Călin Georgescu: ”Șansa României este înțelepciunea rusească”

Sputnik, 8 aprilie 2021 06:30

”Rusia este extrem de bine pregătită – și nu cred că va cădea în plasa întinsă”, ”Complexul militar industrial american este interesat să împingă către un conflict”, ”România nu poate ignora așa ceva, numai că nu este pregătită cu absolut nimic”

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum o oră
20:50
Oamenii din comuna Calfa, care se îmbolnăvesc de COVID sunt lăsați pe cont propriu! Medicul din localitate se află în carantină, iar în comună nu există nici măcar o farmacie.
Acum 2 ore
20:20
S-a întâmplat în sectorul Buciucani al capitalei: un agent economic amenajase o terasă chiar pe trotuar, sfidând legea și bunul simț. 
20:10
De subvenții în avans por beneficia producătorii agricoli care intenționează să desfășoară pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar.
20:10
Mai multe acțiuni de protest au fost anunțate pentru sâmbătă, 10 aprilie, în București și în alte orașe ale României.
Acum 4 ore
19:30
Ministerul Sănătății a făcut publice datele cu privire la cazurile noi de infectări cu coronavirus și numărul de decese înregistrate.
18:50
Omagiu adus ducelui de Edinburgh - clopotele au bătut de 99 de ori la Abația Westminster pentru Prințul Philip.
18:40
Un avion de recunoaștere american a fost interceptat în apropierea frontierei rusești, deasupra Pacificului, în contextul în care tensiunile între Washington și Moscova privind Ucraina s-au acutizat în ultimele zile.
17:50
Un proiect de lege ce-și propune eliminarea fenomenului „salariilor nesimțite” în sistemul bugetar a fost adoptat de Parlament în prima lectură.
Acum 6 ore
17:20
Virologul rus, doctor în științe medicale, cercetător principal la Centrul de epidemiologiei și microbiologiei ”Gamalei ”, Anatoli Altștein a vorbit despre complexitatea producerii vaccinurilor.
17:00
Sonda cu echipajul Soiuz MS-18, numită în cinstea lui Iuri Gagarin, a acostat vineri la modulul Rassvet al Stației Spațiale Internaționale (ISS).
16:30
După administrarea celei de-a doua doze de vaccin, moldovenii vor primi un certificat de confirmare a imunizării împotriva COVID-19. Iată ce va conține certificatul și ce avantaje ar putea oferi în viitorul apropiat.
16:00
Capitala se poate mândri cu o istorie impresionantă, dar unele clădiri de patrimoniu care mai aminteau de anii trecuți deja au rămas de izbeliște. Deși, majoritatea sunt proprietăți private, cei care le au în posesie au uitat de ele și le lasă să se ruineze.
Acum 8 ore
15:30
Chiar în primele minute ale zilei de sâmbătă, 10 aprilie, un bărbat cu comportament deosebit de agresiv a fost reținut de polițiști la Ungheni, în satul Țâghira. Acesta deținea ilegal o armă de vânătoare. 
14:40
Situația pandemică în Republica Moldova este îngrijorătoare. Zilnic se înregistrează un număr mare de noi infectări și decese. Cum stau lucrurile în localitatea Budești, am aflat de la primarul Nina Costiuc.
14:10
Un minor de 17 ani a fost transportat la spital cu o rană la picior, după ce a fost împușcat de un bărbat. Acesta le-a declarat polițiștilor că a fost nevoit să se apere de băiat.  
Acum 12 ore
13:40
Mitropolia Moldovei a informat că și în acest an, în ajunul Învierii Domnului Iisus Hristos, în Moldova va fi adusă, ca în fiecare an, Sfânta Lumină de la Ierusalim.
12:30
Primăria Chișinău anunță că, în zilele de sâmbătă și duminică, săptămâna aceasta și în următoarele două, va fi suspendat total traficul rutier pe strada Ion Creangă, pe tronsonul str. Alba-Iulia - str. Eugen Coca.
11:50
Accidentul s-a produs cu puțin timp în urmă , pe drumul Chișinău – Tohatin, fiind implicate trei mijloace de transport.
11:40
În România este aplicată în continuare măsura carantinei pentru persoanele care sosesc din țările sau regiunile cu risc epidemiologic ridicat. În Ucraina este în vigoare nivelul galben de carantină adaptivă până la data de 30 aprilie 2021.
11:00
Exercițiile unităților cu destinație specială din Moldova, România și SUA în preajma Transnistriei sunt cu adresă exactă și riscă să destabilizeze regiunea.
10:10
Prim-ministrul interimar al țării a răspuns la mai multe întrebări cu privire la cazul răpirii fostului judecător ucrainean în capitala Moldovei.
09:40
Care sunt șansele de reușită ale unei afaceri de familie, dar și la ce riscuri se expun partenerii de viață atunci când pun pe roate un astfel de proiect.
Acum 24 ore
08:40
Guvernul de la Roma este pregătit să redeschidă economia de la începutul lunii iunie sau chiar mai devreme, iar turiștii care vor sosi în Italia vor trebui să prezinte un certificat ori pașaport de vaccinare anti-COVID.
07:40
Afirmație gravă a secretarului Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, despre dezvoltarea de arme biologice de către Statele Unite în apropierea granițelor Rusiei și ale Chinei – dar și despre arsenalul chimic la SUA.
07:00
La acest sfârșit de săptămână, băncile vând dolarul cu cel mult 18,04 lei, iar euro - cu 21,46 lei. Vă spunem cât costă valutele și la cursul valutar anunțat de Banca Națională a Moldovei.
06:30
În acest weekend ne așteaptă maxime de 17 grade, iar precipitații nu se prevăd. Săptămâna viitoare vom avea și până la +20 de grade Celsius.
9 aprilie 2021
22:40
Cutremurul s-a produs vineri seară, la mare adâncime, în zona seismică Vrance, România, fiind cel de al doilea înregistrat astăzi.
22:10
Premierul interimar Aureliu Ciocoi a precizat că autoritățile de la Chișinău depun eforturi în discuțiile cu reprezentanții Federației Ruse, ca producătorii moldoveni să poată exporta producție agricolă fără plăți adiționale.
22:00
Cutremurul s-a produs vineri seară, la mare adâncime, în zona seismică Vrance, România, fiind resimțit pe o arie largă.
Ieri
21:40
Premierul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, este invitatul unei noi ediții a platformei multimedia de discuții organizată în Centrul de Presă al Agenției de presă și radio Sputnik Moldova.
21:30
Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan au discutat despre livrarea în Turcia a vaccinului Sputnik V și despre o eventualitatea producție în comun a preparatului.
21:10
Premierul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, a fost întrebat într-o nouă ediție pe platforma de discuții a Centrului de Presă al Agenției Sputnik Moldova dacă ar putea fi închise iarăși restaurantele și cafenelele.
21:00
În timpul apropiat, vaccinurile împotriva COVID-19 vor fi disponibile și în clinicile private, dar evident vor costa mai scump. Premierul interimar Aureliu Ciocoi susține că autoritățile analizează un mecanism de constituire a costului în instituțiile private.
20:50
Vaccinul ”Sputnik-V” ar putea ajunge în Republica Moldova până la sfârșitul lunii aprilie. Cel puțin asta susține premierul interimar Aureliu Ciocoi.
20:40
Premierul interimar al Republicii Moldova Aureliu Ciocoi a fost întrebat în studioul Sputnik Moldova ce decizii ar putea lua Comisia pentru Situații Excepționale în contextul sărbătorilor pascale.
20:30
În Occident, în cazul sancțiunilor antirusești, totul decurge în mod normal: unii le dezvoltă și le introduc, alții inventează modalități de a minimiza daunele pentru ei înșiși.
20:20
Premierul interimar al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, este invitatul unei noi ediții a platformei multimedia de discuții organizată în Centrul de Presă al Agenției de presă și radio Sputnik Moldova.
20:10
În cadrul emisiunii "Logica Puterii", analistul politic Igor Volnițchi și-a exprimat îngrijorarea față de situația politică din Republica Moldova, referindu-se în mare parte la presiunea asupra Curții Constituționale din partea politicienilor
19:50
Forțele de ordine vor patrula localitățile țării mai riguros în zilele de weekend, despre aceasta a anunțat premierul interimar Aureliu Ciocoi. Forțele de ordine vor monitoriza ca cetățenii să respecte măsurile epidemice.
19:20
Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a făcut declarații de presă după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență.
19:10
Poliția a efectuat joi raiduri la Palatul Vivienne din Paris, în urma informațiilor potrivit cărora omul de afaceri Pierre-Jean Chalencon organizează petreceri clandestine ilegale în timpul pandemiei.
18:30
Consolidarea Flotei Baltice reprezintă răspunsul rusesc la extinderea în regiune a activității militare NATO: dragorul maritim de bază de tip "Alexandrit" nu are analogi în lume.
18:30
Ministerul Sănătății a prezentat datele cu privire la evoluția coronavirusului în Republica Moldova. În ultimele 24 de ore au fost confirmate 910 de cazuri de infecție cu COVID-19.
18:10
Ministrul interimar al Justiției a trimis o sesizare către Curtea Constituțională cu privire la problema dizolvării Parlamentului.
17:40
Membrii Comitetului de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 au decis contractarea directă a 400 mii de doze de vaccin CoronaVac, produs de SINOVAC.
17:40
Occidentul, inclusiv Uniunea Europeană, nu văd și nu vor să observe problemele umanitare și tragedia din Estul Ucrainei, susține purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova.
17:20
Un grup uriaș de meduze roz a invadat joi apele adiacente debarcaderului Audace din Trieste și au atras atenția oamenilor.
17:10
Două companii care prestează servicii juridice, percheziționate de CNA în dosarele "redobândirii cetățeniei române" în care sunt implicați mai mulți agenți economici, persoane fizice şi publice, notari şi alţi intermediari din Republica Moldova şi România.
17:00
Palatul Buckingham a anunțat decesul prințului Filip, soțul reginei Elizabeta a II-a. Imagini din viața lui de 99 de ani.
16:40
Federaţia Familiilor din Rusia în colaborare cu colegii din Republica Moldova au organziat o serie de activități utile pentru mai multe cupluri. Detalii despre aceste evenimente am aflat de la medicul și președintele Federației din Moldova, Andrei Eșanu.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.