Journalists’ Crisis Management Team//Media Employees Will Be Vaccinated at the Second Stage of Immunization

Media-Azi, 8 aprilie 2021 11:30

Media staff will be vaccinated at the second stage of COVID-19 immunization, according to the Ministry of Health, Labor, and Social Protection (MHLSP).

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Media-Azi

Acum 6 ore
15:30
La început de martie, în Republica Moldova a demarat campania de imunizare împotriva coronavirusului, după ce un prim lot de vaccinuri donate de România a ajuns la Chișinău. Deocamdată, beneficiari sunt medicii din prima linie, cei care luptă cu Covid-19.   
15:15
Premierul Thailandei, Prayut Chan-ocha, i-a stropit pe jurnalişti cu un spray, după ce a încheiat o conferință de presă.
Acum 12 ore
10:15
Peste 18 organizații neguvernamentale de media au solicitat Uniunii Europene (UE) să ia măsuri decisive pentru a apăra jurnalismul independent și libertatea presei în Ungaria, Polonia și Slovenia, în ajunul dezbaterilor din Parlamentul European cu privire la „intensificarea eforturilor guvernelor de a reduce la tăcere mass-media liberă”, scrie Institutul Internațional de Presă (
Acum 24 ore
22:30
Serviciul de Informații și Securitate (SIS) solicită blocarea unui alt portal care distribuie știri false cu privire la evoluția pandemie Covid-19 și la măsurile de protecție și prevenire. Ordinul a fost semnat de directorul SIS, Alexandru Esaulenco, pe 9 aprilie.  
Ieri
16:00
Patru jurnaliști din cadrul redacției Oameni și Kilometri s-au vaccinat vineri, 9 aprilie, la scurt timp după ce Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a anunțat că angajații din domeniul mass-media pot fi imunizați împotriva Covid-19 în etapa a doua, decizie asupra căreia a insistat Celula d
12:45
Întrebare: Domeniul principal de activitate al redacției noastre este jurnalismul de investigație. Atunci când documentăm materiale despre averi dobândite ilegal de funcționari publici, consultăm frecvent Registrul bunurilor imobile. În acest scop, ne-am înregistrat drept operator de date cu caracter personal și am încheiat un contract cu Agenția Servicii Publice.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:30
Cancelaria de Stat vine cu precizări privind intenția de a majora tarifele de locațiune la Casa Presei, clădire în care mai multe redacții cu sediul la Chișinău iau spații cu chirie.
10:45
După ce nu au fost disponibile timp de câțiva ani, datele persoanelor juridice care dețin adrese pe domeniul .md pot fi vizualizate din nou prin intermediul serviciului WHOIS.
7 aprilie 2021
18:00
Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a solicitat blocarea site-ului jurnalstiri.site, „identificat ca sursă cu conținut on-line care promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire”. Ordinul a fost semnat de directorul SIS, Alexandru Esaulenco, pe 7 aprilie.  
16:00
Consiliul Audiovizualului (CA) a anunțat concursul pentru ocuparea a două locuri vacante de membru al Consiliului de Supraveghere al companiei Teleradio-Moldova (CS TRM), pentru persoane care sunt din afara municipiului Chișinău. Potrivit CS, mandatele a doi actuali membri expiră în curând. 
13:00
Uniunea Avocaților (UA) a anunțat redacția publicației SP Bălți că a extins termenul de examinare a plângerii depuse de jurnaliști și mai multe organizații de media împotriva avocatei Cătălina Galușca pe motiv că „este necesar timp pentru studierea materialelor”.
6 aprilie 2021
14:45
Pe lângă reporteri și cameramani, și personalul auxiliar din cadrul instituțiilor media va putea beneficia de vaccinuri la etapa a II-a de imunizare anti-Covid-19, au anunțat pe 6 aprilie reprezentanții Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP).
14:30
Domnului Aureliu Ciocoi, Prim-ministru interimar al Republicii Moldova Doamnei Liliana Iaconi, Secretar general al Guvernului  
5 aprilie 2021
15:30
21 de învățătoare și un învățător ai treptei primare au fost instruiți în domeniul educației media în cadrul unui nou training organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) în format online, în perioada 2-4 aprilie 2021. Formatoarele cursului au fost Loretta Handrabura, dr. în filologie, și Natalia Grîu, secretară de stat a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.
12:30
Jurnaliștii ar urma să fie vaccinați în cadrul etapei a II-a de imunizare împotriva Covid-19, asigură Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS).  În acest sens, fiecare instituție media va trebui să expedieze un demers cu lista angajaților care vor să beneficieze de vaccin, potrivit unui răspuns oficial expediat Celulei de criză a
2 aprilie 2021
18:00
Cel puțin cinci site-uri care ar fi răspândit știri false despre Covid-19, dintre cele care urmau să fie blocate la solicitarea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) în contextul stării de urgență de acum un an, sunt accesibile în prezent la o simplă căutare pe Internet. La 1 aprilie, autoritățile au decis că SIS va monitoriza și de această dată portalurile care promovează falsuri la subiect, după instituirea repetată a stării de urgență.  
15:15
Un grup de 36 de funcționari publici debutanți din administrația publică centrală au participat la instruirea organizată pe 2 aprilie de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) în parteneriat cu Academia de Administrare Publică (AAP). Audienții AAP au fost informați despre modul în care ar trebui să aplice legislația cu privire la accesul la informație.
00:00
În perioada stării de urgență, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) va fi responsabil de monitorizarea site-urilor care vor difuza știri false despre Covid-19. Cel puțin asta a anunțat premierul interimar Aureliu Ciocoi în cadrul briefingului de presă desfășurat după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).
1 aprilie 2021
18:00
Știri din 2020 și televiziuni care emit fără licență au fost identificate de Consiliul Audiovizualului (CA) în Găgăuzia, în urma monitorizării postului de televiziune ATV și a unui control efectuat la începutul lunii martie la un cablist local. Încălcările s-au lăsat cu sancțiuni. ATV s-a ales cu avertizare publică, iar distribuitorul de servicii media și postul local, care activau fără acte permisive, au fost amendați cu câte 20.000 de lei fiecare.
13:15
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) pregătește noi instruiri și materiale utile pentru jurnaliști, cadre didactice și consumatorii de media de toate vârstele.
11:45
Consiliul Audiovizualului (CA) a avertizat public postul de televiziune ITV Moldova pentru că a difuzat „declarațiile discriminatorii” ale fostului președinte Vladimir Voronin, potrivit cărora Igor Dodon, fost șef de stat, ar proveni dintr-o familie de etnie romă. Sancțiunea a fost dictată drept urmare a petiției depuse la CA de către președintele organizației neguvernamentale Bare-Rom, Robert Cerari.
31 martie 2021
15:45
5 dorințe ale jurnaliștilor lângă închisoarea informațiilor. Scrisoare Iepurașului de Paști.  
14:00
Introducerea unor reguli speciale de utilizare a mijloacelor de telecomunicații și familiarizarea cetățenilor cu regulile de comportare în timpul situației excepționale se regăsesc printre propunerile din proiectul de lege cu privire la declararea stării de urgență, înregistrat în Parlament pe 31 martie. Inițiativa mai multor deputați ai Partidului Socialiștilor prevede instituirea stării de urgență pe un termen de două luni, de la 1 aprilie până pe 30 mai.
29 martie 2021
15:45
Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a declarat, printr-o încheiere din 26 martie, drept inadmisibil recursul depus de compania General Media Group Corp. (GMG), proprietara canalului Prime TV, împotriva sancțiunii Consiliului Audiovizualului (CA) pentru difuzarea unei ediții a emisiunii „Vorbește Moldova” despre o adolescentă abuzată sexual de tatăl vitreg. 
11:15
Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a desfășurat o nouă instruire în domeniul educației pentru media. Grupul-țintă au fost profesorii treptei liceale din instituțiile de învățământ cu predare în limba rusă din raioanele de sud ale Republicii Moldova. La instruirea desfășurată în format online, în perioada 26-28 martie 2021, au participat 16 profesoare și un profesor, care au devenit noii mesageri ai gândirii critice în instituțiile în care activează.  
26 martie 2021
21:15
Directorul ziarului regional Cuvântul, Tudor Iașcenco, a decedat pe 23 martie. Anunțul a fost făcut de Asociația Presei Independente (API), jurnalistul fiind unul dintre fondatorii organizației, primul președinte și membru de onoare al acesteia. 
14:30
La un an de la declanșarea pandemiei de Covid-19 în Republica Moldova, jurnaliștii continuă să semnaleze deficiențe de comunicare cu responsabilii Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), precum și dificultăți în obținerea informațiilor de interes public.
14:15
La un an de la declanșarea pandemiei de Covid-19 în Republica Moldova, jurnaliștii continuă să semnaleze deficiențe de comunicare cu responsabilii Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), precum și dificultăți în obținerea informațiilor de interes public.
25 martie 2021
07:45
La jumătate de an după ce Consiliul Audiovizualului a sesizat organele de drept privind procurarea unui soft neutilizabil de aproape jumătate de milion de lei, în 2010, „nu există nicio claritate despre cine se face vinovat”, susține șefa instituției, Ala Ursu-Antoci. Într-un interviu pentru Media Azi, ea a precizat că CA așteaptă mai multe precizări de la Poliție, după ce oamenii legii au sugerat autorității să se adreseze în instanța de judecată.
24 martie 2021
13:15
Obiectivele pe domeniul mediatic din programul de guvernare al echipei lui Igor Grosu, desemnat la funcția de prim-ministru, sunt identice cu propunerile precedentei candidate pentru postul de premier, Natalia Gavril
23 martie 2021
14:45
Este foarte urât din partea unui ambasador să vorbească despre o instituție în care nu a fost niciodată și cu conducătorul căreia nu a discutat niciodată. De aceea, după acel interviu al ambasadorului, eu am solicitat o întrevedere. La acea întrevedere domnul Michalko nu a venit. Au venit trei reprezentanți din cadrul Delegației UE. În cadrul întrevederii le-am expus și opinia mea: de ce, din momentul în care nu cunoașteți instituția, nu cunoașteți conducătorul acelei instituții, nu ați venit ni...
22 martie 2021
13:00
Celula de criză a jurnaliștilor, lansată de Centrul pentru Jurnalism Independent în vederea apărării drepturilor și intereselor legitime ale reprezentanților mass-media în perioada de criză pandemică, solicită Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) să includă reprezentanții din domeniul mass-media și angajații redacțiilor care se află în contact direct cu ei în categoria persoanelor care vor beneficia de vaccinul anti-COVID-19 în etapa a II-a de imunizare.
11:15
Pandemia de coronavirus a pus la grea încercare activitatea instituțiilor media din întreaga lume, iar presa din Republica Moldova nu este o excepție. În martie 2020, jurnaliștii au fost nevoiți să-și „mute” redacțiile acasă sau să-și reorganizeze munca pe ture, așa încât în casele consumatorilor de presă să ajungă produsele cu care s-au obișnuit.
19 martie 2021
22:00
În luna septembrie 2020, Liceul Teoretic „Gavril Gaidarji” din orașul Comrat „a deschis ușile” pentru disciplina opțională Educație pentru media. Elevii clasei a XI-cea „B” au acceptat primii provocarea de a studia cursul facultativ. Interesați de noua disciplină opțională s-au arătat și elevii clasei a XI-cea „A”, dar, în contextul pandemiei de Covid-19 și a programului școlar tensionat, au fost nevoiți să renunțe.
17:45
Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat cu 5.000 de lei postul de televiziune CTC Mega (STS Mega) pentru lipsa dublării sau sonorizării filmelor pentru copii în limba română. Amenda a  fost aplicată drept urmare a petițiilor avocatei Alina Palii.
12:30
Consiliul Audiovizualului (CA) a anunțat că va monitoriza posturile de televiziune și radio la capitolul răspândirii știrilor false despre pandemia de Covid-19.
11:15
Întrebare: Îmi doresc să înființez o publicație periodică.  Este aceasta o „haină juridică” potrivită pentru o instituție mass-media?
18 martie 2021
15:30
Liceele cu predare în limba rusă din orașele Basarabeasca și Ungheni au fost conectate prin intermediul tehnologiilor informaționale pentru a participa miercuri, 17 martie, la o lecție de educație media, organizată în format online de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI).
11:00
Mariana Durleșteanu, candidata în retragere a coaliției majoritare pentru funcția de prim-ministră, a calificat drept „penibilă” prestația jurnaliștilor RISE Moldova, după ce reporterii au scris despre două apartamente pe care le deține la Londra fosta ambasadoare a Republicii Moldova în Marea Britanie. „Sunteți penibili”, a fost mesajul expediat jurnaliștilor de fosta ambasadoare și ex-ministra Finanțelor, la scurt timp după publicarea materialului jurnalistic.
09:00
Procurorii au reluat recent urmărirea penală pe numele fostului șef al Direcției nr. 6 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, Anatolie Macovei, în dosarul privind presupusa agresare a operatorului portalului de știri Today.md, Nichita Perestoronin, în timpul protestelor din ianuarie 2016.
17 martie 2021
10:45
Întrebare: După ce redacția noastră a publicat o investigație, protagonistul materialului s-a adresat cu o plângere la poliție, solicitând ca autoarea articolului să fie sancționată pentru calomnie. Menționăm că am aflat despre existența acestei plângeri de la șeful sectorului de poliție, care s-a prezentat la sediul redacției.
16 martie 2021
15:15
Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au sancționat cu avertizare publică posturile de televiziune Cinema 1 și DTV pentru insuficiența programelor audiovizuale locale și lipsa traducerii filmelor. Sancțiunile au fost aplicate în urma recepționării unor petiții din partea Asociației Patronale a Radiodifuzorilor din Moldova și a doi membri CA, Corneliu Mihalache și Lidia Viziru. 
12:00
Pe piața media din Republica Moldova va apărea un nou post de televiziune. Este vorba despre Privesc.Eu TV, deținut de compania Navinfo. Consiliul Audiovizualului (CA) au aprobat cererea de eliberare a licenței de emisie pentru noul canal TV pe un termen de 9 ani, în cadrul ședinței publice din 16 martie. Serviciile de programe ale postului urmează a fi difuzate prin rețelele distribuitorilor de servicii în format de știri.
15 martie 2021
18:30
Guvernul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a publicat un plan de acțiuni privind sporirea protecție jurnaliștilor față de violență și intimidare, potrivit pressgazette.co.uk. Printre altele, planul include asigurarea accesului forțelor de ordine la responsabili de comunicarea cu presă pe subiecte privind securitatea jurnaliștilor. 
12 martie 2021
14:00
Pentru a ajunge la o audiență largă nu mai este necesară scrierea textelor sau distribuirea imaginilor foto și video.
12:45
Potrivit raportului Freedom in the World 2021 (Libertatea în lume) al organizației Freedom House, Republica Moldova nu a înregistrat în 2020 schimbări la capitolul libertății presei, comparativ cu anul precedent, iar cele mai influente canale de televiziune continuă să fie afiliate partidelor politice. Cu un scor de 61 de puncte din 100, Republica Moldova rămâne în lista țărilor „parțial libere”.
11 martie 2021
18:45
În luna aprilie 2021, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită învățătorii și profesorii să participe la patru instruiri în domeniul educației pentru media, organizate la treapta primară, gimnazială și liceală. Toate instruirile vor fi desfășurate în format online. Programele de formare au drept suport curricula pentru cursul opțional de Educație pentru media de la treapta primară, gimnazială și liceală, elaborate de CJI și aprobate de Consiliul Naţional pentru Curriculum.
15:00
Redacția SP Bălți nu a încălcat legea odată cu publicarea articolului despre un șofer care circula neregulamentar prin oraș și în care figura avocata Cătălina Galușca, potrivit unei decizii a Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPCP), anunță  esp.md.
14:15
În luna aprilie 2021, Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită învățătorii și profesorii să participe la patru instruiri în domeniul educației media, organizate la treapta primară, gimnazială și liceală. Toate instruirile vor fi desfășurate în format online. Programele de formare au drept suport curricula pentru cursul opțional de Educație pentru media de la treaptele primară, gimnazială și liceală, elaborate de CJI și aprobate de Consiliul Naţional pentru Curriculum.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.