Mozaicul din stație ți-a atras atenția? Pune-l pe harta Mosaics of Moldova!

Moldova.org, 25 martie 2021 15:20

Echipa Mosaics of Moldova, formată din cinci persoane, și-a propus să facă o hartă a tuturor mozaicurilor din Moldova, fie ele pe stațiile de transport public sau pe pereții clădirilor construite încă în perioada sovietică. Scopul echipei este să valorifice și să popularizeze această categorie a artei. Membrii echipei Mosaics of Moldova ne-au povestit de […] The post Mozaicul din stație ți-a atras atenția? Pune-l pe harta Mosaics of Moldova! appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 12 ore
17:20
Președinta Maia Sandu a declarat la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) că „federalizarea nu este o soluție pe care noi o susținem”. Declarația a fost făcută în contextul unei întrebări despre problema transnistreană și cum autoritățile interacționează cu minoritățile naționale. Poziția cu privire la federalizare nu este una nouă pentru Maia Sandu, care a […] The post Cum a ajuns federalizarea un cuvânt toxic evitat de politicieni appeared first on Moldova.org.
Acum 24 ore
16:00
Cât de des ți se întâmplă să auzi un cântec sau să vezi un film care să-ți trezească sentimente nostalgice? Sau ți s-a făcut dor de locuri, evenimente sau chiar oameni care nu au existat niciodată sau cu care nu ai apucat să interacționezi? Ei bine, ceea ce simți se numește anemoia, un sentiment similar […] The post Ce este anemoia și prin ce e diferită de nostalgie appeared first on Moldova.org.
13:20
O prietenă din România stabilită în Mexic mi-a povestit că a băut bere „Moldova” la un pub din Ciudad de Mexico. Am căutat pagina de facebook a berăriei, am trimis un mesaj în română și spaniolă întrebând de denumirea berii, și așa l-am cunoscut pe Emil Andronic, moldoveanul care face bere Moldova pentru mexicani.  Moldova […] The post „Una MOLDOVA, por favor!” Cum a ajuns un moldovean să facă bere artizanală în Mexic appeared first on Moldova.org.
12:20
Ești pasionat de IT, tehnologii, finanțe sau ai o soluție inovatoare și nu știi cum s-o dezvolți? Până în data de 20 aprilie te poți înscrie la Hackathonul FinTech și genera soluții practice pentru dezvoltarea domeniului financiar. Timp de 3 zile, împreună cu viitori ingineri IT, programatori specializați și alte persoane interesate de industria TIC, […] The post 5 motive pentru care să participi la FinTech Hackathon appeared first on Moldova.org.
11:40
În ultimii ani, industria fintech a devenit de mare interes pentru antreprenorii din Moldova. Startup-urile din Moldova, companiile financiare și IT și-au concentrat atenția asupra a ceea ce înseamnă fintech și beneficiile care pot fi oferite societății. Cu acest scop, Startup Moldova cu suportul partenerilor generali Moldova Agroindbank și Mastercard, dar și a altor parteneri […] The post Verticala Fintech 2021 pentru susținerea startup-urilor tech din Moldova: află de ce oportunități poți beneficia în acest program appeared first on Moldova.org.
10:30
Aproximativ o sută de mii de persoane s-au vaccinat până acum, în Republica Moldova. Potrivit datelor prezentate pe platforma oficială de vaccinare, în total au fost administrate 96.372 de doze de vaccin, 10.241 de persoane fiind vaccinate complet, cu două doze. Numărul moldovenilor vaccinați este, totuși, mai mare, deoarece mulți deținători ai cetățeniei statului român […] The post De câte vaccinuri avem nevoie și de unde le luăm? Explicăm appeared first on Moldova.org.
Ieri
18:00
Relațiile dintre Cehia și Rusia sunt tot mai tensionate după ce autoritățile cehe au anunțat în această sâmbătă, 17 aprilie, că 18 angajați ai ambasadei ruse din Praga urmează să fie expulzați. Motivul acestei acțiuni ar fi că diplomații sunt suspectați de spionaj și că ar sta în spatele unor acțiuni criminale. La o zi […] The post Noul război diplomatic între Rusia și Cehia. Cum s-a ajuns la această situație? appeared first on Moldova.org.
16:30
Estonia a avut una dintre cele mai mari rate de pierdere a pădurilor din Europa, înregistrând o creștere de circa 85% în comparație cu deceniul trecut, conform unui studiu publicat în Nature în 2020. Autorii au constatat o creștere a recoltării pădurilor în multe țări europene, care ar părea în general legată de creșterea cererii […] The post Cum cererea de biocombustibil afectează „Pădurile sfinte” din Estonia appeared first on Moldova.org.
16:00
Estonia a avut una dintre cele mai mari rate de pierdere a pădurilor din Europa, înregistrând o creștere de circa 85% în comparație cu deceniul trecut, conform unui studiu publicat în Nature în 2020. Autorii au constatat o creștere a recoltării pădurilor în multe țări europene, care ar părea în general legată de creșterea cererii […] The post „Pădurile sfinte” ale Estoniei amenințate de cererea de biocombustibili appeared first on Moldova.org.
14:00
Partidul Socialiștilor anunță că vor demisia președintei Maiei Sandu și alegeri prezidențiale noi. Însă declarația PSRM seamănă foarte mult cu un discurs de pregătire pentru campania din cadrul alegerilor parlamentare anticipate, care ar urma să fie declanșate după terminarea stării de urgență. Tot PSRM a declarat în februarie 2021 că „nu sunt contra anticipatelor parlamentare, […] The post Campania electorală a început? De ce PSRM ar solicita alegeri prezidențiale anticipate appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:50
În această săptămână Curtea Constituțională a stabilit că alegerile anticipate ar putea avea loc numai dacă se anulează starea de urgență și doar dacă unii politicieni nu s-ar ține cu mâinile și cu picioarele de scaunele lor de deputați. În altă ordine de idei, săptămâna a fost olecuță mai plicticoasă din punct de vedere politic. […] The post Pe banii noștri: *Anticipate! (*cu termeni și condiții aplicate) appeared first on Moldova.org.
17 aprilie 2021
15:30
Restaurantele McDonald’s din întreaga lume vor trebui să îndeplinească noi standarde de prevenire a hărțuirii la locul de muncă. O instruire anti-hărțuire va deveni obligatorie pentru angajații lanțului de restaurante și drive in. Începând cu ianuarie 2022, se va colecta feedback de la angajați și manageri despre mediul de lucru. Evaluările corporative vor lua în […] The post Prevenirea hărțuirii la locul de muncă. Soluțiile propuse de McDonald’s și sfaturi pentru angajatori appeared first on Moldova.org.
16 aprilie 2021
17:00
Aleșii poporului au votat astăzi o serie de proiecte rămase restante. Totuși, acest proces de vot a fost condimentat cu două proiecte de lege menite să acorde tuturor cetățenilor câte circa 400 de lei pentru factura la energia electrică, proiect dezbătut intens de deputați. Ședința a debutat cu un minut de reculegere în memoria colegei […] The post Rezumat din Parlament: Deputații darnici – câte 400 de lei pentru fiecare casă appeared first on Moldova.org.
14:40
Persoanele imunizate cu vaccinul Pfizer/BioNTech sau Moderna vor avea nevoie, cel mai probabil, de o a treia doză în termen de 12 luni de la vaccinarea completă. Mai mult, se pare că vaccinarea anuală va fi totuși necesară pentru a proteja populația împotriva noilor tulpini ale virusului Covid-19. Studiul Pfizer/BioNTech  Potrivit producătorului, vaccinul Pfizer/BioNTech oferă […] The post Chiar și trei doze de vaccin. Ce zic Pfizer și Moderna despre această posibilitate appeared first on Moldova.org.
09:50
2020 a fost un an tragic și pentru sectorul turistic. Din cauza pandemiei, la nivel global industria a înregistrat pierderi de circa 1,3 trilioane de dolari. Autoritățile din țările cu cele mai populare destinații turistice declară că nu își pot permite să rateze pentru al doilea an consecutiv sezonul turistic și anunță măsuri sigure anti-Covid […] The post Cu gândul la vacanță? Care sunt condițiile de călătorie spre cele mai populare destinații appeared first on Moldova.org.
15 aprilie 2021
16:30
Curtea Constituțională a dat astăzi aviz pozitiv pentru dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova. Totuși, până la dizolvarea acestuia, clasa politică așteaptă încă o decizie a magistraților Curții Constituționale, și anume cea legată de starea de urgență, care a fost contestată de deputații Octavian Țîcu (PUN) și Sergiu Litvinenco (PAS). La 15:30, Curtea Constituțională a pronunțat avizul […] The post Parlamentul poate fi dizolvat, dar mai întâi să treacă starea de urgență. Explicăm appeared first on Moldova.org.
16:00
În urmă cu zece ani, la 11 martie 2011, într-o după-amiază, cel mai puternic cutremur înregistrat vreodată în Japonia a lovit coasta de est a țării. Cutremurul cu magnitudinea 9,0 – cunoscut sub numele de „Marele cutremur din estul Japoniei” sau cutremurul „Tohoku din 2011” – a fost atât de puternic, încât a mutat Pământul […] The post Apele uzate de la Fukushima vor fi deversate în ocean appeared first on Moldova.org.
15:00
A trecut un an de când educația s-a tot mutat ba în clase, ba online. În tot acest timp, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării s-a lăudat cu rezultate bune, în timp ce actorii principali – profesorii, elevii, dar și părinții – s-au plâns de calitatea rea a studiilor „împărțite” la distanță.  Instaurarea unei noi stări […] The post „Generația COVID” – Consecințele fizice și emoționale ale educației online asupra copiilor appeared first on Moldova.org.
13:50
În 2011, în Istanbul a început un proiect ambițios – un tunel care să treacă pe sub strâmtoarea Bosfor, unind cele două părți ale orașului – europeană și asiatică. Tunelul a fost dat în exploatare în 2016 și reprezintă practic una din cele mai esențiale piese de infrastructură nu doar pentru oraș, ci și pentru […] The post 10 complexe istorice descoperite la construcția unui drum de ocolire a capitalei appeared first on Moldova.org.
12:10
Noroc! Azi Bojica mi-a trimis niște ficăței de pui și mă gândeam să vă dau rețeta unui pateu gustos. Dar apoi mi-am amintit că multă lume postește și pateul meu s-ar putea să stârnească pofte. Așa că mai răbdăm puțin. În schimb, te invit să redescoperi fasolița – humusul nostru tradițional. Dar nu o fasoliță […] The post Fasolița cu secrete appeared first on Moldova.org.
14 aprilie 2021
18:30
Pacienții care s-au tratat de Covid-19 cu stări de anxietate și simptome de depresie vor beneficia de sprijin psihosocial, conform noului protocol național privind infecția cu Coronavirus aprobat de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Cum se va proceda la nivel practic Medicii de familie vor cei care vor face evaluarea primară a stării […] The post Consiliere psihologică pentru pacienții tratați de Covid. Ce include noul protocol aprobat de minister appeared first on Moldova.org.
16:50
Dan este un băiat de 16 ani care s-a născut într-un sat din Moldova, unde a locuit până în clasa a noua. A avut o copilărie liniștită alături de bunici. Pe lângă ajutorul de pe lângă casă, Dan (n. red. nume schimbat) încerca cu orice ocazie pe care o avea să facă niște bani pentru […] The post Indemnizații întârziate pentru copiii fără ocrotire părintească appeared first on Moldova.org.
15:40
AO Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală „ANIMA”  în parteneriat cu Centrul de Resurse pentru Adolescenți și Tineret CRAT din cadrul DÎTS municipiul Bălți, cu suportul Uniunii Europene implementează proiectul „Tinerii Anticafenelei pentru un mediu sustenabil prin servicii publice locale calitative”  în perioada septembrie 2020 – iunie 2021 în municipiul Bălți. Proiectul prevede creșterea gradului […] The post Un grup de tineri din Bălți și-a pus ca scop să facă „lumină” pe străzile și clasele din oraș appeared first on Moldova.org.
13:40
Serviciul Federal de Securitate (FSB) l-a reținut vineri, 9 aprilie, pe jurnalistul Roman Anin, unul dintre principalii jurnaliști care investighează elita de la Kremlin. Anchetatorii au cercetat apartamentul din Moscova al lui Anin și au confiscat telefoane și alte echipamente și documente electronice. „Au luat totul. Au luat toate stick-urile, toate computerele, inclusiv cele care […] The post Raid la apartamentul reporterului care investighează corupția de la Kremlin appeared first on Moldova.org.
11:30
În multe țări, numărul cazurilor de violență domestică a crescut dramatic, în condițiile în care victimele violenței domestice s-au pomenit față-n față cu agresorii lor 24/7. Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite vorbește despre o creștere sporită a cazurilor de violență domestică în toată lumea. De aceea, oficialul a îndemnat guvernele să facă tot posibilul […] The post Mai multe cazuri de abuz în pandemie. O nouă soluție pentru victimele violenței domestice appeared first on Moldova.org.
13 aprilie 2021
17:50
O expediție spre muntele Mera Peak (Nepal), cu o înălțime de 6 476, va avea loc în lunile aprilie-mai 2021. Un grup format din patru amatori ai unui mod activ de viață, alergători, alpiniști și amatori de drumeție montană, vor parcurge câteva sute de kilometri, escaladând mai multe vârfuri de peste cinci mii de metri, […] The post Premieră / Un grup de moldoveni va escalada unul dintre cei mai înalți munți din Nepal appeared first on Moldova.org.
16:40
Când eram în liceu, profesoara de engleză ne povestea că a avut o bursă de cercetare și a stat câteva luni la Londra, cândva înainte de 2010. Mi se păreau fascinante toate poveștile ei, dar cel mai mult mi s-a întipărit expresia pe care o folosea ca să explice britanicilor unde e Moldova: between Dracula […] The post Ce îi unește pe moldovenii din diasporă în afara perioadelor electorale appeared first on Moldova.org.
16:40
Șeful delegației RM la Adunarea Parlamentară EuroNest, socialistul Petru Bajura a hotărât pentru toți membrii delegației că aceștia se vor abține de la procedura de vot a rezoluției Adunării, care are un text destul de „piperat în adresa Rusiei”. Rezoluția prezintă un nou set de priorități a politicii UE cu țările din vecinătatea estică în […] The post De ce deputatul PSRM a luat decizie singur, „în numele țării”, la EuroNest. Explicăm appeared first on Moldova.org.
12 aprilie 2021
19:00
Cine îngrijește de persoanele cu dizabilități severe? De cele mai multe ori, acest lucru este făcut de o rudă foarte apropiată, care trebuie să se dedice 24 de ore, 7 zile pe săptămână. Prin urmare, îngrijitorul renunță la locul de muncă, nu mai are o sursă de venit, anii nu se mai adună la stagiul de cotizație și la bătrânețe […] The post 24/7, fără concediu. Asistenții personali ai persoanelor cu dizabilități severe se odihnesc doar pe hârtie appeared first on Moldova.org.
16:00
Autoritățile din Republica Moldova bat alarma. În ultimele luni, tot mai mulți copii se infectează cu COVID-19. „Infecția COVID-19 întinerește. Avem tot mai mulți copii infectați. Specialiștii din domeniu vorbesc de mai multe cazuri de agravare în rândul copiilor și al gravidelor. De aceea și copiii ar trebui să respecte normele de protecție pentru a […] The post De ce mai mulți copii se infectează cu COVID-19. Explicăm appeared first on Moldova.org.
15:40
Pe 9 aprilie, la final de zi de lucru, autoritățile din Republica Moldova au anunțat despre faptul că urmează să achiziționeze 400 de mii de doze de CoronaVac ale producătorului chinez SINOVAC. Potrivit comunicatului, compania chineză a fost singura care a răspuns solicitărilor făcute de Centrul pentru Achiziții Publice în Sănătate. Deși este folosit pe […] The post Cum funcționează vaccinul chinez cumpărat de Moldova. Explicăm appeared first on Moldova.org.
11 aprilie 2021
11:20
În această săptămână, clasa politică din R. Moldova a demonstrat încă o dată că nu pot doar să toarne cisterne de fecale pe sediile de partid, dar și să arunce unii în alții cu verde de briliant. Iar președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi s-a adresat la Consiliul Europei.   Luni, 5 aprilie   Președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi s-a adresat la Consiliul Europei pentru a media conflictul politic din […] The post Pe banii noștri: Scrisoare către Consiliul Europei și zelionkă pentru un vicepreședinte de raion  appeared first on Moldova.org.
10 aprilie 2021
17:40
Oare ce băuturi preferau scriitorii vremurilor și în ce fel de pahare își căutau ei inspirația? În cartea „A Sidecar Named Desire: Great Writers and the Booze That Stirred Them” (trad: „Un tramvai numit dorință: Marii scriitori și băuturile care i-au agitat”) autorii au venit cu mai multe idei, după ce au căutat răspunsuri în […] The post Muza e în vin! Ce vinuri au inspirat marii scriitori ai vremii appeared first on Moldova.org.
10:50
Duminică, 11 aprilie 2021, va avea loc premiera spectacolului audio O Țară Duty-Free, disponibil gratuit pe site-ul https://artaazi.org/. Mi-e greu s-o numesc „premieră” – nu o să fiu împreună cu echipa, n-o să văd reacțiile ascultătorilor, n-o să intru în dialog cu publicul… Totuși, sper că online spectacolul va putea ajunge la cât mai multă […] The post O Țară Duty-Free: premiera spectacolului audio appeared first on Moldova.org.
9 aprilie 2021
17:40
Parlamentarii s-au adunat astăzi în ședință plenară, despre care se credea la începutul săptămânii că nu va avea loc. Pe ordinea de zi au fost introduse 17 puncte, printre care, cele mai importante a fost o comisie de anchetă pe cazul dispariției ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus și anularea repetată a legii miliardului. Ședința plenară Parlamentului […] The post Rezumat din Parlament: Se vrea din nou anularea legii miliardului appeared first on Moldova.org.
17:20
La mai bine de 60 de ani de la primul caz cunoscut de infecție cu HIV la om și la 40 de ani de la începutul epidemiei  de HIV/SIDA din Statele Unite, un vaccin este în sfârșit la orizont.  Un nou potențial vaccin a fost testat în primă fază în cadrul a unui studiu clinic […] The post Tehnologia din spatele vaccinului anti-covid ar putea funcționa și împotriva HIV/SIDA. Explicăm appeared first on Moldova.org.
15:00
O adaptare pentru televiziune a romanului de fantezie epică „Stăpânului inelelor”, despre care se credea că a fost pierdută, a fost redescoperită și postată săptămâna trecută pe YouTube, încântând fanii vorbitori de limbă rusă ai JRR Tolkien. Filmul din 1991, Хранитель, bazat pe prima parte din trilogiei – „Frăția inelului” – a fost produs cu […] The post O ecranizare sovietică a „Stăpânului inelelor” redescoperită după 30 de ani appeared first on Moldova.org.
14:30
Îți amintești cum era când trebuia să ieși în fața clasei? Când vedeai cum colegii se șușoteau și râdeau subtil când tu trebuia să răspunzi? Cum emoțiile îți urcau până în vârful urechilor? Iar gândurile că iar vei fi criticat îți apăreau ca niște voci în cap? Aceste senzații sunt des întâlnite la elevi – […] The post Cum să depășești emoțiile și criticile în fața clasei? Webinar GRATUIT cu Viorelia Dercaci appeared first on Moldova.org.
13:30
Uniunea Europeană discută de ceva timp despre „Certificatul Verde Digital” – un act comun pentru toate statele UE și alte câteva non-UE care să permită circulația liberă în zonă. Există țări care și-au elaborat propriul certificat, însă pentru uz intern cum ar fi: accesul la cinematograf, parc, frizerie și alte locuri publice.   Certificatul verde digital al UE Scopul acestui certificat este de a facilita călătoria peste hotare. Liderii UE au solicitat continuarea lucrărilor […] The post Ce este „pașaportul Covid” și cum va funcționa acesta appeared first on Moldova.org.
8 aprilie 2021
18:40
Continuare la Partea I. Prietenia care te duce pe scenă Dumitru Cotelea, Dima Stratulat și Alexandrina au ajuns la Academia de Teatru Questors din Londra, unde urma să dea o probă de admitere. I-a întâmpinat un profesor care le-a spus ceva în engleză, ceva simplu, gen audiția va avea loc la etajul doi, doar că […] The post Trei într-o barcă (fără a mai socoti și teatrul). Partea II: Visul unei nopți londoneze appeared first on Moldova.org.
17:40
Cheagurile de sânge combinate cu un număr scăzut de trombocite observate la unele persoane care au fost vaccinate cu AstraZeneca (numit acum Vaxzevria), sunt un efect advers secundar „foarte rar”. La această concluzie a ajuns comitetul de evaluare a riscurilor farmacologice al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA).  Experții au observat că, în majoritatea cazurilor, aceste […] The post Agenția Europeană pentru Medicamente despre AstraZeneca: beneficiile depășesc considerabil riscurile appeared first on Moldova.org.
17:30
Vrei să-ți amenajezi casa cu mobilă nouă și de calitate, iar cheltuielile sunt mai mari decât te-ai gândit? Sau ai nevoie de bani cash pentru alte cheltuieli neplanificate? Nu trebuie decât să descoperi noua aplicație mobilă de creditare MyIute care te ajută să-ți realizezi orice vis în doar câteva minute. IuteCredit a decis să te […] The post MyIute spre visul tău. Cum funcționează noua aplicație mobilă de creditare Iute Credit appeared first on Moldova.org.
15:50
La sfârșitul lunii mai, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat despre începerea și celei de-a II-a etape de vaccinare. În această categorie sunt incluse persoanele cu vârsta de peste 60 ani, persoanele cu vârsta cuprinsă între 18-60 ani care au comorbidități pentru care infecția COVID-19 prezintă un risc sporit a formelor grave și […] The post Etapa a doua de vaccinare. Cum are loc? Explicăm appeared first on Moldova.org.
12:40
Hai noroc! Din nou e joi și azi Bojica ne amintește că e primăvară după geam, chiar și cu toate cojoacele scuturate ale Odochiei. Iar asta înseamnă că tejghelele de la piață sunt pline cu ierburi de sezon. Anume din ele azi vom găti o rețetă, care parcă nu promite nimic la prima vedere. Dar […] The post Plăcintă foioasă cu ierburi de primăvară appeared first on Moldova.org.
7 aprilie 2021
17:50
Vasfije Krasniqi-Goodman, supraviețuitoarea violenței sexuale în timpul războiului din Kosovo din anii 1998-99, a fost aleasă în calitate de deputată în parlamentul kosovar la alegerile din februarie curent. Pentru mulți cetățeni kosovari ea a devenit o eroină după ce și-a povestit public istoria sa dramatică. Prima care și-a spus public istoria și și-a acuzat violatorii […] The post „În legile din Kosovo suntem numite victime, dar noi suntem supraviețuitoare” appeared first on Moldova.org.
15:40
În aprilie 2009 aveam 11 ani proaspăt împliniți. Eram acasă, la țară, iar televizorul era mai mereu pornit. Îmi amintesc cum vedeam la toate canalele ce se întâmpla la Chișinău. Fiind atât de mică, nu am dat mare atenție la ceea ce vedeam. Când am mai crescut, au început să mă intereseze evenimentele de la […] The post 7 aprilie 2009. Ce știu copiii de atunci despre „revoluția” de la Chișinău appeared first on Moldova.org.
13:50
Ileana Ciobanu are 25 de ani și deja de doi ani s-a dedicat cu trup și suflet broderiei și tapiseriei pe haine uzate. A creat Atelier Cuminte, un loc unde hainele prind o nouă viață, fiind împodobite cu detalii executate manual cu ajutorul diferitor tehnici pe care le-a învățat singură. Astfel, ea își dorește să […] The post Atelier Cuminte – a doua viață pentru hainele uitate appeared first on Moldova.org.
6 aprilie 2021
19:50
Pe Dumitru Cotelea, Dima Stratulat și Alexandrina Bivol i-am cunoscut când eram studenți cu toții la Cluj. Îmi amintesc că cei doi băieți erau de nedespărțit în perioada aia și au rămas prieteni la fel de apropiați și acum. Ei s-au cunoscut în 2010, când erau studenți în anul întâi la Cluj. La început i-au […] The post Trei într-o barcă (fără a mai socoti și teatrul). Partea I: Prietenia care te duce pe scenă appeared first on Moldova.org.
19:00
Astăzi, 6 aprilie, a fost lansată și a doua etapă a proiectului pilot de implementare a sistemului de plată electronică în transportul public din Chișinău. Dacă în prima etapă taxatorii au fost echipați cu terminale de plată pe care le purtau la gât și oamenii achitau călătoriile fie  în numerar, fie prin card și primeau […] The post Taxatori echipați cu terminale de plată, carduri și telefoane. Cum funcționează sistemul electronic din transportul public appeared first on Moldova.org.
14:50
Nicolae Ceaus, fost judecător ucrainean care a fugit din țară fiind învinuit de corupție în proporții deosebit de mari, a fost răpit la 3 aprilie în centrul Chișinăului. Despre aceasta a anunțat avocatul lui Ceaus, Iulian Balan. „A fost răpit clientul meu de un grup înarmat de persoane și dus într-o direcție necunoscută”, spune el. […] The post Răpirea magistratului ucrainean. Cum s-a produs și ce se întâmplă appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.