AstraZeneca // UE face apel la cei 27 „să vorbească pe o singură voce” pentru a nu spori neîncrederea

Deschide.md, 8 aprilie 2021 08:30

Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, i-a îndemnat miercuri pe membrii UE să se coordoneze şi "să vorbească pe o singură voce" în legătură cu vaccinul AstraZeneca împotriva coronavirusului, restricţionat în mai multe ţări, pentru a nu alimenta neîncrederea, notează AFP.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 30 minute
22:10
Neuralink, startup-ul antreprenorului miliardar Elon Musk, a lansat un clip în care o maimuţă care joacă un joc video simplu după ce a i-a fost implantat un cip în creier, relatează Reuters.
Acum o oră
21:50
Blocuri murdare, fără lumină şi cu ascensoare vechi care nu oferă o siguranţă locatarilor. Aşa arată unele clădiri vechi din capitală care de ani buni nu au fost reparate. Locatarii se plâng că în scară se face doar curăţenie, iar pentru a trăii în siguranţă sunt nevoiţi să facă singuri reparaţie. Potrivit autorităţilor municipale, în scurt timp, în blocurile vechi care au nevoie de o reabilitare urgentă vor începe lucrările de renovare, relatează TRM. Maria Fulga locuieşte într-un bloc de la Po...
Acum 2 ore
21:30
Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut sâmbătă să se pună capăt evenimentelor "îngrijorătoare" din regiunea Donbas, din estul Ucrainei, după o întrevedere la Istanbul cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, şi a adăugat că ţara sa este gata să ofere ajutorul necesar, transmite Reuters.
21:00
O curte marţială a dictat pedeapsa capitală împotriva a 19 persoane acuzate de asasinarea unui soldat, acestea fiind primele condamnări la moarte anunţate după lovitura de stat militară din 1 februarie în Myanmar, informează sâmbătă EFE.
20:40
Primăria municipiului Chișinău informează că din 10 aprilie, a.c., vor fi operate modificări în itinerarele rutelor de microbuz nr. 112, nr. 138, nr. 173 și 185. Măsura a fost aplicată în baza Programului de transport rutier al municipiului Chișinău, aprobat prin dispoziția nr. 154-d din 07.04.2021, pentru sporirea calităţii serviciilor de transport rutier şi a nivelului de deservire a locuitorilor municipiului Chişinău. Ruta nr. 112, str. Studenților - str. Arheolog Ion Casian-Suriceamu, va cir...
Acum 4 ore
20:30
Funeraliile prinţului Philip, duce de Edinburgh, care a murit vineri la vârsta de 99 de ani, vor avea loc la 17 aprilie, sâmbăta viitoare, la Capela St. George, la Palatul Windsor, la ora locală 15:00, a anunţat Palatul Buckingham, informează sâmbătă Reuters şi BBC.
20:30
Primăria municipiului Chișinău informează că din 10 aprilie, a.c., vor fi operate modificări în itinerarele rutelor de microbuz nr. 112, nr. 138, nr. 173 și 185. Măsura a fost aplicată în baza Programului de transport rutier al municipiului Chișinău, aprobat prin dispoziția nr. 154-d din 07.04.2021, pentru sporirea calităţii serviciilor de transport rutier şi a nivelului de deservire a locuitorilor municipiului Chişinău. Ruta nr. 112, str. Studenților - str. Arheolog Ion Casian-Suriceamu, va cir...
20:00
Circa 26 la sută dintre persoanele din Republica Moldova, care au avut COVID-19 se confruntă cu o consecinţă tardivă a virusului şi anume căderea părului. Medicul triholog, Ecaterina Tcacenco, a explicat în cadrul emisiunii „Reporter pentru sănătate” de la Moldova 1 că COVID-ul aduce nişte schimbări metabolice foarte grave în organismul nostru, transmite TRM „Persoanele care se îmbolnăvesc de COVID pot avea o varietate de simtome, dar căderea părului a fost întâlnită în cazuri foarte multe la pa...
19:40
La Muzeul Național de Istorie a Moldovei a fost deschisă astăzi expoziția temporară cu genericul „Doliul național al polonezilor după catastrofa de la Smolensk”, informează MOLDPRES.
19:10
Membri ai comisiei pentru afaceri externe a parlamentului german au descris tratamentul aplicat lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului, drept "tortură ţintită", transmite sâmbătă dpa.
18:40
Alte 830 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 0 cazuri sunt de import. Numărul total teste efectuate – 5704, dintre care 1031 teste Rapid- Antigen.
Acum 6 ore
18:20
În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea nr.60 din 5 aprilie curent a Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), care a decis să mențină la același nivel rata de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt la nivelul de 2,65% anual. Totodată, rămân neschimbate ratele de dobândă la creditele și depozitele overnight (5,15% și, respectiv, 0,15% anual), iar normele rezervelor obligatorii din mijloacele atrase în lei moldovenești și în valută neconvertibilă au fost diminuate cu 2,0 puncte procentuale (până la 28,0% din baza de calcul), normele rezervelor obligatorii din mijloacele atrase în valută liber convertibilă fiind menținute la nivelul actual de 30% din baza de calcul.
18:00
Subiectul vaccinurilor anti Covid-19 a ajuns să fie intens politizat, iar de acest fapt se declară îngrijorați unii deputați din Parlament, informează Realitatea. Parlamentara PAS, Veronica Roșca, susține că acest lucru este foarte important în procesul de comunicare cu populația, scrie realitatea.md. „Până în prezent s-a reușit vaccinarea a nici 2% din populația R Moldova. Și atunci când se va invoca faptul că nu avem Guvern – să știți că acesta nu este un motiv de a nu vaccina. Până în prezent...
17:30
Militarii britanici au tras salve de tun sâmbătă la prânz în Regatul Unit, pe uscat şi pe mare, în onoarea prinţului Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a, decedat vineri la 99 de ani la castelul Windsor.
17:10
Alte câteva localități vor beneficia de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale.
16:50
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, nu mai doarme bine noaptea după incidentul de la Ankara de săptămâna aceasta, botezat ''sofagate'', în care colegei sale Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, nu i-a fost alocat un scaun alături de el la întâlnirea cu preşedintele turc, Tayyip Erdogan, relatează DPA sâmbătă.
Acum 8 ore
16:20
Noii ambasadori ai Italiei și Cehiei la Chișinău au prezentat copiile scrisorilor de acreditare. Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Dumitru Socolan, i-a primit în audiență la minister, transmite IPN.
16:00
Asistentele medicale din Brazilia au venit cu o idee nouă pentru a-i consola pe pacienții cu COVID-19 care petrec zile întregi izolați, departe de cei dragi.
15:30
Un bărbat a ajuns la spital, după ce clegul de pahar l-a lovit cu toporul. Incidentul a avut loc astăzi într-o curte din localitatea Budești, din municipiul Chișinău.
15:30
Valoarea împrumuturilor acordate, anul trecut, de organizațiile de creditare nebancară (OCN) a depășit 8 miliarde de lei. Potrivit datelor statistice publicate de Comisia Națională a Pieței Financiare, 461.672 de persoane s-au împrumutat de la organizațiile de creditare nebancară. Cifra este în scădere față de sfârșitul anului 2019 când aveau contractate credite la OCN 496.700. Astfel, valoarea creditelor acordate a crescut de la 7,8 miliarde de lei la sfârșitul lui 2019 până la 8,1 miliarde de lei în 2020.
15:00
Primăria municipiului Chișinău informează că Centrul COVID Chișinău de la CIE MoldExpo" a împlinit un an de activitate. Prin crearea Centrului de triere COVID, instituției i-a fost atribuită o poziție-cheie în gestionarea crizei epidemiologice și o responsabilitate majoră pentru sprijinirea și fortificarea acțiunilor întregului sistem medical din capitală.
14:50
Lista documentelor emise de Agenția Servicii Publice, care pot fi livrate la domiciliu, prin intermediul oficiilor poștale, a fost extinsă. Potrivit ASP, documentele sunt livrate la locul de destinaţie al solicitantului în întreaga țară, cu excepția localităților din stânga Nistrului și municipiul Bender, transmite IPN.
Acum 12 ore
14:20
Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, va fi înmormântat cel mai probabil sâmbăta viitoare, după opt zile de doliu național. Ducele de Edinburgh a murit vineri, la vârsta de 99 de ani.
14:00
Din numărul total al locurilor de parcare, 4% vor fi rezervate pentru parcarea gratuită a persoanelor cu dizabilități. Parlamentul a aprobat, în cadrul ședinței din 9 aprilie, proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități și Codului contravențional.
13:30
A pătruns ilegal într-o gospodărie din satul Cărpineni, raionul Hâncești, iar în consecință s-a ales cu un glonte în picior. Este vorba de un adolescent de 17 ani care, după ce a intrat pe furiș într-o ogradă străină, ar fi încercat să-l agreseze și pe stăpânul casei, un bărbat de 67 de ani. Poliția a fost alertată de fiul victimei.  Potrivit oamenilor legii, pentru a se apăra, bătrânul a luat un pistol pe care-l deținea legal și ar fi tras în direcția adolescentului, scrie realitatea.md. Ulteri...
13:20
Regatul Unit este în doliu după decesul, vineri, al ducelui de Edinburgh, soţul reginei Elisabeta a II-a. De la ora 17:00 GMT vineri, clopotul mănăstirii Westminster a sunat de 99 de ori în fiecare minut. Până la înmormântare, a cărei dată este încă necunoscută, Regatul Unit va respecta o perioadă de doliu naţional, transmite AFP.
13:20
Cadavrul unui bărbat a fost găsit cu gâtul tăiat în curtea propriei locuințe. Descoperirea macabră a avut loc în această dimineață, în jurul orei 09:10, în localitatea Slobozia Mare, din raionul Cahul.
13:00
Sfânta Lumină de la Ierusalim va fi adusă în Sâmbăta Mare, 1 mai, și va ajunge în fiecare parohie. Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove anunță că tradiția aducerii Focului Haric nu se întrerupe în perioada de criză pandemică, ci va avea loc cu respectarea normelor de protecție, transmite IPN.
12:30
Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, este de părerea că indiferent cum se numește colaborarea socialiștilor cu Partidul „Șor” – coaliție sau majoritate parlamentară, aceasta va afecta negativ imaginea PSRM în rândul alegătorilor.
12:30
Trupul neînsuflețit al unei femei a fost găsit spânzurat în propria locuință. Descoperirea macabră a avut loc în această dimineață, în jurul orei 09:00, în localitatea Budjac, din municipiul Comrat.
12:20
Situația Rusiei lui Putin s-a agravat simțitor de ceva vreme. Modificările constituționale s-au oprit la jumătate din motive de pandemie, iar succesiunea lui Putin e neclară; Alexei Navalnîi a cutremurat puternic fundamentele establishmentului rus, arătându-i vulnerabilitățile și slăbiciunile prin reîntoarcerea în țară; iar gestiunea dezastruoasă a pandemiei a subliniat slaba capacitate administrativă și lipsa de încredere publică în propaganda oficială și în Putin însuși. Pe fondul prăbușirii î...
12:20
Un tânăr a fost reținut, după ce a tras mai multe focuri de armă și a amenințat cu moartea pe oamenii legii. Incidentul a avut loc noaptea trecută, în jurul orei 00:05, în localitatea Țâghira, din raionul Ungheni.
12:00
Generalul-locotenent Daniel Petrescu, şeful Statului Major al Apărării, a discutat prin telefon, joi, cu generalul Mark Milley, preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore din armata Statelor Unite, a anunţat instituţia militară americană.
11:40
Persoanele fizice şi juridice care au bancnote sau monede metalice necorespunzătoare circulației – uzate sau deteriorate, însă autentice şi cu putere circulatorie – le pot schimba. Schimbul poate fi făcut la Banca Națională a Moldovei (persoanele fizice) sau la băncile licențiate din Republica Moldova, inclusiv la subdiviziunile acestora (persoane fizice și juridice), transmite IPN.
11:20
Vicepreședintele Parlamentului și liderul fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, vine cu o reacție la video cu acțiunile ilegale de la cariera de piatră de la Micăuți unde, deși există act de stopare a lucrărilor, continuă să se desfășoare extragerea pietrei.
10:40
Deși există act de constatare din luna februarie privind stoparea lucrărilor de extragere a pietrei de la Cariera de piatră de la Micăuți, acestea nu au fost oprite, iar acțiunile ilegale se desfășoară noaptea.
10:30
Ucraina a exclus vineri orice posibilitate de a lansa o ofensivă militară împotriva separatiştilor pro-ruşi în estul ţării, unde violenţele au crescut în ultimele săptămâni, pe fondul tensiunilor cu Rusia, relatează AFP.
10:00
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) va examina posibilitatea ca la cele 15 centre de informare COVID-19, deschise în localitățile din țară de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), să fie detașat câte un lucrător medical care să efectueze testarea rapidă a populației. Declarații în acest sens au fost făcute de prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență, transmite IPN.
09:40
Forţe de securitate ale FSB au percheziţionat vineri locuinţa redactorului-şef al unei tinere publicaţii de investigaţie, Roman Anin, autor al unor anchete recente care au vizat serviciile de securitate din Rusia, informează AFP citând anunţul făcut de redacţie.
Acum 24 ore
09:20
Plenul Consiliul Superior al Magistraturii urmează să stabilească, săptămâna viitoare, procedurile și criteriile de selectare a candidaților la funcția de judecător la Curtea Constituțională. Subiectul a fost inclus pe agenda reuniunii din 13 aprilie, scrie Bizlaw. De menționat că ministrul Justiției în exercițiu, Fadei Nagacevschi, a înaintat, recent, un demers către Consiliul Superior al Magistraturii prin care a solicitat grăbirea procedurii de selectare a noului judecător la Curtea Constituț...
09:00
Președintele fracțiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiță, spune că formațiunea sa se va adresa comunității internaționale în eventualitatea în care Curtea Constituțională va lua o decizie „contrară” Legii Supreme privind dizolvarea Parlamentului. Furculiță spune că nu există temei de dizolvare a Legislativului în condițiile existenței unui candidat la funcția de prim-ministru care are susținerea unei majorități parlamentare, notează IPN.
08:50
Directorul Institutului de boli cardiovasculare din Iași, Grigore Tinică, spune că este lipsită de logică decizia autorităților de la Chișinău de a institui stare de urgență pentru o perioadă de 60 de zile. Ilustrul medic din România califică drept anevoios procesul de vaccinare din Republica Moldova și le recomandă persoanelor care dețin cetățenia română să se vaccineze în România, notează IPN.
Ieri
22:30
Premierul interimar al țării, Aureliu Ciocoi, a venit cu noi detalii despre situația pandemică în R Moldova. Potrivit oficialului, temerile specialiștilor sunt că ar fi totuși vorba despre tulpina britanică a virusului, care îi afectează pe copii, și pe femeile însărcinate, mai des decât forma precedentă.
22:20
Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat Kievul de ''acţiuni provocatoare periculoase'' în regiunea Donbas, din estul Ucrainei, într-o convorbire telefonică avută cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, a anunţat Kremlinul, potrivit Agerpres, care citează Reuters.
22:00
În contextul masivelor deplasări de trupe ale Rusiei la granița cu Ucraina, la sud de Voronej au fost amplasate sisteme de comunicații cu rază lungă de acțiune P-260T și Redut-2US, cât și un spital de campanie.
21:20
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează despre actualizarea alertelor de călătorie (conform situației din data de 9 aprilie 2021).
21:10
Regele Felipe al VI-lea al Spaniei şi regina Letizia au transmis vineri condoleanţe suveranei britanice Elisabeta a II-a la moartea soţului ei, prinţul Philip, informează AFP.
20:20
Deputații au aprobat proiectul de modificare a Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar și Legii salarizării. Acesta urmărește plafonarea salariilor în sectorul bugetar.
19:50
Președintele Joe Biden și prima doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, au transmis un mesaj de condoleanțe Reginei Elisabeta a II-a și familiei regale britanice după decesul prințului consort Philip, relatează CNN.
19:30
Termenul de activitate a Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiare de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” și rezultatul activității ramurii de transport feroviar pentru perioada 2010-2020, a fost extins cu 30 de zile. O hotărâre în acest sens a fost adoptată, astăzi, în ședința plenară a Parlamentului.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.