Maia Sandu, dispusă să meargă până-n pânzele albe, după decizia CC

Gazeta de Chișinău, 23 februarie 2021 22:10

Președinta Maia Sandu sugerează, fără să o spună însă direct, că e dispusă să meargă la un referendum cu privire la demiterea sa din funcție. „Noi astăzi nu avem o situație de normalitate”, a declarat ea, într-un discurs rostit marți seara, după ce decretul său cu privire la desemnarea repetată a Nataliei Gavriliță la funcția […] Articolul Maia Sandu, dispusă să meargă până-n pânzele albe, după decizia CC apare prima dată în Gazeta de Chișinău.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Gazeta de Chișinău

Acum 24 ore
08:50
Aforisme • E ușor de spus: „Dă cina dușmanului!”, dar dacă acest dușman e stomacul tău?! • Alegerile, dacă ar rezolva ceva, demult ar fi fost anulate. • Și deputaților le vine greu să-și creadă propriilor promisiuni. • În bibliotecă, până și praful de pe cărți emană înțelepciune. • În sala de lectură, nu ești […] Articolul Cu(cu)iul lui Pepelea apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
08:50
În preajma lui 8 Martie am stat de vorbă cu actrițele Angela Cărăuș și Ana-Sia Cărăuș, mamă și fiică – Când, unde te-ai născut? Ce ți-a povestit mama ta despre ziua în care te-ai născut? Ce cuvânt de dezmierdare din partea tatălui tău îți este cel mai drag? Angela Cărăuș: Mama mea, Anisia Lupașco, era […] Articolul „8 Martie e în primul rând o sărbătoare a mamelor” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Ieri
11:40
În România continuă lupta cu pensiile speciale. Recent, Parlamentul de la București le-a anulat pe acelea ale parlamentarilor și, retroactiv, indemnizațiile pentru limita de vârstă de care beneficiau deputații și senatorii conform unei legi anterioare. În 2020, statul român a cheltuit circa 37 de milioane de lei pentru pensiile a 870 foști parlamentari și peste […] Articolul Cât de speciale pot fi pensiile? apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:50
Prezentul material documentar are drept scop de a confirma că la capitolul „deportări sovietice”, alături de români basarabeni, ruși, ucraineni, găgăuzi etc., au avut de suferit și mii de familie evreiești. Este încă o dovadă că mașina sângeroasă a represiunilor staliniste nu alegea deportații pe criterii etnice. Originalele documentelor se află în fondul arhivistic al […] Articolul Evrei în GULAG (2) apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
09:40
Vinerea trecută, 26 februarie, echipa GAZETEI de Chișinău a mers la Lozova, Strășeni, pentru a promova ziarul și a discuta cu lumea despre ce se mai întâmplă în politica de la noi și… despre alte griji și nevoi. Mie, de această dată, mi-a revenit sarcina să întreb oamenii pe care i-am întâlnit ce cred ei […] Articolul Vaccinul anticovid, pe scurt și rapid apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
08:30
Săptămânal, publicăm o imagine pe care vă propunem să o comentați. Textul, maximum 20 de cuvinte, îl puteți expedia pe adresele: str. Mihai Viteazul 2a, nr. 23, Chișinău, Republica Moldova, tel.: 022 358 567, e-mail: gazetadechisinau@gmail.com și pe pagina web: gazetadechisinau.md. Lunar, cele mai spirituale replici vor fi jurizate de consiliul redacției, iar autorii câștigători […] Articolul Imaginea Comentată apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
08:30
Am plâns ca un copil neajutorat când am aflat despre moartea bunei, talentatei, dragei mele colege și îndrumătoare, LIDIA BOBÂNĂ. Pe neașteptate mi-a parvenit vestea tristă. Nu știam că Lidia, după ce s-a tratat de covid, a zăcut mai bine de o lună pe patul de suferință. Nu știam că suferea de o boală incurabilă. […] Articolul Cu drag, despre Lidia Bobână apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
08:30
După doi ani de secetă, pe 17 noiembrie 2020, fermierii din Republica Moldova au primit, s-ar părea, vestea bună de la Guvernul Chicu: deținătorii de vite, capre, oi, vor beneficia, la fel ca și colegii lor de peste Prut, de subvenții din partea statului pentru fiecare cap de animal. Este un proces în premieră în […] Articolul „Fără o linie de creditare, nu ne vom asigura securitatea alimentară” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:00
R.Moldova e tot mai aproape de instituirea unui lockdown, în legătură cu creșterea îngrijorătoare a numărului de cetățeni afectați de COVID-19. Despre aceasta vorbesc atât experții, cât și oficialitățile. Toate locurile din spitalele cu profil COVID-19 din R.Moldova sunt ocupate, iar centrul de triere de la MoldExpo din Chișinău nu mai primește ambulanțele cu cei […] Articolul R.Moldova, în pragul unui lockdown. Locuri în spitale, la limită, iar centrul de la MoldExpo este suprasolicitat din cauza COVID-19 apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:20
Șeful Delegației Uniunii Europene din R.Moldova, Peter Michalko, rămâne pe poziții și își reafirmă îngrijorarea în legătură cu faptul că persoane implicate în frauda bancară ar putea participa la luarea unor decizii privind învestirea Guvernului. „Asta e poziția Uniunii Europene de lungă durată, chiar de la alegerile parlamentare. Încă de atunci vorbim de lupta împotriva […] Articolul Michalko, ferm pe poziții: Nu-mi schimb părerea în legătură cu corupții care pot lua decizii privind învestirea Guvernului apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:10
Asociația Promo-LEX sugerează de ani buni autorităților de la Chișinău să găsească alte căi pentru a interveni împotriva abuzurilor funcționarilor transnistreni. Pentru a opri ilegalitățile așa-numiților procurori, judecători și politicieni din stânga Nistrului, avocații asociației optează pentru tragerea la răspundere individuală, în baza unei liste de persoane implicate în ilegalități, elaborată în urma hotărârilor CtEDO. […] Articolul Pedeapsa individuală a criminalilor transnistreni, ignorată de Chișinău apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
09:30
Pandemia provocată de coronavirus a închis din nou școlile în R. Moldova, obligând elevii să învețe de acasă și pe internet. Nu toți școlarii dispun de instrumente care să le asigure accesul la lecțiile online. Lipsa dispozitivelor digitale și a unei conexiuni stabile la internet sunt cele mai mari probleme întâmpinate de elevi și familiile […] Articolul Învățământul din R. Moldova orbecăie în întunericul educației digitale apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
08:30
Comuna Burlacu din raionul Cahul ar putea să rămână în timpul apropiat fără primar. Autoritatea Naţională pentru Integritate (ANI) a emis la 12 ianuarie anul curent un act de constatare în privinţa edilului din Burlacu, Mihail Munteanu, despre încălcarea regimului juridic al conflictului de interese, pentru că a angajat-o pe sora sa ca paznic la […] Articolul Salcâmii, politica şi demisia primarului apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
07:40
Săptămâna ce s-a scurs s-a remarcat din punct de vedere economic în câteva detalii contradictorii. În pofida unei scăderi economice puternice în 2020, salariile au crescut și mai mult, prețurile la imobile au crescut și ele, statul continuă să împrumute bani pentru a le achita, se propune o lege prin care prețul la carburanți va […] Articolul Paradoxuri economice moldovenești apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
4 martie 2021
17:20
O evoluție magistrală au avut pugiliștii din Republica Moldova la turneul internațional Memorialul „Strandja”, desfășurat în perioada 23-27 februarie curent la Sofia, Bulgaria. Această competiție de clasa „A”, aflată la a 72-a ediție, a reunit 220 de atleți ce au reprezentat 30 de țări din Europa, America, Asia și Africa, fiind cel mai vechi turneu […] Articolul Ploaie de medalii pentru boxerii moldoveni la Turneul de la Sofia apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
17:00
Curtea Constituțională (CC) a admis doar parțial sesizarea președintei Maia Sandu cu privire la competențele unui guvern demisionar. Astfel, conform deciziei adoptate joi, 4 martie, Guvernul în exercițiu poate numi persoane în funcții de demnitate publică, cum ar fi secretarii de stat sau șefii de agenții, însă șefa statului nu poate schimba componența executivului în […] Articolul Încă o decizie doar parțială de la CC. Guvernul demisionar poate face remanieri de cadre, dar nu poate semna tratate internaționale apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
17:00
Angajații de la șapte noduri feroviare, care nu și-au primit salariile din noiembrie, au ieșit din nou la protest în fața Parlamentului și a Președinției. Oamenii sunt disperați, vor să fie auziți și remunerați. Feroviarii și-au început manifestația la Î. S. „Calea Ferată din Moldova” (CFM). Au vrut să discute cu administrația CFM, dar nu […] Articolul CFM, tras pe linie moartă. Cefemiștii își cer salariile (FOTO) apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
16:20
Judocanii moldoveni s-au remarcat din nou pe arena internațională, cucerind două medalii la Openul European desfășurat în zilele de 27 și 28 februarie a.c. la Praga, Cehia. Astfel, în prima zi de concurs compatriotul nostru Vadim Bunescu s-a învrednicit de medalia de argint în limitele categoriei de greutate de 66 kg. În faza optimilor de […] Articolul Un nou succes al judocanilor Vadim Bunescu și Cristina Blanaru apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:30
Ca orice meserie în care pentru a te impune e nevoie să-ţi întreci concurenţii, politica e un câmp al orgoliilor, un teren al egoiştilor, diseminaţi prin selecţie naturală. Nu poţi fi generos cu adversarii, dacă asta îţi aduce pierderi, ţie sau echipei. Politicianul are dreptul să nu mărturisească şi să nu acţioneze împotriva sa şi […] Articolul Diviziunea muncii sau Despre egoismul politicienilor apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:20
Într-un interval de trei luni, viaţa a două minore de 16 ani a fost curmată într-un mod nemaipomenit de violent, fiind omorâte de către iubiţii lor. Un tânăr şi-a înjunghiat iubita, iar altul a împuşcat-o. Motivul celor două crime este acelaşi, gelozia, iar crimele s-au produs atunci când partenerele minore au anunţat că îi părăsesc. […] Articolul Drama minorelor îndrăgostite din Moldova apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
14:10
Practica solicitării unor certificate de vaccinare pentru a obține dreptul de călătorie și, mai ales, de ședere în țări străine nu este nouă și nu ar trebui să genereze controverse în contextul pandemiei de COVID-18. De această părere este Stela Bivol, directoarea Centrului pentru Politici și Analize în Sănătate de la Chișinău. „Orice cetățean al […] Articolul Expert, despre certificatele de vaccinare anti-COVID: Documente similare sunt folosite demult în practica internațională apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:50
Primăvara a început cu Festivalul de Muzică ,,Mărțișor-2021”, care, de 55 de ani, îi adună pe cei mai îndrăgiți artiști într-o serie de evenimente cultural-artistice. În cadrul concertului de deschidere al celui mai longeviv festival de muzică de la noi a fost omagiat compozitorul Eugen Doga, care a împlinit vârsta de 84 de ani. Anișoara […] Articolul Cântece de primăvară apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:00
Preluarea textelor de pe pagina www.gazetadechisinau.md pentru formatul online se face în limita a 1.000 de semne, cu indicarea linkului activ către articolul preluat. Instituțiile de presă, care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica „Gazeta de Chișinău” și autorul informației. Materialele de presă sunt […] Articolul Ursul, vulpea și oaia apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:40
„Laundromatul rusesc” și „furtul miliardului”, deși trebuie tratate distinct, au aceiași autori. Afirmații în acest sens au fost făcute de șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, în cadrul audierilor la Comisia parlamentară de anchetă a spălării celor peste 20 de miliarde de dolari proveniți din Rusia prin intermediul sistemului bancar și judecătoresc din […] Articolul Morari: Legătura dintre „Laundromatul rusesc” și „furtul miliardului” sunt oamenii care au realizat aceste scheme apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:10
Premierul interimar Aureliu Ciocoi confirmă că cererea de omologare a vaccinului rusesc Sputnik V a fost depusă la Agenția Medicamentului de o companie farmaceutică privată, cu scopul de a-l comercializa în R.Moldova. Totodată, șeful Guvernului în exercițiu nu vede în acest fapt o problemă. „Dacă îl vor propune, vă dați seama, compania îl aduce cu […] Articolul Premierul în exercițiu confirmă că vaccinul Sputnik V a fost omologat pentru a putea fi comercializat în R.Moldova apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
3 martie 2021
11:20
Un lot de câteva sute de mii de doze de vaccin rusesc Sputnik V așteaptă să primească autorizația de import ca să poată fi introdus în R.Moldova, pentru a fi administrat doar prin intermediul unor instituții medicale private și doar contra plată, susține consiliera prezidențială în domeniul sănătății, Ala Nemerenco. Anume acesta, spune ea, ar […] Articolul Consilier prezidențial: Sputnik V așteaptă autorizația de import pentru a fi administrat de privați, contra plată, în R.Moldova apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
2 martie 2021
16:50
Curtea Constituțională (CC) va continua să activeze fără un judecător, deoarece Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a amânat adoptarea unei decizii cu privire la numirea acestuia, după decesul magistratului Eduard Ababei. Motivul invocat de membrii Consiliului în ședința de marți, 2 martie, în care urma să fie luată o hotărâre în acest sens, este lipsa […] Articolul Curtea Constituțională va continua să activeze fără un judecător, deoarece CSM vrea concurs apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:40
Asociația Promo-LEX a identificat cel puțin 11 persoane direct responsabile de violarea drepturilor omului în Transnistria din perspectiva deciziilor adoptate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) în 2020. Numele acestora apar în două dosare în care, în calitate de respondent, Federația Rusă ar urma să achite reclamanților despăgubiri în valoare totală de 113 mii […] Articolul Promo-LEX: Lista responsabililor pentru violarea drepturilor omului în Transnistria, conform deciziilor CtEDO din 2020 apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:50
Vizita președintelui Consiliului European, Charles Michel, la Chișinău reprezintă un mesaj clar că Uniunea Europeană vede un partener credibil doar în persoana președintei Maia Sandu, susține directorul executiv al Asociației pentru Politică Externă (APE), Victor Chirilă. El este de părere că mesajul demnitarului european, adresat clasei politice din R.Moldova, a fost fără echivoc în sprijinul […] Articolul Experți: Vizita președintelui Consiliului European, un semnal clar în susținerea Maiei Sandu apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:40
România consideră necesară o soluționare a conflictului transnistrean bazată pe suveranitatea și integritatea teritorială a R.Moldova, în granițele ei recunoscute la nivel internațional, și care să nu afecteze parcursul european al țării. Declarația a fost făcută de șeful delegației Parlamentului de la București, senatorul Radu Mihai Mihail, în cadrul reuniunii de iarnă a Adunării Parlamentare […] Articolul Poziția României la OSCE: Soluționarea conflictului transnistrean nu trebuie să afecteze parcursul european al R.Moldova apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:20
PSRM acționează în interese înguste de partid, cu scopul de a forța autoritățile R.Moldova să cumpere vaccinul rusesc Sputnik V, consideră deputatul Iurie Reniță și fostul director al Agenției Servicii Publice (ASP), Igor Grigoriev. Declarații în acest sens au fost făcute într-o emisiune la Jurnal TV, după ce președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, abia revenită de […] Articolul Opinii: Ședință convocată de Greceanîi pentru a forța cumpărarea unui milion de doze de Sputnik V apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
08:30
În anul 1992 Valeriu Bujor avea 33 de ani și era plutonier major în unitatea de parașutiști din Chișinău care aparținea Diviziei de trupe aeropurtate din Bolgrad. După nouă ani de serviciu militar în Turkmenia și cinci ani în Republica Democrată Germană, revenise pe pământul unde a crescut, care trăia atunci timpuri de restriște și […] Articolul 2 martie 1992: Un erou, pur și simplu apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
1 martie 2021
15:00
„În această perioadă dificilă pentru întreaga lume, este mai important ca niciodată ca România să fie aproape de Republica Moldova și să promoveze proiecte care să întărească relația deosebită dintre cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului”, declară Adrian Dupu, noul secretar de stat al Departamentului pentru Relații cu R.Moldova (DRRM) din cadrul Guvernului de […] Articolul Noul secretar de stat al DRRM, Adrian Dupu, cu un angajament total pentru apropierea dintre România și R.Moldova apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
13:00
Liderul PSRM, Igor Dodon, îi cere ultimativ președintei Maia Sandu să semneze până pe 9 martie decretul privind desemnarea Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru și amenință, în caz contrar, cu „acțiuni politice mai hotărâte”, care vor reduce rolul funcției de șef al statului la cel de „decor”. „Cineva se joacă de-a politica și încearcă […] Articolul Dodon, un ultimatum pentru Maia Sandu: Să o desemneze pe Durleșteanu până la 9 martie; altfel, va avea rolul de decor apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:40
Procesul de imunizare a cetățenilor R.Moldova împotriva COVID-19 începe luni, datorită primelor 21.600 de doze de vaccin, din lotul de 200.000 pe care România le acordă gratuit R.Moldova, care au sosit sâmbătă, 27 februarie, la Chișinău. Vaccinul a fost adus cu o aeronavă SMURD, întâmpinată la Aeroportul Internațional Chișinău de către președinta Maia Sandu, ambasadorul […] Articolul Imunizarea anti-COVID începe luni în R.Moldova, datorită vaccinurilor donate de România (FOTO/INFOGRAFIC) apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:10
Aprofundarea relațiilor dintre R.Moldova și Uniunea Europeană depinde de succesul reformelor și al luptei împotriva corupției, a declarat președintele Consiliului European, Charles Michel, care s-a aflat duminică într-o vizită de lucru la Chișinău. El a subliniat că Uniunea Europeană își dorește stabilizarea situației politice din R.Moldova, sugerând că Bruxelles-ul sprijină ideea alegerilor parlamentare anticipate, promovată […] Articolul Președintele Consiliului European, la Chișinău: UE susține eforturile Maiei Sandu. Corupția nu trebuie să existe în viitorul R.Moldova (FOTO) apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
28 februarie 2021
11:00
După o pauză în care nu au avut parte de concerte și de emoțiile publicului ca altădată, artiștii Costi Burlacu, Corina Țepeș și Adriana Ochișanu, acompaniați de instrumentiștii de la ,,Festiv Band”, vor organiza un turneu național. Cele mai îndrăgite melodii ale interpreților vor răsuna în mai multe orașe din republică, începând cu data de […] Articolul Vor aduce primăvara prin cântec apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
10:10
La scăldat cu Eminescu „La marginea mării cu Mihai Eminescu” Ianoș Țurcanu Într-o zi, în faptul serii, Cred că este de-atunci anu’, Se plimbau pe malul mării Eminescu și Țurcanu. În vraja razelor selene, Sub cer pavat cu peruzea, Ianoș recita poeme Și Eminescu asculta… – Bădiță Ianoș, ești un zeu, Sunt mut la stihuirea […] Articolul Cu(cu)iul lui Pepelea apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
09:30
Despre asemenea personalităţi evocarea la superlativ devine aproape o banalitate. Cum ai putea să aduni laolaltă 45 de ani de activitate în aceeaşi instituţie de învăţământ, 30 de ani de conducere a catedrei de dirijat coral şi o suită aproape nesfârşită de premii, menţiuni, aprecieri etc.?! Sau faptul că în orice colţ al Republicii Moldova […] Articolul Omagiu pentru un mare maestru apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
27 februarie 2021
13:30
Când auzim vorbindu-se de Clubul de fotbal Petrocub, ne duce gândul la echipa care este mândria microbiștilor din Hâncești, mai nou deținătoare a Cupei Moldovei, în 2020. Este o formație care a cunoscut o ascensiune fulminantă în ultimii ani, cu succese impresionante în Divizia Națională, grație strădaniilor neobosite ale patronilor Mihai și Nicolae Usatîi, precum […] Articolul Petrocub SG London, echipă engleză cu componență moldovenească apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:50
Președintele Consiliului European, Charles Michel, întreprinde o vizită de lucru în Republica Moldova, Georgia și Ucraina, în perioada 28 februarie – 3 martie. Oficialul european se va întâlni duminică, la Chișinău, cu președinta Maia Sandu, pe fundalul crizei politice de la Chișinău, dar și al unei reuniuni în cadrul căreia, la nivel european, urmează să […] Articolul Președintele Consiliului European, Charles Michel, vine duminică la Chișinău. Se va întâlni cu Maia Sandu apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:50
Interviu cu Elena SECAȘ, consilieră a Comitatet Limerick, Irlanda Elena Secaș, originară din localitatea Colibași, r. Cahul, emigrată de mai bine de 20 de ani, în al treilea oraș ca mărime din Irlanda, este unul din cei 40 de consilieri locali din Consiliul Comitatului și orașului Limerick (capitală regională). Cunoscută membră a Partidului Laburist, conaționala […] Articolul „Multe persoane din diasporă ar putea juca un rol important în dezvoltarea RM” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:40
Cel puțin 36 de mii de doze de vaccin anti-COVID vor deveni disponibile în R.Moldova, începând de săptămâna viitoare. Astfel, premierul de la București, Florin Cîțu, a anunțat că primele 21 600 de doze, din lotul de 200 000 pe care România le acordă gratuit R.Moldova vor fi trimise la Chișinău în cel mai scurt […] Articolul 21600 de doze de vaccin anti-COVID din România ajung sâmbătă la Chișinău. Încă 14400, prin COVAX, disponibile săptămâna viitoare apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
11:30
Prezentul material documentar are drept scop de a confirma că la capitolul „deportări sovietice”, alături de români basarabeni, ruși, ucraineni, găgăuzi, au avut de suferit și mii de familii evreiești. Este încă o dovadă că mașina sângeroasă a ocupanților sovietici nu alegea condamnații și deportații după naționalitate. Am pregătit pentru stimatul nostru cititor câteva documente […] Articolul Evrei în GULAG apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
09:00
Tânăra scriitoare Paula Erizanu a luat Premiul pentru experiment literar „Gheorghe Iova – textuare“, ediția a II-a. Premiul constă în diploma realizată de artistul plastic Cătălin Guguianu, plus valoarea pensiei sale lunare percepută de la Asociația Foștilor Deținuți Politici din România, precum și Leul Iova, leu transmisibil de la un câștigător al premiului la altul. […] Articolul „Romanul meu istoric «Ard pădurile» va apărea în curând” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
08:00
Managerii mai multor instituții cu predare în limba română din regiunea transnistreană au primit scrisori din partea administrației nerecunoscute de la Tiraspol în care li s-a solicitat prezentarea listelor cu elevi născuți în anul 2005, pentru a fi luați în evidența centrelor militare de la Tiraspol și Bender, cu scopul înrolării ulterioare în așa-numita „armată” […] Articolul Noi presiuni asupra instituțiilor cu predare în limba română din stânga Nistrului apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
26 februarie 2021
19:10
Dosarul cu privire la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău companiei „Avia Invest”, controlată de deputatul fugar Ilan Șor, este în etapa finală a anchetei și, în scurt timp, procurorii ar putea merge cu el în instanță. Anunțul a fost făcut de președinta Maia Sandu, după ședința de vineri a Consiliului Suprem de Securitate (CSS), în cadrul […] Articolul Maia Sandu, despre dosarul concesionării Aeroportului Chișinău și de ce Sergiu Sîrbu nu a fost admis la ședința CSS apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
16:00
Executorul George Boţan riscă să ajungă din nou pe banca acuzaţilor după ce a vândut o maşină scumpă, estimată la cel puţin 40 de mii de euro, în contul unei datorii de 75 de mii de lei. O familie din Chişinău a câştigat în instanţă un proces în urma căruia procurorii au fost obligați să […] Articolul Executorul George Boţan şi tranzacţiile la preţuri derizorii apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
15:50
Săptămânal, publicăm o imagine pe care vă propunem să o comentați. Textul, maximum 20 de cuvinte, îl puteți expedia pe adresele: str. Mihai Viteazul 2a, nr. 23, Chișinău, Republica Moldova, tel.: 022 358 567, e-mail: gazetadechisinau@gmail.com și pe pagina web: gazetadechisinau.md. Lunar, cele mai spirituale replici vor fi jurizate de consiliul redacției, iar autorii câștigători […] Articolul Imaginea Comentată apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
12:20
Liderul PSRM, Igor Dodon, lansează un nou atac la adresa președintei Maia Sandu, deoarece refuză să desemneze la funcția de prim-ministru un candidat al majorității parlamentare, dar și la adresa ambasadorilor acreditați la Chișinău, despre care spune că „au băgat capul în nisip”. Învinuirile sale vin la numai o zi după ce ambasadorii europeni din […] Articolul Un nou atac marca Dodon: „Führer-ul” Maia Sandu și ambasadorii care „au băgat capul în nisip” apare prima dată în Gazeta de Chișinău.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.