Se întâmplă în Moldova: Pensii de zeci și sute de mii de lei

Sputnik, 23 februarie 2021 15:30

Este greu de crezut, dar unele persoane din țara noastră primesc pensii pentru limita de vârstă de zeci și chiar sute de mii de lei. Iată care este cea mai mari pensii din Republica Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 10 minute
13:10
Argumentele forte ale părinților și profesorilor care sunt împotriva învățământului online au convins autoritățile să facă concesii și să prelungească vacanța. Iată de ce cadrele didactice și persoanele care au copii de vârstă școlară sunt împotriva închiderii școlilor.
13:10
Acele seismografelor au înregistrat o mișcare seismică foarte puternică cu magnitudinea de 6.1 pe scara Richter.
Acum 30 minute
13:00
Invitatul emisiunii „Contrapunct” este deputatul Nicolae Ciubuc. Criza politică se pare că va dura. Actorii politici, atât Parlamentul cât și Șeful Statului, sunt în așteptarea medierii acestui conflict din partea Curții Constituționale.
Acum o oră
12:40
Medicii din Găgăuzia, care și-au anunțat refuzul de a se vaccina împotriva COVID-19, și-au explicat poziția, declarându-și dorința de a alege un alt vaccin, inclusiv rusesc.
Acum 2 ore
12:20
Deputatul Sergiu Sîrbu a depus o plângere la Procuratură împotriva angajaților Serviciului Protecție și Pază de Stat care nu i-au dat voie săptămâna trecută să participe la ședința Consiliului Suprem de Securitate.
11:50
Centrului Național Anticorupție informează că mai multe persoane ar face parte dintr-un grup care ajutau cetățenii din Republica Moldova să dobândească, contra cost, cetățenia română.
11:40
Ministerul Educației a cedat în fața părinților nemulțumiți de închiderea școlilor și trecerea la învățământul online. Autoritățile au decis să prelungească vacanța de primăvară până pe 15 martie.
Acum 4 ore
11:20
Agenția Națională pentru Sănătate Publică a distribuit o parte din primul lot de vaccin în centrele de imunizare din țară. Astfel, cele mai multe doze au ajuns în Chișinău, Bălți și Soroca. Vaccinul este destinat lucrătorilor medicali din prima linie.
11:10
Tot mai mulți cetățeni din țara noastră susțin că sunt discriminați. Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării a înregistrat aproape 300 de plângeri, anul trecut.
10:50
Primele persoane din Moldova au fost vaccinate marți împotriva coronavirusului – primul vaccinat a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre așteptările pe care le au în urma imunizării și cum se simt cei cărora le-a fost administrat preparatul.
10:50
Uniunea Salvați România reacționează după condamnarea de ieri a fiicei președintelui Băsescu, precum și a Elenei Udrea, ambele comițând fapte în beneficiul președintelui în funcție și a partidului de guvernământ.
10:20
Primele persoane din Moldova au fost vaccinate marți împotriva coronavirusului – primul vaccinat a vorbit în studioul Sputnik Moldova despre așteptările pe care le au în urma imunizării și cum se simt cei cărora le-a fost administrat preparatul.
09:50
Filip Kirkorov a mai dezvăluit un detaliu cu privirea la pregătirea interpretei din Moldova pentru Euroovision, în compania unor vedete din showbizul rusesc. Este cunoscută data la care va fi prezentat clipul la piesa cu care Gordienko va încerca să cucerească Europa.
09:50
Agenția Națională Transport Auto în comun cu Inspectoratul Național de Securitate Publică continuă acţiunile de monitorizare şi informare în vederea protecţiei şi prevenirii răspândirii infecţiei COVID-19. Iată ce au depistat în urma efectuării operațiunilor de control.
09:40
Uniunea Europeană și SUA au impus noi sancțiuni împotriva Rusiei din cauza arestării și condamnării lui Aleksei Navalnîi.
Acum 6 ore
09:10
Invitații matinalului sunt: Lilia Bicec-Zanardelli, originară din Republica Moldova, scriitorul şi criticul literar Vitalie Răileanu, psihologul şi numerologul Ana Andon
08:30
După ce United States Intelligence Community a publicat un raport privind uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi în 2018, Casa Albă a anunțat o nouă strategie în relațiile cu Arabia Saudită.
08:30
Mai mulți medici din Republica Moldova au refuzat să fie vaccinați cu AstraZeneca, motivând ineficacitatea acestuia. Ce cred specialiștii moldoveni despre eficiența acestui vaccin, dar și a Sputnik V.
08:10
Rusia trebuie să-și garanteze o dezvoltare durabilă a sectorului extracției de cărbune, chiar și în condițiile diminuării cererii pe piața mondială, a declarat Putin.
07:30
Înalt Prea Sfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a transmis public că se va opune închiderii bisericilor dacă autoritățile vor mai încerca acest gen de restricții și anul acesta.
Acum 8 ore
07:10
În Austria au fost înregistrate 41 cazuri de deces a unor persoane în scurt de timp după vaccinare cu BioNtech/Pfizer.
06:30
Leul moldovenesc pierde teren față de toate valutele de referință. CEl mai mult se scumpește dolarul.
06:10
Vreme caldă și mult soare vom avea și astăzi, iar în următoarele zile maximele vor atinge +17 grade Celsius.
Acum 24 ore
23:10
Doi dintre primii medici care au fost vaccinați astăzi împotriva noului coronavirus au povestit cum s-au simțit pe parcursul acestei zile.
19:50
Pacienții ce suferă de obezitate sunt mai predispuți să facă o formă mai severă de COVID-19. Majoritatea celor care au o greutate excesivă și s-au infectat cu coronavirus ajunge să se trateze în secțiile de terapie intensivă.
19:40
Părinții au semnat o petiție prin care și-au exprimat nemulțumirea privind revenirea la învățământul online până pe 15 martie. Pe de altă parte, centrele comerciale, restaurantele și piețele își continuă activitatea – fapt ce a stârnit nedumeriri în rândul populației.
19:40
Moldova se derivă spre blocul NATO, care aspiră la o expansiune distructivă spre est, ignorând interesele de securitate națională ale Federației Ruse.
19:30
În Republica Moldova, marți a început campania de vaccinare împotriva COVID-19. Specialiștii spun că cel puțin 60-70% din populația Moldovei trebuie vaccinată împotriva COVID-19 pentru a întrerupe ciclul de transmitere a virusului de la o persoană la alta.
19:20
Specialiștii din domeniul sănătății consideră că cel puțin 60-70% din populația Moldovei trebuie vaccinată împotriva COVID-19 pentru a întrerupe ciclul de transmitere a virusului de la o persoană la alta.
18:50
Maia Sandu a intrat într-un top al politicienilor care s-au remarcat săptămâna trecută, realizat de notoriul jurnalist român Ion Cristoiu. Iată ce spune cel mai experimentat gazetar de peste Prut despre președintele Republicii Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.