jos declarațiile Maiei Sandu: Articolul (LIVE) Discursul Maiei Sandu în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei apare prima dată în Cotidianul.
16:40
Un avion de mici dimensiuni în care se aflau două persoane s-a prăbușit duminică, 18 aprilie, în apropierea aerodromului de la Vadul lui Vodă. Acest caz va fi investigat de o comisie a Ministerului Economiei și Infrastructurii. Reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii au anunțat că pe marginea accidentului a fost demarată o investigație tehnică de […] Articolul Avion de mici dimensiuni, prăbușit la Vadul lui Vodă. Accidentul va fi investigat de o comisie a Ministerului Economiei și Infrastructurii apare prima dată în Cotidianul.
16:10
Reprezentanții SA „Moldovagaz” susțin că au studiat cu atenție proiectul de lege anunțat de președinta Maia Sandu care ar permite reducerea tarifelor la gazele naturale prin eliminarea unor cheltuieli nejustificate în sumă de 150 de milioane de lei, declarând că „conform principiilor fundamentale ale dreptului public, efectul actelor juridice normative nu poate fi retroactiv”. În […] Articolul Reacția Moldovagaz la inițiativa Maiei Sandu care ar permite reducerea tarifelor la gazele naturale apare prima dată în Cotidianul.
Acum 8 ore
15:40
Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI) a CNA a anunțat luni, 19 aprilie, despre aplicarea sechestrului pe bunuri în valoare de 110 milioane de lei în cadrul unor dosare penale, pornite pe spălare de bani, corupere şi trafic de droguri. Printre acestea se numără 8 autoturisme, 31 de terenuri şi 52 de construcții. „În […] Articolul ARBI a aplicat seschestru pe bunuri de 110 milioane de lei, printre care un bolid de lux (GRAFIC) apare prima dată în Cotidianul.
15:20
Reprezentanții Parlamentului de la Chișinău au anunțat luni, 19 aprilie, că deputatul socialist Vlad Batrîncea a fost ales, în unanimitate, vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru perioada anului 2021. În noua funcție, Vlad Batrîncea a fost ales în cadrul sesiunii de primăvară a APCE care se desfășoară pe 19-22 aprilie, la Strasbourg, […] Articolul Aflat la Strasbourg, Batrîncea a fost ales vicepreședinte al APCE. Anunțul Parlamentului de la Chișinău apare prima dată în Cotidianul.
14:50
Procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunțat luni, 19 aprilie, că a depus la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) un recurs în anulare prin care solicită casarea încheierilor judecătorilor de instrucție care i-au permis lui Veaceslav Platon să intre în posesia a două imobile din centrul Capitalei. „Este vorba despre clădirea Casa Modei, amplasată pe bd. […] Articolul Stoianoglo cere casarea încheierilor judecătorești prin care Platon a intrat în posesia a două clădiri apare prima dată în Cotidianul.
14:40
Portughezul Jose Mourinho a fost demis din postul de antrenor al echipei engleze de fotbal Tottenham Hotspur, luni, după o serie de rezultate nesatisfăcătoare înregistrate de gruparea londoneză, finalistă a Ligii Campionilor în 2019, anunţă presa britanică, citată de Reuters. Tottenham ocupă în prezent poziţia a şaptea în Premier League, după ce vineri a remizat […] Articolul Mourinho, demis de la Tottenham după cel mai slab sezon al carierei apare prima dată în Cotidianul.
14:10
Președinta Maia Sandu a participat, alături de secretara generală a CoE, Marija Pejčinović Burić, a participat luni, 19 aprilie, la lansarea Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova pentru anii 2021-2024. Documentul de program conține proiecte și intervenții în domeniile prioritare pentru noi, ca reforma justiției și combaterea corupției, dar și alte domenii […] Articolul Planul de acțiuni al Consiliului Europei pentru R. Moldova pentru anii 2021-2024, lansat. Declarațiile Maiei Sandu apare prima dată în Cotidianul.
14:00
Liderul socialiștilor Igor Dodon ar fi decis ca noul șef de la întreprinderea Cale Ferată să fie Grigore Condurache, care activează în cadrul instituției de mai mulți ani, susține vicepreședintele Parlamentului Alexandru Slusari. Slusari a acuzat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că Igor Dodon deja „a dat indicații cine să fie ales șef […] Articolul (VIDEO) Slusari: Dodon a decis deja cine să fie șef la Cale Ferată. Un personaj dubios, care va figura în concluziile Comisiei de Anchetă apare prima dată în Cotidianul.
Acum 12 ore
13:30
Serviciile penitenciare ruse au decis să-l transfere pe opozantul rus Aleksei Navalnîi, de trei săptămâni în greva foamei, la un spital pentru deţinuţi, apreciind că starea sa de sănătate este „satisfăcătoare”, relatează AFP și Agerpres. „O comisie a medicilor a decis transferarea lui Navalnîi la o unitate spitalicească pentru condamnaţi care se află pe teritoriul […] Articolul Noi informații despre starea lui Navalnîi: A fost transferat la spital apare prima dată în Cotidianul.
13:30
Subiecul privind depășirea crizei politice în Republica Moldova după decizia Curții Constituționale a fost discutat la Strabourg, anunță președinta Maia Sandu luni, 19 aprilie. Șefa statului susține că a vorbit și despre situația drepturilor omului în regiunea transnistreană. Președinta Maia Sandu a discutat cu secretara generală a Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, și echipa sa […] Articolul Depășirea crizei politice din R. Moldova după decizia Curții Constituționale, discutată la Strasbourg apare prima dată în Cotidianul.
13:10
Piaţa neagră a ţigaretelor s-a situat, în martie 2021, la 9,9% din totalul consumului, în creştere cu 1,3 puncte procentuale faţă de luna ianuarie, conform companiei Novel Research care precizează, de asemenea, că aceasta este prima creştere semnificativă după mai mult de un an. Bucureștiul se arată îngrijorat de creșterea contrabandei provenind în special din […] Articolul A crescut contrabanda cu țigări în România: Este îngrijorătoare ponderea produselor care provin din Republica Moldova apare prima dată în Cotidianul.
13:10
Președinta Maia Sandu și-a început luni, 19 aprilie, vizita la Strasbourg. Șefa statului a anunțat că a avut o „discuție fructuoasă” cu președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Hendrik Daems. „Am discutat cu domnul Daems despre situația politică curentă din Republica Moldova, provocările la adresa democrației din țara noastră, pașii de mai departe pentru depășirea […] Articolul (VIDEO) Maia Sandu, prima întrevedere în cadrul vizitei la Strasbourg. Ce a discutat cu președintele APCE apare prima dată în Cotidianul.
12:40
În perioada 12-16 aprilie 2021, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat controlul averii pe numele unui ambasador al Republicii Moldova într-un stat din Europa. În trei proceduri de control privind posibile conflicte de interese au fost pornite în privința unui vicepreședinte de raion și doi primari din raioanele Soroca și Fălești. Controlul averii a […] Articolul ANI a inițiat controlul averii pe numele unui ambasador al Republicii Moldova apare prima dată în Cotidianul.
12:30
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au confiscat, în Portul Constanţa, peste 240.000 de pachete cu ţigări nedeclarate aflate într-un container sosit din Rusia pentru o firmă din Republica Moldova, informează, sâmbătă, un comunicat de presă citat de Agerpres. Potrivit sursei citate, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu […] Articolul Captură impresionantă de țigări în portul Constanța; Implicate companii din Rusia și Moldova apare prima dată în Cotidianul.
12:30
În perioada 12-16 aprilie 2021, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat controlul averii pe numele unui ambasador al Republicii Moldova într-un stat din Europa. În trei proceduri de control privind posibile conflicte de interese au fost pornite în privința unui vicepreședinte de raion și doi primari din raioanele Soroca și Fălești. Controlul averii a […] Articolul Un ambasador al Republicii Moldova și un fost procuror PCCOCS, vizați în procedurile ANI apare prima dată în Cotidianul.
12:10
În jur de 900 de milioane de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate până în prezent în lume. În timp ce mai multe state din lume deja și-au vaccinat jumătate din populație, situația în Republica Moldova stă mult mai prost, țara noastră numărându-se printre codașele Europei. Cel mai bine în lume continuă să stea […] Articolul 900 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, administrate în lume; Moldova, codașă în Europa apare prima dată în Cotidianul.
11:30
12 cluburi mari din Europa, dintre care 6 din Premier League, şi-au manifestat intenţia de a forma o nouă competiţie fotbalistică în Europa – Superliga. Cei de la goal.com au anunțat cum ar putea arăta competiția, scrie Digisport.ro. UEFA a ameninţat cu repercusiuni asupra cluburilor şi jucătorilor, însă se pare că sunt şanse mari ca […] Articolul Cum va arăta competiția care a provocat scandal în fotbalul european și care sunt echipele participante apare prima dată în Cotidianul.
11:00
Un inspector principal al Direcției generale administrare fiscală Centru din cadrul Serviciului Fiscal de Stat a fost reţinut luni, 19 aprilie, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Funcţionarul este bănuit că ar fi pretins 50.000 de lei mită de la un agent economic, pentru a nu-l sancţiona drept urmare a unui control fiscal. Funcţionarul este […] Articolul Mită de 50.000 de lei pentru a nu indica încălcările depistate la un agent economic. Un inspector fiscal, reținut de CNA apare prima dată în Cotidianul.
11:00
Continuă procesul de falsificare a testelor anti-COVID, obligatorii a fi prezentate la trecerea frontierei. Autoritățile amintesc, în context, că făptașii riscă amenzi usturătoare și chiar pedeapsă cu închisoarea. Pe parcursul săptămânii precedente, polițiștii de frontieră au identificat 62 de teste Covid-19 falsificate. Cazurile au fost consemnate în punctele de trecere a frontierei Palanca, Aeroportul Chișinău, […] Articolul Sute de teste COVID-19 falsificate: Făptașii se vor alege cu amenzi usturătoare și chiar închisoare apare prima dată în Cotidianul.
10:50
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, se opune proiectului Superligii europene, el dorind protejarea integrităţii competiţiilor naţionale şi continentale, a anunţat Palatul Elysee, potrivit L’Equipe. „Preşedintele Republicii salută poziţia cluburilor franceze de a refuza participarea la un proiect de Super Ligă europeană de fotbal care ameninţă principiul solidarităţii şi meritului sportiv. Statul francez va susţine toate demersurile […] Articolul Reacția președintelui Franței la divergențele dintre UEFA și marile cluburi de fotbal europene apare prima dată în Cotidianul.
10:40
Delegația Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE) participă la sesiunea de primăvară a APCE. Aceasta se desfășoară în perioada 19-22 aprilie, la Strasbourg. Din delegație fac parte vicepreședintele Parlamentului – Vlad Batrîncea care este și președintele delegației. De asemenea, vor mai participa și vicepreședintele Parlamentului – Mihail Popșoi, deputații Gaik Vartanean, […] Articolul Cine sunt deputații din Parlamentul de la Chișinău care participă la sesiunea de primăvară a APCE apare prima dată în Cotidianul.
10:10
Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) a reacţionat după anunţul lansării de către douăsprezece cluburi europene a propriei Super Ligi, o competiţie privată care va rivaliza cu actuala Ligă a Campionilor, subliniind că „nu poate decât să dezaprobe o Ligă europeană închisă şi disidentă, în afara structurilor fotbalului”, informează AFP și Agerpres. „FIFA vrea să clarifice […] Articolul Reacția FIFA la divergențele dintre UEFA și marile cluburi din Anglia, Spania și Italia apare prima dată în Cotidianul.
10:10
Aliaţii lui Alexei Navalnîi, încarcerat şi în greva foamei, au lansat un apel către ruşi să iasă la proteste pe 21 aprilie pentru „a salva viaţa” principalului opozant al Kremlinului, grav bolnav, potrivit susţinătorilor săi. „Nu mai este timp, a venit timpul să acţionăm. Numai este vorba numai de libertatea lui Navalnîi, ci de viaţa […] Articolul Aliaţii lui Navalnîi lansează un apel la proteste masive pe 21 aprilie apare prima dată în Cotidianul.
09:50
O mașină a Poliției a fost implicată luni dimineață, 19 aprilie, într-un accident în Capitală. Din fericire, nicio persoană nu a avut de suferit. „Azi dimineața, ora 06:50, pe bulevardul Dacia, din Capitală, în apropierea unui centru comercial, echipajul Dacia MAI 9796, deplasându-se regulamentar spre strada Ciuflea, la un moment dat, un automobil de marca […] Articolul Accident în Capitală cu implicarea unei mașini ai Poliției (FOTO) apare prima dată în Cotidianul.
09:50
Precipitațiile și temperaturile mai mici decât cele obișnuite în această perioadă a anului vor continua până la sfârșitul lunii aprilie, potrivit prognozelor meteorologice. Astfel, în această săptămână (19-25 aprilie) vor exista șanse de precipitații pe tot teritoriul Republicii Moldova practic în fiecare zi. Ploi mai însemnate cantitativ se așteaptă să cadă în zilele de vineri […] Articolul (METEO) Ploile vor continua și în următoarele zile; Când ar putea reveni vremea frumoasă apare prima dată în Cotidianul.
09:20
Numărul de infectări cu SARS-CoV-2 s-a diminuat semnificativ și în săptâmâna 12 – 19 aprilie, continuându-se trendul de descreștere din ultima perioadă. În intervalul 12 – 19 aprilie s-au înregistrat 4.680 de noi infectări cu COVID-19, cele mai puține din ultimele 11 săptămâni și o scădere semnificativă față de cea precedentă – când s-au infectat […] Articolul COVID-19 în Moldova: O nouă scădere a infectărilor în ultima săptămână. Cele mai puține din ianuarie apare prima dată în Cotidianul.
09:10
Purtarea măștii de protecție nu va mai este obligatorie în aer liber în Israel, începând de duminică, ca parte a planului de ridicare treptată a restricțiilor impuse pe fondul pandemiei, au anunțat joi seara autoritățile israeliene, relatează AFP și Hotnews.ro. Israelul a fost una dintre primele țări care, în primăvara anului 2020, a impus purtarea […] Articolul Israelul scoate obligativitatea purtării măștilor în spațiile publice: Vaccinarea eficientă oferă rezultate apare prima dată în Cotidianul.
Acum 24 ore
08:30
Deşi există un ghidaj comun pentru eforturile de imunizare contra COVID în UE, iar Comisia Europeană a preluat controlul achiziţiilor de vacci­nuri pentru cele mai multe state membre, cam­paniile de vaccinare şi explozia pan­de­miei din Europa de Est arată diviziunile încă mari dintre Occident şi fostul bloc comunist, potrivit zf.ro. În campaniile de vaccinare, unul […] Articolul Diviziune Est-Vest: De ce Occidentul își permite să renunțe la AstraZeneca, iar țările din fostul bloc comunist – nu apare prima dată în Cotidianul.
08:10
Casa Albă a avertizat, duminică, că Rusia va suporta anumite „consecințe” dacă opozantul Alexei Navalnîi, a cărui stare de sănătate s-a deteriorat de când se află în închisoare, va muri. În același timp, ambasadorul rus la Londra dă asigurări că acest lucru nu se va întâmpla, scrie AFP, citată de Agerpres. „În ceea ce priveşte […] Articolul SUA avertizează că vor exista consecințe pentru Kremlin dacă Navalnîi moare; Reacția Kremlinului apare prima dată în Cotidianul.
08:00
Unul dintre cei doi agenți ruși implicați în otrăvirea lui Serghei Skripal, anunțați în căutare internațională de mai multe state, deținea și o identitate moldovenească sub numele Nicolai Popa, au anunțat autoritățile cehe.  Potrivit autorităților de la Praga, cei doi agenți ruși dețineau, pe lângă identități rusești, și pașapoarte ale altor state ex-sovietice, printre care […] Articolul Scandal Praga-Moscova: Un agent rus implicat în tentativa de asasinare a lui Skripal avea și un pașaport moldovenesc apare prima dată în Cotidianul.
07:40
UEFA va exclude cluburile care ar participa la o Superligă privată, a afirmat din nou duminică forul fotbalistic european, ca reacţie la noile speculaţii despre această competiţie închisă, profitabilă marilor cluburi, ce ar rivaliza cu Liga Campionilor a cărei reformă ar urma să fie oficializată luni, transmit AFP și Agerpres. „Câteva cluburi engleze, spaniole şi […] Articolul Scandal în fotbalul european: Cluburi precum Real, Barcelona, Liverpool sau Juventus, amenințate cu excluderea de UEFA apare prima dată în Cotidianul.
07:20
Partidul Socialiștilor s-a convocat duminică în ședința Consiliului Republican, în cadrul căreia au cerut demisia președintei Maia Sandu, urmată de alegeri prezidențiale anticipate. Aceștia au lansat și critici dure la adresa unor ambasadori occidentali. Într-un cominicat de presă duăă eveniment, „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova califică decizia Curții Constituționale, adoptată sub presiunea vădită a președintelui […] Articolul Socialiștii cer demisia Maiei Sandu, alegeri prezidențiale anticipate și vin cu critici dure al adresa ambasadorilor europeni apare prima dată în Cotidianul.
Ieri
19:00
Primul zbor pe Marte al mini-elicopterului Ingenuity al NASA ar putea avea loc luni, 19 aprilie, după o întârziere de peste o săptămână a zborului din cauza unei erori tehnice, a anunţat agenţia spaţială americană, transmite Agerpres.   Acest zbor, primul care va fi realizat de un dispozitiv motorizat pe o altă planetă, ar trebui […] Articolul Primul zbor al omenirii pe o altă planetă: Mini-elicopterul NASA de pe Marte ar putea „decola” mâine în premieră apare prima dată în Cotidianul.
18:10
Papa Francisc și-a exprimat duminică îngrijorarea în legătură cu „intensificarea activităților militare” din sud-estul Ucrainei. Federația Rusă este acuzată că a trimis zeci de mii de soldaţi în apropiere de frontiera sa cu Ucraina şi în Crimeea, peninsulă anexată de ruși în 2014, iar confruntările, ce aproape se opriseră de la un armistiţiu convenit în […] Articolul Papa Francisc, îngrijorat de intensificarea activităților militare din Ucraina apare prima dată în Cotidianul.
17:20
În blugi, adidași și cu plasa în mână. Așa a fost surprinsă președinta Maia Sandu într-un supermarket. Poza a fost publicată pe o rețea de socializare de un internaut. Autorul nu menționează când a fost înregistrat momentul. Potrivit lui, șefa statului nu era însoțită de pază de corp. Maia Sandu a fost surprinsă în timp […] Articolul Șefa statului, Maia Sandu, surprinsă la cumpărături într-un supermarket din capitală apare prima dată în Cotidianul.
16:50
În primele două luni ale anului curent exporturile de mărfuri au însumat 425,6 milioane de dolari, valoarea acestora fiind mai mică cu 8,4%, comparativ cu perioada corespunzătoare de anul trecut. Peste 60% din totalul mărfurilor exportate de Republica Moldova au ajuns în țările Uniunii Europene, iar cele mai multe au ajuns în România. Exporturile de mărfuri […] Articolul Topul țărilor în care R. Moldova exportă cel mai mult. România pe primul loc apare prima dată în Cotidianul.
15:00
Un avion de mici dimensiuni, Aerostar Festival R40, cu nr. de înregistrare 0007, s-a prabușit la Vadul lui Vodă. Infomatie de la serviciul de presa al Inspectoratului General pentru Situații de Urgentă ( IGSU) În după amiaza zilei de 18 aprilie angajații IGSU au fost solicitați de urgență după ce o aeronavă de mici dimensiuni […] Articolul Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit lângă aerodromul de la Vadul lui Vodă apare prima dată în Cotidianul.
14:40
Informație de ultima ora! Un aparat de zbor a căzut pe aerodromul de la Vadul lui Vodă. Informația a fost confirmată pentru site-ul Cotidianul.md de către seful Aerodromului de la Vadul lui Vodă, Valeriu Bodiu. Acesta a declarat că nu cunoaște multe detalii, întrucît urmează să se deplaseze la fața locului pentru a afla mai […] Articolul Un aparat de zbor a căzut pe aerodromul de la Vadul lui Vodă apare prima dată în Cotidianul.
14:20
Statele Unite ale Americii şi China, aflate deseori pe poziţii opuse în diverse chestiuni de ordin global, au convenit sâmbătă să coopereze în importantul dosar al schimbărilor climatice, înaintea unui summit internaţional organizat de preşedintele american Joe Biden, informează Agenția France-Presse. „SUA şi China se angajează să coopereze între ele şi cu terțe ţări pentru […] Articolul Statele Unite și China vor coopera în problema crizei climatice apare prima dată în Cotidianul.
13:00
Medici apropiaţi politicianului rus Aleksei Navalnîi, aflat la închisoare în Rusia, au cerut sâmbătă permisiunea de a-l vedea pe disident, temându-se că acesta ar putea suferi un atac cardiac „în orice moment”. Navalnîi a refuzat să se mai alimenteze în data de 31 martie pentru a protesta contra condiţiilor de detenţie, acuzând administraţia penitenciarului că […] Articolul Sănătatea lui Alexei Navalnîi este din ce în ce mai șubredă: medicii susțin că poate face stop cardiac în orice moment apare prima dată în Cotidianul.
12:10
Încă 48 de mii de doze de vaccin AstraZeneca COVID-19 expediate prin facilitatea COVAX, un parteneriat între CEPI, Gavi, UNICEF și Organizația Mondială a Sănătății, au ajuns sâmbătă în Republica Moldova. Prin acest lot, numărul de doze recepționate de Republica Moldova prin COVAX în primul trimestru al anului 2021 atinge cifra de 86.970. Livrările COVAX […] Articolul Încă 48.000 doze de vaccin AstraZeneca contra COVID-19 au ajuns în R. Moldova apare prima dată în Cotidianul.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:50
Valentina Chirtoacă, mama fostului primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Aceasta s-a stins din viață sâmbătă, 17 aprilie. „Am vrut astăzi, după ce m-am rugat toată noaptea la Dumnezeu ca să-i mai dea puteri surorii Valentina – mamei ex-primarului general Dorin Chirtoacă, în lupta ei cu acest blestemat […] Articolul Mama lui Dorin Chirtoacă a decedat din cauza complicațiilor COVID-19 apare prima dată în Cotidianul.
16:20
Farmacistul Nicolae Teterea, care a activat la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din Capitală, a pierdut lupta cu virusul COVID-19. Vestea tristă a fost confirmată sâmbătă, 17 aprilie, de resprezentanții instituției în care a activat. „Aducem sincere condoleanțe familiei Teterea, în legătură cu decesul fostului nostru coleg, Nicolae Teterea. Domnul Nicolae a activat în IMSP […] Articolul „E o pierdere dureroasă”: Un farmacist care a activat la Spitalul Republican, răpus de COVID-19 apare prima dată în Cotidianul.
16:10
Găgăuzia a returnat întregul lot de vaccin AstraZeneca Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, din motiv că „de la bun început, publicul, inclusiv comunitatea medicală, a arătat o oarecare neîncredere față de vaccin”, a anunțat șeful Centrului de Sănătate Publică din Comrat, Ivan Hasta, potrivit Gagauzinfo. Șeful Centrului de Sănătate Publică din Comrat susține că […] Articolul Găgăuzia ar fi returnat lotul de AstraZeneca autorităților de la Chișinău apare prima dată în Cotidianul.
15:50
Președinta Maia Sandu a anunțat sâmbătă, 17 aprile, că a trimis Parlamentului un proiect de lege care va permite reducerea tarifelor la gazele naturale prin eliminarea unor cheltuieli nejustificate în sumă de 150 de milioane de lei. Proiectul de lege va intra în vigoare după ce va fi votat de Parlament, cu respectarea procedurii de […] Articolul Maia Sandu a expediat Parlamentului o inițiativă legislativă care va permite reducerea tarifelor la gazele naturale apare prima dată în Cotidianul.
15:00
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) din România anunţă că o nouă tranşă, de 132.000 de doze de vaccin AstraZeneca este transportată, sâmbătă, 17 aprilie, în Republica Moldova, ca ajutor umanitar. „Astăzi, 132.000 de doze de vaccin produs de compania AstraZeneca au plecat către Republica Moldova, în sprijinul autorităţilor implicate […] Articolul Încă un lot de vaccinuri împotriva COVID-19, donat de România, ajunge azi la Chișinău apare prima dată în Cotidianul.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.