The human cost of April 7, 2009 – hundreds of victims but no culprits serving their sentences for the committed abuses

Moldova.org, 7 aprilie 2021 21:30

Several human rights organizations and a lawyer from Moldova signed a common declaration concerning April 7, 2009 – the day when “more than 600 people were ill-treated, arrested and cruelly beaten, did not receive independent and fair justice, were detained in humiliating conditions, without water and food,” as it is mentioned in the declaration. That […] The post The human cost of April 7, 2009 – hundreds of victims but no culprits serving their sentences for the committed abuses appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 6 ore
17:40
Oare ce băuturi preferau scriitorii vremurilor și în ce fel de pahare își căutau ei inspirația? În cartea „A Sidecar Named Desire: Great Writers and the Booze That Stirred Them” (trad: „Un tramvai numit dorință: Marii scriitori și băuturile care i-au agitat”) autorii au venit cu mai multe idei, după ce au căutat răspunsuri în […] The post Muza e în vin! Ce vinuri au inspirat marii scriitori ai vremii appeared first on Moldova.org.
Acum 12 ore
10:50
Duminică, 11 aprilie 2021, va avea loc premiera spectacolului audio O Țară Duty-Free, disponibil gratuit pe site-ul https://artaazi.org/. Mi-e greu s-o numesc „premieră” – nu o să fiu împreună cu echipa, n-o să văd reacțiile ascultătorilor, n-o să intru în dialog cu publicul… Totuși, sper că online spectacolul va putea ajunge la cât mai multă […] The post O Țară Duty-Free: premiera spectacolului audio appeared first on Moldova.org.
Ieri
17:40
Parlamentarii s-au adunat astăzi în ședință plenară, despre care se credea la începutul săptămânii că nu va avea loc. Pe ordinea de zi au fost introduse 17 puncte, printre care, cele mai importante a fost o comisie de anchetă pe cazul dispariției ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus și anularea repetată a legii miliardului. Ședința plenară Parlamentului […] The post Rezumat din Parlament: Se vrea din nou anularea legii miliardului appeared first on Moldova.org.
17:20
La mai bine de 60 de ani de la primul caz cunoscut de infecție cu HIV la om și la 40 de ani de la începutul epidemiei  de HIV/SIDA din Statele Unite, un vaccin este în sfârșit la orizont.  Un nou potențial vaccin a fost testat în primă fază în cadrul a unui studiu clinic […] The post Tehnologia din spatele vaccinului anti-covid ar putea funcționa și împotriva HIV/SIDA. Explicăm appeared first on Moldova.org.
15:00
O adaptare pentru televiziune a romanului de fantezie epică „Stăpânului inelelor”, despre care se credea că a fost pierdută, a fost redescoperită și postată săptămâna trecută pe YouTube, încântând fanii vorbitori de limbă rusă ai JRR Tolkien. Filmul din 1991, Хранитель, bazat pe prima parte din trilogiei – „Frăția inelului” – a fost produs cu […] The post O ecranizare sovietică a „Stăpânului inelelor” redescoperită după 30 de ani appeared first on Moldova.org.
14:30
Îți amintești cum era când trebuia să ieși în fața clasei? Când vedeai cum colegii se șușoteau și râdeau subtil când tu trebuia să răspunzi? Cum emoțiile îți urcau până în vârful urechilor? Iar gândurile că iar vei fi criticat îți apăreau ca niște voci în cap? Aceste senzații sunt des întâlnite la elevi – […] The post Cum să depășești emoțiile și criticile în fața clasei? Webinar GRATUIT cu Viorelia Dercaci appeared first on Moldova.org.
13:30
Uniunea Europeană discută de ceva timp despre „Certificatul Verde Digital” – un act comun pentru toate statele UE și alte câteva non-UE care să permită circulația liberă în zonă. Există țări care și-au elaborat propriul certificat, însă pentru uz intern cum ar fi: accesul la cinematograf, parc, frizerie și alte locuri publice.   Certificatul verde digital al UE Scopul acestui certificat este de a facilita călătoria peste hotare. Liderii UE au solicitat continuarea lucrărilor […] The post Ce este „pașaportul Covid” și cum va funcționa acesta appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:40
Continuare la Partea I. Prietenia care te duce pe scenă Dumitru Cotelea, Dima Stratulat și Alexandrina au ajuns la Academia de Teatru Questors din Londra, unde urma să dea o probă de admitere. I-a întâmpinat un profesor care le-a spus ceva în engleză, ceva simplu, gen audiția va avea loc la etajul doi, doar că […] The post Trei într-o barcă (fără a mai socoti și teatrul). Partea II: Visul unei nopți londoneze appeared first on Moldova.org.
17:40
Cheagurile de sânge combinate cu un număr scăzut de trombocite observate la unele persoane care au fost vaccinate cu AstraZeneca (numit acum Vaxzevria), sunt un efect advers secundar „foarte rar”. La această concluzie a ajuns comitetul de evaluare a riscurilor farmacologice al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA).  Experții au observat că, în majoritatea cazurilor, aceste […] The post Agenția Europeană pentru Medicamente despre AstraZeneca: beneficiile depășesc considerabil riscurile appeared first on Moldova.org.
17:30
Vrei să-ți amenajezi casa cu mobilă nouă și de calitate, iar cheltuielile sunt mai mari decât te-ai gândit? Sau ai nevoie de bani cash pentru alte cheltuieli neplanificate? Nu trebuie decât să descoperi noua aplicație mobilă de creditare MyIute care te ajută să-ți realizezi orice vis în doar câteva minute. IuteCredit a decis să te […] The post MyIute spre visul tău. Cum funcționează noua aplicație mobilă de creditare Iute Credit appeared first on Moldova.org.
15:50
La sfârșitul lunii mai, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat despre începerea și celei de-a II-a etape de vaccinare. În această categorie sunt incluse persoanele cu vârsta de peste 60 ani, persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-60 ani care au comorbidități pentru care infecția COVID-19 prezintă un risc sporit a formelor grave și […] The post Etapa a doua de vaccinare. Cum are loc? Explicăm appeared first on Moldova.org.
12:40
Hai noroc! Din nou e joi și azi Bojica ne amintește că e primăvară după geam, chiar și cu toate cojoacele scuturate ale Odochiei. Iar asta înseamnă că tejghelele de la piață sunt pline cu ierburi de sezon. Anume din ele azi vom găti o rețetă, care parcă nu promite nimic la prima vedere. Dar […] The post Plăcintă foioasă cu ierburi de primăvară appeared first on Moldova.org.
7 aprilie 2021
17:50
Vasfije Krasniqi-Goodman, supraviețuitoarea violenței sexuale în timpul războiului din Kosovo din anii 1998-99, a fost aleasă în calitate de deputată în parlamentul kosovar la alegerile din februarie curent. Pentru mulți cetățeni kosovari ea a devenit o eroină după ce și-a povestit public istoria sa dramatică. Prima care și-a spus public istoria și și-a acuzat violatorii […] The post „În legile din Kosovo suntem numite victime, dar noi suntem supraviețuitoare” appeared first on Moldova.org.
15:40
În aprilie 2009 aveam 11 ani proaspăt împliniți. Eram acasă, la țară, iar televizorul era mai mereu pornit. Îmi amintesc cum vedeam la toate canalele ce se întâmpla la Chișinău. Fiind atât de mică, nu am dat mare atenție la ceea ce vedeam. Când am mai crescut, au început să mă intereseze evenimentele de la […] The post 7 aprilie 2009. Ce știu copiii de atunci despre „revoluția” de la Chișinău appeared first on Moldova.org.
13:50
Ileana Ciobanu are 25 de ani și deja de doi ani s-a dedicat cu trup și suflet broderiei și tapiseriei pe haine uzate. A creat Atelier Cuminte, un loc unde hainele prind o nouă viață, fiind împodobite cu detalii executate manual cu ajutorul diferitor tehnici pe care le-a învățat singură. Astfel, ea își dorește să […] The post Atelier Cuminte – a doua viață pentru hainele uitate appeared first on Moldova.org.
6 aprilie 2021
19:50
Pe Dumitru Cotelea, Dima Stratulat și Alexandrina Bivol i-am cunoscut când eram studenți cu toții la Cluj. Îmi amintesc că cei doi băieți erau de nedespărțit în perioada aia și au rămas prieteni la fel de apropiați și acum. Ei s-au cunoscut în 2010, când erau studenți în anul întâi la Cluj. La început i-au […] The post Trei într-o barcă (fără a mai socoti și teatrul). Partea I: Prietenia care te duce pe scenă appeared first on Moldova.org.
19:00
Astăzi, 6 aprilie, a fost lansată și a doua etapă a proiectului pilot de implementare a sistemului de plată electronică în transportul public din Chișinău. Dacă în prima etapă taxatorii au fost echipați cu terminale de plată pe care le purtau la gât și oamenii achitau călătoriile fie  în numerar, fie prin card și primeau […] The post Taxatori echipați cu terminale de plată, carduri și telefoane. Cum funcționează sistemul electronic din transportul public appeared first on Moldova.org.
14:50
Nicolae Ceaus, fost judecător ucrainean care a fugit din țară fiind învinuit de corupție în proporții deosebit de mari, a fost răpit la 3 aprilie în centrul Chișinăului. Despre aceasta a anunțat avocatul lui Ceaus, Iulian Balan. „A fost răpit clientul meu de un grup înarmat de persoane și dus într-o direcție necunoscută”, spune el. […] The post Răpirea magistratului ucrainean. Cum s-a produs și ce se întâmplă appeared first on Moldova.org.
5 aprilie 2021
19:00
Datele personale la peste 46 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova au fost publicate online. Aceștia fac parte din lista celor peste 533 de milioane de utilizatori de Facebook din 106 țări ai căror nume, numere de telefon și adrese electronice sau de domiciliu au fost publicate cu acces deschis pe internet, relatează Business […] The post Scurgeri de date personale. Cum ne protejăm conturile appeared first on Moldova.org.
18:30
Schizofrenie moldovenească, niorlăială, complexe de inferioritate, moldovenism, ceva exagerat și oribil – sunt doar câteva reacții la articolul Nataliei Graur „Limba româna ieste Patria mea”. Eu, ca fost student la București, m-am regăsit prea bine în acel articol, de unde și marea mea nedumerire față de criticile pe care le-a stârnit. Așa că am încercat […] The post Poți fi român și fără punctum appeared first on Moldova.org.
17:20
Pe măsură ce numărul persoanelor vaccinate cu serul împotriva Covid-19 crește, cresc și numărul de plângeri pe reacțiile adverse care apar după injectare.  Deși starea de rău poate să dureze și câteva zile, acest lucru este normal. Efectele secundare îți pot afecta capacitatea de a face activități fizice, dar acestea ar trebui să dispară în […] The post Te-ai vaccinat și ai reacții adverse? E normal. appeared first on Moldova.org.
15:30
Creativitate, idei originale și productivitate – asta se cere în multe anunțuri de angajare la un loc de muncă, fie în Republica Moldova sau în oricare alt colț al pământului. Dar acolo unde procrastinarea este văzută ca un lucru rău, se pare că nu există spațiu de idei inovatoare.  Dar există specialiști care demonstrează că anume procrastinarea permite minții să producă lucruri uimitoare și sporește productivitatea.  Dacă istoria […] The post De ce șefii trebuie să permită angajaților să mai lenevească uneori appeared first on Moldova.org.
4 aprilie 2021
18:30
În această săptămâna am avut ziua glumeață de 1 aprilie. Astfel, politicienii noștri au folosit pe deplin prilejul de a scuza orice declarație tâmpită cu „am glumit, e 1 aprilie, haha”. Din păcate, mulți din ei au fost prea serioși.   Luni, 29 martie   Dacă sunteți printre puținii oameni care sperau că în sfârșit o să aflăm care va fi deznodământul crizei politice, va trebui totuși să mai […] The post Pe banii noștri: Săptămâna s-a terminat cu bătaie    appeared first on Moldova.org.
3 aprilie 2021
13:30
Prezervativul este cea mai bună și sigură metodă de contracepție și de prevenire a bolilor cu transmitere sexuală. Este și cea mai accesibilă, prețul unui prezervativ pe piața din Republica Moldova variind între 5 și 15 lei. Dar ce se întâmplă cu ele după ce le folosim? Pot fi reciclate? Prezervativele au fost din start […] The post Cât de prietenoase mediului sunt prezervativele. Explicăm appeared first on Moldova.org.
2 aprilie 2021
16:40
Te trezești la mijloc de noapte și nu poți adormi înapoi. În capul tău încep să roiască gânduri care devin tot mai limpezi. Începi să te gândești la lucrurile pe care le ai de făcut mâine. După ce ai făcut rapid lista de activități și saricini, în capul tău apar deja amintiri și situații pe care le analizezi amănunțit, îți imaginezi cum trebuia mai bine […] The post 3 tehnici pe care să le încerci dacă te trezești la mijloc de noapte și ai insomnie. Include și spălatul vaselor appeared first on Moldova.org.
15:00
Autoritățile R. Moldova au venit ieri cu o primă serie de restricții în cadrul stării de urgență decretate „de urgență” pe 31 martie de către 52 de deputați socialiști și din Partidul Șor. Prima dispoziție a Comisiei Situații Excepționale a stârnit mai multă confuzie decât „asigurare” că lucrurile sunt sub control, iar poate cele mai […] The post Ce nu avem voie? Explicăm prima decizie a autorităților pe timp de stare de urgență appeared first on Moldova.org.
1 aprilie 2021
21:00
Salut, sunt Marta și începând de astăzi preiau responsabilitățile Anastasiei Condruc, care timp de un an a fost pe post de (cum îi plăcea ei să spună) redactoră-șefă pe timp de criză. Moldova.org este despre oameni și tu, cititorul nostru, știi asta. E important pentru noi să cunoști echipa ca să poți avea încredere în […] The post Mă numesc Marta și de azi sunt redactoră-șefă la Moldova.org appeared first on Moldova.org.
16:50
Întâi aprilie este un moment potrivit să vorbim despre râs, mai ales că ieri, după discursul necenzurat al deputatului Bolea la tribună, președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi a zis: „Stimați colegi! Terminați să citiți lecții unui altuia. Nimeni nu este mai de treabă. Și râsuri am auzit din ambele părți. De aceea, vă rog să vă calmați”.    Specialiștii […] The post De ce avem nevoie de râs și de glume bune appeared first on Moldova.org.
16:00
Hai noroc! Azi vă invit la una din cinele noastre de familie, care chiar s-a gătit din ce-a trimis Bojica – dintr-un dor mare de plăcintele bunicii Alexandra. Și pentru că plăcintele au nevoie de o duminică pentru a fi gătite în voie, în timpul săptămânii, când nu am timp și nici mare chef să […] The post Salata de pătrunjel – aromată și acrișoară appeared first on Moldova.org.
14:00
Republica Moldova este de astăzi sub regim de stare de urgență până la data de 31 mai 2021. Ca bază la această decizie este o hotărâre a Parlamentului adoptată ieri de 52 de deputați. Ceea ce este ciudat la această stare de urgență este că autoritățile nu au venit cu niște planuri clare care să […] The post Avem stare de urgență, dar fără niciun plan. Explicăm ce se întâmplă mai departe appeared first on Moldova.org.
31 martie 2021
16:50
Problema deșeurilor din Chișinău a fost tot timpul una marcată de interese, scandaluri și politici, în multe cazuri cu consecințe pentru comunitatea locală. Pe de o parte, avem autoritățile publice locale, care încearcă de ani de zile să găsească o soluție compatibilă timpului în care trăim, iar pe de altă parte sunt cetățenii, care se […] The post Chișinăul sortează probleme și mai puțin gunoaie appeared first on Moldova.org.
13:50
În ultimii ani, industria fintech a devenit de mare interes pentru antreprenorii din Moldova. Startup-urile din Moldova, companiile financiare și IT și-au concentrat atenția asupra a ceea ce înseamnă fintech și beneficiile care pot fi oferite societății. Cu acest scop, Startup Moldova cu suportul partenerilor generali Moldova Agroindbank și Mastercard, dar și a altor parteneri […] The post Verticala Fintech 2021 pentru susținerea startup-urilor tech din Moldova: află de ce oportunități poți beneficia în acest program appeared first on Moldova.org.
30 martie 2021
18:30
Când Ana mi-a spus că are nevoie de cineva care să scrie rubrica despre diasporă și s-a gândit la mine, m-am bucurat tare mult. Apoi m-am întrebat dacă asta înseamnă că și eu sunt din diasporă. I-am spus că mă mai gândesc, deși știam că răspunsul e da, și mi-am chemat prietenii la „consiliu” pe […] The post Limba română ieste patria mea appeared first on Moldova.org.
17:00
Hainele și obiectele la mâna a doua, sau second hand (SH), devin tot mai populare în întreaga lume. Și dacă mai demult aceasta era o ocupație pentru oamenii cu un buget mai redus, în ultimul timp tot mai mulți oameni conștienți de problema mediului sunt tentați de prețurile reduse ale hainelor SH. În 2019, un […] The post Cât de ecologice și etice sunt, de fapt, hainele second hand? Explicăm appeared first on Moldova.org.
14:50
Chiar dacă în curând urmează să primim puțin peste 50 de mii de doze de vaccin din partea României, vaccinarea populației generale nu se știe când va avea loc, întrucât autoritățile moldovenești încă sunt la etapa de licitație pentru procurarea vaccinului în cadrul planului național de imunizare COVID-19. Totuși, cetățeni ai Republicii Moldova, care dețin și […] The post Cum mă vaccinez în România? 5 pași pe care trebuie să-i urmezi appeared first on Moldova.org.
29 martie 2021
17:50
Conștientizez că am înstrăinat o parte din potențialii cititori prin alegerea acestui titlu de articol, dar, în același timp, sper că poate am și reușit să provoc interesul celor care nu se identifică cu acest titlu. „Feminism” – un cuvânt incomod în societatea noastră, dar, indiferent de identitatea noastră de gen, feminismul ar trebui să […] The post De ce avem nevoie de o mișcare de feminism radical în Moldova appeared first on Moldova.org.
14:30
Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind programul de asistență tehnică și financiară prin care se oferă un ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro a expirat. Potrivit unui comunicat de presă, acordul, semnat la 27 aprilie 2010, își încetează valabilitatea la zece ani de la intrarea sa în vigoare. […] The post Acordul pus pe „snooze”. Totul despre Acordul România – R. Moldova, care a expirat ieri appeared first on Moldova.org.
28 martie 2021
19:20
Criza politică din Republica Moldova pare că încă nu s-a terminat. În această săptămână, parlamentarii au respins încă o dată un guvern, de această dată a lui Igor Grosu. În aceeași săptămână recordul de decese cauzate de pandemie a ajuns la 41 de persoane pentru ziua de 25 martie 2021. Luni, 22 martie Săptămâna a […] The post Pe banii noștri: Dizolvarea parlamentului: acetonă ați încercat? appeared first on Moldova.org.
27 martie 2021
12:10
Duminică, 28 martie 2021, va fi cea mai scurtă zi din an. Ziua va avea 23 de ore în loc de 24. Ceasul se va da înainte cu o oră. Astfel ora 3:00 va deveni ora 4:00. Acest lucru se întâmplă în fiecare an în ultima duminică a lunii martie, iar la ora de iarnă […] The post Cea mai scurtă zi din an – în această duminică trecem la ora de vară appeared first on Moldova.org.
26 martie 2021
17:00
În timp ce mulți dintre noi încă încearcă să se împace cu ideea că luna martie 2020 a fost acum un an, pentru scriitorul Vasile Ernu lockdown-ul a fost o perioadă fertilă. În cea mai recentă carte a sa, „Sălbaticii copii dingo”, acesta își revizitează adolescența, intersectată de perestroikă și căderea URSS. Am vorbit cu […] The post „Nu-s copiii problema, noi suntem problema, părinții lor” De vorbă cu Vasile Ernu, despre „Sălbaticii copii dingo” appeared first on Moldova.org.
15:40
Deputații s-au convocat astăzi în ședință plenară. Ședința de azi a avut aceleași puncte de pe ordinea de zi ca și la ședința de ieri, când deputații PSRM și Șor au părăsit sala pentru a provoca respingerea guvernului Grosu. Și astăzi deputații au ținut mai departe vie bătălia politică, votând o declarație precum că Parlamentul […] The post Rezumat din Parlament: Parlamentul nu vrea ca Parlamentul să se dizolve appeared first on Moldova.org.
14:00
Jocurile Olimpice de vară vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august 2021 în Japonia, urmate de jocurile paralimpice în perioada 24 august – 5 septembrie. Inițial, acestea urmau să se petreacă în 2020, însă evenimentul a fost amânat ca urmare a pandemiei de Covid-19. Evenimentul păstrează totuși numele Tokyo 2020 în scopuri […] The post Fără spectatori străini. Cum vor avea loc Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 în anul 2021 appeared first on Moldova.org.
25 martie 2021
17:00
Ai fost testat/ă pozitiv la COVID-19. Imediat te izolezi, dar nu știi cu exactitate cât timp va trebui să stai în casă. Fie că ai avut simptome sau ai fost asimptomatic, specialiștii spun că perioada de izolare este de cel puțin 10 zile. Cum au fost calculate aceste 10 zile și ce a stat la baza acestei decizii, explicăm mai jos. Rezumatul științific publicat […] The post Pozitiv la COVID-19. Cât timp trebuie să stau în autoizolare? appeared first on Moldova.org.
15:20
Echipa Mosaics of Moldova, formată din cinci persoane, și-a propus să facă o hartă a tuturor mozaicurilor din Moldova, fie ele pe stațiile de transport public sau pe pereții clădirilor construite încă în perioada sovietică. Scopul echipei este să valorifice și să popularizeze această categorie a artei. Membrii echipei Mosaics of Moldova ne-au povestit de […] The post Mozaicul din stație ți-a atras atenția? Pune-l pe harta Mosaics of Moldova! appeared first on Moldova.org.
12:40
Deputații au respins astăzi componența executivului condus de Igor Grosu, prin neprezentare. Ședința a început de dimineață și avea pe ordinea de zi alte 25 de puncte, la care au mai fost adăugat câteva, inclusiv prezentarea echipei guvernamentale propuse de Igor Grosu. Din debutul ședinței însă atât PSRM cât și partenerii lor de coaliție, Partidul […] The post Rezumat din Parlament: Hai încă o dată, să fie legal. Moldova, în continuare fără guvern appeared first on Moldova.org.
12:10
Că tot e primăvară cu fulgi de zăpadă în Canada, săptămâna aceasta bojica se mai reține cu salatele din verdețuri de primăvară și ne-a trimis niște morcovi din rezervele de iarnă. De data aceasta, la comanda Magdei, care mi-a șoptit într-o seară că n-a gustat niciodată carrot cake, am făcut o prăjitură de morcov – […] The post Prăjitură de morcov, scăldată în cremă de brânză appeared first on Moldova.org.
24 martie 2021
18:00
Rozul este pentru băieți și albastrul – pentru fete! Sau cel puțin așa a fost cândva. Și tocurile, de asemenea, au fost o invenție destinată bărbaților. Multe dintre lucrurile stereotipic destinate femeilor au origini exact opuse. Ți-am pregătit o listă cu lucruri inventate pentru bărbați, dar care, din diferite motive, au devenit feminine și invers. […] The post Tocurile și culoarea roz au fost inventate pentru bărbați. Istoria lucrurilor considerate „feminine” appeared first on Moldova.org.
14:40
Premierul desemnat Igor Grosu va prezenta echipa sa Parlamentului în această săptămână. Astfel, vom avea poate și deznodământul actualei crize politice, care a pornit de la faptul că toate partidele doresc într-o oarecare măsură anticipate și se termină cu faptul că doar președinția și partidul său satelit, PAS, și-o doresc. Și, după cum ne-au obișnuit […] The post Guvern învestit, alegeri anticipate, sau ?.. Explicăm în trei scenarii și jumătate appeared first on Moldova.org.
23 martie 2021
16:50
Mii de oameni au protestat sâmbătă, 20 martie, în mai multe orașe Turcia, cerând președintelui Recep Tayyip Erdoğan să-și schimbe decizia de a se retrage din Convenția de la Istanbul – primul tratat din lume care obligă guvernele să adopte o legislație pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor. Turcia a fost prima țară care […] The post Guvernul Turciei renunță la Convenția de la Istanbul privind combaterea violenței împotriva femeilor appeared first on Moldova.org.
22 martie 2021
19:50
Deputații au ridicat astăzi imunitatea a doi colegi din fracțiunea Partidului Șor. Este vorba de Petru Jardan și Denis Ulanov, cărora li s-a incriminat implicarea în concesionarea cu probleme a Aeroportului Internațional Chișinău și dosarul „furtului miliardului”. Dezbaterile au durat mai bine de o oră. Potrivit procedurii, ridicarea imunității permite procurorilor să percheziționeze domiciliul și […] The post Rezumat din Parlament: Doi deputați din Partidul Șor au rămas fără imunitate appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.