Un deputat PAS atacă: “Curții Constituționale nu i-a ajuns înțelepciune să fie de partea populației“

Telegraph, 23 februarie 2021 20:30

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a venit cu o reacție, după ce Curtea Constituțională (CCM) a declarat neconstituțional decretul prin care Maia Sandu a înaintat-o pe Natalia Gavrilița repetat la funcția de prim-ministră, scrie tv8.md În cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, Mihai Popșoi a spus că decizia de astăzi nu a [...] Articolul Un deputat PAS atacă: “Curții Constituționale nu i-a ajuns înțelepciune să fie de partea populației“ apare prima dată în Telegraph Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Telegraph

Acum 12 ore
19:50
În contextul situației epidemiologice nefavorabile, secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, a convocat în ședință specialiștii epidemiologi ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, pentru a discuta și înainta Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică, măsuri restrictive menite să reducă cazurile de infecție cu COVID-19. Mâine, urmează CNESP să se întrunească [...] Articolul FLASH // CNESP ar putea institui noi măsuri restrictive menite să reducă cazurile de infecție cu COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
19:40
O mare parte a deputaților optează pentru instaurarea unui guvern, care poate să aibă și un mandat de declanșare a alegerilor anticipate, a declarat președintele fracțiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiță. Deputatul a afirmat, într-o ediție specială la postul de televiziune ”Primul în Moldova”, că acest guvern va avea misiunea de a menține stabilitatea în [...] Articolul Tot mai mulți deputați vor un Cabinet de miniștri care să stabilizeze situația apare prima dată în Telegraph Moldova.
19:30
Parlamentul nu este obligat să declanșeze procedura de impeachement a președintelui țării, sunt și alte căi, a declarat liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, într-o ediție specială la Primul în Moldova. ”Desigur, ar fi bine ca toate verigile puterii să lucreze într-un câmp. Dar dacă unul din actorii politici, Președinția, nu vrea să se implice, [...] Articolul Deputat: Parlamentul nu este obligat să meargă pe calea impeachementului apare prima dată în Telegraph Moldova.
19:30
Președintele fracțiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiță, susține că în cazul în care Maia Sandu va continua să refuze desemnarea candidatului la funcția de premier propus de majoritatea parlamentară, actualul Guvern interimar va primi drepturi de la această majoritate să aibă obligațiuni extinse. Socialistul a declarat, la o ediție specială la postul de televiziune ”Primul [...] Articolul Guvernul interimar ar putea primi împuterniciri suplimentare, dacă Maia Sandu nu desemnează un alt premier apare prima dată în Telegraph Moldova.
19:20
Igor Dodon a vizitat astăzi satul Șuri din raionul Drochia. Pentru construcția podurilor, reabilitarea drumurilor și a infrastructurii rutiere din această localitate și din satul vecin Șurii Noi, la inițiativa fostului șef al statului, au fost alocate peste 1,2 milioane de lei. De asemenea, Centrul de sănătate din localitate a fost conectat la rețeaua de [...] Articolul În pofida situației politice, Igor Dodon se va implica în soluționarea probelelor localităților din raionului Drochia apare prima dată în Telegraph Moldova.
19:00
Fără a fi întrunite condițiile art. 85 din Constituție Parlamentul nu poate fi dizolvat, explică Dinu Plîngău, deputat PPDA. Potrivit legislatorului, acest articol este o sancțiune pentru un Parlament care nu-i activ, care fie nu vrea să adopte legi, fie nu vrea să numească un Guvern din cel puțin două tentative. “Mă tem că, indiferent [...] Articolul Un deputat PPDA explică de ce Parlamentul nu poate fi dizolvat dacă Maia Sandu nu-și respectă obligațiile constituționale apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:50
În martie 2020, atunci când la Hâncești au avut loc alegeri parlamentare anticipate, PAS, Maia Sandu și Ala Nemerenco erau împotriva scrutinului electoral în plină pandemie, amintește Telegraph.md, cu referire la știrile din perioada respectivă. „Este un risc pentru hânceșteni (sunt peste 60 mii în liste, real ar putea fi prezenți circa 30 mii), în [...] Articolul În martie 2020, PAS, Maia Sandu și Nemerenco erau împotriva alegerilor parlamentare în plină pandemie apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:20
Un bărbat dintr-un orăşel situat în nord-vestul Germaniei, la graniţa cu Olanda, a fost atât de bulversat când a ajuns într-un oraş mai mare încât nu a reuşit să identifice locul unde şi-a parcat maşina timp de trei săptămâni, informează DPA. Bărbatul de 62 de ani şi-a lăsat maşina într-o parcare supraetajată din oraşul Osnabruck, [...] Articolul Și-a pierdut mașina după ce a lăsat-o într-o parcare supraetajată. Cum a găsit-o după 3 săptămâni apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:20
Captură record de cocaină, în porturile Hamburg și Antwerp, în urma unei investigații a poliției germane. În total e vorba despre 23 de tone de cocaină, cea mai mare cantitate capturată vreodată pe teritoriul european. Vameșii germani au fost cei care au depistat o serie de anomalii în mai multe containere încărcate cu chit, abia [...] Articolul Cea mai mare captură de cocaină din Europa – 23 de tone. Ar fi valorat miliarde de dolari apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:00
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința deputatului democrat Dumitru Diacov, în rezultatul unui control al averii și intereselor personale, care a fost efectuat pentru perioada 2014 – 2019, fiind extins și asupra soției parlamentarului. În cadrul verificărilor efectuate și a documentelor obținute, inspectorul de integritate a constatat existența unei [...] Articolul FLASH // Dumitru Diacov riscă să rămână fără mandatul de deputat, iar o parte din avere i-ar putea fi confiscată apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:00
Liderul Partidului Antimafie, Sergiu Mocanu declară că afiliații Maiei Sandu au depus presiuni enorme pe Curtea Constituțională, transmite Telegraph.md  Mocanu spune că în eforturile afiliaților Maiei Sandu, pe care îi numește Comintern, de a pune presiune pe CC, lor le-a reușit doar să o facă pe  Sandu să declare deschis că va încălca Constituția. „O [...] Articolul VIDEO // Mocanu: Boțanii și natașele au reușit s-o isterizeze pe Maia Sandu și ea ajuns să nu respecte Constituția apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:50
Extinderea și diversificarea relațiilor bilaterale moldo-lituaniene la diverse niveluri,  agenda europeană a Republicii Moldova, dar și situația pandemică au fost printre subiectele discutate astăzi de președintele Maia Sandu cu ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, aflat într-o vizită de lucru în țara noastră. Șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru susținerea constantă oferită de Lituania [...] Articolul Maia Sandu s-a întâlnit cu ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:40
Articolul ULTIMĂ ORĂ // Alte 1736 cazuri de COVID-19 și 25 de decese, înregistrate în ultimele 24 de ore apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:00
În luna ianuarie a anului 2021, veniturile totale ale bugetului de stat au constituit 3 127,8 mil. lei. Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020, s-a înregistrat o creștere de 13,6% sau cu 374,2 mil. lei. Veniturile administrate de Serviciul Fiscal de Stat, se ridică la 1 572,7 mil. lei, mai mult cu 177,1 mil.lei [...] Articolul A fost publicat Raportul privind executarea bugetului de stat în luna ianuarie 2021 apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:40
Realizările și provocările instituțiilor de învățământ și organelor locale de specialitate în domeniul învățământului din raioanele Criuleni, Anenii Noi și Dubăsari în perioada crizei pandemice au fost discutate în cadrul celei de-a VII-a platforme de discuții inițiată de ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Participanții la discuție au punctat aspecte legate de procesul educațional și anume: [...] Articolul Administrațiile instituțiilor de învățământ și reprezentanții APL din raioanele Criuleni, Anenii Noi și Dubăsari investesc în îmbunătățirea condițiilor de studii pentru elevi și cadre didactice apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:20
Secretarul general al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Lilia Palii, a participat astăzi, la forumul online – „Măsuri anti-criză și dezvoltarea turismului în timpul pandemiei. Ucraina, Moldova, Belarus”, organizat de Asociația Națională pentru Turism Receptor și Domestic din Moldova (ANTRIM) în comun cu Asociația Industriei Ospitalității din Ucraina. Evenimentul reprezintă o platformă comună a reprezentanților industriei [...] Articolul Astăzi a avut loc forumul „Măsuri anti-criză și dezvoltarea turismului în timpul pandemiei. Ucraina, Moldova, Belarus” apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 24 ore
16:00
Peste 70 de producători agricoli, membri ai Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații (AUAI) create atât în perioada Compact, cât și post-Compact, au participat astăzi în cadrul celei de a VII-a ediții a conferinței anuale a AUAI, organizată cu suportul Fondului de Dezvoltare Durabilă Moldova (FDD Moldova) și Proiectul USAID Agricultura Performanta în Moldova (APM). [...] Articolul Ministrul Agriculturii: „Sistemele de irigare trebuie păstrate, consolidate și dezvoltate pentru a constitui în viitor fundamentul dezvoltării unei agriculturi performante și competitive” apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:50
Jurnalista Alina Radu a învins maladia COVID-19 și transmite un mesaj populației: „Să crezi ori să nu crezi, e o chestie egoistă, dar să crezi în binele celor de alături este o dovadă de altruism”. Mesajul a fost transmis prin intermediul unui reportaj pregătit de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, spotul [...] Articolul VIDEO // Jurnalista Alina Radu a învins maladia COVID-19 și transmite un mesaj populației apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:50
Uniunea Europeană și SUA ar trebui să intervină și să facă presiuni constructive asupra președintelui Maia Sandu, pentru ca cea din urmă să respecte decizia Curții Constituționale. Opinia a fost expusă de către politologul Dionis Cenușă. Expertul mai spune că, crearea unor confruntări artificiale între Președinție și Parlament este în detrimentul interesului public, informează Politics.md [...] Articolul Politologul Cenușă: Acțiunile Președintelui pot deteriora imaginea UE, care îi oferă sprijin geopolitic, deocamdată necondiționat apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:40
Deputata Inga Grigoriu, vicepreședinta Comisiei mediu și dezvoltare regională, membru al delegației parlamentare la Adunarea Parlamentară a OSCE (AP OSCE), reprezintă Legislativul Republicii Moldova la reuniunea comună a Comitetelor generale ale AP OSCE. VIDEO // Președintele Maia Sandu, claxonată de șoferii nemulțumiți de creșterea galopantă a prețurilor pentru combustibil VIDEO // Sergiu Mocanu o acuză [...] Articolul Inga Grigoriu reprezintă Moldova la reuniunea Comitetelor generale ale AP OSCE apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:30
Fostul șef al Direcției nr.6 Protecția Martorilor, din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI) al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Anatol Macovei a fost repus în funcție prin decizie de judecată, informează Politics.md Magistratul Marcel Gadrabur din cadrul judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani, a anulat ordinul Ministerului de Interne din 2019, prin care Macovei a fost [...] Articolul DOC // Anatol Macovei, cel care a fost concediat din poliție pentru că a mers cu mașina MAI la mare, a fost repus în funcție prin judecată apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:20
La 25 februarie curent la Bender s-au întrunit delegațiile Republicii Moldova, Federației Ruse și regiunii transnistrene, reprezentanții Ucrainei și Misiunii OSCE pentru o nouă încercare de a relua ședințele ordinare ale Comisiei Unificate de Control. Potrivit regulamentului, proiectul ordinii de zi a fost prezentat de către delegația Republicii Moldova, care urmează să conducă ședința. Printre [...] Articolul Comisia Unificată de Control s-a întrunit la Bender, însă ședința nu a fost deschisă din lipsă de consens asupra ordinii de zi apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:20
Serviciul de Protecție și Pază de Stat a sesizat Procuratura Generală despre o altă presupusă ilegalitate constatată în cadrul unei cercetări interne. Este vorba despre noi cazuri de utilizare în scop personal a mașinilor de serviciu și chiar ieșirea cu acestea peste hotarele țării în interes propriu și încredințarea conducerii autoturismului de serviciu de către [...] Articolul ULTIMA ORĂ // SPPS sesizează Procuratura Generală pe cazul utilizării mașinilor de serviciu în scop personal apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:10
În cadrul vizitei de astăzi în raionul Drochia, Igor Dodon a mers în satul Cotova. Locuitorii acestui sat, împreună cu cei din satul vecin Palanca, au beneficiat de peste 2,3 milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor și a infrastructurii, la inițiativa liderului PSRM. Totodată, în gimnaziul din Cotova au fost reparate rețelele de asigurare cu [...] Articolul Igor Dodon, apreciat de locuitorii raionului Drochia pentru implicarea în dezvoltarea localităților apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:10
Astăzi, Primăria Chișinău, a lansat licitația repetată pentru achiziționarea a 100 de autobuze noi, pentru municipiu, informează Telegraph.md, cu referire la anunțul făcut de către Ion Ceban, primarul general al mun. Chișinău. Potrivit edilului, anunțul despre concurs a fost publicat pe platforma achizitii.md, urmând să fie publicat și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Licitația [...] Articolul Anunțul lui Ion Ceban despre licitația repetată pentru achiziționarea a 100 de autobuze noi, pentru municipiu apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:00
Deputați, meșteri populari și angajați din domeniul culturii din raioanele Briceni, Edineț, Ocnița și Dondușeni s-au întrunit ieri, în cadrul unui atelier online de confecționare a mărțișoarelor. Deputata Irina Lozovan a salutat inițiativa organizatorilor de a păstra tradițiile noastre culturale. “Cultura ne ajută să redăm lucrurile cu adevărat importante. Avem tradiții frumoase, iar ”Mărțișorul” este [...] Articolul Parlamentul a dat start evenimentelor dedicate ”Mărțișorului” apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:40
Președintele Maia Sandu a fost claxonată astăzi de șoferii nemulțumiți de creșterea galopantă a prețurilor pentru combustibil, informează Telegraph.md Automobiliștii au pichetat astăzi Președinția, într-o încercare de a-i atrage atenția șefului statului, preocupată în această perioadă doar de ambițiile sale politice și de interesele înguste ale PAS. Amintim că petroliștii au afișat ieri, 24 februarie, [...] Articolul VIDEO // Președintele Maia Sandu, claxonată de șoferii nemulțumiți de creșterea galopantă a prețurilor pentru combustibil apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:40
Filiala Chișinău a Institutului internațional de monitorizare a dezvoltării democrației, parlamentarismului și respectării drepturilor electorale ale cetățenilor statelor Adunării Interparlamentare a CSI, în colaborare cu Comitetul Executiv al Unității Teritoriale Autonome (UAT) Gagauz Yeri a organizat un concurs de eseuri pentru elevii școlilor profesionale din Găgăuzia, cu genericul „Sunt posibile alegerile pe Internet? Cum le-ai [...] Articolul „Sunt posibile alegerile pe Internet? Cum le-ai organiza?” – este genericul unui concurs pentru tineri din Găgăuzia, desfășurat de AIP CSI apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:10
Un marinar lituanian care a căzut de la bordul navei de marfă din echipajul căreia făcea parte a supraviețuit miraculos plutind în derivă în Oceanul Pacific, după ce s-a agățat de un deșeu plutitor, scrie BBC. Vidam Perevertilov a petrecut 14 ore în largul Oceanului Pacific după ce a căzut accidental de la bordul navei de [...] Articolul La ce folosesc gunoaiele din oceane. Un bărbat a supraviețuit 14 ore în apă agățat de o geamandură rătăcită apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:10
O nouă variantă de Covid-19 se răspândește rapid în New York. Aceasta ar putea slăbi eficacitatea vaccinurilor, informează The New York Times, care citează două studii, unul realizat de Caltech, iar celălalt de Columbia University. Noua variantă a Covid-19, denumită B.1.526, a apărut pentru prima dată în luna noiembrie. Ea conține o mutație care ar putea [...] Articolul O nouă variantă de Covid-19 se răspândește rapid în New York. Ce spun oamenii de știință apare prima dată în Telegraph Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.