PAS ar putea contesta la CC instituirea stării de urgență

Telegraph, 8 aprilie 2021 12:20

După Octavian Țîcu, PAS ar putea contesta la Curtea Constituțională hotărârea Parlamentului prin care a fost instituită starea de urgență, informează Telegraph.md, cu referire la declarația deputatului Sergiu Litvinenco. Oficialul susține că starea de urgență a fost instituită din motive politice, pentru a amâna eventuala dizolvare a Parlamentului, iar din acest motiv PAS nu va [...] Articolul PAS ar putea contesta la CC instituirea stării de urgență apare prima dată în Telegraph Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Telegraph

Acum 6 ore
18:40
Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) a fost înregistrat oficial în Lista partidelor politice din Republica Moldova, informează Oficial.md „Pe parcursul a câtorva săptămâni din momentul anunțării intenției de a crea Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, echipa noastră a reușit să parcurgă toți pașii prevăzuți de legislație pentru înregistrarea unui partid politic. În această perioadă, [...] Articolul Partidul lui Ion Chicu a fost înregistrat în lista partidelor politice din Republica Moldova apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:40
Proiectul care va constata faptul uzurpării Curții Constituționale de către trei judecători ai Înaltei Curți, Domnica Manole, Liuba Șova, Nicolae Roșca, în interesul politic al președintelui, încălcarea jurământului depus în fața Parlamentului și în care se va cere demisia magistraților, va fi înaintat în Parlament săptămâna viitoare. Cel puțin asta a declarat liderul fracțiunii parlamentare [...] Articolul VIDEO // Furculiță anunță când va fi înregistrat proiectul prin care PSRM va cere demisia a trei judecători CC: „Vor fi deputați suficienți să-l voteze” apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:40
Alte 628 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, transmite Telegraph.md Din numărul total de cazuri, 3 cazuri sunt de import : România-1, Turcia-1, Ucraina – 1. Numărul total teste efectuate – 5187, dintre care 986 teste Rapid-Antigen. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 245 [...] Articolul NEWS ALERT // Alte 628 de cazuri noi de infecție cu COVID-19, înregistrate astăzi în Republica Moldova apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:30
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului Combaterea Criminalităţii Organizate Porturi Maritime (S.C.C.O.P.M.) al Inspectoratului General al Poliţiei Române şi cei ai Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud au confiscat peste 240 000 pachete cu ţigări nedeclarate aflate într-un container. Firma de comisionar vamal a recurs la [...] Articolul VIDEO / FOTO // Descoperire de țigări, în valoare de 18 mln de lei, în Portul Constanţa, într-un container care aparține unei firme din Moldova apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:20
Găgăuzia a returnat întregul lot de vaccin AstraZeneca Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). Anunțul a fost făcut de șeful Centrului de Sănătate Publică din Comrat, Ivan Hasta, informează Agora.md Hasta a subliniat faptul că „de la bun început, publicul, inclusiv comunitatea medicală, a arătat o oarecare neîncredere față de vaccin”. Însă, deocamdată, autoritățile [...] Articolul Găgăuzia ar fi returnat lotul de AstraZeneca autorităților de la Chișinău: „Publicul a arătat neîncredere față de vaccin” apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:20
Asistentele unui spital din Brazilia care tratează şi pacienți cu Covid-19 au găsit soluţia pentru a încălzi mâinile pacienţilor aflaţi la terapie intensivă, umplând cu apă caldă manuşi chirurgicale, iar imaginea mânii ce pare cuprinsă de mănuşi a devenit virală, fiind percepută ca un semn al empatiei şi dorinţei de a le da celor bolnavi [...] Articolul ”Mâna lui Dumnezeu”. Imaginea virală dintr-un spital devenită simbol al empatiei apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:30
Forțele terestre japoneze au declarat că vor desfășura exerciții la nivel național, în care sunt implicate toate unitățile armatei, eveniment unic în ultimele trei decenii, în încercarea de a spori descurajarea și de a-și consolida capacitățile, informează Newsin.md Exercițiile, care sunt planificate să aibă loc între lunile septembrie și noiembrie în toată țara, sunt motivate [...] Articolul Armata Japoniei se pregătește de război, în urma agresivității Chinei apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:10
Radio Moldova pregătește inaugurarea unui studio de radio în numele regretatului jurnalist Alexei Revenco. Este vorba despre studioul nr.1, care va fi redenumit în „Alexei Revenco” și va fi inaugurat pe 21 aprilie, informează Deschide.md „Noi nu am avut așa experiență până acum. Se mai numesc școlile, străzile… Noi ne-am gândit să numim un studio, [...] Articolul Radio Moldova va inaugura un studio în numele regretatului Alexei Revenco apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:00
Liderul fracțiunii parlamentare socialiste, Corneliu Furculiță consideră, că prin decizia sa, Curtea Consitutuțională a pedepsit un jucător, pentru ceea ce încălcat altul, transmite Telegraph.md Adică, după părerea parlamentarului, CC a pedepsit Parlamentul care are o majoritate și un candidat și la pedepsit pentru faptul că președintele nu vrut să acționeze și să respecte legea. „O [...] Articolul VIDEO // Corneliu Furculiță: Am fost martori la o tentativă de lovitură de stat apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 8 ore
16:50
Echipa Parlamentului Republicii Moldova a obținut locul III la Campionatul parlamentar european la șah. Din echipă au făcut parte deputatul Victor Bologan, Marele maestru internațional la șah, și Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Batrîncea. În total, au avut loc 7 runde, la care au participat 14 echipe numeroase și impunătoare din Europa și CSI. În [...] Articolul Echipa Parlamentului Republicii Moldova a obținut locul III la Campionatul parlamentar european la șah apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:40
Mulți din reprezentanții partidelor de dreapta – sunt lupi în blană de oaie, care după furtul miliardului au făcut rebranding. Despre asta a declarat liderul PSRM, Corneliu Furculiță, transmite Telegraph.md Conform spuselor sale, sunt aceeași oameni, care au venit din nou în politică cu alte lozinci. „De lupta cu corupția trebuie să se ocupe organele [...] Articolul VIDEO // Liderul fracțiunii PSRM: În administrația președintelui nu sunt deloc oameni sfinți apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:20
Vicepreședintele PDM, Monica Babuc, a participat la Simpozionul Internaţional “Să salvăm împreună patrimoniul comun!”, care a avut loc la Iaşi, România. Evenimentul urmăreşte punerea în valoare a patrimoniului ecleziastic unic al Mânăstirii Căpriana din R. Moldova prin lansarea expoziţiilor „Veşmintele liturgice ale Sfântului Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni” şi „Valorizarea patrimoniului ecleziastic unic de la Mânăstirea Căpriana: [...] Articolul Vicepreședintele PDM, Monica Babuc, a participat la Simpozionul Internaţional “Să salvăm împreună patrimoniul comun!” apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:20
Furtul miliardului a avut loc în timpurile când țara era condusă de PLDM, iar acum aceeași oameni, care au pregătit furtul în guvern și parlament, au schimbat tactica și au format un nou partid, acționând ca luptători pentru întoarcerea miliardului furat de ei înșiși. Despre asta a decarat liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, transmite [...] Articolul Furculiță: Aceeași oameni din PLDM, care au fost prinși cu furtul miliardul, tind la putere sub lozinca luptei cu corupția apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:10
Începând cu ziua de luni, 19 aprilie 2021, elevii din raionul Orhei revin în sălile de clasă. Decizia a fost luată astăzi, 17 aprilie, de către Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Orhei. „Astfel, de luni, procesul educațional se organizează cu prezența fizică a elevilor în instituțiile de învățământ general din raion, inclusiv în centrele [...] Articolul DOC // Elevii din raionul Orhei revin în sălile de clasă. Decizia a fost luată astăzi apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:00
Fracțiunea Platforma DA cere convocarea urgentă a Comisiei Parlamentare Economie, Buget și Finanțe pentru audierea ANRE și a Consiliului Concurenței, scrie Jurnal.md Liderul fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandr Slusari, spune că totul se întâmplă pe fundalul haosului guvernamental. „Petroliștii continuă să jecmănească cetățenii și agenții economici. Scumpirea precedentă a carburanților a avut loc pe [...] Articolul Slusari: Petroliștii continuă să jecmănească cetățenii și agenții economici apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:40
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a trimis Parlamentului un proiect de lege care va permite reducerea tarifelor la gazele naturale prin eliminarea unor cheltuieli nejustificate în sumă de 150 de milioane de lei. Proiectul de lege va intra în vigoare după ce va fi votat de Parlament, cu respectarea procedurii de consultări publice. Iniţiativa legislativă [...] Articolul DOC // Maia Sandu propune o inițiativă legislativă care va permite reducerea tarifelor la gazele naturale apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:40
Încă 132 000 de doze de vaccin produs de compania AstraZeneca urmează astăzi să ajungă în Republica Moldova. În acest context, premierul român Florin Câțu a menționat că Guvernul României continuă să sprijine Republica Moldova în efortul de a depăși cu bine pandemia COVID-19, informează TV8.md „Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova constă în echipamente medicale [...] Articolul FOTO // Cele 132 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19, donate de România, au pornit spre Chișinău apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:30
Un fost lucrător medical a decedat din cauza infecției COVID-19. Este vorba despre medicul farmacist Nicolae Teterea, care a activat în cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, informează Newsmaker.md „Domnul Nicolae a activat peste 35 de ani în funcția de medic farmacist și ulterior șef serviciu farmaceutic. Acesta a demisionat câțiva ani în urmă. Cu [...] Articolul Un fost lucrător medical din cadrul SCR „Timofei Moșneaga” a decedat din cauza infecției COVID-19. A activat în funcția de medic de peste 35 de ani apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:20
Rusia a reținut un diplomat ucrainean la Sankt Petersburg pentru că ar fi primit informații clasificate de la principala agenție de securitate, în contextul în care tensiunea dintre cele două țări crește, informează Alephnews.ro Serviciul Federal de Securitate (FSB) a declarat că Oleksandr Sosonyuk, consulul Ucrainei, a fost luat în custodie în timpul unei întâlniri [...] Articolul FOTO // Scandal diplomatic între Rusia și Ucraina. FSB-ul rus a reținut în Sankt-Petersburg un diplomat ucrainean apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:10
Un fost lucrător medical a decedat din cauza infecției COVID-19. Este vorba despre medicul farmacist Nicolae Teterea, care a activat în cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, informează Newsmaker.md „Domnul Nicolae a activat peste 35 de ani în funcția de medic farmacist și ulterior șef serviciu farmaceutic. Acesta a demisionat câțiva ani în urmă. Cu [...] Articolul Un lucrător medical din cadrul SCR „Timofei Moșneaga” a decedat din cauza infecției COVID-19. A activat în funcția de medic de peste 35 de ani apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:00
Un Standard Nine din 1935, prima mașină cumpărată de prințul Philip, potrivit proprietarului său actual Sanjeev Gardiner, din Colombo (Sri Lanka), ar putea fi totodată prima mașină de ocazie achiziționată vreodată de un membru al familiei regale britanice, informează Digi24.ro Ducele de Edinburgh, care a murit vinerea trecută la vârsta de 99 de ani și [...] Articolul Prima mașină cumpărată de prințul Philip la 19 ani. În jurul vehiculului a fost construit un muzeu apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 12 ore
14:50
Un studiu amplu efectuat în Germania, de Panelul Socio-Economic (SOEP), arată că numeroși germani au găsit și o parte pozitivă a lockdown-ului impus de pandemia de coronavirus. Foarte mulți adulți dorm mai bine, arată cercetarea care relevă și aspecte negative ale ultimei perioade, informează Digi24.ro La analiză au participat 6 500 de respondenți, intervievați anul [...] Articolul STUDIU // Pandemia COVID-19 influențează pozitiv regimul de somn. Care este motivul apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:50
Un bărbat de 53 de ani, locuitor al satului Molovata, r-l Dubăsari, este cercetat penal după ce a încercat să mituiască doi polițiști de patrulare. La 16 aprilie, pe traseul național Chișinău-Hîncești-Cimișlia, în orașul Cimișlia, un echipaj al Inspectoratului Național de Securitate Publică, aflându-se în exercitarea atribuțiile de serviciu, au stopat un automobil de marca [...] Articolul Doi polițiști au refuzat 20 000 de lei mită, oferită de un șofer ca să nu fie documentat contravențional apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:40
Pompierii au intervenit în această dimineață pentru a lichida un incendiu care a izbucnit în orașul Sângerei, la un combinat de panificație, scrie radiochisinau.md. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 05:31, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Focul a cuprins mai mulți copaci. La fața locului au ajuns două echipaje de intervenție, [...] Articolul Pompierii au intervenit în această dimineață pentru a lichida un incendiu care a izbucnit în orașul Sângerei, la un combinat de panificație apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 24 ore
08:30
Sezonul termic 2020-2021 în municipiul Chișinău se va încheia pentru toți consumatorii – luni, 19 aprilie, a anunțat Ion Ceban, primarul general al municipiului Chișinău. Decizia vine după ce pe parcursul a 3 zile consecutiv au fost înregistrate temperaturi medii ce au depășit 10˚C între orele 18:00-06:00. Consumatorii din municipiul Chișinău vor fi asigurați în [...] Articolul Sezonul termic 2020-2021 în municipiul Chișinău se va încheia începând cu ziua de luni, 19 aprilie apare prima dată în Telegraph Moldova.
01:00
Una dintre cele mai mari rețele de benzinării din Republica Moldova urmează să scumpească din nou prețul la benzină și motorină. Astfel, dacă un litru de Motorină Standard costă 15.94 lei, din această seară va ajunge să coste 16.24 lei. Motorina Extra de la 16.40 lei se va scumpi până la 16.69 lei, scrie Replica [...] Articolul BREAKING NEWS // O nouă scumpire a carburanților apare prima dată în Telegraph Moldova.
Ieri
21:40
Rusia a anunţat vineri că va expulza zece diplomaţi americani, drept răspuns la sancţiunile adoptate de SUA împotriva sa în ziua precedentă, adăugând că a “recomandat” ambasadorului american la Moscova să revină la Washington, informează AFP, DPA şi Reuters, surse citate de Agerpres. “Zece diplomaţi au fost incluşi pe lista care ne-a fost transmisă împreună [...] Articolul Rusia expulzează 10 diplomați ai SUA și pune capăt activității unor ONG-uri finanțate de americani apare prima dată în Telegraph Moldova.
21:10
Numărul cetățenilor din Republica Moldova, vaccinați cu primul rapel a ajuns la peste 82 000, iar 9 476 au primit și cel de-al doilea rapel, fiind astfel imunizați împotriva coronavirusului de tip nou. Despre aceasta a anunțat prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, după convocarea unei noi ședințe a Centrului unic de comandă a stării de urgență. [...] Articolul Aureliu Ciocoi a precizat care sunt perspectivele actuale de achiziționare a vaccinurilor în Republica Moldova apare prima dată în Telegraph Moldova.
21:00
Cele mai mari probleme din sectorul agroalimentar, cauzate de pandemie și seceta din anul 2020, au fost discutate astăzi, în format online, de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu reprezentanții asociațiilor din domeniu. „Seceta a adus un prejudiciu enorm, iar acțiunile incomplete și lipsa de dialog din partea guvernării i-au lăsat pe agricultori singuri în [...] Articolul Maia Sandu stă cu mâna întinsă la poarta Kremlinului: “Am expediat o scrisoare” apare prima dată în Telegraph Moldova.
20:30
Alexandru Muraru, parlamentar român, anunță că l-a primit, în această săptămână, la Palatul Victoria, pe Andrei Năstase, președintele Platformei Demnitate și Adevăr din Republica Moldova. Oficialul român susține că “Andrei Năstase este un lider care a contribuit decisiv la victoria forțelor democratice pro-europene din Republica Moldova, inclusiv la demantelarea schemelor frauduloase ale regimurilor Plahotniuc și [...] Articolul Parlamentar român: Andrei Năstase este un lider care a contribuit decisiv la victoria forțelor democratice pro-europene din Republica Moldova apare prima dată în Telegraph Moldova.
19:30
Alte 689 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 6 cazuri sunt de import : România-1, Bulgaria-1, Germania – 4. Numărul total teste efectuate – 5731, dintre care 1607 teste Rapid – Antigen. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 244 [...] Articolul ULTIMA ORĂ // Alte 689 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:50
Una dintre cele mai mari rețele de benzinării din Republica Moldova urmează să scumpească din nou prețul la benzină și motorină. Astfel, dacă un litru de Motorină Standard costă 15.94 lei, din această seară va ajunge să coste 16.24 lei. Motorina Extra de la 16.40 lei se va scumpi până la 16.69 lei, scrie Replica [...] Articolul BREAKING NEWS // O nouă scumpire a carburanților apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:50
După ultimele zile caracterizate de frig, ploi şi vânt, în acest sfârșit de săptămână, vremea se va restabili din punct de vedere termic şi va oferi mai mult soare cu temperaturi aproape de 20 de grade Celsius, transmite Moldpres. Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în perioada 17-19 aprilie, se prevede cer variabil, periodic însorit, [...] Articolul După o săptămână rece şi ploioasă, se așteaptă un weekend cu vreme generoasă apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:50
În câteva zile, niciun membru al familiei Castro nu va mai fi la putere în Cuba: congresul Partidului Comunist, care începe vineri, va pune capăt celor şase decenii de „regim frăţesc” și lasă locul unei noi generaţii, informează Digi24.ro După moartea lui Fidel Castro, în 2016, retragerea fratelui său Raul, care va împlini în curând [...] Articolul O pagină de istorie se încheie în Cuba: Niciun membru al familiei Castro nu se va mai afla la putere apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:50
Sâmbătă și duminică, 17-18 apriliei, va fi suspendat total traficul rutier pe strada Ion Creangă, pe tronsonul cuprins între str. Alba-Iulia și str. Eugen Coca. Măsura a fost luată în legătură cu executarea lucrărilor de pozare a rețelelor inginerești, în cadrul proiectului „Lucrări de reparație capitală a străzii Ion Creangă din municipiul Chișinău, cu reabilitarea rețelelor [...] Articolul Sâmbătă și duminică, va fi suspendat total traficul rutier pe o porțiune a străzii Ion Creangă din capitală apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:30
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat joi că a primit datele şi are „pe radarul” o variantă a coronavirusului identificată în India, care însă nu se ştie dacă are legătură cu creşterea spectaculoasă a numărului de cazuri de COVID-19 în această ţară, relatează EFE. Această variantă are două mutaţii în genomul său şi a [...] Articolul OMS are în atenţie o nouă variantă a virusului identificată în India apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:10
Republica Moldova urmează să recepționeze mâine, 17 aprilie, alte 48.000 doze de vaccin AstraZeneca, prin intermediul platformei COVAX. Tot mâine, alte 132.000 doze de vaccin AstraZeneca, din lotul de ajutor umanitar oferit de România, vor ajunge în țară. Articolul Mâine în țara noastră vor ajunge 180 000 de doze de vaccin anti-COVID apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:10
Rusia urmărește atent evenimentele din Republica Moldova, a declarat președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko în cadrul întrevederii cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, transmite Telegraph.md „Dvs. știți că Rusia întodeauna a fost dispusă și astăzi este dispusă la o colaborare strânsă cu Republica Moldova în toate direcțiile, pe tot complexul de întrebări – economice [...] Articolul Președintele Consiliului Federației Ruse: Rusia urmărește atent evenimentele din Republica Moldova apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:00
Mai multe curți de blocuri intră în reparații. Este vorba de 35 de curţi de blocuri, câte 7 din fiecare sector al capitalei – vor fi reparate în acest an, scrie primarul general, Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook. „A fost lansată licitaţia pentru lucrările care urmează a fi efectuate, iar ofertele [...] Articolul Mai multe curți de blocuri intră în reparații. Ceban: Este vorba de 35 de curţi de blocuri, câte 7 din fiecare sector apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:00
Rusia va limita până în octombrie navigaţia navelor militare şi oficiale străine în trei zone din Crimeea, a anunţat Ministerul Apărării rus, informează vineri AFP. Tensiunile ruso-ucrainene cresc în intensitate de mai multe săptămâni. Guvernul ucrainean se teme că Moscova caută să provoace un casus belli pentru a încerca să justifice o operaţiune armată, în [...] Articolul Rusia limitează navigaţia în mai multe zone din jurul Crimeei apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:40
Coronavirusul se transmite în special pe calea aerului, iar riscul de a fi luat de pe suprafețe este redus, a transmis Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA. CDC a spus în cele din urmă ceea ce oamenii de știință țipă de luni de zile: coronavirusul este răspândit copleșitor prin aer, nu de [...] Articolul Anunț important al CDC: Coronavirusul se transmite prin aer, nu de pe suprafețe apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:40
Comitetul național de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 s-a întrunit în ședință la 15 aprilie curent și a aprobat cantitatea de 2.074.742 doze de vaccin care urmează să fie achiziționate prin intermediul mecanismului de cost-sharing al platformei COVAX. Amintim că la data de 30 decembrie 2020, MSMPS a remis către COVAX, cererea prin care a solicitat acoperirea [...] Articolul Comitetul național de coordonare a imunizării a aprobat cantitatea și mecanismul de achiziționare a vaccinului împotriva COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:30
Copiii care au dat nume celor 4 pui de leu de la Grădina Zoologică au primit diplome și premii. Potrivit primarului general Ion Ceban, câştigătorii au fost premiați cu diplome și câte 1000 de lei. „Mă bucur de fiecare dată pentru succesele tinerilor şi susţin activităţile frumoase ale acestora. Şi de această dată i-am felicitat [...] Articolul Ion Ceban: Copiii care au dat nume celor 4 pui de leu de la Grădina Zoologică au primit diplome și premii apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:20
O nouă specie de muşte a primit numele Potamophylax coronavirus, întrucât, deşi a fost descoperită cu mai mulţi ani în urmă într-un parc naţional din Kosovo, cercetătorii au caracterizat din punct de vedere ştiinţific această varietate de tricopteră abia în timpul carantinei impuse de pandemia de coronavirus, conform unui studiu publicat la 7 aprilie în [...] Articolul O nouă specie de muşte descoperită în Kosovo a fost numită după coronavirus apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:00
A fost creat un grup de coordonare și control al activității sistemului administrației penitenciare. În acest sens, ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, a semnat un ordin, informează TV8.md „De patru luni fiind în demisie, am tot așteptat o soluție politică clară: învestirea unui Guvern sau alegeri parlamentare. Spre regret, situația politică rămâne incertă.În [...] Articolul DOC // Nagacevschi anunță crearea unui grup de gestionare a sistemului penitenciarelor apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:00
O fetiță de 12 ani, de origine română, a fost recuperată în urmă cu 2 zile de Poliția Națională spaniolă, în urma unor căutări extinse care s-au desfășurat pe parcursul unei luni întregi. Minora fusese vândută pentru căsătorie de către părinți. Potrivit El Espaniol, fata a fost găsită într-un imobil din orașul A Coruña, situat în nord-vestul [...] Articolul Fetiță româncă de 12 ani, căutată timp de o lună în Spania, după ce părinții au vândut-o pentru căsătorie apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:50
Un tânăr și-a perfectat ilegal permisul de conducere. La scurt timp însă, acesta a fost oprit în trafic de către echipa mobilă a Poliţiei de Frontieră din cadrul Direcției regionale Vest. Incidentul a fost consemnat în seara zilei de ieri, 15 aprilie. Echipa mobilă aflată în misiune de serviciu pe traseul R-16, în dreptul localității [...] Articolul Un tânăr din Fălești riscă sancțiune penală după ce și-a perfectat ilegal permisul de conducere apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:40
Un tânăr în vârstă de 20 ani a fost lovit de un automobil în timp ce traversa strada neregulamentar. Incidentul a avut loc astăzi pe str. Alba Iulia din mun Chișinău. Situația a fost observată de o patrulă de Carabinieri din cadrul Direcției regionale ,,Centru’’ a IGC care exercitau activități de menținere a ordinii publice [...] Articolul FOTO // Un tânăr de 20 ani a fost lovit de un automobil pe strada Alba Iulia din capitală în timp ce traversa neregulamentar apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:30
Termenul de depunere a declarațiilor și dărilor de seamă și termenul de stingere a obligațiilor de achitare a impozitelor, taxelor și altor plăți obligatorii va fi prelungit cu 20 de zile, în cazul în care conducătorul întreprinderii sau o altă persoană împuternicită de acesta se află în concediu medical în legătură cu tratamentul COVID-19. Legislativul [...] Articolul Proiectul privind extinderea termenului de depunere a declarațiilor și a dărilor de seamă pentru conducătorii întreprinderilor bolnavi de COVID-19, votat în prima lectură apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:30
Președintele țării, Maia Sandu, a avut o discuție online cu reprezentanții asociațiilor din sectorul agroalimentar. Ulterior, instituția prezidențială a venit cu un comunicat de presă, prin care anunță că “agricultorii din sectorul zootehnic și panificație au menționat importanța asigurării cu materie primă a acestor sectoare, una dintre soluțiile propuse fiind eliberarea grâului din rezerva de [...] Articolul Maia Sandu confirmă că se face lobby pentru a oferi grâul din rezerva de stat sectorului zootehnic apare prima dată în Telegraph Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.