Taxatorii din transportul public, care au mai mult de 60 de ani, vor fi vaccinați în a doua etapă de imunizare anti-COVID

#diez, 8 aprilie 2021 13:45

Taxatorii din troleibuze și autobuze, care au mai mult de 60 de ani, vor fi vaccinați împotriva COVID-19, în etapa a doua (curentă), de imunizare. Articolul Taxatorii din transportul public, care au mai mult de 60 de ani, vor fi vaccinați în a doua etapă de imunizare anti-COVID apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 2 ore
20:45
Primarul de Chișinău, Ion Ceban, se arată indignat de „haosul” de pe străzile Capitalei, unde sute de persoane au diferite afaceri mici, gherete luate pe 50 de ani în chirie. Articolul (foto) „Este un dezmăț total ceea ce s-a făcut anterior.” Ion Ceban, indignat de haosul de pe străzile din Chișinău apare prima dată în #diez.
20:30
Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că persoanele cu forme ușoare și moderate de COVID-19, care se tratează la domiciliu, vor beneficia de medicamente compensate integral din Fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală. Articolul Ministerul Sănătății anunță că medicamentele pentru tratamentul COVID-19 la domiciliu vor fi compensate integral apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
19:15
Alte 341 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, trei cazuri sunt de import: Rusia – 1, Turcia – 1, Ucraina – 1. Articolul Încă 341 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Moldova apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
18:15
Vinul Moldovei continuă să se remarce peste hotarele țării. Unul dintre cele mai importante concursuri internaționale de vinuri „Mundus Vini” a completat palmaresul țării cu încă 70 de distincții. Vinificatorii moldoveni au adus acasă 34 de medalii de aur, 36 de medalii de argint și o mențiune pentru cea mai înaltă distincție a concursului „The Best of Show White”, obținută de vinăria Purcari cu „Cuve de Purcari”. Articolul Vinul Moldovei a obținut zeci de medalii de aur și argint la „Mundus Vini” și „Concours Mondial de Bruxelles” apare prima dată în #diez.
18:00
Unul dintre cele mai îndrăgite evenimente digitale din Moldova, Rockit Conference îi „Dă foială local” pe 7-8 mai. Conferința va avea loc în format hibrid (online și offline) și, spre deosebire de anii precedenți, este focusată pe susținerea și oferirea unui set de cunoștințe, conexiuni și abilități inovatorilor digitali la nivel regional și local, dar și tuturor celor care vor să afle know-how-urile de la cei peste 24 de speakeri stelari Rockit din Moldova, România și Ucraina. Articolul Rockit Conference 2021 „Dă-i foială local”, anunță primii primii speakeri supersonici! apare prima dată în #diez.
18:00
În iunie 2020 Centrul CONTACT a lansat proiectul „Academia Liderului Comunitar”, un proiect care a contribuit la formarea liderilor/liderelor comunitari/comunitare din toată țara, iar scopul fiind cel de a aduce în comunitatea fiecăruia o viață nouă. Proiectul „Academia Liderului Comunitar”, a fost finanțat de Uniunea Europeană și de Fundația Konrad Adenauer, prin intermediul Programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”. Astăzi, vom vorbi despre trei istorii și trei localități – din centrul, nordul și sudul țării –, liderii/liderele cărora au reușit prin propriul exemplu să demonstreze că lucrurile frumoase și utile pot fi realizate oricând și oriunde. Articolul (foto) 21 de proiecte realizate timp de un an. Participanții Academiei Liderului Comunitar ne povestesc despre succesele lor apare prima dată în #diez.
18:00
Cu prilejul Zilei profesionale a expertului judiciar, studenții UTM sunt invitați să participe la lecția deschisă cu genericul „Rolul expertului judiciar în cadrul Centrului Tehnico-Criminalistic şi Expertize Judiciare”. Articolul UTM invită doritorii să participe la o lecție deschisă cu prilejul zilei profesionale a expertului judiciar. Vezi cum poți participa apare prima dată în #diez.
17:15
Grecia anunţă ridicarea carantinei obligatorii de şapte zile aflată în vigoare până acum pentru pentru turiştii care sunt „rezidenţi permanenţi din statele membre ale Uniunii Europene, Spaţiul Schengen, Marea Britanie, Statele Unite, Israel, Serbia şi Emiratele Arabe Unite”. Articolul Grecia renunță la carantina obligatorie pentru turiștii din UE şi din alte cinci ţări apare prima dată în #diez.
17:00
La Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” se deschide, începând cu luna mai, o nouă secție de terapie intensivă și reanimare cu o capacitate de 14 paturi.  Articolul (foto) Se deschide o nouă secție de terapie intensivă la spitalul municipal „Sfânta Treime”. Va avea o capacitate de 14 paturi apare prima dată în #diez.
16:45
Persoanele fizice care nu respectă deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale riscă amenzi de la 40 la 100 de unități convenționale (de la 2000 la 5000 de lei). În cazul persoanelor juridice, amenda poate fi de la 200 la 700 de unități convenționale (de la 10 000 de lei la 35 000 de lei). Articolul De la 40 la 100 de unități convenționale. Care sunt amenzile pentru cei care nu respectă măsurile antiepidemice apare prima dată în #diez.
16:45
În perioada 12-17 aprilie 2021, au continuat cercetările interdisciplinare la siturile arheologice de pe teritoriul Republicii Moldova. Activitățile s-au desfășurat în baza Acordului de Cooperare dintre Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Articolul Bune practici în cercetarea arheologică din Moldova: colaborarea dintre Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași apare prima dată în #diez.
16:30
Primul zbor din cadrul noii „bule a călătoriilor” dintre Australia și Noua Zeelandă a aterizat pe aeroportul din Auckland, permițând familiilor despărțite de pandemie să se reunească, relatează BBC. Alte avioane din Australia au aterizat pe principalele aeroporturi din țara vecină, notează Digi24.  Articolul (foto) „Bine ați venit, Whanau.” Revederea emoționantă a familiilor după reluarea zborurilor dintre Australia și Noua Zeelandă apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
16:15
În accident au fost implicate o mașină de marcă Skoda, un Mercedes, o mașină de marcă Toyota și alta de marca Honda. În rezultatul impactului microbuzul de model Mercedes s-a inversat. Articolul Accident grav în Capitală, cu implicarea a patru automobile. Ambulanța, poliția și pompierii, la fața locului după ce un microbuz s-a inversat apare prima dată în #diez.
16:00
Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat luni că primele centre de imunizare anti-COVID de tip drive-thru vor fi funcţionale până la finalul lunii aprilie. Articolul Primele centre de vaccinare drive din România vor fi funcţionale până la sfârșitul lunii. Persoanele vor veni cu mijloacele de transport și vor fi vaccinate fără programare apare prima dată în #diez.
16:00
Caroline Dascal este studentă la Business și Management, Management Center Innsbruck (MCI) din orașul Innsbruck, Austria, care ne-a relatat despre locurile turistice pe care a reușit să le viziteze și care merită să fie descoperite de fiecare. Articolul Universitatea #diez. Caroline Dascal ne face o excursie prin cele mai frumoase locuri ale orașului Innsbruck, Austria apare prima dată în #diez.
15:30
12 mari cluburi au oficializat lansarea Super Ligii, o competiţie privată care va face concurenţă actualei Ligi a Campionilor, o declaraţie de război căreia UEFA a promis că îi va da replică, excluzând echipele disidente şi pe jucătorii acestora. Cluburile fondatoare sunt: AC Milan, Arsenal FC, Atlético Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF și Tottenham Hotspur. Articolul Super Liga Europei, o competiție nouă de fotbal care va face concurență Ligii Campionilor. Ce echipe vor participa apare prima dată în #diez.
15:15
Andrian Bivol este un tânăr barber din Moldova, care a înțeles că foarfeca și mașina de tuns sunt despre el și pentru el. Mai mult, este convins de ideea că, pentru a te dezvolta în domeniul/meseria pe care îl/o ai, nu-i necesar să pleci peste hotare, o poți face și aici, acasă. Articolul (video) Unde-s tinerii: cu foarfeca într-o mână și cu briciul în alta. Andrian Bivol ne spune cum e să fii barber în Moldova apare prima dată în #diez.
15:15
Gropile de pe străzi pot fi restaurate într-u mod inedit și artistic. Acest lucru îl demonstrează artistul Ememem, care de aproape cinci ani transformă străzile deteriorate în opere de artă, cu ajutorul mozaicului. Articolul (foto) Străzile deteriorate pot fi restaurate cu culoare. Un artist transformă gropile de pe străzi în opere de artă cu ajutorul moziaicului apare prima dată în #diez.
15:15
În sfârșit ne putem bucura de frumusețea pomilor înfloriți și mireasma lor îmbătătoare. În ultimele săptămâni moldovenii au inundat rețelele sociale cu fotografii de poveste pe care au reușit să le prindă fie în curtea caselor, fie în parcuri și păduri. Articolul (foto) Primăvara de pe Instagram. Cum au surprins internauții moldoveni frumusețea pomilor în floare apare prima dată în #diez.
15:00
Într-un comunicat de presă al parlamentului se precizează că Vlad Batrîncea, care este şi vicepreşedinte al legislativului, a fost ales astăzi, 19 aprilie, vicepreşedinte al APCE, în cadrul sesiunii de primăvară, care se desfăşoară în perioada 19-22 aprilie, la Strasbourg. Articolul Vicepreședintele parlamentului, Vlad Batrîncea, a fost ales vicepreședinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei apare prima dată în #diez.
15:00
Nouă premieră a misiunii NASA pe Marte. Elicopterul Ingenuity a decolat de pe suprafața Planetei Roșii și a efectuat cu succes primul zbor al unui astfel de aparat pe o altă planetă. Oficialii NASA compară acest lucru cu primul zbor pe pământ al fraților Wright în 1903, relatează The Washington Post, notează Digi24.  Articolul (video) Premieră a misiunii NASA pe Marte. Ingenuity – primul elicopter care a decolat pe suprafața marțiană apare prima dată în #diez.
14:30
Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI) a CNA anunţă aplicarea sechestrelor în valoare de 110 milioane de lei în cadrul unor dosare penale, pornite pe spălare de bani, corupere şi trafic de droguri. Printre acestea se numără 8 autoturisme, 31 terenuri şi 52 construcții. Articolul Sechestru record, aplicat de CNA în acest an. Au fost reținute bunuri în valoare de 110 milioane de lei apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
14:15
Vitalie Braniște are 46 de ani și, alături de soția sa Rita, crește și educă doi fii: Dragoș, de 16 ani și Andrieș – 13 ani. Vitalie și Rita sunt căsătoriți de mai bine de 17 ani. Soția face contabilitate, iar Vitalie a făcut medicină, timp de aproape 14 ani, iar apoi și-a schimbat specializarea și deja de 20 de ani activează în domeniul IT. A fost chiar o perioadă în care practica ambele domenii. Articolul „Un tată bun trebuie să aibă o anumită ideologie: trebuie să știi să-i modelezi, dar fără ca să-i manipulezi”, Vitalie Braniște, un Tată Bun apare prima dată în #diez.
14:00
Remiza cu Everton, din campionat, a fost picătura care a umplut paharul, iar aceasta a venit după eșecul cu Manchester United, 1-3. Antrenorul portughez în vârstă de 58 de ani a stat doar un an și 7 luni pe banca lui Tottenham, fără să obțină vreun trofeu. Articolul Jose Mourinho a fost demis din funcția de manager al clubului de fotbal Tottenham Hotspur apare prima dată în #diez.
13:45
Deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian și Dan Perciun declară că au trimis un demers în adresa Comisiei Situații Excepționale (CSE) prin care solicită adoptarea în mod prioritar a măsurilor de susținere pentru sectorul HoReCa.  Articolul (doc) Deputații PAS solicită Comisiei Situații Excepționale adoptarea unor noi măsuri pentru sectorul HoReCa apare prima dată în #diez.
13:30
Israelul stă cel mai bine, în lume, când vine vorba despre numărul persoanelor vaccinate împotriva COVID 19, în raport cu numărul populaţiei. Sunt vaccinate aproape 62 % din totalul populației, cu cel puțin o doză. Articolul Topul țărilor cu populație vaccinată anti COVID-19. Unde se clasează țara noastră apare prima dată în #diez.
13:15
Având în vedere prevederile Hotărârii CNESP nr.51 din 19 martie 2021, administrația Î.M „Piața Centrală” anunță despre revenirea la programul zilnic de lucru a Pieței Centrale și Pieței Avicole din str. Cărbunari nr.9 începând cu ziua de marți, 20 aprilie curent, de la orele 06.00 până la 18.00. Articolul „Piața Centrală” va activa de mâine conform unui program nou  apare prima dată în #diez.
13:00
O asistentă medicală de la spitalul raional Ungheni a decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19. Un mesaj în acest sens a fost publicat de Asociația de Nursing din Republica Moldova. Articolul O asistentă medicală din Ungheni a decedat în urma complicațiilor provocate de COVID-19 apare prima dată în #diez.
13:00
După mai multe proteste și nemulțumiri din partea teatrelor, actorilor, dar și simplilor consumatori de artă din Chișinău, primarul capitalei anunță că va solicita redeschiderea teatrelor. Articolul Primarul Capitalei va solicita Comisiei Naţionale pentru Situații Excepționale să redeschidă teatrele apare prima dată în #diez.
12:30
Pe 15 aprilie 2021, Facultatea Inginerie Economică și Business a organizat masa rotundă cu genericul „Marketingul digital în era tehnologiilor informaționale”, la care au fost invitați practicieni din domeniul marketingului. Articolul Studenții UTM, într-un dialog despre marketingul digital în era tehnologiilor informaționale, cu profesioniști din mediul de afaceri apare prima dată în #diez.
12:15
Acum e mai simplu să-ți îndeplinești visurile. Creează-ți o viață după placul tău cu credite și mai confortabile. De sărbători, Moldova Agroindbank vine cu o ofertă de zile mari și îți propune creditul Espresso sau creditul Cappuccino.  Articolul Profită de oferta de sărbători – credite în condiții preferențiale apare prima dată în #diez.
12:00
Într-o discuție cu Igor Vrabie, directorul adjunct al Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare a CMC, am aflat despre cum se lucrează asupra Planului de amenajare a teritoriului municipiului Chișinău. Fiind în funcția de director adjunct, Igor Vrabie afirmă că fiecare pas și etapă este analizată cu întreaga echipă care este implicată la elaborarea acestui document urbanistic strategic. Articolul „Strategia de dezvoltare a orașului este un QUO VADIS al urbanismului”, interviu cu Igor Vrabie, director adjunct al DGAURF apare prima dată în #diez.
11:45
NASA a ales compania spaţială privată SpaceX, condusă de Elon Musk, pentru a trimite următorul echipaj de astronauţi americani pe Lună, într-o misiune care va reprezenta o premieră după anul 1972, a anunţat vineri agenţia spaţială americană a anunţat vineri agenţia spaţială americană, citată de AFP, citată de  AGERPRES. Articolul NASA a ales SpaceX pentru următoarea sa misiune cu echipaj uman pe Lună apare prima dată în #diez.
11:30
Fie că ești pasionat de natură, ecologie, design, sau de valorile și tradițiile americane, săptămâna aceasta participă la evenimente unice și utile alături de America House Chișinău! Articolul (foto) Fii gata pentru o nouă serie de evenimente unice la America House Chișinău. Ce chestii curioase poți afla apare prima dată în #diez.
11:30
Țările lumii au avut mult de suferit de pe urma pandemiei care a afectat viața a miliarde de oameni. Pe parcursul unei scurte perioade, în această istorie tristă a existat însă și un lucru pozitiv – planeta a învățat din nou să respire liber, emisiile de CO2 fiind reduse cu 11 % în 2020. Eroina de astăzi este Marea Britanie, o țară insulară care, până la pandemie, a construit un sistem complex de monitorizare a calității aerului. Dar nu doar despre asta vom discuta în acest material. Articolul Marea Britanie. Cum e să trăiești în a cincea cea mai mare economie din lume apare prima dată în #diez.
11:30
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării prezintă datele privind evoluția situației epidemiologice în instituțiile de învățământ din țară. Articolul Ministerul Educației a prezentat datele evoluției situației epidemiologice în instituțiile de învățământ din țară. 1 231 de elevi sunt plasați în autoizolare apare prima dată în #diez.
11:15
La solicitarea consumatorilor și în conformitate cu Dispoziția viceprimarului capitalei, Ilie Ceban, privind încheierea perioadei de încălzire, Termoelectrica a inițiat procedura de oprire a furnizării energiei termice pentru încălzire către consumatorii racordați la sistemul centralizat de termoficare din municipiul Chișinău. Articolul Termoelectrica a inițiat procedura de oprire a căldurii. Ce instituții și blocuri locative vor mai rămâne conectate apare prima dată în #diez.
11:15
Pe parcursul săptămânii precedente, polițiștii de frontieră au identificat 62 de teste Covid-19 falsificate. Cazurile au fost consemnate în punctele de trecere a frontierei Palanca, Aeroportul Chișinău, Leușeni și Sculeni. Documentați penal sunt atât cetățeni ai Republicii Moldova, cât și cetățeni străini. Conform prevederilor legale, aceste persoane riscă sancțiuni penale: amendă de până la 32 500 lei sau închisoare de până la 2 ani. Articolul Persoanele care prezintă teste falsificate de COVID-19 la frontieră riscă amendă de până la 32 500 de lei sau închisoare de până la doi ani apare prima dată în #diez.
10:45
Un inspector principal al Direcției generale administrare fiscală Centru din cadrul Serviciului Fiscal de Stat a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Funcţionarul este bănuit că ar fi pretins 50 000 de lei mită de la un agent economic, pentru a nu-l sancţiona drept urmare a unui control fiscal. Articolul Un inspector fiscal, reţinut pentru fapte de corupţie. Ar fi cerut de la un antreprenor din Călăraşi 50 000 de lei apare prima dată în #diez.
09:45
Potrivit autorităților municipale, morbiditatea prin infecția cu COVID-19 scade în capitală, iar acest lucru se datorează imunizării oamenilor. Astfel, numărul pacienților infectați se diminuează, iar numărul medicilor infectați s-a redus de patru ori. Articolul Situația epidemiologică din Chișinău se îmbunătățește. Câți pacienți în stare gravă sunt internați în spital apare prima dată în #diez.
09:30
Primăria Chișinău va oferi elevilor 840 de laptopuri pentru utilizarea exclusivă a acestora în procesul educațional la distanță. Încă nu este stabilită formula de distribuire a acestora, însă Ion Ceban a rugat responsabilii să fie precauți în alegerea beneficiarilor. Articolul 840 de laptopuri vor fi oferite elevilor din Chișinău pentru desfășurarea lecțiilor online apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
09:15
Ion Ceban a declarat că, începând de astăzi, urmează să fie sistată activitatea unor spitale în care erau internați pacienți suspecți sau infectați cu COIVD-19. Articolul Mai multe spitale din Chișinău își vor sista activitatea de internare a pacienților infectați cu COVID-19 apare prima dată în #diez.
09:15
Fotograful și vloggerul german Joerg Daiber a vizitat recent Moldova de unde s-a inspirat pentru o un nou videoclip. Acesta a călătorit în cele mai populare locuri turistice din țară, iar în final a creat un filmuleț de trei minute cu imaginile surprinse cu drona. Articolul Cum e văzută Moldova într-un Timelapse de un fotograf german. A vizitat mai multe locuri pitorești din țară apare prima dată în #diez.
09:00
Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a convocat ședința operativă a serviciilor municipale. Pe ordinea de zi sunt incluse opt subiecte. Articolul Privește live ședința săptămânală a serviciilor Primăriei Chișinău apare prima dată în #diez.
Ieri
21:30
În după-amiaza zilei de astăzi la Vadul lui Vodă s-a prăbușit un avion de dimensiuni mici, la bordul căruia se aflau două persoane. Acestea nu au suferit leziuni grave. Articolul Au fost publicate fotografiile de la locul prăbușirii avionului de dimensiuni mici de la Vadul lui Vodă apare prima dată în #diez.
19:30
Pe 17 aprilie, Universitatea Tehnică a Moldovei a organizat Olimpiadele Tehnice la disciplinele Matematica și Desenul artistic pentru liceeni și elevii colegiilor/centrelor de excelență. O echipă de experți competenți au evaluat lucrările și au anunțat învingătorii Olimpiadei Tehnice Republicane, ediția anului 2021. Articolul Lista câștigătorilor ai Olimpiadei Tehnice Republicane, ediția anului 2021 apare prima dată în #diez.
19:00
Alte 403 cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, un caz este de import (Italia). Articolul Încă 403 cazuri de infectare cu COVID-19 au fost înregistrate în Moldova apare prima dată în #diez.
18:15
Fostul coleg de partid al Maiei Sandu, Sergiu Litvinenco, a comentat declarația socialiștilor cu privire la demisia Maiei Sandu și a trei judecători ai Curții Constituționale care, potrivit PSRM „au uzurpat puterea în stat”. Articolul „Beţi ceai şi vaccinați-vă.” Cum a comentat Sergiu Litvinenco declarația socialiștilor cu privire la demisia Maiei Sandu apare prima dată în #diez.
17:45
Colegii lui Aleksei Navalnîi cheamă susținătorii lui la un protest pașnic în orașele din Rusia în data de 21 aprilie. Această acțiune vine să arate cum actualul regim încearcă să-l omoare pe opozantul rus. Articolul Susținătorii lui Aleksei Navalnîi sunt chemați la un protest pașnic în data de 21 aprilie. „Viața lui depinde de voi” apare prima dată în #diez.
16:15
Ghețarul A-68 este considerat cel mai mare gheţar din lume. Imaginile din satelit arată că acesta s-a rupt în bucăţi şi se topeşte. Gheţarul acoperea 6 000 de kilometri pătraţi, în momentul în care s-a rupt din calota Antarcticii, în anul 2017. Articolul Cel mai mare ghețar din lume s-a rupt în bucăţi şi se topeşte rapid . Unde acesta se află apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.