Domnica Manole o pune la punct pe Maia Sandu

Sputnik, 23 februarie 2021 17:30

Președintele CC, Domnica Manole, a explicat de ce membrii Curții au declarat neconstituțional decretul președintelui Maia Sandu privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 4 ore
00:20
Dodon consideră că mijloacele financiarei necesare pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate ar ajunge pentru vaccinarea tuturor pensionarilor, lucrătorilor medicali, cadrelor didactice și polițiștilor.
Acum 6 ore
22:30
De când Rusia a înregistrat primul vaccin împotriva COVID-19 din lume, în august 2020, Occidentul a încercat în mod repetat să răspândească dezinformări cu privire la vaccin, a declarat miercuri Vladimir Putin.
Acum 8 ore
22:00
Politologul Roman Mihăeș a comentat în cadrul emisiunii Contrapunct, hotărârea Înaltei Curți cu privire la neconstituționale decretul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, prin care a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița candidat la funcția de prim-ministru.
21:40
De duminică, 14 februarie, comercianții de mărțișoare și-au scos marfa la vânzare. Micile bijuterii în alb și roșu bucură privirea și fiecare își poate găsi aici un mărțișor pe gustul său.
21:20
Puternic, de mare viteză și bine protejat – în baza platformei blindate unificate "Bumerang" urmează să fie creat primul tanc rusesc cu roți.
21:00
Dacă Maia Sandu refuză să numească un prim-ministru, Parlamentul nu poate fi dizolvat, consideră democrații. Liderul PDM o îndeamnă pe Sandu să inițieze discuții cu fracțiunile parlamentare.
20:50
Datoriile Căii Ferate a Moldovei au ajuns la 665 de milioane de lei, dintre care 92 de milioane de lei sunt restanțe salariale. Deputați socialiști au declarat că Parlamentul, președintele și Guvernul trebuie să intervină pentru a salva această întreprindere strategică.
20:20
Guvernul intenționează să reducă numărul primăriilor până la 90 la sută. Autoritățile consideră că aceasta va permite atragerea investițiilor, dezvoltarea infrastructurii și stoparea emigrației.
Acum 12 ore
20:10
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a îndemnat FSB să curme activitatea celor care servesc intereselor străine.
19:30
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în țara noastră, Derek Jogan și cu noul șef al Misiunii USAID la Chișinău, Scott Hocklander.
19:00
Un lot de 20 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 ar urma să ajungă în scurt timp în țara noastră. Guvernul României a anunțat aprobarea Ordonanței de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit pentru Republica Moldova.
18:30
Autoritățile municipale anunță reactivarea a încă 110 paturi pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. Decizia a fost luată după ce primarul Capitalei, care a precizat că în spitalele din Chișinău nu au mai rămas locuri pentru bolnavii de COVID - 19. 
18:10
Vladimir Putin a cerut FSB să intensifice activitatea de deconspirare a relațiilor serviciilor străine cu grupările teroriste.
17:50
În decembrie, Banca Centrală a Federației Ruse a majorat investițiile în obligațiunile de stat ale SUA – din start cu un miliard de dolari.
17:40
Candidatura lui Pavel Filip la funcția de prim-ministru nu a fost propusă de Partidul Democrat, ci de președintele Nicolae Timofti, în calitate de compromis.
17:20
Numărul de cazuri noi de COVID-19 crește de la o zi la alta. Miercuri, 24 februarie, analizele de laborator au confirmat alte 1 610 cazuri noi de COVID-19.
17:20
De obicei, experții și jurnaliștii care scriu despre Moldova vorbesc despre ea ca despre un caz special în spațiul post-sovietic. În condițiile politicii competitive, s-ar părea că nu există loc pentru înclinații autoritare și monopolizarea puterii, scrie observatorul.
17:00
Legea ce reglementează piața produselor petroliere ar putea fi modificată. Inițiativa vine după scumpirea repetată a carburanților în ultima perioadă.
16:30
Candidatura lui Pavel Filip la funcția de prim-ministru nu a fost propusă de Partidul Democrat, ci de președintele Nicolae Timofti, în calitate de compromis.
16:20
Cel puțin o persoană a fost rănită marți în timpul ciocnirilor dintre polițiștii și protestatari la Barcelona. Unele persoane au aruncat sticle în poliție.
15:50
Fiecare cifră are o semnificație aparte și o vibrație proprie care influențează în mod subtil personalitatea și viața fiecărui individ. Această convingere a exprimat-o în studioul Radio Sputnik Moldova numerologul și psihologul Ala Andon.
15:30
Frumoasa artistă și Edward Sanda formează unul dintre cele mai frumoase cupluri din show-biz. Ei nu se tem să își arate iubirea public, astfel că distribuie mereu fotografii prin care demonstrează cât sunt de îndrăgostiți.
15:20
Punctul de trecere al frontierei Vulcăneşti - Vinogradovka îşi reia activitatea. Acesta se redeschide de joi, 25 februarie. Astfel, călătorii, dar și transportul de mărfuri vor putea circula prin punctul de trecere. 
Acum 24 ore
15:00
Ministrul interimar al Justiției este de părere că administrația prezidențială încearcă să creeze precedente pentru schimbarea regimului.
14:50
De ce s-au scumpit din nou carburanții și cum se formează prețurile - Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a ținut să facă o serie de precizări.
14:30
În viitorul apropiat, urmează să aibă loc consultări între instituțiile fiscale din Rusia și Belarus și între șefii de guvern ale cele două țări.
14:20
Experții invitați în emisiunea „Contrapunct” de la Sputnik Moldova au spus că Maia Sandu trebuie să se conformeze Constituției și deciziei Curții Constituționale și să înceapă consultări cu deputații pentru desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru.
14:10
Șeful diplomației ruse a subliniat această tendință, vorbind la cea de-a 46-a sesiune a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.
14:00
Recent Președintele Statului a remis Parlamentului Strategia privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției. Care este opinia judecătorilor față de acest document.
13:50
Fanii Lazio s-au adunat marți pentru a-și vedea echipa și a-și arăta susținerea înainte de meciul lui împotriva Bayern Munchen în optimile de finală ale Ligii Campionilor, la Formello.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.