COVID-19: top 10 raioane din Moldova cu cea mai înaltă rată de însănătoșire

#diez, 23 februarie 2021 15:30

La ora actuală, în Moldova sunt confirmate 177 407 de cazuri de COVID-19, dintre care 162 595 de persoane s-au însănătoșit. Luând în considerare datele oficiale, echipa #diez a realizat topul celor 10 raioane/municipii din Moldova cu cea mai înaltă rată de tratare a infecției de COVID-19. Articolul COVID-19: top 10 raioane din Moldova cu cea mai înaltă rată de însănătoșire apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 4 ore
21:00
Oamenii legii au fost anunțați de către un necunoscut despre faptul că sediul Președinției Republicii Moldova ar fi minat. La fața locului se află geniștii de la Bombteh și polițiștii. Articolul Alertă cu bombă la Președinția Republicii Moldova. Oamenii legii au reținut persoana care a făcut apelul apare prima dată în #diez.
20:45
Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) a făcut publică harta unde vor fi repartizate dozele de vaccin AstraZeneca, care au fost oferite în calitate de ajutor umanitar din partea României. Articolul (hartă) Peste 10 000 de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost repartizate în teritoriul țării apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
19:00
Ofițerii de investigație ai CNA au prezentat un raport de activitate unde au depistat pentru anul 2020 mai mult de 600 de infracțiuni și acte de corupție identificate în instituțiile subordonate Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, primăriile, dar și alte întreprinderi de stat. Totodată, cele mai frecvente acte de corupție anul trecut au fost traficul de influență, coruperea pasivă și escrocheria. În 2020, oamenii legii au investigat de patru ori mai multe episoade de escrocherie decât în 2019. Articolul (doc) Care sunt cele mai frecvente acte de corupție în 2020 și unde au fost depistate acestea apare prima dată în #diez.
19:00
Criza pandemică globală a accelerat digitalizarea agriculturii, iar fermierii sunt mai determinați să implementeze soluții inteligente pentru a crește performanța domeniului. Mai mulți agricultori, producători, experți locali și internaționali participă timp de două zile la conferința AgTech „Soluții digitale în agricultură” 2021 – o platformă de discuții, expertiză și schimb de experiențe, cu scopul de a promova competitivitatea și durabilitatea agriculturii cu ajutorul tehnologiilor informaționale. Invitații evenimentului au discutat mai multe soluții de încurajare a agriculturii inteligente și au fost prezentate istoriile de succes ale antreprenorilor care au optat pentru digitalizare. De asemenea, a fost analizată starea actuală a sectorului agriculturii autohtone din perspectiva digitalizării, iar companii de top au prezentat soluții reale pentru a depăși problemele existente din sector. Peste 150 de persoane au participat la cea de a treia ediție a conferinței. Conferința AgTech este organizată de Agrobiznes cu suportul proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova (APM) în parteneriat cu Proiectul TEKWILL, susținut de USAID și Suedia. Articolul Conferința AgTech: Digitalizarea este necesară pentru a obține mai multă productivitate și durabilitate în agricultură apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
18:30
Începând de marți, 2 martie, a fost redeschisă circulația rutieră pe strada Maria Cebotari, în perimetrul bd. Ștefan cel Mare și Sfânt-31 August 1989. Decizia municipalității a fost luată pentru a decongestiona traficul rutier în zona centrală. Articolul Circulația traficului rutier a fost reluată pe o porțiune de drum din centrul Capitalei apare prima dată în #diez.
18:15
În premieră, Departamentul Drept Penal al Facultății de Drept, USM, a organizat, în data de 26 februarie 2021, o masă rotundă cu genericul „Mecanismul de asigurare a executării pedepselor privative și neprivative de libertate în Republica Moldova” cu participarea reprezentanților Inspectoratului Național de Probațiune și ai Administrației Naționale a Penitenciarelor. Articolul Departamentul Drept Penal al Facultății de Drept, USM, a organizat o masă rotundă apare prima dată în #diez.
18:15
Acneea este o problemă de piele frecvent întâlnită la tineri. Dumitru Rubanovici, medic dermatolog care activează în cadrul Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita”, spune că aproximativ nouă din 10 tineri, care se adresează la consultație, vin cu probleme de ten: „La momentul actual, rata pacienților de sex feminin, care se adresează zilnic, constituie 80 %, iar restul – 20 % – sunt băieți. Din numărul total al tinerilor care se adresează, aproximativ 90 % prezintă probleme de îngrijire a tenului”. Articolul Ce trebuie să știi despre acnee și cum poți preveni sau trata această afecțiune. Sfaturi utile de la dermatolog  apare prima dată în #diez.
18:00
Alte 1 400 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 9 sunt de import (3 – România, 2 – Ucraina, 1 – Marea Britanie, 1 – Germania, 1 – Irlanda, 1 – Rusia). Numărul total teste efectuate – 4 045, dintre care 3 688 primare și 357 repetate. Articolul Încă 1 400 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Moldova apare prima dată în #diez.
17:45
În prima zi de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova, 751 de persoane au primit vaccinul AstraZeneca. Este vorba de cadrele medicale din secțiile ATI și reanimare. Despre aceasta a anunțat medicul epidemiolog din cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică, Alexei Ceban. Articolul Peste 750 de medici au fost vaccinați astăzi împotriva COVID-19 apare prima dată în #diez.
17:30
Armata Națională a primit astăzi, 2 martie 2021, primul lot de vaccin împotriva COVID-19. Campania de imunizare în Armata Naţională va demara miercuri, 3 martie, cu vaccinarea lucrătorilor medicali din cadrul SCMC participanți la tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus. Articolul Campania de imunizare în Armata Naţională împotriva COVID-19 va demara pe 3 martie apare prima dată în #diez.
17:00
În anul 2021, vom trece la ora de vară în ultimul weekend din luna martie, adică în noaptea de 27 spre 28 martie vom da, din nou, ceasurile înainte.  Articolul A rămas puțin până acele ceasornicelor se vor muta cu o oră înainte. Când trecem la ora de vară în anul 2021 apare prima dată în #diez.
16:45
Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova a organizat, în data de 25 februarie 2021, Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești, etapa a XXV-a, jubiliară, dedicată celei de-a 75 aniversări de la fondarea USM. Articolul Facultatea de Drept de la USM și-a desemnat cei mai buni comunicatori. Lista câștigătorilor din acest an apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
16:30
Postul de radio Cryptobox, care a câștigat o frecvență din Chișinău (107,9 MHz) în cadrul concursului din decembrie anul trecut, și-a schimbat denumirea în Record. Membrii Consiliului Audiovizualului (CA) au aprobat modificarea în ședința publică din 2 martie. Articolul În Moldova, un post de radio și-a schimbat denumirea. Despre care este vorba apare prima dată în #diez.
16:30
Rusia își va alege interpretul/trupa care va reprezenta țara la Eurovision Song Contest în cadrul unui nou concurs. Acesta se va desfășura pe 8 martie, începând cu ora 18.00, la „Primul Canal” din Rusia. Articolul Anulare Little Big. Rusia va organiza un nou concurs pentru a alege interpretul care va reprezenta țara la Eurovision apare prima dată în #diez.
16:30
În Suedia a fost lansată o campanie împotriva fenomenului cybercrime sau criminatității informatice, care în traducere ar suna care care pune în prim plan nesiguranța celor mai des utilizate parole de către oamenii internetului. Ce este cybercrime sau criminalitatea informatică Articolul Suedia a lansat o campanie împotriva criminalității informatice și nesiguranței pe internet apare prima dată în #diez.
16:00
ONG-ul Impact Moldova vine cu o soluție pentru studenții care își fac studiile în Moldova, dar și cei care vor să urmeze un masterat peste hotare și nu dispun de mijloace financiare suficiente pentru a-și continua liber parcursul educațional. Bursa lunară ar varia între 50 și 100 de euro. Articolul Studenții din Moldova, inclusiv cei care doresc să urmeze un masterat peste hotare, pot obține o bursă de 100 de euro lunar apare prima dată în #diez.
15:45
BEST Chișinău organizează competiția inginerească „EBEC 2021” pe 20-21 martie, care va oferi tinerilor pasionați de inginerie oportunitatea de a-și etala cunoștințele. Articolul Ești pasionat(ă) de inginerie? Participă la cea mai așteptată competiție inginerească din Europa apare prima dată în #diez.
15:30
Iulian Baltag și Svetlana Petrenko au fost desemnați maeștri internaționali de șah 2021 la FIDE - International Chess Federation. Articolul Iulian Baltag și Svetlana Petrenko au câștigat Campionatul Internațional de șah 2021 apare prima dată în #diez.
15:15
Luni, 1 martie 2021, Viorel Bostan, rectorul Universității Tehnice a Moldovei, și Gabriela OJOG, directoare executivă a Fundației pentru Dezvoltare din Republica Moldova, au semnat o Convenție de colaborare privind pregătirea candidaților pentru examenele Cambridge English. Articolul Centrul Lexis de la UTM își deschide o nouă „fereastră engleză” pentru examenele Cambridge English apare prima dată în #diez.
15:15
Președintele ucrainean, Volodîmîr Zelenski, s-a vaccinat împotriva coronavirusului. Acestuia i-a fost administrat vaccinul din serul AstraZeneca. Articolul Președintele Ucrainei Volodîmîr Zelenski a fost vaccinat împotriva Covid-19. „Îi îndemn pe toți ceilalți să se alăture” apare prima dată în #diez.
14:15
Consiliul Elevilor de la liceul „Columna” a lansat o provocare pentru elevi. Proiectul #lumeaoffline are ca scop promovarea activităților din timpului liber al tinerilor, departe de mediul online. Articolul Liceul „Columna” a lansat proiectul #lumeaoffline. Vezi cum te poți alătura provocării apare prima dată în #diez.
14:00
Ieri, voluntarii Centrului Raional de Tineret Hâncești au organizat un flashmob de informare a locuitorilor despre pericolul virusului COVID-19 pentru viață și sănătate. Totodată, tinerii au felicitat trecătorii cu ocazia primei zile de primăvară oferindu-le câte un mărțișor și o mască de protecție. Articolul Cu mărțișoare și măști. Tinerii din Hâncești au creat un flashmob prin care au rugat persoanele să se protejeze de COVID-19 apare prima dată în #diez.
13:45
Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, a fost condamnată marţi de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor în dosarul privind finanţarea campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009. Articolul Fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu, a fost condamnată la închisoare pentru spălare de bani apare prima dată în #diez.
13:30
Folosind inteligența artificială, fotograful olandez Bas Uterwijk a publicat imaginile contemporane ale regelui egiptean Akhenaton (Amenhotep IV) și ale reginei Nefertiti. Articolul Cum ar arăta Regina Nefertiti și Regele Akhenaten astăzi. Un fotograf le-a reconstruit portretele pe baza surselor istorice apare prima dată în #diez.
13:00
Astăzi se împlinesc 29 de ani de când Republica Moldova a aderat la Organizația Națiunilor Unite. Articolul 29 de ani de la aderarea Republicii Moldova la ONU apare prima dată în #diez.
13:00
Persoanele fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător au obligația de a depune declarația cu privire la impozitul pe venit, aferentă anului 2020 până la 30 aprilie, anul curent. Articolul Atenție! Termenul-limită de depunere a declarației pe venit pentru persoanele fizice este 30 aprilie apare prima dată în #diez.
13:00
Pe 3 martie, ora 16.00, în incita Muzeului Național de Artă al Moldovei, va fi inaugurată expoziția „Boris Poleacov - acuarelă, pastel”. În cadrul acesteia vor fi expuse 45 de lucrări din colecția Muzeului Național de artă al Moldovei și din atelierul artistului Boris Poleacov, realizate în perioada anilor 1968-2005. Articolul Invitație la vernisaj. La Muzeul Național de Artă a Moldovei vor fi expuse lucrările artistului Boris Poleacov apare prima dată în #diez.
12:45
Profesori din opt școli din localitățile Boșcana, Jevreni, Coșernița, Onițcani și Sîngera au fost instruiți să aplice un program unic educațional dezvoltat de experții de mediu ai echipei Hai Moldova, prin care să cultive în elevii lor responsabilitatea și grija față de mediul în care locuiesc. Pe lângă un ghid în care profesorilor li se explică cum să-și organizeze lecțiile într-un mod captivant pe temele de mediu, în școlile participante în acest proiect vor fi create și patrule eco - grupuri de elevi care vor monitoriza situația de mediu la ei în școală și localitate. Articolul Mai multe lecții în natură și studierea problemelor de mediu locale. Elevii din opt școli din țară vor studia un program unic de educație ecologică apare prima dată în #diez.
12:45
GirlsGoIT organizează și în această primăvară un bootcamp online pentru toți tinerii interesați de tehnologiile informaționale. Ediția din acest an vine cu 4 direcții: HTML/CSS, JavaScript, Python, Modelare și Inginerie 3D și Programare pe Arduino. Toate aceste direcții vor oferi cunoștințe de bază în domeniu, din acest motiv sunt încurajați să participe tinerii fără cunoștințe aprofundate sau experiență anterioară. Articolul GirlsGoIT organizează un bootcamp online pentru toți tinerii interesați de tehnologiile informaționale apare prima dată în #diez.
12:30
În Moldova a fost lansată în versiune beta prima rețea de socializare audio - ascult.eu. Aceasta a fost creată de către antreprenorul Vitalie Eșanu. Aceasta își propune să devină prima rețea moldovenească la nivel european. Articolul A fost lansată în versiunea beta prima platformă audio din Moldova. Prin ce se deosebește de Clubhouse apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.