Avocat: Statul trebuie să le ofere computere gratis elevilor pentru învățământul online

Sputnik, 8 aprilie 2021 11:00

Avocatul Iulian Rusanovschi afirmă că părinții au dreptul să dea în judecată statul ca acesta să le asigure copiilor lor computere în vederea desfășurării procesului de instruire online.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 30 minute
16:30
Deputații au votat în prima lectură un proiect de lege ce prevede majorarea salariilor lucrătorilor medicali cu 40 la sută. Inițiativa legislativă trebuie să fie supusă votului și în lectura a doua.
Acum o oră
16:20
Astăzi va avea loc ședința Consiliului Suprem de Securitate, în contextul deciziilor adoptate astăzi în Parlamentul Republicii Moldova cu referire la Curtea Constituțională.
16:20
Ce este iertarea? Ce înseamnă ea cu adevărat și ce ne învață psihologia? Subiectul a fost discutat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" cu psihologul Zinaida Gribincea.
16:10
Astăzi va avea loc ședința Consiliului Suprem de Securitate, în contextul deciziilor adoptate astăzi în Parlamentul Republicii Moldova cu referire la Curtea Constituțională.
16:00
Taxa TVA pentru sectorul HoReCa a fost micșorată până la 6% pe perioada stării de urgență. O decizie în acest sens a fost luată de către deputații din Parlament. 
Acum 2 ore
15:20
Acțiune de protest în fața Curții constituționale după ce Parlamentul a abrogat hotărârii de numire în funcția de judecător al CC a Domnicăi Manole.
Acum 4 ore
14:50
Deputații au votat numirea unui nou judecător la Curtea Constituțională. Este vorba despre Boris Lupașco, care a fost ales pentru un termen de șase ani.
14:30
Deputații Partidului Acțiune și Solidaritatea îndeamnă lumea să iasă în fața Curții Constituționale în semn de protest la abrogarea hitărârii de numire în funcția de judecător al CC a Domnicăi Manole.
14:20
Fostul președinte al Curții Constituționale Alexandru Tănase spune că abrogarea hotărârii de numire în funcția de judecător al Curții Constituționale a Domnicăi Manole nu poate avea efect de încetare a mandatului.
14:00
Reprezentanța diplomatică a Moldovei la Moscova s-a adresat cetățenilor moldoveni cu îndemnul de a-și legaliza aflarea lor în Rusia în conformitate cu legislația locală.
13:50
Judecătorii Curții Constituționale au calificat declarația privind „caracterul captiv al Curții Constituționale” ca fiind exclusiv politică.
13:30
Curtea Constituțională s-a politizat, iar declarația privind „caracterul captiv al Curții Constituționale”, semnată de deputați, este una potică și nu are putere juridică. Declarațiile au fost făcute doi foști președinți ai Înaltei Curți, în studioul Sputnik Moldova.
13:10
Un avocat stagiar și complicele acestuia riscă ani grei de pușcărie pentru contrabandă cu droguri în proporții deosebit de mari.
13:00
Numirea Domnicăi Manole în funcția de judecător a Curții Constituționale a fost ilegală, declară socialiștii. Aceștia au cerut anularea hotărârii prin care Manole a fost numită judecător la Înalta Curte.
Acum 6 ore
12:40
Decizia deputații a venit ca reacție la mai multe solicitări ale autorităților centrale de specialitate care au dificultăți la încheierea tratatelor internaționale cu conținut financiar.
12:30
Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor propune anularea examenelor de bacalaureat din acest an. Iată cum și-au motivat inițiativa.
12:20
Un avion de luptă al Forțelor Aeriene ale SUA a fost escortat de un MIG-31 al Rusiei peste Oceanul Pacific.
11:40
Cu 54 de voturi pentru, Parlamentul a adoptat declarația privind „caracterul captiv al Curții Constituționale” în cadrul ședinței de astăzi a Pralamentului.
11:30
Parlamentul a votat astăzi în lectură finală proiectul de lege al socialiștilor care prevede ca statul va compensa consumul de energie electrică pentru consumatorii casnici în perioada stării de urgență.
11:00
Fracțiunea PSRM a înregistrat la Parlament o declarație prin care solicită să fie recunoscut „caracterul captiv al Curții Constituționale”.
11:00
Ministrul interimar al Apărării a vorbit într-un interviu pentru Sputnik despre situația din estul Ucrainei și a explicat care va fi poziția Republicii Moldova în cazul în care în regiune se va declanșa un conflict.
11:00
Urmăriți live o rundă de discuții despre rolul prescris de lege Curții Constituționale în sistemul constituțional al Republicii Moldova, precum și despre ultimele tendințe și posibilele consecințe ale acestora în activitatea acestei instituții.
Acum 8 ore
10:50
Președintele PSRM pleacă la Moscova pentru a se întâlni cu mai mulți oficiali din Federația Rusă. Despre acest lucru a anunțat Igor Dodon pe canalul său de Telegram. 
10:30
Fracțiunea PSRM a înregistrat astăzi la Parlament o declarație privind „recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale. În semn de protest, deputații PAS au părăsit sala de plen.
10:30
Ministrul interimar al Apărării Victor Gaiciuc a oferit un interviu exclusiv pentru Sputnik, în care a declarat că situația din regiunea de est a Republicii Moldova este monitorizată și a dat asigurări că în țara noastră nu va izbucni un nou conflict.
10:10
Multe femei ar putea preveni violența din partea partenerilor de viață, dacă ar apela din timp la specialiști. Unele nu fac acest lucru din motiv că nu cunosc unde se pot adresa, fie au teama de "gura lumii" sau consideră că nu este momentul potrivit.
09:40
Ministrul interimar al Apărării Victor Gaiciuc a oferit un interviu exclusiv pentru Sputnik, în care a declarat că Moldova ar putea deveni o platformă pentru negocierile dintre părți în cazul unui eventual conflict în regiune.
09:10
Invitații emisiunii matinale de astăzi sunt: preotul Nicolae Ciobanu, parohul Bisericii Sf.Arhanghel Mihail din satul Cruglic, raionul Criuleni, poeta Radmila Popovici Paraschiv, Alexandrina Chirtoacă, jurnalist Sputnik Moldova.
09:10
În timp ce pe piețele mondiale costul unui baril de petrol scad în mod constant, în țara noastră prețurile la produsele petroliere au crescut considerabil. Expertul Sergiu Ungureanu a explicat pentru Sputnik Moldova de ce s-a produs acest lucru.
Acum 12 ore
08:30
Adevărată lovitură în diplomația internațională – Joe Biden atacă unul dintre cele mai sensibile puncte ale Turciei, reacția lui Erdogan ar putea fi extrem de dură.
08:10
Cea mai veche carte tipărită din Moldova poate fi găsită la Muzeul Cărții al Bibliotecii Naționale. Vineri, 23 aprilie, când este marcată Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor, echipa Sputnik Moldova vă prezintă cea mai veche carte din țara noastră.
07:40
După ce două zile s-a menținut peste pragul psihologic de 18 lei, dolarul se ieftinește ușor. Valoarea euro însă crește din nou.
07:10
Analistul politic Vladimir Bruter a explicat în studioul Sputnik Moldova dacă poate majoritatea parlamentară să opună rezistență voinței Maiei Sandu.
06:30
Pentagonul a informat congresmanii americani despre suspiciunile de atacuri ale Rusiei cu utilizarea tehnologiei “energiei direcționate” împotriva militarilor americani.
06:00
Meteorologii prognozează pentu astăzi o scădere a temperaturilor în medie cu 5 grade Celsius. Cerul va fi noros și sunt posibile ploi.
Acum 24 ore
21:00
Rusia va crea "zonele morții" pentru armele de înaltă precizie ale inamicului, conceptul unor astfel de "zone de apărare" a fost deja adoptat și este pus în practică în timpul exercițiilor trupelor de război electronic (EW) din unele districte militare.
20:30
Statele Unite și alte țări membre ale NATO continuă activitățile provocatoare în regiunea Mării Negre, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
20:20
Președintele rus, Vladimir Putin, a subliniat importanța cooperării dintre țări pentru a aborda problemele globale ale schimbărilor climatice.
20:20
În cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei", primarul comunei Cărpineni din raionul Hâncești, Ion Cărpineanu, a vorbit despre situația epidemiologică din localitate.
20:00
În cazul morții lui Alexei Navalni, Uniunea Europeană îi vor considera responsabili pe Vladimir Putin și autoritățile ruse și vor impune noi sancțiuni, a declarat Ministrul francez pentru Europa şi Afaceri Externe.
19:50
Liderul belarus, Alexandr Lukașenko, a aterizat joi la Moscova pentru a purta discuții cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.
19:50
Ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, este îngrijorat de dialogul neconstructiv care există, la ora actuală, între Guvern și Consiliul Suprem al Magistraturii, iar această situație, conflictuală, poate dăuna unor procese din justiție.
19:30
Noi date privind starea epidemiologică din Republica Moldova au fost prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.
19:20
În holul Spitalului Clinic Republican "Timofei Moșneaga" din Capitală a fost vernisată o expoziție deosebită, dedicată eroilor timpurilor noastre. Detalii am aflat de la autoarea vernisajului, pictorița Galina Vieru.
19:00
Rusia și Occidentul trebuie să-și definească o agendă comună, consideră viceministrul rus de Externe, Aleksandr Grușko.
18:50
Scandalul certificatelor de calitate și sanitar-veterinare falsificate de angajații ANSA continuă. Aceștia au primit câte 30 de zile de arest.
18:40
În Statele Unite ale Americii a izbucnit un nou val de proteste, după ce poliția a împușcat-o pe Ma'Khia Bryant, în vârstă de 16 ani.
18:30
Restricțiile de deplasare pe timp de noapte, de la 23:00 până la 6 dimineața, au fost anulate de autorități, începând cu 26 aprilie.
18:10
Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunțat pe pagina sa de Facebook că municipalitatea vrea să construiască obiectiv multifuncțional cu parcare multietajată și spații comerciale pe terenul Pieței Centrale.
18:00
Parlamentul a votat în prima lectură modificări la Codul Contravențional și Codul Penal. Iată ce se va schimba.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.