Pentru zona de centru din Chișinău s-au identificat circa 3 000 de locuri de parcare

#diez, 8 aprilie 2021 13:45

Pentru zona Centru a municipiului Chișinău s-au identificat circa 3 000 de locuri de parcare, care vor asigura un volum minim necesar pentru zona respectivă. Autoritățile municipale își propun ca locurile de parcare să fie amenajate anul acesta. Informația a fost comunicată de șeful interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, la o ședință de lucru cu privire la amenajarea parcărilor în municipiul Chișinău. Articolul Pentru zona de centru din Chișinău s-au identificat circa 3 000 de locuri de parcare apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 10 minute
17:45
Primăvara este anotimpul care te cheamă la noi începuturi și schimbări. O metodă bună pentru a-ți amplifica starea de bine în această perioadă este amenajarea sau reamenajarea locuinței. Dacă ai început acest proces, atunci nu din auzite știi că banii par să zboare cu viteza luminii din cont, aşa că simţi nevoia să fii mai atent şi să reduci costurile. Dar ce faci atunci când vrei tot ce e mai bun pentru locuința ta, iar că lucrurile bune costă – e lucru bine știut. Cauți resurse financiare și poți apela la creditare online. Articolul Obiecte pentru casă în care merită să investești apare prima dată în #diez.
Acum o oră
17:00
Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a depus o contestație la Curtea Constituțională prin care atacă hotărârile votate azi de parlament. „Este o tentativă de lovitură de stat”, a precizat juristul. Articolul PAS a contestat la Curtea Constituțională decizia parlamentului prin care a demis-o pe Domnica Manole apare prima dată în #diez.
Acum 2 ore
16:45
Președinta Maia Sandu a convocat Consiliul Suprem de Securitate. Anunțul a fost publicat pe pagina de Facebook a președenției. Articolul Președinta Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate apare prima dată în #diez.
16:30
Echipamente digitale de ultimă generație, conținut adaptat cerințelor actuale și spații modernizate de învățare sunt câteva beneficii de care se vor bucura nouă licee din regiunea Cahul. În cadrul proiectului „EU4Moldova: Startup City Cahul” vor fi create mai multe laboratoare digitale complet echipate, care în anul academic curent vor fi utilizate de circa 3 000 de elevi și profesori din instituțiile conectate la programul „Tekwill în fiecare școală”. Articolul În nouă licee din raionul Cahul vor fi deschise laboratoare digitale dotate cu echipamente de ultimă generație apare prima dată în #diez.
16:30
Participarea în premieră a absolvenţilor domeniilor creative din cadrul UTM la concursul internaţional al lucrărilor absolvenților anului 2020 în domeniul arhitectură, design, artă, ediţia XXIX, a fost de bun augur. În total, ei și-au înscris în palmares 12 premii de gradul I și II. Articolul Studenții UTM, premiați la un concurs internațional în arhitectură, design și artă apare prima dată în #diez.
16:15
Alexei Navalnîi a anunțat că a încetat greva foamei, după o perioadă de peste 3 săptămâni. „Încep procedura de ieșire din greva foamei”, a anunțat el într-un mesaj pe care l-a postat vineri pe Instagram. Articolul Alexei Navalnîi a ieșit din greva foamei, după ce medicii săi i-au spus că în curând nu vor mai putea să-l salveze apare prima dată în #diez.
16:00
În baza ordinului nr.412, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a permis începând cu 24 aprilie reluarea Diviziei Naționale și a Cupei Moldovei la fotbal feminin, cu respectarea normelor de prevenire a infecției Covid. Astfel, partea a doua a campionatului Moldovei la fotbal feminin va fi reluată duminică, 25 aprilie, cu meciurile etapei a XVIII-a. Articolul Campionatul de fotbal feminin se reia pe 25 aprilie. Care este programul primelor meciuri din retur apare prima dată în #diez.
16:00
Capsula Crew Dragon „Endeavour” a companiei SpaceX a decolat cu succes, vineri dimineața, de la centrul spațial al NASA din Florida, având la bord patru astronauți din trei țări pe care îi va duce pe Stația Spațială Internațională pentru o misiune de șase luni. Pentru prima dată în istorie au fost lansate o rachetă și o capsulă refolosite, o reușită în primul rând pentru concepția miliardarului american Elon Musk privind reutilizarea componentelor spațiale. Articolul (video) Premieră mondială. A treia misiune SpaceX cu echipaj uman a fost lansată cu succes către Stația Spațială Internațională apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
15:45
BA Group, o companie IT din Belarus, în parteneriat cu Visa și Victoriabank au lansat aplicația inovativă tapXphone pe baza tehnologiei Tap to Phone, care transformă un smartphone într-un terminal de plată POS. În prezent, această tehnologie este implementată în câteva rute de autobuze și troleibuze din capitală. Articolul Tehnologia Tap to Phone este acum disponibilă în transportul public din Chișinău apare prima dată în #diez.
15:45
La data de 28 aprilie 2021, Digital Park împreună cu Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) de comun cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, vă invită la un eveniment de donare voluntară a sângelui cu genericul „Donează sânge, dăruiește viață și speranță!”. Articolul (foto) „Donează sânge, dăruiește viață și speranță!” Digital Park vă invită la un eveniment de donare voluntară a sângelui apare prima dată în #diez.
15:45
În aceste clipe, deputații PPPDA și PAS se află în fața Curții Constituționale unde protestează împotriva deciziilor abuzive luate astăzi de parlament. Este vorba despre demisia (ilegală) a Domnicăi Manole și numirea în funcție a lui Boris Lupașcu. Articolul (video) Privește live protestul din fața Curții Constituționale. Oamenii sunt împotriva deciziilor ilegale adoptate de parlament apare prima dată în #diez.
15:30
EXIMBANK lansează un proiect nou de finanțare „CredIT” – program, prin care banca susține industria IT din țară și oferă oportunități financiare persoanelor care activează în domeniul tehnologiilor informaționale. Articolul CredIT – un program de finanțare dedicat specialiștilor în IT apare prima dată în #diez.
15:30
Până în septembrie, 18 școli de pe întreg teritoriul țării vor fi dotate cu echipamente digitale de ultimă generație pentru predarea disciplinelor viitorului, iar peste 10 000 de elevi vor fi beneficiarii programului în următorul an de studii. Articolul „Tekwill în fiecare școală” lansează inițiativa „Laboratoare Digitale” pentru 18 școli din întreaga țară apare prima dată în #diez.
15:30
Cel puțin un alpinist de pe Muntele Everest a fost testat pozitiv pentru COVID-19, la doar câteva săptămâni după ce cel mai înalt vârf din lume s-a redeschis pentru alpiniști, după un an în care escaladările nu au fost permise. Articolul COVID-19 a ajuns pe cel mai înalt munte din lume. Un alpinist a fost coborât de pe Everest cu elicopterul după ce s-a simțit rău apare prima dată în #diez.
15:30
Vitalie Mihalache, șef interimar al Direcției Generale Transport Public și Căi de Comunicație ne spune despre noul sistem de tichetare electronică care a fost implementat în transportul public din Chișinău. Totodată, cum ar putea fi îmbunătățit acest sistem ca să ajungă la o capacitate maximă de utilizare printre locuitorii capitalei. Articolul (video) „La stație”. Vitalie Mihalache, despre tichetarea electronică în transportul public din Chișinău apare prima dată în #diez.
15:15
Membrii fracțiunii PAS au mers la Curtea Constituțională pentru a o proteja împotriva acapararea instituțiilor statului. Totodată, deputatul Igor Grosu cheamă oamenii să-i susțină în această acțiune. Articolul (video) PAS merge la Curtea Constituțională s-o apere împotriva uzurpării statului apare prima dată în #diez.
15:00
Deputații l-au a propus Boris Lupașcu în calitate de judecător pentru un mandat de șase ani la Curtea Constituțională. Această decizie vine în scurt timp după ce parlamentul a aprobat o hotărâre de demisie a Domnicăi Manole. Articolul Boris Lupașcu este numit în funcție de judecător la Curtea Constituțională apare prima dată în #diez.
14:45
Peste 100 000 de persoane din Republica Moldova au fost vaccinate împotriva COVID-19 (cel puțin o doză). Din numărul total de persoane vaccinate, 11 430 au primit și a doua doză. Articolul Peste 100 000 de persoane din țară au fost vaccinate împotriva COVID-19. Câți dintre aceștia au primit și a doua doză apare prima dată în #diez.
14:30
În perioada 30 aprilie - 10 mai 2021, va fi asigurată libera circulație a persoanelor și a mijloacelor de transport în și dinspre localitățile, amplasate în Stânga Nistrului și mun. Bender. Articolul În Stânga Nistrului se anulează restricțiile în perioada sărbătorilor pascale apare prima dată în #diez.
14:30
Universitatea de Stat din Moldova și Școlile Doctorale ale USM organizează în perioada 22-23 aprilie 2021 conferința științifică națională a doctoranzilor, dedicată aniversării a 75-a a USM, cu genericul „Metodologii contemporane de cercetare și evaluare”. Articolul Conferința științifică națională a doctoranzilor „Metodologii contemporane de cercetare și evaluare”, la cea de-a 75-a aniversare apare prima dată în #diez.
14:00
Două decenii de progrese în reducerea sărăciei mondiale, a cărei combatere este și unul dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă, au fost ruinate de impactul pandemiei de COVID-19, de amplificarea problemei climatice și de creșterea datoriilor internaționale. Astfel, The Guardian a realizat un studiu prin care arată modul în care pandemia va afecta nivelul sărăciei în toată lumea. Articolul COVID-19: cum va influența pandemia nivelul mondial al sărăciei, conform pronosticurilor Băncii Mondiale apare prima dată în #diez.
14:00
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a adoptat astăzi, 19 martie, o nouă listă de restricții. La fel, în cadrul ședinței de ieri au fost anulate unele restricții anunțate anterior. Articolul (doc) Lista tuturor restricțiilor aprobate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
13:45
Un cuvânt spus la întâmplare poate contribui la întărirea stereotipurilor și prejudecăților față de persoanele cu sindromul Down sau altor grupuri marginalizate. Cum putem să eliminăm acest discurs denigrator și să eradicăm preconcepțiile față de aceste persoane discutăm cu Ludmila Adamciuc, mama unui copil cu sindromul Down și fondatoarea Asociație Obștești „Prietena mea”. Articolul (foto, video) „Down” — un cuvânt scurt, dar foarte greu. Continuăm să vorbimdespre campania #toțisuntemdiferiți apare prima dată în #diez.
13:00
PSRM și Partidul „ȘOR„ au votat proiectul de hotărâre privind retragerea parțială a hotărârii parlamentului din 16 august 2019 privind numirea judecătoarei Curții Constituționale Domnica Manole. Articolul Socialiștii vreau să anuleze decizia parlamentului prin care Domnica Manole a fost numită judecătoare la Curtea Constituțională apare prima dată în #diez.
12:30
AnTuTu, celebra aplicaţie din China de testare a performanţei, a desemnat topul celor mai puternice telefoane cu sistemul de operare Android din lume în luna martie. Locul întâi este ocupat de ROG Phone 5, iar acesta este urmat de iQOO 7. Articolul Top 10 cele mai puternice dispozitive pe sistem de operare Android în luna martie. La ce prețuri pot fi găsite în Moldova apare prima dată în #diez.
12:30
Astăzi, 23 aprilie, sărbătorim Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor. Este organizată an de an de UNESCO cu scopul de a promova lectura, publicarea și drepturile de autor. Articolul Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor. Astăzi se sărbătorește oficial cititul apare prima dată în #diez.
12:15
Delegația Republicii Moldova a avut o discuție în format on-line cu Vicepreședinta Băncii Mondiale pentru Europa și Asia Centrală, Anna Bjerde, în cadrul Ședintelor de Primăvară ale Fondului Monetar Internațional și Grupului Băncii Mondiale. În cadrul discuției Anna Bjerde a spus că în următoarele zile Banca Mondială va aproba finanțarea adițională Moldovei pentru procurarea de vaccinuri anti-COVID-19. Articolul Banca Mondială va aproba finanțarea adițională țării noastre pentru procurarea vaccinurilor apare prima dată în #diez.
12:15
Parlamentul din nou a votat anularea „legii miliardului” care, apropo, a fost declarată neconstituțională în luna martie 2021. „Proiectul de lege înaintat are drept scop eliminarea presiunii fiscale suplimentare asupra populației și economiei Republicii Moldova, utilizarea eficientă a resurselor financiare acumulate de stat sub formă de taxe și impozite, neadmiterea majorării substanțiale a datoriei de stat”, se arată în nota argumentativă. Articolul Socialiștii și Partidul „ȘOR” au votat încă o dată anularea „legii miliardului”. În martie, a fost declarată neconstituțională apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
11:45
În cadrul unui nou eveniment live „Dezvoltarea integrată a învățământului profesional tehnic și agricol”, parte a campaniei de comunicare „UE pentru Moldova rurală”, organizat pe data de 19 aprilie 2021, s-a discutat despre modernizarea și dezvoltarea sistemului educațional profesional din Republica Moldova, cu suportul UE, în contextul în care comunitatea europeană susține dezvoltarea sectorului agro-alimentar și formarea tinerilor specialiști calificați în Republica Moldova, acestea contribuind în mod esențial la creșterea nivelului de trai a locuitorilor din mediul rural.  Articolul (foto) UE continuă să susțină dezvoltarea sectorului agro-alimentar și formarea tinerilor specialiști calificați în Republica Moldova apare prima dată în #diez.
11:30
După cum știți deja, actorii Teatrului Național „Eugene Ionesco” vă așteptă în fiecare sâmbătă pe pagina de Facebook unde aveți posibilitatea să le adresați întrebări, provocări și să aflați curiozități. În această sâmbătă, veți avea ocazia să discutați cu actorii Ala Menșicov, Emil Gaju, Natalia Prodan și Maxim Chiriac, protagoniștii spectacolului Căldură în noiembrie. Articolul Discuțiile live continuă la Teatrul Național „Eugene Ionesco”. Protagoniștii spectacolului „Căldură în noiembrie” așteaptă întrebările voastre apare prima dată în #diez.
11:30
Google Meet va primi o nouă interfață îmbunătățită și funcții noi. Noua interfață vine cu un aspect modernizat, adus mai aproape ce nivelul rivalului Zoom. La fel,  utilizatorii vor avea cum posibilitatea să vizualizeze și să distribuie conținut altor utilizatori direct din interfața platformei. Articolul Google Meet își îmbunătățește interfața și adaugă noi funcții în aplicație apare prima dată în #diez.
11:30
Deputații socialiști și ai Partidului „ȘOR” au votat declarația privind uzurparea puterii în stat de către Curtea Constituțională. Aceștia au zis că nu recunosc decizia CC care permite dizolvarea parlamentului și a celor trei judecători care au votat decizia criticată de majoritatea parlamentară. Este vorba despre Nicolae Roșca, Liuba Șova și Domnica Manole Articolul PSRM și Partidul „ȘOR” au votat declarația privind uzurparea puterii în stat de către Curtea Constituțională apare prima dată în #diez.
11:30
Unele dintre cele mai spectaculoase imagini ale Terrei, așa cum se vede ea din spațiu, au fost adunate de CNN pentru a sărbători Ziua Pământului, notează Digi24. Articolul (foto) NASA a publicat o serie de imagini de pe Stația Spațială Internațională. Cum este văzută Terra din spațiu apare prima dată în #diez.
11:30
Cetățenii moldoveni vor primi un ajutor financiar pentru perioada stării de urgență în valoare de 428 de lei pentru două luni, adică câte 214 lei pe lună, pentru achitarea energiei electrice. Articolul Moldovenii vor primi compensație de 428 de lei pentru energia electrică pentru lunile aprilie și mai. „Nu vă este rușine să violați bugetul de stat? apare prima dată în #diez.
11:15
Președintele Klaus Iohannis îndeamnă românii să meargă pe bicicletă, în „Vinerea Verde”, campanie inițiată de Ministerul Mediului. Șeful statului a mers în această dimineață la Cotroceni cu bicicleta, renunțând astfel la mașină. Articolul Președintele României, Klaus Iohannis, cu bicicleta spre Cotroceni de „Vinerea Verde” apare prima dată în #diez.
10:45
Societatea Inginerilor de Automobile din România – SIAR organizează în toamna anului 2021 a XXXI-a ediție a Congresului Internaţional de Inginerie a Autovehiculelor şi Transporturilor cu tema principală „Automotive and Integrated Transport Systems – AITS 2021”. Articolul UTM, pentru prima oară gazdă a congresului internațional de ingineria a autovehiculelor, SIAR apare prima dată în #diez.
10:30
De la câteva minute după începerea ședinței parlamentului, deputații PAS și PPPDA au anunțat că părăsesc plenul parlamentului din cauza că majoritatea PSRM și Partidul „ȘOR” intenționează să aprobe o declarație privind nerecunoașterea deciziei CC care permite dizolvarea parlamentului. „Nu participăm la acest circ ieftin”, a comentat Igor Grosu. Articolul Fracțiunea PAS a părăsit ședința parlamentului în semn de protest față de o hotărâre care urma să fie adoptată de PSRM și Partidul „ȘOR” apare prima dată în #diez.
10:30
Persoanele cu nevoi speciale din țara noastră continuă să se confrunte cu o serie de problemele majore, cum ar fi: insuficiența serviciilor de suport în comunitate, mediul și infrastructura neadaptată pentru mobilitatea și independența acestora, oportunități de angajare în muncă limitate. Condițiile de accesibilitate sunt o precondiție indispensabilă pentru sporirea șanselor persoanelor cu nevoi speciale de a se integra în viața comunității din care fac parte. Programul de incluziune socială a persoanelor cu dizabilități pentru anii (2017-2022) stipulează responsabilitatea autorităților centrale și locale în dezvoltarea Planurilor de accesibilitate. Cu toate astea, până în prezent, în majoritatea localităților din țara noastră se înregistrează restanțe la acest capitol. Articolul (video) Datorită UE, cetățenii din raioanele Cahul, Călărași și Fălești vor cunoaște mai multe despre accesibilitatea în instituțiile publice apare prima dată în #diez.
10:15
Astăzi, deputații se întrunesc într-o altă ședință plenare pentru a dezbate alte zece proiecte incluse pe ordinea de zi. Articolul Privește live ședința parlamentului. Pe ordinea de zi sunt incluse 10 subiecte apare prima dată în #diez.
10:15
Ești gata să-ți testezi cunoștințele de cultură generală și să afli zeci de lucruri interesante despre lume? Avem o veste bună! Te provocăm să participi la un QUIZ online, marți, 27 aprilie, ora 18.00, organizat de echipa Wave Week Moldova, program implementat de Asociația pentru Dezvoltare Creativă. Articolul Participă la un quiz destinat tinerilor și testează-ți cunoștințele de cultură generală apare prima dată în #diez.
10:00
Examenele de bacalaureat ar putea fi anulate. Igor Dodon a anunțat că a propus Fracţiunea Partidului Socialiştilor să înainteze în parlament inițiativa ce prevede anularea examenelor de absolvire și a altor examene, din causa perioadei îndelungate în care elevii nu au fost prezenți la școală. Articolul BAC-ul ar putea fi anulat. Dodon a propus fracțiunii PSRM să înainteze această inițiativă în parlament apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
09:45
Studenții de la ciclurile I – Licență și II – Master și cadrele didactice din cadrul Facultății Electronică și Telecomunicații a UTM au avut prilejul revederii unui vechi prieten al FET – Radu DRUȚĂ, consultant ERP & BI, Compania Althays GROUP, Annecy, Franța, care a venit pe online cu un nou workshop internațional, de astă dată pe tema „Managementul resurselor materiale şi logistică”. Articolul Studenții de la UTM au participat la un workshop internațional organizat de compania franceză Althays GROUP apare prima dată în #diez.
09:45
Republica Moldova a obținut două medalii de bronz la Campionatul European de Lupte. Este vorba despre Anastasia Nichita și Maxim Saculțan – ambii sportivi au reușit această performanță. Republica Moldova este reprezentată la competiția internațională de Loturile naționale de lupte libere, lupte greco-romane și lupte feminine. Articolul Republica Moldova a obținut două medalii de bronz la Campionatul European de Lupte apare prima dată în #diez.
09:30
Deputații PSRM vor cere astăzi, în timpul ședinței plenare, adoptarea unei declarații privind nerecunoașterea avizului Curții Constituționale potrivit căruia există temei de dizolvare a Parlamentului. Cel puțin asta susține deputatul PSRM, Grigore Novac. În replică, reprezentanții PAS și cei ai Platformei DA spun că nu vor susține o astfel de declarație pe care o consideră politică și lipsită de orice efecte juridice. Articolul PSRM propune aprobarea unei declarații privind nerecunoașterea deciziei CC care permite dizolvarea parlamentului apare prima dată în #diez.
09:00
Președintele rus Vladimir Putin a declarat că este gata să discute cu președintele ucrainean Volodîmî Zelenski la Moscova, oricând acesta dorește. Articolul Putin anunță că este gata să-l primească pe Zelenski la Moscova pentru a discuta despre dezvoltarea relațiilor bilaterale apare prima dată în #diez.
08:45
Revoluția berii artizanale a cuprins întreaga lume, promovând o nouă cultură a consumului de bere. În ultimii ani, Republica Moldova, de asemenea a deschis câteva mici fabrici și localuri care au început să producă și să promoveze berea artizanală, iar tot mai mulți consumatori descoperă diversitatea culturii berii artizanale. Articolul Keller HOLZ continuă revoluția berii artizanale pentru amatorii din Republica Moldova apare prima dată în #diez.
08:30
Ion Ceban anunță despre lansarea unei licitații privind renovarea și eficientizarea energetică a trei spitale din municipiul Chișinău. Licitația lansată include măsuri de eficiență energetică pentru Spitalul Clinic municipal pentru copii „V. Ignatenco”, IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” și Spitalul Clinic Municipal nr. 1 Gheorghe Palade (Blocurile O și K). Articolul A fost lansată o licitație privind renovarea și eficientizarea energetică a trei spitale din municipiul Chișinău apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
21:30
Un profesor din Hong Kong a dezvoltat un program educaţional care foloseşte roboţi sociali pentru a-i ajuta pe copiii cu autism să îşi îmbunătăţească abilităţile de comunicare şi comportamentul, în cadrul unei iniţiative care a fost adoptată de grupuri nonprofit şi şcoli. Articolul Un robot conceput în Hong Kong ajută copiii cu autism să facă față anxietății și să-și dezvolte abilitățile sociale apare prima dată în #diez.
21:00
Lista țărilor pe care România le consideră cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată joi, la propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgenţă. Articolul România a scos Republica Moldova din zona galbenă. Moldovenii nu vor mai fi obligați să stea în carantină apare prima dată în #diez.
20:45
Discursul de miercuri al președintelui rus Vladimir Putin despre starea națiunii s-a concentrat aproape exclusiv pe probleme interne - starea economică precară a țării și nivelul de trai scăzut -, promițând ajutoare în bani pentru fiecare copil de vârstă școlară și pentru femeile însărcinate. Articolul Putin promite ajutoare în bani pentru ruși, cu o lună înainte de alegeri apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.