Vizita bașcanului Găgăuziei în Turcia: Vlah s-a întâlnit cu Erdogan

Sputnik, 23 februarie 2021 22:40

Irina Vlah s-a adresat părții turce cu solicitarea de sprijin pentru Găgăuzia în vederea obținerii vaccinului împotriva noului tip de coronavirus.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 4 ore
23:10
Seara zilei de 7 martie, adică ajunul Zilei Internaționale a Femeii, este momentul în care în Chișinău se vinde cea mai impresionantă cantitate de flori din anul întreg. Și toate aceste flori sunt cumpărate pentru a fi dăruite femeii.
Acum 8 ore
20:00
Japonia a raportat al doilea caz de anafilaxie după vaccinarea cu preparatul companiei americane Pfizer.
19:50
În Republica Moldova, astăzi au fost confirmate 647 de cazuri noi de infectare cu COVID-19, anunță Ministerul Sănătății. Muncii și Protecției Sociale.
19:50
În Republica Moldova a început procesul de vaccinare anti-COVID. Ce spun epidemiologii despre procesul de imunizare și care sunt prognozele pentru perioada următoare?
19:50
O dată cu apariția noului Cod Civil au fost introduse o serie de modificări esențiale, în special, la capitolul Moștenire. Despre cele mai semnificate schimbări am aflat de la parajuristul Maria Zugravu.
19:10
Potrivit celor mai recente date ale Agenției Servicii Publice, în Registrul de stat al transporturilor figurează peste un milion de vehicule. Vedeți în infograficul nostru cum sunt repartizate acestea în unitățile teritorial-administrative.
19:00
Papa Francisc, aflat în vizită în Irak, a fost primit de marele ayatollah Ali al-Sistani, considerat cea mai înaltă autoritate religioasă pentru musulmanii șiiți din Irak și din lume.
19:00
Tot mai mulți adolescenți estonieni sunt instruiți să participe la un posibil război cu Federația Rusă.
Acum 12 ore
18:30
Despre factorii care au stat la baza atragerii investitorilor străini în Republica Moldova într-un an pandemic și plin de provocări, am aflat de la șeful Direcției Investiții și Protejarea Investițiilor din cadrul Agenției de Investiții, Igor Ștefăneț.
18:20
Polițiștii și geniștii croați i-au salvat vineri pe câțiva imigranți aflați pe un teren probabil minat din pădurea din preajma municipiul Saborsko din vestul Croației, la o zi după ce o persoană a fost ucisă și alte câteva au fost rănite în urma unei explozii.
17:30
Alianța Părinților împreună cu Asociațiile Pro Consumatori, Medici pentru Consimțământ Informat, Neam Unit și Pro Decizii Informate, organizează o manifestație publică, duminică 7 Martie 2021 orele 15, în București, Parcul Izvor - lângă Parlament.
17:00
Trimis pe Marte ca parte a unei misiuni NASA, robotul Perseverance a parcurs primii metri pe planeta roșie. Câţi metri a parcurs în total, fotografiindu-şi propriile urme.
16:30
Ce ar putea să se întâmple cu adevărat după data de 23 martie, la trei luni de la demisia Guvernului Chicu? Subiectul a fost discutat în cadrul mai multor emisiuni în studioul Radio Sputnik Moldova.
16:20
Nicholas Maduro și soția sa, Celia Flores, au fost vaccinați cu preparatul rusesc împotriva coronavirusului "Sputnik V".
15:40
Pe plaja Bavaro din regiunea dominicană Punta Cana, s-a desfășurat operațiunea e salvare a unui pui de balenă de trei metri din specia grinda cu aripioare scurte.
15:30
Zeci de oameni s-au adunat astăzi la un târg organizat în sectorul Buiucani al Capitalei. Se pare că moldovenii au uitat de pandemie și respectarea nomelor împotriva COVID-19, întrucât îmbulzeala era la ordinea zilei.
15:20
Un individ a fost surprins noaptea trecută în timp ce spărgea mai multe mașini. Acțiunile suspectului au fost înregistrate de camerele video instalate în fața unui bloc de locuințe din sectorul Ciocana.
14:50
O însoțitoare de bord a fost luată prin surprindere de ziua ei de naștere, în timp ce se afla la serviciu. Mama sa i-a transmis un mesaj de felicitare, care a fost auzit de toți pasagerii cursei.
14:30
Un adolescent a fost găsit într-o baltă de sânge în apartamentul pe care îl închiria. S-a întâmplat dimineață în sectorul Botanica al Capitalei.
14:00
Nord Stream 2 este important pentru furnizarea de gaze către Germania și UE, este important pentru diversificarea surselor. Conducta de gaz este, de asemenea, un fel de punte care leagă Germania și Rusia, a declarat Johann Zaathoff.
Acum 24 ore
13:20
Două mașini s-au ciocnit într-o intersecție din centrul Chișinăului. În urma impactului, mașinile au fost destul de grav avariate.
12:50
Lumea se întreabă cine este bărbatul care a răsturnat lăzile cu struguri sâmbătă, într-un supermarket din Capitală, pentru că aceștia erau de proastă calitate? Și ce i-a făcut poliția care a venit la fața locului?
12:00
Astăzi se împlinește exact un an de când autoritățile au anunțat despre primul caz de COVID-19 în Republica Moldova. Era vorba despre o femeie, revenită din Italia, în vârsta de 48 ani.
11:00
Vremea începe se se încălzească, iar moldovenii s-au obișnuit ca primăvara să facă curat în curți și grădini și să dea foc la vegetația uscată. Totuși, oamenii trebuie să știe că pentru astfel de încălcări riscă amenzi.
11:00
Scandal monstru într-un supermarket din Chișinău. Un cumpărător s-a arătat revoltat că strugurii autohtoni puși în vânzare sunt prea mici și a răsturnat lăzile jos.
10:00
Pandemia de COVID-19 a afectat o lume întreagă indiferent de gen, naționalitate sau alte aspecte. În Republica Moldova, totuși, femeile depășesc numărul bărbaților infectați, în timp ce mortalitatea la bărbați este mai înaltă. Asta arată datele BNS.
09:10
Mai multe persoane au fost documentate la frontiera de stat pentru nerespectarea măsurilor împotriva infecției COVID-19. Totodată, numărul călătorilor a fost mai mic sâmbătă în comparație cu ziua de vineri.
08:20
Un accident teribil s-a produs noaptea trecută pe traseul R3, km 10, direcția Ialoveni. Șoferul unei Toyota a pierdut controlul mașinii și s-a răsturnat într-un șanț.
08:10
Confruntat cu dezvăluirile Cybernews cu privire la vânzarea a trei baze de date care ar cuprinde datele de identificare ale 21 de milioane de utilizatori VPN, un expert în securitate cibernetică a cerut eliminarea unei aplicații din smartphone-urile Android.
07:00
Artistul poporului din Republica Moldova a răspuns unor întrebări mai puțin convenționale în cadrul unui interviu acordat Agenției de Presă Sputnik. Despre ce este vorba.
06:30
În calendarul bisericesc, Lăsatul Secului are două etape care conduc treptat către Postul Sfintelor Paște: Duminica Înfricoșatei Judecăți – când se lasă sec de carne și Duminica Izgonirii lui Adam din Rai – când se lasă sec de brânză.
06:00
Meteorologii anunţă că astăzi vremea va fi posomorâtă. Maximele vor fi cuprinse între +5 şi +9 grade Celsius.
Ieri
20:10
Tulburări şi violenţe în Franţa. 30 de persoane au devastat mobilierul stradal în Rillieux-la-Pape, în suburbiile Lyonului, a doua zi după revoltele din cartierul La Duchère. Cel puțin 12 mașini au fost incendiate.
19:40
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a decorat peste 200 de medici pentru lupta împotriva coronavirusului.
19:30
Sâmbătă au fost confirmate 1620 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în Republica Moldova, ceea ce este mult dacă ține cont de faptul că au fost depistate într-o zi de sâmbătă, când se fac mai puține teste.
19:10
O companiei minieră din Siberia, în procesul de efectuare a lucrărilor, a descoperit colți de mamut de până la 40 000 de ani. Colții au fost predați și depuși la un muzeu.
19:00
Președintele SUA, Joe Biden, a extins regimul de sancțiuni împotriva Iranului, această mișcare era de așteptat - sancțiunile introduse în 1995 sub președintele Bill Clinton au fost prelungite anual în tot acest timp și, de asemenea, au fost modificate în mod repetat.
18:30
În Republica Moldova aproape 26 mii de persoane au statut de șomer, dintre care aproximativ 4000 au fost înregistrați la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă doar în luna ianuarie 2021.
18:20
Misiunea diplomatică a Federației Ruse în Republica Moldova a menționat că reprezentatele sexului frumos sunt tot mai active în viața societății pe an ce trece.
18:10
Cele mai multe cazuri de discriminare vizează domeniul muncii, accesului la bunuri și servicii, justiție și educație. De asemenea, analiza plângerilor arată că victime ale discriminării devin mai frecvent femeile.
17:50
Cofetarii cehi au demonstrat încă o dată că țin pasul cu vremurile, chiar dacă acestea sunt pandemice.
17:40
Sistemul imunitar este mecanismul de apărare al organismului împotriva infecțiilor, bacteriilor și altor elemente care vă pot afecta starea de sănătate. Tocmai de aceea, este important să aveți o imunitate bună dacă vă doriți să vă mențineți mereu în formă.
17:10
În ajunul sărbătorii de 8 Martie, care tradițional este marcată în Republica Moldova cu mult fast și distracții, Inspectoratul General al Poliției anunță că va intenta dosare penale și va aplica amenzi tuturor celor care nu respectă restricțiile impuse de autorități.
17:10
O nouă rachetă SpaceX Mars a explodat la puțin timp după ce aterizase cu bine în urma unui zbor test.
15:40
A lovit o femeie pe trecerea de pietoni și și-a continuat drumul liniștit. Este vorba despre șoferul unui Renault. Momentul a fost surprins de un martor ocular în sectorul Buiucani al Capitalei.
15:20
Pandemia a lăsat o amprentă puternică asupra stării de spirit și sănătății moldovenilor. Frica de a se infecta de noul coronavirus îi domină pe oameni, iar printre cele mai mari temeri este și faptul că vor avea de suferit persoanele dragi.
15:00
Se pare că restricțiile impuse de autorități nu sunt luate în seamă de unii cetățeni. Noaptea trecută, polițiștii au efectuat razii în două localuri din Capitală, unde au depistat mai mulți petrecăreți.
15:00
Senatorul american Ted Cruz a anunțat că îl va bloca pe William Burns în funcția de director al Agenției Centrale de Informații (CIA) până când administrația lui Joe Biden nu va extinde sancțiunile asupra Nord Stream 2.
14:30
Majoritatea celorlalte vaccinuri, inclusiv Pfizer, a rămas în urmă în acest clasament mondial după numărul de state care le-au autorizat.
14:10
Şeful adjunct al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, a fost plasat în arest la domiciliu. Acesta ar avea probleme de sănătate, a anunțat avocatul său.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.