Au furat două automobile, acum trei tineri riscă până la 10 ani de închisoare

Punctul, 7 aprilie 2021 13:30

Un minor de 15 ani și doi tineri de 18 și 20 de ani, au fost reținuți de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Buiucani al Direcției de Poliție mun. Chișinău, fiind suspectați de sustragerea a două unități de transport. În dimineața de 29 martie, un bărbat în vârstă de 46 de ani … Articolul Au furat două automobile, acum trei tineri riscă până la 10 ani de închisoare apare prima dată în Punctul pe i.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Punctul

Acum 10 minute
17:40
Le este frică. Se tem și fac lucruri disperate. Astfel a comentat președintele Partidului Puterea Oamenilor acțiunilor PSRM-ului de astăzi. „Situația de urgență au adoptat. În 2021, socialiști au făcut exact ca 30 de ani în urmă – în URSS cu ГКЧП. Nu i-a ajutat.”, a mai spus politicianul. Ruslan Codreanu susține că „acum socialiștii … Articolul Codreanu: Socialiști au făcut exact ca 30 de ani în urmă – în URSS cu „ГКЧП” apare prima dată în Punctul pe i.
Acum o oră
17:10
Ambasadorul Dereck Hogan s-a întâlnit astăzi cu Presedintele Maia Sandu pentru a discuta despre încercarea neconstituțională de astăzi de a submina Curtea Constituțională prin eliminarea ilegală a judecătorului Domnica Manole și numirea unui înlocuitor nelegitim. „Deși votul majorității Parlamentului pentru condamnarea Curții Constituționale nu este obligatoriu, această lipsă de respect pentru separarea puterilor este un … Articolul Ambasadorul Dereck Hogan s-a întâlnit cu Maia Sandu. Încercarea de subminare a CC prin elimenarea ILEGALĂ a D.Manole pe ordinea de zi apare prima dată în Punctul pe i.
17:00
Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a atacat la Curtea Constituțională hotărârile de azi a majorității PSRM-„Șor” prin care a fost adoptată Declarația de constatare a caracterului captiv al Curții Constituționale și revocarea Domnicăi Manole din funcția de magistrat al Înaltei Curți. „Am contestat la Curtea Constituțională cele 2 hotărâri ale Parlamentului adoptate azi. Am solicitat și … Articolul DOC // Declarația anti-CCM și revocarea din funcție a judecătoarei Domnicăi Manole, ATACATE la Înalta Curte apare prima dată în Punctul pe i.
16:50
Procuratura municipiului Chişinău, Oficiul Principal, anunță despre finalizarea și transmiterea în judecată a dosarului, în care, în calitate de inculpați figurează un avocat stagiar împreună cu un complice. În acțiunile celor doi, procurorii au reținut: ”circulația ilegală a drogurilor fără scop de înstrăinare”, ”tentativa de contrabandă cu droguri” și ”confecționarea, deținerea și folosirea documentelor oficiale false”. Potrivit probatoriului, … Articolul Un avocat stagiar și complicele acestuia riscă condamnare pentru contrabandă cu droguri în proporții deosebit de mari apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 2 ore
16:40
Șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, a criticat hotărârile de astăzi din Parlament ale majorității PSRM-Șor, care vizează Cutea Constituțională. „Acțiunile de astăzi din Parlament împotriva Curții Constituționale, inclusiv încercarea de modificare a componenței Curții, sunt un atac clar asupra Constituției Republicii Moldova și asupra independenței Curții Constituționale.” a declarat el. Amintim că … Articolul Ambasadorul UE în R.Moldova: Un atac clar asupra Constituției și asupra independenței CC apare prima dată în Punctul pe i.
16:20
Consiliul Suprem de Securitate a fost convocat în ședință de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. ședința va începe la ora 17:00. Subiectul ce urmează fi abordat în cadrul ședinței este riscul de subminare a ordinii constituționale în Republica Moldova. Amintim că Parlamentul a adoptat Declarația cu privire la recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale. Deputații PSRM-„Șor” … Articolul ULTIMA ORĂ // Maia Sandu convoacă Consiliul Suprem de Securitate apare prima dată în Punctul pe i.
16:10
A fost constituită Comisia parlamentară specială pentru elaborarea proiectelor de legi privind reforma constituțională.O Hotărâre în acest sens a fost adoptată, astăzi, în cadrul ședinței în plen a Legislativului, de către majoritaea PSRM și Șor. Comisia va fi formată din reprezentanți ai fracțiunilor și grupurilor parlamentare, experți în drept constituțional, reprezentanți ai mediului academic și … Articolul A fost constituită Comisia parlamentară specială pentru elaborarea proiectelor de legi privind reforma constituțională apare prima dată în Punctul pe i.
16:00
Directorul executiv la Institutul pentru Politici și Reformare Europene, Iulian Groza se întreabă dacă Procuratura Generală observă pretinsele acțiuni de încălcare a legii și Constituției, în contextul evenimentelor din cadrul Parlamentului Republicii Moldova. „Stimate dle Procurorul General Alexandr Stoianoglo, Dvs și colegii Dvs urmăriți consumarea unei pretinse acțiuni de încălcare a legii și Constituției Republicii … Articolul Director executive IPRE: A.Stoianoglo, dvs. și colegii dvs. urmăriți consumarea unei pretinse acțiuni de încălcare a legii? apare prima dată în Punctul pe i.
16:00
Primarul General, Ion Ceban, a primit astăzi în vizită o delegație a reprezentanților administrației publice locale din România, în frunte cu senatorul Gabriel Mutu, ex-primar al sectorului 6 al orașului București. Din componența delegației mai fac parte: Vicențiu Voicu, vicepreședinte al Consiliului județean Ilfov și Constantin Tomescu, consilier local al Sectorului 6, București. Primarul General, … Articolul O delegație din România – în vizită de lucru la Primăria Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.
15:50
Președintele R.Moldova, Maia Sandu, dar și membrii Consiliului Superior al Magistraturii au refuzat să participe la depunerea jurămânului de judecător la Curtea Constituțională de către Boris Lupașcu. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, transmite Știri.md. Boris Lupașcu a fost numit judecător al CC după ce Parlamentul și-a anulat astăzi Hotărârea Parlamentului din august … Articolul Sandu și CSM au REFUZAT să participe la jurământul noului judecător CC apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 4 ore
15:40
Ofensiva disperată asupra instituțiilor fundamentale ale statului, inspirată și susținută de forțele revanșarde de la Moscova și executată cu docilitate de bufonul politic Dodon și de ortacii lui socialiști, compromite și ruinează iremediabil supraviețuirea Republicii Moldova ca entitate juridică internațională. Astfel comentează deputatul Platformei DA, Iurie Reniță, acțiunile lui Igor Dodon prin intermediul majorității parlamentare … Articolul Reniță despre acțiune PSRM-Șor în raport cu CC: Bufoniadă politică și disperare totală apare prima dată în Punctul pe i.
15:40
Protest în fața Curții Constituționale a Republicii Moldova Articolul LIVE // Protest în fața Curții Constituționale a Republicii Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
15:30
Majoritatea Parlamentară PSRM-Șor a adoptat, cu 56 de voturi, în cadrul ședinței plenare de astăzi, Hotărârea privind numirea unui judecător al Curții Constituționale. Președintele PRO Moldova, Andrian Candu constată că „numirea lui Boris Lupașcu judecător la Curtea Constituțională este ilegală, contravine normelor juridice, dar și morale.” „Disperarea lor joacă împotriva statului. Este nevoie urgent de oameni … Articolul Candu despre judecătorul numit de PSRM-Șor la CC: Este ILEGALĂ, contravine normelor juridice apare prima dată în Punctul pe i.
15:20
Gradiniță și absurd în Parlament. Astfel a comentat deputatul Platformei DA, Dinu Plîngău acțiunele majorității PSRM-Șor din Parlament, în raport cu Curtea Constituțională. „Platforma DA va apara Constituția si independența Curții Constituționale prin toate mijloacele legale.”, a mai spus deputatul. În context, deputatul anunță că „depunem sesizare, denunțuri pentru uzurpare si vom fi în stradă … Articolul Platforma DA despre „grădinița și absurdul din Parlament: Vom fi în stradă împreună cu cetățenii. Gluma se îngroașă apare prima dată în Punctul pe i.
15:20
Deputații au votat, astăzi, un proiect de lege în susținerea întreprinderilor din sectorul HoReCa, în perioada stării de urgentă și stării de urgență în sănătate publică. Documentul prevede reducerea până la 6% a cotei TVA pentru produsele alimentare și/sau băuturi, cu excepția producției alcoolice, preparate sau nepreparate, pentru consumul uman, însoțite de servicii conexe care … Articolul Deputații au aprobat reducerea TVA pentru HoReCa, pe perioada stării de urgență apare prima dată în Punctul pe i.
15:00
Președintele Maia Sandu a acordat astăzi Ordinul Republicii doamnei Lidia Kulikovski, doctor conferențiar, manageră în cadrul Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu”, pentru contribuția sa substanțială de-a lungul anilor la dezvoltarea bibliotecilor din Republica Moldova. Șefa statului menționează faptul că Lidia Kulikovski este una dintre figurile cele mai emblematice și apreciate în domeniul biblioteconomic din țara noastră, … Articolul Maia Sandu a acordat Ordinul Republicii, Lidiei Kulikovski, pentru contribuția sa la dezvoltarea bibliotecilor din R.Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
15:00
 Parlamentul a adoptat, cu 56 de voturi, în cadrul ședinței plenare de astăzi, Hotărârea privind numirea unui judecător al Curții Constituționale. Conform Hotărârii, Boris Lupașcu se numește în funcția de judecător al Curții Constituționale  pentru un mandat de 6 ani. Hotărârea intră în vigoare la data adoptării și poate fi contestată în instanța de judecată … Articolul Parlamentul a numit un judecător al Curții Constituționale apare prima dată în Punctul pe i.
14:50
Digitalizarea procedurii TIR, dezvoltarea sistemului informatic e-AEO Moldova și a unei componente din sistemul de procesare prealabilă a coletelor transmise prin intermediul poștei rapide sunt doar câteva proiecte inițiate de Serviciul Vamal cu susținerea Programului USAID Reforme Structurale în Moldova (Programul USAID). Gradul de realizare al activităților comune a fost discutat ieri, 22 aprilie a.c., … Articolul Serviciul Vamal, susținut de USAID în implementarea proiectelor de digitalizare și modernizare a sistemului vamal apare prima dată în Punctul pe i.
14:50
După ce o parte din curtea lui s-a surpat, un bărbat din Illinois, SUA, a fost nevoit să facă reparații care au inclus și săpături, ocazie cu care a făcut o descoperire uluitoare sub casa sa. Gary Machens a descoperit un tunel cu dimensiuni impresionante, din secolul al XIX-lea, sub casă și curte, despre care n-a avut … Articolul Un bărbat a găsit un tunel uriaș sub casa lui. După descoperire, misterul s-a adâncit și mai mult apare prima dată în Punctul pe i.
14:20
Partidul Acțiune și Solidaritate invită cetățenii în fața Curții Constituțională pentru a apăra indempendența acesteia. Potrivit deputatului Igor Grosu, Șor, Dodon și Plahotniuc pregătesc o lovitură, în urma căreia ar încerca astăzi să numească un judecător la CC. „Din informațiile noastre, lucrurile devin din ce în ce mai complicate. Se conturează tot mai clar o … Articolul BREAKING NEWS // PAS invită cetățenii să vină în fața CC: ȘOR-Plahotniuc-Dodon pregătesc o lovitură apare prima dată în Punctul pe i.
14:10
Este foarte trist tot ce s-a întâmplat astăzi în Parlament în jurul Curții Constituționale. Astfel a comentat ex-președintele Înaltei Curți, Alexandru Tănase, votul privind caracterului captiv al CCM” și revocarea Domnicăi Manole din funcția de judecător al Înaltei Curți. Potrivit lui „atât recunoașterea „caracterului captiv al CCM”, cât și decizia de revocare a dnei Domnica … Articolul Ex-președinte CC despre votul din Parlament: Acte DESCALIFICANTE pentru niște politicieni care se respectă pe ei și care respectă valorile statele de drept apare prima dată în Punctul pe i.
14:10
Declarațiile lui Igor Grosu în timpul ședinței Parlamentului Republicii Moldova din 23 aprilie 2021 Articolul LIVE // Declarațiile lui Igor Grosu în timpul ședinței Parlamentului Republicii Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 6 ore
13:30
În perioada 30 aprilie – 10 mai 2021, va fi asigurată libera circulație a persoanelor și a mijloacelor de transport în și dinspre localitățile, amplasate în stânga Nistrului și mun. Bender. Acest fapt a fost confirmat urmare a corespondenței recent purtate la nivelul reprezentanților politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană. În apelul său … Articolul În perioada sărbătorilor pascale va fi asigurată libera circulație în și dinspre localitățile, amplasate în stânga Nistrului și mun. Bender apare prima dată în Punctul pe i.
13:20
Încă o dovadă clară că socialiștii sunt inadecvați și, prin ceea ce fac, au ieșit din albia constituționalității și a legalității. Astfel a comentat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco Hotărârea privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale. „Au votat numaice un proiect … Articolul DOC // Deputat privind anularea Hotărârei prin care a fost numită D.Manole la CC: O dovadă clară că socialiștii sunt inadecvați apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Judecătorii Curții Constituționale au luat act despre Hotărârea Parlamentului „pentru adoptarea Declarației cu privire la recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale”.  Dintr-o perspectivă  strict  constituțională, judecătorii Curții constată caracterul exclusiv politic al acestei hotărâri. Potrivit articolului 121 alin. (1) din Regulamentul Parlamentului, asemenea acte ale Parlamentului produc doar efecte politice.  Judecătorii Curții respectă dreptul la libertatea de … Articolul Racția CC la declarația votată de PSRM-ȘOR: Caracter exclusiv politic al acestei hotărâri apare prima dată în Punctul pe i.
13:00
Deputații au adoptat, cu 53 de voturi, Hotărârea privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului nr. 121 din 16 august 2019 privind numirea unui judecător al Curții Constituționale. Prin Hotărâre, se anulează prin retragere în parte cu efect pentru viitor actul administrativ individual ilegal favorabil și anume  Hotărârea Parlamentului nr. 121 din 16 august … Articolul FLASH // A fost adoptată Hotărârea privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului privind numirea unui judecător al CC apare prima dată în Punctul pe i.
12:50
Socialiștii au propus adoptarea unui proiect prin care solicită eliberarea din funcția a judecătorului Curții Constituționale și președintelui Înaltei Curți, Domnica Manole. Astfel, PSRM propune anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului din 16 august 2019 privind numirea unui judecător la Curtea Constituțională. „Prin acest proiect noi aducem în câmpul legal situația care a avut … Articolul NO COMMENT // PSRM continuă presiunele asupra CC: Vor să o demită pe Domnica Manole apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Fracțiunea PAS a părăsit ședința de astăzi a Parlamentului, deoarece potrivit președintelui PAS, Igor Grosu, astăzi va fi o zi a „populismului”. Președintele PAS, Igor Grosu, a explicat în cadrul unei conferințe de presă de ce fracțiunea PAS a părăsit plenul Parlamentului: „Boicotăm ședința Parlamentului în semn de protest față de încă o inițiativă toxică, … Articolul Fracțiunea PAS după ce a părăsit ședința de astăzi a Parlamentului: „Va fi o zi a populismului” apare prima dată în Punctul pe i.
12:40
Orice declarație în cadrul Parlamentului care este votată de deputați poartă mai mult caracter politic și nu poate duce la consecințe juridice. De această părere este profesorul în drept Constituțional Teo Cîrnaț. Potrivit lui, astfel de declarații pun mai multă presiune asupra autorității care exercită funcția de jurisdicție constituțională și afectează independența Curții Constituționale. „Miza … Articolul Profesor în drept Constituțional, despre declarația adoptată de PSRM și ȘOR: Un moft politic care pune sub lovitură principiul statului de drept apare prima dată în Punctul pe i.
12:30
Fracțiunea PDM nu a votat Declarația cu privire la recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale. Președintele PDM, Pavel Filip, a declarat de la tribuna Parlamentului că în prezent cetățenii R. Moldova asistă la o luptă interminabilă între doi politicieni. Dacă săptămâna trecută partida e câștigată de Maia Sandu, care și-a obținut mult așteptatele anticipate, săptămâna … Articolul VIDEO // Fracțiunea PDM nu a votat Declarația cu privire la recunoașterea caracterului captiv al CC apare prima dată în Punctul pe i.
12:20
Primarul de Bălți Renato Usatîi susține că în timpul guvernării Sandu s-ar fi întreprins măsuri pentru contracararea contrabandei cu țigări, dar că aceasta s-ar fi reluat ulterior și ar fi gestionată chiar de către șeful statului, Igor Dodon. Usatîi a prezentat miercuri, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, o serie de documente … Articolul DOC // Declarație BOMBĂ: În timpul guvernării Sandu contrabanda cu țigări a fost oprită și reluată ulterior sub patronajul lui Dodon apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
Primăria municipiului Chișinău informează despre lansarea licitației internaționale privind renovarea și eficientizarea energetică a clădirilor pentru 3 instituții medicale din capitală: IMSP Spitalul Clinic Municipal pentru copii „V. Ignatenco”, IMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” și IMSP Spitalul Clinic Municipal nr. 1 „Gheorghe Paladi” (blocurile O și K). Măsurile privind eficiența energetică a clădirilor includ: … Articolul Concurs internațional privind selectarea agenților economici care vor realiza renovarea și eficientizarea energetică a 3 spitale publice din Chișinău apare prima dată în Punctul pe i.
12:10
Deputații PAS, Dan Perciun și Ion Groza, au prezentat astăzi, într-un briefing de presă, un proiect de lege care vine să interzică prestarea serviciilor de pază a instituțiilor statului de către agențiile de pază particulare. Asta după ce, multiple investigații jurnalistice au dezvăluit că instituțiile statului sunt păzite de companii private afiliate conducerii Ministerului Afacerilor … Articolul VIDEO // Deputați PAS: Securitatea instituțiilor strategice de stat nu poate fi lăsată pe mâna hoților de miliarde apare prima dată în Punctul pe i.
12:00
Deputatul PAS Dumitru Alaiba susține că a depus o sesizare la Consiliul Superior al Magistraturii împotriva judecătorului Andrei Niculcea, cel care a examinat dosarul parlamentarului fugar Ilan Șor. Sesizarea vine în urma investigației Rise Moldova.  Totodată, parlamentarul solicită și sancționarea disciplinară a judecătoarei Olesea Țurcan.  „Am depus o sesizare pe judecătorul lui Şor – Andrei Niculcea, devenit … Articolul DOC // Judecătorul care a examinat dosarul lui Șor, în vizorul CSM. Alaiba a depus o sesizare în contextul investigației RISE apare prima dată în Punctul pe i.
12:00
Legislativul, cu votul majorității deputaților a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, acordarea unor competențe suplimentare Guvernului a cărui mandat a încetat.  Proiectul de modificare a Legii cu privire la Guvern prevede, în special, excluderea interdicției în ceea ce privește competența încheierii tratatelor internaționale care implică angajamente financiare pentru Republica Moldova. Oferirea acestor competențe unui … Articolul Deputații au susținut acordarea unor competențe suplimentare Guvernului a cărui mandat a încetat apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Un nou proiect pentru abrogarea Legii nr.235 din 3 octombrie 2016 privind misiunea obligațiunilor de plată derivate din garanțiile de stat din 17 noiembrie 2014 și din 1 aprilie 2015 (”Legii miliardului”) a fost votat astăzi, în lectura a doua. Potrivit autorilor, proiectul are drept scop eliminarea presiunii fiscale suplimentare asupra populației și economiei Republicii … Articolul Declarată anterior neconstituțională, Parlamentul a votat abrogarea ”Legii miliardului” apare prima dată în Punctul pe i.
11:50
Parlamentul a decis modificarea Legii bugetului de stat. Aceasta are drept scop instituirea unei măsuri de protecție socială pentru consumatorii casnici prin prisma oferirii unei compensații la energia electrică utilizată pentru lunile aprilie și mai al anului 2021.  Conform proiectului, prin oferirea acestor compensații, statul va aplica o formă concretă de protecție socială, bine orientată … Articolul Modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2021, votată în lectura a doua apare prima dată în Punctul pe i.
Acum 8 ore
11:40
Centrul Naţional Anticorupţie a susţinut un curs anticorupţie în faţa reprezentanţilor mai multor autorităţi din ţară cu genericul ”Gestionarea riscurilor de fraudă și corupție”. Seminarul s-a desfăşurat timp de 3 zile, fiind organizat de  Academia de Administrare Publică şi CNA. În cadrul modulului, au fost abordate diverse subiecte ce ţin de responsabilitățile conducătorului entității publice … Articolul Procurori, inspectori de integritate şi angajaţi ai altor autorităţi, reuniţi la un curs anticorupţie, sub egida CNA apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
Analize economice cu Veaceslav Ioniță Articolul LIVE // Analize economice cu Veaceslav Ioniță apare prima dată în Punctul pe i.
11:40
Primăria municipiului Chişinău informează că astăzi a început așternerea stratului de bază pe carosabilul din Piața Unirii Principatelor, sectorul Buiucani. Zona din perimetrul rondului se află în reparație capitală, iar lucrările vor fi executate etapizat, pentru a nu crea disconfort participanților la trafic. Amintim că lucrările de asfaltare sunt executate în cadrul proiectului „Lucrări de … Articolul Asfaltarea carosabilului în perimetrul rondului din Piața Unirii Principatelor apare prima dată în Punctul pe i.
11:30
Parlamentul a adoptat Declarația cu privire la recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale. Deputații PSRM-„Șor” au anunțat că nu recunosc avizul CCM din 15 aprilie prin care au fost constatate circumstanțele dizolvării Parlamentului și au exprimat votul de neîncredere magistraților Înaltei Curți – Domnica Manole, Liuba Șova și Nicolae Roșca. Potrivit socialistului Vasile Bolea, cei … Articolul Majoritatea PSRM-ȘOR s-a răzbunat pe CC, instituție pe care nu o poate „controla” apare prima dată în Punctul pe i.
11:20
Declarația Parlamentului ”de nerecunoaștere a deciziilor Curții Constituționale” și de ”acordare a votului de neîncredere judecătorilor Curții Constituționale” nu produce niciun efect juridic. Despre acest lucru a anunțat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco. Totodată, deputatul subliniază faptul că „judecătorii Curții Constituționale rămân în funcții, or aceștia sunt inamovibili potrivit prevederilor Constituționale”. „Inamovibilitatea înseamnă că ei nu … Articolul Deputații Parlamentului despre declarația cu privire la nerecunoaștere a deciziilor CC: Nu produce niciun efect juridic apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Deputatul Platformei DA, Liviu Vovc explică absența sa de la examinarea rezoluției Adunării Parlamentare a Consiliului Europei privind eliberarea lui Alexei Navalnîi. Deputatul recunoaște că „am greșit”, explicând absența sa de 5 minute prin faptul că, erau înscrise 38 de persoane la sesiunea de discursuri, timp ce îl considera suficient pentru a putea reveni la … Articolul VIDEO // Deputatul Liviu Vovc explică absența de la votarea rezoluției APCE apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
Primăria municipiului Chișinău informează că anumite categorii de cetățeni ai orașului, în mare parte persoane social defavorizate, vor beneficia de ajutoare financiare cu ocazia sărbătorilor de Paști, oferite din partea autorităților locale. Astfel, potrivit deciziei Comisiei de acordare a ajutorului material din 19.04.2021, de ajutoare a câte 500 lei vor beneficia 1.537 de persoane în … Articolul Ajutoare financiare cu prilejul sărbătorilor de Paști din partea municipalității apare prima dată în Punctul pe i.
11:10
S-a ales cu cercetare penală după ce expertiza tehnică a confirmat că numărul caroseriei a fost modificat prin înlăturarea stratului superficial de metal. Documentat este un tânăr de 20 de ani care a fost oprit în trafic în proximitatea satului Medeleni, Ungheni. Incidentul a fost înregistrat în luna februarie curent de către o echipă mobilă … Articolul Și-a achiziționat o mașină, iar la scurt timp a rămas fără ea. Iată motivul apare prima dată în Punctul pe i.
10:50
deputații Platformei DA  au părăsit sala de ședință a Parlamentului în semne de protest împotriva includerii pe ordinea de zi a ședinței plenare a proiectului de hotărâre privind adoptarea Declarației cu privire la acordarea votului de neîncredere pe numele a trei membri ai Curții Constituționale. „Circ. Bolea anunța deraierea Curții constituționale de la interesele psrm. … Articolul FLASH // Platforma DA boicotează ședința Parlamentului în semne de protest: Bătaie de joc apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Mai multe inițiative, printre care și acordarea votului de neîncredere pe numele a trei membri ai Curții Constituționale. Aceste subiecte, deputații PSRM le vor pune în discuții la ședința Parlamentului de vineri, 23 aprilie. Agenda fost anunțată de către liderul socialiștilor Igor Dodon, după ședința fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. Deputatul Partidului … Articolul DOC // Litvinenco despre proiectul PSRM privind recunoașterea caracterului captiv al CC: Oricum ajungeți în fața poporului apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Declarația fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în timpul ședinței Parlamentului Republicii Moldova din 23 aprilie 2021 Articolul LIVE // Declarația fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova în timpul ședinței Parlamentului Republicii Moldova apare prima dată în Punctul pe i.
10:40
Conferință de presă susținută de către deputatul Fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Radu Marian, cu tema „Despre fraudele depistate la Calea Ferată și persoanele implicate” Articolul LIVE // Conferință de presă susținută de către deputatul Fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Radu Marian apare prima dată în Punctul pe i.
10:30
Fracțiunea Parlamentară Partidul Acțiune și Solidaritate a părăsit ședința de astăzi a Parlamentului în semn de protest față de mai multe subiecte incluse de majoritatea PSRM și „Pentru Moldova” din care face parte și Partidul ȘOR, pe ordinea de zi. Despre acest lucru a anunțat președintele interimar PAS; Igor Grosu, care a acuzat majoritatea PSRM-ȘOR … Articolul FLASH // Alianța PSRM-ȘOR acuzată de atac asupra democrației. Fracțiunea PAS a părăist ședința apare prima dată în Punctul pe i.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.