Propagandista Rusiei a fost numită consilier prezidențial în echipa Maiei Sandu

Telegraph, 23 februarie 2021 15:30

Natalia Davidovici, ex-directorul postului TV7 al lui Chiril Lucinschi, acuzată în 2013 că a pus umărul la propaganda rusească pe teritoriul Republicii Moldova, a fost numită consilier prezidențial în echipa Maiei Sandu, informează Telegraph.md, cu referire la decretul oficial al șefului statului (vezi decretul pe presedinte.md). Davidovici a fost jurnalist și director al postului de [...] Articolul Propagandista Rusiei a fost numită consilier prezidențial în echipa Maiei Sandu apare prima dată în Telegraph Moldova.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Telegraph

Acum 6 ore
22:10
Președintele țării, Maia Sandu, vrea dizolvarea acestui Parlament cu orice preț, chiar cu prețul încălcării Constituției. Declarația a fost făcută de analistul politic, Corneliu Ciurea, la o ediție specială la NTV Moldova. ”Vreau să le amintesc deputaților că doamna Maia Sandu le-a declarat război. Ea nu a dat lista deputaților pe care ea îi consideră [...] Articolul Ciurea: Maia Sandu le-a declarat război deputaților apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 8 ore
20:50
Fostul magistrat de la Judecătoria Râșcani din municipiul Chișinău, Igor Vornicescu, este primul inculpat în dosarul Laundromat care și-a primit sentința. Acesta a fost recunoscut vinovat de pronunţarea cu bună-ştiinţă a unei încheieri contrare legii. Hotărârea a fost pronunțată miercuri de un complet format din judecătorii Irina Țonov, Viorica Dodon și Alexei Paniș. Vornicescu însă [...] Articolul În țara condusă de Maia Sandu: Un judecător implicat în Laundromat a scăpat de pedeapsa penală apare prima dată în Telegraph Moldova.
20:50
Liderul PSRM, Igor Dodon, spune că în prezent sunt trei scenarii privind evoluția situației poilitice din Republica Moldova. Declarația a fpost făcută la postul public de televiziune. 1. Sandu coboară pe pământ și execută decizia Curții Constituționale și îi sugerez în următoarele ore să semneze decretul de desemnare a Marianei Durleșteanu. Este cel mai bun [...] Articolul Dodon, despre criza politică: Avem trei scenarii apare prima dată în Telegraph Moldova.
20:50
Președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, le-amintit deputaților PAS că, acum cinci zile, declarau că se vor supune deciziei Curții Constituționale, indiferent care va fi ea. Liderul socialiștilor din Parlament a remarcat că fiind invitat, la 18 februarie, la o emisiune televizată împreună cu deputatul PAS, Vladimir Bolea, ultimul a declarat că formațiunea sa va [...] Articolul Corneliu Furculiță le-a amintit celor de la PAS ce spuneau acum cinci zile despre decizia CC apare prima dată în Telegraph Moldova.
20:30
PSRM o propune, în continuare, pe Mariana Durleșteanu la funcția de premier. Despre aceasta Igor Dodon a declarat la postul public de televiziune. “Acest candidat are susținerea a 54 de deputați. Teoretic ar putea să vină și alți deputați, în urma acestor consultări a fracțiunilor”, a declarat Dodon. Președintele PSRM susține că Maia Sandu respinge [...] Articolul Maia Sandu respinge candidatura Marianei Durleșteanu pentru că îi este frică de concurență, susține Dodon apare prima dată în Telegraph Moldova.
20:30
Singura soluție pentru depășirea crizei politice este dialogul. Opinia a fost expusă de către președintele PSRM, Igor Dodon, la postul public de televiziune. Liderul socialiștilor a precizat că echipa sa deja a început discuțiile cu fracțiunile parlamentare. “Am lansat deja discuții, sper că vor fi cu rezultate. Pot să confirm că azi au fost discuțiile [...] Articolul Dodon, despre depășirea crizei politice: Singura soluție este dialogul apare prima dată în Telegraph Moldova.
20:20
Aproximativ 1,5 miliarde de lei au fost planificați în anul 2021 în fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM) pentru combaterea COVID-19. Cea mai mare parte – aproape 1 miliard 51 de milioane – urmează a fi direcționată din fondul de bază pentru serviciile medicale de diagnostic şi tratament al persoanelor cu COVID-19. Din [...] Articolul CNAM: Aproape 1,5 miliarde de lei planificați în 2021 în fondurile AOAM pentru combaterea COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 12 ore
18:10
Guvernul României a aprobat Ordonanța de urgență prin care a fost reglementat ajutorul ce va fi oferit pentru R. Moldova. Ajutorul constă din 20 de mii de doze de vaccin, ceea ce constituie prima tranșă din cele 200 000 de doze de vaccin promise de România. Anunțul a a fost făcut cu puțin timp în [...] Articolul Guvernul României trimite la Chișinău primele 20 000 de doze de vaccin împotriva COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:10
Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM) Pavel Filip, susține că este gata să participe la discuțiile privind ieșirea din criza politică care s-a creat în țară. În cadrul unei conferințe de presă, deputatul PDM a declarat că fracțiunea pe care o reprezintă este gata să participe la consultări, dacă acestea vor fi inițiate de președinta [...] Articolul Pavel Filip: „Președinția trebuie să inițieze cât mai curând consultări, altfel devine sursa blocajului” apare prima dată în Telegraph Moldova.
18:00
Declarația deputatului Mihai Popșoi pe marginea deciziei de ieri a Curții Constituționale privind neconstituționalitatea decretului prin care Maia Sandu a înaintat-o pe Natalia Gavrilița repetat la funcția de prim-ministră constituie un argument concludent al mentalității de neobolșevik a celor de la PAS. Iată ce declară „înțeleptul” Mihai Popșoi: „Curții Constituționale nu i-a ajuns înțelepciune să [...] Articolul Ștefan Secăreanu: Anume ăștia, alde Popșoi, au comis lovitura de stat din 1917, au instalat komunismul, inclusiv la noi în Basarabia apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:20
Articolul FLASH // Alte 23 de persoane și-au pierdut viața în urma infecției cu COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:10
Articolul ULTIMĂ ORĂ // Alte 1610 cazuri de COVID-19, înregistrate astăzi în țara noastră apare prima dată în Telegraph Moldova.
17:00
Prezentarea informațiilor actualizate a situației epidemiologice privind infecția COVID-19  Articolul LIVE // Prezentarea informațiilor actualizate a situației epidemiologice privind infecția COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:40
Primarul capitalei, Ion Ceban, a solicitat poziția Comisiei pentru economie, buget și finanțate a Parlamentului Republicii Moldova privind aprecierea procedurii, prin care pot fi inițiate negocieri directe de către Parcul Urban de Autobuze și operatorii economici, în cazul achiziționării unităților de transport pentru necesitățile municipiului Chișinău.   Un demers în acest sens, a fost prezentat astăzi [...] Articolul Ion Ceban a solicitat poziția Parlamentului privind negocierile directe dintre municipalitate și operatorii economici, în vederea achiziționării autobuzelor apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:30
Chiar dacă vaccinul împotriva noului virus COVID-19 nu a ajuns în Republica Moldova, liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a declarat într-un interviu pentru un post TV din România că campania de vaccinare a început deja la Chișinău, scrie TV8. Articolul VIDEO // Cavcaliuc face declarații false în România. Liderul PACE a spus că la Chișinău a început vaccinarea împotriva COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:00
Mai mulți români care ocupau ilegal apartamente într-o clădire din orașul spaniol Cadiz au primit câte 5.000 de euro pentru a părăsi locuințele, relatează postul spaniol de televiziune Tele Cinco. Începând cu 2015, mai multe apartamente din clădirea Corrala de la Bahía au fost ocupate ilegal, iar pentru oamenii care dețineau locuințe în clădire a început [...] Articolul Românii care ocupau ilegal o clădire din Spania au primit câte 5.000 de euro ca să plece apare prima dată în Telegraph Moldova.
16:00
Viorica Dumbrăveanu, ex-ministru al Sănătății în Guvernul Chicu, desființează fake-news-ul lansat de Maia Sandu referitor la banii pentru vaccinul împotriva COVID-19, informează Telegraph.md Printr-o postare pe Facebook, Dumbrăveanu explică și anexează probe care demonstrează că fostul executiv a prevăzut resurse financiare pentru procurarea vaccinurilor împotriva COVID-19, banii fiind planificați regulamentar în bugetul gestionat de CNAM. [...] Articolul Viorica Dumbrăveanu desființează fake-news-ul lansat de Maia Sandu referitor la banii pentru vaccinul împotriva COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:50
În cadrul controlului trecerii frontierei de stat au fost identificați un șofer de curse lungi cu permisul de conducere falsificat și un pasager ucrainean, dat în căutare pe INTERPOL. Ambele incidente au fost consemnate în ultimele 24 de ore, în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Reni. În primul caz, la intrarea în Republica Moldova, în [...] Articolul Un act falsificat și o persoană căutată pe INTERPOL, depistate la vamă apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:40
Primarul general Ion Ceban se arată indignat de noroiul lăsat de conducătorii companiile de construcție, mașinile cărora circulă pe drumuri de țară, iar ulterior se întorc pe străzile din capitală. Ceban afirmă că aceștia trebuie să fie amendați, așa cum prevede legea. „Este inadmisibil ca aceştia să împrăştie în oraş tot glodul de pe şantiere. [...] Articolul Văd că doar cu avertizare nu mai merge. Ceban cere amedarea șoferilor, care cu mașinile pline de noroi circulă pe străzile capitalei apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:30
Ministrul interimar al Justiției este de părere că administrația prezidențială încearcă să creeze precedente pentru schimbarea regimului, informează Sputnik.md Ministrul interimar al Justiției a venit cu o reacție la declarațiile pe care le-a făcut marți Maia Sandu după decizia Curții Constituționale. În opinia lui Nagacevschi, președinte a declarat ieri că nu va respecta Constituția și [...] Articolul Nagacevschi: Președinția nu vrea să accepte că suntem republică parlamentară apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:10
O donație care include 25 000 de combinezoane de protecție de unică folosință, de model Tyvek 600+, în valoare de 302 250 dolari SUA a fost oferită Spitalului Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”, din partea NATO. „Apreciem gestul de solidaritate și aducem sincere mulțumiri Organizației Tratatului Atlanticului de Nord pentru sprijinul acordat sistemului de [...] Articolul NATO a donat 25 000 de combinezoane de protecție Spitalului Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” apare prima dată în Telegraph Moldova.
15:00
De astăzi, la IMSP SCM „Sfânta Treime”, instituție strategică cu profil COVID, au fost reactivate 30 de paturi noi pentru pacienții testați pozitiv la coronavirus. Astfel, capacitatea instituției va fi de 300 de paturi pentru profilul COVID. Totodată, la Centrul „COVID -19 Chișinău” de la Moldexpo, va fi activat al treilea pavilion, 80 de paturi, unde vor fi [...] Articolul Astăzi au fost reactivate 30 de paturi pentru pacienți COVID la „Sfânta Treime”, iar la Moldexpo urmează să fie activat un al treilea pavilion apare prima dată în Telegraph Moldova.
Acum 24 ore
14:40
Documentare penală pentru un conaționalmoldovean după ce a agresat verbal și fizic angajatul Poliției de Frontieră, care își exercita atribuțiile de serviciu. Incidentul a fost consemnat noaptea trecută pe traseul care leagă localitățile de frontieră Soroca și Cosăuți.  Patrula Sectorului Poliției de Frontieră Cosăuți care se afla în misiune de serviciu conform planului sarcină pe [...] Articolul VIDEO // Polițist de frontieră, agresat fizic în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu. Agresorul l-a insultat și l-a lovit cu pumnul în față apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:30
Poliţia olandeză a confiscat în portul Rotterdam 1,5 tone de heroină, cea mai importantă captură realizată în Olanda, şi a arestat cinci bărbaţi în cadrul unei operațiuni în colaborare cu poliţia britanică, relatează AFP, citată de Agerpres. Drogurile, descoperite într-un container plin cu sare de Himalaya provenit din Pakistan, aveau o valoare de 45 de milioane de euro la [...] Articolul Cea mai mare captură de droguri din Olanda: 1,5 tone de heroină, în valoare de 45 de milioane de euro apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:30
Ieri, 23 februarie, secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Mihail Lupașcu, a participat la evenimentul de inaugurare a primei Centrale Termice (CT) pe Biomasă integrată în Sistemul centralizat de alimentare cu energie termică (SACET) Chișinău. Centrala a fost construită în cadrul proiectului „Integrarea plantei energetice Miscanthus în ciclul de producere a energiei termice [...] Articolul A fost inaugurată prima Centrală Termică pe Biomasă integrată în SACET Chișinău apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:20
În cadrul controlului trecerii frontierei de stat au fost identificați un șofer de curse lungi cu permisul de conducere falsificat și un pasager ucrainean, dat în căutare pe INTERPOL. Ambele incidente au fost consemnate în ultimele 24 de ore, în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Reni. În primul caz, la intrarea în Republica Moldova, în [...] Articolul Un act falsificat și o persoană căutată pe INTERPOL, depistate în PTF Giurgiulești-Reni apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:20
O altă haită de câini vagabonzi colorați a apărut Rusia, dar de data aceasta au o nuanță bizară de verde. Săptămâna trecută, mai multe imagini cu câinii albastri s-au viralizat pe rețelele sociale ruse. Câinii, în aparență sănătoși, au fost consultați de medicii veterinari care nu au descoperit nimic suspect. Câinii își făceau veacul lângă o uzină [...] Articolul În Rusia au apărut și câinii verzi, după ce o haită cu blana albastră a îngrijorat un oraș întreg apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:20
O femeie din Iran a murit în urma unui infarct înainte să fie executată, dar ar fi fost totuși spânzurată, informează The Independent. Zahra Ismaili ar fi fost obligată să urmărească cum 16 bărbați au fost executați înaintea ei, în timp ce își aștepta rândul să urce pe eșafod, la închisoarea Rajai Shahr, aflată la vest [...] Articolul O femeie din Iran care murise în așteptarea execuției a fost spânzurată, pentru ca mama victimei să aibă parte de răzbunare apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:20
Noi imagini video care susțin că prezintă practici de tortură a deținuților ruși, dintre care unul ar fi murit la scurt timp după filmare, au fost publicate, scrie The Moscow Times, citând Novaya Gazeta. Imaginile provin de la o închisoare unde mai fuseseră înregistrate astfel de practici, ceea ce a provocat un scandal național în 2018. Novaya [...] Articolul Presa rusă publică imagini cu deținuți torturați într-o închisoare în apropierea Moscovei. Unul dintre ei ar fi murit apare prima dată în Telegraph Moldova.
14:10
Comitetul organizatoric pentru desfășurarea manifestărilor consacrate Zilei Memoriei s-a reunit astăzi la Ministerul Apărării pentru a discuta acţiunile de comemorare a celor căzuţi în luptele pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova din 1992. În cadrul şedinţei, prezidate de ministrul Apărării în exerciţiu Victor Gaiciuc, au fost abordate subiecte ce ţin de desfăşurarea manifestărilor din 2 martie curent, inclusiv acţiunile planificate în acest context în raioanele ţării. Astfel, la şedinţă, membrii [...] Articolul Comitetul organizatoric pentru desfășurarea manifestărilor consacrate Zilei Memoriei s-a întrunit la Ministerul Apărării apare prima dată în Telegraph Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.