Jurnalista Natalia Davidovici, numită consilier prezidențial

Jurnal TV, 23 februarie 2021 17:30

Președintele Maia Sandu are un nou consilier. Este vorba despre jurnalista Natalia Davidovici, care o va consilia pe Sandu în problemele relațiilor interetnice.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 6 ore
23:40
Prezentată de Anatol Durbală și Constantin Cheianu
21:50
Prezentată de Vlad Marcoci
Acum 8 ore
20:50
Prezentată de Gabi Marcu
20:50
Ieri
22:30
Prezentat de Felicia Jenunchi
22:00
Prezentat de Adrian Prodan
Mai mult de 2 zile în urmă
01:40
Aniversarea a 11 ani de activitate a postului Jurnal TV
5 martie 2021
21:00
Prezentat de Sofia Obadă
21:00
Prezentat de Daniela Ciocanu
21:00
Prezentat de Daniela Vizitiu
20:00
Jurnal TV a intrat în posesia unor noi materiale, exclusive, care confirmă compotamentul vulgar al șefului adjunct de la Administrația Națională a Penitenciarelor, Serghei Demcenco, arestat preventiv. Foști angajați ai ANP susțin că, în pușcării, unii deținuți au o influență mai mare decât reprezentanții instituției. Redacția noastră a obținut imagini video și fotografii, care demonstrează că deținuții cu "autoritate" nu se supun regulilor. Mai mult, aceștia se bucură de facilități și condiții de lux, în timp ce unii stau în condiții mizerabile, iar pentru asta țara noastră este condamnată la CEDO.
19:50
Uniunea Europeană ezită să includă vaccinul Sputnik V în planul său de vaccinare. Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene pe teme de sănătate publică a confirmat că statele membre fac un efort comun, iar modificări în planul de vaccinare pot apărea oricând.
19:30
Aproape toate locurile din secțiile COVID din spitalele din Moldova sunt ocupate, iar Centrul de triere de la Moldexpo nu mai primește ambulanțe cu bolnavi. Aceștia sunt duși direct la spitalele unde se mai eliberează câte un pat. O spun specialiștii care au participat aseară la emisiunea „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV. Singura soluție eficientă în contextul pandemiei este, în opinia lor, vaccinarea. Doctorii Angela Paraschiv, Ninel Revenco și consilierul prezidențial Ala Nemerenco au avertizat că, în următoarele săptămâni, situația epidemiologică se va înrăutăți.
19:20
Autoritățile s-au răzgândit - centrele comerciale vor lucra în weekend. O decizie în acest sens intră în vigoare astăzi, înaintea Zilei de 8 martie. Acum trei săptămâni, centrele comerciale erau obligate să-și sisteze activitatea în zilele de sâmbătă și duminică. Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică a aprobat astăzi noul regim de muncă a centrelor comerciale pentru weekend.
19:20
Ministerului Sănătății anunță că de ieri până astăzi, încă 1788 de persoane au fost confirmate pozitiv la COVID - 19, în urma efectuării a aproximativ 5280 de teste. Din numărul total, 77 sunt lucrători medicali.
18:50
Prezentat de Adrian Prodan
17:30
Protest cu scandal în fața Guvernului. Mai mulți părinți cu copiii lor au venit să ceară de la autorități anularea deciziei privind lecțiile online în școală. Chiar de la începutul protestului în fața lor a ieșit secretarul de stat în domeniul educației, Natalia Grâu, care a încercat să discute cu oamenii. Aceștia însă au reacționat cu huiduieli.
17:20
Încă o pierdere pentru sistemul medical. Natalia Catrangiu, medic nefrolog, a murit din cauza infecției Covid-19 la doar 42 de ani.
17:00
Prezentată de Beton și Eugen Iuhtimovschi
16:50
Prezentat de Eugenia Apostu
15:50
Un sat cu multe gospodării, până mai ieri, a intrat în ultima fază de dispariție. Va rămâne doar pe hartă, ca o localitate în care nu mai trăiește nimeni. Acum mai sunt câțiva copii, dar vor pleca și aceștia imediat ce vor înțelege că undeva e mai bine. Este vorba despre satul Pocșești, raionul Orhei. Sat fără școală, grădiniță, punct medical sau transport. Satul cu case pustii.
15:40
Echipa de experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care a anchetat în ianuarie originile pandemiei de coronavirus în oraşul Wuhan din China a decis să nu publice concluzii provizorii. Decizia a fost luată în contextul unor tensiuni tot mai mari între Statele Unite şi China privind condiţiile puse de Beijing pentru accesul pe teren al reprezentanţilor OMS.
15:40
Proiectul ”Arena Chișinău”, lansat cu mult fast în 2017 de fosta guvernare a Partidului Democrat, nu a fost decât o schemă de delapidare a terenurilor pentru construcții din extravilanul comunei Stăuceni. Este constatarea Procuraturii Anticorupție, care i-a expediat deputatului Platformei DA Alexandru Slusari o notă informativă. Potrivit procurorilor, în spatele ”afacerii” s-au aflat exponenți ai partidelor, persoane fizice, dar și persoane cu demnitate publică implicate în ”inițierea, promovarea și realizarea” așa-numitului proiect de parteneriat public-privat.
15:40
Cinci incendii de vegetație au fost lichidate de pompieri în ultimele 24 de ore. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au stins focare de iarbă uscată și stufăriș.
15:40
În contextul agravării situației pandemice, Mitropolia Moldovei a emis noi reguli de comportament în biserică. Enoriașii vor fi obligați să poarte măști de protecție și să respecte distanța socială.
15:30
Sărbătoare în familia Jurnal TV! Astăzi, postul nostru de televiziune împlinește 11 ani de la prima apariție pe micile ecrane. Cu bune și cu rele, datorită vouă, telespectatorilor fideli, am trecut de un deceniu de activitate. În toată această perioadă, știrile Jurnal TV v-au informat corect și operativ, ajungând cele mai urmărite la nivel național. Ce cred oamenii despre noi, vedeți în materialul ce urmează.
15:30
La Chișinău a ajuns primul lot de vaccin Oxford/AstraZeneca pe platforma COVAX. Vaccinurile, 14 mii 400 de doze, au fost aduse aseară cu avionul. Ceremonia de recepționare a avut loc pe Aeroport, în prezența șefilor misiunilor diplomatice, care au declarat că vor sprijini și de acum încolo procesul de imunizare a populației Republicii Moldova.
15:30
Fetița de 12 ani care a căzut în apele râului Nistru, încă nu a fost găsită, dar căutările continuă. Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență se află pe malul fluviului, unde sunt efectuate lucrări pentru depistarea copilei.
15:30
De astăzi sunt în vigoare noi reguli de trecere a frontierei. Testul negativ la COVID-19 nu mai este obligatoriu la intrarea în Republica Moldova. În schimb, persoanele vor trebui să completeze un formular, în care se obligă să respecte regimul de autoizolare de 14 zile.
11:00
De câteva luni, Leordoaia găzduiește iurte kârgâze. Cultura popoarelor din Asia Centrală poate fi descoperită în raionul Călărași, la un complex turistic.
11:00
Dacă ești în pană de idei și nu știi cum să surprinzi femeile din viața ta, pe 8 martie, magazinul GLOBAL STORE îți vine în ajutor!
00:10
4 martie 2021
22:40
Prezentat de Sofia Obadă
22:40
Prezentat de Daniela Ciocanu
22:40
Prezentat de Daniela Vizitiu
20:00
”Avem de discutat o problemă foarte internă... între deputați!”. Cu aceste cuvinte președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a deschis ședința plenară de astăzi. Ulterior, ea a cerut să fie întreruptă transmisiunea în direct. Și asta pentru a discuta despre conflictul apărut între PD și Partidul Șor din cauza unui fotoliu, care ar trebui să-i revină Monicăi Babuc, după ce aceasta și-a pierdut locul în prezidiu, ca urmare a formării coaliției PSRM-Șor.
20:00
Comisia de anchetă pentru investigarea atacurilor raider asupra unor bănci și companii de asigurări, în perioada 2010-2012, și-a prezentat astăzi raportul în plenul Parlamentului. Potrivit documentului, mai multe instituții de stat și judecătorii au fost complice la preluarea anumitor proprietăți. Unii deputați s-au arătat indignați că membrii comisiei nu au dat numele celor implicați în atacurile raider.
20:00
Proiectul Partidului Democrat de modificare a legislației privind Autoritatea Națională de Integritate este dur criticat de administrația instituției. Legislatorii PD vor să reducă termenul controlului ANI de la trei la doi ani, iar dacă inspectorul de integritate va constata nereguli, persoana să fie sancționată în interiorul acestui termen. "Anume astfel se încearcă a-i scoate basma curată pe unii deputați vizați de controalele inspectorilor de integritate", se revoltă funcționarii de la ANI. În replică, PD-ul spune că Autoritatea Națională ar manipula opinia publică.
20:00
Doar o zi ne desparte de a 11-ea aniversare a Jurnal TV. Mâine, pe 5 martie, spectatorii care au fost alături de postul nostru, dar și noii noștri urmăritori, sunt invitați la trei ore de distracție, într-un show aniversar cum nu s-a mai văzut.
19:40
Republica Moldova este în pragul unui lockdown din cauza numărului în creștere a cazurilor de coronavirus. Premierul interimar Aureliu Ciocoi afirmă că acest lucru este recomandat și de Organizația Mondială a Sănătății. Situația în sistemul medical s-a înrăutățit și din cauza prezenței aici a tulpinii britanice a virusului, a declarat Aureliu Ciocoi la postul nostru de televiziune.
19:30
Autoritățile anunță tot mai multe cazuri noi de coronavirus. 1.800 de infectări au fost confirmate în ultimile 24 de ore, după efectuarea a 4 mii 780 de teste.
18:50
Prezentat de Eugenia Apostu
18:50
Prezentată de Pavel Sârbu, Beton și Eugen Iuhtimovschi
17:40
Individul care a împușcat recent două adolescente la Holercani a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Dubăsari, sediul Ustia. Avocatul acuzatului ne-a spus că până acum, clientul său nu a comentat în niciun fel crima comisă pe 2 martie, când a fost ucisă o fată.
17:40
În contextul scumpirilor galopante la benzină și motorină, prețurile carburanților ar putea să fie din nou reglementate de autorități, așa cum s-a întâmplat până în martie 2019. Un proiect de lege, care prevede stabilirea normelor generale de calculare și aplicare a prețurilor la principalele produse petroliere va fi examinat de Parlament săptămâna viitoare. Decizia a fost luată astăzi, după un schimb de replici acide între deputați.
16:30
Prezentat de Eugenia Apostu
16:00
În Myanmar, cel puțin 38 de protestatari au fost uciși de poliție. Printre victime sunt și patru minori. Statele Unite s-au declarat îngroziți de violențele, care nu încetează în Birmania. Manifestanții scandează și azi din spatele unor baricade improvizate din anvelope vechi, cărămizi, saci de nisip, bambus și sârmă ghimpată.
16:00
Directorul Agenției Moldsilva ar putea să-și piardă fotoliul. Dumitru Cojocaru a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, încasând 66 de mii de lei, afirmă Autoritatea Națională de Integritate. De cealaltă parte, directorul de la Moldsilva spune că a acționat legal.
15:50
Echipe de ingineri au evaluat joi pagubele în Grecia, a doua zi după un seism de 6,3 pe Richter, care a lovit centrul ţării. Autoritățile anunță despre 11 oameni răniţi, între care unul grav, şi avarierea a sute de clădiri, relatează AFP. Epicentrul cutremurului a fost localizat la peste 230 km nord de capitala Atena, la o adâncime de opt kilometri.
15:50
Opt oameni au fost înjunghiați pe stradă, într-un oraș din sudul Suediei, într-un atac pe care poliția îl consideră terorist. Suspectul este un tânăr afgan sosit în țara nordică în 2018.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.