Dispoziție de la Ministerul de Externe, în legătură cu „emisiunea” realizată de Dodon de la sediul Ambasadei din Rusia

Gazeta de Chișinău, 8 aprilie 2021 13:30

Ministerul de Externe (MAEIE) de la Chișinău a emis joi, 8 aprilie, o circulară prin care interzice misiunilor diplomatice ale R.Moldova din străinătate să-și pună sediile la dispoziția unor politicieni. Directiva vine după ce liderul PSRM, Igor Dodon, a difuzat din Ambasada R.Moldova de la Moscova, vinerea trecută, un nou episod din emisiunea pe care […] Articolul Dispoziție de la Ministerul de Externe, în legătură cu „emisiunea” realizată de Dodon de la sediul Ambasadei din Rusia apare prima dată în Gazeta de Chișinău.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Gazeta de Chișinău

Acum 8 ore
15:00
Depășirea crizei politice din R.Moldova, după decizia Curții Constituționale (CC) cu privire la dizolvarea Parlamentului, a fost unul dintre subiectele abordate de președinta Maia Sandu în cadrul discuțiilor pe care le-a purtat luni, 19 aprilie, cu înalte oficialități ale Consiliului Europei (CoE), la Strasbourg. „Am discutat despre situația din țara noastră, despre pașii următori pentru […] Articolul Lupta cu corupția și reforma justiției, principalele obiective discutate de Maia Sandu la Strasbourg apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Acum 12 ore
12:30
Unul dintre cei doi ofițeri ai serviciilor speciale rusești bănuiți de otrăvirea cu „Noviciok” a familiei Skripal, în Marea Britanie, ar fi folosit și un pașaport eliberat de autoritățile din R.Moldova. Cei doi agenți au fost dați în urmărire de autoritățile de la Praga, fiind acuzați de organizarea unor explozii la două depozite de muniții […] Articolul Pașaport moldovenesc, folosit de unul dintre agenții GRU implicat în otrăvirea cu „Noviciok” a familiei Skripal apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:30
În premieră la TV și în exclusivitate la AGRO TV Moldova! Luni, 3 mai, la ora 20:30, urmăriți documentarul „GRĂDINA SOVIETICĂ”, o producție despre un plan secret al lui Nichita Hrușciov care a afectat, ani în șir, sănătatea și viețile oamenilor. Filmul a fost premiat la Gala Cineaștilor 2020 și a participat la mai multe […] Articolul Experimente ucigașe în agricultura moldovenească   apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Mai mult de 2 zile în urmă
07:30
Epigrame Epitaf unui prozator Se-ntâmplă multe în natură Mormântul e – stăpânul nu-i! Sub lespedea aceasta sură Zac numai operele lui… Epitaf unui mituitor Pe-acesta n-ai să-l mai ridici, Să vii măcar cu parul; El pentru locul lui de-aici A mituit groparul… Spirit contradictoriu Noi discutăm şi hotărâm, El strică şi încurcă. Noi din maimuţă […] Articolul Cu(cu)iul lui Pepelea apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
07:10
La începutul anilor 90, pentru a-și păstra în continuare averile, salariile, poziția în societate, nomenclaturiștii de toate rangurile sar din fotoliile de partid în cele executive. Astfel, bunurile materiale ale organizațiilor de partid, începând de la Comitetul Central al PCM și terminând cu comitetele raionale, se transmit unor cooperative și srl-uri înjghebate urgent, ca de […] Articolul Anii 90, secolul XX: „Alunecări de teren” în Partidul Comunist (1) apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
07:00
Istoriografia română a rămas văduvă! A plecat în lumea celor drepți unul dintre cei mai fideli slujitori a săi – profesorul universitar, doctor Ioan Caproșu. Pierderea este irecuperabilă, nu ne rămâne decât să ne consolăm. Profesorul Ion Niculiță: „Activitate științifică prodigioasă și cu răsunet în întreaga lume” Unul dintre cei care l-au cunoscut pe omul […] Articolul Profesorul Ioan Caproșu, în amintirile românilor basarabeni: „Cultura românească a pierdut o mare personalitate” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
07:00
Dacă statul ar crea condiții și posibilități de angajare a persoanelor cu dizabilități, acestea nu ar mai aștepta pomeni sociale de la el, susține Elena Rățoi, ofițer în cadrul programului „Reducerea barierelor în calea Abilitării Economice a Femeilor”, o inițiativă a Asociației Barourilor Americane pentru Supremația Legii (ABA ROLI), condusă de către consorțiul Women and […] Articolul „Mă descurc suficient de bine singură” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
16 aprilie 2021
16:40
Inspirată de versurile lui Mihai Eminescu, formația ,,Akord” a lansat piesa „Vino iar”. Din textul poeziei „De cu nu-mi vii?” au fost preluate câteva rânduri, puse pe o melodie modernă. Într-o postare pe pagină oficială a trupei se menționează că acest cântec ,,continuă șirul producțiilor în stil pop ale băieților, fiind o melodie dansantă”. Lansarea […] Articolul „Acorduri” eminesciene (AUDIO) apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:10
Coaliția majoritară „PSRM-Șor” au reușit să promoveze în Parlament un nou proiect de lege extrem de controversat, prin care tuturor consumatorilor casnici ar urma să le fie compensate cheltuielile pentru energia electrică pe parcursul lunilor aprilie-mai, perioada de acțiune a stării de urgență. Inițiativa, anunțată de liderul socialiștilor, Igor Dodon, pe 14 aprilie, și înregistrată […] Articolul Lumină pentru voturi: „PSRM-Șor” a votat un proiect populist, care ar putea submina economia R.Moldova pe timp de pandemie apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:40
Victor Pahomis are peste 40 de ani şi este cu dizabilităţi severe de intelect din copilărie. Cu două luni în urmă lui Victor i-au fost amputate ambele picioare mai jos de genunchi din cauza hipotermiei. Recent, bărbatul a fost externat din spital şi dus la Centrul de găzduire a persoanelor fără adăpost de pe strada […] Articolul Drama unui „tutelat”: aruncat în stradă şi rămas fără picioare apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:40
În ultima lună au avut loc trei evenimente care i-au adus mai aproape de marginea prăpastiei pe cei doi presupuşi prieteni, procurorul general Alexandr Stoianoglo şi controversatul afacerist Veaceslav Platon. În cele din urmă, Stoianoglo a fost nevoit să facă şi o cedare în defavoarea lui Platon, despre care experţii din domeniu susţin că a […] Articolul Trei evenimente care au clătinat tandemul Stoianoglo-Platon apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:00
– Dragă Ana Blandiana, poeții români, de regulă, sunt triști? Toți poeții din lume sunt triști. Personal nu cunosc nici un poet vesel. Nu cred că veselia se numără printre substanțele care intră în compoziția poeziei. De fapt, ce este veselia? Optimism? Umor? Optimiști erau doar autorii de versuri proletcultiste, iar dintre ei cel care […] Articolul Poeta Ana Blandiana: „Doar poezia și rugăciunea pot face liniște în lume” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
08:40
Guvernul de la Chișinău a obținut 100 de milioane de euro pentru investiții în managementul deșeurilor, însă implementarea proiectului bate pasul pe loc. GAZETA de Chișinău a stat de vorbă cu Iuliana Cantaragiu, director adjunct la Centrul Național de Mediu, de la care am încercat să aflăm de ce statul se mișcă atât de lent […] Articolul UE/Cum iese Republica Moldova de sub gunoaie? apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
08:00
Pe timp de pandemie, guvernul a împuternicit medicii de familie și asistenții acestora cu noi responsabilităţi referitoare la prevenţia specifică SARS-CoV-2. Munca angajaților din sistem s-a dublat. Medicii sunt implicați atât în testarea, tratarea și supravegherea pacienților infectați cu noul coronavirus care primesc tratament la domiciliu, cât și în continuarea prestării serviciilor medicale: imunizarea; supravegherea […] Articolul Oamenii nu acceptă că sunt testați pozitiv cu Covid-19 apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
07:30
La 12 aprilie a expirat interdicția exportului de grâu alimentar, introdusă pe 31 martie de Cabinetul de Miniștri la recomandarea Consiliului Suprem de Securitate. Imediat au apărut speculații și prognoze care de care mai sumbre, potrivit cărora, securitatea alimentară a statului poate fi afectată dacă nu va fi interzis în continuare exportul. De cealaltă parte, […] Articolul Criza grâului: se pregătește o scumpire artificială a pâinii? apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15 aprilie 2021
19:00
Primele o sută de zile ale unei demnităţi publice nu sunt un termen decretat sau, neapărat, o perioadă de graţie. Cine a vrut i-a spălat demnitarului toate oasele din chiar prima oră a desemnării sale. Suta de zile e o perioadă de acumulare de informaţii, pentru ca discursul critic să aibă consistenţă. Socialiştii, necruţătorii critici […] Articolul Maia Sandu şi criticii ei apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
19:00
În urma materialului publicat de săptămânalul independent Gazeta de Chișinău, „Calvarul unei femei la Maternitatea din Orhei”, la data de 2 aprilie 2021, autor – Julieta Savitchi, conducerea Instituției Medico-Sanitare Publice Spitalul raional Orhei a inițiat o anchetă de serviciu pe cazul dat, ordinul nr. 24 din 05.04.2021. După examinarea cazului dat, Comisia de anchetă […] Articolul Reacția IMSP Spitalul raional Orhei în urma materialului publicat, ,,Calvarul unei femei la Maternitatea din Orhei’’ apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
18:40
Curtea Constituțională a constatat joi existența circumstanțelor care justifică dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova. Astfel, președinta R. Moldova, Maia Sandu, urmează să dizolve Parlamentul și să anunțe data la care urmează să fie organizate alegerile parlamentare anticipate. „Curtea Constituțională a decis: Se constată drept circumstanță care justifică dizolvarea Parlamentului – imposibilitatea formării Guvernului”, a menționat președinta […] Articolul Alegeri anticipate, dar când? apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
18:20
Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt […] Articolul Căruța apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
17:00
Curtea Constituțională (CC) a constatat existența circumstanțelor necesare pentru dizolvarea Parlamentului, dând astfel câștig de cauză președintei Maia Sandu, care dorește alegeri anticipate. Anunțul a fost făcut în finalul ședinței de joi, 15 aprilie, de președinta CC, Domnica Manole, care a precizat că avizul este definitiv și nu poate fi supus niciunei căi de atac, […] Articolul CC a decis: Parlamentul poate fi dizolvat. Dodon afirmă că judecătorii care au votat hotărârea ar putea fi demiși apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
17:00
Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală (MNEIN) găzduiește prima expoziție de cămăși bărbătești din spațiul nostru cultural. Ele au fost cusute de către doamnele din comunitatea „Șezătoarea Basarabia”, în ultimii trei ani, după modele autentice și originale, cu maximă considerație pentru bogăția artistică a domeniului. „Realizarea cămășilor și expunerea acestora în cea mai prestigioasă sală […] Articolul Prima expoziție de cămăși bărbătești, la Chișinău apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
16:40
Selecționata Moldovei de futsal s-a aflat la un singur pas de calificare la turneul final al Campionatului European 2022, care va avea loc între 19 ianuarie și 6 februarie în Țările de Jos. În ultimul său meci preliminar din cadrul grupei a III-a, disputat în compania reprezentativei Slovaciei pe 13 aprilie curent la Complexul Sportiv […] Articolul La un pas de calificare apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
16:40
Maria Cojocari și-a adjudecat medalia de bronz la Campionatul Mondial de scrimă printre cadeți, ce s-a desfășurat în perioada 3-11 aprilie la Cairo, Egipt. Sportiva noastră de 15 ani a evoluat în concursul de floretă, având un parcurs de-a dreptul magistral și obținând în premieră pentru Moldova un rezultat atât de răsunător în acest gen […] Articolul Maria Cojocari, medaliată cu bronz la Mondialul de scrimă apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
16:20
După escaladarea tensiunilor în estul Ucrainei, Kremlinul a trimis trupe suplimentare la granița cu regiunile separatiste, sporindu-și totodată prezența militară în Crimeea, și așa destul de mare. Circa 80 000 de militari în total, conform oficialilor de la Kiev. Aceiași oficiali declară că, în primele trei luni ale anului, și-au pierdut viața 26 de soldați […] Articolul Joaca de-a războiul apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:00
România va livra la Chișinău încă 132 de mii de doze de vaccin anti-COVID, din cele 200 de mii oferite gratuit Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de premierul de la București, Florin Cîțu, cu puțin timp înaintea ședinței de joi, 15 aprilie, a Guvernului României. Astfel, printre actele normative care nu suportă amânare, se […] Articolul România trimite gratuit la Chișinău încă peste 130 de mii de doze de vaccin anti-COVID apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:50
Administrația separatistă de la Tiraspol mobilizează rezerviștii, sub pretextul unor instrucții militare în cadrul așa-ziselor „forțe de menținere a păcii” din Transnistria. În paralel, surse neoficiale raportează o creștere a prezenței trupelor ruse în zona aeroportului din Tiraspol, la numai 13 kilometri distanță de granița cu Ucraina. Toate acestea se întâmplă pe fundalul unor acțiuni […] Articolul În Transnistria sunt mobilizați rezerviștii, blindate rusești sunt concentrate pe aeroportul din Tiraspol, în contextul tensiunilor din estul Ucrainei apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14 aprilie 2021
13:10
Președinta Maia Sandu va merge săptămâna viitoare la Strasbourg, pentru a participa la sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Anunțul se conține într-o depeșă publicată pe site-ul Consiliului Europei (CoE) și a fost confirmat de șefa statului. Asta după ce președinta socialistă a Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a primit un răspuns de […] Articolul Maia Sandu merge la APCE, după ce Curtea Constituțională va decide dacă există circumstanțe pentru dizolvarea Parlamentului apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:20
Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt […] Articolul Calea spre Europa apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13 aprilie 2021
18:10
În lipsă de cvorum, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a amânat marți, 13 aprilie, examinarea chestiunii cu privire la alegerea unui nou membru al Curții Constituționale (CC), chiar dacă urgentarea acesteia a fost cerută de ministrul interimar al Justiției, Fadei Nagacevschi. Mai mult, lui Nagacevschi i-a fost interzis să participe la dezbaterile din ședința CSM, […] Articolul CSM a amânat repetat alegerea unui nou judecător la Curtea Constituțională, chiar înainte de ședința cu privire la dizolvarea Parlamentului apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:50
„Deputatul leneș”, proiectul unor tineri cu studii în Suedia și Danemarca, care și-au folosit abilitățile pentru a monitoriza activitatea parlamentarilor moldoveni, capătă popularitate pe Facebook. Andrei Gurschi, Constantin Copăceanu și Andrei Valcov sunt cei care reușit prin metoda ”web scraping” să dezvolte un program de colectare automată a datelor de pe site-ul oficial al Parlamentului […] Articolul „Deputatul leneș”, proiectul de pe Facebook, care îi demască pe cei mai ineficienți parlamentari din R.Moldova. Cine sunt primii în top apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:20
Șeful Misiunii UE în R.Moldova, Peter Michalko, consideră că ideea folosirii rezervelor BNM „pentru a ajuta cetățenii pe timp de pandemie”, așa cum dorește liderul PSRM, Igor Dodon, este nu doar populistă, dar și dăunătoare. Ar fi un atac la independența BNM, care ar genera noi probleme, similare celor din trecut, spune ambasadorul european. „Pe […] Articolul Ambasadorul UE, despre intenția de a folosi rezervele BNM și abrogarea „legii miliardului”: Nu aduce soluții, ci creează noi probleme apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12 aprilie 2021
15:40
Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, declară că Transnistria, regiune pe care o controlează cu ajutorul trupelor rusești, este „pașnică”, dar are o armată capabilă să respingă un presupus atac din partea Chișinăului. „Să nu aveți nicio îndoială în acest sens!”, spune el. Despre un asemenea atac vorbește tot mai insistent propaganda rusească, din […] Articolul Liderul separatist de la Tiraspol: Transnistria are armată pentru a se apăra și „pacificatorii” ruși vor rămâne în regiune apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:10
„Umbra” este noua piesă a tânărului interpret Patric Hanganu. Acesta și-a încântat fanii cu o noutate muzicală și un videoclip chiar pe 4 aprilie, de ziua sa de naștere. Cântecul este despre persoanele iubite pe care nu le putem uita niciodată. Interpretul ne-a explicat că ele rămân în viziunea noastră ca niște imagini ideale ce […] Articolul „Umbra”, o piesă nouă a tânărului interpret Patric Hanganu (VIDEO) apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:50
De cinci ierni, în cazangeria de la Obileni, Hîncești e curat, cald și fără fum. Cu suportul financiar al Uniunii Europene (UE), autoritățile publice locale de aici au trecut de la încălzirea pe bază de cărbuni la cea cu biomasă, iar în calitate de combustibil se folosesc peleți cumpărați de la agenții economici locali. La […] Articolul Eficiență energetică la Obileni: fără fum în încăperi și cu economii la bugetul local apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:30
Proiectul prin care socialiștii încearcă repetat anularea „legii miliardului”, chiar dacă o inițiativă similară a fost declarată anterior neconstituțională, amenință stabilitatea macrofinanciară și imaginea R.Moldova în fața potențialilor finanțatori, creditori și investitori, iar adoptarea acestuia în lectură finală ar putea avea efecte comparabile cu „furtul miliardului”. Constatarea este inclusă într-o notă de poziție emisă luni, […] Articolul Expert-Grup, despre tentativa repetată a PSRM de a anula „legea miliardului”: Ar putea echivala chiar cu „furtul miliardului” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10 aprilie 2021
18:50
Necazul – Ce-i cu tine, Ioane? De ce eşti aşa de amărât? – Nu pot bea, bre! Nici tu bere, nici tu vin, nici tu rachiu… Nu merge nimic! Cum duc paharul la gură, cum mi se face greaţă şi încep a tremura. – Mda! Ai încurcat-o rău, băiete! – Numaidecât c-aşa-i! Nici nu-ţi poţi […] Articolul Cu(cu)iul lui Pepelea apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
18:50
Și-au unit destinele după 20 de ani de zbucium sufletesc. Anton, după ce şi-a distrus sănătatea mai bine de 10 ani cu o soţie, apoi cu a doua. Mariela, după ce a îndurat batjocura unui soţ alcoolic. De 18 ani culeg amândoi bucuriile vieţii într-un cămin liniştit, plin de dragoste şi înţelegere. Mariela, pur şi […] Articolul Dragoste pe săturate după căsnicii ratate apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
07:50
Situaţia reală din RSS Moldovenească la începutul anilor ’70 se oglindeşte în documentul care urmează, „Despre măsurile privind intensificarea activităţii ideologice în rândul populaţiei RSS Moldoveneşti”. L-am descoperit în Arhiva organizaţiilor social-politice a Republicii Moldova (fosta Arhivă a CC al PCM) şi face parte din Procesul-verbal nr. 111, din 16 noiembrie 1970, al şedinţei Biroului […] Articolul Povara românității (2) apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
07:30
Oricine s-a plimbat prin localitățile din Republica Moldova a văzut râuri inundate de gunoaie, gropi de deșeuri improvizate sau ambalaje aruncate aiurea. Aceste gunoaie degajă substanțe nocive care contaminează solul și apa, îmbolnăvind oamenii. În satul Boșcana, raionul Criuleni, din 1.126 de gospodării doar 374 de locuințe au contracte de salubrizare, care plătesc lunar pentru […] Articolul UE/Lupta pentru un sat curat. Cum convingem oamenii să nu mai arunce gunoiul la întâmplare apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
9 aprilie 2021
19:00
Moscova își concentrează trupele în apropierea regiunilor separatiste Donetsk și Luhansk, amenințând cu o nouă invazie în estul Ucrainei. Observația aparține analiștilor de la „Janes”, o agenție britanică specializată pe probleme militare, care a identificat, pe baza unor surse publice, 14 unități de infanterie rusești transferate sau care sunt în drum spre frontiera cu Ucraina, […] Articolul Rusia concentrează trupe la granițele din est ale Ucrainei. Cum vor afecta aceste acțiuni Transnistria apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
17:00
Parlamentul a creat vineri, 9 aprilie, o comisie specială care ar urma să investigheze răpirea de la Chișinău a fostului judecător ucrainean Nikolai Ceaus, devenit celebru după ce a fost prins în flagrant cu o mită de 150 de mii de dolari, pe care i-a ascuns în borcane îngropate în curtea casei sale de la […] Articolul O comisie parlamentară creată la inițiativa PSRM va ancheta răpirea lui Ceaus, în timp ce Igor Dodon o învinuiește pe Maia Sandu apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
16:40
A început cea de-a doua etapă a campaniei de imunizare contra Covid-19 în Republica Moldova. Aceasta presupune că vor fi vaccinate persoanele cu comorbidități, adulții cu vârstă mai mare de 60 de ani, angajații structurilor de menținere și asigurare a ordinii publice, apărării și securității statului, lucrătorii sistemului penitenciar, cei din domeniul educației și din […] Articolul Cum are loc în Chișinău imunizarea cadrelor didactice apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:50
Ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să urgenteze procedura de numire a unui nou judecător la Curtea Constituțională (CC), pe postul rămas vacant după moartea lui Eduard Ababei. Nagacevschi, care în trecut a fost juristul PSRM, grăbește acum CSM să ia o decizie în acest sens până […] Articolul Ministrul socialist al Justiției cere CSM să grăbească numirea unui judecător la CC, până va fi decisă dizolvarea Parlamentului apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:50
Iurie Apostol, un bărbat de 30 de ani din Orhei, a trăit o adevărată dramă din cauza unei simple apendicite. Totul s-a întâmplat la Spitalul Raional Orhei, unde medicii chirurgi au constatat că bărbatul are probleme cu inima şi a fost internat în Secţia de cardiologie. Timp de aproape trei zile cât a fost tratat […] Articolul Medicină la Orhei: Cordul confundat cu apendicita apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:30
Petiția Centrului analitic „Expert Forum”, care a cerut includerea tuturor cetățenilor R.Moldova în programul românesc de vaccinare anti-COVID, chiar și a celor care nu au cetățenia României, a ajuns cu siguranță în atenția Guvernului de la București, care o va analiza și se va vedea în ce măsură este posibil un asemenea gest. Declarații în […] Articolul Daniel Ioniță: România va analiza cererea de a-i vaccina pe toți cetățenii R.Moldova, dar trebuie să se țină cont de aspecte ale dreptului internațional apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:10
O categorie de arme care nu sunt supuse înregistrării şi nu necesită permis de port-armă sunt în ultimul timp tot mai des folosite de către unii indivizi la comiterea infracţiunilor. Aceste arme se regăsesc în anunţurile de vânzări şi chiar în pieţe. Deşi legea interzice purtarea acestor arme în alte scopuri decât de agrement, la […] Articolul Armele din afara legii (VIDEO) apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:00
Așa-numita „limbă moldovenească” cu alfabet rusesc, inventată de sovietici cu aproape un secol în urmă, nu a dispărut de pe teritoriul Republicii Moldova, ci continuă să fie predată în satele controlate de regimul neconstituțional din stânga Nistrului și la așa-numita Universitate Nistreană „Taras Şevcenko” din Tiraspol. Guvernul de la Chişinău, în loc să contribuie la […] Articolul Politica de înstrăinare din stânga Nistrului, legalizată la Chișinău apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
09:30
De o evoluție de succes au parte halterofilii moldoveni la Campionatul European ce se desfășoară în perioada 3-11 aprilie curent la Moscova, Rusia. De menționat că acesta este primul turneu major la haltere de la declanșarea pandemiei. Inițial, campionatul a fost programat să aibă loc în luna aprilie a anului trecut, apoi fiind amânat în […] Articolul Trei medalii pentru Moldova la Campionatul European de haltere apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
08:40
Răpirea fostului judecător ucrainean, Mikola Ceaus, de la Chișinău trebuie să o trezească pe președinta Moldovei, Maia Sandu, din romantismul și seducția președintelui ucrainean Volodymyr Zelenski. Chișinăul este obligat să reacționeze ca stat suveran, după cum pretinde să fie, și nu ca un sat în care poate să răpească oricine pe cine poftește. Acestea sunt […] Articolul Când Moldova este un sat. Moștenirea lui Vladimir Plahotniuc și Petro Poroșenko în relațiile dintre Chișinău și Kiev apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
08:40
Ex-președintele Igor Dodon, actualmente lider al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), continuă să vehiculeze ideea că rezervele Băncii Naționale a Moldovei (BNM) ar fi potrivite pentru finanțarea unor proiecte mai mult sau mai puțin populiste. Vinerea trecută, în cadrul video blog-ului său săptămânal, acesta a spus că statul ar trebui să ia un împrumut de […] Articolul Igor Dodon și obsesia față de rezervele BNM apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.