Dodon - Maia Sandu va încerca să pună bețe-n roate: La ce se referă liderul PSRM

Sputnik, 8 aprilie 2021 15:30

Președintele țării, Maia Sandu, va încerca să pună bețe-n roate Guvernului interimar și actualului Parlament, pentru a câștiga astfel încrederea cetățenilor. Asta susține liderul PSRM, Igor Dodon.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 30 minute
09:10
Cercetătorii din Rusia dezvoltă un test cutanat, care va ajuta aprecierea existenței unei reacții imune la coronavirus.
09:10
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: Olga Cara, medic epidemiolog la Institutul Oncologic Moldova, Ion Stefăniță, director general AIRM din cadrul Ministerului Culturii, medicul dentist și interpreta Ludmila Pamujac.
09:00
Ce șanse sunt ca Republica Moldova să devină membră a Uniunii Europene peste 10 ani? La această întrebare a răspuns cercetătorul științific al Institutului European al Academiei de Științe a Federației Ruse, Pavel Kandeli.
Acum o oră
08:50
Decizia Parlamentului de a instaura starea de urgență, dar și vaccinarea a dus la o ușoară diminuare a numărului de cazuri noi de COVID-19. Este concluzia la care au ajuns autoritățile în cadrul ședinței președintelui Parlamentului cu membrii Guvernului în exercițiu.
08:30
Trei școli și 79 de clase din țară au fost plasate în carantină din cauza numărul mare de infectări în rândul elevilor. Datele au fost prezentate de Ministerul Educației. 
Acum 2 ore
08:10
Analiza ultimelor date în privința a 3,8 milioane de persoane vaccinate arată că eficiența vaccinului rusesc Sputnik V este de 97,6 la sută, asigurând astfel cea mai bună protecție comparativ cu restul vaccinurilor din lume.
07:30
Marți, 20 aprilie, un euro a ajuns să coste 21,60 de lei - cu 15 bani mai mult decât luni, anunță BNM. Totodată și celelalte valute s-au apreciat în raport cu moneda națională.
Acum 4 ore
07:10
Foloseau uniforme de poliţişti, iar pe maşini aveau lipite inscripţii specifice automobilelor ofiţerilor. Scopul – răpirea oamenilor de afaceri.
06:30
Surplusul de petrol format în timpul pandemiei este aproape epuizat, relatează Bloomberg, citând date de la economiștii de la Citigroup și Agenția Internațională pentru Energie (AIE).
06:10
Maxime de până la 15 grade Celsius sunt prognozate pentru astăzi, 20 aprilie. Meteorologii anunță totodată că izolat vor cădea ploi de scurtă durată. 
Acum 12 ore
21:30
Două avioane de patrulare, unul al SUA și altul al Norvegiei, au fost îndepărtate de frontiera rusă de un MiG-31 în spațiul aerian deasupra Mării Barents.
21:20
Un teribil accident rutier s-a produs pe șoseaua Balcani. Un copil de 10 ani și-a pierdut viața după ce a fost lovit de un automobil.
21:10
Un accident grav a avut loc la ora 14:40, în sectorul Botanica al Capitalei. Un microbuz s-a răsturnat peste un autoturism, în accident fiind implicate și alte vehicule.
21:00
La APCE Maia Sandu a declarat că alegerea ei în funcția de președinte "i-au unit pe toți moldovenii, de toate etniile".
21:00
Țara noastră va achiziționa 400 de mii de doze de vaccin chinezesc împotriva coronavirusului CoronaVac, dezvoltat de compania farmaceutică Sinovac Biotech. Are oare nevoie Moldova de acest vaccin și cât de eficient este?
20:30
În spatele expulzării diplomaților ruși din Cehia se află Statele Unite, consideră purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.
Acum 24 ore
20:10
Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova a venit cu o inițiativă inedită pentru sectorul HoReCa. Despre ce este vorba am aflat de la președintele Asociației, Aneta Zasavițchi.
19:40
40 de ani în urmă, la Chișinău a început construcția celui mai mare edificiu de circ din fosta Uniune Sovietică. Despre starea de lucruri din prezent a Circului din Capitală și perspectivele de dezvoltare am aflat de la directorul „Moldova-Concert”, Andrei Locoman.
19:30
În Republica Moldova astăzi au fost înregistrate doar 341 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.
19:10
Avioanele NATO și-au bătut propriul record în ultima săptămână. S-au apropiat de granițele rusești de 58 de ori. Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, cercetașii străini organizau provocări deliberate.
19:00
Potrivit comisarului european însărcinat cu piaţa internă, Thierry Breton, contractul UE cu AstraZeneca pentru vaccinuri anti-Covid ar putea să nu fie prelungit.
18:50
Ultima lună a relațiilor ruso-americane, și așa deja conflictuale, ar putea fi numită teatrul absurdului – în interpretarea actorilor de la Washington.
18:30
Președintele Maia Sandu a discutat cu președintele Comisiei de la Veneția despre reformarea justiției și combaterea corupției.
18:00
Summitul pentru probleme de climă în format de videoconferință va avea loc pe 22 și 23 aprilie. Președintele Putin va ține un discurs în prima zi a evenimentului.
17:40
Astăzi președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a început vizita oficială la Strasbourg, la invitația președintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Hendrik Daems, unde a participat la deschiderea sesiunii de primăvară a APCE.
17:10
Deputatul socialist a fost ales vicepreședintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), pentru perioada acestui an.
16:50
ANRE menționează că de la începutul lunii aprilie majoritatea companiilor petroliere au raportat de fapt o scădere a prețurilor la motorină și la gazul lichefiat.
16:40
Decretul privind noile măsuri împotriva Rusiei a fost semnat de președintele SUA, Joe Biden. Restricțiile au afectat persoanele fizice și juridice, precum și diplomații ruși, care vor fi expulzați din America.
16:10
Primarul Chișinăului, Ion Ceban, a solicitat " să fie făcută̆ o listă a lustrației în care să fie trecute persoanele care se fac vinovate de eliberarea haotică în ultimii ani a actelor permisive atât în construcții, comerţ̦, cât și în alte domenii".
15:50
Întreprinderea municipală „Piața Centrală” a informat că, pentru a reduce riscurile de răspândire a coronavirusului, este necesară respectarea măsurilor antiepidemice instituite de autorități.
15:40
Expertul în drept constituțional Teodor Cârnaț spune când Parlamentul de legislatura a X-ea își va sista activitatea. Detalii - în materialul ce urmează.
15:10
Усыпанные розами поля в Саудовской Аравии Усыпанные розами поля в Саудовской Аравии Усыпанные розами поля в Саудовской Аравии
15:00
Un accident grav a avut loc acum câteva minute în sectorul botanica al Capitalei - un microbuz s-a răsturnat peste un autoturism, în accident fiind implicate și alte vehicule.
15:00
Curtea Constituțională a decis că Parlamentul poate fi dizolvat, însă nu înainte de a se încheia starea de urgență, valabilă până la 30 mai.
14:40
Doi bărbați au fost reținuți în flagrant în timp ce vindeau droguri la doi militari ai Armatei Naționale. Ei riscă până la 15 ani de pușcărie. 
14:10
Municipalitatea vrea să vină către CSE cu o solicitare de a permite reluarea spectacolelor teatrale. Propunerea vine din partea primarului general al Capitalei. 
13:40
Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, a făcut declarații în cadrul lansării oficiale a Planului de Acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova pentru 2021-2024.
13:30
Specialiștii au explicat ce factori au condiționat reducerea numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în Capitală.
12:50
Polițiștii de frontieră ucraineni au dezmembrat conducta din regiunea Odesa, cu ajutorul căreia se planifica transferul ilegal al spirtului peste granița moldo-ucraineană, a informat luni serviciul de presă al Poliției de frontieră din Ucraina.
12:30
Alegerile anticipate pot fi amânate până în toamnă, atunci când vor fi imunizați mai mulți cetățeni împotriva noului coronavirus. De această părere sunt deputații PSRM, care susțin că în prezent toate acțiunile trebuie să fie concentrate pe campania de vaccinare. 
12:10
Pentru ea contează mult oamenii şi bucuriile lor de suflet. Este o conservatoare a tot ce este frumos şi bun! Pereseverntă, competentă şi foarte responsabilă pentru tot ce face! Invitata emisiunii ”Probă la micro… SCOP ” este Artista Emerită, Stela Mitriuc.
12:00
Scriitoarea Tara Reade din SUA a publicat un editorial în care vorbește despre felul în care Joe Biden s-a făcut singur de râs înainte de alegeri, neavând nevoie de Rusia în acest sens.
11:30
Serviciul Fiscal de Stat condamnă orice acțiune de corupție în cadrul instituției și va acorda oamenilor legii tot suportul pentru a investiga cazul de corupere pasivă a unui inspector fiscal. Este reacția SFS după ce un angajat al instituției a fost reținut de CNA.
11:10
Un inspector fiscal ar fi pretins mită în valoare de 50 de mii de lei de la un agent economic, pentru a nu-l sancționa în urma unui control. Funcționarul a fost reținut de ofițerii CNA.
11:10
Anul 2020 a afectat puternic procesele democratice din Republica Moldova, potrivit Avocatului Poporului. La aceasta a contribuit pandemia, care a acutizat deficiențele din domeniul drepturilor omului din Moldova.
10:50
Oamenii au putut fi văzuți căutând supraviețuitori în urma deraieri unui tren în Egipt, care a provocat duminică 11 morți și 98 de răniți în provincia Qalyubia, la nord de Cairo.
10:20
Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP a oferit detalii cu privire la accidentul care s-a produs în această dimineață în Capitală.
10:00
Specialistul în domeniul dreptului și cunoscut avocat din țară a dezvăluit detalii din culisele vieții în instituțiile penitenciare autohtone.
09:40
Bolile cardiovasculare de natură aterosclerotică, precum și inflamația sau disfuncția articulației temporomandibulare, pot provoca tinitus, a declarat neurologului Alexander Evdokimov.
Ieri
09:10
Pandemia de Covid-19 a limitat libertățile publice și individuale peste tot pe planetă pe motiv că trebuie oprită circulația virusului. Într-un interviu pentru Sputnik, intelectualul francez Pierre-Yves Rougeyron consideră că e un avantaj pentru „hiperclasa globalistă”.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.