Gata cu frigul și ninsorile! De astăzi începe primăvara adevărată!

Observatorul de Nord, 8 aprilie 2021 08:20

   Pentru astăzi, meteorologii ne promit, în raioanele de nord, până la +9 grade Celsius, fără ploi și presiune atmosferică normală.  Și mai frumos va fi în zilele următoare, când temperatura aerului va urca și până la +17 grade Celsius.     Post-ul Gata cu frigul și ninsorile! De astăzi începe primăvara adevărată! apare prima dată în Observatorul de Nord.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Observatorul de Nord

Acum 4 ore
20:20
După efectuarea a 5704 teste, alte 830 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate sâmbătă, 10 aprilie, în Republica Moldova, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 240.886. Din numărul total de cazuri, 12 sunt lucrători medicali: 1-medici, 8-asistenți medicali, 3-personal auxiliar. În […] Post-ul Scădere a numărului de persoane infectate în raionul Soroca. Astăzi, doar +5 și fără decese. apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
11:30
În arhiva redacției „Observatorul de Nord” și pe contul nostru de Youtube sunt sute de secvențe video de la diverse activități și evenimente care au avut loc de-a lungul anilor în raionul Soroca. Ne-am gândit că ar prinde bine să ne aducem aminte de ele…   Post-ul Meşteriţa Nina Manea ne vorbește despre cum se ţese o cingătoare / VIDEO / SĂ NE AMINTIM apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
09:50
La Soroca, este în toi derularea proiectului “Măsuri de modernizare a securității și calității serviciilor publice de aprovizionare cu apă a populației municipiului Soroca”, parte a unui proiect mai amplu — „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Pe lângă abilitarea […] Post-ul UE // Laboratorul SA “Regia Apă-Canal Soroca” urmează să fie reînnoit cu sprijinul Uniunii Europene / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
Bancuri Ierarhia unei firme: Boss-ul — director general Boss-umflata — secretara LimBoss-ul — purtătorul de cuvânt ScârBoss-ul — contabilul-șef GheBoss-ul — muncitorul * − Iubitule…, tocmai am fost la baie… Am două liniuțe! − Și eu am fost… și… Da, știu…, pe WC semnalul este foarte slab! * Un bărbat aflat în izolare cu nevasta: − Dacă voi muri, să […] Post-ul Când Boss-umflata este secretara, iar ScârBoss-ul este contabil șef apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:30
După ce câteva săptămâni, barza ne adusese mai multe fetițe, de data aceasta băieții „au revenit în forță”. Or, în săptămâna aceasta barza ne-a adus șase băieței și trei fetițe. Iată numele fericitelor mămici: Pănzari Cristina, Țepilova, 31 martie, băiat Gaiciuc Diana, Soroca, 1 aprilie, Soroca, fetiță Zabulica Alina, Racovăț, 1 aprilie, fetiță Rusu Valentina, […] Post-ul 9 copii ne-a adus barza în ultimele zile – 3 fetițe și șase băieței apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
22:00
După efectuarea a 5799 de teste, alte 910 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.  Bilanțul cazurilor de COVID-19  a ajuns la 240056. Din numărul total de cazuri, 11 sunt lucrători medicali: 2-medici, 6-asistenți medicali, 3-personal auxiliar. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați  3670 pacienți confirmați […] Post-ul Situația epidemiologică se îmbunătățește: astăzi 1 din 6 testați a fost confirmat cu COVID-19. În raionul Soroca, +16 persoane infectate și o persoană decedată.. apare prima dată în Observatorul de Nord.
21:00
TABLETA DE VINERI. Nu știu când și de unde s-a luat teoria conform căreia calitatea și nivelul de implicare a unui sau altui funcționar de stat se măsoară în 100 de zile, dar nu-mi permit să pun la îndoială acest termen. În primul rând, pentru că este logic să fie așa, mai cu seamă când […] Post-ul Maia Sandu la 100 de zile: A VENIT TIMPUL SĂ ADUNĂM PIETRELE! apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:20
 Cea de-a X-a platformă de discuții inițiată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a întrunit reprezentanții organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, cadrele didactice și manageriale din raioanele  Dondușeni, Drochia și Soroca. Principalele subiecte abordate în cadrul întrunirii online au vizat: situația epidemiologică în instituțiile de învățământ; desfășurarea procesului educațional; dotarea cu tehnică de […] Post-ul Experiențele, bunele practici, provocările dar și necesitățile sistemului educațional din raionul Soroca a fost abordat în cadrul celei de-a X-a platforme de discuții apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:10
Președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, a semnat o dispoziție prin care urmează să fie alocați 115000 lei pentru achiziționarea a 5 concentratoare de oxigen de 10 litri pentru Spitalul Raional Soroca „A. Prisacari”. Banii sunt alocați din fondul de rezervă pe anul 2021 al Consiliului Raional Soroca. Prin aceeași dispoziție, alți 10190 lei sunt alocați […] Post-ul Consiliul Raional Soroca achiziționează 5 concentratoare de oxigen de 10 litri pentru Spitalul Raional Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:20
Angajații Secției de Amenajare și Înverzire, la inițiativa primarului Lilia Pilipețchi, au salubrizat malul râului Nistru, în regiunea plajei de la Soroca Nouă, dar și sectorul Teodorescu de Jos, care era într-o situație sanitară dezastruoasă. După cum scrie Serviciul de presă al primăriei municipiului Soroca, acum acest sector a fost curățat de gunoi, arbuști și […] Post-ul Primăria a făcut curat pe malul Nistrului, acum este rândul cetățenilor să păstreze curățenia. apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
Despre aceasta s-a discutat în cadrul unei întâlniri de lucru în regim online, organizat de MADRM, în special de Comitetul Tehnic și Grupul de lucru responsabil de implementarea Proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Republica Moldova”,  cu participarea primarului municipiului Soroca, Lilia Pilipețchi, și administrația SA Regia Apă Canal Soroca. După cum scrie […] Post-ul În luna septembrie ar putea începe construcția Stației de Epurare, iar până în anul 2025 aceasta ar putea deja să funcționeze apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
 Decretul de promulgare și legea pentru modificarea articolului 299 din Codul muncii, care prevăd că profesorii angajați în baza contractului individual vor beneficia de concediu anual plătit, sunt publicate în Monitorul Oficial, comunică MOLDPRES. Proiectul de modificare a articolului 299 este rezultatul consultărilor femeilor deputate din Platforma comună de dialog a doamnelor deputate cu femeile […] Post-ul Veste bună pentru profesorii pensionari angajați în câmpul muncii: vor beneficia de concediu anual plătit. apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
Fiindcă pandemia ne-a lipsit de evenimente culturale, vă prezentăm o înregistrare a concertului “Doina izvor nesecat de dragoste și dor” cu Band Orchestra “Doina” a Consiliului raional Soroca de pe lîngă Palatul de Cultură, director artistic și dirijor Ion Vorotneac. Soliști vocali: Tamara Coșciug, Anișoara Spinei, Ilona Ceban, Andrian Prodan, Corina Rotaru, Corina Teleatnic. Soliști […] Post-ul Concert “Doina izvor nesecat de dragoste și dor” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
Astfel, la ziua de astăzi, în raionul Soroca avem 223 de cazuri active, inclusiv 11o cazuri în municipiul Soroca și 113 cazuri în satele raionului. Din localitățile rurale, cea mai gravă situație se atestă la Visoca – 14 cazuri de infectare, după care urmează Zastânca – 11 cazuri și Iorjnița – 10 cazuri. În total, […] Post-ul Ieri, în raionul Soroca au fost depistate 24 cazuri noi de infectare, dintre care 13 în oraș și 11 în localitățile rurale apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de la București a actualizat, joi, lista zonelor considerate cu risc epidemiologic ridicat, persoanele care vin din acestea urmând a fi plasate în carantină. Printre țările cu risc epidemiologic se numără și Republica Moldova. Post-ul Bucureștiul menține RM în lista zonelor considerate cu risc epidemiologic ridicat apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:40
  Banca Națională a Moldovei a stabilit că astăzi, 9 aprilie, euro a urcat cu 8 bani , iar  dolarul american u coborât cu 2 bani, în raport cu leul moldovenesc. Astfel, un dolar american este cotat cu 17,97 lei, un euro – cu 21,32 lei, o hrivnă ucraineană – cu 64,37 bani, un leu românesc – cu 4,33 lei moldovenești, o rublă […] Post-ul Leul moldovenesc pierde 8 bani și câștigă 2 bani, în raport cu principalele valute apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
  Astăzi vom avea în termometre până  la +12 grade, cerul va fi senin,  vântul va sufla din direcția nord-west, iar presiunea atmosferică va fi ridicată.  Noaptea, vor fi -5..-2 grade la nord. Sâmbătă, pe parcursul zilei, va fi cu două grade mai cald, iar în duminică, ne așteaptă maxime de până la +17 grade. […] Post-ul Astăzi vom avea cer senin și soare apare prima dată în Observatorul de Nord.
05:40
UE// Anunț de atribuire a contractului AO PLAI a organizat concursul de oferte pentru achiziția de lucrări ,,Lucrări de construcții și montare a două centrale electrice fotovoltaice in s.Viișoara și s.Corpaci, raionul Edineț” în cadrul proiectului ,,Eficientizarea energetică a grădinițelor din satele Corpaci și Viișoara, raionul Edineț”. În acest sens, a avut loc ședința de […] Post-ul „,ZEPTO” SRL a câștigat Concursul de oferte pentru achiziția de lucrări ,,Lucrări de construcții și montare a două centrale electrice fotovoltaice” apare prima dată în Observatorul de Nord.
04:50
Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova: COMUNICARE PENTRU SCHIMBARE    După activitățile de informare, de creștere a gradului de conștientizare a politicii energetice la instituții și de monitorizare a lucrărilor de eficientizare, am ajuns la înlocuirea ferestrelor. Activitatea de înlocuire a ferestrelor vechi cu ferestre noi din PVC face parte din proiectul „Eficientizare pentru buna educare” […] Post-ul După înlocuirea geamurilor, în Gimnaziul Cuconeștii Noi va fi mai cald apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:40
  După efectuarea a 6679 de teste, alte 1428 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.  Bilanțul cazurilor de COVID-19  a ajuns la 239146.   Din numărul total de cazuri, 20 sunt lucrători medicali:  4-medici, 7-asistenți medicali, 9-personal auxiliar. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 3693 […] Post-ul Alte 1428 de persoane infectate și 39 persoane decedate. Raionul Soroca: 24 persoane infectate și un deces. apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:00
Mulțumesc că mi-ați acordat cuvântul. La început, aș dori să mulțumesc Excelenței Voastre, Ministrul de Externe al Tunisiei, domnul Othman Jerandi, pentru că m-a invitat să mă adresez reuniunii de astăzi a CSONU. Permiteți-mi să felicit delegația tunisiană pentru organizarea acestei întâlniri importante la cea de-a 20-a aniversare a Rezoluției 1373 a Consiliului de Securitate […] Post-ul Discursul Ministrului Afacerilor Externe la dezbaterea deschisă a CSONU privind amenințările la adresa păcii și securității internaționale cauzate de actele teroriste apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:10
 Iana Duminică din s. Chetrosu, Drochia, este una din campioanele familiei sale la capitolul studii. După ce a absolvit cu succes gimnaziul, ea a fost admisă la liceu. Mama Ianei, Ada, a absolvit doar opt clase, iar bunica, doar trei. De Ziua Internațională a Romilor, UNFPA Moldova povestește istoria lor. Căsătorii aranjate, fără drept la refuz Pe […] Post-ul Ada Duminică: „Dacă te măriți, nu mai înveți, apar alte griji” apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:00
  În cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, care a avut loc astăzi au fost primite câteva decizii importante, care țin să diminueze din efectele Stării de urgență…  Astfel, la intrarea în Republica Moldova, cetățenii moldoveni nu sunt obligați să prezinte un test negativ, dar sunt obligați să stea în carantină 14 zile. Pe de […] Post-ul Fără teste, dar în carantină; medicamente compensate în caz de tratament la domiciliu; plimbări nestingherite prin parcuri și păduri… apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:30
Conform unui Comunicat de presă al Inspectoratului General Stare de Urgență (IGSU), în dimineața zilei de 8 aprilie angajații IGSU din Soroca au intervenit pentru lichidarea unui incendiu în localitatea Volovița raionul Soroca, reușind să prevină o deflagrație. O construcție auxiliară cu suprafața de 30 metri pătrați a luat foc, iar în interiorul acesteia se […] Post-ul Incendiu la Volovița. Angajații IGSU Soroca au prevenit o deflagrație. apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:20
Lista produselor alimentare autohtone provenite din lanțul alimentar scurt expuse pe rafturile rețelelor comerciale din țară va fi extinsă. Decizia a fost luată  de oficiali ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și reprezentanți ai Asociației Investitorilor Străini în Republica Moldova (FIA), care s-au reunit astăzi în cadrul unei ședințe comune pentru a discuta […] Post-ul 51:49, în favoarea produselor autohtone sau 338 de poziții tarifare pe piața alimentară din RM apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Comisarul european pentru sănătate, Stella Kyriakides, i-a îndemnat miercuri pe membrii UE să se coordoneze şi „să vorbească pe o singură voce” în legătură cu vaccinul AstraZeneca împotriva coronavirusului, restricţionat în mai multe ţări, pentru a nu alimenta neîncrederea, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES. Kyriakides a menționat că „este esențial să urmăm o abordare coordonată. Trebuie […] Post-ul EMA: Beneficiile vaccinării cu AstraZeneca sunt URIAȘE, iar riscurile MINORE apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
DSE mun. Soroca  INFORMEAZĂ: În sezonul de primăvară- vară, caracterizat printr-un proces de încălzire accentuate a vremii, crește numărul de incendii, iar gradul de umiditate scăzut al vegetației, favorizează izbucnirea și propagarea rapidă a flăcărilor. Întrucât sunt prognozate temperaturi în creștere, este necesar  de a fi luate măsuri preventive în vederea limitării producerii acestor evenimente […] Post-ul De la începutul anului, salvatorii de la Soroca au fost solicitați în 65 de cazuri apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
„Este curat acolo unde se păstrează” –  se pare că această afirmație este cea mai actuală pentru mun. Soroca. Deși angajații de la Secția de Amenajare au muncit chiar și iarna la salubrizarea urbei, unora chiar nu le pasă de mediul înconjurător.     Primăvara a scos la iveală mai multe locuri care sunt pline […] Post-ul Primăria roagă sorocenii nu doar să posteze imagini cu gunoiști, dar să pună umărul la lichidarea lor apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
   9 din cele 21 de persoane infectate sunt din municipiul Soroca. În total, la ziua de astăzi, în raionul Soroca se înregistrează 113 cazuri active, iar din localitățile rurale peste 5 cazuri active de COVID au, în afară de municipiul Soroca, satele Visoca, Zastânca, Iorjnița, Hristici, Rudi, Rublenița, Șeptelici și Racovăț. Altfel, de la […] Post-ul Ieri, 6 aprilie, încă 21 de soroceni un fost depistați cu COVID-19 apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
  Aflat într-o vizită la București, directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge, a afirmat  că există speranță, dar încă nu am ajuns la finalul pandemiei.   Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, oficialul a felicitat medicii români și a exprimat speranța că avem motive să fim optimiști în privința sfârșitului pandemiei, […] Post-ul Pandemia: se vede luminița de la capătul tunelului! apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
  Ca și ieri, astăzi prețul la moneda unică europeană continuă să crească, iar dolarul american se ieftinește. Astfel joi, 8 aprilie, un dolar american echivalează cu 17,98 lei, un euro – cu 21,39 lei, o hrivnă ucraineană – cu 64 de bani, un leu românesc – cu 4 lei și 35 de bani moldovenești, […] Post-ul În raport cu leul moldovenesc, dolarul se ieftinește, iar euro se scumpește apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
   Pentru astăzi, meteorologii ne promit, în raioanele de nord, până la +9 grade Celsius, fără ploi și presiune atmosferică normală.  Și mai frumos va fi în zilele următoare, când temperatura aerului va urca și până la +17 grade Celsius.     Post-ul Gata cu frigul și ninsorile! De astăzi începe primăvara adevărată! apare prima dată în Observatorul de Nord.
7 aprilie 2021
20:30
După efectuarea a 5596 de teste, alte 1.155 cazuri noi de Covid-19 au fost confirmate astăzi, în Republica Moldova, inclusiv 21 cazuri în raionul Soroca. 36 sunt lucrători medicali:  12-medici, 12-asistenți medicali, 12-personal auxiliar. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 3.851 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 316  în stare extrem […] Post-ul Astăzi, 21 soroceni au fost confirmați cu COVID, iar un bărbat de 62 ani a decedat. apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:40
Consiliul Județean Vaslui informează că a dat start proiectului ”Ștefan cel Mare, istorie comună-patrimoniu comun, Soroca-Vaslui”. Proiectul planifică restaurarea, conservarea și punerea în valoare a Cetății Soroca și a unei părți din Ansamblul monumental ”Statuia ecvestră a domnitorului Ștefan cel Mare”, amplasat în localitatea Băcăoani, comuna Muntenii de jos. Bugetul total al proiectului constituie 1,664,118.4 EURO […] Post-ul Începe etapa a doua de restaurare a Cetății Soroca, într-un proiect de peste un milion de euro, în parteneriat cu Județul Vaslui apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:40
Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova: COMUNICARE PENTRU SCHIMBARE SESIZEAZĂ O PROBLEMĂ: Primăvara calendaristică tot mai mult își intră în drepturi, chiar dacă Baba Dochia încă nu și-a scuturat toate cojoacele. Or, este frumos când soarele ne încălzește sufletele și ne dă speranță că vremurile grele vor trece și vom reveni cu toții la viața normală, […] Post-ul Nimic nu poate fi mai bun decât experiența din trecut, inclusiv când este vorba despe salubrizare apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:30
După cum afirmă Ministerul Sănătății, în raionul Soroca au fost înregistrate, ieri, 6 aprilie, alte 19 cazuri de infectare cu COVID-19, dintre care 9 cazuri în municipiul Soroca și 10 cazuri în satele raionului. La ziua de astăzi, cele mai multe cazuri active se înregistrează în satul Visoca – 22 cazuri. Urmează satul Zastânca – […] Post-ul Satul Visoca înregistrează 22 cazuri active de Covid-19. Urmează satele Zastânca și Iorjnița. apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
 Scriitoarea Lucreția Bârlădeanu vine în viața literară actuală cu o nouă carte  – romanul ”Misterul de Est”, informează MOLDPRES.     Solicitată de MOLDPRES, Lucreția Bârlădeanu a menționat că romanul ”Misterul de Est” este conceput drept o captivantă și instructivă călătorie prin spațiu și timp, prin domeniile de ieri și de azi ale culturi europene. ”Pe  […] Post-ul Soroceanca Lucreția Bârlădeanu: „Sunt un scriitor cu identitate dublă” apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
  De la începutul pandemiei, în fiecare zi auzim cifre și date înspăimântătoare despre decesele cauzate de infecția de COVID-19. Mor oameni simpli, dar și persoane publice: scriitori, jurnaliști, artiști… Unele din aceste decese au survenit deoarece oamenii cred în diferite teorii ale conspirației, sunt convinși că virusul nu există sau el nu este atât […] Post-ul Dezinformarea care ucide apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
    Una din cele 12 mari sărbători religioase din an – BUNA VESTIRE – este sărbătorită de creștinii ortodocși de stil vechi.     Biblia spune că, în această zi Arhanghelul Gavriil i-a vestit Fecioarei Maria că îl va naște pe Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. În această zi se poate auzi primul cântec […] Post-ul Buna Vestire este sărbătorită astăzi de ortodocșii de stil vechi apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
   După efectuarea a 4438 de teste, alte 773 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, inclusiv 19 cazuri noi în raionul Soroca. Astfel,  bilanțul cazurilor de COVID-19ră a ajuns la 236.563. 4 Post-ul Ieri, 19 soroceni au fost confirmați cu Covid, iar o femeie de 63 ani a decedat din cauza virusului apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:40
   Astăzi, 7 aprilie, moneda unică europeană s-a scumpit cu șase bani, comparativ cu marți, 6 aprilie. Dolarul, însă, s-a ieftinit cu 3 bani.   Așadar, astăzi un dolar american este cotat cu 18,01 lei, un euro – cu 21,26 lei, o hrivnă ucraineană – cu 64 de bani, un leu românesc – cu 4,32 […] Post-ul Leul moldovenesc pierde 6 bani, în raport cu euro apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
   Pentru astăzi, în raioanele de Nord meteorologii promit doar +6 grade Celsius, ploi și vânt cu intensificări. În data de 8 aprilie nu sunt prognozate precipitații. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 7 aprilie 1975 a fost înregistrată temperatura de +28,6 grade Celsius, fiind consideră cea mai caldă zi de 7 aprilie de la […] Post-ul Ploi și temperaturi de doar +6 grade Celsius ne promit pentru astăzi meteorologii apare prima dată în Observatorul de Nord.
6 aprilie 2021
17:40
Tradiționalul Concurs de epigramă și caricatură, desfășurat cu ocazia Zilei Internaționale a Umorului – 1 aprilie, și-a desemnat învingătorii și premianții. În pofida pandemiei și utilizării pe larg a platformelor online, în detrimentul prezenței fizice, numărul participanților a fost pe măsura realităților – nici prea mare, nici prea mic. Juriul format din Grigore BUCĂTARU, șeful […] Post-ul Festivalul de umor O CETATE NU-I PE ROATE și-a desemnat învingătorii și premianții  apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:20
O mână iresponsabilă care, probabil, a aruncat un chiștoc sub scena „fără stăpân” din fața palatului de cultură din Soroca mai să nu provoace un incendiu. Situația a fost salvată de niște persoane responsabile aflate în preajmă, care au stins focul cu apa din găleți. Se pare că acesta este un semn că autoritățile trebuia […] Post-ul Cetățenii responsabili au anihilat o incendiere a scenei din fața Palatului de cultură apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:00
Mâine se epuizează lotul de 600 vaccinuri primite de Centrul de Sănătate Publică Soroca anterior, dar în zilele următoare este așteptat un nou lot de vaccinuri. După cum ne-a relatat domnul Vladimir Guțu, directorul Centrului de Sănătate Publică Soroca, este vorba despre vaccinul AstraZeneca, iar persoanele care urmează să fie vaccinare sunt persoanele cu vârsta […] Post-ul Zilele următoare, CSP Soroca va primi un nou lot de vaccinuri apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:10
Conform unui studiu IData, realizat pe un eșantion de 1314 respondenți,  dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare doar trei formațiuni politice ar accede în legislativ:  PAS cu 41,33 la sută, PSRM – cu 33,89 la sută și Partidul „Șor” – cu 9,18 la sută. Aproape de pragul electoral sunt „Partidul Nostru” – 4,9 […] Post-ul PAS și Maia Sandu – preferații electoratului moldovenesc. apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
 În baza unei decizii a Consiliului municipal Soroca, cetățenii urbei pot beneficia de lemn de foc din materialul lemnos de pe urma defrișărilor și lucrărilor sanitare care au loc în urbe. Pentru a intra în posesia materialul lemnos, după cum scrie Serviciul de presă al primăriei Soroca, doritorii trebuie să se prezinte pe adresa str. […] Post-ul Dacă dorești să beneficiezi de lemn pentru foc trebuie să… apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
 Guvernul de la Roma a decis că cetățenii din 30 de țări, care sosesc în Italia, nu trebuie să mai stea în carantină decât 5 zile, dar nu două săptămâni. Aceste țări sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, Romania, Slovacia, Slovenia, […] Post-ul Sorocenii cu cetățenie română vor sta în carantină, în Italia, doar cinci zile. apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
  După câteva zile de scădere, leul moldovenesc crește, astăzi, în raport cu valutele principale. Leul moldovenesc se apreciază astăzi în raport cu euro și dolarul american. Moneda unică europeană a pierdut 8 bani, iar dolarul – 3 bani. Astfel, dolarul american scade cu 3 bani și costă  18,04 lei, scade cu 8 bani și […] Post-ul Euro pierde 8 bani în fața leului, iar dolarul „slăbește” cu 3 bani apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
   Pentru astăzi meteorologii promit vreme frumoasă, cu până la +15 grade Celsius în termometre. Sunt posibile ploi neînsemnate. Vântul va sufla din direcția sud,  presiunea atmosferică va fi scăzută. Datele meteorologilor arată că miercuri ne-am puteam pomeni cu ninsori în nordul și centrul țării, iar la sud va ploua slab. Post-ul Astăzi am putea avea ploi, iar mâine sunt posibile … ninsori apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.