20 stații de producere a oxigenului medicale, procurate de Ministerul Sănătății: Spitalele din țară în care vor fi instalate

UNIMEDIA, 8 aprilie 2021 13:40

20 stații de producere a oxigenului medical vor fi instalate în cadrul instituțiilor medico-sanitare publice republicane, municipale și raionale, datorită proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la Covid-19 în Republica Moldova”.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum o oră
21:00
Un băiat de 10 ani a murit, după ce a fost lovit de un automobil de marca Honda, condus de un bărbat de 20 de ani. Accidentul s-a produs în această seară, în jurul orei 17:25, pe șoseaua Balcani-Mircești.
Acum 2 ore
20:40
Primăria Chișinău informează că pe teritoriul municipiului, de câteva săptămâni, se atestă o scădere a morbidității prin infecția Covid-19. Cauza acestui fenomen este explicat de către specialiști prin desfășurarea procesului de vaccinare anti-covid. Totodată, în municipiul Chișinău este menținută în continuare starea de alertă epidemiologică sporită prin infecția de coronavirus.
20:00
Începând cu 17 aprilie curent, persoanele cu forme uşoare şi moderate de Covid-19, care se tratează la domiciliu, vor beneficia de medicamente compensate integral din Fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală. În acest sens, au fost publicate în Monitorul Oficial modificările efectuate la mai multe ordine comune ale Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, care au drept scop facilitarea accesului populației la preparate compensate, în contextul situației pandemice actuale.
20:00
A venit în funcția de președinte al Consiliului de Administrare al Companiei MoldovaGaz de la Ministerul Economiei, acolo unde a fost responsabil de sectorul energetic. Cum se văd lucrurile de pe o altă parte a baricadei, ce realizări a înregistrat compania în ultima perioadă, cu ce inovații, ce planuri ambițioase are și cum influențează toate acestea tariful pentru consumatorii finali, aflați din emisiunea UNInterviu cu Vadim Ceban, marca UNIMEDIA. De asemenea, aflați a cui este datoria de 6,8 miliarde de dolari pentru gazul consumat în stânga Nistrului, care este cifra datoriei celor de pe malul drept, dar și cum împarte Vadim Ceban timpul între serviciu și familie.
Acum 4 ore
19:30
Alte 20 persoane au fost răspuse de Covid-19 în ultimele 24 de ore, anunță Ministerul Sănătății. Bilanțul total a ajuns la 5591 decese. 
19:20
Alte 341 cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 3 cazuri sunt de import : Rusia-1, Turcia-1, Ucraina-1.
19:20
Valentina Chirtoacă, mama fostului primar de Chișinău, Dorin Chirtoacă, a fost condusă astăzi pe ultimul drum. Aceasta s-a stins din viață sâmbătă, 17 aprilie din cauza complicațiilor provocate de Covid-19. 
18:40
Primăria municipiului Chișinău informează că 35 de curți de bloc din cele 5 sectoare ale orașului vor fi reparate pe parcursul anului curent. Licitațiile pentru desemnarea agenților economici care vor executa lucrările au fost lansate recent și vor dura până pe data de 6 mai.
18:20
Începând cu după-amiaza zilei de vineri, 16 aprilie 2021, în spațiul public au apărut mai multe informații privind o nouă majorare a prețurilor la benzină, motorină și la gazul lichefiat.
Acum 6 ore
17:20
Alexandr Jucov, miliarder originar din Republica Moldova,a anunțat, în mod oficial, pe pagina sa de Facebook că este gata săachiziționeze clubul AC Milan.
17:10
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, ține un discurs în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.
17:00
Grecia anunţă ridicarea carantinei obligatorii de şapte zile aflată în vigoare până acum pentru pentru turiştii care sunt „rezidenţi permanenţi din statele membre ale Uniunii Europene, Spaţiul Schengen, Marea Britanie, Statele Unite, Israel, Serbia şi Emiratele Arabe Unite”, scrie digi24.ro.
16:50
Deși este perioada de interdicție pentru pescuit, mai mulți cetățeni s-au aventurat să pescuiască, însă s-au ales cu amenzi. 
16:40
Un bărbat, în vârstă de 59 de ani, care muncea pe un șantier a fost salvat astăzi după ce i s-a făcut rău, aflându-se la o înălțime de 30 de metri de sol. Cazul a avut loc în această dimineață la Orhei.
16:20
Un tânăr în vârstă de 21 de ani a decedat, după ce s-a aruncat în gol de la etajul 9 al unui bloc locativ de pe strada Valea Trandafirilor din sectorul Botanica al capitalei. Tragedia s-a produs în această dimineață. 
16:10
Ministerul Economiei și Infrastructurii va demara o investigație pentru a elucida circumstanțele și cauza prăbușirii avionului, ieri, în apropiere de aerodromul Vadul lui Vodă.
Acum 8 ore
15:40
Accident grav cu implicarea a 4 mașini în capitală. Potrivit poliției, o persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportată la spital.
15:30
Vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari, cere Președintei țării, Maia Sandu, să convoace ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) privind situația de la Calea Ferată a Moldovei. Deputatul Platformei DA a declarat în cadrul unui briefing de presă că deși activează comisia de anchetă, la întreprinderea CFM se întâmplă lucruri grave.
15:20
Bunuri de peste 110 milioane de lei, printre care unbolid de lux au fost puse sub sechestru de către Agenţia de Recuperare aBunurilor Infracţionale din cadrul CNA.
14:40
Piața Centrală și Piața Avicolă din capitală, începând cu ziua de mâine, revin la programul de activitate obișnuit. Acestea vor activa, la fel ca până la restricțiile impuse de pandemie, de la ora 06:00 până la 18:00.
14:20
Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a depus la Curtea Supremă de Justiție un recurs în anulare prin care solicită casarea încheierilor judecătorilor de instrucție care i-au permis lui Veaceslav Platon să intre în posesia a două imobile din centrul capitalei. Este vorba despre „Casa Modei”, amplasată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 182 și fosta clădire ASITO de pe bulevardul Bănulescu Bodoni 57/1, care, conform încheierilor judecătorilor de instrucție, au fost transmise în posesia și folosința companiilor, al cărui beneficiar efectiv este cetățeanul Veaceslav Platon.
14:20
Procesul de încorporare a serviciul militar în ArmataNaţională a dat start astăzi pe 19 aprilie. 
14:10
Proiectul cultural „SingurAcasă”  a fost selectat pentru finanțare din bugetulde stat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării înaintat pentruconcursul de proiecte culturale al organizațiilor necomerciale și se adreseazăcopiilor ai căror părinți au emigrat pentru a le asigura un trai mai bun.
14:00
Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Batrâncea, a fost ales, în unanimitate, Vicepreședinte a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) pentru perioada anului 2021.
Acum 12 ore
13:50
Facebook a început se testeze o nouă aplicaţie de dating, de sine stătătoare, care funcţionează în afara reţelei sale sociale şi pune accentul pe video, transmite g4media.ro.
13:40
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au confiscat pe 16 aprilie, în portul Constanța, peste 240.000 pachete cu ţigări nedeclarate aflate într-un container, sosit din Rusia pentru o firmă din Moldova. Potrivit unui comunicat emis de autoritățile de peste Prut, firma de comisionar vamal a recurs la această metodă pentru a nu plăti garanția pentru tranzit vamal în cuantum de peste 13.000.000 lei.
13:30
Poluarea atmosferică ucide în fiecare an 7 milioanede oameni din întreaga lume, arată datele Organizației Mondiale a Sănătății. 9din 10 oameni respiră aer care depășește limitele orientative ale OMS, iarțările cu venituri mici și medii sunt cele mai expuse. 
13:30
Președinta Maia Sandu a trimis Parlamentului un proiect de lege „care va permite reducerea tarifelor la gazele naturale prin eliminarea unor cheltuieli nejustificate în sumă de 150 de milioane de lei”. SA „Moldovagaz”, după ce a studiat proiectul de amendamente la Legea privind gazele naturale, a precizat că „amendamentele propuse de administrația Președintelui pot afecta negativ planurile de extindere a rețelelor și, ca urmare, indicatorii de gazificare generală a țării și a securității energetice a acesteia în ansamblu”.
13:20
Deputații PSRM au declarat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că vaccinarea anti-Covid-19 este singura salvare împotriva pandemiei. Potrivit acestora, lupta cu infecția nu este doar a medicilor, dar a fiecărui cetățean, iar practica arată că țările, unde populația este vaccinată în masă, treptat revin la regimul de activitate anterior pandemiei.
12:30
Potrivit, Autoritații Naționale de Integritate câțivafuncționarii publici au fost verificați de inspectori în perioada 12-16aprilie.
12:30
La data de 16 aprilie, urmare a deciziilor Comisiilor teritoriale în sănătate publică și organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, 437 (35,24%) de instituții de învățământ general activează exclusiv online, iar 359 (28,95%) de școli activează cu program de participare fizică a elevilor claselor primare, precum și a unui contingent de 50% din numărul total de elevi ai claselor absolvente, anunță Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC).
12:20
Acum e mai simplu să-ți îndeplineștivisurile. Creează-ți o viață după placul tău cucredite și mai confortabile. De sărbători, MoldovaAgroindbank vine cu o ofertă de zile mari și îți propune creditul Espresso sau creditul Cappuccino.
12:00
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și Secretarului General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, fac declarații de presă de la lansarea Planului de Acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2021-2024.
12:00
Doi bărbați de 32 și 41 de ani, originari din raionul Cahul, au fost reținuți în flagrant în timp ce vindeau droguri la consumatori. Cumpărătorii s-au dovedit a fi doi militari ai Armatei Naționale. 
11:50
Un tânăr în vârstă de 35 de ani, originar din raionul Ocnița, a urcat la volan în stare de ebrietate și se deplasa haotic pe străzile sectorului Botanica din capitală. Cazul a avut în seara zilei de sâmbătă. 
11:50
62 de moldoveni au vrut să scape de cele 14 zile de carantină. Potrivit polițiștilor de frontieră, cazurile au fost consemnate în punctele de trecere a frontierei Palanca, Aeroportul Chișinău, Leușeni și Sculeni, iar printre cei suspecți sunt atât cetățeni moldoveni cât și străini. Conform prevederilor legale, aceste persoane riscă sancțiuni penale: amendă de până la 32 500 lei sau închisoare de până la 2 ani.
11:20
Coronavirus a mai luat viața unui lucrător medical. Asistenta medicală principală de la Spitalul Raional Ungheni, Ana Vasilean, a decedat în urma complicațiilor provocate de Covid-19.Despre decesul ei a anunțat Asociația de Nursing din Republica Moldova, care a venit cu un mesaj de condoleanțe.
11:00
Teatrele din Chișinău ar putea să fie redeschise. Municipalitatea va expedia o solicitare în acest sens către Comisia Națională de Sănătate Publică, a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței primăriei de astăzi.
11:00
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 94 de ani, i-a adus un ultim omagiu soțului său, în ziua în care au avut loc funeraliile celui care i-a fost soț timp de peste șapte decenii.
10:40
Ți se pare că platformele sociale cu ajutorul cărora îți poți suna prietenii video sau prin care poți ține conferințe la birou sunt avansate? Stai să vezi ce prezic experții că vom folosi pentru apeluri video în următorii ani. Filmele SF se vor transforma în realitate, mai devreme decât ți-ai fi imaginat vreodată.
10:20
Într-odiscuție cu Igor Vrabie, Directorul adjunct al Direcției generale arhitectură,urbanism și relații funciare a CMC, am aflat despre cum se lucrează asupraPlanului de amenajare a teritoriului municipiului Chișinău. Fiind în funcția dedirector adjunct, Igor Vrabie afirmă că fiecare pas și etapă este analizată cuîntreaga echipă care este implicată la elaborarea acestui document urbanisticstrategic.
10:20
Un inspector principal al Direcției generale administrare fiscală Centru din cadrul Serviciului Fiscal de Stat a fost reţinut, cu puţin timp în urmă, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie. Funcţionarul este bănuit că ar fi pretins 50 000 de lei mită de la un agent economic, pentru a nu-l sancţiona drept urmare a unui control fiscal.
10:20
Era doar o chestiune de timp până când noul Mercedes Benz EQS să iasă din stadiul de prototip, iar varianta comercială a alternativei la Tesla Model S a fost dezvăluită în urmă cu câteva zile, transmite playtech.ro
10:10
O nouă secţie de terapie intensivă şi reanimare, cu o capacitate de 14 paturi, instituită la spitalul „Sfânta Treime” va fi deschisă după sărbătorile Pascale. Anunțul a fost făcut de către Primarul capitalei, Ion Ceban.
10:10
Primarul satului Fârlădeni, raionul Hîncești a fost atacat de un bărbat beat. După ce l-a înjurat și agresat în fața mai multor localnici, acesta a dat buzna în sediul Primăriei unde a trecut la pumn și violență. Potrivit poliției, suspectul este proprietarul unui bar din sat și se afla în conflict cu primarul de mai mult timp, însă lucrurile niciodată nu au escaladat în așa mod. În urma incidentului, ambii au avut nevoie de îngrijiri medicale.
10:10
Edilul capitalei, Ion Ceban, anunță sistarea mai multor secții Covid în spitalele din capitală. Decizia vine după ce numărul de infectări a scăzut, iar prin urmare sunt mai multe locuri libere în spitale.
09:40
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă informează persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă despre cele mai plătite joburi pe piața muncii la data 15 aprilie 2021, conform declarațiilor agenților economici.
09:40
A trecut ceva timp de când întrebarea „Unde mă ducdata viitoare în vacanță?” fie nu ne-am mai pus-o deloc, fie are răspunsurilimitate sau dubitative, din cauza pandemiei. COVID-19 continuă să afectezemasiv călătoriile obligând guvernele să impună interdicții și restricții pentrudeplasările către diverse destinații. Totuși, pe măsură ce vaccinarea continuă,mulți speră că vor putea călători din nou - poate nu chiar imediat,dar măcar într-un viitor apropiat.
09:30
O mașină a poliției a fost implicată într-un accident matinal. Impactul s-a produs pe bulevardul Dacia din capitală.
Acum 24 ore
08:40
Primarul general, Ion Ceban, a convocat pentru astăzi, 19 aprilie 2021, ora 08:30, ședința operativă a serviciilor municipale. Pe ordinea de zi sunt 8 subiecte printre care și raportul cu privire la întreținerea drumurilor publice și soluționarea problemei achiziționării asfaltului pentru remedierea situațiilor de avariere.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.