Statele Unite au avertizat miercuri China împotriva manevrelor considerate din ce în ce mai agresive de Filipine şi Taiwan

Telegraph, 8 aprilie 2021 06:20

Statele Unite au avertizat miercuri China împotriva manevrelor considerate din ce în ce mai agresive de Filipine şi Taiwan, reamintind Beijingului obligaţiile care leagă Washingtonul de partenerii săi asiatici, notează AFP. „Un atac armat împotriva forţelor militare, navelor sau avioanelor filipineze din Pacific, inclusiv în Marea Chinei de Sud, va declanşa obligaţiile noastre în termenii [...] Articolul Statele Unite au avertizat miercuri China împotriva manevrelor considerate din ce în ce mai agresive de Filipine şi Taiwan apare prima dată în Telegraph Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Telegraph

Acum 4 ore
20:10
Alte  830 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 0 cazuri sunt de import.  Numărul total teste efectuate – 5704, dintre care 1031 teste Rapid- Antigen. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 240.886. Din numărul total de cazuri, 12 sunt lucrători [...] Articolul ULTIMA ORĂ // 830 cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 ore apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 6 ore
17:50
În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate 4.310 de cazuri noi de COVID-19. Alți 139 de români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus. La ATI sunt internați 1.492 de pacienți COVID. România a ajuns, sâmbătă, 10 aprilie, la peste un milion de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 de la începutul [...] Articolul România a trecut pragul de un milion de cazuri de Covid-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:30
Procuratura sectorului Ciocana s-a autosesizat în urma reportajelor noastre despre tăierile ilicite în pădurea Parcul Nistrean din Vadul lui Vodă şi a iniţiat un dosar penal în acest caz. Pe masa oamenilor legii se află şi actul de constatare a încălcărilor, emis de Inspectoratul pentru Protecţia Mediului, transmite publika.md. Luna trecută, în urma unor controale inopinate [...] Articolul Dosar penal în cazul tăierilor ilicite din pădurea Parcul Nistrean din Vadul lui Vodă. Ce măsuri s-au întreprins apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:50
Armata britanică a tras salve de tun în mai multe zone din Regat Unit, sâmbătă, în onoarea prințului-consort Philip, duce de Edinburgh, care a murit vineri, la vârsta de 99 de ani. Trupele regale de artilerie din Londra, Edinburgh, Belfast şi Gibraltar şi de pe unele nave ale Marinei Regale, unde prințul a activat în [...] Articolul VIDEO // Momente impresionante în Marea Britanie. Salve de tun au fost trase în onoarea prințului Philip apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 12 ore
14:00
Autoritățile implicate în depistarea mărfurilor contrafăcute, au sechestrat, anul trecutmărfuri în valoare de peste 6 milioane de lei. Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI) a publicat Raportul național privind respectarea drepturilor de proprietate intelectuală (DPI) în Republica Moldova pentru anul 2020, transmite bizlaw.md. Raportul este elaborat de Observatorul respectării drepturilor de proprietate [...] Articolul Mărfuri în valoare de peste 7 milioane de lei, suspectate că ar fi contrafăcute, sechestrate de autorități apare prima dată în Telegraph Moldova.
13:30
Trupul neînsuflețit al unei femei a fost găsit spânzurat în propria locuință. Descoperirea macabră a avut loc în această dimineață, în jurul orei 09:00, în localitatea Budjac, din municipiul Comrat, transmite deschide.md. Victima s-a dovedit a fi o femeie în vârstă de 46 de ani. Medicii-legiști nu au depistat pe suprafața cadavrului semne de moarte violentă, [...] Articolul O femeie a fost găsită spânzurată în casă, la Comrat apare prima dată în Telegraph Moldova.
12:50
Un bărbat în vărsta de 43 ani, din raionul Hâncești, a comunicat că părinții săi au fost agresați fizic. La fața locului s-a deplasat poliția pentru a documenta cazul, transmite publika.md. Astfel, s-a stabilit că un tânăr în vârstă de 17 ani a pătruns în gospodărie, iar ulterior acesta l-a agresat pe proprietarul casei, în vârstă [...] Articolul Un tânăr a fost împușcat în picior pentru că a pătruns în gospodăria unui bărbat și l-ar fi agresat. Poliția investighează cazul apare prima dată în Telegraph Moldova.
12:40
Până în acest moment nu s-a stabilit o legătură de cauzalitate între formarea cheagurilor de sânge şi injectarea vaccinului anti-COVID-19 al companiei Johnson & Johnson a anunțat Agenţia pentru Medicamente din SUA (FDA), precizând că investighează cazurile din Statele Unite, relatează AFP, citată de Agerpres. „FDA este la curent cu informaţiile din Statele Unite despre [...] Articolul Agenția pentru medicamente din SUA: Nu s-a stabilit nicio legătură între cheagurile de sânge şi vaccinul Johnson & Johnson apare prima dată în Telegraph Moldova.
09:30
Un studiu efectuat în Chile, țară care are una dintre cele mai avansate campanii de vaccinare de pe continentul sud-american, a arătat că vaccinul pe care îl folosește în principal pentru vaccinare, serul chinezesc Coronavac oferă o protecție de doar 3% împotriva Covid-19 după prima doză, un procent aflat în marja de eroare a studiilor, [...] Articolul Vaccinul chinezesc Coronavac are eficacitate aproape de zero, după studii. Țările care imunizează cu acest ser apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 24 ore
22:40
Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă contribuabilii care obțin venituri din câștigurile de la jocurile de noroc și/sau pariuri sportive realizate prin intermediul rețelelor de comunicații electronice să se conformeze voluntar la respectarea prevederilor legislației în vigoare În acest sens, menționăm că, potrivit prevederilor art. 12 alin. 14 din Codul Fiscal, câştigul obţinut prin intermediul reţelelor [...] Articolul SFS recomandă conformarea voluntară a persoanelor fizice care au obținut venituri de la jocurile de noroc și pariuri de peste hotare apare prima dată în Telegraph Moldova.
Ieri
22:20
Termenul de activitate a Comisiei speciale privind analiza situației economico-financiare de la Î.S. „Calea Ferată a Moldovei” și rezultatul activității ramurii de transport feroviar pentru perioada 2010-2020, a fost extins cu 30 de zile. O hotărâre în acest sens a fost adoptată, astăzi, în ședința plenară a Parlamentului. Comisia a solicitat prelungirea termenului, dat fiind [...] Articolul Termenul de activitate a Comisiei privind analiza situației de la CFM a fost extins apare prima dată în Telegraph Moldova.
21:30
În imaginea de mai sus este unul din ucrainenii, implicați în răpirea lui Nicolae Ceaus, scrie canalul de telegram INDEX. Potrivit sursei, acesta a închiriat și a locuit câteva zile într-un apartament aflat peste drum de Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova. Surse apropiate anchetei au comunicat pentru INDEX că „SIS depune mult [...] Articolul (FOTO) EXCLUSIV // În imagine este unul din ucrainenii, implicați în răpirea lui Nicolae Ceaus apare prima dată în Telegraph Moldova.
19:50
Președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, a reiterat, că solicitarea cu privire la instituirea unui lockdown total aparține personal șefului statului Maia Sandu. Furculiță a declarat, la RTR Moldova, că cererea a fost făcută publică la ședinţa Consiliului Suprem de Securitate pe tema pandemiei, unde a fost invitat și el în calitate de lider al [...] Articolul Lider politic: Solicitarea cu privire la instituirea unui lockdown aparține Maiei Sandu apare prima dată în Telegraph Moldova.
19:20
Lanțul de atacuri politice în adresa colaboratorilor Ministerului Afacerilor Interne, în aceste momente în care întreg efectivul se află pe prima linie de luptă cu pandemia, este o dovadă clară de lașitate din partea celor care pun interesul electoral mai presus decât viața oamenilor simpli, este răspunsul lui Pavel Voicu, ministru al Afacerilor Interne, la [...] Articolul Pavel Voicu răspunde acuzațiilor PPDA: “Este o dovadă clară de lașitate din partea celor care pun interesul electoral mai presus decât viața oamenilor simpli” apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:50
Ateliere ilegale de haine și încălțăminte, care utiliza indicii unor brand-uri renumite au fost depistate în Ucraina. Proprietarii așa-numitei afaceri sunt cetățeni ai Republicii Moldova. Documentările pe caz au început încă în lina noiembrie 2020, după ce un moldovean a fost reținut la frontiera Starocazacie, cu mașina ticsită cu haine de contrabandă. Atunci, el ar [...] Articolul VIDEO // Ateliere ilegale de haine de „brand” depistate în Ucraina. Erau gestionate de moldoveni apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:50
Șeful Inspectoratului General al Poliției, Sergiu Paiu, a avut astăzi, 9 aprilie, o întrevedere cu coordonatorul de program „Justiție și afaceri interne”, în cadrul Delegației UE în Republica Moldova, Steven Daniels, în contextul încheierii mandatului său în Republica Moldova și noul său succesor, Eduard Pesendorfer. În cadrul întrevederii, conducerea IGP, a adus sincere mulțumiri domnului [...] Articolul Șeful IGP, Sergiu Paiu, a avut o întrevedere cu coordonatorul de program „Justiție și afaceri interne”, în cadrul Delegației UE în Republica Moldova apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:40
Alte 910 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 2 cazuri sunt de import (2- Belgia). Numărul total teste efectuate – 5799, dintre care 1734teste Rapid- Antigen. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 240056. Din numărul total de cazuri, 11 [...] Articolul ULTIMA ORĂ // 910 cazuri de COVID-19 și 32 de decese, înregistrate în ultimele 24 ore. Printre victime și un medic apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:40
În următoarele 3 săptămâni în weekend (10.04 – 25.04) traficul de pe strada Iona Creangă, pe porțiunea de pe strada Alba Iulia până pe strada Eugen Coca, va fi suspendat complet. Primarul General al Capitalei, Ion Ceban, a anunțat acest lucru, precizând că acest lucru se datorează implementării lucrărilor de amenajare a rețelelor de inginerie. [...] Articolul O parte a străzii Ion Creangă va fi închisă în weekend: Itinerarele transportului public s-au schimbat apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:20
Din circa 700 de stații de așteptare de pe teritoriul orașului, circa 400 pot fi scoase la licitație și administrate de către agențiile de publicitate. În acest sens a fost o ședință cu reprezentanţii mai multor agenţii de publicitate. Astfel, primăria municipiului Chișinău a lansat discuțiile privind stabilirea mecanismului prin care va fi posibilă adjudecarea [...] Articolul Circa 400 stații de așteptare din Chișinău pot fi scoase la licitație și administrate de către agențiile de publicitate apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:00
Incontestabil, Maia Sandu, în calitate de președintă, căreia I se supune seriviciul de informații și securitate, trebuie să răspundă clar ”oamenilor buni”, pe care i-a mințit cu promisiuni deșarte în scrutin, cum a fost posibil ca operațiunea de răprire a judecătorlui ucrainean, Ceaus, să fie desfășurată pe teritoriul Republicii Moldova. Sandu era obligată să știe [...] Articolul EDITORIAL // Comisia, condusă de Vasile Andrei Năstase, o va scoate pe Maia Sandu din cutia Pandorei apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:50
Doi bărbaţi înarmaţi aflaţi pe o motocicletă au împuşcat mortal vineri un proeminent ziarist grec în apropierea domiciliului acestuia din Atena, a anunţat poliţia greacă, citată de Reuters şi AFP. George Karaivaz, un ziarist experimentat care lucra pentru postul STAR TV, era binecunoscut publicului grec pentru investigaţiile sale legate de infracţiunile de drept comun, scrie Agerpres [...] Articolul Un jurnalist de investigații a fost asasinat la Atena. Ce spune poliția apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:50
Alte câteva localități vor beneficia de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale. Parlamentul a aprobat, în ședința de astăzi, două proiecte de lege privind modificarea și completarea Legii pentru compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale utilizate de locuitorii unor localități din raioanele Dubăsari și Căușeni [...] Articolul Alte câteva localități vor beneficia de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:40
În conformitate cu Dispoziția nr.1 din 01.04.2021 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, Serviciul solicită blocarea site-ului ro.portal-news-24h.xyz, identificat ca sursă cu conținut on-line care promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire. Menționăm, că resursa în cauză a publicat o știre falsă cu privire la [...] Articolul ULTIMA ORĂ // Un alt site care publică informaţii false despre Covid-19 va fi blocat apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:30
Astăzi, a avut loc ședința Comitetului de coordonare a imunizării împotriva COVID-19, în cadrul căreia a fost examinată oferta producătorului de vaccin împotriva COVID-19, SINOVAC BIOTECH LIMITED din China, singurul producător de vaccin care a răspuns solicitărilor adresate de către Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate (CAPCS), producătorilor de vaccin. Astfel, în urma analizei [...] Articolul ULTIMA ORĂ // Populismul Maiei Sandu a ajuns la fund: Moldova va cumpăra vaccin anti-COVID-19 produs în China, deoarece alți producători nu au stocuri libere apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:30
Din numărul total al locurilor de parcare, 4%  vor fi rezervate pentru parcarea gratuită a persoanelor cu dizabilități. Parlamentul a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități și Codului contravențional. Proiectul prevede introducerea cotei de 4% din numărul total al locurilor [...] Articolul Din numărul total al locurilor de parcare, 4% vor fi rezervate pentru parcarea gratuită a persoanelor cu dizabilități apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:10
Ofițerii de urmărire penala ai CNA și procurorii anticorupție au operat astăzi   acțiuni la câteva adrese în dosarele pornite pe obținerea frauduloasă a cetățeniei române. Astfel, percheziții s-au efectuat la Just Consult și Document Park. În urma acțiunilor de urmărire penală, CNA și procurorii au ridicat mai multe probe, relevante pentru cauzele penale, inclusiv înscrisuri [...] Articolul UPDATE // Două companii, care prestează servicii juridice, percheziționate de CNA în dosarele „redobândirii cetățeniei române” apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:50
La solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), cinci membri ai unui grup criminal organizat au fost plasați în arest preventiv pentru termene între 20 și 30 de zile, pentru trafic ilicit de anabolizante în statele CSI. Sub conducerea procurorilor, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații al IGP au documentat și deconspirat activitatea [...] Articolul Membrii unui grup criminal organizat, plasați în arest preventiv pentru trafic de anabolizante în spațiul CSI apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:40
Poliţia a fost chemată la locuinţa prinţului Harry şi a soţiei sale, Meghan, din sudul Californiei de nouă ori în nouă luni, potrivit cifrelor oficiale publicate joi, relatează dpa. După ce ducele şi ducesa de Sussex s-au mutat în casa lor din Montecito împreună cu fiul lor Archie în iulie anul trecut, biroul şerifului din [...] Articolul Poliţia, chemată la locuinţa lui Harry şi Meghan din California de nouă ori în nouă luni apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:20
Deputații PAS Sergiu Litvinenco și Veronica Roșca au sesizat Curtea Constituțională în ceea ce privește declararea stării de urgență, informează Telegraph.md „Dincolo de faptul că această așa-numită stare de urgență este un fake ordinar, lucru recunoscut și de cei care au coordonat luarea acestei decizii, la adoptarea atât a hotărârii Parlamentului, cât și a Guvernului, [...] Articolul ULTIMA ORĂ // PAS a sesizat CC în ceea ce privește declararea stării de urgență apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:20
Președintele Maia Sandu induce în eroare societatea, atunci când afirmă că datorită acțiunilor sale producătorul Pfizer a transmis țării noastre vaccin anti-COVID-19 pe platforma COVAX. Despre aceasta anunță politologul Dionis Cenușă, informează Politics.md Expertul susține că modalitatea de activitate a COVAX este total diferită de cea prezentată de șeful statului. ”Sandu spune că i-a contactat [...] Articolul Dionis Cenușă o contrazice pe Maia Sandu în privința vaccinurilor aduse pe platforma COVAX apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:20
Ofiţer în marina regală, cunoscut pentru umorul său tăios, care nu era mereu pe placul tuturor, prinţul Philip i-a stat alături reginei Elisabeta a II-a timp de 74 de ani şi a fost cel mai lonvegiv prinţ consort din istoria regatului. În 1997, cu ocazia aniversării de aur, suverana declara despre soţul său că este o persoană care nu [...] Articolul Cine a fost prințul Philip. Soțul reginei Elisabeta a Marii Britanii ar fi împlinit 100 de ani în 10 iunie apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:20
Parlamentul a aprobat în cea de-a doua lectură Proiectul care prevede stabilirea de noi norme generale de calculare și aplicare a prețurilor la principalele produse petroliere. La inițiativa deputatului independent Alexandru Oleinic, a fost modificată Legea privind piața produselor petroliere. Potrivit autorului, amendamentele propuse sunt orientate spre limitarea abuzurilor din domeniu prin crearea în perspectivă [...] Articolul A fost aprobată noua metodologie de calculare a prețurilor la principalele produse petroliere apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:00
34 de tone de semințe de floarea soarelui în valoare comună de peste 20 de mii de euro, reținute la frontieră. 10 tone urmau să ajungă în dreapta Nistrului, iar altele 24 în India. Primul caz a fost înregistrat la frontiera Bender – Chișinău. Pentru verificări a fost oprit un TIR. În urma controlului s-a [...] Articolul FOTO // Schemă de contrabandă dată peste cap: 34 de tone de semințe de floarea soarelui, reținute apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:00
Legea cadastrului bunurilor imobile va fi modificată. O decizie în acest sens a fost aprobată, astăzi de majoritatea parlamentară.  Proiectul de modificare a Legii vine în contextul neclarităților existente în articolele ce se referă la partea tehnică a cadastrului,  la stabilirea hotarelor, clarificarea modului de ținere a „planului cadastral” și „planului geometric”, cât și prevederile [...] Articolul Parlamentul a aprobat în lectura finală, modificările la Legea cadastrului bunurilor imobile apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:50
Ofițerii Direcției investigații „Centru” ai Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu cei ai Direcţiei generale urmărire penală a IGP şi procurorii PCCOCS, au destructurat activitatea ilicită a unui grup infracțional specializat în introducerea prin contrabandă în Republica Moldova și comercializarea ulterioară a drogurilor sintetice de tip PVP în proporții deosebit de mari, inclusiv prin [...] Articolul VIDEO // Oamenii legii au demascat o grupare infracțională specializată în contrabandă și comercializarea drogurilor în proporții deosebit de mari apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:40
Beijingul găzduiește în prezent mai mulți miliardari decât orice alt oraș din lume, conform listei anuale a miliardarilor întocmită anual de revista Forbes, citată de BBC. Capitala chineză a adăugat anul trecut 33 de miliardari și acum găzduiește 100, depășind New York, care găzduiește 99 de miliardari și a condus clasamentul în ultimii șapte ani, [...] Articolul Orașul cu cei mai mulți miliardari din întreaga lume apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:40
 Meteorologii anunță un sfârșit de săptămână cald, cu cer variabil, fără precipitații, însă cu ger în perioada nocturnă, transmite Moldpres. Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), sâmbătă, 10 aprilie, se așteaptă valori termice încadrate între 11-16 grade Celsius. Noaptea, mercurul termometrelor va coborî până la minus 5 grade Celsius. Puţin mai cald va fi duminică, [...] Articolul Meteorologii anunță un sfârșit de săptămână cald. Ce temperaturi ne așteaptă apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:30
PAS și Platforma DA trebuie să spună franc că își doresc ca cetățenii să achite în continuare banii furați din sistemul bancar. Cu acest îndemn a venit deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, după ce fracțiunile PAS și PPDA au criticat inițiativa socialiștilor de a scoate de pe umerii cetățenilor povara miliardului furat, transmite Telegraph.md ”Voi toți [...] Articolul VIDEO // Bogdan Țîrdea către PAS și PPDA: Voi propuneți ca cetățenii mai departe să plătească hoților miliardul furat apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:20
Ministerul Afacerilor Externe din Turcia l-a convocat joi noaptea pe ambasadorul italian la Ankara, Massimo Gaiani, pentru a protesta faţă de comentariile făcute în cursul zilei de premierul italian Mario Draghi la adresa preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, pe care l-a numit dictator, transmite EFE, potrivit Agerpres. Cotidianul turc Hurriyet a transmis în regim de „breaking [...] Articolul Turcia îl convoacă pe ambasadorul Italiei la Ankara, după ce premierul Mario Draghi l-a numit pe Erdogan dicatator apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:10
La 8 aprilie curent, Direcția Educație Anticorupție a susţinut o instruire pentru procurorii-şefi din cadrul Procuraturii Generale şi procuraturilor teritoriale şi cele specializate cu tema „Managementul riscurilor de corupţie.” În cadrul acesteia au fost abordate subiecte precum: – organizarea procesului „Managementul riscurilor de corupţie,” responsabilităţile conducătorului şi a managerilor operaţionali în asigurarea desfăşurării calitative a [...] Articolul Lecții de integritate pentru procurori. CNA a susținut o instruire pe subiectul Managementului riscurilor de corupţie apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:10
Ministrul în exercițiu al Justiției, Fadei Nagacevschi, anunță un demers adresat Consiliului Superior al Magistraturii privind urgentarea procedurii de numire a judecătorului Curții Constituționale. Solicitarea a fost adresată președintei interimară a CSM, Luiza Gafton, informează Telegraph.md „Considerând prioritar consolidarea capacităților Curții prin completarea urgentă a componenței sale Constituției, dar și în vederea excluderii oricăror speculații [...] Articolul DOC // Ministrul Justiției cere urgentarea numirii unui judecător la CC. A fost adresat un demers către CSM apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:00
Prețul apartamentelor a început să crească încă de la începutul anului 2021, iar această tendință se va menține în continuare. Cel puțin asta susțin experții, care explică de ce au loc aceste scumpiri, informează Sputnik.md Deși anul precedent a fost înregistrată o diminuare a ritmului de construcție a blocurilor de locuințe, în 2021 prețul apartamentelor [...] Articolul Îngrijorare pe piața imobiliară: Apartamentele s-au scumpit și se vor scumpi și mai tare apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:00
Fracțiunea parlamentară PSRM și-a reiterat mesajul cu privire la vaccinarea prioritară a medicilor și populației, după care să urmeze deputații. Declarația a fost făcută de vicepreședintele Parlamentului, deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, în debutul ședinței forului legislativ, transmite Telegraph.md ”Astăzi, când vaccinuri nu sunt suficiente, considerăm că trebuie să fie vaccinați cei care sunt în prima [...] Articolul Vlad Batrîncea: Astăzi, când vaccinuri nu sunt suficiente, considerăm că trebuie să fie vaccinați cei care sunt în prima linie apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:00
Starea de urgență îi oferă Guvernului în demisie mai multe atribuții și îi dă posibilitatea de a lua unele decizii de susținere a populației, transmite Telegraph.md Astfel liderul PSRM, Igor Dodon, a explicat necesitatea instituirii stării de urgență pe întreg teritoriu al țării, până în data de 31 mai. Totodată, Dodon spune că dacă Înalta [...] Articolul Igor Dodon: Starea de urgență oferă mai multe atribuții Guvernului precum procurarea vaccinului apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:00
Dacă fosta administrație se lăuda că a adus 102 troleibuze timp de 10 de ani de zile cât a administrat orașul, de când e la conducerea Primăriei Chișinău, Ion Ceban a adus deja în jur de 60 de unități noi. Cel puțin asta e matematica de astăzi pe străzile capitalei. Potrivit primarului general, Ion Ceban, [...] Articolul Mai repede decât se aștepta. Când va fi lansată noua linie de troleibuz de pe strada Albișoara. Anunțul făcut de Ceban apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:50
Un nou proiect pentru abrogarea Legii nr.235 din 3 octombrie 2016 privind emisiunea obligațiunilor de plată derivate din garanțiile de stat din 17 noiembrie 2014 și din 1 aprilie 2015 (”Legii miliardului”) a fost votat, astăzi, de deputați, în prima lectură, transmite Telegraph.md Potrivit autorilor, proiectul are drept scop eliminarea presiunii fiscale suplimentare asupra populației [...] Articolul ULTIMĂ ORĂ // Un nou proiect pentru abrogarea ”Legii miliardului” a fost votat în prima lectură apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:40
Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) nu va face niciodată alianță cu Platforma da, deoarece scopul Maiei Sandu este să distrugă acest partid și pe Andrei Năstase. Declarația a fost făcută de către unionistul Octavian Țîcu la TVR Moldova, transmite Telegraph.md “PAS își dorește alegeri anticipate și poate face alianță cu oricine în viitorul Parlament, fiindcă [...] Articolul VIDEO // Octavian Țîcu: Strategia Maiei Sandu este de a-l îngropa pe Andrei Năstase și PPDA apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:40
Președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, a atras atenția unor deputați din PAS că înainte de a vorbi, trebuie să se și gândească, transmite Telegraph.md Deputatul PSRM a făcut această remarcă după ce unul din membrii PAS din Parlament a declarat că inițiativa de creare a comisiei de anchetă pe cazul presupusei răpiri a ex-judecătorului ucrainean, [...] Articolul VIDEO // Corneliu Furculiță îi îndeamnă pe deputați să se gândească înainte de a spune ceva apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:40
Ministrul Apărării în exercițiu Victor Gaiciuc și comandantul Armatei Naționale, general de brigadă Igor Gorgan, s-au întâlnit astăzi cu militarii din Regimentul de Stat Major „General de brigadă Nicolae Petrică”, implicați în acțiunile de monitorizare a respectării măsurilor anti-COVID în municipiul Chișinău, de la instituirea situației de urgență în sănătate publică. Ministrul Apărării le-a mulțumit militarilor pentru dedicație și i-a îndemnat să își îndeplinească în continuare misiunile cu maximă responsabilitate. „Siguranța cetățenilor, dar și siguranța [...] Articolul Ministrul Apărării a discutat cu militarii care monitorizează respectarea măsurilor anti-COVID în Chișinău apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:30
Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viaţă. Prințul avea 99 de ani. Anunțul decesului prințului consort, care avea titlul de duce de Edimborgh, a fost făcut de casa regală britanică. „Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce [...] Articolul A murit prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a apare prima dată în Telegraph Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.