Producătorii agricoli pot obține subvenții în avans pentru proiecte start-up agroindustriale

Provincial, 8 aprilie 2021 13:40

Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) informează că în perioada 15 aprilie – 18 iunie 2021, se va desfășura cel de-al VII – lea Apel de depunere a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans pentru proiecte start-up în domeniul agroindustrial, informează PROVINCIAL. În acest context, subvențiile în avans, sunt acordate doar în […] Post-ul Producătorii agricoli pot obține subvenții în avans pentru proiecte start-up agroindustriale apare prima dată în Provincial.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 10 minute
16:40
Cutea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a participat, ieri, la masa rotundă online „Abuzuri legale în achizițiile publice în perioada pandemică”. Evenimentul a fost organizat de către Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă (AGER) în cadrul proiectului „Banii publici sunt și banii mei!”, finanțat de National Endowment for Democracy, informează PROVINCIAL. La întrunire au […] Post-ul Curtea de Conturi a participat la masa rotundă oganizată de Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă apare prima dată în Provincial.
Acum o oră
16:10
Digitalizarea procedurii TIR, dezvoltarea sistemului informatic e-AEO Moldova și a unei componente din sistemul de procesare prealabilă a coletelor transmise prin intermediul poștei rapide sunt doar câteva proiecte inițiate de Serviciul Vamal cu susținerea Programului USAID Reforme Structurale în Moldova (Programul USAID). Gradul de realizare al activităților comune a fost discutat ieri, 22 aprilie a.c., […] Post-ul Serviciul Vamal continuă digitalizarea serviciilor vamale apare prima dată în Provincial.
Acum 2 ore
15:40
Anual, la 23 aprilie consemnăm Ziua profesională a Bibliotecarului, care de altfel coincide, cu Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de autor. Cu această ocazie, pentru muncă și contribuție substanțială în dezvoltarea și promovarea culturii naționale, cărții și imaginii bibliotecii în comunitățile raionului Leova, președintele raionului Leova, Nicolae Prițcan a oferit mai multe diplome […] Post-ul Bibliotecarii raionului Leova s-au ales cu diplome apare prima dată în Provincial.
Acum 4 ore
14:40
Polițiştii din Bălți, ieri, au observat în traficul rutier un scuter care se deplasa neadecvat și cu viteză excesivă prin oraș. Agenții de patrulare au solicitat conducătorului să oprească pentru a evita producerea unei tragedii. Șoferul nu a reacționat la somațiile polițiștilor continuându-și deplasarea haotic prin oraș. Într-un final polițiștii l-au stopat, s-au legitimat și i-au […] Post-ul Bălți: Un bărbat conducea în stare de ebrietate avansată pe străzile orașului apare prima dată în Provincial.
14:10
În perioada 30 aprilie – 10 mai 2021, va fi asigurată libera circulație a persoanelor și a mijloacelor de transport în și dinspre localitățile, amplasate în stânga Nistrului și municipiul Bender, transmite PROVINCIAL. Potrivit unui comunicat de presă al Biroului pentru Reintegrare, acest fapt a fost confirmat urmare a corespondenței recent purtate la nivelul reprezentanților […] Post-ul Va fi asigurată libera circulație a persoanelor și autovehiculelor din stânga Nistrului și Bender în perioada sărbătorilor pascale apare prima dată în Provincial.
13:40
Angajaţii Inspectoratului de Poliție Căușeni, în comun cu angajaţii DRSE, s-au întrunit cu preoții din raion pentru luarea unor măsuri privind prevenirea furturilor din lăcașurile de cult, informează PROVINCIAL. La fel, reprezentanții Inspectoratului declară că scopul întrunirii este și penru minimalizarea riscului de producere a incendiilor şi al situaţilor de risc în incinta şi adiacenţa […] Post-ul Preoții din raionul Căușeni – la discuții cu polițiștii apare prima dată în Provincial.
Acum 6 ore
12:30
Primarul municipiului Hîncești, Alexandru Botnari, susține că se muncește mult în oraș înainte de sărbători. „Orașul e al nostru a tuturor… vă rog ca fiecare din noi să facem ceva pentru asta… în ogrăzile blocurilor locative… la poarta fiecărui locatar! Orașul e al nostru a tuturor cu care vom putea să ne mândrim”, a conchis […] Post-ul Primarul de Hîncești: Se muncește mult în oraș înainte de sărbători (FOTO) apare prima dată în Provincial.
12:10
Centrul Naţional Anticorupţie a susţinut un curs anticorupţie în faţa reprezentanţilor mai multor autorităţi din ţară cu genericul „Gestionarea riscurilor de fraudă și corupție”. Seminarul s-a desfăşurat timp de 3 zile, fiind organizat de Academia de Administrare Publică şi CNA, informează PROVINCIAL. În cadrul modulului, au fost abordate diverse subiecte ce ţin de responsabilitățile conducătorului […] Post-ul Mai multe instituții de stat au fost instruite de CNA privind gestionarea riscurilor de fraudă și corupție apare prima dată în Provincial.
12:00
Partidul Democrat din Moldova (PDM) nu a votat Declarația privind uzurparea Curții Constituționale (CC). În acest sens, liderul democraților Pavel Filip declară că-i pare rău pentru oamenii care au ajuns la cheremul a doi politicieni iresponsabili, care nu știu să construiască, ci doar să distrugă, informează PROVINCIAL. „Dacă săptămâna trecută partida e câștigată de Maia Sandu, […] Post-ul Filip: Când vă convine, criticați Curtea Constituțională și iată o acuzați de uzurpare apare prima dată în Provincial.
11:40
Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR) pentru anul 2020 cu rectificările și intervențiile adoptate a constituit 1200 mil. lei, surse financiare ce au fost distribuite după cum urmează: –         contribuția statului în Fondul Național al Viei și Vinului – 17,9 mil.lei; –         subvenții în avans pentru tineri și femei fermier pentru […] Post-ul Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural constituie 1100 mln. lei apare prima dată în Provincial.
11:30
Deputații au aprobat în lectura a doua proiectul de lege privind compensarea tarifelor la energia electrică, utilizată de consumatorii gospodăriilor casnice, informează PROVINCIAL, cu referire la un comunicat de presă. Acesta prevede acordarea compensațiilor tarifelor la energia electrică consumatorilor gospodăriilor casnice – persoanele fizice – care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova, pentru două luni – […] Post-ul Tarifele la energia electrică, consumată în perioada stării de urgență urmează a fi compensate de stat apare prima dată în Provincial.
11:20
Angajații Inspectoratului de Poliție Hîncești, în colaborare cu APL, au semnat Acorduri de constituire a Consiliului de siguranță comunitară în localitățile Boghiceni și Pervomaiscoe din raionul Hîncești, informează PROVINCIAL. „Crearea Ghidului practic pentru funcționarea structurilor de participare are drept scop, sporirea gradului de implicare a cetățenilor și autorităților publice la identificarea și soluționarea problemelor care […] Post-ul Semnat! În raionul Hîncești va fi constituit un Consiliu de siguranță comunitară apare prima dată în Provincial.
11:10
„Avem la Ungheni una dintre cele mai puternice echipe PDM. Așa a construit organizația Ungheni colega noastră Ludmila Guzun: cu oameni cu verticalitate, oameni profesioniști, gospodari și patrioți” – a declarat Pavel Filip, președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), informează PROVINCIAL. Democratul a anunțat că, după plecarea din viață a Lidiei Guzun, interimatul funcției de […] Post-ul Organizația teritorială a PDM din Ungheni are o nouă conducere apare prima dată în Provincial.
10:50
„În raionul Criuleni lucrările agricole de primăvară sunt în toi. În această perioadă sunt importante lucrările de pregătire a solului, și semănatul culturilor cu temperatură minimă de germinație, 3-5 grade C”, comunică reprezentanții Consiliului Raional Criuleni, informează PROVINCIAL. „În gospodăria cavalerului ordinului „Gloria Muncii” D-l Igor Perciuleac, director al SRL „MAIS”, c.Bălăbănești, demarează procesele de […] Post-ul Lucrările agricole de primăvară în raionul Criuleni sunt în toi apare prima dată în Provincial.
Acum 8 ore
10:30
„Eveniment important în orașul Ialoveni: la Liceul Teoretic „Andrei Vartic” a avut loc recepția finală a lucrărilor de renovare a clădirii instituției și semnarea actului de recepție”, comunică Primarul orașului Sergiu Armașu, informează PROVINCIAL. Renovarea a fost efectuată în cadrul proiectului „Reforma învățământului în Moldova”, gestionat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, finanțat de Banca […] Post-ul Eveniment important în orașul Ialoveni apare prima dată în Provincial.
10:10
Centrul Național Anticorupție (CNA) anunță că cei trei angajați ai Laboratorului de expertiză al ANSA, învinuiți de corupere pasivă, au fost arestați pentru 30 de zile, transmite PROVINCIAL. Doi dintre aceștia urmează să fie plasați în penitenciarul 13, iar unul – la domiciliu, din motiv că a fost confirmat pozitiv la COVID-19. Încheierea judecătorului poate […] Post-ul Trei angajați ai Laboratorului de expertiză al ANSA – arestați pentru 30 de zile apare prima dată în Provincial.
Acum 12 ore
08:10
În cadrul unui interviu acordat portalului www.curentul.md, cunoscutul om de afaceri, Igor Roşca a vorbit despre un nou proiect de business ce urmează să fie implementat în Moldova. C: Dle Roşca, potrivit unor informaţii ce au ajuns în posesia redacţiei noastre, Dvs. intenţionaţi să implementaţi un nou proiect de business ambiţios în Moldova. Aţi putea […] Post-ul (INTERVIU) Igor Roşca: Vom investi circa 100 mil. euro într-un mall modern care va găzdui cele mai cunoscute branduri mondiale apare prima dată în Provincial.
07:00
Conducerea Direcției politici dezvoltare regionale a Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), conducerea ADR Nord și specialiști din cadrul Secției managementul integrat al proiectelor și Secției monitorizare și evaluare ale ADR Nord au monitorizat marți, 20 aprilie a.c., trei proiecte de dezvoltare regională implementate de Agenție din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională, începând […] Post-ul Trei proiecte de dezvoltare regională finanțate din sursele FNDR, monitorizate de MADRM, ADR Nord și Curtea de Conturi apare prima dată în Provincial.
Ieri
16:40
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, anunță că în ajun de Paști, mai multe categorii de cetățeni din mun. Chișinău vor beneficia de ajutor financiar unic, informează PROVINCIAL. Astfel, prima categorie sunt oamenii în etate, circa 30 mii, cu pensii mici, care vor beneficia de 100 de lei fiecare. De asemenea, vor fi acordate ajutoare […] Post-ul Ajutor financiar pentru mai multe categorii de persoane din Capitală în ajunul sărbătorilor pascale apare prima dată în Provincial.
16:40
Satul Aluatu din raionul Taraclia va avea, de azi înainte, strada Nicolae Dabija. O decizie în acest sens a fost luată de Consiliul Local Aluatu, la demersul Asociației „UNIREA-ODIP” și al președintelui acesteia, Vlad Bilețchi, care este și consilier local independent. În textul petiției se arată că de-a lungul anilor, Nicolae Dabija și-a dedicat întreaga […] Post-ul Satul Aluatu din raionul Taraclia va avea, de azi înainte, strada Nicolae Dabija apare prima dată în Provincial.
15:40
Ca urmare a semnarii acordurilor financiare și de grant în valoare de 10 milioane euro la data de 12 ianuarie 2021 în cadrul proiectului finanțat de Guvernul German prin intermediul KfW „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Molodova Centrală”, ADR Centru în calitate de implementator al proiectului a semnat recent Acordul separat cu Banca germană KfW, informează […] Post-ul ADR Centru a semnat un Acord cu o bancă germană: Pentru investiții în infrastructura de apă din localități apare prima dată în Provincial.
15:10
Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii pentru compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale utilizate de populația unor localități din raioanele Dubăsari și Căușeni și ai satului Varnița din raionul Anenii Noi, informează PROVINCIAL. Proiectul prevede că de compensare vor beneficia locuitorii […] Post-ul Votat în lectura finală: Alte câteva localități vor beneficia de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale apare prima dată în Provincial.
14:40
Deputatul Platformei DA în Parlamentul Republicii Moldova, Arina Spătaru, declară că statutul mun. Bălți, din nou, ignorat de către Parlament, informează PROVINCIAL. „Astăzi am solicitat colegilor deputați să includem in ordinea de zi a Parlamentului proiectul de lege 100, privind Statutul municipiului Bălți. Din păcate, a câtă oară majoritatea deputaților refuza să susțină promovarea intereselor […] Post-ul Deputat: Statutul municipiului Bălți, din nou, ignorat de către Parlament apare prima dată în Provincial.
14:20
Specialiștii din domeniul finanțelor publice au ocazia de a-și îmbunătăți cunoștințele teoretice și practice participând, în perioada 18.05.2021-20.05.2021 sau 25.05.2021-27.05.2021, la cursurile de instruire cu genericul: „Achiziții publice și înregistrarea contractelor”, organizat și desfășurat de către Serviciul de instruire și dezvoltare profesională din cadrul Instituției Publice „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (I.P. „CTIF”). Instruirea […] Post-ul Specialiștii în finanțe publice pot studia cum se fac achizițiile publice și cum se înregistrează contractele apare prima dată în Provincial.
13:50
Luna curentă, au fost organizate instruiri online, a personalului serviciilor specializate al resurselor umane din cadrul subdiviziunilor structurale, regionale și subordonate ale Poliției de Frontieră cu tematica „Procedura de sistem privind ocuparea funcțiilor publice cu statut special vacante prin concurs în cadrul Poliției de Frontieră”, informează PROVINCIAL. În cadrul activității de instruire a fost prezentată […] Post-ul Modalitatea de angajare în cadrul Poliției de Frontieră – simplificată din cauza pandemiei apare prima dată în Provincial.
13:40
Inspectoratul de Poliție Bălți comunică despre un accident rutier care a avut loc astăzi, în jurul orei 07:30, pe str. Alexandru cel Bun intersecție cu str. Decebal. Astfel, Poliția solicită ajutorul societății în vederea identificării automobilului de marca BMW care a provocat un accident rutier, părăsind locul faptei, informează PROVINCIAL. Cei care dețin informații despre […] Post-ul (VIDEO) Poliția din Bălți caută automobilul din imagini: „A părăsit locul faptei” apare prima dată în Provincial.
13:00
Parlamentul a aprobat, astăzi, în prima lectură, un proiect de lege care are drept scop majorarea bugetelor primăriilor prin o nouă redistribuire a taxei pentru resursele naturale, informează PROVINCIAL, cu referire la un comunicat de presă. Urmează a fi modificată Legea privind finanțele publice locale, prevederile căreia sunt calificate drept discriminatorii față de Administrația Publică […] Post-ul Parlamentul a aprobat un proiect care are drept scop majorarea bugetelor primăriilor din contul taxelor pentru resursele naturale apare prima dată în Provincial.
12:50
Grupul companiilor SA „Moldovagaz” a demarat lucrările de extindere a rețelelor de distribuție a gazelor în mai multe localități ale țării, în conformitate cu Programul investițional pentru anul 2021. Potrivit serviciului relații publice al companiei, lista include și satul Țareuca din raionul Rezina, deservit de „Orhei-gaz”. În localitate se vor amplasa 1,4 kilometri de rețea […] Post-ul „Orhei-gaz” va investi 18,4 milioane de lei (inclusiv TVA) în dezvoltarea rețelelor în acest an apare prima dată în Provincial.
12:40
Echipele de geniști ale Armatei Naționale au depistat 14 obiecte explozive în mai multe localități din țară în ultimele zece zile, informează PROVINCIAL. Astfel, specialiștii din cadrul Batalionul Geniu „Codru” au intervenit în raionul Ungheni de trei ori, în localitățile Negurenii Vechi, Pîrlița și Agronomovca, unde au depistat o bombă de aruncător de calibru 82 mm, o mină antitanc de tip german, o grenadă de mână, trei proiectile de artilerie de calibru 76 mm și, respectiv, 105 mm. […] Post-ul Tot mai multe obiecte explozive depistate de geniştii militari în sezonul agricol apare prima dată în Provincial.
12:40
În urma unei ședințe a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) de astăzi, Premierul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, a anunțat despre ultimele decizii cu privire la starea de urgență în țara noastră, informează PROVINCIAL. „Cea mai importantă decizie este că, începând cu 26 aprilie curent, se abrogă ora marțială în Republica Moldova. Circulația după […] Post-ul CSE a adoptat mai multe decizii. Ce restricții vor fi anulate? apare prima dată în Provincial.
12:20
Ieri a fost redeschis magazinul specializat „Franzeluța”, Nr.43, din incinta Centrului Comercial “Союз”, str. A.Russo, sectorul Râșcani al capitalei, informează PROVINCIAL. „După o pauză mai îndelungată, timp în care s-au întreprins lucrări de reparație, îți aducem, din nou, produsele mult îndrăgite mai aproape de casa ta! Încă de la primele ore de la deschidere, consumatorii […] Post-ul „Franzeluța” a redeschis un magazin specializat din capitală apare prima dată în Provincial.
11:40
Pandemia COVID-19 a impus noi cerințe în procesul de audieri în instanțele de judecată și a influențat semnificativ modalitatea accesului în penitenciare a avocaților, procurorilor, mediatorilor, ofițerilor pe urmărire penală și a familiilor persoanelor în detenție. Începând cu 20 aprilie 2021, accesul echitabil la justiție pe timp de pandemie va fi asigurat și prin intermediul […] Post-ul Bălți, Chișinău, Cahul și Rezina! Camere de e-justiție la distanță au fost deschise în patru izolatoare din țară apare prima dată în Provincial.
11:10
Conducerea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a organizat o ședință online cu reprezentanții Ministerului Agriculturii Dezvoltării Regionale și Mediului, Asociației Naționale a Apicultorilor din Republica Moldova și Asociației Exportatorilor de produse Apicole din Republica Moldova, informează PROVINCIAL. În cadrul ședinței au fost abordate aspectele privind implementarea noilor prevederi ale Legii nr. 221/ 2007 privind […] Post-ul ANSA: Pentru a exporta, în continuare, mierea de albini pe piața UE, este important să respectăm cu strictețe cerințele apare prima dată în Provincial.
10:50
Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Vest au inițiat cercetări pe numele unui conațional care deținea asupra sa un permis de conducere cu semne vădite de falsificare. Incidentul s-a înregistrat în după-amiaza zilei de 21 aprilie curent, în punctul de trecere Sculeni, informează PROVINCIAL. Pe sensul de ieșire din Republica Moldova s-a prezentat la […] Post-ul Un tânăr de 24 de ani din raionul Fălești a trezit suspiciuni la frontieră apare prima dată în Provincial.
10:40
Consiliul Concurenței urmare transmiterii raportului de investigație cu privire la constatările pe piața produselor petroliere în adresa părților vizate, Parlamentului și altor instituții interesate, comunică disocierea de la orice informație pe caz apărută în spațiul public până la adoptarea unei decizii în acest sens, respectând procedurile legale, transmite PROVINCIAL. Consiliul Concurenței afirmă că Raportul de […] Post-ul Consiliul Concurenței, despre Raportul privind piața produselor petroliere: „Nu este un act administrativ” apare prima dată în Provincial.
10:30
Anual, pe 22 aprilie, marcăm Ziua Mondială a Pământului. În anul curent, sloganul evenimentului este „Restaurează-ți Pământul!”, informează PROVINCIAL. Scopul este de a atrage atenția populației asupra importanței protejării mediului înconjurător și de a îndemna oamenii să acționeze în vederea reducerii poluării aerului, apelor și a solului, gestionării responsabile a resurselor naturale, prevenirii efectelor periculoase ale […] Post-ul 22 aprilie – Ziua Mondială a Pământului apare prima dată în Provincial.
09:30
Partidul ȘOR și Platforma „Pentru Moldova” cer amânarea implementării unei legi, care prevede noi reglementări în domeniul construcțiilor. Este vorba despre o modificare legislativă, efectuată în 2017, care a intrat în vigoare în 1 ianurie 2021. Motivul acestei solicitări constă în faptul că, din cauza condițiilor stipulate în acest document, au fost blocate lucrările de […] Post-ul Reparația drumurilor, paralizată de o lege. Partidul ȘOR și Platforma „Pentru Moldova” cer să fie deblocată situația apare prima dată în Provincial.
07:10
Conducerea Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), în cadrul unei întrevederi de astăzi cu antreprenorul, a discutat pe marginea implementării contractelor privind reabilitarea drumului de ocolire a orașului Sângerei și segmentului Prepelița – Sărătenii Vechi, parte a traseului național R6 Chișinău-Orhei-Bălți. Potrivit ASD, lucrările de reabilitare a drumului național se desfășoară pe o lungime de […] Post-ul Drumul de ocolire a oraşului Sângerei este reabilitat în proporție de cca 20% apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:20
Astăzi dimineață, la serviciul de gardă a IP Telenești a parvenit un apel telefonic de la o locuitoare a satului Țînțăreni, același raion, precum că pe parcursul nopții persoane necunoscute i-au sustras din locuință 5 120 de euro. La scurt timp suspecții au fost depistați de către angajații IP Telenești. Aceștia sunt doi tineri de […] Post-ul O femeie din Țînțăreni a rămas fără 5 120 de euro. Doi tineri i-au pătruns în locuință apare prima dată în Provincial.
15:10
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) informează că, au finalizat procedura de evaluare a cererilor de solicitare a motorinei din ajutorul umanitar extern acordat de România. Astfel, au fost evaluate 3 502 cereri de solicitare a ajutorului umanitar sub formă de motorină, recepționate în perioada […] Post-ul Cahul – lider la solicitarea motorinei oferite drept ajutor umanitar agricultorilor afectați de secetă apare prima dată în Provincial.
14:40
Subiectul pretinselor tăieri ilicite de arbori din pădurea „Parcul Nistrean” din Vadul lui Vodă, făcut public în ultima perioadă de timp, aduce în cadrul polemicii la acest subiect învinuiri şi în adresa Agenţiei „Moldsilva”. Astfel, Agenţia „Moldsilva” a anunţat anterior şi reiterează public şi de această dată, că în conformitate cu Legea regnului vegetal 239 […] Post-ul Agenţia „Moldsilva”: Nu avem vreo tangenţă cu pădurea „Parcul Nistrean” din Vadul lui Vodă apare prima dată în Provincial.
14:10
În timpul executării serviciului de menținere a ordinii publice din mun. Bălți, de echipajul de carabinieri din cadrul Direcţiei regionale „Nord” a IGC, ieri, s-a apropiat o persoană de gen feminin, care le-a comunicat că a pierdut-o din vizor pe fiica sa, informează PROVINCIAL. Imediat, prin stația radio a fost transmisă informația cu semnalmentele copilei […] Post-ul Bălți: Mamă ajutată de carabinieri să-și găsească fiica de 5 ani apare prima dată în Provincial.
14:10
În incinta Consiliului raional Rîșcani, la data de 20 aprilie curent, a avut loc ședința Comisiei pentru situaţii Excepţionale a raionului Rîșcani. Ședința a fost prezidată de Președintele raionului, Vasile Secrieru, informează PROVINCIAL. Pe ordinea de zi au fost mai multe subiecte. Mai întâi a fost examinat Raportul privind situaţia epidemiologică la COVID-19, măsurile de […] Post-ul Ședința Comisiei pentru situaţii Excepţionale a raionului Rîșcani apare prima dată în Provincial.
13:10
În cadrul celei de-a treia ședințe a Comitetului de Coordonare al Proiectului EVA – Promovarea egalității de gen în raioanele Cahul și Ungheni, a fost prezentat și aprobat raportul de activitate pentru anul 2020. De asemenea, a fost prezentat și Planul de acțiuni pentru anul 2021. La eveniment au participant reprezentanți ai autorităților publice raionale […] Post-ul Cahul și Ungheni – raioane care se află pe drumul transformării în campioane ale promovării egalității de gen apare prima dată în Provincial.
12:10
Și în acest an, în preajma sărbătorii de Paște, „Franzeluța” își bucură consumatorii cu produse noi, absolut inedite. Este vorba despre checurile „Ciocolată și vișină” și „Melodie de Primăvară”, informează PROVINCIAL. „Cele două delicii au menirea să vă încânte papilele gustative și să creeze emoții în zi de o semnificație deosebită… Primul chec conține umplutură […] Post-ul (FOTO) „Franzeluța” își bucură consumatorii cu noile checuri – „Ciocolată și vișină” și „Melodie de Primăvară” apare prima dată în Provincial.
11:40
Astăzi am o noutate bună bună oamenii din Anenii Noi, cei pe care îi reprezint în Parlamentul Republicii Moldova și a căror probleme nu-mi sunt străine. Ca urmare a aprobării modificărilor Legii nr.1435 din 2002, promovat de mine în cadrul Parlamentului, cu privire la compensarea tarifelor la energia electrică și la gazele naturale utilizate de […] Post-ul Deputat: Astăzi am o noutate bună bună oamenii din Anenii Noi, cei pe care îi reprezint în Parlamentul Republicii Moldova apare prima dată în Provincial.
11:10
„Un lucru inadmisibil, unii locuitori al mun.Strășeni își permit incinerarea deșeurilor. Lucru care va avea consecințe dramatice pentru mediul înconjurător, înrăutățind calitatea aerului și dăunând sănătății oamenilor”, comunică reprezentanții Î.M. „Gospodăria Comunală Strășeni”, informează PROVINCIAL. „Totodată vĂ reamintim conform CCRM articolul 154. Încălcarea regulilor de gestionare a deşeurilor. (1) Nerespectarea modului stabilit de colectare, păstrare, […] Post-ul Gospodăria Comunală Strășeni: Un lucru inadmisibil, unii locuitori al mun.Strășeni își permit… apare prima dată în Provincial.
10:50
Echipa „LIGA” a Liceului Teoretic „M. Guboglo” din municipiul Ceadîr-Lunga este cea de-a treia echipă care va concura în finala celei de-a IV-a ediții a jocului intelectual „Cunoaște-ți Parlamentul” din acest an, informează PROVINCIAL. Parlamentul, prin intermediul Oficiului său teritorial de informare (OTIP) din municipiul Comrat, în parteneriat cu Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale a […] Post-ul Echipa Liceului Teoretic „M. Guboglo” din Ceadîr-Lunga – a treia echipă care va concura în finala jocului „Cunoaște-ți Parlamentul” apare prima dată în Provincial.
10:40
În cadrul programului de granturi „Facilitarea accesului la piețele de desfacere” implementat de Proiectul „Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P), a fost semnat un contract dintre Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) cu un grup de producători, care vor beneficia de grant în valoare totală de 350 mii dolari SUA. Sprijinul financiar va fi […] Post-ul Un depozit frigorific pentru păstrarea merelor va fi construit. AIPA a semnat contractul cu un grup de producători apare prima dată în Provincial.
10:30
Misiune îndeplinită cu succes de către NERO, câinele de serviciu al Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiulești-Galați. Și de această dată a reușit să încurce planurile unui tânăr, care a ascuns mii de țigarete în locașuri special amenajate ale mașinii. Astfel, peste 400 de pachete de țigări au fost depistate ca urmare a unei intervenții suplimentare […] Post-ul Patrupedul Poliției de Frontieră a deconspirat un tânăr care a ascuns mii de țigări într-un automobil apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.