Daruri din partea liderului PSRM pentru băiatul care a alergat 12 km în caloși, la un maraton

LiveNews, 23 februarie 2021 22:50

Visul lui Vitalie Cebotaru s-a împlinit. Adolescentul de 13 ani din satul Cîșlița-Prut, despre care a aflat o țară întreagă după ce a alergat la un maraton încălțat într-o pereche de galoși, a primit în dar din partea președintelui PSRM, Igor Dodon, un set de încălțăminte și îmbrăcăminte sportivă. Igor Dodon a rămas impresionat de […] Articolul Daruri din partea liderului PSRM pentru băiatul care a alergat 12 km în caloși, la un maraton a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de LiveNews

Mai mult de 2 zile în urmă
22:50
Visul lui Vitalie Cebotaru s-a împlinit. Adolescentul de 13 ani din satul Cîșlița-Prut, despre care a aflat o țară întreagă după ce a alergat la un maraton încălțat într-o pereche de galoși, a primit în dar din partea președintelui PSRM, Igor Dodon, un set de încălțăminte și îmbrăcăminte sportivă. Igor Dodon a rămas impresionat de […] Articolul Daruri din partea liderului PSRM pentru băiatul care a alergat 12 km în caloși, la un maraton a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
22:40
Reparaţia drumurilor de acces către localități/comune, reabilitarea instituţiilor de învăţământ – sunt alte două probleme pentru rezolvarea cărora au votat o mare parte din locuitorii suburbiilor pe site-ul suburbii.chisinau.md, care a fost lansat acum 3 zile. Cel puțin asta primarul general Ion Ceban în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook. Este vorba despre localităţile […] Articolul suburbii.chisinau.md // Locuitorii satelor din mun. Chișinău își doresc transport de calitate, drumuri bune, apă și canalizare a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18:20
Gafa comisă de președintele țării trebuie plasată și pe cei care o consiliază, susține analistul politic Dionis Cenușă într-o reacție după decizia Curții Constituționale, prin care a statuat că Maia Sandu a încălcat Constituția atunci când a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița în funcția de prim-ministru. „Când greșește Maia Sandu, greșește și echipa sa în […] Articolul Expert: Nimeni nu este deasupra Constituției, nici măcar cel mai pro-reformă și pro-UE politician din Moldova a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18:00
Președintele Maia Sandu și-ar fi pus în plat să desemneze la funcția de premier doar pe Natalia Gavrilița. Asta chiar dacă astăzi Curtea Constituțională a anulat decretul șefului statului. Despre aceasta jurnalistul Valeriu Reniță a scris pe canalul său de Telegram. „După ce Domnica Manole și echipa și-au făcut onest treaba (făceți-Vă cruce, creștinilor!), în […] Articolul Reniță: O gură de aer până la următorul atac asupra Constituției a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
17:50
artidul Socialiștilor din Republica Moldova anunță că a luat act de hotărârea Curții Constituționale, care a constatat încălcarea Constituției de către președintele Maia Sandu prin desemnarea ilegală a Nataliei Gavrilița în calitate de prim-ministru. Potrivit PSRM, în pofida numeroaselor presiuni asupra magistraților Înaltei Curți, inclusiv din partea unor elemente de peste hotarele țării, Curtea Constituțională […] Articolul Partidul Socialiștilor o invită repetat pe Maia Sandu să revină în câmpul constituțional a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
17:40
Decizia Curții Constituționale era una absolut previzibilă, dar în același timp una alarmantă, fiindcă este dovada că Republica Moldova este acum condusă de un președinte care la două luni de mandat are deja două încălcări grave ale Constituției, ceea ce reprezintă situație condamnabilă și fără precedent în istoria țării. Cu această reacție a venit președintele […] Articolul Igor Dodon: Decizia CC vine să oprească derapajul constituțional al președintelui, după ce aceasta a demonstrat din nou că operează cu duble standarde a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
17:30
Platforma DA reiterează că este gata să își asume guvernarea pentru a organiza alegeri parlamentare anticipate libere și corecte. Anunțul a fost făcut de către liderul formațiunii, Andrei Năstase, imediat după ce Curtea Constituțională a anulat decretul Maiei Sandu. „Platforma DA pledează pentru alegeri anticipate organizate de un guvern pro-european. Platforma DA își reiterează poziția […] Articolul Platforma DA reiterează că este gata să își asume guvernarea și cheamă partidele pro-europene la negocieri a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
17:00
Maia Sandu a încălcat Legea Supremă. Înalta Curtea a admis parțial sesizarea deputaților PSRM și a declarat neconstituțional decretul șefului statului prin care Natalia Gavrilița a fost desemnată repetat la funcția de prim-ministru. Decizia a fost pronunțată de către președintele Curții Constituționale Domnica Manole. Magistrații constituționali au decis că fracțiunile parlamentare și președintele țării Maia […] Articolul Maia Sandu a ÎNCĂLCAT Legea Supremă! Curtea Constituțională a declarat neconstituțional decretul președintei a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:20
Parlamentul Republicii Moldova consideră că acțiunile și faptele președintelui țării ce țin de desemnarea candidaturii prim-ministrului trebuie readuse în câmpul constituțional, iar decretul din 11 februarie urmează a fi recunoscut contrar Constituției. Aceste concluzii au fost prezentate de reprezentantul Parlamentului la Curtea Constituțională în timpul dezbaterii sesizării unui grup de deputați PSRM privind controlul constituționalității […] Articolul Ședința CC // Reprezentantul Parlamentului: Președintele Sandu nu poate refuza candidatura propusă de o majoritate parlamentară formalizată a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:00
Președintele Republicii Moldova a ignorat Constituția și hotărârile Curții Constituționale prin desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița pentru funcția de prim-ministru, a declarat deputatul PSRM, Vasile Bolea, în pledoaria sa în fața magistraților Curții Constituționale. Astăzi, Curtea Constituțională examinează sesizarea unui grup de deputați PSRM privind controlul constituționalității decretului președintelui Republicii Moldova, din 11 februarie, privind […] Articolul Bolea: Șeful statului creează premise pentru apariția unor conflicte instituționale prin impunerea Parlamentului a propriului candidat la funcția de prim-ministru a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:20
PSRM îl cheamă la respect ambasadorul UE Peter Michalko. Potrivit unui comunicat de presă al socialiștilor, în ultima perioadă diplomatul a făcut mai multe declarații scandaloase, care pot fi considerate ca o intervenție gravă în treburile interne ale unui stat suveran. „În special, șeful misiunii UE în Republica Moldova, Peter Michalko, într-un interviu acordat portalului […] Articolul Socialiștii îl îndeamnă pe ambasadorul UE să respecte suveranitatea și independența Republicii Moldova a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
00:00
În sectorul Râşcani al capitalei a început procesul de evacuare a gheretelor unde se comercializau ilicit produse alcoolice. Potrivit primarului general Ion Ceban, agentul economic a demolat și a evacuat, astăzi, benevol unitatea de comerț. Acţiunile vin în urma solicitării pe care Ion Ceban le-a făcut, de a evacua gheretele, inclusiv din staţiile de aşteptare […] Articolul Mai multe gherete din sectorul Râșcani unde se vindeau ilicit produse alcoolice, demontate a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
22 februarie 2021
22:20
Primarul general al capitalei, Ion Ceban, a negat speculațiile care au apărut în spațiul public cu privire la presupusele condiții proaste de la Centrul Covid-19 de la MoldExpo. Astfel, în cadrul ședinței operaționale de astăzi, acesta a spus că administrația Centrului a raportat că toate condițiile necesare sunt respectate acolo. „Cu toate acestea, cer liderilor […] Articolul Primarul general neagă speculațiile privind condițiile proaste din Centrul Covid-19 a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
22:10
Salariile din sistemul de sănătate au crescut de mai bine de două ori. Dacă în 2019 un medic din asistența medicală spitalicească avea o remunerare lunară de 9700 de lei, la 1 ianuarie 2021, acesta a ridicat 18,5 mii de lei. În cazul medicilor care nu se ocupă de pacienții cu COVID-19, salariul a crescut […] Articolul Salariile angajaților din sistemul medical au crescut de la 12 la peste 24 mii lei a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21:10
Managementul defectuos, corupţia, logistica şi sistemul de administrare putred – sunt principalii factori care generează probleme în domeniul educaţional din municipiul Chişinău. Despre aceasta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi dimineață de la Primăria Chișinău. Potrivit acestuia, pe alocuri problemele sunt foarte grave. „Mă refer aici la cazul de la […] Articolul La un liceu internat din Chișinău, mai multe feluri de mâncare sunt servite într-o farfurie. Ceban: Nu vom tolera asemenea situaţii. Vor fi chemaţi şi cei de la ANSA a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
20:20
După o vizită în teren, primarul general Ion Ceban spune că situația este dezastruoasă, iar unii responsabili de la Preturi spun că lucrurile se reabilitează, dar în realitate nu este așa. Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței Primăriei Chișinău de azi dimineață. „Ieri, de dimineață și până seara târziu, am hoinărit la propriu pe […] Articolul Edilul Ion Ceban, după o inspecție prin capitală: Am găsit WC-uri, care trebuia să le cauți cu GPS-ul. Trebuie să te obosești să ajungi acolo a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
20:20
Secretarul general al Președinției, Andrei Spînu, din nou intră în vizorul Autorității Naționale de Integritate și a procurorilor. După ce jurnaliștii de investigație de la RISE Moldova au publicat un material cu lux de amănunte despre averea dubioasă a sfetnicului Maiei Sandu, socialistul Petru Burduja a sesizat organele competente. „RISE Moldova a prezentat întreaga încrengătură a […] Articolul Deputat PSRM: Noile fapte din investigația RISE sunt un motiv suplimentar ca ANI și Procuratura să verifice veniturile dubioase ale lui Spînu a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
17:50
Orașul trebuie să fie curat și îngrijit, iar cei care murdărie să fie amendați. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, despre persoanele fizice și agenții economici, ce nu respectă noul regulament privind salubrizarea în Chișinău. „Am rugat ca pentru Consiliul Municipal Chișinău să fie prezentat raportul Am rugat să se găsească soluția cu […] Articolul Ion Ceban cere ca cei care fac murdărie în oraș să fie amendați: Agenții constatatori să primească o parte din amenda pe care o pun a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
17:30
Ex-președintele Republicii Moldova, liderul PSRM, Igor Dodon, a prezentat opinia Comisiei de la Veneția despre rolul șefului statului la deblocarea crizei politice. Într-un mesaj publicat pe canalul său de Telegram, Dodon a scris că există o concluzie fermă a Comisei, care spune că “Dizolvarea Parlamentului în cazul când deputații sunt gata sa voteze un guvern și […] Articolul Liderul PSRM: Dizolvarea Parlamentului, când deputații sunt gata sa voteze un guvern, este o violare a obligațiilor constituționale a Președintelui a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
17:10
Barometrul Opinie Publice, prezentat astăzi de IPP, are drept scop promovarea Maiei Sandu și a PAS la alegerile parlamentare anticipate. Opinia a fost expusă de către jurnalistul Valeriu Reniță. „BOP netezește ca tăvălugul calea Maiei Sandu spre victoria în alegerile parlamentare. Datele de rating a partidelor de dreapta livrate azi de această casă rău-famată a […] Articolul Reniță, despre BOP: Cei care plătesc asemenea sondaje vor să ne vâre pe gât ideea să nu ezităm și să o proclamăm de mâine pe Maia Sandu regină a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16:40
Transportul public în suburbii, cea mai mare problemă sesizată de cetățenii din localitățile aflate în componența municipiului Chișinău. Declarațiile aparțin primarul general Ion Ceban, și sunt bazate pe datele din noul site lansat. În doar două zile de la lansare, pe site-ul  https://suburbii.chisinau.md sunt mii de voturi pentru proiectele pe care și le-ar dori locuitorii […] Articolul Platforma „suburbii.chisinau.md” dă roade. Ceban: Cea mai stringentă problemă este transportul public a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16:30
Andrei Spînu, secretarul general al administrației prezidențiale, a jonglat de ani buni cu mai multe companii, inclusiv din zone offshore. Direct sau indirect, numele lui este legat de jurisdicții precum Cipru, Hong Kong, Delaware și Belize, notează RISE.MD într-o investigație. Mai mult, pe când era viceministru al Tineretului și Sportului, Spînu a fost și în incompatibilitate […] Articolul Jurnaliștii de la Rise au prezentat o investigație în detalii despre afacerile din offshore ale Secretarul general al Președinției, Andrei Spînu a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16:00
Primarul general Ion Ceban se arată îngrijorat de incidența înaltă a infecției cu noul coronavirus. Edilul spune că specialiștii explică fenomenul prin contagiozitate sporită a virusului. „Dar noi observăm relaxarea deplină, cunosc că toată lumea a obosit, dar mai putem face un efort ca să putem reuși. Atenționez: nu avem locuri libere în spitale – […] Articolul Ceban: Rămânem îngrijorați de incidența înaltă a infecției cu noul coronavirus. Medicii și-au cedat birourile pentru pacienți a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:20
Activitatea Maiei Sandu și a Partidului Acțiune și Solidaritate este tot mai des comparată cu perioada fostului lider democrat Vlad Plahotniuc. Ruxanda Josan scrie într-un editorial publicat pe site-ul Anticorupție.md că astăzi “a-ți expune civilizat opinia care nu coincide cu cea a unui grup vocal în societate este un act de mare curaj, aidoma celor […] Articolul Anticorupție.md: Azi a-ți expune opinia este un act de mare curaj, ca pe timpul lui Plahotniuc a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:20
Oamenii corupți nu vor rămâne în funcții în cadrul Primăriei Chișinău, spune primarul general Ion Ceban cu privire la cazul de corupție de la Cimitirul Sf. Lazăr, unde Pavel Eni, unul dintre administratori, a fost filmat în flagrant cum a luat bani de la oameni pentru a vinde locuri de veci în cimitir. „Eu înțeleg […] Articolul Primarul general, revoltat după restabilirea lui Pavel Eni la Cimitirul Sfântul Lazăr: Această persoană nu are ce căuta în funcție a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:10
Cei mai mulți moldoveni au încredere în Maia Sandu și Igor Dodon. Datele sunt prezentate în sondajul Vox Populi – februarie 2021, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor. Potrivit cercetării, la capitolul încredere, Sandu și Dodon depășesc cu mult celelalte personalități politice din țară. Fiind întrebați care este personalitatea politică în care aveți încredere mai […] Articolul Vox Populi // Maia Sandu și Igor Dodon sunt primii în topul încrederii a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:10
Pe noul site suburbii.chisinau.md, lansat de Primăria Chișinău, votul este în plină desfășurare. Astfel, locuitorii din suburbii aleg proiectele cu cea mai mare prioritate pentru implementare în localitățile lor, pentru 2021. De exemplu, în comuna Bubuieci, majoritatea locuitorilor, aproximativ 50%, au votat pentru transportul către și de la Chișinău. Alte proiecte importante, pentru care cetățenii au […] Articolul Locuitorii din suburbii votează pe suburbii.chisinau.md: aleg proiectele prioritare pentru localitatea lor a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:00
Patru formațiuni politice ar accede în Legislativ, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, potrivit datelor prezentate în sondajul ”Vox Populi – februarie 2021 ”, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor. Astfel, în Parlament vor ajunge PAS, PSRM, Partidul ”Șor” și Partidul Nostru. 36% din respondenții deciși au declarat că își vor da votul pentru […] Articolul PAS, PSRM, PP „Șor” și PN ar accede în Legislativ, dacă duminica viitoare s-ar organiza anticipatele (Sondaj) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:40
Ca urmare a mai multor presiuni care au fost făcute, în special, pe parcursul săptămânii trecute, magistrații Curții Constituționale sunt gata să recunoască decretul președintelui Maia Sandu de numire a doua oară a candidatului la funcția de prim-ministru, Natalia Gavrilița drept constituțional. Surse din instituția prezidențială ne-au comunicat că Maia Sandu deja cunoaște hotărârea Curții […] Articolul SURSE. Curtea Constituțională, gata să o susțină în ilegalități pe Maia Sandu a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:10
Nu voi capitula în față unor provocări josnice, unor minciuni, unor insinuări. Mesajul a fost transmis de către candidatul PSRM pentru funcția de premier, Mariana Durleșteanu. Într-o postare pe Facebook. Durleșteanu s-a adresat către cetățeni și clasa politică cu un mesaj conciliant și cu un îndemn de a face lucruri frumoase pentru Republica Moldova. „Dragi […] Articolul Mariana Durleșteanu îndeamnă clasa politică să lase propagandă și să facă lucruri frumoase pentru R.Moldova a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.