Medicii din Grecia, în grevă. Cadrele medicale au protestat pe străzile din Atena

Zugo.md, 23 februarie 2021 22:30

Medicii din Grecia s-au aflat în grevă marți și au mărşăluit pe străzile din Atena în semn de protest faţă de condiţiile sufocante din spitalele aflate în prima linie în lupta contra pandemiei de COVID-19. Cu aproape 6000 de decese cauzate de noul coronavirus, Grecia a gestionat criza sanitară mult mai bine decât alte state … Articolul Medicii din Grecia, în grevă. Cadrele medicale au protestat pe străzile din Atena apare prima dată în ZUGO.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Zugo.md

Acum 6 ore
16:50
De-a lungul timpului, viața și poziția femeii în societate s-a schimbat, iar această evoluție a fost și este abordată în numeroase producții cinematografice. Cu ocazia zilei de 8 Martie, ZUGO a selectat pentru tine poveşti despre și cu femei puternice care inspiră încredere, își întrec propriile standarde și reușesc să creeze lucruri nemaipomenite. Harlots Aceasta … Articolul video | Despre mame, soții, surori și bunici puternice. ZUGO îți recomandă 10 filme pentru seara de 8 Martie (și nu doar) apare prima dată în ZUGO.
Acum 12 ore
12:20
Trupele OMON din Rusia au lansat o campanie online de recrutare după protestele violente ale susţinătorilor opozantului Alexei Navalnîi care au avut loc în ianuarie şi februarie. Militarii OMON au fost criticaţi pentru modul agresiv şi brutal prin care au acţionat la demonstraţiile pro-Navalnîi. Jandarmii ruşi angajează acum inclusiv lunetişti, job pentru care „nu e … Articolul Jandarmeria rusă angajează. „Nu este nevoie de niciun fel de experienţă” apare prima dată în ZUGO.
12:00
Trei moldoveni, cu vârste cuprinse între 17 și 36 de ani, au fost acuzați de crimă joi, 4 martie, la Paris. Aceștia sunt suspectați că ar fi bătut până la moarte un om fără adăpost care stătea într-un parc din partea de est a Parisului (Bois de Vincennes), transmite Le Parisien. Bănuiții au ajuns joi … Articolul Trei moldoveni, acuzați de crimă în Franța. Aceștia sunt suspectați că ar fi bătut până la moarte un om fără adăpost apare prima dată în ZUGO.
11:50
După imunizarea cu vaccinul anti-COVID-19, unii medici din Moldova au avut reacții precum febră, dureri de cap, vertijuri, dureri musculare sau chiar și vomă. Deși medicii care au fost vaccinați susțin că aceste reacții sunt unele normale, menționând și factorul psihologic, mai mulți internauți își exprimă dubiile vizavi de vaccinarea anti-COVID. Totodată, administrația Spitalului Republican, … Articolul Mai mulți medici din Republica Moldova ar fi avut reacții după ce au fost vaccinați împotriva COVID-19 apare prima dată în ZUGO.
11:40
O companie din Statele Unite are planuri ambițioase pentru dezvoltarea turismului spațial – vrea să construiască un hotel-croazieră spațială până la sfârșitul acestui deceniu, conform Euronews. Stația Voyager, prototipul realizat de Gateway Foundation, se află în acest moment în dezvoltare, iar obiectivul este construcția unei atracții cu camere suficiente pentru 400 de persoane. Construit pe … Articolul foto | Primii turiști spațiali ar putea să stea la hotel în orbita Pământului în următorii 10 ani. Cum va arăta primul hotel în cosmos apare prima dată în ZUGO.
11:40
Potrivit Data Reportal, care face anual analiza pe țări ale prezenței digitale, în ianuarie 2021 pe Facebook-ul din Republica Moldova sunt 1,6 milioane de utilizatori activi, cu 20% mai mult față de ianuarie 2020.  La o populație de 4,03 milioane de persoane, s-au înregistrat 101,03% de utilizatori de telefonie mobilă, adică aproximativ 4,07 milioane de persoane. … Articolul Raport digital pentru 2020: Cele mai frecvente căutări pe Youtube ale moldovenilor și cei mai activi utilizatori  apare prima dată în ZUGO.
10:50
Elon Musk a pierdut și a doua poziție în clasamentul celor mai bogați oameni din lume. Averea CEO-ului Tesla a înregistrat în această săptămână pierderi de aproximativ 6,2 miliarde de dolari, ceea ce l-a adus pe locul trei în clasamentului Forbes al miliardarilor, transmite Mediafax. Pierderile lui Musk au început miercuri, iar în ultima ședință … Articolul A pierdut aproape 10 miliarde de dolari într-o săptămână. Elon Musk cade în clasamentul celor mai bogați oameni din lume apare prima dată în ZUGO.
10:40
Elon Musk a pierdut și a doua poziție în clasamentul celor mai bogați oameni din lume. Averea CEO-ului Tesla a înregistrat în această săptămână pierderi de aproximativ 6,2 miliarde de dolari, ceea ce l-a adus pe locul trei în clasamentului Forbes al miliardarilor, transmite Mediafax. Pierderile lui Musk au început miercuri, iar în ultima ședință … Articolul A pierdut aproape 10 miliarde de dolari într-o săptămână. Elon Musk cade pe locul trei în clasamentul celor mai bogați oameni din lume apare prima dată în ZUGO.
10:10
Un accident grav s-a produs la Ialoveni. Șoferul de la volanul unei mașini de marcă Toyota nu s-a isprăvit cu ghidajul și s-a inversat într-un șanț. Incidentul a avut loc în seara de 6 martie, pe traseul R3, km 10, direcția spre Ialoveni. Preliminar, cauza accidentului este viteza excesivă cu care se deplasa conducătorul auto și … Articolul foto | Accident grav la Ialoveni: Un bărbat a murit după ce mașina în care se afla a ajuns într-un șanț apare prima dată în ZUGO.
10:00
O companie din Statele Unite are planuri ambițioase pentru dezvoltarea turismului spațial – vrea să construiască un hotel-croazieră spațială până la sfârșitul acestui deceniu, conform Euronews. Stația Voyager, prototipul realizat de Gateway Foundation, se află în acest moment în dezvoltare, iar obiectivul este construcția unei atracții cu camere suficiente pentru 400 de persoane. Construit pe … Articolul foto | Primii turiști spațiali ar putea să stea la hotel în orbita Pământului în următorii 10 ani. Cum va arăta primul hotel spațial Voyager 07.03.2021 08:00 apare prima dată în ZUGO.
09:50
Liderul spiritual tibetan Dalai Lama s-a vaccinat împotriva COVID-19 la un spital din Dharamsala și a fost, ulterior, ținut sub observație o jumătate de oră. Liderul spiritual a făcut și un apel în fața oamenilor să se vaccineze în număr cât mai mare. „Pentru a preveni unele situaţii serioase, faceţi această injecţie. Este de foarte … Articolul Dalai Lama s-a vaccinat împotriva COVID-19: Mai mulți oameni trebuie să aibă curaj să facă această injecție apare prima dată în ZUGO.
09:40
Un accident grav s-a produs la Ialoveni. Șoferul de la volanul unei mașini de marcă Toyota nu s-a isprăvit cu ghidajul și s-a inversat într-un șanț. Incidentul a avut loc în seara de 6 martie, pe traseul R3, km 10, direcția spre Ialoveni. Preliminar, cauza accidentului este viteza excesivă cu care se deplasa conducătorul auto și … Articolul foto | Accident grav la Ialoveni: Un bărbat a murit după ce mașina în care se afla s-a răsturnat și a ajuns într-un șanț apare prima dată în ZUGO.
Ieri
13:20
După imunizarea cu vaccinul anti-COVID-19, unii medici din Moldova au avut reacții precum febră, dureri de cap, vertijuri, dureri musculare sau chiar și vomă. Deși medicii care au fost vaccinați susțin că aceste reacții sunt unele normale, menționând și factorul psihologic, mai mulți internauți își exprimă dubiile vizavi de vaccinarea anti-COVID. Totodată, administrația Spitalului Republican, … Articolul Mai mulți medici din Republica Moldova ar fi avut reacții adverse după ce au fost vaccinați împotriva COVID-19 apare prima dată în ZUGO.
12:40
Directorul adjunct de la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) Serghei Demcenco a fost transferat de la penitenciarul nr. 16, în arest la domiciliu. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Maxim Gropa, procuror la Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Gropa a declarat că vineri, 5 martie, Curtea de … Articolul Directorul adjunct al ANP Serghei Demcenco, plasat în arest la domiciliu din cauza stării de sănătate apare prima dată în ZUGO.
12:10
Belgia a prelungit interdicția călătoriilor neesenţiale în afara graniţelor, dar din exteriorul granițelor spre interior până la 18 aprilie, ceea ce include şi sărbătorile de Paşte, a anunţat vineri seara premierul belgian Alexander De Croo, potrivit AFP, preluată de Agerpres. La încheierea unei reuniuni privind pandemia, la care au participat şefii executivelor regionale, premierul De … Articolul Belgia prelungește interdicția călătoriilor neesențiale până pe 18 aprilie apare prima dată în ZUGO.
11:40
Sistemul medical din țara noastră a mai pierdut doi specialiști din cauza COVID-19. Ambii au activat în cadrul IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Este vorba despre medicul Evghenii Polejaev, de doar 54 de ani și Alla Bantiuc, în vârstă de 62 de ani. Evghenii Polejaev a decedat la data de 4 martie. Acesta a … Articolul Sistemul medical mai pierde încă doi specialiști. Un medic și o asistentă, răpuși de COVID-19  apare prima dată în ZUGO.
11:10
În contextul startului campaniilor de vaccinare în toată lumea, țările au început o cursă pentru a obține cât mai multe doze de vaccin, însă pe lângă serul efectiv, este nevoie și de seringi consumabile pentru a îl injecta. Lumea are nevoie de 10 miliarde de seringi pentru vaccinarea împotriva COVID-19, iar producătorii se străduiesc să … Articolul Nu mai ajung seringi. Vaccinarea anti-COVID ar putea fi frânată rapid de lipsa consumabilelor la nivel mondial apare prima dată în ZUGO.
11:00
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 13.378 traversări, dintre care cele mai multe au fost efectuate de către moldoveni pe sensul de ieșire în țară. Astfel, potrivit informației oferite de către Poliția de Frontieră, în doar 24 de ore 6078 de cetățeni au revenit în … Articolul Aproape 8000 de persoane au părăsit țara în ultimele 24 de ore. Situația la frontieră apare prima dată în ZUGO.
10:10
Lista țărilor pe care România le consideră în „zona galbenă” a fost modificată vineri seara de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, la propunerea Institutului Național de Sănătate Publică. Pentru persoanele care sosesc în România din aceste țări, zone sau teritorii cu risc epidemiologic ridicat se instituie măsura carantinei pe durata a 14 zile.  CNSU … Articolul România a actualizat lista statelor din „zona galbenă”. Regulile aplicate moldovenilor la intrarea în țara vecină apare prima dată în ZUGO.
09:30
Primăria municipiului Chișinău informează că până pe data de 8 martie, până la ora 19:00, va fi suspendată circulația transportului public pe strada Ion Creangă, pe tronsonul cuprins între str. V. Belinski și str. E. Coca spre direcția str. Alba-Iulia. Măsura a fost luată de autoritățile municipale în vederea executării lucrărilor de pozare a rețelelor … Articolul Atenție! Circulația transportului public pe o parte din strada Ion Creangă din Capitală, suspendat până luni apare prima dată în ZUGO.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:10
Ziua Internaţională a Femeii sau Ziua Mamei, sărbătorită pe 8 Martie, reprezintă un bun prilej să le mulţumim femeilor importante din viaţa noastră prin cuvinte sau prin mici atenţii pentru tot ceea ce fac pentru noi. Soția, iubita, mama, sora sau fiica, fiecare dintre femeile din viața voastră se vor bucura de atenția pe care … Articolul foto | Încă nu ați pregătit darurile pentru femeile din viața voastră? Opt idei de cadouri pentru 8 Martie apare prima dată în ZUGO.
22:00
Twitter a confirmat vineri că lucrează la o opțiune de anulare a publicării unui tweet imediat după ce a fost trimis, o caracteristică care a fost cerută de aproape cât timp există rețeaua socială, potrivit AFP. Un purtător de cuvânt al grupului din California a confirmat că testele erau în desfășurare după ce o cercetătoare … Articolul Twitter testează un buton de „anulare” în timp ce se trimite un tweet apare prima dată în ZUGO.
21:20
Un ales democrat din Congresul american a depus vineri plângere împotriva lui Donald Trump pentru că a „incitat un atac asupra Capitoliului” pe 6 ianuarie. Aceasta este a doua plângere care îl vizează pe fostul preşedinte, relatează AFP, potrivit Agerpres. „Incapabil să accepte înfrângerea, Donald Trump a purtat un război deschis împotriva transferului paşnic al puterii” … Articolul O nouă plângere împotriva lui Donald Trump pentru asaltul de la Capitoliu. Congresman: „Și-a minţit fără încetare susţinătorii” apare prima dată în ZUGO.
21:00
Câteva sute de persoane vaccinate împotriva coronavirusului au participat vineri la un concert în aer liber organizat de primăria din Tel Aviv, primul de acest gen de la începutul pandemiei. Dansând și purtând măști de protecție, în jur de 500 de spectatori entuziaști au urmărit de pe gradenele stadionului de fotbal Bloomfield pe cântărețul pop … Articolul Coronavirus: Primul concert în aer liber la Tel Aviv pentru spectatorii vaccinați apare prima dată în ZUGO.
20:20
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a actualizat alertele de călătorie, conform situației de vineri, 5 martie. Potrivit informațiilor actualizate, Republica Moldova nu se mai află în „zona roșie” stabilită de România. Totodată, în prezent, potrivit evaluării autorităților ucrainene, Republica Moldova se află pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut – categoria roșie. În … Articolul doc | Ministerul de Externe a actualizat alertele de călătorie. Unde (nu) pot călători cei care vin din Republica Moldova apare prima dată în ZUGO.
19:50
Administrația spitalului din Cășeni se plânge că instituția medicală nu mai dispune de locuri libere pentru pacienții bolnavi de COVID-19, iar aceștia sunt nevoiți să „se trateze” pe coridoare. Cele trei secții ale spitalului găzduiesc 71 de pacienți confirmați cu virusul COVID-19. Este pentru prima data când numărul pacienților internați cu COVID este atât de … Articolul Situație critică la spitalul din Căușeni: Nu mai sunt locuri libere, iar pacienții „se tratează” pe coridoare apare prima dată în ZUGO.
19:10
Ministerul Sănătății anunță că, în ultimele 24 de ore, peste 1000 de persoane au fost vaccinate împotriva virusului COVID-19. Este vorba despre angajați ai sistemului medical, care constituie persoanele cu cel mai mare risc de contaminare cu noul coronavirus. Potrivit informațiilor oficiale, în ultimele 24 de ore au fost vaccinați 1217 de specialiști în domeniul … Articolul Campania de vaccinare din Republica Moldova continuă: Câte persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore apare prima dată în ZUGO.
18:50
Republica Cehă a cerut vineri Germaniei, Elveţiei şi Poloniei să preia zeci de pacienţi COVID-19, întrucât în spitalele sale situaţia a ajuns într-un punct critic, relatează Reuters, scrie digi24.ro. „Numărul mare al noilor pacienţi infectaţi a sporit presiunea asupra sistemului sanitar, iar numărul pacienţilor care necesită spitalizare creşte”, explică Ministerul ceh al Sănătăţii. Vineri dimineaţă … Articolul Cu sistemul sanitar copleşit, Cehia cere altor ţări să-i preia pacienţi apare prima dată în ZUGO.
18:40
Alte 1788 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 11 sunt de import (3-Ucraina, 2-Germania, 1-Franța, 1- Republica Elenă, 1-România, 1- Spania, 2-Italia). Numărul total teste efectuate – 5272, dintre care 4859 primare și 413 repetate. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a … Articolul O nouă zi cu un număr impunător de cazuri noi. Câte persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore apare prima dată în ZUGO.
18:20
Cehia a decis să introducă un bonus de carantină, în cadrul măsurilor destinate combaterii pandemiei de coronavirus, transmite DPA. Persoanele care sunt în carantină din cauza COVID-19 vor primi un bonus de până la 370 de coroane (14 euro) pe zi, conform unui act normativ semnat vineri de preşedintele Cehiei, Milos Zeman, potrivit Agerpres. Noul … Articolul Cehii care intră în carantină vor primi bani de la stat. Suma încasată zilnic apare prima dată în ZUGO.
18:10
Bărbatul ce apare în imagini este căutat de polițiștii Inspectoratului de Poliție a sec. Buiucani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind suspectat de furt. Acesta urmează a fi identificat și cercetat penal pentru faptul sustragerii pe ascuns a mijloacelor bănești. Cazul a avut loc la data de 22 decembrie 2020, individul aflându-se … Articolul Atenție, cetățeni! Bărbatul din imagine, căutat de oamenii legii. A sustras pe ascuns banii din bancomat apare prima dată în ZUGO.
18:00
Un tribunal din Moscova a acceptat parţial vineri cererea omului de afaceri rus Evgheni Prigojin – cunoscut drept „bucătarul lui Putin”, pentru organizarea banchetelor oficiale – şi l-a obligat pe opozantul rus Alexei Navalnîi să-i plătească despăgubiri pentru calomnie, relatează EFE şi Interfax, potrivit Agerpres. „Navalnîi va trebui să plătească o despăgubire de 500.000 de ruble … Articolul Navalnîi a pierdut procesul cu „bucătarul lui Putin”. Ce despăgubiri trebuie să plătească opozantul rus apare prima dată în ZUGO.
17:30
Ucraina a inclus din nou Republica Moldova în zona roșie, din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus. Astfel, moldovenii care vor să meargă în Ucraina trebuie să prezinte un test negativ la COVID-19, efectuat în ultimele 48 de ore. În lipsa acestuia, cetățenii vor trebui să stea în autoizolare timp de 14 zile. Totodată, … Articolul Ucraina păstrează Republica Moldova în zona roșie. Condițiile de intrare în țara vecină apare prima dată în ZUGO.
17:10
Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică a aprobat astăzi reluarea activității centrelor comerciale în zilele de sâmbătă și duminică cu respectarea anumitor condiții. Astfel, magazinele vor lucra în conformitate cu prevederile din Instrucțiunea cu privire la măsurile de prevenire și control al infecției Covid-19. Așadar, administratorii centrelor comerciale vor fi obligați să monitorizeze starea de sănătate a … Articolul Centrele comerciale își vor relua activitatea în zilele de sâmbătă și duminică apare prima dată în ZUGO.
16:40
Lituania a refuzat rapid cererea de extrădare inițiată de Belarus pe numele opozantei Svetlana Tihanovskaia. Oficialii lituanieni au răspuns sec și tăios autorităților judiciare de la Minsk: „Vom vedea iadul înghețând înainte să ne gândim la această cerere”. „Transmitem regimului din Belarus că vom vedea iadul îngheţând înainte să ne gândim la cererile lor”, a declarat … Articolul Lituania răspunde la solicitarea de extrădare a Svetlanei Tihanovskaia: „Va îngheța iadul înainte să ne gândim la asta” apare prima dată în ZUGO.
16:40
A fost lansată o petiție online prin care se cere introducerea educației ecologice ca materie obligatorie în învățământul primar și preșcolar.  „Introducerea educației ecologice ca obiect obligatoriu la treapta preșcolară și primară a învățământului din Republica Moldova este o necesitate, întrucât zi de zi putem observa atitudinea neglijentă a oamenilor față de mediul înconjurător. Oferind … Articolul Educația ecologică, o nouă materie? A fost lansată o petiție pentru obligativitatea acesteia în școli și grădinițe apare prima dată în ZUGO.
15:50
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării vine cu o reacție, după ce mai mulți elevi au lansat o petiție prin care cer anularea examenelor de Bacalaureat, argumentând că nu sunt mulțumiți de rezultatele acumulate pe timp de pandemie. Într-un răspuns la solicitarea Jurnal TV, Ministerul Educației a venit cu câteva precizări vizavi de desfășurarea examenelor de … Articolul doc | Răspunsul Ministerului Educației la petiția privind anularea examenelor de BAC: „Să se pregătească” apare prima dată în ZUGO.
15:10
Comercianții de flori vor fi verificați de inspectorii fiscali pe 8 martie. Controalele se vor efectua atât în piețele autorizate, cât și în unitățile de comerț de pe întreg teritoriul Republicii Moldova/ Acțiunile se vor axa pe întreprinderea măsurilor de conformare, prin monitorizarea aplicării de către comercianți a echipamentelor de casă și control la efectuarea … Articolul Vânzătorii de flori, verificați din nou. Inspectorii fiscali vor vizita comercianții pe 8 martie apare prima dată în ZUGO.
14:30
Patru români cu vârste cuprinse între 19 și 33 de ani au fost arestați în Austria, la Niklasdorf, pentru comiterea mai multor spargeri și furturi cu un prejudiciu total de peste 65.000 de euro. Românii le-au dat mari bătăi de cap anchetatorilor din cauza metodei aplicate. Românii au început să acționeze încă de la începutul … Articolul O „afacere” de zeci de mii de euro i-a adus pe patru români care cerșeau în Austria pe mâna poliției apare prima dată în ZUGO.
13:40
Echipa Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) care investighează originea pandemiei intenționează să renunțe la un raport interimar referitor la misiunea sa recentă în China, din cauza tensiunilor în creștere dintre Beijing și Washington legate de anchetă. Totodată, un grup internațional de oameni de știință a făcut apel pentru efectuarea unei noi investigații, a declarat joi … Articolul Echipa OMS care investighează originea COVID-19 vrea să renunțe la raportul privind misiunea recentă în China apare prima dată în ZUGO.
13:30
Igor Dodon susțin e că sumele care ar putea fi cheltuite pentru alegeri parlamentare anticipate pot fi folosite pentru a achiziționa un milion de doze de vaccin Sputnik V. Declarația a fost făcută de liderul socialiștilor în cadrul emisiunii sale săptămânale, publicată pe rețelele de socializare. Conform fostului președinte, chiar dacă parlamentarii se vor schimba … Articolul video | „Putem cumpăra un milion de vaccinuri sau să facem anticipate”. Procurarea Sputnik V și alegerile, puse în aceeași oală de Dodon apare prima dată în ZUGO.
13:30
Noaptea trecută, la ora 3:05, Poliția din Florești a fost sesizată de paznicul unei instituții de învățământ, care a comunicat că în adiacentul instituției a depistat o roabă și un safeu metalic. Ajunși la fața locului polițiștii au constatat că safeul a fost sustras din incinta filialei unei bănci. Ulterior, în urma măsurilor de investigație întreprinse … Articolul La furat cu roaba: O bancă din Florești, jefuită de aproape 400.000 de lei apare prima dată în ZUGO.
13:00
Republica Belarus a anunţat vineri că i-a cerut Lituaniei să o extrădeze pe lidera opoziţiei belaruse Svetlana Tihanovskaia, urmărită în ţara sa pentru rolul său în mişcarea de contestare post-electorală în 2020. „Parchetul general al Belarus i-a cerut Parchetului general al Lituaniei să o extrădeze pe Svetlana Tihanovskaia pentru ca ea să poată fi urmărită … Articolul Belarusul cere extrădarea opozantei Svetlana Tihanovskaia din Lituania apare prima dată în ZUGO.
12:50
Douăzeci de elevi, cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani, reprezentând un consorțiu de instituții de învățământ, școli rurale și biblioteci din diferite localități ale Republicii Moldova, au avut posibilitatea să discute cu astronauții din cosmos. Acest lucru a devenit posibil grație unui proiect realizat de Centrul Național de Tehnologii Spațiale (CNTS) din cadrul … Articolul foto | Elevi din Moldova au discutat cu astronauții de pe Stația Spațială Internaţională apare prima dată în ZUGO.
12:30
My Uncle Tudor (Nanu Tudor), regizat de moldoveanca Olga Lucovnicova, a luat Ursul de Aur la fetivalul de film de la Berlin. Filmul relatează traumele prin care a trecut protagonista în copilărie, pe fundalul unor imagini idilice de la casa bunicilor. „Privirea cinematografică subtilă a Olgăi Lucovnicova se roteşte cu precizie în jurul membrilor familiei”, … Articolul video | Avem de ce să fim mândri! Filmul unei regizoare din Moldova a câștigat Ursul de Aur la Berlin apare prima dată în ZUGO.
12:20
Dacă până acum taxatorii din transportul public împărțeau bilete de călătorie, acum aceștia ar putea lucra cu terminalul de plată. Cel puțin sub așa formă ar urma să fie implimentată achitarea electronică a călătoriilor cu troleibuzul și autobuzul, în capitală. Potrivit Primăriei municipiului Chișinău, au început testările în acest sens. Autoritatea locală dă asigurări că … Articolul Taxatorul cu terminalul: Primăria a dat start testării plății electronice în transportul public apare prima dată în ZUGO.
12:00
Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, dă asigurări că Republica Moldova are fonduri prevăzute pentru a cumpăra un lot de circa un milion de doze de vaccin. Asigurările au fost date președintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, care a convocat mai mulți membri ai cabinetului de miniștri la discuții. „În cel mai scurt timp vor demara procedurile ce se … Articolul Mai mulți membri ai Guvernului, față în față cu Greceanîi: „Avem resurse pentru circa un milion de doze de vaccin” apare prima dată în ZUGO.
12:00
În satul Trifănești, raionul Florești, a fost dat în folosință un sistem modern de iluminare stradală. Proiectul a fost inițiat de Partidul ȘOR, iar la evenimentul de inaugurare au participat localnici, administrația publică din sat și, deputați ai Platformei „Pentru Moldova”. În localitatea Trifănești a fost montată o rețea de cabluri electrice pe o lungime … Articolul La Trifănești a fost inaugurat noul sistem de iluminare stradală. Partidul ȘOR: „Proiectele vor continua” apare prima dată în ZUGO.
12:00
Mai multe incendii de vegetație au fost lichidate de pompieri în ultima perioadă. Potrivit informațiilor IGSU în ultimele 24 de ore, salvatorii au intervenit pentru a stinge cinci focare de iarbă uscată și stufăriș. Intervenția angajaților IGSU a fost necesară în localitatea Costești, raionul Ialoveni unde șapte hectare de vegetație au fost cuprinse de flăcări. … Articolul video | Incendiile de vegetație au pus pe jar pompierii. În doar 24 de ore, aceștia au stins cinci focare apare prima dată în ZUGO.
11:40
Primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană au fost identificate în România. Este vorba de două persoane din București și Pitești. „În urma analizării unui nou lot de 93 de probe în cadrul studiului de secvențiere a genomului virusului SARS-CoV-2, divizia de cercetare a Grupului MedLife a identificat primele două cazuri de infectare cu … Articolul Tulpina sud-africană, tot mai aproape. Primele două cazuri, confirmate în România apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.