În contextul facilitării comerțului și al digitalizării economiei, Serviciul Vamal și Poșta Moldovei au încheiat un parteneriat strategic

Agora.md, 8 aprilie 2021 13:40

Serviciul Vamal a conferit Poștei Moldovei statutul de Agent Economic Autorizat (AEO). Astfel, aceasta a devenit prima companie de stat căreia i se atribuie acest statut. Această performanță a fost realizată cu susținerea Programului USAID Reforme Structurale în Moldova. Totodată, în cadrul evenimentului de astăzi a avut loc și încheierea Parteneriatului Strategic între Serviciul Vamal și Poșta Moldovei, în contextul facilitării comerțului și al digitalizării economiei.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 8 ore
23:20
Fosta ministră a Sănătății Viorica Dumbrăveanu continuă să fie consiliera președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, asta deși a aderat la echipa ex-premierului Ion Chicu. Informația a fost confirmată în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la postul de televiziune N4.
23:10
Experții politici și deputații dreptei consideră îngijorătoare situația în care s-a pomenit judecătoarea CC, Domnica Manole. Aceștia cred că, pe bună dreptate, președinta Curții are nevoie de pază de stat, de vreme ce mizele politice, după ultima decizie a instituției, sunt foarte mari. Opiniile au fost enunțate la emisiunea „Întreabă Ghețu” de la TV8.
22:10
Apple Inc. a lansat o linie de computere iMac și iPad subțiri, cu o calitate video mai bună, care utilizează propriile procesoare, accelerând astfel migrarea de la Intel și adresându-se, în special, angajaților care lucrează de la distanță, anunță Reuters. De asemenea, compania a lansat produsul AirTags, un breloc pentru chei, mereu conectat la telefon, folosit pentru găsirea obiectelor pierdute. AirTags va costa 29 de dolari, în timp ce iMac va începe de la 1.299 de dolari. Ambele vor fi disponibile începând cu 30 aprilie.
Acum 12 ore
21:40
În urma măsurilor speciale de investigație, polițiștii au identificat și reținut două persoane suspectate că ar fi implicate în deflagrația care a avut loc vineri seara, în sectorul Buiucani al capitalei. De asemenea, polițiștii au depistat un automobil, cu semne de deteriorări provenite cel mai probabil în urma exploziei.
21:30
Chelsea este prima echipă care se va retrage din Superliga Europei, anunță BBC, citat de digisport.ro
21:30
Numărul de cazuri de îmbolnăvire cu virusul COVID-19 a crescut într-un ritm alarmant timp de opt săptămâni consecutive, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății (OMS), anunță CNN. Mai mult de 5,2 milioane de cazuri noi au fost înregistrate săptămâna trecută, cele mai multe într-o singură săptămână de la începutul pandemiei, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în timpul unei conferințe de presă susținute la Geneva.
21:10
Aureliu Ciocoi spune că în weekendul trecut peste 15 mii de persoane au participat la slujbele religioase și că în biserici nu toate măsurile sunt respectate.
21:00
Prim-ministrul Boris Johnson a vizitat pub-ul The Mount Taven din Wolverhampton unde a sărbătorit relaxarea restricţiilor din Marea Britanie cu o bere, scrie digi24.ro.
20:40
Potrivit deschide.md, brigada de poliție cu destinație specială Fulger a intervenit la Stăuceni pentru a-l reține pe bărbatul care a detonat o grenadă în sectorul Buiucani al capitalei. Bărbatul în vârstă de 39 de ani, s-ar fi baricadat în casă.
20:10
Președinta Maia Sandu și omologul său român, Klaus Iohannis, au avut marți, 20 aprilie, o întrevedere la Palatul Cotroceni. Potrivit unui comunicat de presă al Președinției române, oficialii au discutat despre implementarea mai multor proiecte, convenite anterior cu ocazia vizitei președintelui român la Chișinău.
20:10
Aureliu Ciocoi spune că în weekendul trecut peste 15 mii de persoane au participat la slujbele religioase și că în biserici nu toate măsurile sunt respectate.
19:50
191 de falsuri în certificatele Covid-19 au fost identificate în Republica Moldova, de la instituirea stării de urgență. Prin urmare, Ministerul Afacerilor Interne anunță ca va deschide dosare penale pentru cei care încearcă să păcălească Poliția de Frontieră. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul interimar Aureliu Ciocoi, după ședința Centrului Unic de Comandă. Acesta a enumerat principalele nereguli depistate, evidențiind situația certificatelor sanitare false.
19:30
Organizațiile neguvernamentale de media își exprimă profunda îngrijorare în legătură cu dublarea, de către Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), a termenelor de soluționare a cererilor de acces la informația de interes public pe perioada stării de urgență. ONG-urile au lansat un apelcătre membrii Comisiei pentru Situații Excepționale solicitând să fie stopat „derapajul de la standardele în domeniul accesului la informațiile de interes public”.
19:20
Doi tineri de 17 și 22 de ani sunt acuzați că au furat un portofel cu 5 120 de euro de la o femeie din satul Țînțăreni, Telenești. Suspecții sunt din raionul Florești, iar unul dintre ei chiar e rudă cu victima.
19:00
25 de persoane au decedat, iar alte 453 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri un singur caz este de import, din Germania. Au fost efectuate 5.077 de teste, dintre care 1.537 de teste rapide. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 246.691.
18:50
Republica Moldova s-a clasat pe locul 89 din 180 în Indicele Libertății Presei 2021, țara noastră fiind alături de Macedonia de Nord (90) și Regatul Lesotho, din sudul Africii. În ciuda faptului că și-a îmbunătățit scorul, situația presei din țară continuă să fie una problematică, scrie media-azi.md.
18:40
Rusia a interzis zborurile deasupra peninsulei anexate Crimeea și deasupra Mării Negre, din cauza unor exerciții militare navale și aeriene care au loc această săptămână. Informația a fost publicată de agenția Interfax, pe baza unei alerte pentru piloți, relatează digi24.ro.
18:40
Doi tineri de 17 și 22 de ani sunt acuzați că au furat un portofel cu 5 120 de euro de la o femeie din satul Țînțăreni, Telenești. Suspecții sunt din raionul Florești, iar unul dintre ei chiar e rudă cu victima.
18:40
În Republica Moldova au fost administrate 99.639 de doze de vaccin. Totodată, 10.815 oameni au fost imunizați, primind ambele doze ale serului. Au fost înregistrate 1.078 de reacții post-imunizare ușoare și 45 moderate.
18:20
Franța a lansat primul permis de călătorie pentru cei care au teste negative la COVID-19 devenind astfel prima țară din Uniunea Europeană care lansează un asemenea document. Actul va fi disponibil în format digital dar și fizic, menționează Politico.
18:20
Banca Națională a Moldovei vorbește de un nou sistem modern, implementat în premieră în regiune, care va face posibilă detectarea activităților suspecte. Platforma IT va emite alerte, astfel încât să fie prevenite toate riscurile de spălare de bani. Totodată, acționarii bancari vor fi, la rândul lor, monitorizați. Conceptul acestei idei a fost prezentat marți de BNM, în colaborare cu USAID.
18:20
Există o posibilă legătură între vaccinul cu doză unică al companiei Johnson & Johnson și cazurile rare de formare a cheagurilor de sânge, a declarat, într-un comunicat de presă, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), subliniind că beneficiile vaccinului continuă să fie mai mari decât riscurile.
18:10
În memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, va fi amenajat un scuar în Parcul „Valea Trandafirilor” din capitală. Lucrările sunt în desfășurare, susțin autoritățile municipale.
17:50
Un accident rutier s-a produs în orele după-amiezii pe centura de pe la șoseaua Balcani. Faptul a îngreunat circulația rutieră pe segmentul de drum. Drept urmare s-au format ambuteiaje.
17:30
Un accident rutier s-a produs în orele după-amiezii pe centura de pe la șoseaua Balcani. Faptul a îngreunat circulația rutieră pe segmentul de drum. Drept urmare s-au format ambuteiaje.
17:20
Încă o construcție din capitală se ridică cu conflict între vecini. Administratorii grădiniței private din sectorul Râșcani „Grădinița Secretă” spun că șantierul din vecinătate prezintă riscuri pentru sănătatea copiilor, iar autoritățile n-ar da curs sesizărilor. La rândul lor, administratorii companiilor de construcții a complexului rezidențial dau asigurări că lucrările au demarat și se desfășoară legal.
17:10
Agenția Servicii Publice a finalizat investigația internă cu privire la pașaportul moldovenesc, eliberat pe numele lui Nicolai Popa și care ar fi fost folosit de un agent rus. Potrivit instituției, în Registrul de Stat al populației Republicii Moldova nu există o persoană cu asemenea date.
Acum 24 ore
16:50
Consumul de suplimente alimentare și multivitamine, precum Omega-3 și vitamina D, poate reduce riscul de infectare cu COVID-19, mai ales în rândul femeilor, arată datele unui studiu publicat de o revistă de specialitate britanică. Pe de altă parte, suplimentele precum vitamina C, zincul sau usturoiul nu au prezentat indicii că ar scădea riscul de infectare cu SARS-CoV-2, notează Agerpres.
16:30
Venit lunar de peste 60 de mii de lei, mai multe imobile și două automobile. Cel puțin asta arată datele indicate în declarația de avere și interese personale depusă de Domnica Manole la Autoritatea Națională de Integritate pentru anul 2020.
16:10
Directorul de la SIS, viceprim-ministrul interimar pentru Reintegrare, ministrul în exercițiu de la Interne, dar și cel de la Apărare vor fi mâine luați la întrebări, de către Comisia Parlamentară pentru Securitate Națională. Subiectul – mobilizarea militară din regiune.
16:10
Virusul COVID-19 a luat viața încă a unui lucrător medical. Din cauza complicațiilor survenite în urma infecției s-a stins din viață medicul de familie Serghei Dascăl. Doctorul activa în cadrul Centrului Medicilor de Familie din municipiul Bălți.
15:40
Președinta Republicii Moldova se va întâlni în seara de marți, 20 aprilie, cu omologul ei de la București. Întrevederea este programată pentru ora 17:30, la Palatul Cotroceni. Președinția de peste Prut a plasat pe site-ul instituției ora întâlnirii, fără să atașeze o agendă.
15:30
În 2020 consumatorii din întreaga lume au economisit cu 5.400 de miliarde de dolari mai mult decât în mod obișnuit, ceea ce constituie 6% din PIB-ul global. O eventuală ridicare a restricțiilor ar putea duce la o creștere economică dar și a inflației, susțin datele unei analize publicate de CNN.
15:00
Jurisprudența Curții Europene pentru Drepturile Omului în cazurile ce țin de Republica Moldova și tipurile de adresări către instanță din partea cetățenilor țării noastre au fost principalele subiecte discutate în cadrul întâlnirii Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, cu Președintele CEDO, Robert Spano, care a avut loc ieri, la Strasbourg, anunță administrația rprezidențială.
14:40
De la începutul procesului de vaccinare împotriva virusului COVID-19 în R. Moldova, 0,23% dintre cei imunizați cu prima doză de vaccin s-au infectat cu COVID-19 ulterior. Aceasta în condițiile în care efectele vaccinului apar abia la a 14-a zi postimunizare. La fel, 1.123 de persoane au manifestat reacții adverse ușoare. Forme severe nu sunt confirmate.
14:40
Cireșel este un brand de haine pentru copii, care a pornit ca un brand startup cu susținerea fashion hub-ului ZIPhouse, iar în scurt timp a devenit unul dintre cele mai îndrăgite branduri de țară. Natalia Știrbul, fondatoarea brandului Cireșel, este pasionată de designul vestimentar încă de pe vremea când era copilă. În prezent, brandul Cireșel pune accent stofele ecologice și creează produse sustenabile, menite de a fi transmise din generație în generație.
13:40
O tragedie a avut loc în localitatea Hagimus, din raionul Căușeni. Un bărbat de 72 ani a murit după ce o grenadă ar fi explodat în mâinele acestuia. Potrivit oamenilor legii grenada ar fi în casa bărbatului.
12:40
Începând cu data de 2 mai, persoanele imunizate cu prima doză de vaccin AstraZeneca vor fi chemate pentru imunizare cu cea de-a doua doză. Responsabilii de procesul de vaccinare anti-COVID-19 susțin că pentru rapel sunt asigurate 130.000 de doze de vaccin. Totodată, se extinde lista celor eligibili pentru vaccinare, fiind incluși angajații Parlamentului, Guvernului, APL-urilor și ambasadelor.
12:20
Începând cu data de 2 mai, persoanele imunizate cu prima doză de vaccin AstraZeneca vor fi chemate pentru imunizare cu cea de-a doua doză. Responsabilii de procesul de vaccinare anti-COVID-19 susțin că pentru rapel sunt asigurate 130.000 de doze de vaccin.
12:20
Concursul pentru funcția de judecător la Curtea Constituțională (CC) se va desfășura în conformitate cu criteriilor de selectare a candidaților la funcția de judecător în conformitate cu cele expuse în hotărârea din 16 iulie 2019. O decizie în acest sens a fost votată de zece membri CSM, la ședința din 20 aprilie 2021.
11:50
Un angajat al Administrației Naționale a Penitenciarelor, activa și în calitate de ofițer la Penitenciarului nr. 8 din Bender, dar în același timp ear și administrator al unui bar din localitatea Varnița raionul Anenii Noi. Acesta a fost luat la ochi de inspectorii de integritate, pentru incompatibilitate de funcții și acum ar putea fi privat de dreptul de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de trei ani.
11:40
Rezultatele vaccinării împotriva infecției cu COVID-19 sunt tot mai vizibile. O demonstrează datele despre cazurile noi în rândul cadrelor medicale. Indicele este în scădere cu 82,5%, informează medicul epidemiolog al ANSP Alexei Ceban, în cadrul unei conferințe de presă organizată de Ministerul Sănătății.
11:20
Tot mai multe fete și femei vor avea ocazia să fie ghidate în carieră de către 12 profesioniste în domeniul IT. Comunitatea TechWomen Moldova lansează un program de mentorat de 3 luni, pe parcursul căruia participantelevor beneficia de suportul și îndrumarea mentoarelor pentru a urma o carieră în domeniul IT, de la alegerea unei facultăți de profil și a cursurilor certificate, până la găsirea unui loc de muncă potrivit abilităților lor. De asemenea, mentorele TechWomen vor avea un rol esențial în motivarea participantelor, de aceea, vor seta împreună obiectivele de dezvoltare profesională, pașii de urmat și supravegherea după încheierea programului. Totodată, pe parcursul celor 3 luni, participantele vor cunoaște și vor face schimb de experiență cu persoane-cheie din acest domeniu. Mai mult, fiecare participantă are posibilitatea să-și aleagă mentora care le va ajuta să obțină cunoștințele necesare, accesând pagina webTechwomen.md/mentorat.
11:20
La 19 aprilie Comisia Situații Excepționale a emis o nouă decizie prin care măsurile restrictive aprobate de CNESP la 19 și 26 martie își extind efectele până la încheierea termenului stării de urgență pe teritoriul R. Moldova. Astfel, dacă luni unele piețe din capitală planificau să revină la regim obișnuit de activitate, noua prevedere interzice acest lucru.
10:30
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis în judecată dosarul penal de învinuire a femeii de afaceri din Bălți, care ar fipregătit în luna ianuarie 2021, omorul la comandă al amantei fostului său soț.
10:20
Ești pasionat de IT, tehnologii, finanțe sau ai o soluție inovatoare și nu știi cum s-o dezvolți? Până în data de 20 aprilie te poți înscrie la Hackathonul FinTech și genera soluții practice pentru dezvoltarea domeniului financiar. Timp de 3 zile, împreună cu viitori ingineri IT, programatori specializați și alte persoane interesate de industria TIC, sub îndrumarea experților din domeniu, vei contribui la procesul de digitalizare a serviciilor din sfera financiar-bancară.
09:40
În anul 2020 sistemul bancar a înregistrat în continuare creșterea activelor, creditelor, fondurilor proprii, depozitelor persoanelor fizice și depozitelor persoanelor juridice, se constată într-un raport Banca Naţională a Moldovei. Potrivit BNM, sectorul bancar dispune de un nivel înalt de lichiditate, iar calitatea portofoliului de credite s-a îmbunătățit comparativ cu finele anului precedent, chiar dacă profitul obținut în anul 2020 a înregistrat o descreștere cu circa 27% față de anul precedent, notează mold-street.com.
09:30
În cadrul unei licitaţiei, defăşurate pe 19 aprilie 2021 la Bursa de Valori a Moldovei, din cele 15 pachete de acţiuni proprietate publică, expuse de Agenţia Proprietăţii Publice, a fost vândut doar unul, transmite mold-street.
09:00
Președinta Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a convocat luni, 19 aprilie, o ședință de lucru cu participarea membrilor Guvernului în exercițiu condus de prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi.
08:10
Cozile la intrarea în magazine, mai ales la cele de haine, la primele ore ale zilei de luni, au marcat trecerea la o nouă fază de relaxare a restricţiilor în Portugalia, cea de-a treia, care permite printre altele ridicarea storurilor pentru toate centrele comerciale şi reînceperea cursurilor cu prezenţă fizică pentru elevii de peste 15 ani şi studenţi, relatează digi24.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.