ULTIMA ORĂ! Reacția Maiei Sandu la decizia Curții Constituționale

Cotidianul, 23 februarie 2021 20:40

 Articolul ULTIMA ORĂ! Reacția Maiei Sandu la decizia Curții Constituționale apare prima dată în Cotidianul.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Cotidianul

Acum 2 ore
17:50
Alte 1550 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi, 3 martie, în Republica Moldova. Articolul Alte 1.550 de persoane au fost confirmate cu COVID-19. Datele prezentate de Ministerul Sănătății (LIVE) apare prima dată în Cotidianul.
Acum 4 ore
17:20
Biroul permanent al Parlamentului s-a întrunit miercuri, 3 martie, în ședință, în cadrul căreia a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare pentru următoarele două săptămâni. Deputații vor examina mai multe proiecte de lege și hotărâri, inclusiv proiectul de modificare a Legii privind administrarea și deetatizarea proprietății publice, proiectul de lege cu privire la grupurile […] Articolul Deputații se întrunesc în ședință. Subiectele care vor fi examinate în următoatele două săptămâni apare prima dată în Cotidianul.
16:50
Mai mulți magistrați de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, susțin că procurorul general Alexandr Stoianoglo este dezinformat chiar de către subalternii săi. La fel, îl acuză de încălcarea Constituției și a unei prevedei din Codul Penal. Documentul vine după ce procurorul general a criticat sistemul judiciar, spunând că tergiversează examinarea dosarului privind furtul miliardului. Magistrații […] Articolul Magistrații de la Judecătoria Ciocana: „Stoianoglo este dezinformat de subalternii săi”. Reacția procurorului general apare prima dată în Cotidianul.
16:40
Numărul deceselor provocate de COVID-19 în ultimele zile este înalt, iar cel al pacienților infectați cu coronavirus și internați în spitalele din țară a ajuns la bilanțuri record. Declarațiile au fost făcute de ministra interimară a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, în cadrul ședinței Guvernului. În acest context, premierul interimar a spus […] Articolul COVID-19. Ciocoi: Situația trezește îngrijorări. Suntem în proces de a examina și alte măsuri restrictive apare prima dată în Cotidianul.
Acum 6 ore
15:30
Președinta Maia Sandu a anunțat miercuri, 3 martie, că a discutat cu președintele regional Pfizer, Sinan Atlig. În acest context, a spus că primele doze de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în R. Moldova în a doua jumătate a lunii martie. „Am dat asigurări că Republica Moldova este pregătită să recepționeze și să imunizeze […] Articolul Maia Sandu: „Am fost informată că Pfizer va da undă verde R. Moldova pentru recepționarea vaccinului”. Când ar putea ajunge primele doze apare prima dată în Cotidianul.
15:20
Circulația rutieră pe strada Maria Cebotari, în perimetrul bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt – 31 August 1989, a fost reluată. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Primăriei Capitalei, menționând că decizia a fost luată pentru a decongestiona traficul rutier în zona centrală. Serviciile municipale au demontat barierele, blocurile de beton și indicatoarele rutiere de […] Articolul Circulația rutieră pe strada Maria Cebotari din centrul Capitalei a fost reluată apare prima dată în Cotidianul.
14:30
Guvernul Japoniei intenţionează să interzică prezenţa spectatorilor din străinătate la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din cauza temerilor legate de răspândirea coronavirusului, a anunţat miercuri cotidianul Mainichi, citând mai multe surse anonime, informează Agerpres. Decizia finală în această chestiune urmează să fie luată luna aceasta, după discuţii cu Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) şi cu alte […] Articolul Olimpiada din această vară se va desfășura, cel mai porbabil, fără spectatori străini apare prima dată în Cotidianul.
14:20
Un mic bol, cumpărat cu 35 de dolari dintr-un târg din statul american Connecticut, s-a dovedit a fi un artefact chinez rar din secolul XV, scrie BBC și Digi24. Bolul alb de porțelan a fost descoperit anul trecut de un căutător de antichități rămas anonim, în apropiere de New Haven. După achiziție, acesta a căutat […] Articolul Un bol cumpărat dintr-un târg s-a dovedit a fi un vas de porțelan de 500.000 de dolari apare prima dată în Cotidianul.
14:00
Grupul europarlamentar al Partidului Popular European (PPE) a adoptat miercuri noile reguli de procedură în virtutea căreia un partid membru poate fi suspendat în ansamblul său, informează Agerpres. Anunţul a fost făcut pe Twitter de către purtătorul de cuvânt al acestui grup, Pedro Lopez de Pablo. Potrivit site-ului eppgroup.eu, noile reguli, ce reprezintă o actualizare […] Articolul Partidul lui Viktor Orban a părăsit PPE apare prima dată în Cotidianul.
13:50
Deputatul platformei „Pentru Moldova”, Sergiu Sîrbu, a anunțat miercuri, 3 martie, că a depus o plângere la Procuratura Generală împotriva angajaților Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) care nu i-au permis să participe la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS), solicitând tragerea la răspundere a acestora. „Voi merge pe toate căile legale pentru […] Articolul Scandalul de la CSS continuă. Sîrbu cere tragerea la răspundere a ofițerilor SPPS care nu i-au permis să intre la ședință apare prima dată în Cotidianul.
13:50
Refuzul unor instituții întregi medicale la vaccinare e ceva inimaginabil de grav, care miroase a Evul Mediu și este fără precedent in istoria tării și medicinii naționale, susține medicul Oleg Lozan, directorul Școlii de Management în Sănătate Publică. El acuză și politicienii care fac speculații în jurul vaccinurilor că ar fi „ucigași cu acte în […] Articolul Medic: Politicienii care promovează „geopolitica” vaccinurilor sunt „ucigași cu acte în regulă” apare prima dată în Cotidianul.
Acum 8 ore
13:20
Industria informaţiei şi comunicaţiilor era în 2018 cel mai bine plătit sector în 12 dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene şi al doilea cel mai bine plătit sector în alte patru ţări, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat). Totodată, serviciile administrative şi de asistenţă erau cel mai bine plătit […] Articolul Cele mai bine plătite domenii de activitate din UE. Sectorul comunicaţiilor și cel al serviciilor administrative și asistență, în top apare prima dată în Cotidianul.
13:00
Consiliera președintei Maia Sandu în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, a dezvăluit o schemă din spatele vaccinului rusesc Sputnik V, menționând că a fost înregistrat la Agenția Medicamentului pentru ca „un lot de câteva sute de mii de doze de această marcă așteaptă să primească autorizația de import pentru ca să fie introdus în țară și […] Articolul Nemerenco acuză că „vaccinul Sputnik V urmează să fie administrat contra plată”. Reacția coordonatoarei Programului național de imunizări apare prima dată în Cotidianul.
13:00
România a ajuns miercuri, 3 martie, la 1 milion de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cel puțin o dată, persoana cu numărul un milion fiind o femeie de peste 80 de ani, scrie digi24.ro. „Am ajuns la persoana vaccinată cu numărul 1 milion. Ținta era să avem un milion până la finalul lui martie, dar am mers […] Articolul România a ajuns la un milion de persoane vaccinate cel puțin o dată apare prima dată în Cotidianul.
12:50
Consiliera președintei Maia Sandu în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, susține că înregistrarea vaccinului Sputnik V la Agenția Medicamentului a fost făcută pentru ca „un lot de câteva sute de mii de doze de această marcă așteaptă să primească autorizația de import pentru ca să fie introdus în țară și să fie comercializat doar prin instituții […] Articolul Nemerenco acuză că „vaccinul Sputnik V urmează să fie administrat contra plată, în instituții private”. Reacția coordonatoarei Programului național de imunizări apare prima dată în Cotidianul.
12:30
Autoritățile din statul american Texas au anunțat marți renunțarea la obligativitatea de a purta mască și redeschiderea totală a magazinelor și restaurantelor, transmite AFP, citat de Agerpres. Oficialii apreciază că al doilea stat ca populație din SUA are „mijloacele de a-și proteja” populația de coronavirus. „De miercurea viitoare, toate magazinele şi restaurantele de orice tip pot […] Articolul Al doilea stat american ca populație renunță la purtarea măștilor și își redeschide 100% economia: „Datorită vaccinurilor” apare prima dată în Cotidianul.
12:20
Consiliera președintei Maia Sandu în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, susține că înregistrarea vaccinului Sputnik V la Agenția Medicamentului a fost făcută pentru că „un lot de câteva sute de mii de doze de această marcă așteaptă să primească autorizația de import pentru ca să fie introdus în țară și să fie comercializat doar prin instituții […] Articolul Nemerenco: „Vaccinul Sputnik V ar urma să fie administrat contra plată, în instituțiile private”. Reacție oficială apare prima dată în Cotidianul.
12:00
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a decis prelungirea vacanței de primăvară în învățământul primar, gimnazial, și liceal, cu 7 zile, pentru perioada 9-15 martie 2021. Reprezentanții instituției de resort susține că decizia a fost luată în scopul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19 și asigurării securității protecției vieții și sănătății elevilor și angajaților din sistemul educațional, […] Articolul Ministerul Educației: „Vacanța de primăvară a fost prelungită. Recuperarea orelor se va efectua cu prezența fizică a elevilor” apare prima dată în Cotidianul.
12:00
Tamara Chișcă-Doneva, judecătoare care a făcut parte din completul ce a luat decizia finală în cazul „Gemenii”, care a dus la obligarea Republicii Moldova de către CEDO la plata de despăguburi în valoare de 70 de milioane de lei, este aproape de a fi promovată la funcția de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție. Potrivit […] Articolul (VIDEO) O judecătoare controversată din dosarul „Gemenii”, promovată de comisia juridică a Parlamentului la funcția de vicepreședinte CSJ apare prima dată în Cotidianul.
Acum 12 ore
11:20
Ministerul de Externe rus a afirmat marţi seara că noile sancţiuni impuse Rusiei de Statele Unite dovedesc „un nou puseu ostil anti-rus” care deteriorează şi mai mult relaţiile bilaterale, transmite Reuters. Washingtonul a impus marţi sancţiuni Moscovei ca reacţie la otrăvirea disidentului Aleksei Navalnîi cu un agent neurotoxic Noviciok. Reuters observă că este cea mai […] Articolul Reacția Moscovei la noi sancțiuni americane împotriva Rusiei apare prima dată în Cotidianul.
11:10
Austria şi Danemarca îşi unesc forţele cu Israelul pentru producerea unor vaccinuri de generaţia a doua pentru mutaţiile coronavirusului, transmit Reuters și News.ro. Iniţiativa celor două state membre ale UE survine pe fondul nemulţumirilor tot mai mari legate de întârzierile apărute în aprobarea, comandarea şi distribuirea vaccinurilor, care au făcut ca blocul celor 27 de […] Articolul Austria şi Danemarca îşi unesc forţele cu Israelul pentru producerea unor vaccinuri de generaţia a doua pentru mutaţiile coronavirusului apare prima dată în Cotidianul.
11:10
Aproape 1.4 milioane de cetățeni ar urma să-și reperfecteze pașapoartele în 2021, motivul fiind expirarea termenului de valabilitate, conform datelor Agenției Servicii Publice. Peste 366.000 de pașapoarte ale cetățenilor vor expira în anul 2021. Având în vedere situația pandemică, dar și în vederea evitării aglomerațiilor și cozilor în sediile instituției, Agenția Servicii Publice (ASP) vine […] Articolul Aproape 1.4 milioane de cetățeni au pașapoartele expirate și urmează să le reperfecteze în 2021 apare prima dată în Cotidianul.
10:50
Un bărbat de 75 de ani a căzut într-o fântână de canalizare, amplasată pe strada Ion Luca Caragiale din sectorul Buiucani al Capitalei. În consecință, acesta s-a ales cu traumatisme la picioare. Incidentul s-a produs marți, 2 martie, în jurul orei 12:00. Un trecător care a auzit strigătele disperate ale bărbatului a alertat salvatorii. La […] Articolul Un bărbat a căzut într-o gură de canalizare din Chișinău: „Un trecător a auzit strigăte disperate” apare prima dată în Cotidianul.
10:20
Un șofer vitezoman a fost tras pe dreapta de către ofițerii Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), în regiunea Orhei. 183 km/h este viteza cu care se deplasa șoferul pe traseul Chișinău – Bălți, regiunea Orhei. Ofițera de presă a INSP, Natalia Golovco, a declarat pentru COTIDIANUL că șoferul riscă o amendă de până la […] Articolul Un șofer care se deplasa cu 183 km/h, stopat de polițiști pe traseul Chișinău – Bălți apare prima dată în Cotidianul.
10:20
Pele, legenda fotbalului brazilian şi mondial, a fost vaccinat împotriva Covid-19, marţi, şi a descris această zi ca fiind una de „neuitat”, relatează AFP și Agerpres. Triplul campion mondial, în vârstă de 80 de ani, a profitat de această ocazie pentru a-şi îndemna compatrioţii să nu lase garda jos în faţa unei pandemii care ucide […] Articolul Pele s-a vaccinat împotriva COVID-19: Un moment de neuitat apare prima dată în Cotidianul.
10:00
Câștigul salarial mediu lunar pe economie și toate instituțiile bugetare în anul 2020 a constituit 8.107 lei, fiind în creștere cu 10,2% față de anul 2019. Cele mai mari valori ale câștigului salarial mediu lunar în trimestrul IV 2020 s-au înregistrat în activitățile: – informații și comunicații: 20.310 lei; – activități financiare și de asigurări: […] Articolul Care este salariul mediu în R. Moldova și în ce domenii se câștigă cel mai mult. Unde se achită cel mai puțin apare prima dată în Cotidianul.
09:50
Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a comentat gestul de la o conferință de presă de luni, când i-a dat peste mână colegului său deputatul Liviu Vovc în timp ce acesta vorbea despre situația pandemică. Năstase acuză că presa care a relatat acest incident a manipulat și că a interpretat greșit gestul său. Năstase a declarat […] Articolul (VIDEO) Năstase susține că i-a dat peste mână lui Vovc „din drag” de Maia Sandu apare prima dată în Cotidianul.
09:40
Cota pe care o înregistrează Tesla de-a lungul pieţei europene a vehiculelor cu propulsie electrică (EV) s-a prăbuşit în prima lună din 2021, transmite MarketWatch. Între timp, China a depăşit Europa şi a redevenit lider la nivel mondial al pieţei EV, scrie zf.ro. Luna ianuarie a adus doar 1.619 înmatriculări pentru automobilele Tesla în 18 […] Articolul Cota de piață a Tesla s-a prăbușit în Europa; China câștigă teren apare prima dată în Cotidianul.
09:20
Agenţi economici, persoane fizice şi publice, notari, dar şi alţi intermediari din Republica Moldova şi România ar face parte dintr-o schemă de corupere şi trafic de influenţă, prin care mai mulţi moldoveni ar fi fost ajutaţi să obţină diverse servicii pentru redobândirea cetăţeniei române, contra cost. Printre acestea se numără: urgentarea eliberării actelor de identitate […] Articolul Corupţie la perfectarea actelor româneşti: Sumele pretinse pentru documente variau între 50 şi 5.000 de euro. Trei persoane, reținute apare prima dată în Cotidianul.
08:50
Peste doar două săptămâni, Seychelles va deveni prima țară din lume care atinge imunitatea colectivă în urma vaccinării. Atunci, 70% dintre locuitori vor fi primit cea de-a doua doză a vaccinului chinezesc Sinopharm. Programul de vaccinare a început în ianuarie, iar până acum a fost imunizată peste 44% din populație. În afara serului din China, […] Articolul COVID-19: Prima țară din lume care va obține imunitate colectivă apare prima dată în Cotidianul.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.