CNESP a decis ca în cinci localități să fie închise școlile, grădinițele și piețele

Jurnal TV, 23 februarie 2021 15:40

Noul coronavirus pune stăpânire pe raionul Ocnița. Autoritățile au instituit Cod roșu de alertă, în cinci localități fiind închise școlile, grădinițele și piețele.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum 2 ore
11:00
De câteva luni, Leordoaia găzduiește iurte kârgâze. Cultura popoarelor din Asia Centrală poate fi descoperită în raionul Călărași, la un complex turistic.
11:00
Dacă ești în pană de idei și nu știi cum să surprinzi femeile din viața ta, pe 8 martie, magazinul GLOBAL STORE îți vine în ajutor!
Acum 12 ore
00:10
Acum 24 ore
22:40
Prezentat de Sofia Obadă
22:40
Prezentat de Daniela Ciocanu
22:40
Prezentat de Daniela Vizitiu
20:00
”Avem de discutat o problemă foarte internă... între deputați!”. Cu aceste cuvinte președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a deschis ședința plenară de astăzi. Ulterior, ea a cerut să fie întreruptă transmisiunea în direct. Și asta pentru a discuta despre conflictul apărut între PD și Partidul Șor din cauza unui fotoliu, care ar trebui să-i revină Monicăi Babuc, după ce aceasta și-a pierdut locul în prezidiu, ca urmare a formării coaliției PSRM-Șor.
20:00
Comisia de anchetă pentru investigarea atacurilor raider asupra unor bănci și companii de asigurări, în perioada 2010-2012, și-a prezentat astăzi raportul în plenul Parlamentului. Potrivit documentului, mai multe instituții de stat și judecătorii au fost complice la preluarea anumitor proprietăți. Unii deputați s-au arătat indignați că membrii comisiei nu au dat numele celor implicați în atacurile raider.
20:00
Proiectul Partidului Democrat de modificare a legislației privind Autoritatea Națională de Integritate este dur criticat de administrația instituției. Legislatorii PD vor să reducă termenul controlului ANI de la trei la doi ani, iar dacă inspectorul de integritate va constata nereguli, persoana să fie sancționată în interiorul acestui termen. "Anume astfel se încearcă a-i scoate basma curată pe unii deputați vizați de controalele inspectorilor de integritate", se revoltă funcționarii de la ANI. În replică, PD-ul spune că Autoritatea Națională ar manipula opinia publică.
20:00
Doar o zi ne desparte de a 11-ea aniversare a Jurnal TV. Mâine, pe 5 martie, spectatorii care au fost alături de postul nostru, dar și noii noștri urmăritori, sunt invitați la trei ore de distracție, într-un show aniversar cum nu s-a mai văzut.
19:40
Republica Moldova este în pragul unui lockdown din cauza numărului în creștere a cazurilor de coronavirus. Premierul interimar Aureliu Ciocoi afirmă că acest lucru este recomandat și de Organizația Mondială a Sănătății. Situația în sistemul medical s-a înrăutățit și din cauza prezenței aici a tulpinii britanice a virusului, a declarat Aureliu Ciocoi la postul nostru de televiziune.
19:30
Autoritățile anunță tot mai multe cazuri noi de coronavirus. 1.800 de infectări au fost confirmate în ultimile 24 de ore, după efectuarea a 4 mii 780 de teste.
18:50
Prezentat de Eugenia Apostu
18:50
Prezentată de Pavel Sârbu, Beton și Eugen Iuhtimovschi
17:40
Individul care a împușcat recent două adolescente la Holercani a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Dubăsari, sediul Ustia. Avocatul acuzatului ne-a spus că până acum, clientul său nu a comentat în niciun fel crima comisă pe 2 martie, când a fost ucisă o fată.
17:40
În contextul scumpirilor galopante la benzină și motorină, prețurile carburanților ar putea să fie din nou reglementate de autorități, așa cum s-a întâmplat până în martie 2019. Un proiect de lege, care prevede stabilirea normelor generale de calculare și aplicare a prețurilor la principalele produse petroliere va fi examinat de Parlament săptămâna viitoare. Decizia a fost luată astăzi, după un schimb de replici acide între deputați.
16:30
Prezentat de Eugenia Apostu
16:00
În Myanmar, cel puțin 38 de protestatari au fost uciși de poliție. Printre victime sunt și patru minori. Statele Unite s-au declarat îngroziți de violențele, care nu încetează în Birmania. Manifestanții scandează și azi din spatele unor baricade improvizate din anvelope vechi, cărămizi, saci de nisip, bambus și sârmă ghimpată.
16:00
Directorul Agenției Moldsilva ar putea să-și piardă fotoliul. Dumitru Cojocaru a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, încasând 66 de mii de lei, afirmă Autoritatea Națională de Integritate. De cealaltă parte, directorul de la Moldsilva spune că a acționat legal.
15:50
Echipe de ingineri au evaluat joi pagubele în Grecia, a doua zi după un seism de 6,3 pe Richter, care a lovit centrul ţării. Autoritățile anunță despre 11 oameni răniţi, între care unul grav, şi avarierea a sute de clădiri, relatează AFP. Epicentrul cutremurului a fost localizat la peste 230 km nord de capitala Atena, la o adâncime de opt kilometri.
15:50
Opt oameni au fost înjunghiați pe stradă, într-un oraș din sudul Suediei, într-un atac pe care poliția îl consideră terorist. Suspectul este un tânăr afgan sosit în țara nordică în 2018.
15:50
Un nou prototip al rachetei SpaceX Starship a explodat pe platforma de lansare. S-a întâmplat după ce racheta reușise să aterizeze la punct fix, pe verticală, în urma unui zbor test.
15:40
Feroviarii au ieșit să protesteze în stradă, nemulțumiți de viața pe care o trăiesc. Angajații Căilor Ferate au pichetat astăzi Parlamentul și Președinția, revoltați că nu și-au văzut salariile de mai multe luni. Andrei Spânu, secretarul general al Aparatului președintelui, a promis că situația de la CFM va fi discutată la următoarea ședință a Consiliului Suprem de Securitate. Oamenii spun că nu au cu ce își întreține familiile.
15:40
În fiecare oră, un moldovean este răpus de COVID, iar cei mai vulnerabili sunt medicii și lucrătorii medicali din prima linie. Soluția este vaccinarea, doar că, deocamdată, avem puține vaccinuri. Doze de AstraZeneca, din donația românească, au fost repartizate deja în toate spitalele din țară. Primii sunt imunizați specialiștii din secțiile cu profil COVID și cei din terapie intensivă. Mai multe localități din raionul Ocnița se află, de câteva zile, sub incidența codului roșu de COVID. Colegul nostru Adrian Prodan a mers la spitalul Ocnița să vadă cum are loc procesul de vaccinare. Detalii vedeți în reportaj.
15:30
Componența Guvernului demisionar nu poate fi modificată. Așa a decis astăzi Curtea Constituțională, care a admis doar parțial sesizarea președintelui Maia Sandu în acest sens. Astfel, Înalta Curte a declarat inadmisibilă modificarea componenței Guvernului aflat în demisie.
15:30
Un copil de doi ani a murit după ce a căzut de la etajul nouă al unui bloc de locuit. Tragedia s-a produs în această dimineață, pe strada Alba Iulia din capitală.
Ieri
23:50
21:10
Prezentat de Sofia Obadă
20:20
Prezentat de Daniela Ciocanu
20:10
Autorităţile sud-africane şi chineze au confiscat mii de vaccinuri anti-COVID-19 false pe teritoriile lor şi au arestat cel puţin 85 de persoane, anunță Interpol. Cererea de vaccinuri va crește considerabil în următoarea perioadă, iar în aceeași măsură, vaccinurile contrafăcute ar putea deveni o problemă, precizează specialiștii.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.